Най-добрите Офис Столове

4
Оценка: 5 (2 гласа)

Седите ли комфортно пред бюрото? Ако не, е възможно да имате нужда от един от най-добрите офис столове. Избора на подходящия офис стол може да подобри вашето здраве, стойка и да ви даде цялостно удобство, осигурявайки приятно преживяване докато извършвате задачите си в офиса или у дома.

Bottom Line
Spec
1
res c860b12c823a197fc9a711baf2989146
Kring Bergen
Най-добрия офис стол като цяло
Цена EMAG
Дизайнът е проектиран да осигури комфорт, като същевременно осигурява оптимална опора на тялото.
2
res a67ecff793c28eb7b68d8335ee7e5449
Milan
Офис стол с най-добра цена
Цена EMAG
Издържа до 130 кг, 36 месеца гаранция. Надежден стол за удобна работна среда.
3
res cd920f3f7ae98d7cc27a4f96d9036f97
ANTARES ERGOHUMAN
Най-добрият ергономичен офис стол от среден клас
Цена EMAG
Офис стол с изключителен синтез между изкуството и науката, оборудван с флекс зони.
4
res dcb1e21264889e552ee3c46f93dc832c
Kulik System
Най-добрият офис стол (ако можете да си го позволите)
Цена EMAG
Напълно регулируем с регулируема седалка, облегалка за глава, височина, облегалка и подлакътници.
5
res 9aa4308d8a59027260d82fcdafa36a35
Mark Adler, Manager 2.8
Най-добра цена за качествен офис стол
Цена EMAG
Специална лумбална опора осигурява адекватен комфорт и опора на гръбначния стълб.

Качествените офис столове са специално проектирани, за да осигурят комфорт на тялото ви дори при продължителна употреба.


В началото на периода на изолация броят на хората в България и по света, които работят от вкъщи, стремглаво се увеличи, като много хора почнаха да гледат на тази промяна като на постоянна.

Така че, ако все още не сте си закупили нов офис стол, сега може би е моментът да инвестирате в стойката и здравето си. Всъщност, сядащи пред лаптопа си на твърд и неудобен кухненски стол или, още по-лошо, работейки от дивана или леглото, може да доведе до проблеми с гърба и да влоши продуктивността ви.

Естествено, струва си да отделите част от спестените си пари за пътуване до работното място за качествен стол.

В списъка с най-добрите офис столове ще откриете някои по-скъпи опции, като ергономичен офис стол и ортопедичен стол за компютър.

Също така представяме и някои бюджетни варианти, които предоставят подходяща поддръжка на гърба ви, като не внасят хаос в бюджета ви.

Ако обаче бюджетът е основното ви внимание и сте готови да се откажете от някои от ергономичните или ортопедични характеристики, налични в по-скъпите модели, предоставяме и алтернативен кръг от най-добрите офис столове на ниска цена.

Проучихме десетки офис столове, интервюирахме няколко експерта и помолихме участници в теста да дадат мнения за да изберем най-добрия офис стол.

Комфорт

Ние оценихме офис столовете по комфорта на седалката, облегалката и подлакътника, както и по възможностите за регулиране на височината на седалката и ръцете.

Лумбална и гръбна опора

Добрата облегалка трябва да ви поддържа, независимо от ъгъла, под който седите.

Издръжливост и качество

Ако материалът на даден стол изглежда евтин или се усеща, че може да се спука при напрежение в първия ден, има голяма вероятност той да бъде напълно унищожен до ден 500.

Гаранция

Ние търсим офис столове с най-малко3 години гаранция (макар че по-дълго е по-добре).

Най-добрите офис столове


1

Офис стол Kring Bergen

най-добрите офис столове като цяло

Kring Bergen

EMAG
най-добрия офис стол като цяло
 • Общи размери: 65.8x54x120.9-128.9 см
 • Размери на седалката: 52×53 см
 • Размери на облегалката: 47х78,5 см
 • Функции: „пеперуден“ механизъм, който позволява наклона на облегалката (9-135 градуса)
 • Регулиране на височината: 8 см
 • Максимално поддържано тегло: 150 кг
 • Регулиране на облегалката: наклон и заключване на облегалката 90-135 градуса

Столовете на Kring Bergen заслужават всяка инвестиция. Отличават се с леснота на сглобяване, предоставяйки всички необходими части в комплекта. Изключителният комфорт, предоставен от мрежестата материя, прави столовете идеални за летните месеци, когато тапициранията от кожа могат да предизвикат дискомфорт. Облегалката на стола осигурява голям наклон, а подлакътниците допълнително подсилват удобството.

Здравето и производителността неразделно са свързани с качеството и комфорта на офис стола. Kring Bergen успешно изпълнява тези изисквания, предоставяйки ергономична и удобна поддръжка за тялото. Облегалката следва естествената извивка на гръбначния стълб, разпределяйки натиска и предотвратявайки умората.

Механизмът за наклон и заключване в желаната позиция допълнително усъвършенства функционалността на стола. Подлакътниците се регулират лесно, а възможността за регулиране на височината на седалката го прави идеален за персонализиране на работното пространство.

Дизайнът на един от най-добрите офис столове Kring Edge съчетава атрактивност с практичност. Тапицирани с висококачествена мрежа, седалката и облегалката предлагат не само комфорт, но и ефективна циркулация на въздуха. Общо взето, столовете Kring Bergen са надеждно и функционално решение за офисното работно пространство.

2

Офис стол Milan

Най-добрият бюджетен офис стол

Офис стол Milan

EMAG
Най-добрият бюджетен офис стол
 • Височина: 108-116 см
 • Ширина: 64 см
 • Дълбочина: 64 см
 • Размер кашон: 77/62/23 см

Milan е лесен за сглобяване за само 8 минути, предоставя стабилност и изпълнява високи стандарти на ергономичност.

Този офис стол съчетава еко кожа и мрежа, предлагайки стил и функционалност.

Хромираната петлъчева база и високите подлакътници добавят към удобството. Оборудван с газов амортисьор за лесно регулиране на височината, tilt механизъм за фиксиране и люлееща функция за релаксация.

С висока издръжливост до 130 кг и 36 месеца гаранция, този стол предоставя надеждна и удобна работна среда. Нашият избор за най-добър офис стол на ниска цена.

3

Ергономичен стол ANTARES ERGOHUMAN

Най-добрият ергономичен офис стол от среден клас

ANTARES ERGOHUMAN

EMAG
Най-добрият ергономичен офис стол от среден клас
 • Тегло 24 Kg
 • Ширина облегалка 52 cm
 • Височина 127 cm
 • 114 cm
 • Ширина седалка 52 cm
 • Дълбочина седалка 46 cm
 • 40 cm
 • Минимална височина седалка 45.5 cm
 • Максимална височина седалка 54.5 cm

Столът представлява здрава конструкция със стоманени компоненти и впечатляваща лумбална подкрепа. Процесът на сглобяване е удобен, но следва да се има предвид, че опаковката тежи 30 кг.

Един от най-добрите офис столове ERGOHUMAN представлява изключителен синтез между изкуството и науката, оборудван с флекс зони, които осигуряват постоянна подкрепа за гръбнака и лумбалната област. Снабден със синхронен механизъм с пет позиции на заключване, този стол е идеален за 24-часова интензивна употреба.

Столът разполага с регулируема височина на облегалката, регулиране на височината и дълбочината на седалката, както и наклона на облегалката през една-единствена точка на контакт. 3D регулируемите подлакътници, мрежестата конструкция, полираната алуминиева кръстачка с черни акценти и 2D регулируемата облегалка за глава допълват функционалността.

Столът е проектиран с максимално натоварване до 150 кг и е сертифициран от SGS и SZÚ – Швейцарска обединена компания за надзор и Европейски инженерно-изпитателен институт.

Нещо като минус е леко странното регулиране на височината на подлакътниците.

4

Ергономичен офис стол Kulik System

Най-добрият офис стол (ако можете да си го позволите)

Kulik System

EMAG
Най-добрият офис стол (ако можете да си го позволите)
 • Ширина облегалка 52 cm
 • Височина 155 cm
 • Ширина седалка 50 cm
 • Максимално поддържано тегло 120 Kg

Ергономичният офис стол Kulik System е безспорно възхитителен. Формата на стола е създадена, за да следва естествените анатомични контури на тялото, което не само коригира стойката, но и предотвратява появата и развитието на различни заболявания на гръбначния стълб, осигурявайки при това здраве и комфорт.

Със своите подлакътници и облегалка, столът предоставя пълноценно изживяване.

Ключовите характеристики включват регулируема седалка, регулируема облегалка за глава, регулируема височина, регулируема облегалка и подлакътници. Максималната поддържана теглоносимост е 120 кг, а черният цвят придава стил и елегантност на стола.

Тапициран с естествена кожа, едни от най-добрите офис столове Kulik System съчетават високо качество на материалите с изключителен дизайн, предоставяйки функционалност и визуално въздействие в работното пространство.

5

Офис стол Mark Adler, Manager 2.8

Най-добра цена за качествен офис стол

Mark Adler, Manager 2.8

EMAG
Най-добра цена за качествен офис стол
 • Сертификат: SGS
 • Ширина облегалка 48 cm
 • Височина 105 cm
 • Ширина седалка 50 cm
 • Дълбочина седалка 50 cm
 • Минимална височина седалка 38 cm
 • Максимална височина седалка 48 cm
 • Облегалка за глава: Регулируема
 • Максимално тегло на потребителя: 130 кг

Офис столът Mark Adler, Manager 2.8, Tilt Plus, представлява ергономичен и регулируем модел, разработен със специална контурна конструкция, насочена към поддържане на правилната позиция на тялото. Характеризира се с вентилиран материал, изработен от плътна HD Mesh структура, предоставяйки комфорт и здраве, особено през летните месеци.

Столът предлага гладко и удобно регулиране на височината на седалката, а функцията TILT PLUS позволява балансиране. Лумбалната опора е регулируема, позволявайки на потребителя да настрои седалката спрямо формата на тялото си. Регулируемата облегалка за глава осигурява правилно позициониране на врата и главата.

Столът е оборудван с удобни и статични подлакътници, а материалът, използван за изработка, е устойчив на повреди и лесен за поддръжка. Колелцата са предназначени за защита на пода от надраскване, а устойчивата основа осигурява стабилност и издръжливост.

MARK ADLER MANAGER 2.8 представлява модерно, удобно и дизайнерско ергономично кресло, проектирано с внимание към детайлите, които гарантират правилната стойка на тялото и предпазват гръбначния стълб. Съчетавайки солидни материали и специална конструкция, столът предлага издръжливост и модерен дизайн.

6

Офис стол Kring Aida, Ергономичен

Офис стол за продължителното седене

Kring Aida

EMAG
Офис стол за продължителното седене
 • – Височина мин. 111 см. – макс. 121 см. (С включена облегалка)
 • – Височина от пода до седалката: 47 см – 57 см;
 • – Дължина на облегалката: 77 см;
 • – Ширина на седалката: 51,5 см;
 • – Дълбочина на седалката: 52 см.

Офис столът Kring Aida, съчетаващ в себе си ергономичен дизайн и комфорт, играе ключова роля в поддържането на здравето и производителността по време на офис работа.

Поради продължителното седене, което често е част от офисната среда, важно е столът да предоставя подходяща поддръжка за гръбначния стълб и да бъде удобен.

Подлакътниците на стола Kring Aida са издръжливи и облечени с гъба и мрежест материал, осигурявайки надеждна подкрепа при продължителна употреба. Столът разполага с хидравлична система за регулиране на височината на седалката, което допринася за ергономичната настройка на офисното работно място.

Облегалката на стола се адаптира към естествената извивка на гръбначния стълб, предоставяйки подходяща поддръжка, а мрежата осигурява циркулация на въздуха. Системата за заключване на облегалката предотвратява ненужното люлеене, осигурявайки стабилност.

Съчетавайки атрактивен дизайн с функционалност, офисният стол Kring Aida предоставя комфорт и оптимална поддръжка за цялото тяло. Подвижните колела са въртящи се на 360 градуса, безшумни и приятни към пода.

7

Офис стол за деца Kring

Най-добрите офис столове за деца

Офис стол за деца Kring

EMAG
Най-добрия офис стол за деца
 • Общи: 69x58x78 см
 • Размер седалка-под: 40 см
 • Размер на облегалката: 43 см
 • Функции: регулируема височина и дълбочина
 • Максимално поддържано тегло: 100 кг
 • Облегалка: 43х43 см
 • Тегло нето: 12,4 кг
 • Тегло бруто: 14,7 кг

Детският офис стол Kring се представя като ергономично и функционално решение, предназначено да подпомага правилното развитие на стойката на децата. Сглобяването на стола е бързо и лесно, отнемащо само 5 минути, приложени са само 4 болта, които се вписват в комплекта заедно с необходимия инструмент.

Конструкцията на стола е стабилна и издържлива, подчертавайки важността на поддържане на правилната стойка още от ранна възраст. Облегалката на стола е дизайнирана да следва естествената извивка на гръбначния стълб на малките деца. Регулируемата височина и облегалка допринасят за персонализираното удобство, като същевременно осигуряват правилна позиция на гърба.

Лумбалната опора и мекият пълнеж от мемори пяна допринасят за комфорт по време на употреба. Различните регулируеми функции, като регулируема дълбочина на седалката, блокиране на колелата при сядане и отключване при изправяне, както и регулиране на ъгъла на облегалката, правят стола удобен и универсален за различни потребителски нужди.

С тези характеристики и високото качество на материалите, детският офис стол Kring представлява практично и здравословно решение за децата, като насърчава правилната стойка и осигурява комфорт през целия период на използване.

Vinsetto, Микрофибър/полиуретан EMAG

Най-добрия отопляем офис стол
8

Офис стол, с поставка за крака EMAG

Най-добрия офис стол с поставка за крака
9

Sonata модел Memo-8040 EMAG

Президентски офис стол
10

Офис стол Kring Lear, PU EMAG

Най-добрия офис стол дизайн
11

Най-добрият офис стол за годината

Класация 2024
1Най-добрите офис столове като цялоKring Bergen
2Най-добрият бюджетен офис столMilan
3Най-добрият ергономичен офис стол от среден класANTARES ERGOHUMAN
4Най-добрият офис стол (ако можете да си го позволите)Kulik System
5Най-добра цена за качествен офис столMark Adler, Manager 2.8
6Офис стол за продължителното седенеKring Aida
7Най-добрите офис столове за децаОфис стол за деца Kring
Най-добрите офис столове

Какви са различните видове офис столове?

Ергономичен офис стол

Ергономичният офисен стол е създаден за подобряване на комфорта и правилната стойка по време на сядане, предлагайки опора за долната част на гърба и равномерно разпределение на теглото.

Президентски офис стол

Ръководителският офисен стол е премиум модел с висока облегалка и обикновено е облечен в кожена тапицерия, предназначен за максимален комфорт и поддръжка през целия работен ден.

Офис стол със средна облегалка

Офисният стол със средна облегалка има по-ниска облегалка, която стига до раменете. Този дизайн е популярен в по-малки домашни офиси, заседателни зали и общи помещения.

Стол за игри

Игралният стол е плюшен и регулируем, често покрит с плат или изкуствена кожа, за да осигури мекота и комфорт по време на продължителни игрови сесии.

Офис стол с висока облегалка

Офисният стол с висока облегалка предлага пълна подкрепа за гърба, от основата до врата, често с вградена или подвижна облегалка за главата.

Работен стол

Работният стол е функционален и ергономичен, предназначен за различни работни места и телесни типове, като се отличава с тънък профил и компактен дизайн, насочен към повишаване на производителността.

Какво е лумбална опора?

Лумбалната опора включва ергономично извита част на облегалката, която осигурява пълна подкрепа за долната част на гърба и гръбначния стълб, подпомагайки по-добра стойка. За да се облекчат болките в гърба при дълготрайно сядане, важно е лумбалната опора да е правилно настроена. Всички висококачествени ергономични офис столове, които сме прегледали, са оборудвани с фиксирана или регулируема лумбална опора.

Фиксираната лумбална опора е статична и предлага основна подкрепа, която е полезна за много потребители и телесни типове.

Регулируемите лумбални опори позволяват персонализиране, за да се адаптират към вашата седяща позиция. Някои могат да се движат в горна и долната част, за да отговарят на нуждите на високи и ниски потребители. Други, познати като динамични или самоадаптивни лумбални опори, могат да се движат и адаптират към вашето тяло, осигурявайки подкрепа през целия работен ден.

Как да изберете най-добрия офис стол за вас

Трябва ли един качествен офис стол да струва много?

Светът на офис столовете е този, в който трябва да купуваме най-доброто, което можем да си позволим.

По-скъпите столове обикновено ви дават превъзходна ергономичност, повече възможности за регулиране и по-дълги гаранции, докато по-евтините столове обикновено са фалшива икономия.

Въпреки това, понякога има изгодни сделки за изненадващо прилични офис столове, докато някои от столовете, струващи няколко хиляди лева, всъщност не са по-добри за седене за дълги периоди от тези, струващи няколкостотин.

Кои са основните характеристики, за които трябва да внимаваме?

Регулируема височина, позиция на гърба и наклон – Регулирайте и трите така, че когато дъното ви е притиснато към облегалката на стола, долната част на гърба ви е леко извита и се чувства добре поддържана и омекотена, а коленете ви седят точно под бедрата, докато краката ви са или легнал на пода или върху поставка за крака.

Регулируема дълбочина на седалката – Уверете се, че когато се наклоните в стола, облегалката не пада. Искате ъгълът на седалката и облегалката да останат същите, независимо дали седите изправени или облегнати назад, не за разлика от люлеещ се стол.

Регулиране на подлакътниците – Избягвайте столове с подлакътници, освен ако не са регулируеми, тъй като те могат да ви попречат да се доближите до бюрото си и да повлияят на стойката ви. Вашите китки и предмишници трябва да са право пред вас и клавиатурата ви трябва да има приблизително четири до шест инча отпред, където можете да отпуснете китките си, когато си правите почивка от писане.

Лумбална опора – Уверете се, че облегалката осигурява лумбална опора, която пасва естествено на извивката на гръбнака ви. Някои столове осигуряват „допълнителна“ лумбална опора, но други осигуряват гъвкава облегалка, която ще се оформя около гръбнака ви.

Свободно плаващ механизъм за накланяне – Уверете се, че столът ви се движи с вас и не се заклещва в статично положение. Може да са ни казали да седим прави в училище, но най-доброто за гърба ви е да продължите да се движите, докато сте седнали.

Различни опции за размер – не всички сме с еднакъв размер и конструкция, така че се уверете, че столът е правилният размер за вас. Столовете с по-добро качество ще предложат редица възможности за регулиране, така че да могат да бъдат пригодени според вашите точни спецификации. Има ли нещо друго, което трябва да имаме предвид?

Какъв под имаш? Вземете подходящия тип колелца за вашия под – твърди подове, камък, килим и т.н. – за да ви попречат да се плъзгате, когато не искате, или потенциално да повредите пода.

Каква е височината на вашето бюро? Обичайните размери на бюра са около 710-740 мм, което обхваща предпочитанията на повечето хора. Въпреки това, ако сте по-нисък или по-висок, е важно бюрото да бъде удобно за вас. Оптимизирайте поставянето на стола си за подобрена постура и изберете бюро, което съответства на вашата мебел (а не обратното). Можете да разгледате бюра със система за „седене-изправяне“, които ви позволяват да преходите между седене и изправяне през целия работен ден, придържайки се към препоръката за 20 минути стоящо на всеки 40 минути седене.

Екранът ви трябва да бъде на една ръка разстояние, с центъра му на нивото на вашите очи. Не настройвайте височината на стола си, а регулирайте височината на монитора с регулируемо рамо или стойка.

Пробвайте преди покупка, защото комфортът е индивидуален. Новите столове могат да изглеждат странно в началото, но дайте си време. При покупка онлайн или по телефона, винаги имате възможност да върнете стола в рамките на 14 дни съгласно правилата за продажба от разстояние.

Дори най-добре проектираният стол ще бъде неудобен, ако се използва неправилно.

Проверете гаранцията, като изберете стол с гаранция от пет години или повече, за да осигурите дълготрайно качество.

Какъв е най-добрият размер на офис стол за моя ръст?

Различните офис столове предлагат разнообразни височини на седалката, което ги прави подходящи за различни потребители – някои са подходящи за високи хора, докато други са по-удобни за по-късите. Важно е да може седалката да бъде регулирана така, че да можете удобно да поставите краката си на пода и лактите си под ъгъл от 90 до 110 градуса, когато седите.

Много от столовете са проектирани да поемат различни височини, но е важно да проверите спецификациите, особено ако сте по-къси. Например, ако сте под 160 см, стол с най-ниска височина на седалката под 43 см е предпочтителен, а за по-ниските от 150 см, под 40 см е по-подходящо. Някои марки, като Herman Miller Embody и Steelcase Leap, предлагат подобни опции.

От друга страна, ако сте по-високи от 196 см, ще имате нужда от стол с по-висока височина на седалката, 53 см или повече. Въпреки че не всички столове предлагат тази възможност, има налични модели. В прегледите на офис столовете сме включили информация за диапазоните на височината, за да ви помогнем да намерите най-подходящия за вас.

Какъв е най-добрият материал за офис стол?

Предпочитаният тип на материала на офисния стол често зависи от личните предпочитания, толерантността на тялото към топлината и нормалната температура в офиса. Хората, които не се потят много или се чувстват комфортно дори при по-топли условия, могат да предпочетат кожени столове.

От друга страна, ако склонността ви е да се потите, могат да се появят неудобства с кожен стол, особено през по-горещите дни, дори в по-студен офис. Мрежестите столове са дишащи и могат да предложат по-добра вентилация, но ако не сте фен на този тип материал, стол с платена седалка може да е подходящ за вас.

За тези, които се сблъскват с горещина и изпотяване, мрежестите столове са предпочитани. Някои от тях имат мрежест материал само на облегалката, докато други се предлагат с мрежести седалки и облегалка. Важно е да изберете стол с висококачествена мрежа, която не се разтяга лесно.

Каквото и да изберете, важно е да помислите за леснотата на почистване на материала. Мрежестите столове се почистват лесно със сапун и вода, докато платените седалки могат да изискват по-дълбоко почистване, тъй като абсорбират разливи и прах. Кожените столове са сравнително лесни за почистване, но изискват редовна поддръжка. Важно е да се избягва използването на агресивни почистващи препарати, които могат да повредят материала.

Защо е важно да изберете най-добрите офис столове

най-добрите офис столове
Най-добрите офис столове ще ви осигурят приятен работен процес и по-добро здраве

Покупката на офис стол е съпоставима с избора на матрак: ако прекарвате значителна част от времето си седнали или легнали върху един предмет, е важно той да поддържа вашето благополучие, а не да предизвиква проблеми с гърба.

Ако вашият трудов ден включва работа на бюро, 14 000 часа е минималното време, което ще прекарате седнали в следващите 10 години. (Това предполага, че седите на стол поне 35 часа седмично, което наистина не би трябвало да правите.)

Вече е известно, че продължителното време в стола може да бъде вредно за здравето, но изборът на неподходящ стол може да увеличи проблемите, като ви постави в позиции, които повишават дългосрочния риск. Ако работите от дома, намирането на стол, който прави времето пред бюрото ви по-удобно и здравословно, е важно.

Ако седите на бюро повече от шест часа на ден, вложението в офис стол, който отговаря на изискванията на вашата работа, е смислено.

В случай че не прекарвате толкова време пред компютъра, вероятно няма нужда от типа ергономичен офис стол, фокусиран върху регулирането, предложен в този материал.

За тези, които седят периодично за работа, проверка на имейли или играят игри, подходящ е столът, на който се чувствате най-удобно или който ви допада. Това ръководство е предназначено за хора, които използват офис стол за целия работен ден.

Може ли офис столът да помогне за предотвратяване на болки в гърба?

Краткият отговор е да, но за да разясним това се допитахме до редица специалисти в областта, които ни дадоха обща представа.

Важно е да съобразите, че ефективното работно пространство трябва да ви подпомага, като осигурява комфорт и концентрация през целия работен ден. Всяка част от обстановката в офиса – от стола и бюрото до самото работно пространство – трябва да се стреми да ви предостави максимален комфорт и удобство.

Възможностите за лумбална подкрепа и регулиране на стола са от съществено значение. Не всички столове са създадени равни и не всички могат да предложат необходимата подкрепа за гърба или да предотвратят болката. Един правилно избран офисен стол може да направи голяма разлика, особено за тези, които прекарват много време седнали.

За най-добри резултати е важно да разберете какво представлява лумбалната подкрепа и защо е важна. Предприемете активни стъпки, за да настроите стола си, така че да отговаря на вашите специфични нужди, включително настройване на лумбалната подкрепа и подлакътниците. Поддържането на екрана на компютъра на ниво с очите може да помогне да се намали напрежението върху врата и раменете.

Също така е важно да се вземат мерки за намаляване на риска от здравословни проблеми, произтичащи от продължително седене. Правете редовни паузи за разтягане и използвайте таймер или приложение, за да ви помогне да сменяте позиции през деня. Не забравяйте да правите прости упражнения, за да поддържате гърба и тялото си активни.

Някои столове идват с плаваща лумбална подкрепа, която се адаптира към движението на тялото ви, като помага за поддържане на гръбнака ви подравнен. Тези функции могат да бъдат особено полезни за поддържане на комфорт и удобство през целия работен ден.

Каква е разликата между офис столове и столове за игри?

Въпреки че има някои различия, когато става въпрос за офисни столове срещу геймърски столове, наистина е възможно да се използват много от тях за различни цели. Някои геймърски столове предлагат отличен комфорт и поддръжка, които могат да бъдат подходящи и за офисна употреба. От друга страна, много офисни столове предоставят комфорт и функционалност, които ги правят подходящи и за игри, особено за тези, които прекарват много време седнали пред компютъра.

Разликите често се свеждат до дизайна. Геймърските столове често имат по-екстравагантен и спортен външен вид, като са вдъхновени от автомобилни седалки за състезателни коли и често имат ярки цветове и лога на геймърски марки. От друга страна, офисните столове обикновено имат по-професионален външен вид, което ги прави подходящи за бизнес средата или домашното работно място.

Независимо от дизайна, обаче, и двете категории столове могат да предложат комфорт и функционалност. Много офисни столове предоставят регулируеми функции, като регулиране на височината, наклона на седалката и облегалката, както и лумбална подкрепа. Геймърските столове също предлагат много регулируеми опции и обикновено са добре подходящи за дълги игрови сесии, като предлагат възглавници за главата и подплатена облегалка за по-голям комфорт.

Крайно разглеждане, важно е да изберете стол, който отговаря на вашите нужди и предпочитания, независимо дали става въпрос за игри или офисна работа.

Колко често трябва да се сменят офис столовете?

Разбира се, изборът кога да смените своя стол е деликатно балансиране между състоянието на стола, вашите нужди и предпочитания, както и вашите финансови възможности. Ако вашият текущ стол вече не осигурява нужната подкрепа и комфорт, сигурно е време за смяна. Производителите на столове обикновено предоставят препоръки относно това, колко дълго може да се очаква техният продукт да издържи в добро състояние, но в крайна сметка това зависи от използването, грижите и околната среда.

Понякога е полезно да се консултирате с производителя на вашия стол, за да получите съвет относно състоянието му и кога може да бъде време за смяна. Също така, вие най-добре знаете нуждите си и може да усетите, когато вашият стол вече не отговаря на очакванията ви за комфорт и поддръжка. В крайна сметка, доверете се на инстинктите си и ако усетите, че вашият стол вече не отговаря на вашите нужди и предпочитания, може би е време за обновяване.

Как тествахме и избрахме най добрия офис стол

най-добрите офис столове
За да се определят най-добрите офис столове, преминават тестове и се взимат под внимание мнения на потребители

Преди всяко кръг от тестове, извършваме обширно изследване на уебсайтовете на производителите, проверяваме за нови модели и преглеждаме предишни версии на това ръководство, за да обновим нашите избори и отхвърляния. Консултираме се с експерти по ергономия, за да получим съвети относно важните характеристики на офис столовете, които биха поддържали тялото ви комфортно по време на продължителни периоди на седене. За определяне на това, кои столове да включим в тестовете си, използваме следните критерии:

 1. Комфорт: Оценяваме комфорта на седалката, облегалката и подлакътниците, като вземаме предвид субективните преференции и удобство при използване за различни видове работа.
 2. Лумбална и гръбна опора: Регулируемостта на столовете е ключова за предоставянето на лумбална и гръбна опора, която отговаря на различните телесни измерения и предпочитания.
 3. Лесно накланяне: Оценяваме възможността за накланяне, тъй като това е важна характеристика за поддържане на динамична и устойчива позиция по време на седене.
 4. Регулируемост: Високорегулируемите столове предоставят по-добро прилагане към различни телесни форми, което води до по-голямо удовлетворение при използване.
 5. Издръжливост и материали: Оценяваме качеството на материалите и издръжливостта на столовете, като взимаме предвид тяхната дългосрочна употреба и реакция на нормалното износване.
 6. Цена: Анализираме ценовите категории, с които се предлагат столовете, и търсим баланс между качество и цена, като вземаме предвид нуждите и предпочитанията на потребителя.
 7. Гаранция: Придаваме значение на гаранциите, като търсим столове с продължителни гаранционни периоди, които отразяват високата степен на доверие на производителя в продукта си.
 8. Външен вид: Въпреки че комфортът е приоритет, оценяваме и визуалния дизайн, като вземаме предвид разнообразието в стиловете, цветовете и опциите за персонализация.

Като част от тестовия процес, всеки участник в нашия панел оценява столовете въз основа на горните критерии, като използва стандартен формуляр за оценка на ергономични места за сядане. Резултатите се извличат от комбинираните оценки на всеки участник. Също така вземаме предвид дългосрочните тестове на столове, използвани от служителите в нашите офиси за месеци.

Често задавани въпроси

Колко издържат офис столовете за бюро?

Интервала на издръжливост за всеки стол зависи от интензивността на употребата. Въпреки това, най-висококачествените столове обикновено могат да издържат повече от десетилетие, предоставяйки надеждна поддръжка и комфорт. Столовете в по-високия ценови клас, като нашият топ избор и вторият вариант, се отличават с изключително издръжливи материали и конструкция, което гарантира продължителна употреба.

От друга страна, по-евтините столове, предлагани в онлайн магазини като ЕМАГ и в големите търговски вериги, обикновено се предлагат с по-кратки гаранционни периоди, често от една или две години. Тези столове използват по-нискокачествени материали, които могат да доведат до по-бързо износване. Важно е да се отбележи, че употребата и поддръжката също влияят на дълготрайността на стола, независимо от ценовия клас.

Струва ли си скъпите офис столове?

Ако голяма част от работното ви време изисква дълготрайно седене, инвестицията в висококачествен стол може да се окаже ценна. Такъв стол не само често предлага по-дълъг живот, но и предоставя допълнителни ергономични настройки. Това ви позволява да персонализирате позицията си на сядане, предоставяйки максимална опора на тялото ви. Подходящата ергономия е ключов елемент в предотвратяването на болки в долната част на гърба, врата и бедрата, които могат да възникнат при продължително седене на стол без правилна подкрепа.

Също така, стойностните висококачествени столове често могат да бъдат намерени на вторичния пазар, където са в отлично състояние и се предлагат със значителни отстъпки. Това прави този вид столове по-достъпни за по-голям брой хора, като същевременно се осигурява качество и подкрепа за дългосрочна употреба.

Трябва ли да избера офис стол, президентски стол или геймърски стол?

Изглежда, че думите „офис столове“ и „президентски стол“ често се използват като синоними, но в практиката може да има забележими разлики между тях. Обикновено тези, които се наричат „офис столове“, могат да варират значително по отношение на качеството, размера и ергономичните характеристики. Най-евтините офис столове обаче често са малки и малко ергономични.

От друга страна, „столовете за задачи“ се предполага често да са съсредоточени върху функционалността и подходящи за продължителни периоди на седене. Въпреки това, в зависимост от марката и модела, може да има значителни различия в ергономичните настройки и качеството на столовете за задачи.

Игралните столове, от друга страна, обикновено са проектирани със съображение за комфорт по време на игра, а не толкова за продължителна употреба на работното място. Те могат да предоставят определени ергономични функции, като лумбална опора, но дизайнът им и често избраните материали могат да бъдат по-насочени към игровата култура и естетика.

Въпреки тези различия, важно е да се отбележи, че има столове във всяка от тези категории, които могат да предоставят високо ниво на ергономия и удобство. В крайна сметка, изборът зависи от индивидуалните предпочитания и нужди на потребителя.

Къде мога да купя евтин офис стол?

Бързо търсене в Google за офис столове може да разкрие множество модели, от които много са на цена под 20 лева. Тези столове се предлагат често през онлайн платформи или в големи магазини и търговци на дребно за офис обзавеждане.

Въпреки че първоначално могат да изглеждат привлекателни, изборът на евтин стол може да доведе до неприятни последици, като скърцащи звуци, износване на възглавниците и др.

Вместо да харчите 150 – 200 лв. на всеки година или две, по-мъдро е да направите инвестиция в добре изработен стол, който ще издържи дълго време. Това може да бъде добро решение за тези, които търсят добра оферта, като същевременно си осигурят високо качество и удобство.

Най-добрите телефони | най-добрите телефони среден клас | най-добрите видеорегистратори | най-добрия хиперинверторен климатикнай-добрия пречиствател за въздух

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0