Най-добрата Пералня със Сушилня

2
Оценка: 4.33 (3 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Най-добрата пералня със сушилня ще ви помогне да рационализирате рутинното си пране и ще ви спести пари. Какъвто и да е вашият бюджет, тук ще намерите нашите препоръчани перални със сушилни с правилните функции за вас.

Bottom Line
1
res 68bfc3fdbc285967447861a6c35517e4
Bosch WDU8H543EU
Най-добрата пералня със сушилня като цяло
Цена EMAG
Пране 10 кг/Сушене 6 кг, 1400 об/мин
2
res eaf3e3527fcff0989cd1c62d8e8edb9d
Beko B5DFT59447W
Най-добрата евтина пералня със сушилня
Цена EMAG
Пране 9 кг, Сушене 6 кг, 1400 об/мин, Инверторен мотор
3
res 7f01a940344a74fd335ac0a37872b83c
Haier Slim HWD80-B14979-S
Най-добрата енергийно ефективна пералня със сушилня от среден клас
Цена EMAG
8 кг пране, 5 кг сушене, 1400 об/мин
4
res 97ee24233d203bda46ac3a8e174f43a9
Slim LG F2DV5S7N0E
Най-добрата пералня със сушилня LG
Цена EMAG
7 кг пране, 5 кг сушене, 1200 об/мин, Клас D, Inverter Direct Drive, Turbo Wash, Smart Diagnosis, WiFi
5
res 76bdd898ae02a9ebe66d008f3befc086
AEG LWR85165O
Най-добрата пералня със сушилня висок клас
Цена EMAG
Пране 10 кг, Сушене 6 кг, 1600 об/мин, Клас А, Инверторен мотор, WiFi, ProSense, ProSteam, Okomix

Ако нямате място в дома си за два отделни уреда за пране и сушене, тогава има само едно решение: купете най-добрата пералня със сушилня, която можете да си позволите.

Най-новите модели комбинират висококачествено почистване и изсушаване в едно устройство, което не само ще ви спести място, но и време. Просто натиснете бутона за стартиране и след няколко часа вашето мръсно пране ще бъде не само чисто, но и сухо.

Съгласно указанията на експерти в областта, изследвахме множество от най-добрите комбинирани перални със сушилни, където ги оценихме по критерии като капацитет на барабана, ефективност, ценова конкурентност и функционалности.

Без значение дали търсите бюджетно решение, което може да се справи с по-тежки замърсявания или желаете интелигентна пералня със сушилня, които да оптимизират ежедневното ви почистване и да взаимодействат с другите ви умни устройства у дома, включихме в нашата селекция най-новите модели от различни производители.

Тази рецензия ще ви предостави изчерпателна информация коя е най-добрата пералня със сушилня, включително отговори на ключови въпроси и обяснение на релевантни данни като енергийни рейтинги и основни характеристики.

Ръководството за закупуване е предназначено да ви насочи при избора на подходящия продукт. Ако желаете бърза препоръка, можете да разгледате нашите кратки ревюта, които подробно обясняват предимствата и недостатъците на най-добрите перални сушилни в различни ценови категории.

Какво е пералня със сушилня и как работят?

Комбинираната пералня и сушилня извършва всичко, написано на кутията – първо пране и след това автоматично изсушаване на вашите дрехи, без да е необходима вашата ръчна намеса.

Частта „пералня“ извършва стандартни функции като всяка обикновена пералня. След зареждане, барабанът се пълни с вода, смесена с перилен препарат, за да намокри прането. Барабанът се върти, за да разбърква дрехите с помощта на бъркалката. В крайна сметка, пералнята източва водата и изплаква прането, преди да започне цикъл на центрофугиране, за да отстрани излишната вода.

Частта „сушилня“ работи по сходен начин на сушилня с термопомпа. Тя загрява въздуха, който е изсмукан от прането, след което го охлажда, за да се кондензира във вода, която се оттича от пералнята.

Най-добрите перални със сушилни


1

Пералня със сушилня Bosch WDU8H543EU

Най-добрите перални със сушилня

Bosch WDU8H543EU

EMAG
Най-добрата пералня със сушилня

Пералнятa със сушилня Bosch WDU8H543EU предлага високо качество и удобство. Снабдена със заслужено управление и интуитивен сензорен екран, този модел се отличава с лесна експлоатация.

Интересната възможност за поставяне на пауза по време на някои цикли позволява добавяне на преждевременно забравени артикули в прането.

Освен това, пералнята предлага ефективни цикли на изплакване, което е полезно за тези, които са чувствителни към перилните препарати. Синтетичният цикъл на сушене е бърз и дрехите не са прекалено измачкани. Цикълът на сушене на памук също е бърз, дрехите са почти идеално изсушени. 

Както циклите на пране, така и комбинираният цикъл на пране и сушене са използвали средно количество енергия.

Взимайки предвид всичко това и въпреки цената, това е нашия избор за най-добрата пералня със сушилня.

2

Пералня със сушилня Beko B5DFT59447W

Най-добрите пералня със сушилня за малък бюджет

Beko B5DFT59447W

EMAG
Най-добрата евтина пералня със сушилня

Пералнятa със сушилня Beko представлява отличен избор, особено ако цената е ваш приоритет. Съчетавайки функционалността на два уреда в един, този модел предлага доста добра стойност под 1000 лв.

Имайки предвид скоростта на центрофугиране от 1400 оборота в минута може да се каже че цената е впечатляваща.

15 програми, включително бърз цикъл за пране за 28 минути, този модел предоставя известно разнообразие и функционалност. Допълнителните характеристики като 24-часов таймер за отлагане, предпране и функция за почистване на барабана също са включени. Сензорното сушене и супер бързата програма за бързо измиване са допълнителни предимства.

Пералня, оборудвана със SteamCure , Motor ProSmart Inverter , HomeWhiz технологии, и като функции, Дистанционно управление , Закъснение, Показване на оставащото време, Предпране, AntiCrease , Fast+, Child Lock.

Моделът се предлага в черно или бяло, като вече и двете цветови варианта включват черна врата. Интерфейсът е лесен за използване, а мненията мнозинството от потребителите отбелязват, че пералнята е тиха, което е още едно предимство.

3

Пералня със сушилня Haier Slim HWD80-B14979-S

Най-добрата енергийно ефективна пералня със сушилня от среден клас

Haier Slim HWD80-B14979-S

EMAG
Най-добрата енергийно ефективна пералня със сушилня от среден клас

Една от най-добрата пералня със сушилня Haier предлага пералня със сушилня с изключително уважаван енергиен рейтинг D с A за циклите само на пране. Въпреки цената, моделът е отличен избор, който с течение на времето ще се окаже по-икономичен.

Този уред се отличава с ефективността на нискоенергийния метод за сушене на дрехи чрез термопомпа, което рядко се среща в перални сушилни. Въпреки че процесът може да бъде по-бавен, предоставя значителни енергийни и поддържащи качества към дрехите.

Комбинираният капацитет от 8 кг за пране и 5 кг за сушене удовлетворява нуждите на повечето домакинства. Скоростта на центрофугиране от 1400 оборота в минута осигурява ефективно центрофугиране и минимално оставаща вода в края на цикъла.

С 14 програми за пране, включително памук, деликатни, еко и грижа за бебето, този модел предоставя обширни възможности. Онлайн мнения от потребители отбелязват енергийната ефективност и тихата работа на уреда. Външният му вид също не остава незабелязан, като привлича вниманието със своя стилен дизайн – важен аспект, особено ако пространството за поставяне е ограничено.

4

Пералня със сушилня Slim LG F2DV5S7N0E

Най-добрата пералня със сушилня LG

Slim LG F2DV5S7N0E

EMAG
Най-добрата пералня със сушилня LG

LG F2DV5S7N0E е пералня със сушилня Slim с изключителни характеристики, които я правят подходяща за семейства от 3-4 членове. Ето някои от ключовите характеристики и технологии:

 • Капацитет: С 7 кг товароносимост за пране и 5 кг за сушене, тази пералня със сушилня е подходяща за семейства със средни нужди.
 • Скорост на центрофугиране: Максималната скорост на центрофугиране е 1200 оборота в минута, което осигурява ефективно центрофугиране и по-сухи дрехи след пране.
 • Технологии:
  • Inverter Direct Drive: Този инверторен привод предлага по-голяма ефективност и по-малък разход на енергия.
  • TurboWash 2.0: Технология, която позволява по-бързо и ефективно пране за 59 минути.
  • ThinQ технология: Включва функции като Wi-Fi връзка, Smart Diagnosis и др.
 • Програми за пране и функции:
  • Памук: За чаршафи, спално бельо, кърпи и др.
  • Деликатни: Подходяща за деликатни тъкани като вълна и коприна.
  • Смесени: Позволява пране на различни материали заедно.
 • AI DD™ технология: Интелигентна грижа за тъканите с оптимизирано движение на барабана в зависимост от типа и теглото на прането.
 • Компактен дизайн: Пералнята и сушилнята са съчетани в компактен уред, подходящ за спестяване на място в дома.
 • TurboWash 2.0: Технология, която осигурява по-бързо и ефективно пране за по-кратко време.

С тези функции LG F2DV5S7N0E предлага удобство, ефективност и интелигентни технологии за подобрено пране и сушене.

5

Пералня със сушилня AEG LWR85165O

Най-добрата пералня със сушилня висок клас

AEG LWR85165O

EMAG
Най-добрата пералня със сушилня висок клас

AEG LWR85165O е пералня със сушилня, предоставяща комбинация от високо ефективно пране и сушене. Вотът на някои от ключовите характеристики и технологии:

 • Капацитет: С внушителните 10 кг за пране и 6 кг за сушене, тази пералня е подходяща за големи семейства с обемни пранета.
 • Скорост на центрофугиране: Максималната скорост на центрофугиране от 1600 оборота в минута осигурява ефективно отцеждане на водата и по-бързо съхнене на дрехите.
 • Технологии:
  • Inverter мотор: Инверторният мотор осигурява по-голяма ефективност и по-нисък разход на енергия.
  • WiFi (AEG Connected): Възможността за свързване към интернет чрез приложение My AEG Care позволява персонализирани настройки и интелигентни съвети.
 • PowerCare 8000 и PowerClean технологии: Използват технология за предварително смесване, активирайки перилния препарат за по-добри резултати при ниски температури и за по-малко от 1 час. PowerClean премахва петна ефективно.
 • SpecialCare Wash-To-Dry: Персонализирана грижа за вълна и деликатни тъкани със сертификация от Woolmark Blue.
 • UniversalDose чекмедже: Активира PODS® капсули 60% по-бързо, предлагайки допълнителна мощност при пране.
 • Steam Refresh: Намалява бръчките и неутрализира миризмите на дрехите, без да е необходимо пране.
 • AegConnected (My AEG Care): Приложение, което предоставя интерактивност с уредите ви, позволявайки ви да създавате настройки и да получавате интелигентни съвети.

С тези иновативни технологии и функции AEG LWR85165O предоставя не само ефективно пране и сушене, но и възможност за персонализирани настройки и контрол през смартфон.

Други модели които тествахме

Пералня със сушилня Samsung WD80TA046BE/LE EMAG

Най-добрата пералня със сушилня Samsung

Пералня Samsung WW70T4540TE/LE EMAG

7 кг, 1400 об/мин, Инверторен мотор

Пералня със сушилня CANDY Rapido ROW 4854DWME/1-S EMAG

Най-добрата комбинирана пералня със сушилня CANDY

Пералня със сушилня за вграждане AEG L8WBE68SI EMAG

Най-добрата пералня със сушилня за пълно вграждане

Най-добрите перални със сушилня за годината

Класация 2024
1Най-добрата пералня със сушилняBosch WDU8H543EU
2Най-добрата евтина пералня със сушилняBeko B5DFT59447W
3Най-добрата енергийно ефективна пералня със сушилня от среден класHaier Slim HWD80-B14979-S
4Най-добрата пералня със сушилня LGSlim LG F2DV5S7N0E
5Най-добрата пералня със сушилня висок класAEG LWR85165O
Най-добрата пералня със сушилня

Как да изберете най-добрата пералня със сушилня за вас

коя е най-добрата пералня със сушилня
При избора на най-добрата пералня със сушилня е важно да се съобразите с някои особености

Изборът на най-добрата пералня със сушилня за вас зависи от различни фактори, включително вашите нужди, наличното пространство, бюджетът и предпочитанията ви. Ето няколко стъпки, които може да последвате, за да направите правилния избор:

Определете нуждите си: Разгледайте броя и типа дрехи, които обикновено перете и сушите. Ако имате голямо семейство, може да имате нужда от уред с по-голям капацитет. Разгледайте пространството, в което ще поставите уреда.

Енергиен клас: Всички уреди получават оценка от A до G, като A+++ е считан за най-икономичен. Новите модели със сензори се считат за по-ефективни, но фактическите разходи зависят от продължителността на прането и сушенето, както и от нивото на трудност на задачата. Например, по-високата центрофуга при пране може да улесни сушенето, но не е винаги препоръчителна за деликатни тъкани.

Капацитет за пране и сушене: Капацитетът за пране на пералните със сушилни не винаги съответства на капацитета за сушене, често бива половината или повече от капацитета за пране. При избор на машина е важно да се обръща внимание на капацитета за сушене.

Скорост на въртене: Максималната скорост на центрофугиране варира от 1200 до 1600 оборота в минута, като 1400 оборота са най-често срещани. По-високата скорост може да бъде икономична, като дрехите се сушат по-бързо. Препоръчителните скорости за центрофугиране са:

 • Памук: 1400 об./мин и повече
 • Вълна: 1200 об./мин
 • Синтетика: 1000 об./мин
 • Деликатни: 600 об./мин
 • Коприна: 400 об./мин

Време за пране и сушене с комбинираната програма: Комбинираната програма за пране и сушене може да бъде удобна, но често със съществено по-дълги цикли. Някои цикли може да продължат от четири до осем часа. Потребителите трябва да внимават с продължителността на циклите, преди да изберат този тип програма.

Други програми за пране: Настройките за пране могат включват опции като „Бързо пране“ за освежаване на леко замърсени дрехи, „Деликатни/Коприна“ за внимателно изпиране на чувствителни тъкани и „Смесени тъкани“ за пране на разнообразни дрехи.

Сила на звука: За тези, които използват пералната със сушилня често, е важно да проверят нивото на шум. Съществува научно обоснована оценка на шума чрез Quiet Mark, която категоризира продуктите като „Силни“, „Средни“ или „Тихи“ в сравнение с други уреди в съответната категория.

Определете бюджета си: Фиксирайте бюджет, който сте готови да отделите за новата ви най-добра пералня със сушилня. Пазарът предлага модели в различен ценови диапазон, и е важно да намерите баланс между качеството и бюджета си.

Какви са предимствата и недостатъците на пералнята със сушилня?

Най-добрата пералня със сушилня
Най-добрата пералня със сушилня – плюсове и минуси

Мнозина избират пералня със сушилня поради липсата на достатъчно пространство за поставяне на два отделни уреда с ширина 60 см. Въпреки това, има и други ползи от този вид уред.

Такава комбинация е идеално решение, особено ако вашият дом е компактен – къща, апартамент, мобилен дом или дори тясна лодка. Захранване и извод за вода са единствените необходими неща, като сушилнята изхвърля влажния въздух през изхода за вода, отпадаща необходимостта от отделен отвор. Процесът е прост – влизат мръсни дрехи, излизат чисти и сухи, без нужда от преместване между отделни уреди.

Един от минусите е зависимостта от един уред за изпълнение на двете задачи. В случай на повреда, както прането, така и сушенето ще бъдат нарушени, докато проблемът не бъде отстранен.

Обяснени енергийни рейтинги

Машина, която е по-икономична при употреба, може да представлява значителна икономия в дългосрочен план, дори ако по начало струва повече.

Европейската система за енергиен рейтинг, която класифицира уредите от A+++ до D, като по-високите степени са най-енергийно ефективни, е претърпяла промени. Новите етикети за енергиен рейтинг за перални сушилни вече използват класификация от A до G и предлагат два енергийни рейтинга: един за общото потребление на електроенергия и вода и един само за използване на вода.

В предишния рейтинг мнозинството от препоръчаните от нас машини обикновено имаха рейтинг A, но в новата система този рейтинг в много случаи се понижи до клас E. Не бива да ви изненадват перални сушилни с външно ниски енергийни стойности; това не е основание за безпокойство, а по-скоро отразява промените в рейтинговата система.

Пералните със сушилни толкова ефективни ли са, колкото отделните уреди?

Като цяло, не. Главният предизвикателство е свързано с капацитета на барабана: обикновено пералнята със сушилня ще има по-нисък капацитет за сушене, в сравнение с този за пране. Например, една машина може да има капацитет за пране от 9 кг, но капацитет за сушене от само 6 кг.

За да изперете и изсушите цялото количество пране от 9 кг наведнъж, ще трябва да го разделите на две по-малки зареждания, или да изперете цялото количество и след това да изсушите част от дрехите, докато другата част е в сушилнята.

Изборът на машина с по-голям капацитет може да направи процеса по-лесен. Важно е обаче да се отбележи, че този избор обикновено води до по-високи разходи при закупуване и експлоатация, без да се отразява значително на размерите на уреда, които обикновено са стандартни 60 см в ширина.

Какви специални характеристики трябва да търся?

Общо казано, принципът е, че колкото повече инвестирате в пералнята със сушилня, толкова по-надежден и с по-разнообразни функции може да бъде уредът. В по-високите ценови класове обикновено ще откриете по-комплексни и напреднали функционалности, като специфични цикли на пране и сушене за вълнени и деликатни тъкани.

Тези по-скъпи модели също така могат да предлагат по-голям капацитет, по-ефективни технологии за икономия на енергия, интелигентни функции за управление и свързаност, както и други подобрения в производителността. Важно е обаче да се избере уред, който отговаря на конкретните нужди и предпочитания на потребителя, тъй като някои от функциите може да не се използват редовно.

Свободностояща и интегриран

Има два основни типа перални със сушилни в зависимост от начина, по който са инсталирани:

 1. Свободностоящи:
  • Характеристики: Свободностоящите перални със сушилни са независими уреди, които не са вградени в кухненския модул. Те предоставят гъвкавост при разполагането им във вашия дом и могат да бъдат поставени почти навсякъде с налично захранване и изход за вода.
  • Размери: Стандартните размери са около 85 см височина, 60 см ширина и 60 см дълбочина. Тези размери ги правят съвместими с повечето кухненски плотове и рабатници.
 2. Интегрирани:
  • Характеристики: Интегрираните перални със сушилни са проектирани да бъдат инсталирани в кухненски модул и да бъдат скрити зад врата, която пасва на дизайна на останалите шкафове в кухнята. Те придават еднообразие на визията на кухнята, като уредът е скрит от погледа.
  • Размери: Интегрираните перални със сушилни често са със същата височина и ширина като свободностоящите (около 85 см височина и 60 см ширина), но с по-малка дълбочина, обикновено около 53 см.

Изборът между свободностояща и интегрирана пералня със сушилня зависи от предпочитанията ви по отношение на дизайна и разположение в кухнята.

Пералните със сушилните толкова ефективни ли са, колкото отделните перални и сушилни?

С кратки думи, не съвсем. Но това не значи, че трябва да ги отхвърлите веднага.

Ефективността на пералните сушилни често съответства на тази на самостоятелните перални машини по отношение на пране. Разликата в ефективността се появява при сушенето, защото капацитетът за пране е значително по-голям от този за сушене при комбинирани перални сушилни, което означава, че дрехите изсъхват по-добре, когато имат повече пространство за движение.

Следователно, ако използвате сушилената функция от време на време, пералнята със сушилня може да бъде полезна за вас. Просто трябва да внимавате как перете дрехите си – ето нашите експертни съвети:

 1. Не претоварвайте барабана – оставете достатъчно пространство за циркулация на въздух около дрехите ви.
 2. Извадете всички предмети, които не трябва да се сушат – някои синтетични материи изсъхват по-бързо на въздух или могат да бъдат оставени да изсъхнат на загрята повърхност на сушилнята, за да ускорят процеса.
 3. Разделете тъканите преди сушене – проверете етикетите за грижа, за да се уверите, че всичко се суши при правилната температура, което намалява времето за сушене и спестява енергия.
 4. Изтръскването на дрехите и чаршафите преди да започне цикълът на сушене помага на тяхното по-бързо изсъхване, тъй като сушенето на натрупаните тъкани отнема повече време.

Като заключение мога да отбележа, че по отделно е по-добрия вариант. Така смятат и някои от големите сайтове за сравнение на продукти, като The New York Times.

Как тестваме перални със сушилни

Най-добрата пералня със сушилня
Най-добрата пералня със сушилня – тест на машини с положителни мнения

За да включим в тестовете даден уред, ние първо търсим мнения от потребителите. В процеса на тестове, ние извършваме редица стъпки, за да измерим ефективността и функционалността на пералните със сушилни:

Тест на Програмата за Пране:

 • Ползваме спално бельо и кърпи с 12 от най-честите петна.
 • Повтаряме зареждане след зареждане, измерваме ефективността на центрофугата, потреблението на вода и електроенергията.
 • Проверяваме премахването на петна и намачкването.
 • Използваме центробежната центрофуга за измерване на рН стойността на остатъчната вода, която показва количеството препарат, което остава след изплакване.

Тест на Програмата за Сушене:

 • Зареждаме сушилната с максимално количество памучни и синтетични чаршафи, кърпи и ризи.
 • Измерваме времето за сушене и контролираме сушенето на различни текстилни видове.
 • Оценяваме консумацията на електроенергия и измерваме количеството отстранена вода.
 • Претегляме изсушеното пране и оценяваме влажността, намачкването и свиването, ако има такива.

Тест на Настройката за Комбиниране на Програмата:

 • Използваме комбинираната програма и оценяваме времето от началото до края.
 • Измерваме консумацията на енергия и оценяваме икономичността на пералнята със сушилня.
 • Тестваме удобството и функционалността на бутоните и настройките, включително интелигентните функции, ако е приложимо.

Оценка на Лекота на Използване и Дизайн:

 • Изпитваме удобството при използване, проверяваме бутоните и настройките.
 • Ако уредът поддържа Wi-Fi, оценяваме леснотата на използване на интелигентните функции.
 • Обръщаме внимание на дизайна и ергономиката на уреда.

Тестовете целят да предоставят подробна оценка на производителността, икономичността и удобството на пералната със сушилня в реални условия на употреба.

Често задавани въпроси

1. Защо да избера пералня със сушилня?

 • Пералните със сушилни са удобни за хората с ограничено пространство, като апартаменти или малки къщи. Те обединяват функциите на пералня и сушилня в един уред, пестейки място и улеснявайки процеса на пране и сушене.

2. Какви са предимствата на свободностоящата пералня със сушилня пред интегрираната?

 • Свободностоящите перални със сушилни предлагат гъвкавост в плана на разположение и лесно преместване. Интегрираните са скрити зад врата и вграждани в кухненски модул, предлагайки по-изчистен външен вид.

3. Какви функции трябва да проверя преди покупката?

 • Важно е да се обърне внимание на капацитета за пране и сушене, енергийния клас, наличието на интелигентни функции (като Wi-Fi връзка), специфични програми за пране и сушене, както и скоростта на центрофугиране.

4. Какъв е влиянието на енергийния клас при пералните със сушилни?

 • По-високият енергиен клас (A+++ към G) показва по-голяма енергийна ефективност. При новата система на етикетите, пералните със сушилни се класифицират от A до G, като A е по-енергийно ефективен.

5. Как да избера правилния размер на пералнята със сушилня?

 • Размерът зависи от наличното пространство и нуждите ви. Стандартните свободностоящи перални със сушилни са обикновено с размери 85 см височина, 60 см ширина и 60 см дълбочина.

6. Какво да правя, ако пералната със сушилня спре да работи?

 • Проверете за евентуални проблеми като замърсени филтри, прекъсната електрозахранване или заседнал механизъм. Ако проблемът продължава, консултирайте се с ръководството на уреда или с производителя.

7. Какви са най-добрите програми за сушене?

 • Програмите за сушене се различават, но включват често срещани като за памук, синтетика, вълна, бързо сушене и други. Важно е да изберете програмата, която най-добре отговаря на вашите нужди и вида текстил.

8. Как да поддържам пералнята със сушилня в добро състояние?

 • Редовната почистване на филтрите, проверка на водния оттичен маркуч и използването на препарати за почистване могат да поддържат пералната със сушилня в оптимално състояние.

9. Защо да използвам Wi-Fi функциите на пералнята със сушилня?

 • Wi-Fi функциите позволяват дистанционно управление и мониторинг чрез смартфон или таблет. Можете да следите циклите, да получавате известия за завършване и дори да изтегляте нови програми.

10. Какви са основните предпазни мерки при използване на перални със сушилни? – Следвайте инструкциите в ръководството за употреба, редовно почиствайте филтрите, избягвайте претоварване на уреда и го поддържайте в съответствие с указанията на производителя. Ако възникнат проблеми, консултирайте се с

Прочети Още:

най-добрата пералня | най-добрата сушилня за дрехи | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите съдомиялни машининай-добрите бойлери

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0