Най-добрите Климатици

2
Оценка: 5 (1 глас)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Изборът на най-добрите климатици за вашия дом или работно пространство е важно решение. Повечето издържат средно около 10 – 15 до 20 години при правилна поддръжка, ремонти и правилна употреба. Нашето ръководство обяснява как да изберете най-добрия климатик, като е основано на тестове и потребителски мнения.

Bottom Line
Spec
1
res 0506073ee1381bdf374c0a87820cf194
Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE
Най-добрият климатик Mitsubishi Electric
Цена EMAG
9 000 BTU, Клас А+++/А+++, 20 dB
2
res 985602880fcdd469b9569070060d1a5c
Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM
Най-добрите климатици Mitsubishi Heavy
Цена EMAG
9000 BTU, Клас A+++
3
res e20cbfc9a3e5d31e8b34796eb2af3b69
LG Artcool 18000 BTU Wi-Fi
Най-добрият климатик LG
Цена EMAG
Клас A++/A+, UVnano, Allergy филтър, Plasmaster Ionizer, Функция Fast Heating, Dual Inverter Compressor
4
res 96b033ca6322464613a85d24f13f6671
Daikin FTXM35R/RXM35R Perfera
Най-добрият климатик Daikin
Цена EMAG
12 000 BTU, Клас А+++/А+++, 19 dB, Фреон R32
5
res 5f558bc81b4029a4d9948c1d812ab061
General Fujitsu ASHG12KGTB
Най-добрите климатици Fujitsu
Цена EMAG
Най-ниски шумови показатели – 19 dB
Нов екологосъобразен хладилен агент R32

Висококачествените климатици могат да охладят или затоплят всяка стая бързо и равномерно, но има такива, които произвеждат излишен шум, консумират повече енергия и не осигуряват равномерно охлаждане/затопляне.

За да изберете най-подходящия модел за вас, може да се възползвате от нашите съвети и препоръки.

Климатиците са устройства, идеални за жилищни домове и работни помещения, осигуряващи система за охлаждане и отопление.

Сплит системите, известни още като безканални сплит климатици (климатиците, които виждате почти във всеки дом), представляват комбинация от едно или повече вътрешни тела, монтирани на стена, които са свързани към външно тяло.

Те се отличават с по-лесната си инсталация в сравнение с изцяло канализиращата система и по-голямата си ефективност спрямо прозоречните модули или централната HVAC. Често се използват като допълнение към съществуващото оборудване за отопление и охлаждане, осигурявайки топлина и охлаждане в изолирани части от дома.

С добавянето на контроли, подобни на термостат и интегрирането им в интелигентен дом, климатиците стават все по-популярни. Въпреки това, те не са евтини, като разходите за инсталиране могат да бъдат значителни, въпреки че някои местни компании за комунални услуги предлагат отстъпки, за да намалят тези разходи.

Изборът на подходящ климатик зависи от уникалните изисквания за отопление и охлаждане на вашия дом, както и от наличните възможности за монтажници във вашия район.

Ние сме проучили темата достатъчно, за да ви предоставим информация за сценариите, когато сплит системите са подходящи, както и как да изберете между различните марки. За тази цел, сме се консултирали и сме събрали мнения от инсталатори, производители и собственици на жилища, които вече използват такива системи.

Освен това всички климатици в таблицата по-долу са подложени на нашите строги тестове, така че можете да сте сигурни, че са ефективни при охлаждане и отопление, лесни за използване и енергийно ефективни.

Най-добрите климатици


1

климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE

Най-добрият климатик Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE

EMAG
9 000 BTU, Клас А+++/А+++, 20 dB

Прекарах малко време в тестване на климатика на Mitsubishi Electric и бях впечатлен от неговите качества. Най-забележимото е високата му ефективност благодарение на инверторната технология, която автоматично регулира натоварването, намалявайки консумацията на електроенергия. Това означава, че при охлаждане достига клас А++, а при отопление – клас А+, като осигурява комфорт при всякакви условия.

Представянето на фреона R32 в този модел е още една важна характеристика. С намалено потенциално въздействие върху климата, той е стъпка към по-екологично бъдеще. Това го прави не само ефективен, но и отговорен избор за околната среда.

Дизайнът на Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE е стилен и компактен, което го прави подходящ за всяко помещение. Неговата нова заоблена линия добавя изтънченост и елегантност.

Функцията Econo Cool е още една полезна особеност, която интелигентно контролира температурата и въздушния поток, осигурявайки комфорт без излишна консумация на енергия.

С възможността за WiFi управление, този климатик дава на потребителите контрол над техните условия за комфорт по всяко време и от всяко място.

Като цяло, климатикът Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE предлага изключително високо качество, мощност и надеждност. В сравнение с масовите марки на пазара, той се отличава със своята ефективност, стил и надеждност, което го прави истинският златен стандарт в своя клас.

2

Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM

Най-добрите климатици Mitsubishi Heavy

Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM

EMAG
9000 BTU, Клас A+++

След като прецених качествата на инверторния климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM, 9000 BTU, споделям своите впечатления. Тествах го и събрах мнения от потребители, които го използват.

Нека започнем с ефективността му. С енергиен клас Aᐩᐩᐩ при охлаждане и Aᐩᐩ при отопление, този климатик осигурява оптимален баланс между комфорт и икономия на енергия. SEER (сезонна ефективност в режим на охлаждане) от 8.50 и SCOP (сезонна ефективност в режим на отопление) от 4.70 го класифицират като високоефективен и икономичен избор.

Звукът е важен аспект при климатиците и Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM се отличава с ниско ниво на шум. Вътрешното тяло работи със звуково налягане от 19 до 36 dB, като външното тяло достига 46 dB. Това го прави подходящ за всяко помещение, където спокойствието е важно.

Дизайнът е също важен фактор при избора на климатик. С компактни размери и стилен външен вид, този модел се вписва хармонично във всяко пространство.

И не на последно място, климатикът разполага с широк работен диапазон при охлаждане от -15 до +46°C и при отопление от -15 до +24°C. Това го прави подходящ избор за различни климатични условия.

С употребата на хладилен агент R32, климатикът се ангажира със зелено бъдеще, като намалява въздействието си върху околната среда.

Изглежда, че Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM е изключително солиден избор за тези, които ценят ефективност, тиха работа и модерен дизайн в климатичните си устройства.

3

Климатик LG Artcool 18000 BTU Wi-Fi

Най-добрият климатик LG

LG Artcool 18000 BTU Wi-Fi

EMAG
Клас A++/A+, UVnano, Allergy филтър, Plasmaster Ionizer, Функция Fast Heating, Дисплей за консумацията на енергия, Dual Inverter Compressor

След като изпробвах климатика LG Artcool 18000 BTU с Wi-Fi, реших да споделя своите впечатления, включително и отзивите на други потребители.

Нека започна с дизайна. Artcool е изключително модерен и минималистичен, предлагайки стъклен преден панел с огледален ефект, който се вписва перфектно в интериора на вашия дом.

Ефективността на климатика се дължи на Dual Inverter Compressor на LG, който осигурява бързо охлаждане и по-ниско ниво на шум. Инверторният компресор регулира скоростта си за по-добро поддържане на температурата и по-ниска консумация на енергия.

Проведох тестове на отоплението в стая с вътрешна изолация и ПВЦ дограма и бях приятно изненадан от резултатите.

При зададените 20 градуса на климатика, стаята реално се поддържаше на 20 градуса, което е много точно. Дори при 24 градуса зададени и отворена врата, стаята оставаше на комфортни 22 градуса. Стая с площ от 16 кв.м. е постигало тези резултати, което дава впечатление за ефективността му.

Прогнозата ми е, че в помещение с площ между 20 и 25 кв.м., климатикът ще бъде способен да поддържа комфортните 24 градуса без проблем. Най-впечатляващото обаче е неговата тиха работа. Дори при дъждовно време, трябва да застанеш под външното тяло, за да чуеш неговия звук.

Така че, обобщавайки, мога да кажа, че този климатик не само е изключително ефективен, но и тих, което го прави идеален за всяко помещение, където комфортът и тишината са от значение.

Функциите на йонизатора и UVnano филтъра добавят стойност, осигурявайки по-чист въздух в помещението. Технологията ThinQ с Wi-Fi позволява дистанционно управление на климатика чрез приложението на LG.

С ниско ниво на шум и лесен монтаж, този климатик предлага комфорт и удобство за всеки дом. Антиалергенният филтър допълнително осигурява по-здравословна среда, като намалява алергените и праховите акари във въздуха.

Изглежда, че LG Artcool 18000 BTU е не само стилен, но и функционален избор за климатизация, който отговаря на високите изисквания на потребителите за ефективност и комфорт.

4

 климатик Daikin FTXM35R/RXM35R Perfera

Най-добрият климатик Daikin

Daikin FTXM35R/RXM35R Perfera

EMAG
12 000 BTU, Клас А+++/А+++, 19 dB, Фреон R32

След като проучих инверторния климатик Daikin FTXM35R/RXM35R Perfera, 12 000 BTU, и събрах информация от потребители, които го използват, мога да споделя, че този модел предлага изключителни функционалности и високо качество на климатизация.

Технологията на Daikin Perfera е съобразена със съвременните изисквания за енергийна ефективност. С клас A+++ както при охлаждане, така и при отопление, този климатик гарантира ниски разходи на електроенергия през цялата година.

Най-впечатляващата характеристика е патентованата технология Flash Streamer, която ефективно унищожава над 99% от коронавирус частиците тип SARS-CoV-2, както и други вредни бактерии, вируси и алергени във въздуха. Допълнителните филтри, включително фотокаталитичен дезодориращ филтър и филтър със сребро за унищожаване на алергени, гарантират чист и здравословен въздух в помещението.

С вградения Wi-Fi контролер и възможността за гласово управление с Alexa и Google Assistant, климатикът Perfera предоставя удобство и лесно управление, където и да сте.

Важно е да се отбележи, че климатикът работи ефективно и при екстремни температури на околната среда, осигурявайки надеждно отопление до -20 градуса и охлаждане до +50 градуса.

Също така, ниският шум при работа, само 19 dB в най-ниската степен, гарантира безпроблемно вграждане във всеки дом или офис, като не нарушава тишината и спокойствието на помещението.

Всички тези функционалности, заедно с полезните функции като режим Econo, Heat boost, сензор за човешко присъствие и нощен режим, правят климатика Daikin Perfera изключителен избор за всеки, който търси комфорт, енергийна ефективност и чист въздух в своя дом или офис.

5

Климатик General Fujitsu ASHG12KGTB

Най-добрите климатици Fujitsu

General Fujitsu ASHG12KGTB

EMAG
Най-ниски шумови показатели – 19 dB
Нов екологосъобразен хладилен агент R32

Като човек, който е имал възможността да тества стенния хиперинверторен климатик на General Fujitsu, мога да споделя, че този продукт не само предлага висока енергоефективност и стилен дизайн, но и е пълен с удобни и интелигентни функции.

От първоначалното включване на климатика се усеща вниманието към детайлите в дизайна му. Тънкият и елегантен дизайн прави впечатление във всяко помещение, като същевременно осигурява максимална функционалност.

Една от ключовите му предимства е високата енергоефективност. С SEER 8.51 W/W A+++ и SCOP 5.10 W/W A+++, този климатик е наистина икономичен, като осигурява комфорт при минимални разходи на електроенергия.

Но това, което наистина ме впечатли, е нивото на шум. Само 19 dB(A), този климатик работи тихо и едва усещаш присъствието му, което го прави идеален за спалните помещения или работните стаи.

Интелигентните функции като запазване на температурата, мобилният контрол и сензорът за присъствие добавят на удобството на този продукт. Възможността за контрол чрез WiFi адаптер е особено полезна, позволявайки ми да регулирам климатика от всяко място по всяко време.

Общо взето, стенният хиперинверторен климатик на General Fujitsu е идеалният избор за тези, които ценят енергийна ефективност, тиха работа и интелигентни функции в един елегантен пакет.

6

Инверторен климатик Panasonic CS-TZ35WKE

Най-добрите климатици Panasonic

Panasonic CS-TZ35WKE

EMAG
 12000 BTU, A++, Wi-Fi

Като човек, който е имал възможността да тества инверторния климатик Panasonic CS-TZ35WKE/CU-TZ35WKE с мощност от 12000 BTU, споделям, че този продукт предлага надеждност и изключителна икономичност. Произведен в завода на Panasonic в Малайзия, този модел представя високи технически стандарти, които го правят подходящ за ефективно отопление през зимата и приятно охлаждане през лятото.

Важно е да отбележим, че всички основни компоненти, като компресори, вентилатори и електроника, са произведени от самата Panasonic. Това осигурява строг контрол на качеството и дава допълнително уверение благодарение на 5-годишната гаранция за компресорите.

Нивата на енергийна ефективност на този модел са впечатляващи, като достигат до клас A++ както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление. Знаeйки, че енергийната ефективност е от ключово значение за спестяване на енергия, този климатик предлага ефективно икономично функциониране във всяка обстановка.

7

Инверторен климатик Star-Light ACT-18WIF

Най-добрите климатици Star-Light

Star-Light ACT-18WIF

EMAG
18000 BTU, WiFi контрол, Клас A++

Като потребител, който е имал възможността да изпробва инверторния климатик Star-Light ACT-18WIFI с мощност от 18000 BTU, искам да споделя, че този продукт предлага изключително удобство благодарение на възможността за управление през мобилно приложение. С него лесно можете да регулирате температурата или да включите и изключите устройството според вашите нужди.

Инверторната функция на Star-Light ACT-18WIFI помага да се подобри ефективността на климатика, като намалява вибрациите и шума чрез контролиране на скоростта на компресора и поддържане на желаната температура. С високите си енергийни класове – A+ за отопление и A++ за охлаждане, този климатик осигурява ниска консумация на енергия.

Функцията за изсушаване помага да се запази нормалната влажност на въздуха, докато функцията JET осигурява бързо охлаждане на стаята чрез работа с висока скорост на вентилация.

Наличието на функциите Sleep/Night mode и таймер представлява допълнително удобство за всеки домакин.

8

Климатик TCL Elite XA41 TCL Elite XA41 EMAG

18000 BTU, WiFi, Клас A++, I-Feel, Отопление, Turbo функция, ECO функция
9

Климатик Daewoo 18000 BTU WI-FI PRO EMAG

Най-добрите климатици Daewoo
10

Климатик Daikin Perfera, FTXM71R EMAG

Най-добрият климатик ако можеш да си го позволиш
11

Най-добрите климатици за годината

Класация 2024
1Най-добрият климатик Mitsubishi ElectricMitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE
2Най-добрите климатици Mitsubishi HeavyMitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM
3Най-добрият климатик LGLG Artcool 18000 BTU Wi-Fi
4Най-добрият климатик DaikinDaikin FTXM35R/RXM35R Perfera
5Най-добрите климатици FujitsuGeneral Fujitsu ASHG12KGTB
6Най-добрите климатици PanasonicPanasonic CS-TZ35WKE
7Най-добрите климатици Star-LightStar-Light ACT-18WIF
Най-добрите климатици онлайн

Кой има нужда от такъв климатик?

Когато търсите ефективен и удобен начин да охладите или загреете конкретни стаи във вашия дом, без да се занимавате с монтаж на климатици на прозорци или централни системи за отопление и охлаждане, може да се наложи да разгледате сплит системите. Те предлагат по-голяма ефективност и по-малко безредие от преносимите климатици и електрическите отоплителни уреди, а също така са по-прости от централните ОВК системи.

Предимството на сплит системите е, че пренасят топлина или студ отделно за всяка стая, вместо да работят за цялата къща, като по този начин се избягва загряването или охлаждането на ненужни пространства. Това ги прави по-ефективни от централните системи за отопление и охлаждане, които често изразходват енергия за пространства, които не се използват.

Плюсове

Сплит системите се нареждат сред популярните избори за обновяване на съществуващи сгради поради редица причини, като например тяхната ефективност и липсата на нужда от скъпи тръбопроводни работи. Тези системи са много по-лесни за инсталиране от традиционните канални HVAC системи и могат да доставят повече климатизиран въздух, като същевременно избягват загряването или охлаждането на ненужни пространства.

Гъвкавостта при оразмеряване на системата е друг важен фактор, който прави сплит системите привлекателни. Те се състоят от два основни модула: външен кондензатор и индивидуално контролирани вътрешни модули за подаване на въздух. Вътрешните модули се монтират на стената, пода или в тавана, като размерите им се приспособяват към нуждите на стаята. Външното тяло може да бъде изключително компактно, но по-голямото количество вътрешни модули изисква по-голямо външно тяло.

Сплит системите предлагат и широка гама от контролни възможности. Освен стандартното програмиране като обикновен термостат, някои модели могат да усетят присъствието на хора в стаята и да регулират температурата според това. Много от тях включват безжично дистанционно управление или контролери, монтирани на стената, а някои могат дори да се управляват чрез смартфони или да се интегрират в по-големи системи като Alexa.

Минуси

Ако се нуждаете от система за цяла къща с множество вътрешни тела и по-голямо външно тяло, разходите могат да бъдат значителни.

Изборът на местоположение за вътрешните модули също може да бъде предизвикателство. Те трябва да бъдат инсталирани на фиксирани места и не могат да бъдат премествани като прозорчни климатици или преносими устройства. Тръбите за хладилен агент и дренажните тръби често минават през стената зад модула, което може да изисква компромиси във визията на интериора. Дори на идеалното място вътрешните тела заемат пространство на стената и често не са най-привлекателните елементи в дома.

Освен това, инсталацията на големи външни тела може да изисква специални електрически прекъсвачи и лицензирани електрически подизпълнители, което допълнително увеличава разходите. Така че въпреки че сплит системите предлагат много предимства, инсталацията им може да бъде сериозно инвестиране.

Къде климатиците сплит работят добре

най-добрите климатици

Сплит системите могат да бъдат изключително полезни като допълнителни или заместителни системи за климатизация в различни пространства. В меки климатични условия, те могат да служат като основна система за отопление и охлаждане за малки пространства. Обаче по-често се използват като допълнение към съществуващите системи или за отопление и охлаждане на стаи, които все още нямат инсталирани системи за климатизация.

Идеалният кандидат за сплит система е стая, която не е свързана с централната отоплителна или охлаждаща система на дома. Например, завършеното мазе, таванската бонус стая или гаражната работилница често липсват отоплителни или охлаждащи системи и могат да се възползват от сплит устройство за комфорт. Също така, те са полезни за стаи, които изпитват различни температури от останалата част от дома, като например слънчеви стаи, които се нагряват или охлаждат по-бързо поради големия брой прозорци.

Сплит системата позволява на потребителите да регулират температурата в тези стаи независимо от останалата част от дома, осигурявайки по-голям комфорт и ефективност.

Как да избера един от най-добрите климатици за моя дом или офис?

Неща, които трябва да имате предвид, когато купувате най-добрият климатик:

Цена: За мнозина, инвестирането в климатична система за дома е значително. Цената на системата варира в зависимост от марката, характеристиките и размера на устройството. Очаквайте да платите от няколкостотин до няколко хиляди долара.

Проучване и консултации: Важно е да проведете детайлно изследване и да се консултирате със специалисти по отопление, вентилация и климатизация (HVAC) преди да вземете решение за най-подходящата система за вашия дом. Безканалните мини сплит климатици се отличават с енергоспестяващи технологии, което помага за намаляване на разходите за електроенергия.

Енергийна ефективност: Безканалните мини сплит системи работят по-ефективно от традиционните модели. Рейтингът на сезонна енергийна ефективност (SEER) е ключов фактор за оценка на енергийната ефективност.

Охлаждащ и отоплителен капацитет: Охлаждащият и отоплителният капацитет на системата трябва да се съобразяват с размера на помещението и климатичните условия в региона, където живеете. Различни модели се препоръчват за различни климатични условия.

Размер на стаята: Размерът на стаята е важен фактор при избора на подходящия модел. BTU на устройството се определя от квадратурата на помещението.

Изисквания за инсталиране: С развитието на HVAC технологиите, много устройства стават по-лесни за самостоятелен монтаж, без да е нужно да наемате професионалисти. Много модели включват инсталационни комплекти с необходимото оборудване за монтаж, като монтажна плоча, скоби за закрепване и дренажен маркуч. Въпреки че се предлагат стандартни размери, можете да изберете и по-голям размер, подходящ за вашия дом.

Размер и дизайн: Размерът на климатика трябва да отговаря на размера на помещението, където ще се инсталира. Изборът на модел, специално създаден за конкретната квадратура, е най-добрият вариант. При избор на твърде голям или твърде малък модел, е възможно да се окаже неефективен. Важно е да се провери областта на приложение, препоръчана от производителя.

Гаранция и поддръжка на клиенти: Придружаващата гаранция и качествената поддръжка са също важни при закупуването и инсталирането на мини сплит климатик в дома. От производителя обикновено се предлага гаранция за външното компресорно тяло, допълнителни части или и двете.

Използвайте тези фактори като насоки, когато правите своя избор за безвъздушен мини сплит климатик.

Кои са най-добрите марки климатици?

най-добрите климатици
Няколко марки произвеждат най-добрите климатици

В нашето проучване идентифицирахме водещи марки производители на най-добрите климатици. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Fujitsu, LG и Daikin и Panasonic. Вероятно вие нямате широка гама от избор, когато става въпрос за частите на оборудването ви – това зависи основно от размера на дома ви, климата и вашите нужди от отопление и охлаждане. Все пак, вие имате свобода да изберете марка, като разгледате общите характеристики, като например гаранцията, естетическите опции, интелигентните функции и други фактори, които биха могли да са от значение за вас. Ето обобщение на всяка марка, в реда, в който бихме препоръчали да започнете търсенето си на местно ниво.

Mitsubishi Electric се отличава в тази област, като е сред най-популярните и разпространените опции на пазара. Това включва по-голям брой сервизни техници, по-добра наличност на повече модели и по-голяма вероятност да проектирате система, която отговаря точно на вашите нужди. Те също са известни със своята издръжливост. Въпреки това ограничената им гаранция от 12 години за части е сред най-добрите, а популярността им означава, че много местни услуги предлагат отстъпки за техните продукти. Макар че брошурата на Mitsubishi Electric предлага доста ограничени естетически възможности за стенни модули, те предоставят различни конфигурации за монтаж, включително матово сребристо и черно покритие. Mitsubishi Electric управлява интелигентните си функции чрез собствено приложение, Kumo Cloud, което предоставя контрол на множество зони чрез чист интерфейс.

LG е друг голям играч на пазара, който предлага предимства, подобни на тези на Mitsubishi, благодарение на големия си размер, стабилност и наситеност на пазара. Могат да се намерят квалифицирани монтажници на LG в много градски райони, а гаранцията им може да варира до 12 години в зависимост от включеното оборудване. Каталогът на LG предлага много естетически опции за покрития на стенните модули, а приложението SmartThinQ на LG предоставя управление за цялата система и надеждна функционалност.

Daikin е световна компания, която предлага голям избор от уреди и гаранция от 12 години за много от техните продукти. Те също предлагат различни отстъпки и опции за контрол. Подобно на Mitsubishi и LG, Daikin има широка мрежа от монтажници.

Fujitsu е добра алтернатива на Mitsubishi Electric и LG, предлагайки гаранции до 12 години и много отстъпки за клиенти. Имат широка мрежа от монтажници в България.

Panasonic е стабилна глобална марка, но предлага по-кратки гаранции и по-малко естетически опции в сравнение с другите големи конкуренти. Въпреки това те имат квалифицирани монтажници и някои отстъпки за клиенти.

Въпреки че има и други производители на пазара, тези четири марки предлагат значително по-широк избор и поддръжка на клиенти.

Как избрахме най-добрите климатици?

най-добрите климатици
За да изберем най-добрите климатици в това ревю, направихме редица тестове и се допитахме до мнения на потребители и експерти

В Сравни Цени, нашият екип проведе обширни проучвания в индустрията и анализираше прегледите на продуктите, за да състави този списък с най-добрите безканални мини-сплит климатици. Нашият екип се консултираше с експерти в областта и потребители. Списъкът ни представя гама от продукти, оценени спрямо достъпност, капацитет за охлаждане и отопление, енергийна ефективност и гаранции от производителя. Обобщено, открихме много лесни за употреба и енергийно ефективни климатици на достъпни цени.

Как да изберете правилната фирма за монтаж на климатици?

най-добрите климатици

Изборът на фирма за инсталиране на мини-сплит система е също толкова важен и труден, колкото и изборът на самото оборудване.

Производителността на климатичната система може да не варира значително, а дефектните модули обикновено са покрити от гаранцията. Въпреки това, ангажиментът, който поемате към инсталатора, определя колко добре ще функционира мини-сплит системата във вашия дом.

Един добър доставчик на HVAC услуги ще разполага с необходимото знание за използването на подходящо оборудване, особено за по-сложни задачи, които изискват специфичен опит и умения за проектиране. Техническите умения, които професионалистите притежават при инсталацията, ще влияят не само на началната работа на системата, но и на бъдещите сервизни обаждания, които може да правите през годините. Не се притеснявайте да избирате внимателно!

За да осигурите успешна инсталация на мини-сплит система, ето как да подходите към процеса на наемане на изпълнител за тази работа:

 1. Получете препоръки от местни хора: Ако разглеждате мини-сплит система за вашия дом, вероятно има други хора във вашия район, които са направили същото. Започнете, като попитате съседите или собствениците на имоти в общността за препоръки за местни фирми за климатични услуги.
 2. Потърсете опит: Проверете опита на потенциалния изпълнител – вижте снимки от предишни проекти, прочетете препоръки от клиенти, разгледайте отзивите в онлайн платформи като Yelp. Можете също така да потърсите квалифицирани изпълнители през уебсайтовете на производителите на оборудване като Mitsubishi Electric, Fujitsu, Panasonic, LG и други.
 3. Организирайте среща и интервю на място: Изберете няколко потенциални изпълнители и организирайте срещи с тях на обекта. Обсъдете вашите нужди и изследвайте различните възможности за оборудване. Задавайте подробни въпроси за техническите детайли, гаранциите, обслужването и т.н. Уверете се, че изпълнителят разбира специфичните изисквания на вашия дом и има необходимите умения за успешната инсталация.
 4. Установете лична връзка: Взаимодействайте с потенциалния изпълнител и оценете тяхната надеждност и отзивчивост. Трябва да може да им се доверите, тъй като това е дългосрочно партньорство за инсталация и бъдещи сервизни нужди.
 5. Получете три оферти: Свържете се с няколко квалифицирани изпълнители във вашия район и получете оферти от тях. Това ви позволява да сравните различни предложения и да изберете най-доброто решение за вашия проект.
 6. Изискайте писмени прогнози: Заявете писмени оферти, които описват детайлно предлаганата работа и цените. Трябва да имате ясно представление за всяка част от проекта, преди да продължите напред.
 7. Претеглете опциите: Ако имате различни варианти за конфигурация на системата, изискайте писмени оценки за всички опции. Внимавайте за професионалисти, които се държат пренебрежително или несъмнено по време на вашия процес на въпроси и разговори.
 8. Снимка: Розет Раго
 9. Посочете разположението на оборудването: Направете снимки на предложените места на инсталациите, както на вътрешните, така и на външните тела, за да потвърдите точното им разположение като част от вашето споразумение.

Често задавани въпроси

Ето някои често задавани въпроси относно най-добрите климатици:

1. Какъв тип климатик е най-подходящ за мен?

Най-подходящият тип климатик за вас зависи от няколко фактора, включително:

 • Размера на помещението: Преценете квадратурата на помещението, което искате да охлаждате, за да изберете климатик с подходяща мощност.
 • Бюджет: Климатиците се предлагат в широк ценови диапазон. Определете колко сте готови да отделите, преди да започнете търсене.
 • Енергийна ефективност: Потърсете климатик с висок енергиен клас, за да спестите пари от разходите за електроенергия.
 • Допълнителни функции: Някои климатици предлагат допълнителни функции, като например йонизация на въздуха, Wi-Fi управление или филтри за прах. Преценете кои функции са важни за вас.

2. Какви са предимствата на климатиците?

Климатиците предлагат редица предимства, включително:

 • Охлаждане на въздуха: Климатиците могат да ви помогнат да се чувствате по-комфортно в горещите летни дни.
 • Пречистване на въздуха: Някои климатици са оборудвани с филтри, които могат да пречистват въздуха от прах, алергени и други замърсители.
 • Контрол на влажността: Климатиците могат да помогнат за контролиране на влажността на въздуха, което може да бъде полезно в райони с висока влажност.
 • Подобряване на съня: Охлаждането на спалнята може да ви помогне да заспите по-лесно и да спите по-добре.

3. Какви са недостатъците на климатиците?

Някои от недостатъците на климатиците са:

 • Високи разходи за електроенергия: Климатиците могат да консумират много електроенергия, което може да доведе до високи разходи за електроенергия.
 • Шум: Някои климатици могат да бъдат шумни, което може да е дразнещо.
 • Сухота на въздуха: Климатиците могат да изсушават въздуха, което може да причини дразнене на очите, кожата и дихателните пътища.
 • Екологично въздействие: Климатиците допринасят за изменението на климата чрез отделяне на парникови газове.

4. Как да поддържам климатика си?

За да поддържате климатика си в добро състояние и да удължите неговия живот, е важно да го поддържате редовно. Това включва:

 • Смяна на въздушните филтри: Сменяйте въздушните филтри на вашия климатик на всеки 1-3 месеца, в зависимост от препоръките на производителя.
 • Почистване на кондензатора: Почиствайте кондензатора на вашия климатик поне веднъж годишно, за да премахнете мръсотията и праха.
 • Проверка на хладилната течност: Проверявайте нивото на хладилната течност на вашия климатик поне веднъж годишно от квалифициран сервизен техник.

5. Къде мога да купя климатик?

Климатици можете да закупите от различни места, включително:

 • Магазини за електроника: Много магазини за електроника предлагат климатици.
 • Онлайн магазини: Можете да закупите климатици онлайн от много различни магазини.
 • Фирми за монтаж на климатици: Някои фирми за монтаж на климатици също предлагат продажба на климатици.

6. Колко струва инсталирането на климатик?

Цената на инсталиране на климатик може да варира в зависимост от няколко фактора, включително:

 • Видът на климатика: Инсталирането на по-сложни климатици може да струва повече.
 • **Сложността

7. Как да избера подходящия размер климатик за моя дом?

За оптимални резултати, трябва да се обърнете към професионален изпълнител, който може да направи оценка на вашето пространство и да ви препоръча подходящ размер на климатика в зависимост от големината на помещението и други фактори като топлоизолацията и излагането на слънцето.

8. Какво е SEER и защо е важно при избора на климатик?

SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) е мярка за енергийна ефективност на климатика. По-високият SEER означава по-ефективна система, която може да ви спести пари на електрически сметки дългосрочно. Избирането на климатик с висок SEER е важно за намаляване на разходите за електроенергия.

9. Каква е разликата между инверторни и стандартни климатици?

Инверторните климатици имат по-ефективен начин на работа, като регулират скоростта на компресора, за да поддържат постоянна температура. Това ги прави по-ефективни и по-тихи в сравнение със стандартните модели, които работят с фиксирана скорост.

Тези са само някои от основните въпроси, които хората често задават при избора на климатик. За конкретни съвети и ръководства е важно да се консултирате с професионален изпълнител или консултант.

най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрите подови климатици | най-добрата пералня | най-добрата пералня със сушилня | най-добрата сушилня за дрехи | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите съдомиялни машини | най-добрите бойлери

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0