Най-добрите Щори за Прозорци – Външни или Вътрешни?

6
Оценка: 5 (6 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Щорите за прозорци са може би най-видимото и най-използваното обзавеждане на дома. Те също са едни от най-трудните за пазаруване в магазина или онлайн. Ето защо е важно да изберете най-добрите за вашият дом – най-добрите външни ролетни щори, римски щори, роло, Ден & Нощ или всеки друг модел.

Bottom Line
Spec
1
roletni shtori h39 1
Ролетни щори H39
Най-добрите външни ролетни щори
Научи Повече
ALU кутия 45°
ALU ламели
ALU водачи
2
res f6bce7690b3877d2343434f9ba657f50
Sunpro Ден и Нощ Deluxe
Най-добрите щори за вътрешен монтаж
Цена EMAG
Употреба-Интериор, Тип задвижване-Ръчно, Материал-Полиестер
3
res e3dcb66209e1a2e1b87a3d547ac37f8e
Хоризонтална алуминиева щора
Най-добрите щори за кухня
Цена EMAG
витрини и прозорци, плъзгащи се врати, както и за наклонени прозорци
4
res 03ce418c216d42a5d0887c2735a7d90b
Вертикални щори Casa Deco Logistics
Най-добрите щори за спалнята
Цена EMAG
Спалня, хол, детска стая и навсякъде където има витринни прозорци
5
res ccff502ec459f31f5f4f3e907f17e2ad
Плисе Sunpro
Най-добрите щори за контрол на светлината
Цена EMAG
Засенчване на всякакви видове прозорци – триъгълни, арки, под наклон, капандури и много други


Има обширен избор от щори за прозорци, които предоставят много опции в различни категории. Когато разглеждате възможностите, станалото още по-интересно с включването на моторизирани опции, разнообразни цветови палитри и декори.

Най-добрите външни щори могат да предпазят външните пространства от вятър, студ, вредни слънчеви лъчи, насекоми и прах. Те също така могат да направят вашето пространство да изглежда уютно, като ви предоставят перфектната атмосфера за релакс и почивка с приятели и семейство.

Външните щори са съвместими с всяка област, включително навеси, балкони, вътрешни дворове и дори ресторанти.

Кои са най-добрите щори за прозорци?

Изборът на най-подходящите щори зависи от конкретните условия и личните предпочитания. В следните препоръки се разглеждат различни типове щори и техните характеристики, като се отчита местоположението и дизайнът на пространството.

Външни ролетни щори: Подходящи за всякакви прозорци, като ви дават много повече от слънцезащита. Особено подходящи са за къщи, апартаменти, тераси и т.н.

Вертикални Щори: Подходящи за по-широки прозорци, вертикалните щори работят с дългите си хоризонтални ламели, които добавят интерес и визуална динамика. Те са отличен избор за просторни сгради и големи прозорци.

Венециански Щори: Венецианските щори са подходящи за по-малки прозорци, като предоставят изискан и класически вид. Този стил е особено подходящ за традиционни интериори и също така може да се използва в модерни домове за добавяне на елегантност.

Римски Щори: Римските щори са подходящи за различни прозорци, включително тези в плитки пространства. Те предоставят тънък и изчистен външен вид, като се различават от другите типове щори с грациозното си сгъване.

Материали и Специални Функции: Различните материали, като дърво, алуминий и плат, предлагат разнообразие от възможности за стил и функционалност. В зависимост от конкретните изисквания на пространството, можете да изберете щори със специални функции като затъмняване, филтриране на светлината или влагоустойчивост.

Пазаруването за щори може да бъде удовлетворителен процес, който ви позволява да персонализирате пространството си и да съчетаете стил с функционалност.

Най-добрите щори за прозорци

1

Ролетни щори H39

Най-добрите външни ролетни щори

Ролетни щори H39

Sunny Blind
Най-добрите външни ролетни щори

Този модел представлява висококачествена външна ролетна щора, изцяло изградена от алуминиеви елементи, които съчетават всички предимства, свързани с този вид продукт.

Ламелите от алуминий с ширина 39 мм са конструирани от два слоя алуминий, разделени с полиуретанова пяна, което ги прави изключително здрави и издръжливи. Те също така функционират като отлични изолатори както на шум, така и на топлина.

Управлението на външните ролетни щори може да бъде осъществено както ръчно, така и чрез електромотор, който се контролира чрез бутони или дистанционно управление. Този модел предоставя и възможност за свързване с датчици и програмируем ключ за автоматично управление.

Потребителите могат да избират от стандартна цветова гама или да поръчат персонализирани цветове според своите предпочитания.

Алуминиевите ролетни щори с ламели 39 мм на Съни Блинд са не само функционално, но и надеждно решение за защита на дома от слънцето, топлината и шума. Те са изключително издържливи на екстремни външни условия, благодарение на висококачествените материали, от които са изработени.

Сред предимствата на този модел са ефективната защита от слънцето, осигурена от широките ламели с ширина 39 мм, което помага за намаляване на температурата през лятото и редуциране на разходите за електроенергия.

Освен това, алуминиевите ролетни щори предоставят отлична топлоизолация, предотвратявайки загубата на топлина през зимата и прегряването на помещението през лятото.

Допълнително, те се отличават с висока степен на шумоизолация, намалявайки шума от улицата с до 70%, което спомага за създаване на спокойна обстановка в дома. Ето защо се смятат за най-добрите щори без значение дали става въпрос за външни или вътрешни.

2

Роло щора Sunpro Ден и Нощ Deluxe

Най-добрите щори за вътрешен монтаж

Sunpro Ден и Нощ Deluxe

EMAG
Най-добрите щори за вътрешен монтаж

Представяме ви Роло щора Sunpro Ден и Нощ Deluxe – елегантна и луксозна щора, която отговаря на очакванията за високо качество и стил. Този модел разполага с изключителни сребърни метални компоненти, които добавят на продукта финес и изисканост.

Изборът на материя за щората е от първокласен полиестер, който придава деликатен и елегантен блясък, наподобяващ коприна. Този изискан материал не само предоставя стил, но и осигурява издръжливост и функционалност.

Монтажът на щората се осъществява лесно и бързо, благодарение на предварително монтираната шина, към която вече е прикрепена щората. Така потребителите могат да се насладят на комфорт и удобство при инсталирането.

Характеристиките на щората включват:

 • 100% полиестер за дълготрайна употреба;
 • Възможност за монтаж със защипващи се държачи при ширина до 120 см или с винтове към рамката на прозореца;
 • Опция за избор на страна за поставяне на механизма за управление – вдясно или вляво;
 • Указаният размер е ширината на щората, а размерът на плата е с допълнителните -4 см за оптимално прилягане.

Съчетавайки елегантен дизайн с висококачествени материали, Роло щора Sunpro Ден и Нощ Deluxe предлага не само функционалност, но и стилна допълнителна декорация за вашия дом.

3

Хоризонтална алуминиева щора

Най-добрите щори за кухня

Хоризонтална алуминиева щора

EMAG
Най-добрите щори за кухня


Представяме ви хоризонталната алуминиева щора „Пред стъкло“, предназначена за вътрешно засенчване и широко използвана в кухнята, където не задържа миризми. Този модел предлага комбинация от стил, уют и комфорт, като в същото време е достъпен по отношение на цена. С изключително лесна употреба и поддръжка, тя е подходяща както за защита от слънцето в дома, така и за офиса.

Щората „Пред стъкло“ е изградена от алуминиеви ламели с ширина 25 мм, облечени в цветно лаково покритие. Профилите и стълбиците са в хармония с цветовете. Управлението се осъществява чрез висококачествен механизъм, интегриран в горния профил. Ламелите се завъртат с ПВЦ пръчка, а подемането и спускането на щората се извършват с помощта на корда. Стандартно се предлага с дясно управление.

Монтира се от вътрешната страна на прозореца, към помещението, и може да бъде поставена на всички видове дограма. Вътрешните хоризонтални алуминиеви щори са надеждни, качествени и на достъпни цени, предоставяйки ценен елемент във всяко съвременно обитаване или работно пространство, където съчетават класическа стилистика и индивидуален почерк.

4

Вертикални щори Casa Deco Logistics

Най-добрите щори за спалнята

Вертикални щори Casa Deco Logistics

EMAG
Най-добрите щори за спалнята


Вертикалните щори от Casa Deco Logistics представляват практично и стилно решение за управление на естествената светлина в дома или търговския офис.

Този модел с вертикални ламели се радва на голяма популярност, като основната им функция е да предпазват помещенията от нежеланата слънчева светлина, често използвайки се и за закриване на складови помещения и ниши.

Изразеното предимство на вертикалните щори се крие в тяхната способност да предоставят точен контрол върху осветлението в помещението. Те също така представляват идеалното решение за покриване на големи панорамни прозорци.

Разгледайте и уникалните дизайни на перде-щори, които са подобни на вертикалните и допринасят за елегантността на всяко пространство.

5

Плисе Sunpro

Най-добрите щори за контрол на светлината

Плисе Sunpro

EMAG
Най-добрите щори за контрол на светлината

Щорите тип плисе Sunpro представляват изключително стилно и функционално решение за всяко домашно или офис пространство. Плисе щорите успешно съчетават елементи от класическия романтичен стил с желанието за оригиналност и свежа визия на щорите, които днес са не просто функционален аксесоар, а и важна част от интериорния дизайн.

Изборът на 100% полиестер за материала гарантира качество и издръжливост. Плисираната структура на платът с плоха от 20 мм осигурява приятна пропускливост на светлината, допринасяйки за уюта и комфорта в помещението.

Лесното управление с два обслужващи профила и дръжки позволява персонализиране на осветлението в съответствие с предпочитанията. Също така, страничното обтегляне предоставя възможност за фиксиране при отваряне или накланяне на прозореца.

Монтажът на плисе щорите е лесен и удобен, като може да се извърши чрез защипване с регулируеми конзоли или залепване с допълнителни конзоли, подходящи за различни ширини на прозореца. Този продукт не само предоставя функционалност, но и добавя изтънченост и стил във всяко пространство.

6

Външни Венециански Щори

Най-добрите щори за екстериорен дизайн

Външни Венециански Щори

Sunny Blind
Най-добрите щори за бизнес сгради


Обогатете стила и функционалността на своя дом с външни венециански щори

Външните венециански щори представляват изключителен начин да придадете елегантност и практичност на външния вид на вашия дом. Тези разнообразни щори са налични в различни материали, включително алуминий и дърво, предлагайки ви богат избор от цветове и стилове.

Ето какво трябва да знаете за външните венециански щори и за това дали те са най-подходящите за защита от дъжд, слънце и вятър. Поставянето на този вид луксозни външни щори при по-големи сгради ви предоставя възможността да инсталирате допълнителни системи, като сензори за слънце, вятър и температура, а също така да ги интегрирате в общото управление на вашите други домашни или офис уреди.

Предимствата на външните ламелни щори са много, но едно от най-забележителните е, че този избор подобрява визията на вашата сграда, придавайки и на нея стил и елегантност.

Най-добрите щори за годината

Класация 2024
1Най-добрите външни ролетни щориРолетни щори H39
2Най-добрите щори за вътрешен монтажSunpro Ден и Нощ Deluxe
3Най-добрите щори за кухняХоризонтална алуминиева щора
4Най-добрите щори за спалнятаCasa Deco Logistics
5Най-добрите щори за контрол на светлинатаПлисе Sunpro
Най-добрите щори за външен и вътрешен монтаж

Как да изберете най-добрите щори за вас

Изборът за засенчване на прозорците може да бъде предизвикателство за много потребители, но ако решите да инвестирате в щори, е важно да знаете какви критерии да обърнете внимание, за да направите правилния избор.

 1. Персонализирани опции: Начинът, по който искате вашите щори да функционират, може да ограничи избора ви. Например, ако търсите защита от слънчевата светлина и топлина, хоризонталните щори може да не са най-подходящият избор. Потърсете персонализирани опции с функция филтриране на светлината, възможност за затъмняване или дори моторизирани системи, съвместими с интелигентни домове. Ако търсите екстериорно решение, то най-добрите външни ролетни щори е избора който ще ви даде повече от щори.
 2. Тип и стил: Изборът на тип и стил на щорите е също толкова важен, колкото и техните функционалности. Разгледайте хоризонтални и вертикални щори, опции от плат или дърво, цветове и дизайни. Ако съчетаете тези елементи с вашия списък от изисквания, ще лесно ограничите вашия избор.
 3. Цена: Щорите за прозорци са налични в разнообразни ценови категории. След като определите какво ви е необходимо и какъв стил предпочитате, разгледайте ценовите предложения, които са в рамките на вашия бюджет.

Не се колебайте да направите списък със специфични изисквания, които имате към щорите, преди да започнете търсенето. Този подход ще ви помогне да направите информиран избор и да намерите перфектните щори за вашия дом.

Значението на щорите в модерните домове

От настаняването на минимализма през 90-те години до възникването на максимализма през последните години, концепцията за домашен декор е претърпяла значителни промени. В наши дни се наблюдава приемане на нов дизайнерски подход, наречен „спокоен минимализъм“, който постига баланс между двата екстрема.

В съвременния дом акцентът е върху простотата, чистите линии и безпрекосновените пространства. Интегрирането на гледки към околния пейзаж е от съществено значение за създаването на топла и приветлива атмосфера. В този контекст, правилните щори играят ключова роля.

Те не само изпълняват практични функции, но и допринасят за цялостната естетика и подобряват връзката между интериора и екстериора.

Ето основните функции на щорите:

 1. Контрол на светлината: Правилните щори позволяват регулиране на ламелите или сенниците, за да създадете желаното количество естествена светлина. Тази способност е от съществено значение за поддържането на спокойна, релаксираща атмосфера.
 2. Поверителност: Независимо дали сте в градска среда или на село, възможността да регулирате щорите според нуждите ви за поверителност е от значение, нивото на което предпочитате.
 3. Енергийна ефективност: В по-топли климати, затъмняващите щори могат да помогнат за запазване на интериора прохладен, намалявайки нуждата от прекомерно използване на климатизация. Някои видове щори, като клетъчните, предлагат изолация и помагат за запазване на топлината през студените месеци.
 4. Естетична привлекателност: Щорите се предлагат в разнообразие от материали, цветове и стилове, което ви дава възможност да изберете опции, които отговарят на вашите дизайнерски предпочитания. От елегантни и модерни до естествени и органични, щорите могат да бъдат изискан елемент или да се интегрират хармонично във вашия интериор, в зависимост от вашата естетика.

Когато избирате щори за вашия съвременен дом, обърнете внимание на стила, материала и функционалността, които ще отговарят на вашия визионерски подход.

Популярни видове щори

При избора на сенници за прозорци, важно е да изберете такива, които не само подобряват естетиката на вашето пространство, но и предоставят необходимата функционалност и уединение.

Ролетни Щори: Ролетните щори се нареждат сред предпочитаните от съвременните собственици на жилища поради своя елегантен и модерен външен вид, идеално допълващ рационализирания дизайн на съвременните домове. Те са леки и лесни за регулиране, което ги прави подходящи за стъклени врати. За сънливи спални и пространства, където уединението е ключово, предлагат се затъмняващи ролетни щори, персонализирани с платове за затъмняване или филтриране на светлината.

Венециански щори: Тези традиционни щори са известни с хоризонталните си ламели и са подходящи за различни пространства като кухни, спални и офиси. Алуминиевите варианти са практични за кухни и бани, тъй като са устойчиви на пръски и лесни за почистване, докато дървените предоставят по-топла и елегантна визия.

Римски щори: Римските щори предоставят минималистичен и модерен външен вид, като се изработват от плат, който грациозно се сгъва при отваряне. Персонализирани римски завеси по поръчка се предлагат в различни материи, което позволява създаването на по-луксозен вид. Те са идеални за всекидневни и зони, където се търси мек, елегантен стил.

Вертикални щори: Подходящи за плъзгащи се врати и големи еркерни прозорци, вертикалните щори са лесни за почистване и предоставят отличен контрол на светлината и уединение. Те са практичен и универсален избор, особено за големи прозорци и врати.

Как се почистват щорите

Преди да предприемете каквито и да е действия, уверете се, че вашите щори могат да бъдат подложени на описаните процеси. За да сте сигурни, свържете се с фирмата за щори, която ви е предоставила продукта.

Почистването на щори от плат е лесен процес, ако се извършва правилно:

 1. Първо, използвайте прахосмукачка по цялата повърхност. За щори от плат използвайте специализиран накрайник за почистване на мебели.
 2. Някои модели може да изискват допълнително изтриване с влажна кърпа или четка.
 3. За някои модели, като вертикални, римски, перде и плисе щори, е препоръчително да се демонтират, тъй като трудно се почистват от мръсотията.
 4. Ако позволяват, внимателно разгледайте платовете за петна и ги измийте с разтвор от вода и слаб почистващ препарат. Ако е възможно, тествайте в края на плата дали цветът на щорите няма да се отмие.
 5. За някои модели, като плисе и перде щори, е възможно пълно измиване в съд с вода или дори в пералня, но се консултирайте с фирмата за щори, която сте използвали.
 6. За почистване на алуминиеви хоризонтални щори, използвайте прахосмукачка с накрайник или специална четка за почистване.
 7. Почистването на външни ролетни щори може да стане лесно в домашни условия, ако се обръща внимание на някои важни детайли. Важно е да изберете правилния препарат и инструменти за задачата. Освен това, ще споделим някои тънкости, които да помогнат за лесното и ефикасно почистване на тези щори, които са изложени на атмосферните влияния и често се замърсяват. Много хора считат, че външните ролетни щори не изискват почистване, тъй като дъждът отмива замърсяванията, но това е заблуждение. За сигурност, при почистването на външни ролетни щори на горните етажи, е препоръчително да се обърнете към специализирана фирма. На партерния етаж обаче можете лесно да почистите капака и отвън с минимални усилия.

Често задавани въпроси

Външните щори предпазват ли студа?

Повечето външни щори се предлагат с топлоизолационни свойства, които не само могат да направят дома ви да изглежда визуално привлекателен, но също така могат да предотвратят навлизането на скреж и студен бриз в дома ви, като в крайна сметка регулират температурата в дългосрочен план.

Кой тип щори за прозорци е най-добър?

Изборът на перфектната щора за вашия дом включва намирането на баланс между функционалност, стил и бюджет. Дървените щори са популярен избор заради своята естетическа привлекателност, добавяйки нотка елегантност към вашето пространство. Римските завеси, от друга страна, са издръжливи и могат да издържат на известно износване. За тези, които държат на разходите, опции като пластмаса, полиестер и определени тъкани предлагат по-бюджетна алтернатива, без да правят компромис със стила. В крайна сметка, най-добрата щора за вас е тази, която отговаря на вашите специфични нужди и безпроблемно допълва цялостната визия на вашия дом.

Кои са най-издръжливите видове щори?

Ролетните щори са изработени от алуминий, което допринася за тяхната отличителна работа. Докато някои други видове щори също могат да включват алуминий, ролетните щори често са признати за тяхната издръжливост и способност да издържат на значително износване с течение на времето. Тази характеристика ги отличава, което ги прави надежден избор за тези, които търсят дълготрайност и стабилна производителност за засенчване на прозорци.

Най-добрите телефони | най-добрите телефони среден клас | най-добрите видеорегистратори | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите офис столове

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0