Най-добрите Подови Климатици

4
Оценка: 5 (1 глас)

Готови ли сте да откриете най-добрите подови климатици, които ще направят вашия дом комфортен през цялата година? С нас, ще разгледате интелигентни функции, енергийна ефективност, стил и удобство, за да направите правилния избор за вашия дом!

Spec
1
res 6f8df362deaf176435b45f38011c0b18
Daikin FVXM35A/RXM35R Perfera
Най-добрия подов климатик
Цена EMAG
2
res 842cbf03cfa20eba1ea1e7ca0a6744d2
Toshiba Bi-flow RAS-B10UFV-E
Най-добрия подов климатик Toshiba
Цена EMAG
3
res e7948333917d11c4ea23430d7fdad968
Midea MFA2U-12HRFNX(GA)
Най-добрия подов климатик бюджетен вариант
Цена EMAG
4
res eb9cc4224812107ba6f65819436424fa
Mitsubishi Heavy Industries SRF25ZS-W
Най-добрия подов климатик Mitsubishi Heavy Industries
Цена EMAG
5
res 01190930e32fd781ec0f3c9b7ed8b54a
DAIKIN FVXM50A
Най-добрия подов климатик висок клас
Цена EMAG

Подовите климатици, наричани още климатици за подов монтаж, са подобни на климатиците от сплит тип, но се монтират близо до земята. Преносимите климатични модули също могат да се считат за подови климатици, макар и че не се монтират на пода.

Възможността за инсталиране на климатик в близост до пода или в неизползвани камини представлява практично и лесно достъпно решение, известно като подов климатик.

Тези иновативни устройства не само че осигуряват ефективно охлаждане и отопление, но и са изключително подходящи за домове с ограничено пространство на стените или високи тавани.

Популярни сред потребителите, подовите климатици съчетават лесен достъп и поддръжка, като същевременно добавят стил и удобство към интериора на вашето жилище.

Ако търсите удобно и функционално решение за климатизация в дома с ограничено пространство на стените, подовите климатици са определено вълнуващ избор, готов да задоволи всички вашите нужди за комфорт.

Ние прегледхаме и тествахме някои модели,които се предлагат на пазара в България и ви предоставяме информация за най-добрите подови климатици. Продължавайте да четете за да научите кои са те.

Най-добрите подови климатици

1

Подов климатик Daikin FVXM35A/RXM35R Perfera

Най-добрия подов климатик

Daikin FVXM35A/RXM35R Perfera

EMAG
12 000 BTU, Клас А++/А++, 19dB, Фреон R32

Съчетавайки висок клас дизайн и съвременна технология, подовият климатик Daikin FVXM35A/RXM35R Perfera влиза в света на отоплението и охлаждането със стил и елегантност. Способен да достигне до клас А++ при отопление и A++ при охлаждане, този климатик обещава ефективност и икономия в едно.

Отличителна черта на Perfera е неговата интелигентност. Онлайн контролерът, вграден в устройството, предоставя възможност за връзка с гласов контрол и управление от разстояние. Този екосистем от функции позволява на потребителя да контролира климата у дома с лекота и удобство.

Системата за отопление не предоставя просто топлина, а възможности като ускорено отопление, отопление на пода и допълнително отопление за бързо и лесно достигане на желаната температура. А функциите Heat plus и икономичен режим допълнително подсилват енергийната ефективност на уреда.

За тези, които ценят тишината, Perfera не прави компромиси. Само 19 dBA в безшумен режим – този климатик предоставя не само комфорт, но и спокойствие.

Системата за контрол на въздушния поток осигурява перфектно разпределение на топлината или студа във всяка част на стаята. Автоматичното вертикално и хоризонтално люлеене гарантират, че комфортът е винаги на високо ниво.

Технологии като Flash Streamer и дезодориращият филтър не просто подобряват въздуха, а го правят по-чист и свеж. Perfera е повече от просто климатично устройство – това е система, която се грижи за вашето благополучие и комфорт.

С обширни функции като нощен режим, икономия на енергия и автоматично превключване между режимите на отопление и охлаждане, Daikin FVXM35A/RXM35R Perfera е пълен пакет от интелигентност, комфорт и ефективност. Неговата впечатляваща изпъкнала функционалност и иновационен дизайн го правят не просто климатик, а истински съюзник в създаването на перфектни условия у дома.

2

Инверторен климатик Toshiba Bi-flow RAS-B10UFV-E

Най-добрия подов климатик Toshiba

Toshiba Bi-flow RAS-B10UFV-E

EMAG
Най-добрия подов климатик Toshiba

Toshiba Bi-flow RAS-B10UFV-E представлява инверторен климатик, чиято иновативност и компактност отразяват последните тенденции в климатичната технология. Подходящ за подов и нискостенен монтаж, този модел предоставя ефективно и стилно решение за контрол на температурата в помещения с размер до 15 кв.м.

Сертифициран с енергийна ефективност A++ при охлаждане и A+ при отопление, Bi-flow RAS-B10UFV-E съчетава икономичност и производителност. Със своя вграден инвертор, устройството регулира мощността си според нуждите на помещението, гарантирайки постоянен комфорт и ниски енергийни разходи.

Тихата работа с ниво на шум от 23 dB добавя комфорт и безпроблемно използване в различни сценарии. Bi-flow RAS-B10UFV-E не просто отгрява и студи помещението, но и внушава със своя бял дизайн, съчетавайки функционалност с елегантност.

С голям капацитет от 9000 BTU за охлаждане и затопляне, този инверторен климатик е подходящ за обгряване на атмосферата в помещения от среден размер, като осигурява стабилни и оптимални условия през цялата година. Toshiba Bi-flow RAS-B10UFV-E не е просто уред – това е интелигентен съюзник в създаването на идеални условия у дома.

3

Инверторен подов климатик Midea MFA2U-12HRFNX(GA)

Най-добрия подов климатик бюджетен вариант

Midea MFA2U-12HRFNX(GA)

EMAG
Най-добрия подов климатик бюджетен вариант

Midea MFA2U-12HRFNX(GA) представлява не просто климатично устройство, а истинско творение на инженерната майстория от Midea. Този инверторен подов климатик е създаден не само да внушава със своя перфектен избор за вашия интериор, но и да предоставя максимална функционалност.

С двата отделни вентилатора Midea MFA2U-12HRFNX(GA) създава по-голям въздушен поток, гарантирайки бързо и ефективно охлаждане и отопление през цялата година. Специално оптимизираният вентилатор осигурява висока енергийна ефективност при работа, като поддържа шумовите нива на минимум.

Вграденият йонизатор на Midea MFA2U-12HRFNX(GA) допринася за подобрено качество на въздуха, предоставяйки положителни и отрицателни йони, които нейтрализират замърсителите във въздуха и осигуряват по-чиста среда.

Техническите параметри като 12 000 BTU капацитет, енергийна ефективност с клас A++ за охлаждане и A+ за отопление, съчетани с инверторната технология, правят Midea MFA2U-12HRFNX(GA) идеален избор за ефективно и удобно регулиране на климата у дома. Безкомпромисен стил и функционалност в едно, този подов климатик от Midea е просто изключителен.

4

Инверторен подов климатик Mitsubishi Heavy Industries SRF25ZS-W

Най-добрия подов климатик Mitsubishi Heavy Industries

Mitsubishi Heavy Industries SRF25ZS-W

EMAG
Най-добрия подов климатик Mitsubishi Heavy Industries

Mitsubishi Heavy Industries SRF25ZS-W + SRC25ZS-W – Вашият Комфортен Инверторен Подов Климатик

Инверторният подов климатик Mitsubishi Heavy Industries SRF25ZS-W + SRC25ZS-W представлява най-високия стандарт в комфорт и функционалност. Със своите 9000 BTU и клас A++, този климатик не е просто устройство за регулиране на температурата, а истински генератор на комфорт и топлина.

С шестстепенна настройка на клапите и функция за запаметяване на тяхната позиция, климатикът създава максимален комфорт, предоставяйки възможност за вентилация отгоре при охлаждане и от избрани клапи при отопление. Това не само ви предпазва от студени течения, но и осигурява оптимален климат през всички сезони.

Системата за пречистване на въздуха включва иновативен филтър с естествени ензими, който ефективно унищожава гъбички, бактерии, вируси и алергени. Съчетан с фотокаталитичния дезодориращ филтър и самопочистващата функция, климатикът не само поддържа въздуха свеж, но и предпазва от неприятни миризми.

Функцията „sleep timer“ и „silent“ режимът не само гарантират умерена климатизация и енергоспестяване, но и ви осигуряват спокоен сън с минимално ниво на шум. Този климатик съчетава предвидливо управление и съвременен дизайн за перфектен комфорт.

С функционалности като автоматично определение на режима, икономичен режим, автоматични въздухо-разпределителни клапи и множество други, този инверторен подов климатик от Mitsubishi Heavy Industries предлага пълен контрол и комфорт във вашия дом. Освен това, възможността за онлайн управление през Wi-Fi го прави перфектен за съвременния начин на живот. Вие контролирате климата, а Mitsubishi създава перфектният комфорт във вашия дом.

5

Инверторен Климатик DAIKIN FVXM50A

Най-добрия подов климатик (ако можеш да си го позволиш)

DAIKIN FVXM50A

EMAG
Най-добрия подов климатик висок клас

Преобразете своя дом с иновативния подов инверторен климатик Daikin Perfera FVXM50A – източник на уют и стил, обединени в едно. Съчетавайки ефективност, управление от разстояние и интелигентни функции, този климатик не просто отоплява или охлажда, а предлага на вас и вашето семейство преживяване от следващо ниво.

Той е не просто климатик, а част от вашия уютен дом, предлагайки двойния въздушен поток, който не само контролирате лесно, но и ви осигурява изключителен комфорт, сравним с подовото отопление.

С енергийна ефективност, която е сред най-високите в класа си, моделът FVXM50A е екологично осъзнат избор, който не само ви предоставя климатичен комфорт, но и помага за опазването на енергията.

С уникалната Flash Streamer технология, климатикът Daikin Perfera не просто филтрира въздуха – той превръща вредните замърсители в безвредни вещества, предоставяйки ви и вашето семейство по-чист и здравословен въздух за дълги години напред.

Управлявайте вашия климатик с лекота от всяко място, използвайки вградения Wi-Fi контролер и интуитивното мобилно приложение. Без усилия, дори когато не сте у дома, можете да регулирате температурата и да създадете персонализирани условия за вашия уют.

Със своя стил и елегантност, Daikin Perfera FVXM50A не само предлага технологичен напредък, но и се впишва перфектно във вашия интериор. С иновативните си функции и тиха работа, този климатик допринася за спокойствие и комфорт във вашия дом.

Погледнете към бъдещето на климатичните системи с Daikin Perfera FVXM50A – съчетание от технология, елегантност и възможности за персонализиран комфорт.

6

Подов климатик HITACHI RAF50RXE/RAC50FXE

Най-добрия подов климатик HITACHI

HITACHI RAF50RXE/RAC50FXE

EMAG
SHIROKUMA, МОЩНОСТ 18000 BTU, КЛАС А+/А+,22dB, ФРЕОН R32

Допълнете своя дом с елегантност и комфорт, благодарение на Hitachi RAF50RXE/RAC50FXE от серията SHIROKUMA. Този подов климатик не просто създава идеални условия за живеене, а предоставя вълнуващо съчетание от стил, енергийна ефективност и интелигентни функции.

Сертифициран с висок клас на енергийна ефективност, този климатик не само поддържа идеалната температура в помещението, но и допринася за икономия от енергоресурси. Неговият стилен дизайн се вписва перфектно във всяко пространство, предоставяйки не само комфорт, но и визуално удоволствие.

Чистият въздух е от значение, а Hitachi RAF50RXE/RAC50FXE осигурява не само оптимални температурни условия, но и чист въздух. Нано филтърът, вграден в системата за пречистване, гарантира, че въздухът, който дишате, е свеж и безопасен.

Уникалната функция за самопочистване осигурява поддържане на климата в идеалния си вид, предотвратявайки образуването на мухъл и запазвайки системата в оптимално състояние.

Този климатик не е просто устройство за отопление и охлаждане; той е интелигентен софтуер за контрол на климата. С функции като ECO режим, Ваканционен режим, таймери и дистанционно управление, Hitachi RAF50RXE/RAC50FXE предлага персонализирани и удобни опции за всяка ситуация.

Безшумен в работа, мощен при необходимост и с лесна поддръжка, този подов климатик въздейства не само с функционалността си, но и с удоволствието от комфорт и стил.

7

Инверторен подов климатик Genera

Най-добрия подов климатик General

General AGHG14KVCA/AOHG14KVCA

EMAG
Най-добрия подов климатик General

Дъхът на модерност и комфорт се стича в General AGHG14KVCA/AOHG14KVCA – инверторен подов климатик, който не е просто устройство за отопление и охлаждане, а стилна интеграция във вашия живот.

Съчетавайки изящен дизайн и висока енергийна ефективност, този климатик предоставя несравнимо удобство и възможности за персонализация. Способен да се адаптира към всякакъв интериор, General AGHG14KVCA/AOHG14KVCA обещава не само топлина през зимата и свежест през лятото, но и възможността за интелигентно управление, дори когато сте далеч от дома.

С иновативна технология за работа при ниски температури, този климатик не знае какво е „прекалено студено“. И със своят елегантен външен вид, AGHG14KVCA/AOHG14KVCA се превръща в стилов акцент във вашия дом.

Той не е просто уред, а интелигентен партньор, който ви дава контрол над климата на всяко място, благодарение на смарт управлението. Вграденият LAN модул ви дава възможността да се наслаждавате на комфорта на предварително настроен климат, където и да сте.

С General AGHG14KVCA/AOHG14KVCA избирате не просто климатик, а елемент от вашия стилов живот – съвременен, елегантен и напълно под контрол.

Подов инверторен климатик Daikin EMAG

FVXG25K/RXG25L Nexura, 9 000 BTU, клас А++
8

Подов климатик Daikin FVXM50A/RXM50R Perfera EMAG

18000 BTU, Клас А++/А+, 27dB, Фреон R32
9
10

Инверторен подов климатик AUX  EMAG

AMCO-H14/4R3A +AM2-H14/4DR3, 14 000 BTU, A++/ A+
11

Най-добрите подови климатици за годината

Класация 2024
1Най-добрия подов климатикDaikin FVXM35A/RXM35R Perfera
2Най-добрия подов климатик ToshibaToshiba Bi-flow RAS-B10UFV-E
3Най-добрия подов климатик бюджетен вариантMidea MFA2U-12HRFNX(GA)
4Най-добрия подов климатик Mitsubishi Heavy IndustriesMitsubishi Heavy Industries SRF25ZS-W
5Най-добрия подов климатик (ако можеш да си го позволиш)DAIKIN FVXM50A
6Най-добрия подов климатик HITACHIHITACHI RAF50RXE/RAC50FXE
7Най-добрия подов климатик GeneralGeneral AGHG14KVCA/AOHG14KVCA
най-добрите подови климатици онлайн

Какво представлява подовият климатик?

Подовите климатици представляват иновативно решение за климатизация, функциониращо по подобен начин на стандартните климатични системи, но монтирано на или близо до пода. Тези устройства не само че предоставят ефективно охлаждане и отопление, но и са отличителни с по-голяма достъпност и спестяване на ценно пространство на стените, което ги прави идеални за по-малки домове.

Съпоставен със стенните сплит системи, подовият климатик се отличава, тъй като е инсталиран близо до пода или дори стои директно на пода. В някои случаи те могат да бъдат интегрирани във вградени подове, предоставяйки изключително дискретно решение.

Характеризирани с по-малък профил в сравнение с други типове климатици, подовите модели се срещат често в търговски обекти като ресторанти, мотели, центрове за данни и зали. Въпреки това, те могат да бъдат и отличен избор за жилищни имоти в Bylgariq, особено когато няма възможност за монтаж на стена.

Въпреки своята компактност, подовите климатици осигуряват стандартни функционалности, включващи компресор, филтриращ модул, хладилен агент и турбовентилатор. Те успешно охлаждат помещения с различни размери, като предлагат възможности както с инверторни, така и с неинверторни модели.

Как работи подовият климатик?

Процесът на работа на подовите климатици е аналогичен на този на типичните стенни сплит системи, но със значително по-близко разположение до земята, което подобрява циркулацията на въздуха, особено в помещения с високи тавани.

Аналогично на разделените системи, подовите климатици включват филтриращ модул за задържане на прах, турбовентилатор, хладилен агент и компресор за охлаждане и отопление. Вградените вентилационни отвори в горната или долната част, или и двете, осигуряват разпределение на студения въздух във всички части на стаята. Множество модели предлагат автоматично люлеещи се жалузи за регулиране на посоката на охлаждане, осигурявайки равномерно разпределение на студения въздух.

Процесът на генериране на хладен въздух включва циркулация на хладилния агент през модула, предизвиквайки цикъл на изпарение и кондензация. По време на изпаряването, хладилният агент абсорбира топлина, а след кондензацията, топлината се отделя. Този процес включва отделни тръби за отвеждане и връщане на топлината.

С дистанционно управление с LCD дисплей, подовите климатици осигуряват лесно и дистанционно управление. Вграденият инвертор намалява консумацията на енергия с до 30%, като осигурява ефективно функциониране в различни режими. Това прави подовите климатици подобни по функционалност и предимства на стенните модели, без да изискват сложен монтаж на стена.

Как да избера един от най-добрите подови климатици

След като знаете кои са най-добрите налични подови климатични модули, започнете с разработването на модела с правилния размер за вашата стая. 

Разходи за поддръжка

Преносимите климатици с един/два маркуча се отличават с липсата на необходимост от монтаж и „plug-and-play“ функционалност, което ги прави икономични за поддръжка. В сравнение с модулите, монтирани на стена или под, те осигуряват по-ниски разходи за поддръжка.

Консумация на енергия

Подовите климатици са представителни със своята енергийна ефективност, като моделите от разделен тип са обикновено по-ефективни от преносимите. Въпреки това, проучванията показват, че монтираните на пода климатици може да имат увеличаваща се консумация на енергия с течение на времето, което изисква внимание към оперативните разходи при тяхната експлоатация.

Изисквания за пространство

Стоящите климатици заемат минимално подово пространство, но по-големите единици могат да изискват значително място. Преносимите модели са идеални за охлаждане на малки помещения, където няма възможност за инсталиране на сплит система.

Мощност на охлаждане

Въпреки своите предимства, стоящите преносими климатици обикновено предлагат по-скромен капацитет на охлаждане, което ги прави подходящи за по-ограничени пространства.

Поддръжка

Монтираните на пода модули изискват инвестиции в монтаж и по-високи оперативни разходи. Те налагат професионално почистване и поддръжка, което увеличава разходите за поддържане на тяхната функционалност и издръжливост.

Подов климатик срещу стенен: Кой да избера?

Подовите климатици предоставят множество предимства, които се оказват незаменими в различни сценарии. Винаги е ключово да изберете подходящия тип климатик за вашите нужди. В следните ситуации монтираните на пода климатични модули се изказват като оптимален избор:

1. Ограничено пространство на стената: Когато стенното пространство е ограничено, подовата конзола предлага алтернатива, осигурявайки гъвкавост в разположението си и запазвайки декоративния вид на стената.

2. Стъклени стени или големи прозорци: Сгради с обширни стъклени фасади често изискват подови климатични решения, тъй като стенните модули не могат да бъдат инсталирани в такива условия.

3. Ниски ъглови тавани: За помещения с ниски тавани, където традиционните климатични устройства не са практични, подовите климатици се явяват идеално решение.

4. Отопление с обратен цикъл: При използване за отопление, подовите климатични модули разпръскват топлината ефективно на нивото на краката, предоставяйки комфорт в студените периоди.

5. Отопление на помещения с високи тавани: За домове с високи тавани, подовите климатични системи предлагат по-добра циркулация на топлината, като горещият въздух се разпръсква отдолу.

6. Предизвикателства пред достъпността: Хора с ограничена подвижност намират удобство в подовите климатични устройства, които са достъпни и по-лесни за поддръжка.

7. Естетика и домашен дизайн: За собственици, които ценят дискретност във визуалния аспект, подовите климатични модули предлагат стилове, които са по-малки и естетични.

В крайна сметка, изборът на подов климатик не само отговаря на техническите изисквания, но и се адаптира към дизайна и нуждите на дома или бизнеса.

Плюсове и минуси на подовия климатик

Предимства

1. Спестяване на Пространство: Подовите климатици съчетават функционалност и стил, осигурявайки ефективно охлаждане и отопление без излишно заемане на стенно пространство. Те умело използват долната част на стената и неизползвани зони, като например неизползвани камини, като запазват ценното пространство за декоративни елементи.

2. Универсалност: Независимо от времето на годината, подовите климатици са на разположение, готови да отговорят на нуждите на вашия дом. С интелигентни технологии за детекция на температурата те осигуряват автоматично регулиране на отоплението и охлаждането, взимайки предвид текущите условия.

3. Достъпност: С по-достъпна цена в сравнение с други системи за климатичен контрол, подовите климатици предоставят бюджетно ефективно решение за охлаждане. Те се явяват идеален избор за тези с ограничен бюджет, предоставяйки ефективност и разумно потребление на енергия.

4. Нископрофилен Дизайн: Със своя нископрофилен дизайн, подовите климатици предлагат не само функционалност, но и визуална елегантност. Техните компактни размери, тънък профил и лесно почистване ги правят привлекателно решение за домашни климатични нужди.

Недостатъци

1. По-Бавна Работа: Поради техния размер и позиция, подовите климатици може да изискват повече време, за да достигнат желаната температура в по-големите стаи. Този аспект може се изрази като по-бавна реакция на промени в температурата.

2. Проблеми с Циркулацията на Въздуха: Тъй като модулите са разположени близо до земята, циркулацията на въздуха може да пострада, особено ако в стаята има големи мебели. Този аспект може да се преодолее с правилно разпределение на мебелите и планиране на пространството.

В крайна сметка, подовите климатични системи представляват стилен и функционален избор, който удовлетворява нуждите за ефективно охлаждане и отопление, запазвайки при това естетиката на дома.

Дали подовият климатик е толкова мощен, колкото другите климатици?

В сравнение с техните аналгични модели, монтирани на прозорец, подовите климатици се отличават със забележителна мощ и ефективност. Способността им да се справят с различни размери на помещения ги прави изключително универсални и подходящи както за домове, така и за търговски обекти.

Мощ и Разнообразие:

 1. Широк Диапазон от Мощности: Подовите климатици предлагат широк диапазон от мощности, позволявайки им да се адаптират към различни пространства. С капацитет от 2,5 до 7 kWh, те успешно покриват стаи с площ от 10 m² до 65 m². Този аспект ги прави идеални за както жилищна, така и за търговска употреба.
 2. Пример с Марката Daikin: Вземайки за пример подовия климатик на Daikin, се забелязва впечатляващият обхват от 2,5 до 7,1 kW/Hr. Този диапазон подчертава гъвкавостта на подовите климатици, които се адаптират към различни размери на помещения и разнообразни нужди.

Причини за Различия в Мощността:

 1. Назначение и Употреба: Разликата в мощността между подовите и стенните климатици често е свързана с предназначението им. Стенните климатици се фокусират върху жилищна и малка офис употреба, което определя по-нисък диапазон на мощност. Подовите климатици, от своя страна, са проектирани за по-големи пространства и търговски обекти, изискващи по-голяма мощност.
 2. Способности за Регулиране: Подовите климатици обикновено са оборудвани с по-широки възможности за регулиране, което допринася за високата им мощност. Технологии като инвертори и различни режими за работа гарантират ефективно и интелигентно управление на климатичните условия.

В заключение, подовите климатици предоставят висока мощ и гъвкавост, вдъхновени от технологични иновации и проектирани да отговарят на разнообразни нужди в обитаеми и търговски пространства.

По-добър ли е подовият климатик от монтирания на стената?

В избора между подов и стенен климатик, решението зависи от уникалните особености на вашия дом и конкретните условия на използване. В различни сценарии може да се открие, че един от тях е предпочитан пред другия:

1. Високи Тавани и Ограничено Пространство на Стената:

 • Подов Климатик: В случай на домове с високи тавани, подовият климатик може да се окаже по-подходящ, като разпределя топлината и студа на нивото на краката. Ако пространството на стената е ограничено, подовият модул осигурява ефективно охлаждане и отопление, запазвайки ценното място на стената за декорации или мебели.

2. Строителни Ограничения и Много Препятствия:

 • Стенен Климатик: В ситуации, където препятствията като мебели или уреди могат да компрометират въздушния поток на пода, стенният климатик може да бъде предпочтителен. Стенните модули могат да се интегрират лесно в пространства със сложни форми, където подовите вентилационни отвори може да срещнат предизвикателства.

3. Равномерност на Разпределение на Въздуха:

 • Стенен Климатик: Традиционните стенни климатици са популярни, защото осигуряват равномерно разпределение на студения въздух в пространствата. Техните вентилационни отвори и високо поставени позиции могат да бъдат предимство в ситуации, където трябва да се осигури равномерно охлаждане във високи и сложни пространства.

4. Обстоятелства и Стил на Живот:

 • Изборът на Потребителя: В крайна сметка, изборът между подов и стенен климатик може да бъде влиян от личния стил на живот и предпочитанията на потребителя. Ако се търси дискретност и естетика, подовият климатик с малък профил може да бъде предпочтителен.

Така че, дали да изберете подов или стенен климатик, зависи от конкретните характеристики на вашия дом и животен стил, като възможностите за разпределение на въздуха и наличността на пространство.

Кой е най-добрият подов климатик?

Daikin предлага подови климатични системи, които се издигат на високи стандарти в индустрията. Ето някои от ключовите предимства на тези системи:

 1. Индивидуално Управление:
  • Плюс: Възможността за индивидуално управление позволява точен контрол върху температурата във всяка стая, поддържайки персонализирани условия спрямо нуждите на всеки потребител.
 2. Енергийна Ефективност и Спестяване на Разходи:
  • Плюс: Използването на термопомпени и инверторни технологии гарантира висока енергийна ефективност. Това не само спестява енергия, но и намалява разходите за климатизация, предоставяйки икономично и ефективно решение.
 3. Оптимизирано Отопление:
  • Плюс: Подовите климатици на Daikin предоставят отлична система за отопление, избягвайки студените течения и осигурявайки комфорт през зимата.
 4. Всесезонна Употреба:
  • Плюс: Способността за охлаждане през лятото и отопление през зимата прави тези устройства идеални за целогодишна употреба, предлагайки гъвкавост и удобство за потребителите.
 5. Ефективно Разпределение на Въздуха:
  • Плюс: Разработеният дизайн на Daikin осигурява отлично разпределение на въздушния поток в стаята, дори в сложни пространства. Това предлага равномерно охлаждане и отопление в цялото помещение.
 6. Филтриране и Пречистване на Въздуха:
  • Плюс: Филтрите от титаниев апатит на Daikin подобряват качеството на въздуха, като улавят и премахват частици и замърсители. Това допринася за по-чист и здравословен въздух във вашия дом.
 7. Широк Обхват на Мощността:
  • Плюс: С гамата от 2,5kW до максимум 7,1kW, подовите климатични системи на Daikin предлагат разнообразие, което позволява на потребителите да изберат подходящия модел, отговарящ на нуждите на тяхния дом.

Съчетавайки висока енергийна ефективност, иновативни технологии и персонализиран контрол, подовите климатични системи на Daikin предоставят всестранно и удобно решение за климатизация в домовете и търговските обекти.

Често задавани въпроси

 1. Защо да избера подов климатик пред стенен?
  • Подовите климатици са предпочитани, когато има ограничено пространство на стената или високи тавани. Те са идеални за монтаж в различни сценарии, където стенният монтаж не е практичен или желателен.
 2. Какви са предимствата на подовите климатици?
  • Подовите климатици предлагат спестяване на място, универсалност, достъпност и нископрофилен дизайн. Те са подходящи за помещения с високи тавани, стъклени стени и когато се изисква дискретен външен вид.
 3. Каква е мощността на подовите климатици?
  • Мощността на подовите климатици варира, но повечето модели предоставят от 2,5 до 7 kW. Този обхват позволява адаптация към нуждите на различни пространства и помещения.
 4. Как се справят подовите климатици със захранването?
  • Подовите климатици са ефективни и спестяват енергия, осигурявайки оптимални условия за климатизация през цялата година. Използват иновативни технологии за подобряване на енергийната ефективност.
 5. Каква е разликата между подов климатик и стенен климатик?
  • Подовите климатици се монтират близо до земята и се предпочитат, когато стенният монтаж е неудобен. Те предлагат подобни функционалности и ефективност, но с по-голяма универсалност в разпределението на въздуха.
 6. Мога ли да използвам подов климатик и за отопление?
  • Да, повечето подови климатични системи са проектирани и за отопление. Те предоставят ефективно отопление през студените месеци, предлагайки целогодишна функционалност.
 7. Кои са предизвикателствата при използването на подови климатици?
  • Поради позицията си близо до земята, подовите климатици могат да изпитат затруднения при циркулацията на въздуха, особено при наличие на препятствия. Те могат бавно да достигат желаната температура в по-големи помещения.
 8. Какво предлага Daikin в областта на подовите климатични системи?
  • Daikin предоставя подови климатични системи с индивидуално управление, висока енергийна ефективност, оптимизирано отопление, всесезонна употреба, разпределение на въздуха и филтриране на въздуха. Те съчетават различни мощности, позволявайки избор, който отговаря на нуждите на всеки дом.

най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите офис столове | най-добрите външни ролетни щори | най-добрата пералня | най-добрата пералня със сушилня | най-добрата сушилня за дрехи

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0