Най-добрите Качествени Перални

3
Оценка: 5 (2 гласа)

Без значение от предпочитанията ви за предна или горна зареждане, днес най-добрите качествени перални машини са интелигентни, деликатни, предлагат по-ефективно почистване. Те са по-лесни за използване от всякога. Прочетете нашия преглед и ръководство за закупуване, за да намерите най-подходящата пералня за вашите нужди.

Bottom Line
1
res 4a02925d43f873201f9731dd9c9fa033
Пералня LG F4WV910P2SE
най-добрата пералня
Цена EMAG
Тази пералня е по-бърза, по-нежна и по-добра в премахването на всички видове петна от почти всяка друга пералня, като има солидна репутация за надеждност сред множество експертни източници.
2
res 4905bb99d8ff5b2ca13f977b28259601
Beko B3WFU71042WB
най-добрите качествени перални Beko
Цена EMAG
Интуитивният интерфейс и големият лесен за зареждане илюминатор означават, че това е машина, която е лесна за използване – и освен това е достъпна.
3
res 32ab9b010dc38e4fe04909ab9bb31c94
Bosch WGG14202BY
най-добрите перални Bosch
Цена EMAG
Ако приемете, че ефективността на измиване ще бъде радикално по-добра при по-скъпите машини, бюджетните модели на Bosch се противопоставят на тенденцията.
4
mie
Miele WWR860WPS
най-добрите перални висок клас
Прочети Още
Размер на барабана: 9 кг; Скорост на центрофугиране: 1,600rpm; Номинална ефективност: A; Пране на вълна: Да; Пране на коприна: Да; Ръчно пране: Да
5
res 7615c2b0819b9507a7a03c603a787263
Пералня Haier HW80-B14959U1-S
най-добри перални Haier
Цена EMAG
Пералня, оборудвана с технологии Direct Motion, ABT, Auto Weight и Smart Dual Spray и като функции Wi-Fi, Bluetooth, Washing Lens, Refresh, Steam, I-Time, Smart Detecting.

Прочетете за повече подробности относно кои са най-добрите перални, включително ключови спецификации и функции, които да търсите, когато пазарувате.

Независимо дали ще посетите в шоурум или разглеждате предпочитания от вас онлайн търговец на дребно, вие ще се изправите пред обезсърчаващ асортимент от безлични бели кутии, всяка със свои технически характеристики и модни думи.

Въпреки това, не се заблуждавайте: изборът на най-добрата пералня не може да се извърши само чрез външен вид или технически параметри.

Продължавайте да четете и ние ще ви предоставим изчерпателна информация по всички ключови аспекти, които трябва да вземете предвид. След това ще представим кратък списък с най-добрите перални машини от бюджетен, среден и висок клас, които сме открили чрез нашите дълбоки тестове, обширни проучвания, мнения от потребители и обратна връзка от експерти в индустрията.

След пране на тъкани, замърсени с всякакви мърсоти, като масла за тяло с неясен произход, подложихме някои марки перални на интензивни тестове.

Как тествахме – Бър преглед

1

Премахване на петнаИзпрахме различни тъкани, които вече бяха предварително боядисани, за да измерим ефективността на всяка пералня в отстраняването на петна.

2

Грижа за тъканитеНие извършихме оценка на способността на всяка машина да отстранява петна и миризми, като същевременно намалява износването и разкъсването на тъканите.

3

Лекота на използванеИзследвахме навигационни контролни панели, удобно разположени бутони и разнообразие от цикли на пране.

4

НадеждностПроведохме разговори с експерти от индустрията и ремонтни техници, и прегледахме отзивите на собствениците, за да се запознаем с надеждността на машината.

Разгледахме надеждността на уредите и се опитахме да разгадаем някои градски легенди относно прането. Проучихме мненията на различни хора от леля Нина Люлин 8, до баба Стефка в Разлог.

В резултат на този обширен процес открихме редица изключителни перални машини, които отговарят на различни бюджети и предоставят разнообразни методи за пране на дрехи, включително и най-добрите перални със сушилни. Нека разгледаме кои перални са най-добри.

Най-добрите перални машини


1

Пералня LG F4WV910P2SE

най-добрата пералня

Пералня LG F4WV910P2SE

EMAG
най-добрите перални

Една от най-добрите перални LG F4WV910P2SE се изкачва в предната линия сред пералните машини с предно зареждане, предлагайки изключителна ефективност в прането и нежно отношение към тъканите.

Тя се изправя срещу всякакви петна, справя се по-нежно с тъканите и предлага разнообразие от настройки за пране. Със своя голям капацитет, тишината по време на работа и ефективното използване на вода и енергия, този модел е изключително функционален.

Освен това, той включва интелигентни функции като Wi-Fi свързаност, което предоставя известия за край на цикъла и други удобства. Технологичните допълнения, като уникалната функция за подпора на вратата, правят LG F4WV910P2SE избор с висока стойност за потребителите.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип монтиранеСтандартно
Вид пералняСтандартна
SlimНе
Тип зарежданеПредно
Капацитет на зареждане10.5 Kg
Скорост на въртене1400 rpm
Ниво на шум при центрофуга71 dB
Ниво на шум при пране48 dB
Отваряне на люкЛяво
Тип контролен панелДигитален
ЦвятЧерен

Не случайно, когато става въпрос за най-добрите перални мнения от клиенти, често те са следните:

Мнения:Изключително бърза и тиха“ oтзив EMAG

Също така, много от реномираните световни сайтове за преглед и ревю на продукти, класират пералните на LG като най-добри. Както например и The New York Times.

2

Пералня Beko B3WFU71042WB

най-добрите качествени перални Beko

Beko B3WFU71042WB

EMAG
най-добрата пералня Beko

След като направих тестове с пералнята Beko B3WFU71042WB, мога да потвърдя, че това е един изключително ефективен и удобен уред за домашната пране. Ето моите впечатления от някои от ключовите характеристики и предимства на тази пералня:

С капацитет от 10 кг, пералнята е подходяща за по-големи семейства, като осигурява висока производителност при пране на по-големи количества дрехи.

Технологията SteamCure е наистина впечатляваща. Парата, която се използва, помага за отстраняване на гънки и грижа за деликатните дрехи. Възможността за освобождаване на пара в началото или в края на програмата предоставя допълнителни ползи като омекотяване на тъканите и отстраняване на миризми.

AddXtra функцията е много удобна, позволявайки ми да добавям дрехи към пералнята в рамките на първите 10 минути след стартиране на програмата.

С Silent Tech технологията пералнята работи с по-ниско ниво на шум по време на центрофугиране, което е особено полезно за домакинства, където тишината е важен фактор.

Recycled Tub технологията прави пералнята по-устойчива и ориентирана към опазването на околната среда.

Hygiene+ програмата е отлична за дезинфекция на дрехите, като използва горещ въздух без вода за премахване на бактерии и вируси.

Тези функции правят Beko B3WFU71042WB една от най-добрите качествени перални с разнообразни възможности за грижа за дрехите и опазване на околната среда.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип монтиранеСтандартно
Вид пералняСтандартна
SlimНе
Тип зарежданеПредно
Брой хора5 човека 6 човека
Капацитет на зареждане10 Kg
Скорост на въртене1400 rpm
Ниво на шум при центрофуга75 dB
Отваряне на люкЛяво
Тип контролен панелМеханичен Дигитален
ЦвятБял
3

Пералня Bosch WGG14202BY

най-добрите перални Bosch

Bosch WGG14202BY

EMAG
най-добрата пералня Bosch

Пералнята Bosch BWT75426BY предлага изобилие от предимства, които я правят идеален избор за домакинствата. Ето моите впечатления от някои от ключовите характеристики и предимства на тази пералня:

Стандартен модел с предно зареждане: Този тип пералня е удобен и практичен за поставяне във всяка кухня или баня, където има достъп до водопровода и канализацията.

Голям капацитет: С впечатляващ капацитет от 9 кг тази пералня е подходяща за по-големи семейства, позволявайки пране на по-големи количества дрехи.

EcoSilence Drive: Безчетковият и енергийно ефективен мотор осигурява тиха работа и намалява разхода на енергия, предлагайки дълъг експлоатационен живот.

Active Water Plus: Тази интелигентна технология оптимизира използването на вода, гарантирайки ефективно и енергоспестяващо пране.

SpeedPerfect: Функцията намалява времето за изпиране с до 65%, осигурявайки бързи и ефективни програми за пране.

AllergyPlus програма: Специално предназначена да унищожава 99,99% от обичайните микроби, тази програма осигурява хигиенично измиване и е подходяща за чувствителна кожа.

Super Quick 30: Идеална за бързо освежаване на леко замърсени артикули за само 30 минути.

Anti-Wrinkle функция: Помага за предотвратяване на образуването на гънки по дрехите, осигурявайки им по-привлекателен външен вид.

Тези характеристики правят този модел на Bosch подходящ за различни нужди и осигуряват високо качество на пране.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип монтиранеСтандартно
Вид пералняСтандартна
SlimНе
Тип зарежданеПредно
Брой хора4 човека 5 човека
Капацитет на зареждане9 Kg
Скорост на въртене1200 rpm
Ниво на шум при центрофуга71 dB
Отваряне на люкЛяво
Тип контролен панелМеханичен Дигитален
ЦвятБял
4

Пералня Miele WWR860WPS

най-добрите перални висок клас

Miele WWR860WPS

Miele
най-добрата пералня Miele

Моделът Miele WWR860WPS предлага изключителен пакет от напреднали функции, които правят инвестицията в супер премиум пералня съвсем оправдана.

Най-забележителната иновация е вграденият цветен M-Touch TFT дисплей, който заменя стандартните бутони и циферблати с плавно реагиращ сензорен екран. Този екран предоставя не само интуитивно управление, но и съчетава копринено гладкото потребителско изживяване.

Miele WWR860WPS не само предлага възможности за предварително управление чрез WiFi, но и предизвикателство на технологичната конвенция с функцията TwinDos за автоматично дозиране на перилен препарат и последната версия на технологията за бързо пране на Miele: PWash2.0. Не случайно много хора смятат Miele най-добрата марка перални.

Въпреки внушителната функционалност, пералнята е енергийно ефективна, с надеждна оценка A.

Единствената известна забележка към този висок клас пералня е, разбира се, цената, но тя е в съответствие с качеството и функционалността, които предлага.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Брой програми15
Заключване за деца (Родителски контрол)Да
Инверторен моторДа
Капацитет9 кг
Отложен стартДа
Разход на вода за 1 цикъл44 л
Скорост на центрофугиране (макс.)1600 об/мин.
УправлениеСензорно
5

Пералня Haier HW80-B14959U1-S

най-добри перални Haier

Haier HW80-B14959U1-S

EMAG
най-добрата пералня Haier

Пералнятa Haier HW80-B14959U1-S се отличава с изключителни функционалности и оптимален дизайн, които я правят отличен избор за бързо и ефективно пране. Тя предлага капацитет от 8 кг, идеален за семейства от 3-4 членa, а стандартният тип пералня с предно зареждане я прави лесна за инсталиране в различни обстановки.

Снабдена с технологии като Direct Motion, ABT, Auto Weight и Smart Dual Spray, тази пералня осигурява оптимални условия за почистване на прането ви.

Широкият отвор на люка добавя удобство при зареждане и изваждане на дрехите. Също така, високата скорост на центрофугиране от 1400 оборота в минута гарантира по-бързо изсушаване на прането.

Вградените технологии като WiFi свързване и Bluetooth позволяват удобен контрол и мониторинг чрез съвместими устройства.

Този модел, като може би най-добра пералня Haier, не само че е енергийно ефективен с клас A, но и предлага функции като Steam и Touch Control, които добавят допълнително удобство към вашия домашен рутинен процес на пране.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип монтиранеСтандартно
Вид пералняСтандартна
SlimНе
Тип зарежданеПредно
Брой хора3 човека 4 човека
Капацитет на зареждане8 Kg
Скорост на въртене1400 rpm
Ниво на шум при центрофуга70 dB
Отваряне на люкЛяво
Тип контролен панелТъч скрийн
ЦвятБял
6

Пералня със сушилня Bosch WDU8H543EU

най-добрите перални със сушилни

Bosch WDU8H543EU

EMAG
най-добрата пералня със сушилня

Като една от най-добрите перални със сушилня Bosch WDU8H543EU предлага несравними иновации и интелигентни функции, които улесняват вашия ден. Снабдена с Home Connect технология, тя позволява управление чрез вашия телефон или таблет, предоставяйки ви пълен контрол, дори когато сте далеч от дома.

AutoDry функцията ви дава възможността да избирате степента на изсушаване, като сензорите постоянно измерват температурата и влажността. Това предпазва вашето пране от високи температури и прекомерно изсушаване.

Iron Assist програмата ви предоставя естествена пара, която лесно изглажда дрехите и може да се използва за освежаване на артикули, които не изискват изрично гладене. Освен това, с EcoSilence Drive™ технологията, пералнята е не само изключително тиха, но и енергийно ефективна, с дълъг експлоатационен живот.

Програмата за ефективно пране и сушене в рамките на само 60 минути предоставя удивителни резултати, подходящи за леко замърсени дрехи и термоустойчиви тъкани. Също така, специалната програма за спортни дрехи гарантира оптимално почистване и сушене на материали като микрофибър, полар и синтетика, съчетавайки кратки цикли и вода преди центрофугиране, за да запази интегритета на материалите.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип монтиранеСтандартно
Вид пералняСъс сушилня
SlimНе
Тип зарежданеПредно
Брой хора5 човека 6 човека 7 човека
Капацитет на зареждане10 Kg
Скорост на въртене1400 rpm
Ниво на шум при центрофуга70 dB
Отваряне на люкЛяво
Тип контролен панелМеханичен Дигитален
ЦвятБял

Когато търсите най-добрите перални мнения от хора, които вече използват модела – Те са кратки и ясни: „Работи прекрасно!“ – EMAG

7

Пералня Samsung WW70T4540TE/LE

най-добрите перални Samsung

Samsung WW70T4540TE/LE

EMAG
най-добра пералня Samsung


Пералнятa Samsung WW70T4540TE/LE с инверторен мотор и програма за пране с пара Hygiene Steam предлага високо ефективно и хигиенично почистване.

Програмата Hygiene Steam използва пара, която напоява всяка дреха от дъното на барабана, премахвайки дълбоко наслоеното замърсяване и ефективно унищожавайки 99,9% от бактериите и алергените, без нужда от предварителна обработка.

Снабдена с дигитална инверторна технология, пералнята използва магнити за тиха и енергийно ефективна работа, осигурявайки издръжлив мотор без използването на четки.

Цикълът Drum Clean+ поддържа вътрешността на пералнята хигиенично чиста, отстранявайки 99,9% от бактериите и предупреждавайки за необходимостта от почистване.

StayClean Drawer технологията осигурява автоматично измиване на чекмеджето за перилни препарати, предотвратявайки отлаганията и поддържайки го хигиенично.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип монтиранеСтандартно
Вид пералняСтандартна
SlimНе
Тип зарежданеПредно
Брой хора4 човека
Капацитет на зареждане7 Kg
Скорост на въртене1400 rpm
Ниво на шум при центрофуга72 dB
Ниво на шум при пране54 dB
Материал на кухинатаDiamond drum
Отваряне на люкЛяво
Тип контролен панелМеханичен Дигитален
ЦвятБял

Ако продължавате да търсите отзиви във форуми кой модел пералня Самсунг е най-добър, вижте тези мнения в EMAG: „Пералнята е супер! Много съм доволна! Много безшумна!“, „МНого яка пералня! Ново пколение, препоръчвам! При макс оборота 1400, почти не трепва. Тиха и музикална, когато приключи прането започва да свири!“

Пералня със сушилня Samsung WD70T4046EE/LE EMAG

Пране 7 кг, Сушене 4 кг, 1400 об/мин,Инверторен мотор
8

Пералня със сушилня LG F4DV710S1E EMAG

пране 10.5 кг, сушене 7 кг, 1400 об/мин, Инверторен мотор
9
10

Пералня за вграждане Beko WITC 7612 B0W EMAG

Една от най-добрите перални за вграждане
11

Най-добрите качествени перални за годината

Класация 2024
1най-добрата пералняПералня LG F4WV910P2SE
2най-добрите качествени перални BekoBeko B3WFU71042WB
3най-добрите перални BoschBosch WGG14202BY
4най-добрите перални висок класMiele WWR860WPS
5най-добри перални HaierHaier HW80-B14959U1-S
6най-добрите перални със сушилниBosch WDU8H543EU
7най-добрите перални SamsungSamsung WW70T4540TE/LE
най-добрите перални онлайн

Как да изберете най-добрата пералня за вас

Колко трябва да похарчите?

Ключът към успешния избор на качествени перални не винаги зависи от цената. Изследванията ни показват, че по-високата цена не винаги гарантира по-добра производителност при пране. Много от по-скъпите модели често просто предлагат по-голям капацитет или допълнителни функции, като автоматично дозиране, сензорни екрани и Wi-Fi свързаност, без значително подобрение на способността за справяне с петна.

Същевременно, не е необходимо да избирате най-евтината пералня. Някои бюджетни марки са се провалили в нашите тестове, показвайки недостатъци при ключови функции. Освен това, след като цената падне под определен праг, често се отказвате от важни характеристики като програми за предмиене, аварийно източване и достъпни филтри, които са от съществено значение за ефективното почистване на дрехи.

Един от примерите за успешно съчетание на качество и цена е моделът на Bosch, който предлага добри резултати при разумна цена. Ако търсите голям капацитет на барабана, имате опцията да инвестирате в по-скъп модел от първокласен производител или да изберете модел с голям капацитет от по-достъпни марки. Въпреки всичко, ключът е да бъдете внимателни при избора си, като съчетаете качеството на изпълнение с вашите конкретни нужди.

На какви характеристики трябва да обърна внимание, когато купувам пералня?

най-добрите перални машини
Има редица съображения, които са важни при избора на най-добрите перални машини

1. Консумация на енергия

Двата ключови фактора, които влияят на общите разходи за експлоатация на пералнята, са консумацията на енергия и използването на вода. През март 2021 г., старата система за енергийни етикети на ЕС, която използваше класификация от A+++ до A, беше заменена с нова схема от A до G, като A означава най-ефективната степен на енергийна ефективност.

По новата система, дори две машини с еднакъв клас (например, A) могат да имат незначителни разлики в ефективността си. Важно е да се обърне внимание и на другите фактори, като консумацията на енергия за 100 пранета, консумацията на вода, продължителността на цикъла и капацитетът на зареждане.

Новите етикети предоставят ясна информация за тези параметри, включително и продължителността на цикъла на пране с пълно зареждане и капацитетът на зареждане за задължителния цикъл Eco 40-60. Така потребителите могат по-лесно да сравняват модели и да оценяват ефективността им въз основа на конкретните нужди на техните домакинства.

2. Размер на барабана

Размерът на барабана, измерен в килограми, представлява общото тегло на сухото пране, което машината може да приеме. В домакинствата често се предпочитат машини с капацитет от 6 кг, което е подходящо за типични нужди. Въпреки това, модели с по-големи барабани от 8 или 10 кг предлагат значителни предимства.

Голям барабан позволява на потребителите да перат по-големи количества дрехи наведнъж, което е особено удобно за по-големи семейства. Освен това, по-големите барабани са по-подходящи за пране на по-големи предмети като завивки или големи чаршафи.

Същевременно, машините с по-големи барабани са обикновено по-ефективни, използвайки по-малко вода и препарат за изпиране за еднакви количества дрехи, в сравнение с машините с по-малки барабани. Това може да представлява икономия от ресурси и пари на дългосрочна основа.

3. Скорост на центрофуга

Скоростта на въртене, измерена в обороти в минута (rpm), е важен фактор при избора на перална машина. Тази характеристика указва на потребителя колко бързо се върти барабанът по време на центрофугиране. Обикновено, по-високата скорост на центрофугиране води до по-сухо пране, когато машината завърши цикъла.

В бюджетните модели, скоростта на центрофугиране може да бъде около 1100 об./мин., но е препоръчително търсенето на машина с по-висока стойност, като 1400 или 1600 об./мин., за по-добра производителност при отцеждане.

Важно е, след инсталирането на машината, да се уверите, че тя е правилно нивелирана. Регулируемите крачета, предоставени с пералната машина, могат да бъдат използвани, за да се гарантира стабилността на уреда. Нивелираната машина не само предотвратява нежелани вибрации и шум, но и предпазва от по-сериозни проблеми, които могат да възникнат при некоректно поставена перална машина.

4. Режими на пране

Специалните цикли на пералната машина са важен фактор при избора, особено ако имате специални нужди от пране на деликатни или чувствителни материи. Вашето внимание към тези функции е ключово, когато избирате уреда, за да се уверите, че отговаря на вашите специфични изисквания.

Например, качествени перални машини, сертифицирани от Woolmark, са способни да перат вълнени дрехи с подходящите грижи. Някои модели предоставят специални режими за деликатни материи като коприна, които осигуряват по-меко и внимателно пране.

Режимът за ръчно пране може също да бъде полезен, ако имате нужда от по-деликатна грижа за дрехите си. Настройките против намачкване и лесно гладене също могат да ви помогнат в грижата за дрехите, като им придават по-гладък и поддържан вид, което намалява необходимостта от следващо изглаждане. Всички тези функции предоставят удобство и грижа за различни видове материи в зависимост от вашите нужди.

Заслужава ли си да закупите машина, свързана с Wi-Fi?

най-добрите качествени перални машини
най-добрите качествени перални машини днес, са снабдени с отдалечен контрол

Wi-Fi управлението на пералната машина, заедно с функциите за автоматично дозиране, представляват удобство и иновация в съвременните домакинства. Възможността да контролирате и настройвате прането дори отдалечено чрез Wi-Fi връзка е предимство, което може да ви улесни в ежедневието. Например, можете да стартирате пералната машина, докато сте на работа или по пътя към дома, за да ви срещне с готова пранка.

Функцията за автоматично дозиране допринася за умено и оптимално използване на перилния препарат и омекотител. Този подход не само спестява време, но и осигурява по-добра ефективност в прането, като използва точното количество необходими продукти. Този метод на дозиране предотвратява прекомерната употреба на перилни вещества, което е не само икономично, но и по-екологично.

Такива интелигентни функции допринасят за повишаване на комфорта и ефективността на прането в домакинството.

Пералнята с предно или с горно зареждане е по-добра?

Въпреки че тестовете ни показват, че пералните с предно пълнене се представят малко по-добре, все пак и двата типа перални машини почистват толкова добре, че вероятно няма да забележите разлика в облеклото си. В крайна сметка изборът между тях е въпрос на лични предпочитания.

Пералнята с предно зареждане

Пералнята с предно зареждане е най-енергийно ефективният вариант, използващ най-малко количество вода при всяко зареждане. Тя постига почистване, като дрехите се търкалят в малък басейн с вода, който се добавя от машината след като усети теглото и вида на прането. Пералнята с предно зареждане лесно обработват големи, обемисти предмети, като завивки и спални чували, но изискват навеждане, за да заредите и разтоварите ваната. Мнозина предлагат чекмеджета на пиедестал, за да повдигнат уредите от пода и да спестят напрежението на гърба.

Ако пространството е ограничено, пералнята с предно зареждане може да се постави в килер, баня или друга тясна зона, където има вода, електрически връзки и вентилация. Внимание: водата често се задържа в уплътнението на вратата и дозаторите, което може да доведе до мухъл и миризми. Внимание е необходимо за поддържане на чистота и сухота в тези области.

Пералнята с горно зареждане

Пералнята с горно зареждане е добър избор, ако предпочитате по-традиционната конфигурация. Тъй като водата в тези уреди се оттича надолу и навън, те са по-малко склонни към развиване на мухъл и миризми в сравнение с пералнята с предно зареждане. Въпреки това е добре редовно да почиствате ваната и дозаторите. Новите, високоефективни модели с горно зареждане осигуряват отлично почистване и са енергийно ефективни, макар че използват повече вода от пералнята с предно зареждане.

Пералнята с горно зареждане могат да бъдат с или без централна бъркалка. Тези без бъркалки имат големи вани за поставяне на големи товари и нежно отскачат дрехите под душа с вода. Моделите с бъркалки може да са по-евтини, но е възможно да бъдат по-нежни към тъканите. Те почистват дрехите, като ги преместват през басейн с вода, така че тъканите да се изплакнат добре. Те са идеални за разтваряне на перилни препарати, особено ако са в опаковки с една доза. Моделите с бъркалки обаче използват повече вода от всяка перална машина.

Кои са най-добрите марки перални?

най-добрите качествени перални машини
Няколко фирми произвеждат най-добрите качествени перални машини

Точно така, производителите на качествени перални машини често са част от по-големи конгломерати или групи, които притежават няколко марки на битова техника.

Важно е да се отбележи, че дори ако две марки са собственост на една и съща компания, те все пак могат да предлагат различни модели с различни характеристики и качества. Вашето решение за покупка следва да бъде базирано на конкретния модел и неговите характеристики, а не само на марката.

Тестването на машините, мненията от потребители и четенето на отзиви са важни стъпки в процеса на вземане на решение, както и че дългата гаранция може да бъде важен фактор.

Освен това е полезно да научите какво покрива гаранцията, включително как се извършват ремонтите и какви са условията за извикване на гаранцията. Някои производители предлагат и допълнителни гаранционни планове, които да предоставят по-широко покритие и спокойствие.

Как тестваме перални машини

най-добрите качествени перални машини
тест на най-добрите перални машини

За да оценим ефективността на почистване при всяко зареждане – независимо дали става въпрос за обичайни, тежки или деликатни дрехи – включваме внимателно поставени предварително оцветени ленти от плат с шест петна върху всяко от тях. В края на цикъла, след като лентите изсъхнат на въздух, извършваме измервания на всяко петно (с общо 288 измервания на зареждане), за да определим общия индекс за отстраняване на петна за дадения цикъл.

Ефективност на отстраняване на петна: За оценка на способността на всяка перална машина за отстраняване на петна по време на обичайния цикъл използвахме стандартни ленти с петна, които се използват в индустрията.

Грижа за тъканите: При извършване на тестове зареждахме пералните машини с образци на стандартни тъкани, предназначени да отразяват нивото на нежност (или липсата й), което предоставят на текстилните изделия.

Използване на вода: Създадохме тестови сценарии, където пералните машини дренират вода в съда за боклук, позволявайки ни да сравним консумацията на вода и измерим температурата на водата при различни цикли.

Интелигентни функции: Установихме връзка с модели, които поддържат Wi-Fi, с цел оценка на интуитивността на техните мобилни приложения и полезността на функции като известия и дистанционно управление.

Често задавани въпроси

Въпрос 1: Какъв капацитет на барабана трябва да избера за перална машина?

Отговор 1: Изборът на капацитет зависи от вашите нужди. Ако перете по-обемисти или много пране, препоръчително е да изберете перална машина с голям капацитет, без централна бъркалка. Ако перете по-малки товари, стандартният капацитет ще бъде подходящ.

Въпрос 2: Какви са интелигентните функции и дали са полезни?

Отговор 2: Интелигентните функции включват възможности като управление през телефон, известия при завършване на цикъл, поръчка на перилен препарат и други. Те могат бъде полезни за по-голямо удобство, но внимавайте, че тези функции могат да увеличат цената.

Въпрос 3: Как работи дозирането на перилен препарат в пералните машини?

Отговор 3: Някои перални машини предлагат автоматично дозиране на перилен препарат, където машината сама определя нужното количество за всяко зареждане. Това може да подобри ефективността на прането и използването на препаратите.

Въпрос 4: Какви цикли трябва да търся в пералната машина?

Отговор 4: Изборът на цикли зависи от вашите предпочитания. Потърсете машини с цикли, които използвате често, и внимавайте за допълнителни функции като дезинфекция, пара и бързо пране.

Въпрос 5: Какво е важно при инсталирането на перална машина?

Отговор 5: Уверете се, че барабанът е лесно достъпен и че машината е нивелирана. Коректната инсталация ви помага да избегнете проблеми с вибрации и издържа на дълго.

Въпрос 6: Какви са предимствата на пералните машини с предно и горно зареждане?

Отговор 6: Пералните машини с предно зареждане са енергийно ефективни и подходящи за по-големи обеми от пране. Тези с горно зареждане са по-малко склонни към развиване на мухъл и миризми. Изборът зависи от предпочитанията и пространството ви.

Виж Още:

най-добрата пералня със сушилня | най-добрата сушилня за дрехи | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите съдомиялни машининай-добрите бойлери

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0