Най-добрата Пералня със Сушилня

2
Оценка: 4 (2 гласа)

Най-добрата пералня със сушилня ще ви помогне да рационализирате рутинното си пране и ще ви спести пари. Какъвто и да е вашият бюджет, тук ще намерите нашите препоръчани перални със сушилни с правилните функции за вас.

Bottom Line
1
res 68bfc3fdbc285967447861a6c35517e4
Bosch WDU8H543EU
Най-добрата пералня със сушилня
Цена EMAG
Пране 10 кг/Сушене 6 кг, 1400 об/мин
2
res eaf3e3527fcff0989cd1c62d8e8edb9d
Beko B5DFT59447W
Най-добрата евтина пералня със сушилня
Цена EMAG
Пране 9 кг, Сушене 6 кг, 1400 об/мин, Инверторен мотор
3
res 7f01a940344a74fd335ac0a37872b83c
Haier Slim HWD80-B14979-S
Най-добрата енергийно ефективна пералня със сушилня от среден клас
Цена EMAG
8 кг пране, 5 кг сушене, 1400 об/мин
4
res 97ee24233d203bda46ac3a8e174f43a9
Slim LG F2DV5S7N0E
Най-добрата пералня със сушилня LG
Цена EMAG
7 кг пране, 5 кг сушене, 1200 об/мин, Клас D, Inverter Direct Drive, Turbo Wash, Smart Diagnosis, WiFi
5
res 76bdd898ae02a9ebe66d008f3befc086
AEG LWR85165O
Най-добрата пералня със сушилня висок клас
Цена EMAG
Пране 10 кг, Сушене 6 кг, 1600 об/мин, Клас А, Инверторен мотор, WiFi, ProSense, ProSteam, Okomix

Ако нямате място в дома си за два отделни уреда за пране и сушене, тогава има само едно решение: купете най-добрата пералня със сушилня, която можете да си позволите.

Най-новите модели комбинират висококачествено почистване и изсушаване в едно устройство, което не само ще ви спести място, но и време. Просто натиснете бутона за стартиране и след няколко часа вашето мръсно пране ще бъде не само чисто, но и сухо.

Съгласно указанията на експерти в областта, изследвахме множество от най-добрите комбинирани перални със сушилни, където ги оценихме по критерии като капацитет на барабана, ефективност, ценова конкурентност и функционалности.

Без значение дали търсите бюджетно решение, което може да се справи с по-тежки замърсявания или желаете интелигентна пералня със сушилня, които да оптимизират ежедневното ви почистване и да взаимодействат с другите ви умни устройства у дома, включихме в нашата селекция най-новите модели от различни производители.

Тази рецензия ще ви предостави изчерпателна информация коя е най-добрата пералня със сушилня, включително отговори на ключови въпроси и обяснение на релевантни данни като енергийни рейтинги и основни характеристики.

Ръководството за закупуване е предназначено да ви насочи при избора на подходящия продукт. Ако желаете бърза препоръка, можете да разгледате нашите кратки ревюта, които подробно обясняват предимствата и недостатъците на най-добрите перални сушилни в различни ценови категории.

Най-добрите перални със сушилни


1

Пералня със сушилня Bosch WDU8H543EU

Най-добрите перални със сушилня

Bosch WDU8H543EU

EMAG
Най-добрата пералня със сушилня

Пералнятa със сушилня Bosch WDU8H543EU предлага високо качество и удобство. Снабдена със заслужено управление и интуитивен сензорен екран, този модел се отличава с лесна експлоатация.

Интересната възможност за поставяне на пауза по време на някои цикли позволява добавяне на преждевременно забравени артикули в прането.

Освен това, пералнята предлага ефективни цикли на изплакване, което е полезно за тези, които са чувствителни към перилните препарати. Синтетичният цикъл на сушене е бърз и дрехите не са прекалено измачкани. Цикълът на сушене на памук също е бърз, дрехите са почти идеално изсушени. 

Както циклите на пране, така и комбинираният цикъл на пране и сушене са използвали средно количество енергия.

Взимайки предвид всичко това и въпреки цената, това е нашия избор за най-добрата пералня със сушилня.

2

Пералня със сушилня Beko B5DFT59447W

Най-добрите пералня със сушилня за малък бюджет

Beko B5DFT59447W

EMAG
Най-добрата евтина пералня със сушилня

Пералнятa със сушилня Beko представлява отличен избор, особено ако цената е ваш приоритет. Съчетавайки функционалността на два уреда в един, този модел предлага доста добра стойност под 1000 лв.

Имайки предвид скоростта на центрофугиране от 1400 оборота в минута може да се каже че цената е впечатляваща.

15 програми, включително бърз цикъл за пране за 28 минути, този модел предоставя известно разнообразие и функционалност. Допълнителните характеристики като 24-часов таймер за отлагане, предпране и функция за почистване на барабана също са включени. Сензорното сушене и супер бързата програма за бързо измиване са допълнителни предимства.

Пералня, оборудвана със SteamCure , Motor ProSmart Inverter , HomeWhiz технологии, и като функции, Дистанционно управление , Закъснение, Показване на оставащото време, Предпране, AntiCrease , Fast+, Child Lock.

Моделът се предлага в черно или бяло, като вече и двете цветови варианта включват черна врата. Интерфейсът е лесен за използване, а мненията мнозинството от потребителите отбелязват, че пералнята е тиха, което е още едно предимство.

3

Пералня със сушилня Haier Slim HWD80-B14979-S

Най-добрата енергийно ефективна пералня със сушилня от среден клас

Haier Slim HWD80-B14979-S

EMAG
Най-добрата енергийно ефективна пералня със сушилня от среден клас

Една от най-добрата пералня със сушилня Haier предлага пералня със сушилня с изключително уважаван енергиен рейтинг D с A за циклите само на пране. Въпреки цената, моделът е отличен избор, който с течение на времето ще се окаже по-икономичен.

Този уред се отличава с ефективността на нискоенергийния метод за сушене на дрехи чрез термопомпа, което рядко се среща в перални сушилни. Въпреки че процесът може да бъде по-бавен, предоставя значителни енергийни и поддържащи качества към дрехите.

Комбинираният капацитет от 8 кг за пране и 5 кг за сушене удовлетворява нуждите на повечето домакинства. Скоростта на центрофугиране от 1400 оборота в минута осигурява ефективно центрофугиране и минимално оставаща вода в края на цикъла.

С 14 програми за пране, включително памук, деликатни, еко и грижа за бебето, този модел предоставя обширни възможности. Онлайн мнения от потребители отбелязват енергийната ефективност и тихата работа на уреда. Външният му вид също не остава незабелязан, като привлича вниманието със своя стилен дизайн – важен аспект, особено ако пространството за поставяне е ограничено.

4

Пералня със сушилня Slim LG F2DV5S7N0E

Най-добрата пералня със сушилня LG

Slim LG F2DV5S7N0E

EMAG
Най-добрата пералня със сушилня LG

LG F2DV5S7N0E е пералня със сушилня Slim с изключителни характеристики, които я правят подходяща за семейства от 3-4 членове. Ето някои от ключовите характеристики и технологии:

 • Капацитет: С 7 кг товароносимост за пране и 5 кг за сушене, тази пералня със сушилня е подходяща за семейства със средни нужди.
 • Скорост на центрофугиране: Максималната скорост на центрофугиране е 1200 оборота в минута, което осигурява ефективно центрофугиране и по-сухи дрехи след пране.
 • Технологии:
  • Inverter Direct Drive: Този инверторен привод предлага по-голяма ефективност и по-малък разход на енергия.
  • TurboWash 2.0: Технология, която позволява по-бързо и ефективно пране за 59 минути.
  • ThinQ технология: Включва функции като Wi-Fi връзка, Smart Diagnosis и др.
 • Програми за пране и функции:
  • Памук: За чаршафи, спално бельо, кърпи и др.
  • Деликатни: Подходяща за деликатни тъкани като вълна и коприна.
  • Смесени: Позволява пране на различни материали заедно.
 • AI DD™ технология: Интелигентна грижа за тъканите с оптимизирано движение на барабана в зависимост от типа и теглото на прането.
 • Компактен дизайн: Пералнята и сушилнята са съчетани в компактен уред, подходящ за спестяване на място в дома.
 • TurboWash 2.0: Технология, която осигурява по-бързо и ефективно пране за по-кратко време.

С тези функции LG F2DV5S7N0E предлага удобство, ефективност и интелигентни технологии за подобрено пране и сушене.

5

Пералня със сушилня AEG LWR85165O

Най-добрата пералня със сушилня висок клас

AEG LWR85165O

EMAG
Най-добрата пералня със сушилня висок клас

AEG LWR85165O е пералня със сушилня, предоставяща комбинация от високо ефективно пране и сушене. Вотът на някои от ключовите характеристики и технологии:

 • Капацитет: С внушителните 10 кг за пране и 6 кг за сушене, тази пералня е подходяща за големи семейства с обемни пранета.
 • Скорост на центрофугиране: Максималната скорост на центрофугиране от 1600 оборота в минута осигурява ефективно отцеждане на водата и по-бързо съхнене на дрехите.
 • Технологии:
  • Inverter мотор: Инверторният мотор осигурява по-голяма ефективност и по-нисък разход на енергия.
  • WiFi (AEG Connected): Възможността за свързване към интернет чрез приложение My AEG Care позволява персонализирани настройки и интелигентни съвети.
 • PowerCare 8000 и PowerClean технологии: Използват технология за предварително смесване, активирайки перилния препарат за по-добри резултати при ниски температури и за по-малко от 1 час. PowerClean премахва петна ефективно.
 • SpecialCare Wash-To-Dry: Персонализирана грижа за вълна и деликатни тъкани със сертификация от Woolmark Blue.
 • UniversalDose чекмедже: Активира PODS® капсули 60% по-бързо, предлагайки допълнителна мощност при пране.
 • Steam Refresh: Намалява бръчките и неутрализира миризмите на дрехите, без да е необходимо пране.
 • AegConnected (My AEG Care): Приложение, което предоставя интерактивност с уредите ви, позволявайки ви да създавате настройки и да получавате интелигентни съвети.

С тези иновативни технологии и функции AEG LWR85165O предоставя не само ефективно пране и сушене, но и възможност за персонализирани настройки и контрол през смартфон.

Други модели които тествахме

Пералня със сушилня Samsung WD80TA046BE/LE EMAG

Най-добрата пералня със сушилня Samsung

Пералня Samsung WW70T4540TE/LE EMAG

7 кг, 1400 об/мин, Инверторен мотор

Пералня със сушилня CANDY Rapido ROW 4854DWME/1-S EMAG

Най-добрата комбинирана пералня със сушилня CANDY

Пералня със сушилня за вграждане AEG L8WBE68SI EMAG

Най-добрата пералня със сушилня за пълно вграждане

Най-добрите перални със сушилня за годината

Класация 2024
1Най-добрата пералня със сушилняBosch WDU8H543EU
2Най-добрата евтина пералня със сушилняBeko B5DFT59447W
3Най-добрата енергийно ефективна пералня със сушилня от среден класHaier Slim HWD80-B14979-S
4Най-добрата пералня със сушилня LGSlim LG F2DV5S7N0E
5Най-добрата пералня със сушилня висок класAEG LWR85165O
Най-добрата пералня със сушилня

Как да изберете най-добрата пералня със сушилня за вас

коя е най-добрата пералня със сушилня
При избора на най-добрата пералня със сушилня е важно да се съобразите с някои особености

Изборът на най-добрата пералня със сушилня за вас зависи от различни фактори, включително вашите нужди, наличното пространство, бюджетът и предпочитанията ви. Ето няколко стъпки, които може да последвате, за да направите правилния избор:

Определете нуждите си: Разгледайте броя и типа дрехи, които обикновено перете и сушите. Ако имате голямо семейство, може да имате нужда от уред с по-голям капацитет. Разгледайте пространството, в което ще поставите уреда.

Енергиен клас: Всички уреди получават оценка от A до G, като A+++ е считан за най-икономичен. Новите модели със сензори се считат за по-ефективни, но фактическите разходи зависят от продължителността на прането и сушенето, както и от нивото на трудност на задачата. Например, по-високата центрофуга при пране може да улесни сушенето, но не е винаги препоръчителна за деликатни тъкани.

Капацитет за пране и сушене: Капацитетът за пране на пералните със сушилни не винаги съответства на капацитета за сушене, често бива половината или повече от капацитета за пране. При избор на машина е важно да се обръща внимание на капацитета за сушене.

Скорост на въртене: Максималната скорост на центрофугиране варира от 1200 до 1600 оборота в минута, като 1400 оборота са най-често срещани. По-високата скорост може да бъде икономична, като дрехите се сушат по-бързо. Препоръчителните скорости за центрофугиране са:

 • Памук: 1400 об./мин и повече
 • Вълна: 1200 об./мин
 • Синтетика: 1000 об./мин
 • Деликатни: 600 об./мин
 • Коприна: 400 об./мин

Време за пране и сушене с комбинираната програма: Комбинираната програма за пране и сушене може да бъде удобна, но често със съществено по-дълги цикли. Някои цикли може да продължат от четири до осем часа. Потребителите трябва да внимават с продължителността на циклите, преди да изберат този тип програма.

Други програми за пране: Настройките за пране могат включват опции като „Бързо пране“ за освежаване на леко замърсени дрехи, „Деликатни/Коприна“ за внимателно изпиране на чувствителни тъкани и „Смесени тъкани“ за пране на разнообразни дрехи.

Сила на звука: За тези, които използват пералната със сушилня често, е важно да проверят нивото на шум. Съществува научно обоснована оценка на шума чрез Quiet Mark, която категоризира продуктите като „Силни“, „Средни“ или „Тихи“ в сравнение с други уреди в съответната категория.

Определете бюджета си: Фиксирайте бюджет, който сте готови да отделите за новата ви най-добра пералня със сушилня. Пазарът предлага модели в различен ценови диапазон, и е важно да намерите баланс между качеството и бюджета си.

Какви са предимствата и недостатъците на пералнята със сушилня?

Най-добрата пералня със сушилня
Най-добрата пералня със сушилня – плюсове и минуси

Мнозина избират пералня със сушилня поради липсата на достатъчно пространство за поставяне на два отделни уреда с ширина 60 см. Въпреки това, има и други ползи от този вид уред.

Такава комбинация е идеално решение, особено ако вашият дом е компактен – къща, апартамент, мобилен дом или дори тясна лодка. Захранване и извод за вода са единствените необходими неща, като сушилнята изхвърля влажния въздух през изхода за вода, отпадаща необходимостта от отделен отвор. Процесът е прост – влизат мръсни дрехи, излизат чисти и сухи, без нужда от преместване между отделни уреди.

Един от минусите е зависимостта от един уред за изпълнение на двете задачи. В случай на повреда, както прането, така и сушенето ще бъдат нарушени, докато проблемът не бъде отстранен.

Обяснени енергийни рейтинги

Машина, която е по-икономична при употреба, може да представлява значителна икономия в дългосрочен план, дори ако по начало струва повече.

Европейската система за енергиен рейтинг, която класифицира уредите от A+++ до D, като по-високите степени са най-енергийно ефективни, е претърпяла промени. Новите етикети за енергиен рейтинг за перални сушилни вече използват класификация от A до G и предлагат два енергийни рейтинга: един за общото потребление на електроенергия и вода и един само за използване на вода.

В предишния рейтинг мнозинството от препоръчаните от нас машини обикновено имаха рейтинг A, но в новата система този рейтинг в много случаи се понижи до клас E. Не бива да ви изненадват перални сушилни с външно ниски енергийни стойности; това не е основание за безпокойство, а по-скоро отразява промените в рейтинговата система.

Пералните със сушилни толкова ефективни ли са, колкото отделните уреди?

Като цяло, не. Главният предизвикателство е свързано с капацитета на барабана: обикновено пералнята със сушилня ще има по-нисък капацитет за сушене, в сравнение с този за пране. Например, една машина може да има капацитет за пране от 9 кг, но капацитет за сушене от само 6 кг.

За да изперете и изсушите цялото количество пране от 9 кг наведнъж, ще трябва да го разделите на две по-малки зареждания, или да изперете цялото количество и след това да изсушите част от дрехите, докато другата част е в сушилнята.

Изборът на машина с по-голям капацитет може да направи процеса по-лесен. Важно е обаче да се отбележи, че този избор обикновено води до по-високи разходи при закупуване и експлоатация, без да се отразява значително на размерите на уреда, които обикновено са стандартни 60 см в ширина.

Какви специални характеристики трябва да търся?

Общо казано, принципът е, че колкото повече инвестирате в пералнята със сушилня, толкова по-надежден и с по-разнообразни функции може да бъде уредът. В по-високите ценови класове обикновено ще откриете по-комплексни и напреднали функционалности, като специфични цикли на пране и сушене за вълнени и деликатни тъкани.

Тези по-скъпи модели също така могат да предлагат по-голям капацитет, по-ефективни технологии за икономия на енергия, интелигентни функции за управление и свързаност, както и други подобрения в производителността. Важно е обаче да се избере уред, който отговаря на конкретните нужди и предпочитания на потребителя, тъй като някои от функциите може да не се използват редовно.

Свободностояща и интегриран

Има два основни типа перални със сушилни в зависимост от начина, по който са инсталирани:

 1. Свободностоящи:
  • Характеристики: Свободностоящите перални със сушилни са независими уреди, които не са вградени в кухненския модул. Те предоставят гъвкавост при разполагането им във вашия дом и могат да бъдат поставени почти навсякъде с налично захранване и изход за вода.
  • Размери: Стандартните размери са около 85 см височина, 60 см ширина и 60 см дълбочина. Тези размери ги правят съвместими с повечето кухненски плотове и рабатници.
 2. Интегрирани:
  • Характеристики: Интегрираните перални със сушилни са проектирани да бъдат инсталирани в кухненски модул и да бъдат скрити зад врата, която пасва на дизайна на останалите шкафове в кухнята. Те придават еднообразие на визията на кухнята, като уредът е скрит от погледа.
  • Размери: Интегрираните перални със сушилни често са със същата височина и ширина като свободностоящите (около 85 см височина и 60 см ширина), но с по-малка дълбочина, обикновено около 53 см.

Изборът между свободностояща и интегрирана пералня със сушилня зависи от предпочитанията ви по отношение на дизайна и разположение в кухнята.

Как тестваме перални със сушилни

Най-добрата пералня със сушилня
Най-добрата пералня със сушилня – тест на машини с положителни мнения

За да включим в тестовете даден уред, ние първо търсим мнения от потребителите. В процеса на тестове, ние извършваме редица стъпки, за да измерим ефективността и функционалността на пералните със сушилни:

Тест на Програмата за Пране:

 • Ползваме спално бельо и кърпи с 12 от най-честите петна.
 • Повтаряме зареждане след зареждане, измерваме ефективността на центрофугата, потреблението на вода и електроенергията.
 • Проверяваме премахването на петна и намачкването.
 • Използваме центробежната центрофуга за измерване на рН стойността на остатъчната вода, която показва количеството препарат, което остава след изплакване.

Тест на Програмата за Сушене:

 • Зареждаме сушилната с максимално количество памучни и синтетични чаршафи, кърпи и ризи.
 • Измерваме времето за сушене и контролираме сушенето на различни текстилни видове.
 • Оценяваме консумацията на електроенергия и измерваме количеството отстранена вода.
 • Претегляме изсушеното пране и оценяваме влажността, намачкването и свиването, ако има такива.

Тест на Настройката за Комбиниране на Програмата:

 • Използваме комбинираната програма и оценяваме времето от началото до края.
 • Измерваме консумацията на енергия и оценяваме икономичността на пералнята със сушилня.
 • Тестваме удобството и функционалността на бутоните и настройките, включително интелигентните функции, ако е приложимо.

Оценка на Лекота на Използване и Дизайн:

 • Изпитваме удобството при използване, проверяваме бутоните и настройките.
 • Ако уредът поддържа Wi-Fi, оценяваме леснотата на използване на интелигентните функции.
 • Обръщаме внимание на дизайна и ергономиката на уреда.

Тестовете целят да предоставят подробна оценка на производителността, икономичността и удобството на пералната със сушилня в реални условия на употреба.

Често задавани въпроси

1. Защо да избера пералня със сушилня?

 • Пералните със сушилни са удобни за хората с ограничено пространство, като апартаменти или малки къщи. Те обединяват функциите на пералня и сушилня в един уред, пестейки място и улеснявайки процеса на пране и сушене.

2. Какви са предимствата на свободностоящата пералня със сушилня пред интегрираната?

 • Свободностоящите перални със сушилни предлагат гъвкавост в плана на разположение и лесно преместване. Интегрираните са скрити зад врата и вграждани в кухненски модул, предлагайки по-изчистен външен вид.

3. Какви функции трябва да проверя преди покупката?

 • Важно е да се обърне внимание на капацитета за пране и сушене, енергийния клас, наличието на интелигентни функции (като Wi-Fi връзка), специфични програми за пране и сушене, както и скоростта на центрофугиране.

4. Какъв е влиянието на енергийния клас при пералните със сушилни?

 • По-високият енергиен клас (A+++ към G) показва по-голяма енергийна ефективност. При новата система на етикетите, пералните със сушилни се класифицират от A до G, като A е по-енергийно ефективен.

5. Как да избера правилния размер на пералнята със сушилня?

 • Размерът зависи от наличното пространство и нуждите ви. Стандартните свободностоящи перални със сушилни са обикновено с размери 85 см височина, 60 см ширина и 60 см дълбочина.

6. Какво да правя, ако пералната със сушилня спре да работи?

 • Проверете за евентуални проблеми като замърсени филтри, прекъсната електрозахранване или заседнал механизъм. Ако проблемът продължава, консултирайте се с ръководството на уреда или с производителя.

7. Какви са най-добрите програми за сушене?

 • Програмите за сушене се различават, но включват често срещани като за памук, синтетика, вълна, бързо сушене и други. Важно е да изберете програмата, която най-добре отговаря на вашите нужди и вида текстил.

8. Как да поддържам пералнята със сушилня в добро състояние?

 • Редовната почистване на филтрите, проверка на водния оттичен маркуч и използването на препарати за почистване могат да поддържат пералната със сушилня в оптимално състояние.

9. Защо да използвам Wi-Fi функциите на пералнята със сушилня?

 • Wi-Fi функциите позволяват дистанционно управление и мониторинг чрез смартфон или таблет. Можете да следите циклите, да получавате известия за завършване и дори да изтегляте нови програми.

10. Какви са основните предпазни мерки при използване на перални със сушилни? – Следвайте инструкциите в ръководството за употреба, редовно почиствайте филтрите, избягвайте претоварване на уреда и го поддържайте в съответствие с указанията на производителя. Ако възникнат проблеми, консултирайте се с

Прочети Още:

най-добрата пералня | най-добрата сушилня за дрехи | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите съдомиялни машининай-добрите бойлери

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0