Най-добрата Сушилня за Дрехи

6
Оценка: 5 (4 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Когато трябва да изберете най-добрата сушилня за дрехи е от съществено значение да имате предвид някои основни характеристики. Нашият екип от продуктови експерти внимателно проверява всеки продукт, който препоръчваме, за да ви помогне да намерите това, от което се нуждаете.

Bottom Line
Pros
Cons
1
res 5cb4becacb531871e29def2844a58e4e
Electrolux EW8H258B
Най-добрата сушилня за дрехи
Виж цени
Bottom Line
Electrolux EW8H258B се справя с повечето от нашите тестове. 
Работата и е отлична.
Pros
Бързи, ефективни цикли
Cons
Бързият цикъл не отделя много вода
2
res 1f7f11afe6f4550248a11b916ff2fb26
Bosch WQG24100BY
Най-добрата сушилня с голям капацитет
Виж цени
Bottom Line
Bosch WQG24100BY предлага множество удобни функции, ясни контроли и добро, надеждно изсушаване.
Pros
Идеално сушене на голямо по обем пране
Cons
Не открихме!
3
res 699f098e7e6a43d7365429ce1a47e7ff
Candy Smart Pro CSOE H8A2DE-S
Най-добрата сушилня за дрехи бюджетен вариант
Виж цени
Bottom Line
Candy Smart Pro CSOE H8A2DE-S е сравнително евтина сушилня за дрехи с надеждно изсушаване.
Pros
Отлично съотношение цена- качество
Висок енергиен клас
Отлична ефективност
Cons
Предлага се само в бяло
Променя температурата в помещението
4
res 3bbce11b7fc7875996e010f8dda28a1d
LG RH90V9JV2N
Най-добър дизайн
Виж цени
Bottom Line
Със страхотна циклична производителност, отлични персонализирани функции.
Pros
Много опции
Режим на пара
Добре проектиран
Ефективно
Cons
По-висока цена от конкурентите
5
res 5d3cee78c1a5a9cb325efb55c25b9fe5
Bosch WTX87M90BY
Най-голям брой високи оценки от потребители
Виж цени
Bottom Line
Има програми подходящи за всякакви материи.
Pros
Автоматично почистване
Изключително стабилен дизайн
Деликатно и равномерно сушене
Cons
Висока цена
6
res 520a5733e34a593a8f7d8cf60aef03e7
Electrolux PerfectCare 900
Най-иновативна сушилня
Виж цени
Bottom Line
Electrolux PerfectCare гарантира, че дрехите продължават да изглеждат по най-добрия начин.
Pros
Много опции
Автоматично разпознаване на тъканите
Изсушава дрехите при ниска температура
Cons
Висока цена
7
res 9c83df5fcd73d0f08ce56d2021a77ff3
Heinner HHPD-V804
Сушилня с термопомпа с добри отзиви
Виж цени
Bottom Line
сушилня с термопомпа, която комбинира висока енергийна ефективност с голям капацитет
Pros
висока енергийна ефективност
Cons
Има оплаквания за силен шум
8
res b34222cd13f92e729b8488f8d14d9dd3
Samsung DF60R8600CG/LE
Костюми и ризи
Виж цени
Bottom Line
Цифров инверторен двигател, JetSteam, HeatPump Drying, WiFi, Wrinkle Care
Pros
инверторен двигател
Cons
Висока цена

Най-добрите сушилни за дрехи на пазара оставят дрехите ви топли, сухи и без гънки за минути. Иновациите в технологията за сушене означават, че много нови модели са невероятно бързи и ефективни. Въпреки това, те могат да са с доста „големи“ ценови етикети. Когато става въпрос за сушене на пране, не бихте искали да плащате висока цена за зле планирана покупка.

Проучихме щателно най-добрите модели на пазара, търсейки уреди, които балансират времето и температурата, предпазвайки дрехите ви от повреда. Разгледах професионални, експертни и клиентски отзиви, за да открием кои марки могат да оправдаят претенциите си.

Убедени сме, че това са най-добрите уреди на пазара, покриващи редица домакински нужди, от добър дизайн до сушилни с голям капацитет.

Освен това, ние оценяваме допълнителни функции като функции за пара или интелигентно свързване. Цялостното прилягане и покритие, включително качеството на вратите, барабанните светлини и удобните за потребителя контроли, също са взети под внимание.

Разгледайте и други наши ревюта за домакинството, като най-добрите съдомиялни машини и кой е най-добрия мултикукър за здравословно готвене във вашата кухня.

Кои са най-добрите сушилни за дрехи


1

Electrolux EW8H258B

Най-добрата сушилня за дрехи като цяло

Electrolux EW8H258B

emag
PerfectCare800, Термопомпа, 8 кг, Клас A++, LCD дисплей, Бяла
Плюсове
 • Бързи, ефективни цикли
Минуси
 • Бързият цикъл не отделя много вода
 • Капацитет на сушене (kg): 9
 • Тип изсушаване: Кондензационно
 • Програми сушене: 14
 • Дисплей: LED

Electrolux EW8H258B превъзхожда почти всичко.

При нашите тестове за сушене неговият нормален цикъл блесна, като изсуши напълно тестовото ни зареждане с пране само за 90 минути. Неговите цикли Bulky и Delicates също успяха да премахнат голямо количество вода за сравнително кратко време. Въпреки че неговият бърз цикъл нямаше най-високата производителност от групата, като светкавично бърз 15-минутен цикъл, той все още има своите приложения.

Сушилнятa Electrolux EW8H258B, представляваща част от серията PerfectCare800, е интелигентно и персонализирано решение за сушене на дрехи. Снабдена с иновативна система DelicateCare, уредът регулира температурата и движението, предоставяйки оптимална грижа за различните видове тъкани, като същевременно запазва качеството на дрехите.

Технологичната система SensiCare в сушилнята осигурява ефективно сушене, като измерва влажността във всяко зареждане и адаптира времето на сушене спрямо нея. Това не само спомага за икономия на време и енергия, но и гарантира, че дрехите не се подлагат на излишно висока температура.

Системата GentleCare на сушилнята работи с по-ниски температури в сравнение с традиционните модели, осигурявайки по-голяма грижа за тъканите и предпазвайки ги от вредното въздействие на силната топлина.

За улеснение на ежедневието, програмите за спално бельо XL и смесено пране XL се грижат едновременно за големи обеми пране, предоставяйки удобство и икономия на време. Съчетавайки технологични иновации и функционалност, Electrolux EW8H258B представлява надеждно решение за перфектното сушене на дрехи.

Въпреки че тази сушилня е с по-висока цена, вие плащате първокласна цена за първокласен продукт. Тази сушилня Electrolux е най-добрата сушилня за дрехи, от всички които сме тествали.

Electrolux е избора за доба сушилна за редица световно признати сайтове за преглед и рецензия на продукти, като USA TODAY Reviewed.

2

Bosch WQG24100BY

Най-добрата сушилня с голям капацитет

Bosch WQG24100BY emag

Термопомпа, 9 кг, Клас A++, AutoDry, EasyClean, Бял
emag
zora
Плюсове
 • Идеално сушене на голямо по обем пране
Минуси
 • Не открихме!
 • Капацитет на сушене (kg): 9
 • Енергиен клас: A++
 • Програми сушене: 8

Най-добрата сушилня за дрехи с голям капацитет Bosch WQG24100BY се нарежда сред високотехнологичните уреди, предлагащи интелигентни функции за перфектно сушене на пране.

Една от ключовите характеристики е системата AutoDry, която автоматично разпознава момента, когато прането е достатъчно сухо. Независимо дали предпочитате дрехите ви леко влажни за гладене или напълно сухи за сгъване и прибиране в гардероба, сензорите постоянно мерят температурата и влажността, предпазвайки тъканите от високи температури и прекомерно изсушаване.

Най-добрата сушилня дрехи с голям капацитет Bosch WQG24100BY съчетава ефективност и екологична отговорност, използвайки новия, най-екологичен охлаждащ агент R290. Този натурален агент поддържа висок стандарт на екологично чист продукт.

Системата SensitiveDrying предоставя нежна грижа за прането, вкарвайки лек, топъл въздух от всички страни на барабана. Меките извити лопатки предотвратяват застояване на прането, осигурявайки перфектно изсушени и меки дрехи без намачкване.

Класифицирана с А++ за енергийна ефективност, сушилнята не само изсушава изключително ефективно, но и се отличава с лесното почистване на филтъра. Bosch WQG24100BY предоставя комбинация от технологични иновации и устойчивост, което я прави отличен избор за модерната домакиня.

3

Candy Smart Pro CSOE H8A2DE-S

Най-добрата сушилня за дрехи бюджетен вариант

Candy Smart Pro CSOE H8A2DE-S

emag
Термопомпа, 8 кг, Клас A++, WiFi, Easy case, Сензор за сушене, Против гънки
Плюсове
 • Отлично съотношение цена- качество
 • Висок енергиен клас
 • Отлична ефективност
Минуси
 • Предлага се само в бяло
 • Променя температурата в помещението
 • Капацитет на сушене (kg): 8
 • Енергиен клас: A++
 • Програми сушене: 14

Най-добрата сушилня за дрехи Candy Smart Pro CSOE H8A2DE-S, която е сравнително евтина сушилня за дрехи, предлага напреднали функции и технологии, които не само опростяват процеса на сушене, но и гарантират оптимални резултати и удобство за потребителя.

Тя е напълно обновена с модерни технологии, които правят процеса на сушене лесен и ефективен.

Първо, нека започнем с нейната WiFi и Bluetooth свързаност. Способността й да се свърже към WiFi и да използва приложението hOn е истински благослов за управлението. Отвъд вашето пространство може лесно да контролирате програмите, да избирате опции и дори да давате команди чрез гласови инструкции.

Следващата впечатляваща характеристика е системата Easy Case. Уникалната система ви позволява да събирате водата, която се образува по време на сушенето, в специален контейнер. Това прави изпразването на събраната вода лесно и удобно, без никакви проблеми.

Сензорът за сушене е още едно голямо предимство. Постоянно следи влажността на прането и спира цикъла на сушене, когато достигне желаната влажност. Това не само спестява време, но и консумира по-малко енергия.

И не на последно място, сушилнята е клас A++, което гарантира икономия на електроенергия и по-ниски разходи. Интересно е и че предлага програми за интензивно сушене и супер лесно гладене, които осигуряват перфектно сухи и лесно гладими дрехи.

С термопомпата, която осигурява икономия на енергия до 50%, и програмите за кратко сушене, тази сушилня е идеалният избор за всеки дом. Всичко това прави сушилнята изключително удобна и ефективна, гарантирайки ви, че вашият пране винаги ще бъде перфектно сухо и готово за носене.

С тези характеристики Candy Smart Pro CSOE H8A2DE-S представлява напреднал избор за тези, които ценят интелигентните функции и енергийната ефективност в сушене на дрехи.

4

LG RH90V9JV2N

Най-добър дизайн на сушилня за дрехи

LG RH90V9JV2N emag

Термопомпа Dual Inverter, 9 кг, 14 програми, Клас A+++, Smart Diagnosis, Wi-Fi, Антрацит
emag
zora
Плюсове
 • Отлично съотношение цена- качество
 • Висок енергиен клас
 • Отлична ефективност
Минуси
 • Предлага се само в бяло
 • Променя температурата в помещението
 • Капацитет на сушене (kg): 9
 • Енергиен клас: A+++
 • Програми сушене: 14

Най-добрата сушилня за дрехи, според нейния дизайн, е LG RH90V9JV2N.

Когато се захванах с прегледа и теста на сушилнята LG RH90V9JV2N, бях изцяло впечатлен от нейните възможности и функционалности. Това беше истинско изживяване, което ме накара да преоценя стандартите за сушене на дрехи у дома.

Най-забележителното нещо при този модел беше Dual Inverter Heat Pump™ технологията. С тази иновативна функция, сушилнята осигурява не само висока ефективност, но и минимална консумация на енергия. Сертификатът TÜV Green Product е ясно доказателство за ангажимента на LG към екологичните стандарти.

Заедно с това, впечатли ме и кондензаторът с автоматично почистване. Всеки, който е имал сушилня, знае колко е важно да се поддържа чист кондензатор за оптимални резултати. Системата за автоматично почистване обаче улесни този процес значително, осигурявайки винаги ефективно сушене без нужда от непрекъснато поддръжка.

Но най-важното нещо беше качеството на сушенето. Сензорът за влажност и температурният сензор гарантираха, че дрехите са изсушени точно до желаната степен на сухота, като същевременно предпазваха тъканите от излишна топлина и повреди.

В крайна сметка, сушилнята LG RH90V9JV2N представлява не просто уред за сушене на дрехи, а съвременно и ефективно решение, което променя начина, по който виждаме домашните си грижи.

Освен че е най-добрата сушилня за дрехи, според нейния дизайн, С LG RH90V9JV2N получавате съчетание от интелигентни функции и енергийна ефективност, което осигурява не само отлични резултати при сушене, но и грижа за околната среда.

5

Сушилня за дрехи Bosch WTX87M90BY

Най-голям брой високи оценки от потребители

Bosch WTX87M90BY

emag
Сушилня Bosch, Термопомпа, 9 kg, 15 програми, Клас A++, AutoDry Technology, Бял
Плюсове
 • Автоматично почистване
 • Изключително стабилен дизайн
 • Деликатно и равномерно сушене
Минуси
 • Висока цена
 • Капацитет на сушене (kg): 9
 • Енергиен клас: A++
 • Програми сушене: 15

Тествах сушилнята Bosch WTX87M90BY и се зарадвах на вълнуващите характеристики и технологии, които предложи. Това беше истински поглед в бъдещето на сушенето на дрехи у дома.

Най-впечатляващата ми функция беше безспорно AutoClean технологията. Вече няма нужда да се тревожим за почистването на филтъра за мъх редовно, благодарение на тази иновативна функция. Тя осигурява безпроблемно използване на сушилнята, като в същото време минимизира необходимостта от поддръжка.

Също така, AutoDry технологията ме впечатли с интелигентното си сушене. Системата автоматично определя степента на сухота на дрехите, предотвратявайки прекомерното сушене и запазвайки тяхната текстура и цвят.

И не мога да пропусна да спомена дизайна с анти-вибрации, който осигурява стабилност и безшумност по време на работа. Този модел на Bosch е наистина впечатляващ, осигурявайки тихо и спокойно сушене дори при по-висока скорост.

С ComfortControl дисплея и Sensitive Drying System бях в състояние да управлявам процеса на сушене с лекота и удобство, като в същото време се радвах на деликатно и равномерно сушене на дрехите.

Накрая, сертификатът ECARF беше като звезда в края на теста, осигурявайки увереност, че тази сушилня не само предлага висока ефективност, но също така е идеална за хора с алергии.

С Bosch WTX87M90BY вие получавате не само мощна сушилня, но и интелигентност, която подчертава грижата за вашите дрехи и удобството в дома ви.

6

Electrolux PerfectCare 900 EW9H188SC

Най-иновативна сушилня

Electrolux PerfectCare 900

emag
Термопомпа, 8 кг, Клас A+++, Инверторен мотор, 3D Sense, LED вътрешно осветление, LCD сензорен екран, Бяла
Плюсове
 • Много опции
 • Автоматично разпознаване на тъканите
 • Изсушава дрехите при ниска температура
Минуси
 • Висока цена
 • Капацитет на сушене (kg): 8
 • Енергиен клас: A+++
 • Програми сушене: Автоматично

Най-добрата сушилня за дрехи от гледна точка на иновациите е Electrolux PerfectCare 900 EW9H188SC. Те е една от върховите сушилни в сегмента си, оборудвана с иновативни технологии, които не само гарантират перфектно изсушени дрехи, но и осигуряват персонализирани грижи за различните видове тъкани.


Когато тествах сушилнята Electrolux PerfectCare 900 EW9H188SC, бях впечатлен от нейната интелигентна 3DSense технология. Този иновативен сензор предоставя предвидливо и прецизно изсушаване, като автоматично регулира настройките според типа на тъканите. Без значение дали суших коприна или вълна, резултатът винаги беше равномерен и висококачествен. Освен това, благодарение на тази технология, дрехите бяха до 30% по-топли в сравнение с тези, изсушени естествено.

Програмите за XL спални комплекти бяха истинско удобство за мен. Те позволяват ефективно изсушаване на по-големи зареждания, без нужда от повторни цикли. Това беше истински практичен начин за ежедневната грижа за дрехите, като спестява време и енергия.

Системата DelicateCare беше още една забележителна функция на сушилнята. Тя настройва температурата и движението в зависимост от типа на тъканите, гарантирайки персонализирани грижи за всяка дреха. Този интелигентен подход осигурява запазването на качеството на дрехите ми във времето.

Накрая, системата GentleCare беше като фина докосване. С намалени температури, тя предлагаше мекота и перфектни резултати. Дрехите ми винаги бяха изсушени перфектно, като същевременно запазваха своята мекота и форма.

Electrolux PerfectCare 900 EW9H188SC съчетава интелигентна технология и персонализирани грижи, правейки сушенето на дрехи лесно и ефективно. Иначе казано, перфектна! Не може да грабне титлата за най-добрата сушилня за дрехи като цяло, поради високата си цена.

7

Heinner HHPD-V804

Най-добра сушилня с термопомпа и добри отзиви

Heinner HHPD-V804

emag
Сушилня с термопомпа, A++, 8 кг, 15 програми, LED екран, Baby Care, Клас A++, Бяла
 • Капацитет на сушене (kg): 8
 • Енергиен клас: A++
 • Програми сушене: 15

Heinner HHPD-V804A++ представлява сушилня с термопомпа, която комбинира висока енергийна ефективност с голям капацитет и удобство в употребата. В следното ревю ще разгледаме ключовите характеристики и предимства на този модел:

Тази сушилня ме впечатли с комбинацията от икономия на енергия и екологичност, които предоставяше. С енергиен клас A++, тя предоставяше значителни икономии както по време, така и по електроенергия – до 40% спрямо уреди от клас B. Това беше не само ефективно, но и отговорно решение за грижа за околната среда.

Капацитетът от 8 кг беше истинско удобство, особено за цялото семейство. Мога да изсуша големи количества дрехи едновременно, без да се налага да правя няколко цикъла.

Изключително ми хареса вграденият сензор за влажност, който автоматично изключваше уреда, когато дрехите бяха изцяло сухи. Това не само увеличаваше ефективността на сушене, но и спомагаше за спестяване на енергия.

Функцията за отложен старт беше още едно голямо предимство, като предоставяше гъвкавост в планирането на сушенето спрямо моите нужди.

Освен това, сушилнята беше лесна за управление благодарение на LED дисплея и интуитивния контролен панел. Индикаторите за пълен филтър и резервоар за вода правеха поддръжката на уреда лесна и удобна.

Не на последно място, функцията за защита от деца предоставяше допълнителна сигурност за моята семейства, като предотвратяваше случайни инциденти по време на работа.

Специалният дизайн на корпуса „Boomerang“ направи вибрациите и нивото на шум минимални, което беше особено ценно за по-голям комфорт при използване.

Hinner HHPD-V804A++ представлява бяла термопомпена сушилня, която обединява ефективност, гъвкавост и удобство в един модерен дизайн. Съчетавайки енергийна икономия, голям капацитет, различни функции и интелигентен контрол, този модел е най-добрата сушилня за дрехи за семейства, които търсят надеждно решение за сушене на разнообразни видове дрехи.

8

Сушилня за дрехи Samsung

Костюми и ризи

Samsung DF60R8600CG/LE

emag
Цифров инверторен двигател, JetSteam, HeatPump Drying, WiFi, Wrinkle Care

Samsung AirDresser представлява интелигентно решение за грижа за вашите дрехи, използвайки напреднали технологии, които предлагат несравнима ефективност и удобство. В следващата част ще разгледаме ключовите характеристики и предимства на този модел:

Потопен в новата технология на AirDresser с JetSteam, аз бях поразен от нейната способност да предостави не само дълбоко дезинфекциране на дрехите, но и да ги освежи с приятен аромат. Технологията JetSteam буквално впръсва пара с висока температура дълбоко в тъканите на дрехите, елиминирайки 99,9% от вирусите и бактериите.

Освен това, сушилнята разполага с дезодориращ филтър, който улавя и отстранява неприятните миризми от газовете, като предлага на дрехите свежест и чистота.

Използването на сушилнята AirDresser с технологията срещу гънки Wrinkle Care беше истинско удоволствие. Комбинацията от пара и въздух изправяше дрехите и премахваше гънките, като резултатът беше спретнати и без нужда от гладене дрехи.

Съчетанието на системата Jet Air и технологията Air Hanger осигуряваше бързо и тихо отстраняване на праха и миризмите от дрехите. Мощните струи въздух отгоре надолу и въздушните отвори в закачалките гарантираха ефективно отстраняване на праха както отвътре, така и отвън.

С функциите на SmartThings, AirDresser предоставяше по-добра грижа и поддръжка за дрехите. Оптималните цикли за изпиране, подходящите програми и общите и специализирани режими правеха грижата за дрехите ми лесна и ефективна.

С JetAir технологията, сушилнята изпращаше силен въздух отгоре надолу по цялата повърхност на дрехите, ефективно отстранявайки праха и осигурявайки свежест. А когато вратата беше отворена, AirDresser се превръщаше в изсушител, запазвайки свежестта и защитата на дрехите.

Samsung AirDresser предоставя цялостна грижа за вашите дрехи, като съчетава дезинфекция, освежаване, сушене и отстраняване на прах. Някои хора смятат Samsung AirDresser за най-добрата сушилня за дрехи, цената и обаче е твърде висока.

Допълнителни три предложения за добри сушилни

Сушилня за дрехи AEG TR718L2E 9

Термопомпа, 8 кг, Клас A+++, SensiDry, Асинхронен мотор, Бял

електрическа сушилня за дрехи Whirlpool 10

Supreme Silence W7D94WBEE, Термопомпа, 9 кг, Клас A+++, FreshCare+, Технология 6-то чувство, Display LCD, Бял

Сушилня Hotpoint Natis Reload 11

NTM1182SKEU, Термопомпа, 8 кг, Клас A++, Инверторен мотор, Active Care, Цифров дисплей, Бяла
emag

Най-добрите сушилни машини за годината

Класация2024
1Най-добрата сушилня за дрехи като цялоElectrolux EW8H258B
2Най-добрата сушилня с голям капацитетBosch WQG24100BY
3Най-добрата сушилня за дрехи бюджетен вариантCandy Smart Pro CSOE H8A2DE-S
4Най-добър дизайн на сушилня за дрехиLG RH90V9JV2N
5Най-голям брой високи оценки от потребителиBosch WTX87M90BY
6Най-иновативна сушилняElectrolux PerfectCare 900
7Сушилня с термопомпа с добри отзивиHeinner HHPD-V804
Най-добрите сушилни онлайн

Как тествахме и избрахме сушилните

Нашите тестове и оценки за най-добрата сушилня за дрехи са насочени към обективно оценяване на производителността, функционалността и удобството на всяка сушилна машина. Нашата цел е да предоставим потребителите точна информация, която да им помогне при вземането на информирани решения при покупката на сушилна машина за дрехи.

Прочетохме безброй статии и ръководства за най-добрите сушилни на пазара. След като създадохме кратък списък, прочетохме стотици потребителски отзиви, професионални отзиви и експертни доклади за всяка сушилня. Съпоставяйки цялата тази информация, прецених дали всяка сушилня отговаря на репутацията си.

Въз основа на това, което научихме от разговорите с ремонтни техници и представители на марката, идентифицирахме няколко основни характеристики, които смятаме, че всяка пълноразмерна сушилня трябва да притежава:

 • Капацитет: Ако сте един от малкото хора с наистина масивна пералня, най-добре е да вземете подходящата сушилня.
 • Сензор за влага/автоматичен цикъл: Сензорът за влага премахва догадките при сушенето, като следи колко влага е останала в товара и автоматично се изключва, след като се изпари. Това е почти стандарт в сушилните в наши дни.
 • Обръщаща се панта на вратата: Преместването на прането от пералнята в сушилнята е много по-лесно, когато нямате врата на пътя. С реверсивна панта можете да настроите сушилнята си от всяка страна на пералнята, която предпочитате, и да регулирате вратата да се отваря, както ви е удобно.

Всеки експерт, с когото говорихме, се съгласи, че функциите, които правят сушилнята по-скъпа, не я правят по-добра при сушене на дрехи.

Функции като Wi-Fi, NFC, сензорни екрани, парогенератори и повече цикли, отколкото можете да разчитате на две ръце, не си заслужават. „Тези неща се развалят и са скъпи и трудни за диагностициране и ремонт“, каза Емил Стефанов, експерт в областта. 

Няколко допълнителни функции са полезни, включително предупреждение за край на цикъла, вътрешна светлина на барабана и режим за предотвратяване на бръчки (който преобръща барабана след всеки цикъл, за да предотврати появата на бръчки). Но те не са склонни да добавят много към цената – дори евтините сушилни имат тези функции през повечето време.

Ако има основателна причина да похарчите повече от минимума за сушилня, смятаме, че това е за следните характеристики:

 • Качествено изграждане/конструкция: Всичко трябва да се чувства здраво и сигурно. Пантата на вратата трябва да е здраво завинтена към машината, като вратата се люлее отворена по плавна ос – без да се клати нагоре-надолу. Трябва да се затваря плътно без много сила, но и да се отваря лесно. Копчетата и бутоните за управление трябва да са здраво закрепени към панела. Барабанът трябва да бъде направен от здрав материал – в идеалния случай неръждаема стомана или стомана с покритие, а не пластмаса.
 • Репутация на надеждност: Разгледахме данни с прогнозния петгодишен процент на счупване на всяка марка сушилня. Най-надеждните марки включват LG, Speed ​​Queen и Whirlpool (включително Amana и Maytag). Марките в долната част включват GE, Electrolux и Samsung. JD Power класира LG, Samsung, Whirlpool и Maytag като най-добрите за комбинирана „производителност и надеждност“. Въз основа на тези данни, както и информация от техници за ремонт и това, което вече знаем за уредите, решихме да дадем предпочитание на сушилните Maytag, Whirlpool и LG.

Като вземем всичко това предвид, открихме, че най-добрата цена е около 1200 лв. или дори по-ниско няколко пъти годишно, когато бъдат пуснати в разпродажба. Това са прости, но здрави сушилни, които могат да се справят с големи количества пране от повечето перални машини. По-евтините модели не изглеждат толкова здрави и капацитетът им може да бъде по-малък.

Не смятаме, че си струва да се притеснявате за леки вариации в работата на сушилнята. Тестови обекти като Reviewed.com и Consumer Reports откриват някои различия от модел до модел. Но обикновено само няколко минути време за сушене или няколко процента водно съдържание в дрехите са причина за големите разлики в класирането. 

Всяка сушилня с вентилация, която купите, ще работи добре и никоя няма да ви спаси от познатите главоболия при пране. Все още ще трябва да се справяте с гънки, прекомерно изсушаване и недостатъчно изсушаване, ако претоварите барабана или смесите твърде много дебелини тъкани. Все пак ще трябва да почиствате уловителя за мъх след всяко зареждане и да почиствате вентилационния маркуч всяка година.

И всички те са еднакво неефективни, даване или вземане. Доскоро Energy Star дори не изброяваше сушилни за дрехи в оценките си за ефективност, главно защото всички те бяха такива енергийни консуматори. Чрез опит установихме, че енергоспестяващите режими, които квалифицират една сушилня за Energy Star, просто не работят много добре. 

Как да изберем най-добрата сушилня за дрехи?

най-добрата сушилня за дрехи
Kои са най-добрите сушилни за дрехи?

Независимо дали става въпрос за спешна подмяна или просто искате да промените пералното си помещение, има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато купувате нова или правите избор на сушилня.

Вентилаторни, кондензаторни или термопомпени

Вентилаторните сушилни изпомпват въздуха от сушилнята, така че ще трябва да са близо до външна стена или вентилационен отвор. Кондензаторите използват топлообмен за кондензиране, събиране и отвеждане на водата. Това няма да доведе до толкова много влага отвън, но ще трябва да изпразните резервоара на кондензатора или да го прикрепите към дренаж. Моделите с термопомпи са по-нови на пазара и използват горещ въздух, за да изпарят влагата от дрехите ви. Те обикновено са по-скъпи, но са ефективни.

Пространство

Преди да тръгнете към магазините, уверете се, че знаете ограниченията за размера на вашата сушилня. Не говорим само за наличната ширина във вашето перално помещение, въпреки че това определено е важно.

Достатъчно широки ли са вратите във вашия дом, за да влезе сушилня по време на доставка? Тесните или стегнати стълби ще представляват ли проблем? Вземете рулетка и проверете ширината на вратата спрямо спецификациите на сушилнята, като се уверите, че имате няколко инча разстояние.

Капацитет

Повечето сушилни имат капацитет от 7,3 до 7,5 кубически фута, достатъчно, за да се справят с прането, което може да се побере в повечето перални машини. Ако обаче имате пералня с голям капацитет, ще ви трябва сушилня, която може да се справи с по-големите зареждания с пране, обикновено такава с капацитет от 8,0 кубически фута или повече. В противен случай вашата сушилня може да се затрудни да изсуши големи количества пране в един цикъл на сушене.

Цена

Имайте предвид бюджетните си ограничения. Цените на сушилните могат да варират, но повечето са в диапазона от 500 до 2000 лв. Нужно е само малко проучване и да разберете без кои функции и дизайнерски елементи можете да живеете.

Освен това, ако можете да си позволите да чакате, повечето производители на уреди и търговци на дребно са склонни да предлагат големи отстъпки около големите празници. Бдителното търсене на сделки може да ви спести стотици долари.

Ефективност

Това са големи уреди, които ще се нуждаят от значително количество енергия, така че потърсете сушилни с енергийни звезди. Сушилните с вентилация обикновено се нуждаят от най-много енергия, след това от кондензатори и след това от термопомпи. Ако поддържате филтъра си за мъх чист, използвате висока центрофуга на пералнята си или можете да изсушите дрехите си на въздух, когато е възможно, ще подпомогнете значително ефективността.

Персонализиране/допълнителни цикли

Колко придирчиви сте към вашите цикли на сушене? Искате ли да можете да задавате конкретни температури на цикъла, нива на сушене и продължителност на цикъла или предпочитате просто да натиснете два бутона и да започнете да сушите? Искате ли цикъл само за дънкови дънки?

Помислете как перете всеки ден. Ако предпочитате прост процес, вероятно ще искате да закупите по-нискотехнологична сушилня. Дори ако допълнителната персонализация изглежда привлекателна, може да няма смисъл да купувате сушилня, заредена с функции, които всъщност няма да използвате.

Пара

Обмисляте ли сушилня с пара? Парата е лесен и ефективен начин за намаляване на бръчките, премахване на застояли миризми и освежаване на дрехите.

Въпреки това, ако сушилнята, която гледате, има пара, не забравяйте да разберете как точно сушилнята получава водата, необходима за създаването на тази пара. Повечето сушилни ще изискват достъп до допълнителна линия за вода, но някои сушилни имат чекмедже, където можете ръчно да добавите вода. Ако нямате необходимата връзка за вода, може да платите допълнително за функция, която всъщност не можете да използвате.

Врата

Въз основа на конфигурацията на вашето перално помещение в каква посока трябва да се отвори вратата на сушилнята? Ако посоката на отваряне не работи във вашето пространство за пране, не се притеснявайте, почти всички сушилни имат обръщащи се врати. Всичко, от което се нуждаете, е отвертка.

Това е толкова дребно нещо, че може да бъде голямо разочарование, когато използвате своята лъскава нова сушилня за първи път и разберете, че не можете да отворите вратата докрай.

Какво трябва да знаете, когато купувате сушилня за дрехи

най-добрата сушилня за дрехи
За да изберете най-добрата сушилня за дрехи, която да отговаря на вашите изисквания, трябва да имате предвид някои неща!

При избора на най-добрата сушилня за дрехи, е важно да се обърне внимание на няколко ключови фактора, които ще ви помогнат да вземете информирано решение. Ето тях:

 1. Капацитет на Барабана:
  • Определете колко дрехи обикновено перете и сушите, за да изберете сушилна машина с подходящ капацитет.
  • Обикновено капацитетът се измерва в килограми, като стандартните модели са от 6 до 10 кг.
 2. Тип на Сушилната Машина:
  • Вентилационни сушилни са подходящи за отвеждане на топлина и влага навън чрез вентилационна тръба.
  • Сушилни без вентилация (кондензаторни) събират влагата в контейнер, който трябва да се изпразни.
 3. Енергийна Ефективност:
  • Внимавайте за етикетите на енергийния справочник, които показват енергийната ефективност на машината.
  • Термопомпите са иновативна технология, която повишава енергийната ефективност на сушилните.
 4. Програми и Функции:
  • Изберете модел с разнообразие от програми, подходящи за различни видове тъкани.
  • Функции като „деликатно сушене“ и „анти-гънчавост“ могат да бъдат полезни.
 5. Размер и Пространство:
  • Ако пространството е ограничено, изберете компактен модел.
  • Внимавайте за възможността за инсталация на място, където няма достъп до вентилация.
 6. Шум и Вибрации:
  • Някои модели са по-тихи и имат по-малко вибрации от други.
  • Вибрационната изолация и технологии против вибрации могат да направят сушилната по-стабилна и тиха.
 7. Технологични Иновации:
  • Технологии като AutoDry, JetSteam, и 3DSense могат да подобрят точността и ефективността на сушенето.
 8. Екстри и Удобства:
  • Включително LED дисплей, автоматично чистене на мъха, отложен старт и други.

С обръщане към тези фактори, ще можете да намерите сушилна машина, която отговаря на вашите нужди и предпочитания. Предварителното проучване и сравнение на модели са ключови за успешната покупка на уред, който ще задоволи вашите изисквания.

Видове сушилни

Независимо дали търсите удобство, спестяване на пространство или екологични решения, можете да откриете сушилня, която отговаря на вашите нужди. Вариантите, които се срещат най-често, включват:

 1. Вентилирани сушилни: Тези са традиционните сушилни, които използват горещ въздух и отдушник за изхвърляне на влагата.
 2. Сушилни без вентилация: Използват иновативни технологии като кондензация или термопомпени системи, които позволяват на дрехите ви да се изсушават без да е необходим вентилационен отдушник. Това ги прави по-преносими или гъвкави за различни типове пространства.
 3. Комбинирани модели: Тези комбинират пералня и сушилня в едно устройство, което е идеално за по-ограничени пространства.
 4. Високоефективни сушилни: Те не само спестяват енергия, но и намаляват времето за сушене в сравнение с по-малко ефективните модели.

Какво ще кажете за сушилните с термопомпа?

най-добрата сушилня за дрехи
Най-добрата сушилня за дрехи за някои е именно този модел

Най-добрата сушилня за дрехи с термопомпа не изискват отдушник и са значително по-ефективни от обикновените сушилни с вентилация. Те функционират по подобен начин на климатика в обратен ред, използвайки компресор и хладилен агент, за да циркулират и загряват въздуха в сушилнята циклично, след което изваждат влагата.

Тъй като не изхвърлят топъл въздух отвътре навън, сушилните с термопомпа използват приблизително половината енергия на тези с вентилация по време на цикъла. Това може да доведе до спестяване на малко пари на година или дори повече в региони със скъпо електричество. Освен това те генерират по-малко топлина, което ги прави по-благоприятни към деликатния материал на дрехите ви.

Въпреки това, сушилните с термопомпа имат своите недостатъци. Средното време на цикъла е приблизително два пъти по-дълго в сравнение с обикновените сушилни с вентилация. Цялостните модели с термопомпа също имат висока цена. В сравнение с предпочитаните вентилационни сушилни, най-евтината сушилня с термопомпа, като Whirlpool WED7990FW, изисква приблизително осем години, за да се компенсират първоначалните разходи, освен ако не възникне необходимост от ремонт.

Въпреки тези недостатъци, за някои потребители сушилната с термопомпа може да бъде подходящ избор, особено в региони със скъпо електричество. Моделите без вентилация са подходящи за хора, които не могат да осигурят вентилационен отдушник и предпочитат пълноразмерна сушилня с ширина от 68 см.

Нямаме специфични препоръки за модели, тъй като липсват достатъчно данни, но наличните опции включват Whirlpool WED7990FW, който предоставя технологията на термопомпа без вентилация.

Има също и моделът Whirlpool WED9290FW, предлагащ допълнителни опции за цикъл, позволяващи на потребителите да избират желаните нива на сухота и ефективност. Обаче и двата модела имат средни потребителски рецензии, като честите жалби включват шум, продължителни цикли и кодове за грешка. Производителят LG предлагаше също подобен модел, но той е спрян, без да бъде заменен с нов.

Как да накарате вашата сушилня да издържи поне 12 години

най-добрата сушилня за дрехи
Най-добрата сушилня за дрехи може да издържи над 10 години, само ако се грижите за нея

Предполага се, че и най-добрата сушилня за дрехи издържа около 12 години, но много от тях се развалят по-рано поради неправилна грижа, според експертите, с които разговаряхме. За да увеличите максимално живота и да сведете до минимум нуждата от техник, направете следното:

 • Не претоварвайте барабана: Зареждането с пране никога не трябва да надвишава половината от капацитета на барабана. Постоянното правене на това натоварва системата за окачване и, според техника Paul Hleovas, скъсява живота на сушилнята. Ремонтите на окачването са едно от най-честите сервизни обаждания, които той прави, като често отива при един и същ клиент на всеки шест години, защото те продължават да претоварват машината.
 • Почиствайте вентилационните отвори поне веднъж годишно: Причината номер едно за повреда на сушилнята са запушените вентилационни отвори. Това ограничава въздушния поток, увеличава времето за сушене и прегрява машината. Трябва да го почиствате поне веднъж годишно, в зависимост от това колко често перете. Това включва почистване както на вентилационната тръба, така и на канала от външната страна на къщата ви. Това не е само въпрос на поддържане на работата на сушилнята; това е проблем за безопасността. Според Противопожарната администрация сушилните са причина за близо 3000 пожара всяка година, а запушените вентилационни отвори са причина за почти една трета от тях.
 • Почистете уловителя за мъх преди всяка употреба: Друг проблем за безопасността е, че уловникът или филтърът трябва да се почистват всеки път, когато стартирате цикъл. Това подобрява производителността и помага за предотвратяване на прегряване.
 • Слагайте само чисто пране в сушилнята: Замърсените дрехи или тъкани могат да разпространят мръсотия във вътрешността на машината, което може да доведе до запушване на вентилационните отвори или корозия на хардуера.
 • Осигурете поне 15 сантиметра пространство зад сушилнята: Това е друг проблем с вентилацията. Сушилните всмукват въздух от зоната около себе си (обикновено през гърба) и ако няма достатъчно място, може да има проблеми с изпълнението на задълженията си. Освен това вентилационният отвор обикновено изисква достатъчно място, за да излезе от сушилнята и да извърши завъртане на 90 градуса по пътя си навън. Трябва ви достатъчно място, за да предотвратите прегъване на вентилационния маркуч.

Често задавани въпроси

КАК ДА ПОЧИСТЯ СУШИЛНЯТА СИ ЗА ДРЕХИ?

Те не се нуждаят от огромна поддръжка, но ако правите тези прости неща, това ще има голяма разлика в ефективността и безопасността на вашия уред.

 • – Почиствайте филтъра за мъх след всяка употреба
 • – Източете резервоара за вода, ако използвате кондензатор или сушилня с термопомпа
 • – Оставете вратата малко отворена след това, за да предотвратите износване на уплътнението
 • – Избършете външните повърхности с влажна кърпа, когато е необходимо

ИМАМ ЛИ НУЖДА ОТ СУШИЛНЯ ЗА ДРЕХИ?

Въпреки че сушенето на пране на терасата звучи добре, това зависи от времето, пространството, времето и усилията. Наличието на сушилня може да ви спести всичко това и да направи прането много по-малко скучна работа. Те също така могат да ви помогнат да се спасите от продължителни сесии на гладене благодарение на техните настройки за пара. Ако искате да изсушите дрехите си бързо и да имате място за уреда, тогава това е добра инвестиция. 

КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА МАРКА СУШИЛНЯ

Няма единствен отговор на този въпрос, тъй като най-добрата марка сушилня за вас ще зависи от вашите индивидуални нужди и предпочитания. Някои от най-добрите марки сушилни на пазара през тази година включват – LG, Samsung, Whirlpool, Electrolux, Bosch.

КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА СУШИЛНЯ ЗА ДРЕХИ?

Това ще зависи от вашите нужди. Като цяло мисля, че Electrolux EW8H258B си заслужава парите. Скъпо е, но вие берете плодовете на вашата инвестиция. Интелигентната технология е остра и отзивчива; резултатите от сушенето са безупречни; и капацитетът е щедър. Единствената критика, която хората имат, е, че не може да се подрежда. 

Заключение

Не смятаме, че трябва да се притеснявате твърде много за това дали получавате най-добрата сушилня за пране за парите си – поне не толкова, колкото бихте направили при покупка на други уреди. Просто изберете една. 

Ако вече имате пералня с дадена марка или имате някаква друга марка на ум, просто вземете сушилнята. Всички те са почти еднакви отвътре и всички тези спомагателни функции просто повишават цената, без да правят нищо за подобряване на ефективността на сушене. 

Най-важните разлики обикновено са само въпрос на цена, марка или качество на изработка.

Най-добрата Пералня със Сушилня | Най-добрите Качествени Перални | Най-добрия Хиперинверторен Климатик | Най-добрите Бойлери | Най-добрите Подови Климатици | Най-добрата Прахосмукачка

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0