Каква Парочистачка да си Купя и Кои са Най-добри

5
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Ако искате да изведете почистването си на следващото ниво, инвестирането в парочистачка е умен избор. Но възниква въпроса каква парочистачка да си купя и кои са най-добри? За да намерим най-добрите парочистачки за всеки случай на употреба, тествахме някои модели за да направим вашия избор по-лесен.

Bottom Line
Spec
1
res 31c96e5a5bbad72092202a8fa4941046
Парочистачка Beper 50.700
Най-добрата ръчна парочистачка
Цена EMAG
– Мощност: 1050 W
– Налягане: 3 bar
– Поток на парата: 28 гр / мин
– Бутон за непрекъсната пара
– Система за сигурност
2
res 8bad707ed788a8029edb744847802ee5
Vileda Steam Plus 3.0
Най-добрата бюджетна парочистачка моп
Цена EMAG
Резервоар за вода, резерв за микрофибърен моп х 2, подложка за почистване на килими.
3
res e23fb86c73969b5a250c4064a6ef55c6
Парочистачка Shark S6003EU
Най-добрата бюджетна парочистачка моп за твърди подове
Цена EMAG
Насочва равномерно парните канали върху цялата уникално проектирана глава на мопа.
4
res 1c14e168986776bce8f3612edc7ecbbc
Karcher SC 3 EasyFix Upright
Най-добрата бюджетна парочистачка моп за килими
Цена EMAG
Интуитивно боравене и лесно маневрериран. Прозрачен съд за лесна проверка на нивото на водата.
5
res 3e90472ae3cd0e16b6ca2f8675c0a20e
Karcher SC4 EasyFix
Най-мощната парочистачка
Цена EMAG
Ефективно почистване на различни повърхности с накрайник за под, ръчен накрайник, кръгла четка и др.

Почистването на мръсотия с пара всъщност убива повече микроби и изисква много по-малко усилия от почистването с почистващ препарат. Върнете блясъка на подовете си и почистете кухнята, мивките и душовете си с една от с най-добрите парочистачки на пазара.

Най-добрите парочистачки са отличен избор за отстраняване на замърсявания от почти всяка твърда повърхност, включително някои меки мебели. Въпреки че е вярно, че с правилни инструменти и усилия може да почистите практически всичко, не би трябвало да пренебрегвате предимствата на парочистачките.

Парочистачките значително подпомагат поддържането на чистотата в кухнята и банята, справяйки се лесно със замърсявания и петна, които често са трудни за премахване с други методи. Едно от големите предимства е, че те могат да извършват тези задачи без използването на химикали, което е особено полезно, ако се тревожите за вдишването на вредни вещества. Освен това, те са ефективни при унищожаването на бълхи, акари и микроби, което ги прави отличен избор, ако имате домашни любимци.

Въпреки това е важно да отбележите, че на пазара има разнообразие от парочистачки и изборът на най-подходящата за вас може да бъде предизвикателство. Тук сме подготвили няколко фактора, които следва да вземете предвид преди да направите своя избор.

Най-добрите парочистачки


1

Парочистачка Beper 50.700

Най-добрата ръчна парочистачка

Парочистачка Beper 50.700

EMAG
Най-добрата ръчна парочистачка

Парочистачката Beper 50.700 представлява мощно устройство за почистване, създадено с цел поддържане на вашия дом в перфектна чистота. Със своите 1050 вата и работно налягане от 3 бара, това компактно устройство е идеално за различни домакински задачи.

Резервоарът за вода с вместимост от 350 мл позволява продължителна употреба без честни прекъсвания за пълнене. Системата за генериране на пара осигурява поток от 28 грама в минута, достатъчно силен, за да премахне дори най-упоритите мръсотии и петна.

Естетиката на парочистачката Beper 50.700 впечатлява с жълто-черната си цветова комбинация, което я прави не само функционално, но и стилно допълнение към вашия дом.

Включените аксесоари в комплекта обогатяват функционалността на устройството. Аксесоарът за почистване на стъкла и прозорци, инжекторната дюза, правоъгълният чучур, малката кръгла четка, дозаторът и фунията предоставят разнообразни възможности за почистване на различни повърхности и труднодостъпни места.

С парочистачката Beper 50.700 и разнообразните й аксесоари, можете лесно да се справите с почти всяка домакинска задача, осигурявайки високо ниво на чистота и хигиена във всяка стая на вашия дом. Парочистачката Beper 50.700 представлява надежден партньор за поддържане на вашия дом в перфектна чистота.

2

Стийм моп, Vileda Steam Plus 3.0

Най-добрата бюджетна парочистачка моп

Vileda Steam Plus 3.0

EMAG
Най-добрата бюджетна парочистачка моп

Ако просто търсите обикновен парен моп за почистване на вашите подове, парен моп Vileda е най-добрият от бюджетните опции.

Vileda Steam Plus 3.0 представлява иновативен стийм моп, предназначен за цялостно и хигиенично почистване на дома, без използване на препарати или химикали. Системата за почистване с пара не само осигурява изключително чисти подове, но и унищожава 99,9% от бактериите върху тях. Този електрически моп е подходящ за разнообразни твърди подове, включително ламинат, дърво, гранитогрес, фаянс и други.

Vileda Steam Plus 3.0 се отличава с бърза готовност за употреба, загряващ се само за 15 секунди след включване. Резервоарът за вода с вместимост от 400 мл осигурява достатъчно пара за продължителна употреба, а LED индикаторът предоставя ясна информация за нивото на водата. Устройството е леко и удобно за работа благодарение на ергономичната си дръжка.

Допълнителни предимства включват дългият 6 метров кабел, позволяващ лесно достигане до всяка точка в помещението. Vileda Steam Plus 3.0 е практичен и ефективен избор за тези, които ценят бързо, безпроблемно и хигиенично почистване на дома си.

3

Парочистачка Shark S6003EU Klick’n Flip

Най-добрата бюджетна парочистачка моп за твърди подове

Парочистачка Shark S6003EU

EMAG
Най-добрата бюджетна парочистачка моп за твърди подове

Shark S6003UK представлява парен моп с минималистичен дизайн, фокусиран върху ефективното почистване на подове. Без използване на приставки или сложни функции, този модел предоставя една голяма подложка от микрофибър към долната част на дръжката.

Въпреки своята простота, Shark S6003UK се отличава със значителна функционалност. В обичайната си позиция подложката става влажна и гореща, идеална за почистване на мръсотия от плочки или винилови подове. В обратната си позиция, мопът изпраща мощен струй пара, премахвайки упорити замърсявания при натискане.

С вместимост от 380 ml, резервоарът за вода осигурява приблизително десет до 12 минути работа с пара. Този период може да бъде удължен, като се презарежда резервоара чрез удобния външен капак за пълнене. Със своите три настройки на парата, устройството е подходящо за разнообразни подове, предоставяйки оптимални резултати за чувствителни и устойчиви на износване повърхности.

Бързо нагряващ се и лесен за употреба, Shark S6003UK осигурява забавление в процеса на почистване със своята бликаща пара, което прави грижата за подовете истинско удоволствие.

Основни спецификации – Тип: Парен моп; Капацитет на резервоара за вода: 380мл; Мощност: 1200W; Максимално налягане на парата: Не се доставя; Осигурени аксесоари: 2 x микрофибърни подложки; Дължина на кабела: 8м; Размери: 10 х 11 х 119 см; Тегло: 2.7кг

4

Парочистачка Karcher SC 3 EasyFix Upright

Най-добрата бюджетна парочистачка моп за килими

Karcher SC 3 EasyFix Upright

EMAG
Най-добрата бюджетна парочистачка моп за килими


Kärcher SC3 Upright представлява изправен парен моп, който се отличава с по-голяма тежест и мощност в сравнение с обичайните парни мопове.

Въпреки че може да възникне леко разочарование поради по-голямата сдържаност в използването на пара в сравнение с Shark Klik n’ Flip, SC3 Upright привлича вниманието си чрез гъвкавостта си.

Оборудван с настройки за различни подове, включително дървени, ламинирани, килими и мокети, той е способен да се справи с различни повърхности.

Голямото преимущество на устройството е възможността му да работи ефективно върху твърди подови настилки, като паркет и винил с плочки. Със своята нежна, но ефективна работа, SC3 Upright не ограничава своя потенциал само до плочки или винилови подове.

Необходимо е обаче внимателно регулиране на настройките, за да избегнете излишни количества вода по повърхностите, което може да се окаже нежелано.

Със свойте 500 ml резервоар и опция за презареждане по време на работа, Kärcher SC3 Upright предлага удобство и гъвкавост. Въпреки че Shark може да бъде по-икономичен, този парен моп от Kärcher е предпочитан избор за трудни повърхности, които изискват по-голяма внимателност.

Основни спецификации – Тип: Парен моп; Капацитет на резервоара за вода: 500 мл; Мощност: 1,600W; Максимално налягане на парата: Не се доставя; Осигурени аксесоари: микрофибърна подложка, филтърна касета против варовик, плъзгач за килим; Дължина на кабела: 5м; Размери: 31 х 21 х 118см; Тегло: 4.26 кг

5

Парочистачка Karcher SC4 EasyFix

Най-мощната парочистачка

Karcher SC4 EasyFix

EMAG
Най-мощната парочистачка

Ако SC3 EasyFix не е достатъчно за вашето по-голямо или по-замърсено домакинство, по-големият му брат, SC4, се представя като идеалното решение.

Снабден с по-мощен нагревател от 2000 W, SC4 запазва същата степен на налягане на парата, но привлича вниманието си с подвижния си резервоар. Този резервоар може да бъде изваден и напълнен по всяко време, позволявайки непрекъсната подаване на пара

. В тестовете ни това означаваше, че можехме да се справим с дълбоко замърсена баня и да почистим паравана на душа от варовик, без да спираме за прекъсване – а когато ни беше нужна почивка, това беше поради огромното количество пара, което SC4 осигуряваше; почистващият процес можеше да продължи по-дълго!

Като и SC3, този универсален почистващ уред се предлага с две удължителни тръби и набор от дюзи, които се използват за борба със замърсяванията във вашата кухня, баня и други области на дома.

Допълнително, SC4 разполага със заключване за деца на парния пистолет, което предотвратява нежелания достъп и осигурява безопасност. Прост в употреба и достатъчно мощен, Kärcher SC4 е истински супергерой в света на почистването с пара.

Основни спецификации – Тип: Парочистачка; Капацитет на резервоара за вода: 800 мл; Мощност: 2,000W; Максимално налягане на парата: 3,5 bar; Осигурени аксесоари: почистващ препарат за под, ръчна дюза, малка четка, кръгла четка, 2 x микрофибърни капаци, 2 x удължителни тръби; Дължина на кабела: 4м; Размери: 38 х 25 х 27см; Тегло: 4.1кг

6

Парочистачка 13в1 Adler AD 7038, 2000W

Универсална парочистачка

Парочистачка 13в1 Adler AD 7038, 2000W

EMAG
Универсална парочистачка

Парочистачката 13в1 Adler AD 7038 е мощно и многофункционално устройство с впечатляваща функционалност. С мощност от 2000W и работно налягане до 3.5 бара, този модел предлага изключителна ефективност при почистването. С неговите 13 приставки този уред е подходящ за различни повърхности и материи.

Сред най-важните функции и възможности на Adler AD 7038 са възможността за почистване на подове и стенни плочи, прозорци, мебели от текстил и пластмаса, както и матраци. Спецификациите на уреда включват генериране на пара до 44 грама в минута и температура на парата до 120 градуса Целзий. Защитата от прегряване е вградена, гарантирайки безопасността на уреда при употреба.

Наличието на разнообразни приставки като метална четка, найлонова четка, сгъваем удължителен маркуч и други, прави този уред подходящ за различни почиствателни задачи. Материалът на корпуса е здрава пластмаса в черно и бяло, което не само придава стил, но също така е лесно поддържаемо.

С удължителни тръби и разнообразни четки, Adler AD 7038 е готов за изпълнение на различни почистващи задачи. Дължината на захранващия кабел от 2.78 метра предоставя свобода на движение, а компактните размери на устройството го правят удобен за съхранение. Мерителната чаша и капацитетът от 450 мл допълват функционалността на този впечатляващ парочистач.

7

Парочистачка Hoover CAN1700R011

Една от най-добрите парочистачки

Hoover CAN1700R011

EMAG
Една от най-добрите парочистачки

Парочистачката Hoover CAN1700R011 се представя с впечатляващи характеристики и функционалности, които я правят идеален избор за домакинства, търсещи ефективно и безхимично почистване. С мощност от 1700 вата и иновативен дизайн, този уред предоставя бързо и лесно почистване без употребата на химикали.

Времето за загряване от само 30 секунди е впечатляващо и ви позволява да започнете почистването бързо и ефективно. Разглобяемата дръжка и компактният дизайн осигуряват лесно съхранение, а възможността за съхранение на кабелите допълнително подчертава удобството при използването и съхранението на уреда.

С контейнер от 0.7 литра и автоматично изключване за безопасност, Hoover CAN1700R011 гарантира продължително време на използване до 25 минути. Много тънката глава и четката за килими допринасят за универсалността на уреда, който е подходящ за различни повърхности и материи. Спусъкът за пара осигурява лесен контрол и управление по време на почистване.

Оборудвана с микрофибърна кърпа и със защитни функции като разглобяема дръжка, парочистачката на Hoover предоставя не само ефективност, но и удобство при използване и поддръжка.

Парочистачка Deerma ZQ610, Клас A+++ EMAG

Най-добрата парочистачка дизайн
8
9
10

Парочистачка KARCHER SC 5 EasyFix с Iron Plug EMAG

Най-добрата парочистачка от висок клас
11

Най-добрите парочистачки за годината

Класация 2024
1Най-добрата ръчна парочистачкаПарочистачка Beper 50.700
2Най-добрата бюджетна парочистачка мопVileda Steam Plus 3.0
3Най-добрата бюджетна парочистачка
моп за твърди подове
Парочистачка Shark S6003EU
4Най-добрата бюджетна парочистачка
моп за килими
Karcher SC 3 EasyFix Upright
5Най-мощната парочистачкаKarcher SC4 EasyFix
6Универсална парочистачкаПарочистачка 13в1 Adler AD 7038, 2000W
7Една от най-добрите парочистачкиHoover CAN1700R011
Най-добрите парочистачки, които можете да закупите онлайн

Каква парочистачка да си купя?

Парочистачките предлагат различни формати, като три основни типа са налице. Класическите парочистачки се състоят от модул за пара, където водата се съхранява и кипи, свързан чрез тръба към главата. Тази глава често е оборудвана с моп или подложка от микрофибър, която отделя мръсотията от повърхността, след което подложката я изтрива.

Към класическите парочистачки обаче обикновено се предлагат различни приставки, включително четки за интензивно почистване на по-малки площи и стъргалки за почистване на плотове или стъкло.

Вторият тип са парните мопове, които интегрират бойлера и главата в една изправена почистваща машина. Те функционират като мощен моп и могат да бъдат универсални, като предоставят възможност за превключване между обикновена парочистачка и по-компактен вариант с подвижен бойлер или прикрепване на допълнителни глави.

Накрая, ръчните парочистачки са по-малки устройства, подходящи за почистване на кухнята и банята. С малък резервоар и по-малка мощност, те са предназначени за по-ограничени площи.

За какво да внимавам?

При избора на парочистачка трябва да обръщате внимание на няколко важни фактора. Един от тях е капацитетът на резервоара, който варира значително между моделите.

Някои парочистачки позволяват да презареждате резервоара само след като парата е изключена и уредът е охладен, ограничавайки времето за почистване до периоди от десет или 15 минути.

Други модели включват отделен захранващ резервоар, който можете да зареждате по време на употреба или имат вход, позволяващ ви да доливате вода, докато уредът работи.

Важен аспект е и мощността на котела, която влияе на времето за загряване и налягането на парата. По-новите модели обикновено се справят по-бързо с този процес, но все пак е важно да се има предвид, че може да отнеме няколко минути преди да получите използваема струя пара. Възможността за снабдяване с въздух по време на работа може също да бъде от значение при някои уреди.

Друг аспект, който заслужава внимание, е налягането на парата. По-голямото налягане допринася за по-бързо и ефективно почистване, като по-високата мощност на парата помага за разтварянето на мръсотията. Така че, избирайки парочистачка с по-голямо налягане, можете да се възползвате от по-добра почистваща ефективност.

Практически неща, за които си струва да помислите?

При разглеждането на парочистачките, е важно да обърнете внимание на включените аксесоари. Четки, дюзи и стъргалки са от съществено значение, като плъзгащото се покривало с моп глава за почистване на килими се явява допълнителен плюс.

Захранващият кабел и дължината на маркуча за пара също са важни, тъй като удобството при работа може да бъде засегнато, ако не достигнете до труднодостъпни места без удължител.

Относно водата, някои стари модели парочистачки изискваха дестилирана или дейонизирана вода или се сблъскваха с проблеми от варовик. Въпреки това, повечето модерни уреди вече са по-толерантни и включват филтри или системи за предотвратяване на варовик.

Все пак, използването на филтрирана вода може да бъде полезно, особено ако вашият регион има твърда вода.

Най-накрая, проверете дали повърхностите, които планирате да почиствате, са подходящи за работа с парочистачка. Много подове като твърда дървесина, плочки и винил са подходящи, докато други като ламинат, някои подови настилки и модулни настилки могат да бъдат забранени.

Важно е да знаете какъв вид подова настилка имате, за да избегнете повреди и да постигнете оптимални резултати от почистването.

Видове парочистачки

Има три вида парочистачки: парочистачки с кутия, парни мопове/изправени парочистачки и ръчни парочистачки. За да намерите правилния вид, помислете за нуждите си от почистване и какво ще се чувствате удобно да използвате.

Цилиндрични парочистачки: Тези инструменти имат резервоар с колела с голям капацитет и удължен маркуч за пара, който може да бъде прикрепен към различни аксесоари. Моделите с кутии често са по-големи и по-обемисти от другите видове парочистачки, но големите им резервоари означават, че могат да работят по-дълго, без да се налага презареждане. Освен това те имат мощни двигатели и могат да освободят много налягане на парата (въпреки че на по-големите модели е необходимо повече време, за да изградят това налягане). Канистерните парочистачки обикновено се предлагат с много различни аксесоари, като приставка за моп, четка за почистване или ръчна дюза за труднодостъпни места. От друга страна, те могат да бъдат по-трудни за маневриране поради обемистите им основи.

Парни мопове: Известни също като изправени парочистачки, парните мопове приличат на изправени прахосмукачки. Те работят чрез изпомпване на гореща пара през подложката за моп и често разполагат с приставка за ръчна парочистачка за навигиране около пукнатини. Те не само премахват мръсотията от пода, но и топлината на парата помага за унищожаването на бактерии и вредители. Парните мопове са най-добри за почистване на твърди подове и може да изискват специални приставки за използване върху килим или тапицерия. По отношение на цена, размер и изход на пара, парните мопове са добра средна позиция между уредите за почистване на кутии и ръчните почистващи уреди за средното домакинство.

Ръчни уреди за почистване с пара: Тези малки преносими уреди за почистване с пара са предназначени за третиране на петна или дезинфекция на труднодостъпни места като фуги и вътрешности на уреди. Те обаче не са идеални за почистване на големи пространства. Много уреди за почистване с пара и парни мопове също включват ръчна приставка, така че можете да получите най-доброто от двата свята.

Повърхности

каква парочистачка да си купя и кои са най-добри

Не всички парочистачки са предназначени за употреба както върху твърди, така и върху меки повърхности, тъй като някои машини може да имат изходна пара, която е твърде силна за влакната на килима.

Повечето парочистачки могат да се използват върху различни видове твърди подови настилки, като плочки, фуги, ламинат и твърда дървесина, както и върху уреди и оборудване за баня.

Други също могат да се използват върху килими, завеси и тапицерия, но обикновено изискват специфично закрепване за тези повърхности.

Повечето производители предупреждават да не се използват парочистачки върху незапечатани подове, като например незапечатано дърво или керамика, тъй като топлината и влагата могат да изкривят или повредят тези повърхности.

Приставки

Колкото повече приставки има една парочистачка, толкова повече повърхности може да почисти и дезинфекцира. Повечето парочистачки се предлагат с няколко основни аксесоара, като четка за почистване, глава за моп и инструмент за цепки. Някои модели могат да включват по-специализирани приставки, като уред за изпаряване на дрехи, уред за почистване на решетка и дори чистачка.

Също така е добра идея да проверите инструкциите на производителя, за да сте сигурни, че използвате правилния изход на пара за различни приставки и различни повърхности.

Нужна ли ми е парочистачка?

Преди да купите парочистачка, помислете как ще я използвате. Какви повърхности трябва да почистите? Колко са големи? И колко често ще ги почиствате? Помислете за типа парочистачка, която отговаря на предназначението ви. Ръчните парочистачки предлагат преносимост и гъвкавост за по-малки задачи, докато по-големите, тежки парочистачки са идеални за дълбоко почистване на големи площи или справяне с упорити петна.

Ако трябва да почиствате големи площи, намерете парочистачка с голям, дълготраен резервоар. Ако се занимавате с труднодостъпни места, намерете вариант с дълъг маркуч. Ако нямате място за съхранение, потърсете компактен модел. И ако имате редица бъркотии за почистване, намерете опция с няколко приставки.

Без значение коя парочистачка изберете, уверете се, че се чувствате комфортно да я използвате.

Колко често трябва да използвате парочистачка?

За твърди повърхности като подове, плотове и плочки, е препоръчително да използвате парочистачка толкова често, колкото обикновено извършвате почистване с бръсначка или избърсване на тези повърхности.

Ако става въпрос за килими и тапицерия, препоръката е да извършвате почистване с пара на всяко шест месеца до една година, за да поддържате повърхностите свежи и за да се отървете от микроби, алергени и неприятни миризми.

Ако имате деца или домашни любимци, може да се наложи по-често използване на парата за поддържане на хигиенична обстановка. Важно е също така да помните да извършвате редовно прахосмучене между почистванията с пара и да третирате конкретните области при необходимост.

Каква е разликата между парочистачка и машина за почистване на килими?

каква парочистачка да си купя и кои са най-добри

Парочистачките и уредите за почистване на килими, въпреки че често се комбинират в един уред, не са едно и също.

Уредите за почистване на килими използват специфични почистващи препарати и предлагат функцията за „шампоане“ на килими, като въздействат химично върху тъканите.

От друга страна, парочистачките използват само гореща пара, която разхлабва и дезинфектира повърхностите, без да изисква добавяне на почистващи препарати.

Въпреки че някои парочистачки могат да бъдат използвани и върху килими и тапицерии, съществуват и такива, които са предназначени само за почистване на твърди повърхности.

Как тествахме

Подлагаме на работа парочистачки, като ги сглобяваме, пълним с филтрирана или дестилирана вода, след което ги пускаме да работят в кухнята, банята и в редица плочки или винилови подове.

По пътя разглеждаме всички доставени аксесоари и тяхната способност да премахват варовик или повърхностна мръсотия от различни повърхности и стъкло, както и дали четките могат да проникнат в труднодостъпни ъгли и пролуки, за да заличат дебнещата мръсотия.

Извършваме измервания на времето, необходимо на мопа или почистващия препарат да се загреят и да бъдат готови за употреба, както и колко време е необходимо на резервоара да се изпразни.

Накрая, анализираме всички допълнителни функции и оценяваме удобството на почистващата машина при прибиране, готова за следващата употреба.

Често задавани въпроси

 1. Как работят парочистачките? Парочистачките функционират чрез загряване на вода и генериране на пара под високо налягане. Този пара се използва за почистване и дезинфекция на различни повърхности без използване на химикали.
 2. Какви повърхности могат да се почистват с парочистачка? Парочистачките са подходящи за почистване на твърди подове (плочки, ламинат, дърво), стъкло, плочки, мебели, тапицерия и дори за дезинфекция на матраци.
 3. Как да избера подходящата парочистачка за дома си? Решението за подходящ модел зависи от нуждите ви. Ако имате големи пространства, канистерната парочистачка може да бъде подходящ избор, докато парният моп е удобен за по-малки области.
 4. Могат ли парочистачките да се използват върху килими? Много парочистачки могат да се използват върху килими, но е важно да проверите инструкциите на производителя и да използвате подходящите приставки.
 5. Колко време е необходимо на парочистачката да се загрее? Времето за загряване варира в зависимост от модела, но повечето парочистачки станат готови за употреба в рамките на няколко минути, обикновено между 1 и 5 минути.
 6. Могат ли парочистачките да се използват с почистващи разтвори или само с вода? Много парочистачки работят само с чиста вода. Има обаче и модели, които позволяват добавянето на почистващи разтвори за по-ефективно почистване.
 7. Какви са предимствата на използването на парочистачка пред традиционни почистващи методи? Предимствата включват дезинфекция без химикали, по-ефективно почистване на труднодостъпни места, бързо загряване и икономия от разходи за почистващи препарати.
 8. Мога ли да използвам парочистачката върху всички повърхности? Все пак, не всички повърхности са подходящи за почистване с парочистачка. За незапечатани подове или дърво е препоръчително да се консултирате с инструкциите на производителя.
 9. Как да поддържам и почиствам парочистачката? Важно е да използвате филтрирана вода, да изпразвате резервоара след всяка употреба и да извършвате периодично почистване на уреда съгласно инструкциите на производителя.
 10. Какъв е животът на батерията или издръжливостта на парочистачката? Парочистачките се захранват от електрическа мрежа и обикновено нямат батерии. Издръжливостта им зависи от модела и ефективното използване от страна на потребителя.

Най-добра Прахосмукачка | най-добрите перящи прахосмукачки | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите офис столове | най-добрите външни ролетни щори

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0