11 Най-добри Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

19
Оценка: 5 (7 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Търсите ли най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух? В тази статия сме се постарали да ви предоставим най-доброто на пазара. Открихме няколко изключителни предложения след задълбочени прегледи и тестове на различни модели и марки.

Фритюрниците с горещ въздух, познати като Еър фрайър придобиха значителна популярност през изминалата година. Работейки чрез циркулация на горещ въздух за създаване на „пържен“ завършек на храната с минимално масло, те предлагат гъвкавост при готвене.

Компактният им размер и бързото нагряване ги правят по-енергийно ефективни от стандартните фурни за по-малки количества, което потенциално спестява от сметки за електроенергия. Много модели фритюрници с горещ въздух Еър фрайър са достатъчно малки за съхранение на плота, а някои имат спестяващи място елементи като съхранение на кабела.

Фритюрниците с горещ въздух Еър фрайър могат да се използват за приготвяне на различни ястия, включително пилешки гърди, тиквички, понички, крилца, карфиол и хрупкави пържени картофи, като се използват функциите за въздушно готвене.

Предимства на фритюрниците с горещ въздух – Еър фрайър

Първоначално известни със „здравословното“ готвене поради намалената нужда от олио при приготвянето на удобни храни като пилешки крилца и пържени картофи, Еър фрайър фритюрниците се превърнаха в обичаен уред в много домакинства, предлагайки бърза и лесна опция за хранене и разширявайки възможностите за готвене отвъд традиционните фурни и печки

Характеристики и функции на въздушния фритюрник:

 • Много въздушни фритюрници предлагат повече от просто пържене на въздух; потърсете модели с допълнителни настройки като претопляне, печене, дехидратиране, скара и специфични настройки за съставки като бекон, колбаси, пържола, риба или десерти.

Иновации във въздушните фритюрници:

 • Новост на пазара са моделите фритюрници с две чекмеджета, предназначени да готвят различни ястия едновременно с различни функции.
 • Някои модели Еър фрайър осигуряват изживяването от готвенето на различни ястия, като пиле и чипс в стил супермаркет, у дома.

Изчерпателно ръководство заЕър фрайър:

 • Независимо дали сте купувач за първи път, скорошен купувач или дългогодишен потребител на Еър фрайър, най-доброто ръководство за Еър фрайър предлага всичко, от което се нуждаете.
 • Ръководството включва препоръки, които да ви помогнат да намерите най-добрия модел, съвети, трикове, вдъхновение и насоки как да се грижите за вашия фритюрник с горещ въздух.

Задълбочен процес на тестване:

 • При преглед на различни модели Еър фрайър, всеки модел се подлага на няколко теста, включително приготвяне на чипс, печене на пиле, печене на тиквички и патладжани и печене картофки.
 • Тестването се фокусира върху постигането на равномерно запечен чипс със свеж външен вид и отличен вкус, като се вземат предвид тези аспекти за всеки модел, който се оценява.

Най-добри Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Моделите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух се подлагат на цялостни оценки, като стандартизиран набор от критерии служи като основа за оценката. Те получават оценка от пет звезди, отразяваща средната оценка, получена от процеса на оценяване.

Ако търсите компактен кухненски уред, който да преодолее разликата между микровълнова печка и обикновена фурна, Еър фрайър фритюрници с горещ могат да бъдат идеалното решение.

1

Еър Фрайър, фритюрник с горещ въздух Elekom ЕК-20135

Най-добри Еър фрайър фритюрници с горещ въздух без мазнина

Еър Фрайър, фритюрник с горещ въздух Elekom ЕК-20135

132,00
Оферта
Elekom ЕК-20135 представлява иновативен и мултифункционален еър фрайър, предоставяйки възможност за здравословно готвене, печене и пържене.

Съвременна Кулинарна Технология за Здравословно Готвене

В следните редове ще разгледаме някои от ключовите характеристики и предимства на този модел.

Технология с Горещ Въздух: С Elekom ЕК-20135 може да насладите на вашите любими храни, приготвени с горещ въздух, без добавяне на излишни мазнини. Това предоставя възможност за по-здравословно хранене, като запазва вкуса и текстурата на ястията.

Вместимост на Кошницата – 3,5 литра: С голямата вместимост на кошницата, Elekom ЕК-20135 е подходящ за приготвяне на по-големи количества храна, подходящи за цялото семейство.

Незалепваща Кошница: Кошницата с незалепващо покритие предоставя лесно почистване и поддържане на уреда.

Регулиране на Температурата и Таймер: С възможността за регулиране на температурата от 80 до 200 градуса по Целзий и таймер с диапазон от 0 до 60 минути, Elekom ЕК-20135 ви дава пълна контрол върху процеса на готвене.

Мощност 1400 W: С мощност от 1400 W, уредът осигурява бързо и ефективно готвене.

Светлинни Индикатори: Светлинните индикатори предоставят ясна информация за статуса на уреда и процеса на готвене.

Заключение: Elekom ЕК-20135 представлява усъвършенстван еър фрайър, който ви дава възможността да се наслаждавате на вкусни и хрупкави ястия, без излишни мазнини. Съчетавайки функционалност и лесна употреба, този модел е идеален за семейства, които търсят бързи и здравословни кулинарни решения.

2

Комбиниран мултикукър с еър фрайър Instant Pot

Най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух, комбиниран с мултикукър

Комбиниран мултикукър с еър фрайър Instant Pot

599,99
Топ продукти в Любими
Комбинирания Мултикукър с Еър Фрайър Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER 7.6 литра с 2 Капака

Най-Добрата Кулинарна Комбинация

Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER представлява несравнима иновация в света на кулинарията, съчетавайки 11 функции в едно устройство. В следните редове ще разгледаме ключовите характеристики и предимства на този мултикукър с еър фрайър.

Многофункционален и Универсален: Със своите 11 в 1 функции, този мултикукър е истинска работилница в кухнята. От готвене под налягане, през пържене с горещ въздух, до сотиране и дехидратация – всичко е възможно с едно уред.

Двукарантен и Практичен Дизайн: С наличието на два различни капака, едният предназначен за готвене под налягане, а другият – за еър фрайър функциите, Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER ви предоставя лесен и бърз преход между различните режими на приготвяне.

Неръждаем Вътрешен Съд: Изработен от висококачествена неръждаема стомана с плоско 3-слойно дъно, вътрешният съд е подходящ за употреба на всички видове котлони, включително индукционни. Изключително лесен за почистване и поддържане.

EvenCrisp™ Технология: С иновативната EvenCrisp™ технология, уредът осигурява перфектна хрупкавост при пържене с до 95% по-малко мазнина, предлагайки вкусни ястия с по-ниско съдържание на калории.

Безопасност и Удобство: С 10 защитни механизма, включително Overheat Protection™, уредът предлага безопасно и енергийно ефективно готвене. Лесен достъп до рецепти, богата асортимент от аксесоари и изцяло премахващ се херметичен капак правят този модел уникален.

Заключение: Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER представлява висококачествен и универсален уред, който ще преобрази начина ви на готвене. Съчетавайки множество функции, безопасност и лесна употреба, този комбиниран мултикукър с еър фрайър със сигурност ще бъде незаменим помощник във вашата кухня. Ето защо е част от нашия избор за най-добри Еър фрайър фритюрници с горещ въздух.

3

Комбиниран мултикукър с еър фрайър, Instant Pot

DUO CRISP & AIR FRYER, 5.7 литра

Комбиниран мултикукър с еър фрайър, Instant Pot

449,99
Оферта
Комбиниран Мултикукър с Еър Фрайър Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER 5.7 литра с 2 Капака

Напредничава Технология, Многозадачен Уред

Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER представлява иновативен и универсален мултикукър (един от най-добрите мултикукари с AIR FRYER), който обединява 11 функции в едно удобно устройство. В следните редове ще разгледаме ключовите характеристики и предимства на този комбиниран мултикукър с еър фрайър.

Множество Функции в Един Уред: С 11 различни функции, DUO CRISP + AIR FRYER предоставя богат набор от опции за готвене – от бавно готвене до пържене с горещ въздух. Този уред е подходящ за разнообразни стилове готвене и отговаря на нуждите на всеки домакин.

Иновативен Дизайн с Две Капака: С двата включени капака, единият предназначен за готвене под налягане, а другият – за функциите на еър фрайър, този уред предоставя практичност и лесна смяна между различните начини на приготвяне.

Неръждаем Вътрешен Съд с Технология EvenCrisp™: Изработеният от висококачествена неръждаема стомана вътрешен съд с плоско 3-слойно дъно предоставя отлични резултати при готвене. EvenCrisp™ технологията осигурява перфектна хрупкавост при пържене с минимално количество мазнина.

Безопасност и Удобство: С 10 вградени защитни механизма, включително Overheat Protection™, Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER предоставя безопасно и ефективно готвене. Възможността за почистване в съдомиялна машина и лесният достъп до богата база от рецепти правят този уред лесен за използване.

Заключение: Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER се явява като отличен избор за тези, които търсят универсалност и напреднали функции в едно. Този комбиниран мултикукър с еър фрайър не само предоставя възможности за разнообразно готвене, но и гарантира безопасност и лесна употреба в ежедневието ви. Затова е част от най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух.

4

Фритюрник еър фрайър Elekom EK-20155

5.5 л, Черен

Фритюрник еър фрайър Elekom EK-20155

155,40
Оферта
Elekom EK-20155 представлява еър фрайър, който не само позволява пържене с по-малко мазнини, но и предоставя различни възможности за здравословно готвене.

Мултифункционален Уред за Здравословно Готвене

В следните редове ще разгледаме ключовите характеристики и предимства на тези Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Голяма Вместимост: С вместимост от 5,5 литра, Elekom EK-20155 е подходящ за приготвяне на по-големи количества храна, което го прави удобен за семейства или при приготвяне на храна за гости.

Регулируема Температура и Таймер: Възможността за регулиране на температурата от 80 до 200 градуса Целзий дава възможност за прецизен контрол върху процеса на готвене. Таймерът от 0 до 60 минути позволява на потребителя да настрои времето за готвене съобразено с конкретните изисквания на рецептата.

Не Залепваща Кошница: Кошницата с не залепващо покритие улеснява изваждането на храната и поддържа уреда по-лесен за почистване.

Здравословно Готвене: Еър фрайърът Elekom EK-20155 позволява готвене и пържене с по-малко мазнини, което е предимство за тези, които следят хранителните си навици. Този уред използва горещ въздух, за да създаде хрупкава повърхност на храната без излишни мазнини.

Светлинни Индикатори: Присъствието на светлинни индикатори осигурява лесна визуална информация за статуса на уреда, което подобрява употребата и следенето на готвенето.

Захранване и Мощност: Съвместим с електрозахранване от 220-240V~/50-60Hz и с мощност от 1700W, Elekom EK-20155 е сравнително мощен уред, осигуряващ бърз и ефективен процес на готвене.

Заключение: Elekom EK-20155 предлага разнообразни възможности за готвене с подчертан акцент върху здравословното и по-леко приготвяне на храна. С лесната за употреба система и функционалността, този еър фрайър може да бъде полезен добавка към вашата кухня, осигурявайки ви средство за приготвяне на вкусни и здравословни ястия.

5

Еър Фрайър Hausberg Magic Digital HB-2255

Най-добри Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Еър Фрайър Hausberg Magic Digital HB-2255

119,00
Оферта
Magic Digital Hausberg фритюрник с горещ въздух предлага модерна и здравословна алтернатива на традиционните методи за пържене.

новативна Технология за Здравословно Готвене

Този уред предоставя редица характеристики, които го правят подходящ за тези, които ценят удобството и здравословния начин на готвене.

Уникална Технология: Използваната уникална технология осигурява равномерно и бързо разпространение на горещия въздух в отделението за готвене. Това гарантира перфектно приготвени съставки, запазвайки вкуса и хранителните им стойности.

ЛСД Дисплей и Лесно Управление: Magic Digital Hausberg разполага с ЛСД дисплей, който предоставя ясна визуална информация за температурата и времето за готвене. Лесното управление допринася за приятен и безпроблемен опит при използване на уреда.

Контрол на Температурата и Таймер: Възможността за контрол на температурата в диапазон от 80 до 200 градуса Целзий позволява на потребителя да избира оптималните настройки за различни видове храни. Таймерът до 30 минути предоставя гъвкавост и удобство при готвене.

Метална Кошница и Защитни Вериги: 2.6 литровата метална кошница с тефлоново покритие предоставя достатъчно пространство за приготвяне на по-големи количества храна. Двойните защитни вериги следят процеса на пържене, осигурявайки безопасност и перфектен резултат.

Здравословно Пържене без Масло: С този уред, вие можете да наслаждавате на хрупкава храна без използването на големи количества масло. Това предлага здравословен метод на приготвяне с намалено количество мазнини – до 80% по-малко, което е от полза за вашето здраве.

Лесно Почистване и Защити: Компонентите, които могат да се перат в пералня, правят Magic Digital Hausberg лесен за почистване. Също така, защитата от прегряване и неплъзгащите се крачета допринасят за безопасното и стабилно използване на уреда.

Нагревателен Елемент от Неръждаема Стомана: Нагревателният елемент от висококачествена неръждаема стомана (304) осигурява надеждност и дълготрайност на уреда.

Заключение: Magic Digital Hausberg въздушен фритюрник предоставя съчетание от иновативна технология и здравословен начин на готвене. С разнообразните си функции и лесното управление, този уред представлява добро решение за онези, които търсят бърз, удобен и здравословен начин на приготвяне на храна.

6

Еър фрайър Фритюрник с горещ въздух FIRST AUSTRIA FA-5053-2

Най-добри Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Еър фрайър Фритюрник с горещ въздух FIRST AUSTRIA FA-5053-2

149,99
Оферта
Капацитет: 3,2 литра, Вид на управлението: Механично, Цвят: Черен

Обем и Кошница:

 • Капацитет: 3,2 литра
 • Кошница за пържене: Да

Управление и Мощност:

 • Вид на управлението: Механично
 • Мощност: 1000 W

Дизайн и Цвят:

 • Цвят: Черен

Материал и Нагревателен Елемент:

 • Материал на нагревателния елемент: Неръждаема стомана
 • Вид на нагревателния елемент: Спираловидна форма

Таймер и Температура:

 • Таймер: 30 минути
 • Температурен диапазон: 80 – 200°C

Електрозахранване и Размери:

 • Основно напрежение: 220-240 V
 • Размери (външни): 31 x 25 x 30 см
 • Размери на кошницата за пържене: 20,5 x 19,5 x 10,5 см

Допълнителни Характеристики:

 • Повърхност на кошницата за пържене: Незалепваща
 • Тегло: 3,3 кг

Този черен фритюрник с механично управление и спираловиден нагревателен елемент предлага удобство и ефективност при приготвянето на храна. Със своята компактна форма и разнообразни функции, този уред може да бъде отлично допълнение към кухнята ви.

7

Комплект Еър Фрайър Nuwave Brio 6L kit

Сонда за измерване на температура, екстра гурме аксесоари, 3 степени за контролиране на мощност. Най-добри Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Комплект Еър Фрайър Nuwave Brio 6L kit

358,80
Оферта
3 степени за контролиране на мощност 900w,1500w,1800w, Сонда за измерване на температура, черен

Комплектът Еър Фрайър Nuwave Brio 6L предоставя изключителна възможност за приготвяне на храна със здравословен и иновативен начин. Този модел се отличава с няколко важни характеристики:

Дизайн и Цвят: Със своя черен цвят и компактен дизайн, еър фрайърът Nuwave Brio 6L не само е функционален, но и придава стилен вид на всяка кухня.

Технология и Мощност: Този модел използва иновативна технология с въздушен поток, която ви позволява да приготвяте храна с по-малко мазнини. Три степени на мощност ви предоставят контрол върху процеса на готвене.

Аксесоари: В комплекта са включени екстра гурме аксесоари, които разширяват вашия репертоар от възможности за готвене. Сондата за измерване на температурата ви помага да готвите храна до перфекция.

Управление и Лесна Употреба: С контролен панел, лесен за управление, и компактен дизайн, този еър фрайър предоставя удобство и лесно съхранение.

Здравословно Готвене: Използването на този еър фрайър ви позволява да готвите по-здравословно, като намалявате количеството използвана мазнина и запазвате вкуса на храната.

Заключение: Комплектът Nuwave Brio 6L е част от най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух, защото е идеален избор за всички, които ценят лесното готвене, без да правят компромиси с вкуса и здравословието. Съчетание от стил, функционалност и разнообразие, този модел отговаря на нуждите на тези, които искат иновативност в кулинарията.

8

Комбиниран мултикукър с еър фрайър Moulinex

Най-добри Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Готвенето е запазено за вас с интелигентни функции и многообразие от програми. Moulinex комбинира удобство, технология и качество за перфектното приготвяне на вашите ястия.

Технология Fuzzy Logic: С Moulinex комбиниран мултикукър, готвенето става лесно благодарение на иновативната технология Fuzzy Logic. С 25 програми, този робот автоматично настройва времето и температурата за идеални резултати. Включващ разнообразни опции като ризото, готвене на пара, сладкиши и други, този уред прави готвенето удоволствие.

Пълна Персонализация: Moulinex ви предоставя възможността за персонализация на рецептите си. С функцията „Моята Рецепта“ можете да настроите времето и температурата на готвене, създавайки уникални комбинации и да ги запаметите за бъдещи използвания.

Качествени Резултати: За по-добри резултати при готвене, мултикукърът разполага с 5-слоен вътрешен тиган с дебелина 2 мм и незалепващо покритие. Този елемент не само подобрява ефективността на готвене, но и улеснява почистването.

Практични Функции: Уредът не се ограничава само до готвене. С функциите за отложен старт и автоматично поддържане на топлина, Moulinex ви предоставя гъвкавост и удобство в управлението на времето за готвене.

Включени Аксесоари: Ползвайки разнообразието от включени аксесоари – сваляща се незалепваща купа, шпатула, мерителна чаша, кошница за пара и книга с рецепти, можете да се насладите на разнообразие от кулинарни изживявания.

Интелигентен Ремонт: С възможност за ремонт на правилна цена за 15 години и наличие на части, този мултикукър е инвестиция в продължителното удоволствие от готвене. С 6 200 оторизирани сервиза по целия свят, вие сте покрити в случай на нужда от поддръжка.

Moulinex комбинираният мултикукър е сигурно и практично решение за всеки, който обича да готви с лекота и наслаждение.

9

Комбиниран мултикукър с еър фрайър, Instant Pot

Най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Комбиниран мултикукър с еър фрайър, Instant Pot

519,98
Топ продукти в Любими
Комбиниран Мултикукър с Еър Фрайър Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER 8 литра:

Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER се представя като интелигентно, многофункционално устройство, което обединява херметичен мултикукър и въздушен фрайър за невероятна универсалност в кухнята.

Множество функции в едно устройство: С 11 в 1 функции, този мултикукър покрива широк спектър от готварски стилове – от готвене под налягане, сотиране, до пържене с горещ въздух и дехидратация. Това прави уреда подходящ за всичко – от пържене на хрупкава храна до поддържане на топла храна и готвене на пара.

Технология EvenCrisp™: Интелигентната технология EvenCrisp™ осигурява перфектна хрупкавост при пържене със значително по-малко мазнини (до 95%). Тази технология гарантира, че вашите храни ще бъдат изпечени равномерно и във всяка част.

Индивидуални Настройки: Програмите на уреда предоставят широка гама от възможности, но вие все още имате контрол. Индивидуалните настройки за време и температура ви позволяват да персонализирате всяко готвене съобразно вашите предпочитания.

Включени Аксесоари: Уредът е оборудван с богат комплект аксесоари, включително неръждаема мултифункционална решетка, кошница за пържене/готвене с горещ въздух, приставка за грил/дехидратация и други. Това ви дава свобода да използвате уреда за различни видове готвене.

Безопасност и Лесно Почистване: С 10 доказани защитни механизма, включително защита от прегряване, уредът осигурява безопасно готвене. Неръждаемият вътрешен съд с 3-слойно дъно и възможност за почистване в съдомиялна машина улеснява поддръжката на уреда.

Богат асортимент от рецепти и Съобщество: С официална Facebook група, Youtube канал и други ресурси, Instant Pot предоставя богат асортимент от рецепти и подкрепа, което прави готвенето още по-забавно и вдъхновяващо.

Изключително Качество: Изработен от висококачествени материали и с безупречни системи за безопасност, Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER е лидер в сегмента на херметичните мултикукъри.

Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER е интелигентно, безопасно и универсално устройство, което ще улесни вашето готвене и ще разнообрази вкусовете ви.

10

Комбиниран мултикукър с еър фрайър, Instant Pot

Най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Комбиниран мултикукър с еър фрайър, Instant Pot

Мултикукър с Еър Фрайър Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID 6.2 литра:

Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID се представя като един от най-разностранните и интелигентни кухненски уреди на пазара, обединяващ 13 функции в едно, с възможност за персонализирани настройки и иновативен дизайн.

Многофункционалност: Със своите 13 функции в 1, този мултикукър позволява готвенето под налягане, сотиране, готвене на пара, бавно готвене, су вид, приготвяне на кисело мляко, поддържане на топла храна, пържене с горещ въздух, печене, грил, дехидратация и втасване на тесто. Това прави уреда изключително полезен и подходящ за всички видове готвене.

Персонализирани Настройки: Възможността за персонализирани настройки ви дава контрол над всеки един аспект на готвенето. Информативният дисплей и лентата за съобщения улесняват следенето на прогреса и вземането на необходимите действия.

EvenCrisp™ Технология: Технологията EvenCrisp™ не само гарантира перфектна хрупкавост при пържене, но и прави този процес по-здравословен, като намалява мазнините с до 95%.

Аксесоари и Дизайн: Включените аксесоари, като кошницата Air Fryer и неръждаемият вътрешен съд, правят използването на уреда още по-удобно. Широкият вътрешен съд и кошницата осигуряват оптимално подреждане на храната.

Безопасност и Иновации: С 10+ доказани защитни механизма, включително Overheat Protection™, Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID предлага безопасност и увереност при готвене. Системата за освобождаване на налягането допринася за по-бързо и енергийно ефективно готвене.

Дизайн и Практичност: С дизайна на Ultimate Lid, този уред предлага ергономичност и лесна употреба. Липсата на открити метални части, иновативният начин на освобождаване на налягането и висококачественият материал го правят не само функционален, но и привлекателен.

Съобщество и Поддръжка: Богатият асортимент от рецепти и подкрепата чрез официални групи и канали в социалните мрежи правят готвенето с Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID още по-забавно и вдъхновяващо.

Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID е интелигентен, безопасен и високотехнологичен уред, който надминава очакванията и е идеален избор за всеки, който цени качеството и удобството в кухнята.

11

Фритюрник с горещ въздух FIRST AUSTRIA FA-5053

Най-добри Еър фрайър фритюрници с горещ въздух, 1400W, 3.5L, 90-210°C, Черен

Фритюрник с горещ въздух FIRST AUSTRIA FA-5053

199,99
Последни бройки
Еър фрайър, 1400W, 3.5L, 90-210°C, Черен

Фритюрник с горещ въздух FIRST AUSTRIA FA-5053 – Характеристики:

 • Вместимост: 3,5 литра с подвижна кошница с дръжка.
 • Температурен обхват: От 90 до 210 °C – предоставя възможност за различни методи на готвене и приготвяне на разнообразни ястия.
 • Функция за Бързо Приготвяне: Позволява бързо приготвяне на храна, като същевременно поддържа ниско количество използвано масло.
 • Таймер: 30-минутен таймер с автоматично изключване – осигурява контрол върху времето на готвене и безопасност при забравяне.
 • Нагревателни Елементи: Изградени от неръждаема стомана.
 • Размери (вътрешни): 21 x 21 x 11 см.
 • Размери (външни): 31 x 27 x 29,5 см.
 • Захранване: 220-240 V ~ 50/60 Hz.
 • Мощност: 1400 W.

Този електрически уред е предназначен за приготвяне на домашни пържени картофи и други храни с използване на горещ въздух. FIRST AUSTRIA FA-5053 позволява готвене с минимално количество масло, правейки ястията по-здравословни. Устройството е изработено от трайни материали, което гарантира дълготрайна употреба. С този фритюрник с горещ въздух ще можете да се насладите на вкусни и хрупкави ястия, като същевремено поддържате здравословен начин на готвене.

За кой е подходящо

eър фрайър фритюрници с горещ въздух

Пърженето на въздух е по същество форма на силно конвекционно печене, характеризиращо се с циркулация на горещ въздух около храната. Тази техника на готвене не е изключителна за фритюрниците; може да се постигне и с други конвекторни уреди като конвекторни фурни и тостери.

За разлика от по-големите и по-скъпи уреди, много шушулкови фритюрници предлагат компактно, бързо, лесно за потребителя и приятно готвене. Те са особено подходящи за леки закуски, малки домакинства, единични ястия или хора, които искат да избегнат използването на обикновена фурна.

Ако целта ви е бързо приготвяне на храната, особено с акцент върху постигането на хрупкава текстура, избора на един от най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух е добра идея. Те се готвят бързо, обикновено не изискват предварително загряване и са особено удобни за тези, които искат да ускорят процеса на готвене.

Въпреки това Еър фрайър фритюрници с горещ въздух имат някои недостатъци. Техният капацитет е ограничен в сравнение с количеството храна, което може да се побере в тава с половин лист във фурна или тава с четвърт лист в тостер.

Точността на температурата често се жертва за скорост във въздушните фритюрници. При нашите тестове някои въздушни фритюрници постоянно превишават целевата температура с цели 30 градуса, докато други работят по-хладно, като никога не достигат до 50 градуса от целевата температура.

Предварително програмираните настройки на въздушните фритюрници, вариращи от общи категории като „зеленчуци“ до специфични продукти като „бекон“, често са непрактични препоръки. Тези настройки не отчитат теглото на храната в кошницата и често са неточни, тъй като фритюрниците трудно достигат или поддържат целевите температури.

Почистването на кошниците на Еър фрайър фритюрници с горещ въздух също може да бъде предизвикателство. Докато някои твърдят, че могат да се мият в съдомиялна машина, повечето имат незалепващо покритие, което може да се повреди от съдомиялната машина и в крайна сметка ще се износи въпреки подходящата грижа.

Видове въздушни фритюрници

eър фрайър фритюрници с горещ въздух

Еър фрайърите се предлагат в различни конфигурации, като два основни вида са тип кошница (включително единични и двойни кошници) и тип тостер, често оборудвани с вложки за тави и многофункционални функции.

Производителността и на двата вида може да варира и ефективността на въздушния Еър фрайър фритюрник се влияе от фактори като мощност на конвекция (колко постоянно циркулира топлината) и капацитет на кошницата или тавата.

Изборът на най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух между видовете зависи от индивидуалните изисквания на кухнята.

Как избрахме най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух в този преглед

Критерии за оценка на Еър фрайър:

Контрол на температурата:

 • Гарантира, че всеки въздушен фритюрник достига максималната си температура и поддържа постоянни температури на готвене.
 • Премахване на машини, които работят твърде студено или показват значителни температурни колебания, което води до неравномерно приготвена храна.

Равномерно готвене:

 • Оценява за равномерно покафеняване и хрупкавост, като същевременно отхвърля моделите, които водят до изгоряла или влажна храна.
 • Избягвайте модели с прекалено мощни вентилатори, които могат да изсушат храната.

Компактен дизайн:

 • Предпочитат опростени машини с отпечатъци върху плота, пропорционални на обема им за готвене.

Квадратна кошница:

 • Приоритет на въздушни фритюрници с квадратни кошници за максимизиране на капацитета за храна в сравнение с колегите с кръгла форма.

Лесна употреба:

 • Избор на въздушни фритюрници с интуитивна работа, включително ясно обозначени контроли, лесни за четене дисплеи и удобно за потребителя отстраняване на кошницата.

Лесна за почистване кошница:

 • Предпочитайте модели с дизайн, който насърчава редовната поддръжка, като избягвате тези със сложни части, които могат да обезсърчат правилното почистване след всяка употреба.
Програми с капак Air Fryer
Програма:Ниво на температуратаВреме за готвенеЗа какво се използва?
МинумумМаксимумМинумумМаксимум
Air Fry82 °C204 °C1 минута (00:01)1 час (01:00)Пържене с горещ въздух (катрофи, карфиол, пилешки хапки или крилца)
Roast82 °C204 °C1 минута (00:01)1 час (01:00)Печене на храни със солидна структура преди готвенето (месо, зеленчуци, огретени)
Bake82 °C204 °C1 минута (00:01)1 час (01:00)Печене на храни, които нямат солидна структура преди готвенето (хляб, торти, сладкиши, кифли)
Grill1 минута (00:01)40 минути (00:40)Директно нагряване отгоре надолу (разтопяване на кашкавал, финално запичане на приготвено ястие)
Dehydrate41 °C74 °C1 час (01:00)72 часа (72:00)Безопасно изсушаване на хранителни продукти (плодове, зеленчуци и т.н.)
най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух


Програми с херметичен капак
Програма:Ниво на температуратаВреме за готвенеЗа какво се използва?
МаксимумМинимумМинумумМаксимум
Pressure Cook00:0004:00Програма за готвене под налягане (ниска и висока степен)
Steam00:0004:00Готвене на пара, под налягане (ниска и висока степен)
Slow CookLo (Ниска)Hi (Висока)00:3024:00Бавно готвене, без налягане. Може да се наблюдава процеса на готвене
Sous Vide21°C93°C00:3099:30Прецизен контрол на температурата за запазване на витамините и минералите в храната
Keep warmLo (Ниска)Hi (Висока)00:1024:00Поддържане на топла храна, с продължителност до 10 часа.
Без капак
Saute00:0100:30Lo (Ниска)Hi (Висока)Програма за готвене преди „самото готвене“. Готвите вместо на тиган, скара или грил плоча
най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Енергийно ефективни ли са Еър фрайър фритюрниците?

Различните модели Еър фрайър фритюрници с горещ въздух се различават по своята енергийна ефективност, но е възможно да се оцени потреблението на енергия от уреда, за да се разбере влиянието му върху сметките за комунални услуги.

За да направите това, умножете мощността на уреда по дневните часове на употреба, след което разделете общата сума на 1000, за да получите дневния киловатчас (kWh). Цената на kWh зависи от вашата енергийна тарифа и местоположение. Интелигентните измервателни уреди осигуряват разходите за използване по време на готвене без ръчни изчисления.

Еър фрайърите, известни с удобството си на плота, бързо загряват и ефективно циркулират горещия въздух, което позволява по-бързо готвене от традиционните фурни. Когато се използват за по-малки количества и специфични съставки, Еър фрайърите работят за по-кратко време, което води до по-ниска консумация на електроенергия.

Здравословно ли е готвенето на въздух с Еър фрайър?

eър фрайър фритюрници с горещ въздух

В сравнение с пърженето в дълбока мазнина, пърженето на въздух е по-здравословен вариант, тъй като използва готвене с конвекция вместо масло, което води до по-малко мазнина и по-малко калории в приготвената храна. Въпреки това, докато пърженето на въздух предлага ползи за здравето, то трябва да бъде интегрирано в добре балансирана диета.

Какво можете да готвите във Еър фрайър фритюрник?

Когато става въпрос за рецепти, Еър фрайър фритюрници с горещ въздух са универсален инструмент, идеален за приготвяне на традиционни любими ястия и насърчаване на кулинарни експерименти.

Картофите са идеална отправна точка, тъй като функциите за хрупкавост могат да постигнат текстура и вкус, подобни на традиционните пържени изкушения със значително по-малко масло, което прави пържените на въздух чипс и печени картофи по-здравословен вариант.

Същата техника се прилага за храни с покритие, като например галета, за свеж външен слой.

Някои лесни рецепти за еър фрайър, включват:

 • пържени картофки в еър фрайър
 • тиквички в еър фрайър
 • кюфтета в еър фрайър
 • пилешки бутчета в еър фрайър
 • мъфини в еър фрайър
 • кекс в еър фрайър

При моделите от среден клас функциите за печене често идват с незалепващи аксесоари, предоставящи възможности за пестеливи печива, класически сладкиши и диетични варианти.

Функцията за дехидратиране е чудесна. За богато на умами изживяване опитайте да дехидратирате домати или гъби.

Какво не трябва да готвите в Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Докато най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух са многофункционални, има специфични съставки, които трябва да се избягват от съображения за безопасност, като пуканки и ястия на основата на сос.

Някои рецепти може да са по-подходящи за други кухненски уреди като уреди за пара, готварски печки за ориз или микровълнови фурни. За повече подробности и експертни съвети какво да не готвите във фритюрник вижте нашето изчерпателно ръководство.

Как да изберете най-добрия Еър фрайър

Избора на най-добрия Еър фрайър:

 1. Предпочитания за готвене:
  • Какви конкретни храни планирате да готвите във фритюрника?
 2. Брой хора:
  • За колко хора ще готвите редовно?
 3. Наличност на пространство:
  • Колко плот или място за съхранение имате за фритюрника?
 4. бюджет:
  • Какъв е вашият бюджет за закупуване на въздушен фритюрник?
 5. Лесна употреба:
  • Имате ли специфични изисквания за удобни за потребителя функции, като ясни функционални икони, контроли или звукови индикатори?

Бонус:

 • Ако основната ви цел е по-здравословно и по-ефективно готвене на чипс, съсредоточете се върху модели, които превъзхождат тази основна функция без ненужни функции. Потърсете Еър фрайър фритюрници с горещ въздух, които могат напълно да приготвят чипс без необходимост от предварително варене на картофи.

Какво да имате предвид при закупуване на Еър фрайър фритюрник с горещ въздух

eър фрайър фритюрници с горещ въздух

Преди да направите покупка, вземете предвид вашите специфични изисквания за въздушен фритюрник. Ето някои фактори, върху които да помислите:

 1. Ръчен или цифрово: Решете дали предпочитате обикновен Еър фрайър с ръчни копчета за регулиране на времето и температурата или цифрова версия с бутони и цифров дисплей.
 2. Предварително зададени програми: Някои Еър фрайър фритюрници предлагат предварително зададени програми за популярни храни, докато други ви позволяват ръчно да зададете температурата и времето за готвене. Обмислете вашите предпочитания.
 3. Скорост: Времето за готвене на чипс варира между 17 и 30 минути в нашите проби. Проверете дали моделът изисква предварително загряване и продължителността, тъй като обикновено е по-кратък от фурна.
 4. Размер: Проверете капацитета и размерите, за да сте сигурни, че отговаря на вашите нужди. По-големият капацитет не винаги означава по-добър, особено ако пространството е проблем.
 5. Прозрачен капак или вътрешна светлина: Решете дали наличието на прозрачен капак за наблюдение на готвенето, без да отваряте кошницата, е важно за вас. Тази функция често се среща в по-скъпите модели.
 6. Разклащане: Повечето фритюрници изискват разклащане на храната по време на готвене. Някои модели имат вградени устройства за автоматично обръщане на храната. Помислете за това, ако предпочитате подход без ръце.
 7. Почистване: Проверете изискванията за почистване, тъй като някои части може да се нуждаят от ръчно измиване, докато други са устойчиви на съдомиялна машина. Обикновено е достатъчно да избършете основните части с кърпа.

Често задавани въпроси

Как работят Еър фрайър фритюрниците с горещ въздух?

Еър фрайър фритюрниците с горещ въздух работят подобно на тостерните фурни, като циркулират горещ въздух в камера, за да постигнат по-хрупкава и хрупкава текстура на храната. Начинът, по който използвате своя фритюрник, зависи от вашите кулинарни предпочитания.

Как се почистват Еър фрайър фритюрници с горещ въздух?

Почистването на Еър фрайър фритюрници с горещ въздух е по-лесно в сравнение със стандартните фритюрниците. Процедурите за почистване зависят от типа и модела. Спазването на инструкциите на производителя е от решаващо значение. Обикновено се препоръчва измиване на с препарат, вода и неабразивна гъба. Повечето фритюрници не могат да се мият в съдомиялна машина поради потенциално увреждане на незалепващото им покритие. Препоръчва се почистване след всяка употреба, за да се предотврати натрупване на масло и изгорели частици. Поставянето на тънък слой фолио в долната кошница може да улесни почистването.

Можете ли да поставите алуминиево фолио в Еър фрайър?

Да, безопасно е да използвате алуминиево фолио във въздушен фритюрник, но се препоръчва да държите решетките открити за ефективна циркулация на въздуха. Това помага за отделянето на маслото от мастните съставки за максимална хрупкавост.

Можете ли да поставите пергаментова хартия във Еър фрайър фритюрници с горещ въздух?

Да, пергаментова хартия може да се използва във фритюрник, но не трябва да се оставя вътре, докато се загрява. Предлага се пергаментова хартия за въздушен фритюрник с перфорации за подпомагане на циркулацията на въздуха и улесняване на готвенето и почистването.

Мога ли да използвам своя Еър фрайър с горещ въздух веднага след като го извадя от кутията?

Препоръчително е да стартирате един или два цикъла на празно, преди да използвате вашия Еър фрайър с храна. Това помага за изчистването на остатъчния прах или частици и елиминира всички миризми при първа употреба, като гарантира, че храната ви няма да получи странни вкусове.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0