Най-добрите Матраци

7
Оценка: 5 (5 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Търсите най-добрия матрак? Ето кои са най-добрите матраци, които смятаме, че си струва да купите според нашия преглед, тестване и мнения от потребители.

Bottom Line
Spec
1
res ccee86948f34b3c0d208e7829735a986
Magniflex Comfort Dual
Най-добрият матрак като цяло
Цена EMAG
Comfort Dual е матрак с иновативната Dual Core технология, мемори пяна и терморегулиращ текстил.
2
res 124cf08e0ff37871b629d5f7ec49f57b
Medico Linen Wool Delux Edition
Най-добрите комбинирани матраци
Цена EMAG
Двулицев oртопедичен, Лен и вълна, Хипоалергенен, Антибактериален
3
res 7558d45fdb5c6a76f198a910dd509cc3
MAGNIFLEX, Pierre Cardin Riviera
Най-добрите ортопедични матраци
Цена EMAG
Полиуретанова мемори пяна, Реверсивен, Средна твърдост
4
res 7016a5329ebe85866839b3957448e3e4
Magniflex Virtuoso
Най-добрият матрак (ако можеш да си го позволиш)
Цена EMAG
Virtuoso e най-високият клас матрак в гамата на Magniflex
5
res 37e6eac5040c6fd39529a77601bd21b3
Sleepmode Diamond Delux
Най-добрият матрак с нано покет пружини
Цена EMAG
Дишащ, хипоалергенен, анти-бактериален текстил Black Diamond Delux.

Изборът на правилния матрак е една от най-важните стъпки за спокоен нощен сън. Това е и един от най-трудните избори, защото перфектното съвпадение е много индивидуално.


В идеалния случай прекарвате една трета от деня си в леглото, затова изборът на правилния матрак е от съществено значение за вашето удобство и добро отпочиване.

Тъй като матраците са скъпи, е важно да бъдете сигурни, че правите инвестиция в качество, което струва. Все пак, искате да гарантирате, че ще спите добре всяка нощ, независимо от предпочитанията си за позиция на сън – по гръб, настрана, по корем или нещо необичайно.

Без значение дали сте в търсене на матрак, който да отговаря на вашата предпочитана твърдост или се чудите какъв стил да изберете, пазаруването на матрак може да бъде напрегнато.

С множество възможности за избор, е предизвикателство да знаете кой матрак ще ви осигури подходяща подкрепа и ще издържи години на използване.

Нашата цел е да направим този процес по-лесен за вас. Затова екипът ни и аз сме подбрали най-добрите матраци, за да ви помогнем да откриете този, който отговаря на вашите нужди и предпочитания за сън.

Освен това проведохме множество интервюта с експерти, с една цел – да ви помогнем да изберете матрак, който си струва парите. Тази страница представя полезна информация относно нашето обширно покритие на матраци и ви помага да откриете най-подходящия матрак за вас за да се насладите на най-добрия си сън.

Как да изберете най-добрия матрак за вас

Преди да се захванете с четенето на нашите рецензии, е добре да отделите време, за да се замислите за това, което е най-важно за вас при избора на матрак.

Това е изключително лично решение, но е от решаващо значение да изберете правилния. За да се справите успешно с пазаруването на матрак, е важно да различавате реалните предимства на матрака от маркетинговите трикове.

Важно е да вземете под внимание вашата позиция за сън, типът на вашето тяло, предпочитанията ви за усещане, наличността на бюджет и всички специфични нужди, като например регулиране на температурата и изолиране на движението от вашето спящо партньор.

В края на нашето ръководство ще намерите повече информация за това как да изберете перфектния матрак за вас и как да сортирате привидно безкрайните опции.

И не забравяйте да НЕ пестите от тази важна за здравето ви покупка! Купувайте качествени матраци, а не матраци на ниска цена! Сметнете колко пари са телефоните, компютрите и лаптопите ви и си вземете матрак на общата им цена… Той е по важен от тях!

11-те най-добри матраци


1

Матрак Magniflex Comfort Dual

Най-добрите матраци като цяло

Magniflex Comfort Dual

EMAG
Най-добрият матрак, като цяло

Magniflex Comfort Dual е иновативен матрак, който съчетава напреднала технология и висококачествени материали, за да осигури максимален комфорт и подходяща подкрепа по време на сън.

Един от ключовите елементи на един от най-добрите матраци е Dual Core® технологията, която разделя ядрото на матрака на две половини с различни твърдости.

Това позволява на потребителите да създадат персонализирано усещане, като комбинират различни твърдости според своите предпочитания. Специалният текстил с технология Outlast® регулира температурата на тялото, като предотвратява изпотяването и осигурява комфорт през цялата нощ.

Memory Foam HD® материалът в текстила и ядрото на матрака предлага изключително отпускане и облекчаване на натиск, като подпомага правилната позиция на тялото и осигурява релаксиращ сън.

Накрая, иновативната технология на вакуумно пакетиране на Magniflex не само осигурява хигиенично съхранение на матраците, но и намалява габаритите им до 90%, което води до икономичност и намаление на емисиите при транспортиране.

Magniflex Comfort Dual предлага изключителен комфорт, персонализирано усещане и грижа за околната среда, правейки го идеален избор за всеки, който цени качествения сън и иновативни технологии в матраци.

2

Двулицев oртопедичен Medico+ Linen Wool Delux Edition

Най-добрите комбинирани матраци

Medico+ Linen Wool Delux Edition

EMAG
Най-добрия комбиниран матрак

Ортопедичен матрак Medico+ Linen Wool Delux Edition представлява връха на лукса и функционалността в света на матраците.

Изработен с изключително внимание към детайлите, този матрак впечатлява с несравним комфорт и надежност по време на сън. Съчетавайки лен и вълна – двата най-добри природни материала, този модел предлага изживяване, което няма да остане незабелязано.

Със своята двулицева конструкция, този матрак предоставя оптимално усещане през зимата и лятото.

Зимната страна, облицована с мериносова вълна и подложена с чист памук, осигурява топлина и уют, докато лятната страна, с лен и дишаща памучна задна част, гарантира свежест през по-топлите месеци.

Допълнителна подкрепа и елегантност се осигуряват чрез изисканата пяна и обшивката от памук. Иновативният дизайн със зашит цип позволява лесно смяна на страните за зима и лято, като предоставя удобство и практичност.

3

Ортопедичен матрак, MAGNIFLEX, Pierre Cardin Riviera

Най-добрите ортопедични матраци

MAGNIFLEX, Pierre Cardin Riviera

EMAG
Най-добрия ортопедичен матрак

Ортопедичният матрак Pierre Cardin Riviera представлява висококачествен продукт със средно до високо ниво на твърдост, предоставящ анатомичен комфорт.

Той е оборудван с две страни, което го прави подходящ за употреба през всеки сезон. Матракът е създаден с висококачествена мемори пяна, разположена както в калъфа, така и в сърцевината, което позволява персонализиране на комфорта според предпочитанията на спящия.

Сърцевината на матрака е изработена от HD мемори пяна, която осигурява оптимално разпределение на тежестта на тялото, като по този начин намалява напрежението в мускулите и ставите. Средната до висока твърдост на матрака гарантира анатомичен комфорт и възстановява енергийния баланс на тялото.

Един от посочените най-добри матраци Riviera е снабден с две страни, което гарантира оптимален комфорт през всеки сезон. Текстилната обвивка на матрака, съдържаща 2 см мемори пяна, реагира на натиск и температура, осигурявайки допълнителен комфорт, особено през зимните месеци.

Благодарение на технологията за опаковане чрез пресоване и вакуумиране, матракът Riviera е екологично приятен продукт, който намалява използването на гориво и емисиите на CO2 по време на транспортирането.

Мнения: „Препоръчвам. Изключително удобен и красив.“ – EMAG

4

Матрак Magniflex Virtuoso

Най-добрият матрак (ако можеш да си го позволиш)

Magniflex Virtuoso

EMAG
Най-добрия матрак от висок клас

Virtuoso е върхът в класа на матраци на Magniflex, съчетаващ в себе си високотехнологични материали и луксозни природни елементи. Този средномек модел предлага естествени материали, майсторска изработка и безкрайна гаранция.

Сърцевината на Virtuoso е изработена от 14см. Eliosoft пяна, обгърната от двете страни с по 4см. мемори пяна Memory Foam HD. Тази иновативна конструкция на матрака позволява на тялото да се отпусне и да се освободи от напрежението, особено в зимните месеци, когато стайната температура е по-ниска. Memory Foam HD® осигурява мигновено отпускане, като разпределя теглото на тялото равномерно и облекчава напрежението в раменете, кръста и краката.

Матракът разполага със зимна и лятна страна. Лятната страна е изработена от висококачествен текстил, съчетаващ памук, лен и коприна, които осигуряват прохлада и висока абсорбираща способност. Зимната страна е облицована с камилска и мериносова вълна, конски косъм и кашмир, които регулират температурата на тялото и предлагат висока степен на топлоизолация.

Калъфът на матрака гарантира максимална проветривост и меко, копринено усещане. Virtuoso е създаден с най-висококачествени материали и изтънчена визия, за да предложи неповторим комфорт и луксозно усещане за сън.

Magniflex разполага с първия световен патент за вакуумно пакетиране на матраци под формата на руло, което гарантира екологично транспортиране и намаляване на вредните емисии за околната среда.

5

Двулицев матрак с нано покет пружини Sleepmode Diamond Delux

Най-добрият матрак с нано покет пружини

Sleepmode Diamond Delux

EMAG
Най-добрият матрак с нано покет пружини

Sleepmode Black Diamond Delux е двулицев луксозен матрак с иновативна Nano Pocket пружинна система, която осигурява високо ниво на комфорт.

Този матрак е специално създаден за ефективно противодействие на болките в мускулите, хроничната умора, липсата на енергия и проблемите със съня.

Ядрото на матрака се състои от индивидуално пакетирани нано покет пружини, които работят съвместно с ортопедичната Sonnocell пяна, осигурявайки уникално усещане за комфорт.

За да се постигне максимално усещане за комфорт и подкрепа на тялото, калъфът на матрака е обогатен с 2 см термочувствителна мемори пяна и специална вата Mirawave, която осигурява допълнителни абсорбиращи и термоизолационни свойства.

Калъфът е изработен от фин, дишащ плат Diamond Dreams, който е натурално антибактериален, хипоалергенен и има отлични абсорбиращи свойства. 3D лентата, поставена по цялата обиколка на матрака, осигурява постоянна циркулация на въздуха, предотвратявайки нощното изпотяване и развитието на микроорганизми в ядрото.

С този вариант от посочените най-добри матраци Sleepmode Black Diamond Delux можете да изберете перфектното усещане за комфорт, като изберете между ортопедична пяна със средна твърдост за оптимална подкрепа на гръбначния стълб или Nano Pocket система в комбинация с мемори пяна за по-меко усещане и равномерно разпределение на тежестта по цялата дължина на матрака.

Мнения: „След по-малко от седмица спане,мога смело да кажа че е топ.Спря да ме боли кръста,и най-вече се събуждам бодър.“ – EMAG

6

Еднолицев матрак My Sleep, Bamboo Memory

Най-добрите еднолицеви матраци

My Sleep, Bamboo Memory

EMAG
Най-добрият еднолицев матрак

Матракът Bamboo Memory е луксозен еднолицев модел с височина от 23 см, предлагащ изключителен комфорт и качество на съня.

Снабден е с вградена рамка от иглолистна дървесина, което не само осигурява стабилност, но и позволява монтирането на повдигащ механизъм. Мемори пяната, съставляваща ядрото на матрака, копира извивките на тялото, осигурявайки идеална подкрепа и комфорт.

Средната степен на твърдост прави този матрак подходящ за широк кръг от потребители, а неговата антибактериална и антиакарна свойства го правят особено подходящ за алергици.

Основни предимства:

 1. Вградена рамка от иглолистна дървесина, подходяща за монтаж на повдигащ механизъм.
 2. Специална мемори пяна, която копира извивките на тялото и гарантира максимален релакс.
 3. Ядро от висококачествена полиуретанова пяна със стабилна ортопедична опора.
 4. Технология за Независими опорни точки за спокоен сън.
 5. Луксозна дамаска с бамбукови нишки и текстил Bamboo, предлагащи допълнителна здравина и еластичност.
 6. Клетъчна микро структура на сърцевината за постоянна циркулация на въздуха.
 7. Възможност за изработка на нестандартни размери в срок от 3 дни.
 8. Гаранция от 5 години.

Матракът Bamboo Memory предлага пълен комфорт и поддръжка, като същевременно гарантира качествен и уютен сън през цялата нощ.

Мнения: „Отличен матрак за цената си Препоръчвам,много съм доволен“, „Хубав матрак за тези, които обичат да спят на по-твърд матрак.“ – EMAG

7

Топ матрак PARADISE Coolsense

Най-добрите топ матраци

PARADISE Coolsense

EMAG
най-добрия топ матрак

Моделът CoolSense Memory Gel, който е включен в класацията за най-добри матраци, представлява матрак с двупластово ядро от Memory пяна с охлаждащи гел капсули и еластична пяна. Това осигурява възможност за избор на различно усещане за комфорт от двете страни на матрака. Калъфът е изработен от специален текстил CoolSense, който е изключително мек и приятен на допир, също така е „дишащ“, което гарантира отлична терморегулация на тялото по време на сън.

Състав на топера включва:

 1. Специален текстил CoolSense за калъфа, осигуряващ мекота и дишаемост.
 2. Memory Foam Gel – пяна с охлаждащи гел капсули, която добавя допълнителен комфорт и терморегулация.
 3. Еластична пяна за подпомагане на удобството и подкрепата на тялото.
 4. Вътрешен калъф с цип за лесно сваляне и почистване на матрака.

Мнения: „Имаме матрака вече месец.Много е удобен и мек“ – EMAG

8

Bianco Duo Plus 2in1 12+12+1, Полиуретанова пяна EMAG

Един от най-добрите ергономични матраци
9

Dolce Dormire, 18+7 Memory Diamante 7K SENZATIONE EMAG

Един от най-добрите анатомични матраци
10

Надуваем матрак INTEX PremAire I „Queen Size“ EMAG

152x203x46 см, Вградена електрическа помпа
11

Кои матраци са най-добри за годината?

Класация 2024
1Най-добрите матраци като цялоMagniflex Comfort Dual
2Най-добрите комбинирани матрациMedico+ Linen Wool Delux Edition
3Най-добрите ортопедични матрациMAGNIFLEX, Pierre Cardin Riviera
4Най-добрият матрак (ако можеш да си го позволиш)Magniflex Virtuoso
5Най-добрият матрак с нано покет пружиниSleepmode Diamond Delux
6Най-добрите еднолицеви матрациMy Sleep, Bamboo Memory
7Най-добрите топ матрациPARADISE Coolsense
най-добри матраци на пазара

Какво да имате предвид, когато купувате най-добрия матрак за вас

Изборът на най-подходящия матрак е лично решение, което зависи от индивидуалните предпочитания и нужди на всеки човек. Важно е да се обърне внимание на някои ключови аспекти при пазаруването:

 1. Позиция за сън: Важно е да се избере матрак, който поддържа гръбначния стълб в неутрално положение, осигурявайки комфорт и подкрепа според предпочитаната позиция за сън (стомах, гърб или странично).
 2. Тип тяло: Теглото на спящия може да определи нивото на твърдост на матрака, като по-тежките хора често се нуждаят от по-твърд матрак за допълнителна подкрепа.
 3. Болки в гърба: При наличие на болки в гърба се препоръчва избор на матрак, който осигурява облекчение на натиска и подкрепа за правилната позиция на гръбначния стълб.
 4. Температура: Ако сте склонни да спите горещо, изберете матрак с охлаждащи свойства, като например технология за въздушен поток или материали за охлаждане.
 5. Пробен период: Преди да закупите матрак, е важно да се уверите, че имате възможност за връщане и замяна на продукта в случай на неудовлетвореност.
 6. Сертификати: При избор на органичен или естествен матрак, проверете за сертификати като CertiPUR-US, OEKO-TEX, GOTS и GOLS, които гарантират качеството и безопасността на продукта.

Следващите са някои от най-често срещаните сертификати и техните значимости:

 • CertiPUR-US: Осигурява, че пяната в матрака е направена без определени вредни химикали и е тествана за ниски емисии на VOC.
 • OEKO-TEX Standard 100: Гарантира, че текстилът на матрака е тестван за вредни химикали и отговаря на строги стандарти за безопасност.
 • GOTS (Глобален стандарт за органичен текстил): Удостоверява, че матракът е произведен със строго спазване на стандартите за органично производство на текстил.
 • GOLS (Глобален стандарт за органичен латекс): Сертифицира, че латексът, използван в матрака, е сертифициран органичен.


Здравословни условия

Използването на охлаждащ матрак може да бъде благоприятно за всеки, който страда от горещи вълни или просто има тенденция да спи горещо, независимо от това дали това е ежедневие или са проблематични моменти.

Хора със ставни проблеми или артрит могат да се насладят на удобство и облекчение с мек матрак, който е способен да облекчи натиска и да подпомогне комфорта, особено когато се насочи към бедрата и раменете.

Средно твърдите матраци са изключително полезни за лица с болки в гърба, тъй като предлагат подходяща подкрепа за гръбнака, но без да са прекалено твърди, което е важно за избягване на допълнително натоварване върху точките на натиск.

Материали

Мемори пяната е известна със своите свойства за облекчаване на натиска и изолиране на движението. Хората, които предпочитат да сменят позициите си по време на сън, може да усетят някои затруднения поради бавната реакция на матрака на техния натиск. Много от посочените най-добри матраци съдържат слой мемори пяна.

Латексовата пяна, независимо дали е синтетична или естествена, предлага дишаща и издръжлива алтернатива на повечето дунапрени матраци. Въпреки това, естественият латекс може да бъде скъп и по-твърд, което може да бъде предимство или недостатък, в зависимост от предпочитанията на спящия.

Поли пяната, съставена от синтетични материали, е по-мека от мемори пяната и често се използва в удобни възглавници за дивана. Тя предлага дишаща и достъпна алтернатива, но може да липсва издръжливостта на другите материали. Накрая, вътрешните пружини или намотките, изработени от стомана, предоставят допълнителна подкрепа и издръжливост на матраците.

Като се имат предвид тези фактори, може да се направи по-информирано решение при избора на подходящия матрак за конкретните нужди и предпочитания.

Какви са различните видове матраци

най-добрите матраци
Различните видове най-добрите матраци, предлагат различно усещане

Съществуват разнообразни видове матраци, всеки със своите предимства и характеристики.

Дунапреновите матраци се състоят от слоеве пяна, включително мемори пяна, латексова пяна или гел пяна. Обикновено всяко ниво на пяна има различна плътност, с по-висока плътност в долните слоеве за опора и по-мека пяна в горните слоеве за комфорт.

Латексовите матраци могат да бъдат естествени или синтетични. Естественият и органичният латекс са хипоалергенни и екологични. Синтетичният латекс е по-евтин, но все пак е издръжлив, дишащ и подскачащ.

Матраците от мемори пяна са добри за изолиране на движенията и облекчаване на натиска върху ставите. Те предлагат бавно реагиращо усещане за прегръдка, което мнозина намират за уютно, но може да затрудни смяната на позиции.

Пенопластовите матраци са леки, удобни и реагират по-добре от мемори пяната. Често са по-евтини и се използват в бюджетни легла.

Хибридните матраци комбинират пяна и метални намотки за опора и комфорт. Те са подобни по дизайн на традиционните матраци с вътрешна пружина, но с добавен слой пяна за допълнителен комфорт.

Матраците с възглавница имат допълнителен пухкав слой в горната част за по-голям комфорт и облекчаване на натиска. Обикновено се изработват от леки и ефирни материали като вълна или органичен памук.

Най-добрите марки матраци

най-добрите матраци
Най-добрите матраци се произвеждат от най-различни фирми

Най-добрите матраци в света

Има много марки матраци на пазара, но някои от най-известните и уважавани включват:

 1. Tempur-Pedic: Известни със своите висококачествени матраци с памет, които предлагат изключителна подкрепа и комфорт.
 2. Sealy: Марката Sealy е известна с дългогодишния си опит в производството на матраци, предлагайки широка гама от модели с различни функции и технологии.
 3. Serta: Serta произвежда разнообразни матраци, включително модели с памет и вътрешни пружини, които са известни с удобството и издръжливостта си.
 4. Beautyrest: Матраците Beautyrest се отличават с иновативните си технологии, като Pocketed Coil пружините, които осигуряват индивидуална подкрепа за всеки спящ.
 5. Simmons: Simmons е известна марка за висококачествени матраци с широка гама от продукти за различни предпочитания и нужди на спящите.
 6. Stearns & Foster: Тази марка е известна с луксозните си матраци, които са изключително удобни и стилни.
 7. Casper: Като представител на ново поколение марки, Casper е популярна за своите онлайн матраци, които се доставят в компактни опаковки и предлагат добро съотношение между цена и качество.
 8. Purple: Purple е популярна марка за матраци, известна с уникалната си конструкция и материали, които осигуряват комфорт и поддръжка.

Това са само някои от най-популярните и уважавани марки матраци на пазара, като важно е да се отбележи, че най-добрият избор зависи от индивидуалните предпочитания и нужди на всеки спящ.

Най-добрите матраци в България

В България има няколко марки, които се отличават с висококачествени матраци и са популярни сред потребителите. Някои от най-добрите матраци в България включват:

 1. Магнифлекс (Magniflex): Италианската марка Магнифлекс е известна с висококачествените си матраци, които използват иновативни технологии и натурални материали.
 2. Тед (TED): Марката Мая произвежда матраци с високо качество и удобство, използвайки съвременни материали и технологии.
 3. Дормео (Dormeo): Предлага широка гама от матраци с различни характеристики, включително модели с памет и високоеластични материали.
 4. Intermatrak: Марката Intermatrak е известна със своите матраци от памет, които предлагат комфорт и подкрепа за спящите.
 5. Stearns & Foster: Предлага разнообразие от матраци с различни твърдости и технологии за подкрепа на спина.
 6. Tempur: Марката Tempur произвежда матраци с висококачествени материали и функции за комфортен сън.

Това са някои от водещите марки матраци в България, но важно е да се направи сравнително изследване и да се проведе пробен период, преди да се вземе решение за покупка.

Най-добрите турски матраци

В Турция има няколко марки матраци, които са известни с високо качество и комфорт. Някои от най-добрите турски марки матраци включват:

 1. Bambi: Bambi е популярна марка матраци в Турция, която се отличава с удобство и подкрепа за спина. Техните продукти са известни с високо качество и дълготрайност.
 2. İstikbal: Истикбал е известен турски производител на мебели и матраци. Техните матраци са изработени с висококачествени материали и предлагат различни опции за комфортен сън.
 3. Yatsan: Yatsan е една от водещите марки матраци в Турция, която предлага широка гама от продукти, включително модели с памет и охлаждащи технологии.

Колко трябва да издържи един матрак?

Няма точно определен срок, колко трябва да издържи всеки един от тези най-добри матраци. Добре е да гледате гаранционният срок.
Няма точно определен срок, колко трябва да издържи всеки един от тези най-добри матраци. Добре е да гледате гаранционният срок.

Въпреки че не съществува конкретен период на годност за вашата спалня, очакването е вашият добър матрак да издържи поне 8-10 години.

Вместо да се придържате към определена графика, се фокусирайте върху предупредителните сигнали, които показват, че е време да смените матрака си – като например бучки или вдлъбнатини – и дали матракът ви допринася за затруднения със съня или за болка при събуждане.

Ако имате нужда от бързи корекции или желаете да промените усещането на вашето легло, добавянето на топ матрак е най-лесният начин да постигнете допълнителен комфорт и подкрепа. Освен това, това е по-достъпна алтернатива на закупуването на напълно нов матрак.

Също така, имайте предвид, че колкото по-добре се грижите за всеки от посочените най-добри матраци, толкова по-дълго ще го използвате. Уверете се, че използвате протектор, за да предпазите матрака си от неща като алергени, прах, разливи и износване. Добра идея е да почиствате матрака си на всеки няколко месеца, за да го запазите свеж.

Кое е най-доброто място за закупуване на матрак?

При избора на място за покупка на матрак имате няколко варианта, всеки със своите предимства и недостатъци, които следва да обмислите въз основа на вашите лични предпочитания:

 1. Покупка от физически магазини: Влизането в магазин ви позволява да изпробвате матраците на място, за да получите реално усещане за тях. Въпреки това, сравнението на различните модели може да бъде по-трудно, а краткотрайното тестване не винаги е показателно за удобството през цялата нощ.
 2. Покупка онлайн: Онлайн пазаруването позволява по-лесно сравнение на различни модели и цени от различни търговци. Повечето онлайн магазини за матраци предлагат дълги пробни периоди, което ви дава възможност да изпробвате матрака у дома и да върнете или замените ако не сте удовлетворени.
 3. Покупка от магазин за матраци: Някои специализирани магазини за матраци предлагат удобства като специални отстъпки, услуги за доставка и лесни правила за връщане. Например, при покупка от платформи като EMAG, можете да получите бърза доставка и ясни условия за връщане.
 4. Директна покупка от марката: Някои марки предлагат възможност за покупка само от техния собствен уебсайт. Това може да доведе до по-добри цени и по-добро обслужване на клиенти. Въпреки това, бъдете внимателни, тъй като марките могат да използват маркетингови техники, които да ви подтикнат към покупка без добро изучаване на продукта.

Как да почистите матрака

Предизвикателствата, свързани с дървениците, могат да предизвикат загриженост относно поддръжката на матрака ви. За да ви помогнем да се справите с този проблем, създадохме изчерпателно ръководство, което обяснява как да предотвратите нашествието на вредители и да се отървете от петна. В тази експертна статия ще намерите подробни стъпки, включително съвети за използване на прахосмукачка, трикове за ефективно почистване и предложения за продукти, които ще запазят матрака ви свеж без нежелани миризми. Ако всичко друго не успее, инвестицията в нов матрак определено ще подобри вашата среда за сън.

Как тестваме матраци

Анализаторите на Сравни Цени започват с преглед на материалите на матраците, техните спецификации, добавените функции и всякакви значими твърдения. Те също така проверяват марките, за да потвърдят за наличие на често срещани оплаквания и да се уверят, че марките заслужават доверие. Понякога марките матраци могат да правят добра маркетингова работа, за да привлекат вниманието на потребителите, но тези с червени флагове за качество или обслужване на клиенти се изключват от селекцията.

След това продуктовите експерти и потребителски тестери се запознават с матраците, използвайки ги за настройка и тестване на съня. Отделно се събира обратна връзка след няколко седмици и след това на редовни интервали, за да се проследи как матраците се представят с времето. Потребителите на Сравни Цени също се анкетират, за да се получи допълнителна обратна връзка за техните матраци.

Отговорите от този панел включват как количествени данни, така и качествена обратна връзка, обхващаща всички аспекти от леснотата при поръчка и настройка до комфорт и поддръжка, както и това колко добре матраците се представят с течение на времето. Тази страница се актуализира редовно с нова информация и нови тестове за всички най-добри матраци от експертите. С помощта на оценките, потребителските тестове и анкетите, процесът на оценяване на матраци продължава.

Поръчката и доставката: Потребителите споделят своите преживявания от процеса на поръчване и доставка на матрака, включително дали е бил лесен за поръчка и дали е бил доставен бързо. Те също така докладват за всякакви проблеми, които могат да са възникнали по време на този процес и как те са били разрешени.

Настройка: Независимо дали потребителят е направил сам или е използвал услуга за доставка, те споделят мнението си за процеса на настройка и дали матракът е взел правилната форма за разумен период от време.

Ниво на твърдост: Тестерите оценяват твърдостта на матрака, което е важно, тъй като понякога оценките на марките не съответстват на реалното усещане на потребителите при употреба.

Опора на ръба: Рецензентите тестват как матракът реагира, когато седят на ръба на леглото, докладвайки дали потъва под тяхната тежест или задържа натиск.

Често задавани въпроси

Кои видове матраци са най-удобни?

Матракът с мемори пяна е отличен избор, ако искате да се насладите на усещането да се погълнете от матрака и да имате подравнен гръб и врата. Това е особено полезно за тези, които страдат от болки в гърба. Въпреки това, трябва да имате предвид, че мемори пяната има тенденция да задържа топлината, което я прави по-малко подходяща за хора, които спят горещо.

Кои са най-добрите матраци за странично спане?

Идеалните матраци за странично спане се нареждат в средно мекия до средния диапазон на твърдостта. Те трябва да предоставят достатъчно подкрепа, за да облекчат натиска върху раменете и бедрата, но не твърде много, така че да не потънете прекалено дълбоко в матрака. Важно е гръбнакът ви да бъде подравнен, докато спите настрани, за да гарантирате комфортен сън и да се събудите без болка.

Кои са най-добрите матраци за болки в гърба?

Няма универсален отговор, но обикновено се счита, че най-добрите матраци за болки в гърба включват мемори пяна и предлагат допълнителни функции като лумбална подкрепа. Според някои проучвания средно твърдият матрак е най-подходящ за облекчаване на хроничната болка в долната част на гърба при повечето хора. Ако се събуждате с болка, вероятно матракът ви е твърде мек.

Колко често трябва да сменяте матрака си?

Въпреки че повечето матраци са проектирани да издържат няколко години, няколко издайнически знаци могат да ви подскажат, че е време за смяна. Ако матракът ви е започнал да увисва или ви затруднява да спите добре, вероятно е време да потърсите нов. Колко често трябва да сменяте матрака си зависи от материалите, от които е изработен; например матраците с вътрешни пружини обикновено издържат по-дълго от тези изцяло от пяна. Това ръководство за смяна на матрака ви предоставя всичко, което трябва да знаете.

Как да изберем най-добрия матрак?

Намирането на най-добрия матрак за вас зависи от вашите лични предпочитания и нужди. Когато избирате нов матрак, е важно да вземете предвид различни фактори. В крайна сметка, вашата предпочитана позиция за сън определя какъв матрак ще бъде най-подходящ за вас.

Какво представлява матракът с пружини?

Това са традиционни матраци, които са обикновено готови за употреба и предлагат много хиляди пружини, осигуряващи поддръжка по време на сън. Матраците, които притежават много хиляди пружини, обикновено имат по 1000 пружини в кралски размер. В случай на по-малки размери като двойни или единични, броят на пружините е пропорционално по-малък. Покет-пружинните матраци са чест избор, като пружините се намират в отделни джобчета, което позволява индивидуално движение и по-добра поддръжка на тялото. Тези матраци съдържат слоеве от микропружини в горната част на основния пружинен блок, които добавят комфортни функции.

Какво е матрак с мемори пяна?

Тези матраци са станали изключително популярни, особено сред тези, които търсят усещане за потапяне в леглото и облекчаване на напрежението в ставите си. Те излъчват луксозно усещане и често се възприемат като изключително комфортни. По-старите модели матраци с мемори пяна имаха репутацията да предизвикват загряване, тъй като задържаха топлината в тялото, но съвременните стилове с мемори пяна са проектирани да се справят с този проблем, така че не трябва да е проблем вече.

Какво е хибриден матрак?

Както вероятно сте разбрали от името, хибридният матрак комбинира мемори пяна и пружини, с цел да ви предостави най-доброто от двете технологии. Те трябва да осигурят комфортното усещане за потъване, характерно за мемори пяната, заедно със здравата подкрепа на пружините.

От какво ниво на твърдост имате нужда?

Няма строго определено правило за твърдостта на матраците. Най-важното е удобството. Повечето продавани матраци са средно твърдост. Важно е да изберете матрак, който не е толкова мек, че да липсва опора, нито твърде твърд, което може да причини точки на натиск и дискомфорт.

Телесното ви тегло е фактор, който определя усещането за твърдост. Обикновено по-тежките хора предпочитат по-твърди матраци, защото меките матраци може да не осигурят достатъчно подкрепа. С други думи, по-леките хора може да усетят, че твърдите матраци предизвикват точки на натиск.

най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрите подови климатицинай-добрия пречиствател за въздух | най-добрите офис столове | най-добрите външни ролетни щори

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0