Най-добрия Препарат за Почистване на Прозорци

4
Оценка: 5 (3 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Всички желаем да имаме безупречно чисти прозорци и огледала. Най-добрия препарат за почистване на прозорци е жизненоважен аксесоар във всеки дом, който не само бързо и ефективно премахва мръсотията, но и е лесен за употреба и не оставя следи.

Има различни методи за почистване на огледала и прозорци, но независимо от предпочитанията ви, е необходим надежден препарат за почистване на стъкло, който да се справя със задачата без излишно трудности и без нужда от използване на голямо количество продукт.

Като и в случая с другите почистващи средства, има няколко критерия, които разграничават добрите почистващи препарати за стъкло от изключително добрите: ефективност, аромат, състав, безопасност и цена.

Ето някои от най-добрите почистващи препарати за стъкло, които могат да се намерят онлайн в момента.

Spec
1
res 7f4f0eddabb83723542ed754eee44cd2
HG
Най-добрия препарат за почистване на прозорци
Цена EMAG
2
res e4ab6cc71e9841f9c75b1d6bd3b61bba
Spic&Span
Най-добрия бюджетен препарат за почистване на прозорци
Цена EMAG
3
res 7c30e311a4787a7044fd6c9fb047f5ae
Ajax
Най-добрия ароматен препарат за почистване на прозорци
Цена EMAG
4
res 4762c962fac7b8eb1f5c0f79805bbf66
Sano
Най-добрия био препарат за почистване на прозорци
Цена EMAG
5
res 4c7ecd25d8070407f258a02657f45769
Ludwik
Най-добрия препарат за почистване на прозорци и стъклени повърхности
Цена EMAG

Нашите експерти провеждат редица тестове всяка година, за да определят най-ефективните препарати за почистване на стъкла и прозорци, като изследват различни марки и техните характеристики както в лабораторията, така и у дома.

В рамките на тези тестове, препаратите се използват върху черни стъклени панели, които са замърсени с различни видове петна, като мазни отпечатъци от пръсти, следи от червило, домашен прах и други ежедневни замърсявания.

След това се измерва бързината на действие на всеки препарат, колко минавания са необходими за пълно почистване и колко остатъци и ивици остават след употребата му.

Черното стъкло се използва, защото то прави забележими всякакви следи и ивици по повърхността.

Ето кои са най-добрите препарати за почистване на прозорци за 2024 година.

Най-добрите препарати за почистване на прозорци

1

HG

Най-добрия препарат за почистване на прозорци

HG

EMAG
Препарат за почистване, 297 Супер Концентрат за Стъкла

HG 297 супер концентрат за стъкла е високоефективен продукт, специално създаден за почистване и обезмасляване на стъклени повърхности, като същевременно запазва интегритета на материалите без да ги драска.

Един от ключовите му аспекти е липсата на амоняк или метиловспирт във формулата, което го прави идеален за почистване на различни повърхности, включително и тези, които са чувствителни като боя, лак или пластмаса.

Също така, този препарат е изключително икономичен, тъй като само 15 мл от него се разтварят в 5 литра вода, което ви позволява да приготвите значително количество разтвор от една бутилка. Фактически, една 500 мл бутилка е достатъчна за приготвяне на цели 166 литра разтвор.

Начинът на употреба е лесен и удобен – просто разтворете желаното количество от препарата в съответния обем вода, като при по-силни замърсявания концентрацията на разтвора може да бъде увеличена.

В заключение, HG 297 Супер Концентрат за Стъкла отговаря на всички професионални изисквания за качество, ефективност и безопасност, като предлага на потребителите надеждност и удобство при почистване на стъклени повърхности. И спокойно може да се нарече най-добрия препарат за почистване на прозорци за 2024 година.

Мнения: „много добър продукт измива и чисти прозорците уникално“ EMAG

2

Spic&Span

Най-добрия бюджетен препарат за почистване на прозорци

Spic&Span

EMAG
Препарат за прозорци, 500 мл

Препаратът за прозорци на Spic&Span е надежден и ефективен продукт за почистване на стъклени повърхности, който осигурява безупречни резултати без оставяне на следи.

Едно от ключовите му предимства е способността да почисти всякакви видове замърсявания на стъклото, включително отлагания, прах или ивици, които често се появяват по прозорците.

Специално разработената формула на продукта гарантира, че само малко количество от препарата е необходимо за цялостно почистване на стъклото, което го прави изключително икономичен и удобен за употреба.

Освен това, течността за почистване на прозорци от Spic&Span е лесна за използване и осигурява бързи и ефективни резултати, които ще ви направят доволни от крайния резултат.

В заключение, Препаратът за прозорци на Spic&Span е отличен избор за всеки, който търси надеждно и ефективно решение за почистване на стъклени повърхности без усилие и без оставяне на следи.

3

Ajax

Най-добрия ароматен препарат за почистване на прозорци

Ajax

EMAG

Препаратът за почистване на прозорци Ajax Windows & Shiny Surfaces е идеалното решение за вашите стъклени повърхности, предоставяйки блестящо чистота и безупречно почистване.

Един от ключовите му атрибути е многофункционалността – освен за стъкла, този спрей е подходящ и за почистване на вашия автомобил. С ефективното си действие против замъгляване, той е идеален за предните стъкла на автомобила ви.

Спреят за почистване на прозорци може да се използва също и върху най-деликатните повърхности като дървени мебели, стъкло и алуминий, като осигурява 100% покритие без следи.

Новата му формула е с по-висока ефективност в сравнение с предишната, гарантирайки ви изключителни резултати във всяко приложение.

Препаратът е произведен със специално внимание към околната среда, като предлага 98% биоразградима формула и рециклируем контейнер. Така, използвайки Ajax, не само поддържате чистотата у дома, но и внасяте своя принос за опазване на околната среда.

Мнения: „Доволна съм от продукта.Чисти добре,има и страхотен аромат.“ EMAG

4

Sano

Най-добрия био препарат за почистване на прозорци

Sano

EMAG
Почистващ препарат за прозорци, Green Power, 750 мл

Sano Green Power е изключително ефективен екологичен препарат за почистване на прозорци, който осигурява безупречно чисти и бляскави повърхности без оставяне на нежелани следи.

Един от ключовите му аспекти е универсалността – този течен препарат е подходящ за почистване и полиране на различни повърхности като прозорци, огледала, предни стъкла, порцелан, керамика, ламинирани повърхности и други.

Формулата му, обогатена с оцет, осигурява лесно и ефикасно почистване, като същевременно не оставя следи.

Продуктът притежава зелен етикет, сертифициран от Института по стандартизация на Израел, което гарантира високо качество и съобразеност с екологичните стандарти.

Съставът му включва възобновяеми повърхностноактивни вещества на базата на растения като захарна тръстика или царевица, което го прави биоразградим и приятен за околната среда.

Опаковката на продукта е 100% рециклируема, а количеството пластмаса в нея е контролирано, за да се намали негативното въздействие върху околната среда.

Сано Грийн Пауър е истински избор за тези, които ценят природосъобразността и ефективността в един продукт.

Характеристики:

 • Ефективно почистване и полиране
 • Без оставяне на следи
 • Със зелен етикет, сертифициран от Института по стандартизация на Израел
 • Възобновяеми повърхностноактивни вещества на базата на растения
 • 100% рециклируема опаковка
 • Предлага се в опаковка от 750 мл с пулверизатор

Мнения: „Има много свежа миризма и почиства много добре. Препоръчвам, аз го взех на промоционална цена и съм много доволна, бих го закупила отново.“ –  EMAG

5

Ludwik

Най-добрия препарат за почистване на прозорци и стъклени повърхности

Ludwik

EMAG
Разтвор за почистване на прозорци, DODATKOWA ОФЕРТА – CHEMIA, 750 мл

Разтворът за почистване на прозорци Ludwik DODATKOWA ОФЕРТА – CHEMIA е иновативен продукт, съчетаващ традиционни решения на Ludwik с най-новите субстанции на пазара.

Този разтвор е създаден специално за ефективно почистване на стъкла, огледала и други стъклени повърхности.

Една от ключовите му предимства е перфектното разтваряне на всякакви замърсявания и обезмасляване на повърхностите, като същевременно се изпарява бързо и без оставяне на следи или ивици.

Удобната опаковка с пръскачка прави използването му максимално удобно и лесно.

Разтворът за почистване на прозорци Ludwik DODATKOWA ОФЕРТА – CHEMIA е надежден избор за всеки, който търси качествено и ефективно почистване на стъклени повърхности.

Характеристики:

 • Съчетание на традиционни решения с най-новите субстанции на пазара
 • Подходящ за почистване на стъкла, огледала и други стъклени повърхности
 • Перфектно разтваря замърсяванията и обезмаслява повърхностите
 • Бързо изпаряване без оставяне на следи или ивици
 • Удобна опаковка с пръскачка за лесно използване
 • Вместимост: 750 мл
6

MEDIX

Най-добрия професионален препарат за почистване на прозорци

MEDIX

EMAG
Препарат за почистване и полиране на стъклени и гладки повърхности, professional, GCL 200, 5 литра

Препаратът за почистване и полиране на стъклени и гладки повърхности MEDIX professional, GCL 200, е идеално решение за бързо и ефективно почистване без замазване.

Този препарат е изключително бързодействащ, базиран на алкохол, което го прави икономичен за употреба, като осигурява блестяща чистота без оставяне на следи.

Специалната икономична формула, която е базирана на алкохол, гарантира, че повърхностите се почистват добре и без замърсяване. Продуктът е подходящ за почистване, поддръжка и полиране на различни повърхности като прозорци, стъкла, витрини, огледала, парапети на ескалатори и много други.

Препаратът отстранява различни видове замърсявания като отпечатъци от пръсти, насекоми, уличен прах, следи от дъжд и други, като оставя свеж аромат на люляк.

С обем от 5 литра, този препарат е идеален за професионална употреба и осигурява несравнимо качество и ефективност в почистването на стъклени и гладки повърхности.

Ефикасен препарат за бързо почистване и полиране, разработен със специална формула, основана на алкохол, което го прави икономичен и осигурява безупречна чистота без да оставя следи. Подходящ за разнообразие от повърхности, премахва различни видове замърсявания, като осигурява приятен аромат на люляк. Предлага се в опаковка от 5 литра.

7

Pink Stuff

Най-добрия препарат за почистване на прозорци за блясък

Pink Stuff

EMAG

Прозорци, огледала и стъклени повърхности могат да заблестят с безупречен блясък благодарение на разтвора за почистване на прозорци Pink Stuff. С този продукт, зареден със свеж и плодов аромат, мазнините и мръсотията се премахват леко и ефективно. Силата на розовия оцет оставя повърхностите искрящо чисти, с изключителен блясък.

Използването на разтвора е лесно: просто завъртете дюзата в положение „ON“, напръскайте директно върху повърхността от разстояние 30-40 см и след това избършете с хартиена кърпа. За постигане на най-добри резултати, полирайте с чиста и суха кърпа.

Този продукт е мощен почистващ агент, затова е препоръчително да се използва с внимание: хората с чувствителна кожа трябва да носят защитни ръкавици при употреба.

След употреба, завъртете дюзата в положение „OFF“ и съхранявайте продукта на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина и екстремни температури.

Съставките на продукта включват <5% анионни повърхностноактивни вещества и парфюм. Важно е да се има предвид, че този продукт е класифициран като опасен съгласно Глобалната хармонизирана система за класификация и етикетиране на химически вещества (GHS), затова е необходимо да се съхранява на място, недостъпно за деца, и да се прочете внимателно етикета преди употреба.

Мнения: „Добре почиства прозорците без да става на облаци“ –  EMAG

Mellerud EMAG

Почистващ разтвор за огледала и прозорци
8

Karcher EMAG

Почистващ препарат за прозорци, RM 503 Profi, Концентриран, 500 мл
9

Gallus EMAG

Разтвор за стъкла и огледала Professional, Син, 1л
10

SC Johnson Kft EMAG

Разтвор за прозорци и огледала, С оцет, 500 мл
11

Най-добрия препарат за почистване на прозорци за 2024 година

Класация 2024
1Най-добрия препарат за почистване на прозорциHG
2Най-добрия бюджетен препарат за почистване на прозорциSpic&Span
3Най-добрия ароматен препарат за почистване на прозорциAjax
4Най-добрия био препарат за почистване на прозорциSano
5Най-добрия препарат за почистване на прозорци и стъклени повърхностиLudwik
6Най-добрия професионален препарат за почистване на прозорциMEDIX
7Най-добрия препарат за почистване на прозорци за блясъкPink Stuff
Най-добрия препарат за почистване на прозорци онлайн

Защо поддържането на чисти прозорци е толкова важно

най-добрия препарат за почистване на прозорци

По-чистите прозорци ви помагат да виждате по-ясно, което може да подобри изгледа на всекидневните ви занимания или да улесни шофирането.

Прозорците често събират прах и мръсотия както отвътре, така и отвън, което може да забави проникването на светлина в дома ви и да увеличи наличието на алергени. Редовното почистване на прозорците отвътре и отвън може да помогне да се подобри проникването на светлина и да се намали наличието на алергени.

Естествената светлина е от съществено значение за здравето и настроението ни, като подпомага растежа на растенията и ни помага да се чувстваме по-добре. Затова е препоръчително да почиствате прозорците си с редовни интервали, за да осигурите достъп на светлина и да премахнете всякакви натрупвания.

Какво трябва да имате предвид при избора на препарат за почистване на стъкла

 1. Съставки: Внимателно прегледайте съставките. Продукти с амоняк или оцет не са подходящи за тонирани стъклени повърхности или гранитни плотове. Ако сте чувствителни към аромати, изберете продукт без добавени аромати.
 2. Форма: Течните спрейове са най-често срещаният вид, но могат да бъдат непрактични за употреба поради прекомерното разпръскване. Спрейовете, които се разнасят като фина мъгла, са по-удобни. Пяната може да изисква допълнително избърсване. Предварително навлажнените кърпи са удобни, но могат да изсъхнат бързо и са по-скъпи за употреба.
 3. Устойчивост: Много марки предлагат рециклируеми или повторно използвани опаковки и концентрати, които се разреждат с вода. При покупка разгледайте възможността за използване на микрофибърни кърпи за многократна употреба, които може да се перат, за да намалите отпадъците и да получите по-добри резултати.

Могат ли препаратите за почистване на стъкло да унищожат бактерии и вируси по повърхностите?

най-добрия препарат за почистване на прозорци

В повечето случаи не. Въпреки че множество марки почистващи препарати за стъкло съдържат амоняк и алкохол, те не са разработени със съставки или концентрации, достатъчни за хигиенизиране или дезинфекция на повърхности.

За да сте сигурни, че определен почистващ препарат е ефективен при унищожаване на микроби, потърсете регистрационния номер на ЕПА на етикета. Този номер обикновено се намира в долната част на задния етикет.

Мога ли да приложа препарати за почистване на прозорци върху други повърхности?

В определени случаи да. Повечето препарати за почистване на прозорци и стъкла могат безопасно да се използват за почистване на хромирани повърхности, ламинирани плотове, стъклени плотове и други.

Въпреки това, не е препоръчително да ги използвате върху електроника, дървени подове, повърхности на маси и някои видове кухненски плотове, като гранит, особено ако съдържат амоняк или оцет.

За да бъдете сигурни, проверете етикета на продукта, за да определите къде е безопасно да го използвате и къде трябва да бъдете внимателни.

Как тестваме почистващи препарати за прозорци и стъкла

В лабораторията на sravniceni.com тестваме множество продукти за почистване на прозорци и стъкла всяка година, включително универсални препарати за почистване, специализирани продукти за неръждаема стомана и различни почистващи препарати за прозорци.

Оценяваме ефективността на почистващите препарати за стъкло и прозорци чрез няколко метода. Първо, прилагаме равномерно мазнини, прашни/мазни смеси и следи от червило върху тестови панели от черно стъкло. Това ни позволява да оценим добре филмите и ивиците, които оставят почистващите препарати. След това нанасяме препарата за стъкло, извършваме определен брой движения и оценяваме качеството на почистването. Броим и изследваме броя на минаванията, нужни за изчистване на стъклото.

Допълнително, използваме мазно петно от червило, за да измерим времето, което почистващият препарат отнема да разтвори мазнината. Контролираме нивото на натиск и използваме еднакви кърпи за всяко тестване. След тестовете отбелязваме всякакви остатъци или ивици, оценяваме удобството на употреба и прецизността на дозиране, както и яснотата на инструкциите върху етикета. Нашата последна проверка включва оценка на продуктите спрямо ефективността, формулата, опаковката и удобството на употреба. По този начин отсяваме най-добрия препарат за почистване на прозорци.

Най-добрата Прахосмукачка | Най-добрите Перящи Прахосмукачки | Най-добрата Прахосмукачка за Пепел | каква парочистачка да си купя и кои са най-добри | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите външни ролетни щори 

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0