Най-добрите Бойлери

3
Оценка: 5 (4 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Откриването на най-добрите бойлери за вашия дом изисква оценка на няколко аспекта, включително цената, енергийната ефективност, типа и вашите предпочитания. В следващата секция ще бъдат разгледани основните фактори, които следва да се вземат предвид при избора на бойлер, включително разнообразието от налични типове бойлери.

Bottom Line
Spec
1
res bd8709d09ddbd7512f96305d296cb71c
Електрически бойлер Ariston Lydos Wi-Fi 
най-добрия бойлер като цяло
Цена EMAG
100 л, 1800 W, Интернет връзка, Емайлиран вътрешен резервоар с титан
2
res a01e23144c2efc6d6e0d9dd8d0da96cb
Tesy BiLight GCV1004420B11TSR
най-добрия бойлер бюджетен вариант
Цена EMAG
2000 W, 100 л, 0.8 Mpa, 18 мм
3
res fcaee01f3e0623ac2960d4a32a045963
TESY Modeco GCH 804730 C21 TSR
най-добрите хоризонтални бойлери
Цена EMAG
80 л, 3000 W, Хоризонтален, Регулируем термостат
4
res ce98c42fc77cd2da8ecc6a5cd36988e3
Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR
най-добрия бойлер със серпентина
Цена EMAG
2000 W, 100 л, Серпентина от дясната страна, 0.8 Mpa, 18 мм
5
res 13afc3b6bca69d0446721524cb4e4871
Heckermann LCD
най-добрите проточни бойлери
Цена EMAG
Размер: 280x190x65mm;
Водоустойчив: IPX4;
Разположение: стена;
Тегло: 3 кг;
Дисплей: LCD;

(Забележка: Данните за продукта и цените са точни към момента на публикуване и подлежат на промяна.)


Бойлерите изпълняват съществена, но проста задача – осигуряване на дома с топла вода. Процесът включва засмукване на студената вода в бойлера, където тя се загрява и след това се подава към различните точки за вода в жилището, като мивки, душове и други уреди.

И въпреки че тази функция може да звучи проста, отговора на въпроса кои са най-добрите бойлери и изборът на правилния бойлер, отговарящ на вашите нужди и пространство, може да бъде трудно. Нека първо да ви запознаем какви видове бойлери има.

Какви видове бойлери има?

Изборът на бойлер в наши дни не е лесна задача, особено поради голямото разнообразие на пазара, предлагащо различни модели, размери и технологии за затопляне на водата.

Вертикалният бойлер е един от най-популярните многолитражни бойлери в България, предпочитан основно поради своята добра цена и пригодност за употреба от цялото домакинство. Този тип бойлер работи но принципа на съд под налягане с нагревател.

Хоризонталният бойлер се различава от вертикалния по начина на монтаж, като принципът на работа е същият. Хоризонталният бойлер е предпочитан за монтаж в ограничени пространства, където запазва свободното пространство в банята.

Освен това имате възможността да избират между бойлери без резервоар (проточен бойлер), които осигуряват моментална топла вода или такива с резервоар (обемни бойлери), които съхраняват топлата вода за по-късна употреба.

Също така може да срещнете и следните видове:

Бойлер със серпентина

Тези комбинирани бойлери могат да работят с различни източници на енергия освен ток. Принципът на загряване на водата обаче остава същият като при стандартните бойлери.

Бойлери за мивка под или над нея

Тези компактни бойлери, с обем до 30 литра, осигуряват бързо загряване на водата и са отлично решение за кухнята, когато тя е отдалечена от основния бойлер. Изборът на този тип бойлер предотвратява големите загуби на топлина, които могат да възникнат при дългия тръбен път.

Стоящ бойлер

Стоящият бойлер може да бъде електрически или комбиниран и е подходящ за монтаж в подземни помещения. С отлично ниво на изолация, този тип бойлер предпочитан в къщи с повече жители, предлагайки модели с обеми над 1000 литра.

Термопомпен бойлер

Термопомпените бойлери използват различен принцип на работа, извличайки топлината от въздуха, за да загреят водата. Този тип бойлер охлажда помещението, в което е инсталиран, като използва електроенергията за транспортиране на топлината.

Термодинамичен бойлер

Тези бойлери, работещи по принципа на термопомпата, са до 75% по-икономични от стандартните електрически бойлери, използвайки въздуха за подаване на почти цялата мощност за загряване на водата.

За да ви помогнем в този избор, представяме списък с най-добрите бойлери, които могат да се адаптират към вашия дом и начин на живот.

11-те Най-добри бойлери


1

Електрически бойлер Ariston Lydos Wi-Fi 

най-добрите бойлери като цяло

Ariston Lydos Wi-Fi

EMAG
най-добрия бойлер като цяло

Ariston Lydos Wi-Fi 100 л е модерен електрически бойлер, който предлага интелигентни функции и висококачествено електрическо загряване.

Вдъхновен от италианската елегантност и създаден с майсторство от Умберто Палермо, този електрически бойлер не е просто уред, а икона на съвременното домакинство.

Съчетавайки върхови технологии и изтънчен дизайн, един от най-добрите бойлери Ariston LYDOS Wi-Fi променя начина, по който виждаме отоплението на водата. WaterPlus Technology не само предоставя по-голям комфорт, но и допринася за икономия на топла вода, като подчертава практичността на уреда.

T-FLEX софтуерът е допълнителен акцент към интелигентното управление, предоставяйки персонализирани опции и гъвкавост в ежедневната употреба. От най-вече удобство до икономия на енергия, този бойлер ви дава контрол в ръцете ви.

Изработен с внимание към детайлите, Ariston LYDOS Wi-Fi не е просто електрически бойлер, а естетично предизвикателство. Заоблената форма, елегантните материали и липсата на видими винтове съчетават красота и функционалност в перфектен баланс.

Ariston Lydos Wi-Fi 100 л предлага висока ефективност, голям капацитет и удобен контрол чрез Wi-Fi функцията. Елегантният дизайн и съвременните технологии го правят идеален за домакинства, които ценят удобството и ефективността в поддържането на топла вода. Със своите интелигентни функции и висок клас на енергийна ефективност, този електрически бойлер е сигурен избор за модерни домове.

2

Електрически бойлер Tesy BiLight GCV1004420B11TSR

най-добрите бойлери бюджетен вариант

Tesy BiLight GCV1004420B11TSR

EMAG
най-добрия бойлер бюджетен вариант

Електрическият бойлер Tesy BiLight GCV1004420B11TSR съчетава елегантен дизайн и иновативни технологии, предоставяйки висока ефективност и удобство в домакинството.

Със своя нов дизайн на струйника, изработен от неръждаема стомана, бойлерът внедрява иновативната технология Piston Effect, която забавя смесването на водата и създава уникален ефект. Този Piston Effect осигурява до 15% повече топла вода, предоставяйки по-голям комфорт при ежедневната употреба.

Благодарение на технологията, която спестява до 16% топлинна енергия, един от най-добрите бойлери на ниска цена Tesy BiLight е не само ефективен, но и икономичен. Термовръзката между водосъдържателя и монтажната планка е премахната, увеличавайки енергийната ефективност и намалявайки загубата на топлина.

Уникалният Bilight ключ с два режима на работа е още една функция, която прави бойлера лесен за управление. Светодиодният индикатор сменя цвета си, визуализирайки режима на уреда – затопляне, достигане на максимална температура или готовност за употреба.

Освен това, удобният терморегулатор с ясни степени и изпъкнали точки позволява лесната и плавна настройка на температурата, предоставяйки удовлетворяващо изживяване дори на лица със зрителни затруднения.

С Tesy BiLight GCV1004420B11TSR не само ще получите надежден и ефективен електрически бойлер, но и стилен и интелигентен уред, който ще подобри вашето домакинство.

3

Електрически бойлер TESY Modeco GCH 804730 C21 TSR

най-добрите хоризонтални бойлери

TESY Modeco GCH 804730 C21 TSR

EMAG
най-добрите хоризонтални бойлери

Електрическият бойлер TESY Modeco GCH 804730 C21 TSR съчетава в себе си впечатляващ дизайн и иновативни технологии, предоставяйки най-модерните функционалности в областта на енергийната ефективност и безпроблемната работа на продукта.

Технологията INSUTECH Plus, разработена от TESY, осигурява високоефективна изолация и ниски топлинни загуби, предоставяйки така на потребителя ефективен и икономичен електрически бойлер.

Иновативната функция PISTON EFFECT контролира скоростта на постъпващата вода, увеличавайки количеството гореща вода с до 15%. Този ефект не само подобрява ефективността, но и предоставя по-голям комфорт при използване.

Бойлерът разполага с електрически превключвател за удобство при включване и изключване на уреда. Индикацията на BiLight предоставя лесно и бързо идентифициране на различните режими на работа, осигурявайки удобство при управлението на бойлера.

За допълнителна защита и удължаване на експлоатационния живот, бойлерът е оборудван със стъклокерамично покритие за предпазване от корозия, както и резервоар, заварен с плазма. Това осигурява надеждна и дълготрайна експлоатация на уреда.

Един от най-добрите хоризонтални бойлери TESY Modeco GCH 804730 C21 TSR представлява не само функционален електрически бойлер, но и едновременно модерен и стилен продукт, отговарящ на изискванията за ефективност и визуално въздействие.

4

Електрически бойлер със серпентина Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

най-добрия бойлер със серпентина

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

EMAG
най-добрия бойлер със серпентина

Електрическият бойлер Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR е иновативно и ефективно решение за производство на топла вода в домакинствата. Съчетавайки технологични нововъведения и стилен дизайн, този бойлер предлага изключителни функции за удобство и енергийна ефективност.

Вграденият ефект на буталото с дюза от неръждаема стомана (патентован от Tesy) осигурява 15% по-голям обем гореща вода, като намалява сместа между студената и топлата вода. Този иновативен подход гарантира по-голям комфорт и ефективност при използване.

Бойлерът разполага с технология, която премахва термичния мост между резервоара и системата за стенен монтаж, което допринася за намаляване на загубите на топлина с до 16%. Това осигурява по-ефективно използване на енергията и икономия за вашия дом.

Уникалният влагоустойчив ключ BiLight с On/Off осветление предоставя два режима на работа, визуализирани чрез промяна на цвета на светлинния индикатор. Това осигурява лесно и интуитивно управление на бойлера.

Регулируемият термостат с лесен бутон позволява настройка на желаната температура на водата, а серпентината добавя икономично, ефективно и безопасно производство на топла вода, съвместимо с централни отоплителни системи или системи със затворен контур.

Бойлерът разполага и с други полезни характеристики, като вграден магнезиев анод с дълъг живот, фланец за лесен достъп до електрическата група и изолация без CFC, гарантираща минимални топлинни загуби и икономия на енергия.

В съчетание с този набор от функции, бойлерът Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR предоставя ефективност, удобство и стил във вашия дом.

5

Електрически проточен бойлер Heckermann LCD

най-добрите проточни бойлери

Heckermann LCD

EMAG
най-добрите проточни бойлери

Електрическият проточен бойлер с LCD дисплей и душ комплект предоставя удобство и бърз достъп до топла вода във вашата баня или кухня. Ето някои от предимствата и характеристиките му:

  1. Бързо загряване на водата: За само 5 секунди устройството осигурява топла вода, предоставяйки ви незабавен достъп при нужда.
  2. Лесен монтаж: Проточният бойлер е лесен за инсталиране, което го прави удобен за бърза и безпроблемна употреба.
  3. IPX4 устойчивост: С високата степен на устойчивост IPX4, бойлерът е защитен от брызгове и осигурява сигурност при употреба в банята.
  4. Защита срещу течове: Устройството е оборудвано със защита срещу течове, което предпазва от нежелани инциденти и спомага за поддържането на сигурността.
  5. Голям LCD дисплей и сензорни бутони: Интуитивният LCD дисплей и сензорните бутони правят управлението на бойлера лесно и удобно.
  6. Модерен външен вид: Елегантният и модерен дизайн на бойлера го прави не само функционален, но и визуално привлекателен.
  7. Малки размери: Компактните размери на проточния бойлер го правят идеален за малки пространства, като например бани и кухни.
  8. Безопасност: Бойлерът осигурява безопасна употреба със защитни функции и затворен корпус с висока степен на устойчивост.

Както всички най-добри бойлери, така и този модел представлява съвременно и практично решение за вашата домашна система за топла вода, предоставяйки комбинация от удобство, икономия и стил.

6

Газов проточен бойлер Ariston FAST R X ONM 11 LPG

най-добрите проточни бойлери на газ

Ariston FAST R X ONM 11 LPG

EMAG
най-добрите проточни бойлери на газ

Ariston FAST R X ONM 11 LPG представлява един от най-добрите бързо нагряващи бойлери на газ, който съчетава съвременна технология, намалени емисии и интелигентен дизайн. Този бойлер не просто доставя гореща вода – той е инженерно чудо, създадено за перфектния баланс между ефективност и удоволствие от използването.

Неговият електронен контрол на температурата ви дава пълен контрол върху топлата вода, като същевременно гарантира икономия на енергия. Модулационната система осигурява стабилност в пламъка, като ви предоставя постоянен достъп до нужната температура.

С иновативната си горелка, Ariston FAST R X ONM 11 LPG не само спазва строгите екологични стандарти, но и превъзхожда ги, намалявайки емисиите на NOx и осигурявайки по-чист въздух.

Безопасността е ключов аспект, който дефинира този газов проточен бойлер. Автоматичното изключване и вграденият сензор за безопасност се грижат за вашата спокойна употреба.

С Ariston FAST R X ONM 11 LPG вашият дом получава повече от просто система за затопляне на вода. Това е представител на инженерната изобретателност и ангажимента към устойчивост, които ще ви осигурят не само топла вода, но и усещането за висок клас и комфорт, докато го използвате.

7

Електрически бойлер Ariston LYDOS HYBRID WI-FI 80

най-добър бойлер с термопомпа

Ariston LYDOS HYBRID WI-FI 80

EMAG
най-добър бойлер с термопомпа

Ariston LYDOS HYBRID WI-FI 80 е не просто бойлер, това е интелигентна термална система, която преизмисля начина, по който получавате топла вода. Представляващ съюз между иновативна технология и елегантен дизайн, този електрически бойлер въвежда нов стандарт в енергийна ефективност и комфорт.

Със своята хибридна технология, Ariston LYDOS HYBRID WI-FI 80 оптимизира потреблението на енергия, комбинирайки електричество и термопомпа с възобновяема енергия. Този интелигентен подход не само предлага значителни спестявания, но и се адаптира към вашите навици, осигурявайки максимален комфорт.

Софтуерът i-Memory учи от вашите предпочитания, предлагайки оптимално управление на топлата вода. Чрез интегрираната Aqua Ariston Net технология, вие имате умна връзка с вашия бойлер отвсякъде, гарантирайки, че ви очаква готова топла вода и предоставяйки ви пълен контрол върху системата.

Освен това, този бойлер е дизайнерско бижу, което се вписва хармонично в интериора на вашия дом. Италианският стил и интелигентният интерфейс го правят не просто уред за отопление на вода, а истински елемент на вашия домашен комфорт. Ariston LYDOS HYBRID WI-FI 80 – когато топлата вода среща бъдещето.

Електрически бойлер Atlantic О’Pro, 200 литра EMAG

най-добрите хоризонтални бойлери висок клас
8

Проточен бойлер, За мивка EMAG

най-добрите проточни бойлери за кухня
9
10

Котел на дърва FM EMAG

Бойлер на дърва, Неръждаема стомана, 90 л
11

Кои са най-добрите бойлери за годината

Класация 2024
1най-добрия бойлер като цялоЕлектрически бойлер Ariston Lydos Wi-Fi 
2най-добрия бойлер бюджетен вариантTesy BiLight GCV1004420B11TSR
3най-добрите хоризонтални бойлериTESY Modeco GCH 804730 C21 TSR
4най-добрия бойлер със серпентинаTesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR
5най-добрите проточни бойлериHeckermann LCD
6най-добрите проточни бойлери на газГазов проточен бойлер Ariston FAST R X ONM 11 LPG
7най-добър бойлер с термопомпаAriston LYDOS HYBRID WI-FI 80
Ето кои бойлери са най-добри

Как избрахме най-добрите бойлери

най-добрите бойлери
За да изберем най-добрите бойлери, проведохме редица тестове и се съобразихме с мнения на потребители

Процесът на избор на най-добрите бойлери беше извършен след обширно и внимателно проучване на различни продукти. Бяха извършени анализи на спецификациите на всяка единица, както и сравнения с конкурентите.

В този процес бяха взети предвид фактори като видът на бойлера, вида на горивото, размерите, дебитът (ако става въпрос за бойлери без резервоар) и капацитета на резервоара (за бойлерите с резервоар). Важни бяха и наличността и цената, които допълнително помогнаха за фокусиране върху най-подходящите продукти.

Процесът не включваше само технически аспекти, но и обзор на потребителските отзиви, мнения и оценки на различни платформи. Този детайлен подход гарантира, че списъкът с най-добрите бойлери не само отразява техническите характеристики, но и удовлетворява потребителските изисквания и предпочитания.

Така, след стриктен селекционен процес, бяха избрани най-добрите бойлери в различни категории, осигурявайки на потребителите подробна и информативна перспектива при избора на подходящия за тях уред за нагряване на вода.

Как да изберете най-добрия бойлер за вас

най-добрите бойлери
„Как да изберем най-добрите бойлери“ (футуристична снимка от AI)

Изборът на подходящ бойлер може да бъде определен от няколко съществени фактора, които трябва да бъдат внимателно разгледани. Източникът на гориво, капацитетът, потреблението на енергия и дебитът са сред ключовите фактори, които се изправят на преден план при този избор.

Капацитет: Капацитетът на бойлера е директно свързан с броя на лицата в домакинството ви. Например бойлер с резервоар от 60 – 80 литра е подходящ за дом с двама до трима души. За дом с три до четири души може да се изисква резервоар от 100 до 150 литра, в зависимост от обема на използвана вода. Домакинство с пет или повече души обикновено се нуждае от резервоар от200 литра. Важно е да се отбележи, че с увеличаване на капацитета на резервоара, разходите също ще се увеличат.

Размер: Инвестирането в бойлер без резервоар предлага няколко предимства, като едно от основните е свързано с размера на устройството. Бойлерите без резервоар се отличават с компактни размери и форма, което ги прави подходящи за тесни пространства, където по-големите резервоари не могат да се поберат. Тази характеристика ги прави идеални за малки къщи и кооперации.

Освен това, бойлерите без резервоар са изключително удобни за инсталиране на различни места. Техният компактен дизайн позволява поставянето им под плота или под мивката. В сравнение, бойлерите в стил резервоар обичайно заемат повече място, но съществуват модели с високи и тесни профили, които лесно могат да се интегрират в тесни ъгли или малки помещения. За успешна инсталация е важно да извършите точни измервания на пространството и самия бойлер, като осигурите достатъчно място за водопроводи, електрически връзки, газопроводи и вентилационни отвори.

Така инвестирането в бойлер без резервоар не само осигурява по-голяма гъвкавост и удобство за инсталация в различни среди, но и поддържа ефективно отопление на водата в по-ограничени пространства.

Време за загряване: Времето за загряване показва количеството вода, което бойлерът може да загрее за един час. Тя трябва да отговаря на или да надхвърля обема на топлата вода, необходим за едновременната употреба на всички уреди и кранове в дома ви.

Дебит или литри в минута: Проточните бойлери се оценяват по техния дебит, измерен в литри в минута. По-високите стойности позволяват на бойлера да доставя повече топла вода.

Гаранция: Гаранцията на бойлера е съществен аспект. Газовите бойлери с резервоар обикновено имат очакван живот от осем до 12 години, но техният срок може да бъде намален от корозия или натрупване на съдържание в резервоара, ако не се поддържат правилно. Бойлерите без резервоар, от своя страна, могат да издържат 20 години или повече.

Тип гориво: Изборът между газови и електрически бойлери често зависи от личните предпочитания. Въпреки че газовите и електрическите бойлери са най-разпространените, съществуват и други опции като слънчева енергия, мазут и пропан. Електрическите бойлери се отличават с по-висока енергийна ефективност в сравнение с газовите, но същевременно електричеството е по-скъпо от природния газ.

Използване на енергия: Бойлерът може да представлява до една пета от общата ви сметка за енергия, в зависимост от вида и консумацията на вода.

Обобщено казано, изборът на бойлер изисква внимание към различни фактори като капацитет, тарифа за първи час, дебит, гаранция, тип гориво и енергийна ефективност. Всички тези параметри трябва да бъдат балансирани, за да се намери бойлер, отговарящ на конкретните нужди на домакинството ви и в същото време да осигури икономия на енергия и разходи.

Какви характеристики на бойлера се открояват?

най-добрите бойлери
най-добрите бойлери имат повече функции

При избора на бойлер за вашия дом според Forbes, е от съществено значение да обърнете внимание на редица характеристики и функции, които могат да направят уреда по-ефективен и удобен за употреба. Възможностите, които се издигат като ключови, включват цифрови дисплеи, устройства против котлен камък и хардуерните детайли.

Устройства против котлен камък: Някои модели бойлери са оборудвани с устройства против котлен камък, които въртят водата в дъното на резервоара с цел намаляване на натрупванията. Това не само че подпомага поддържането на бойлера в добро състояние, но може също така да удължи неговия живот.

Хардуер и оборудване: От значение е да обърнете внимание на детайлите като материала на дренажната тръба. Например, месинговата дренажна тръба обикновено е по-дълготрайна от пластмасовата. Важно е също да разберете как се източва бойлерът, ако планирате да извършвате самостоятелна поддръжка.

Стъклена облицовка: Бойлерите за съхранение обикновено разполагат с „стъклена“ облицовка в резервоара, която предотвратява корозия. Този слой може да бъде от порцеланов емайл или неръждаема стомана. Предпочитанията между двете може да зависят от конкретните изисквания и предпочитания.

Цифрови дисплеи: Цифровите дисплеи предоставят полезна информация като работна температура, ваканционен режим и налягане. Някои модерни бойлери дори могат да се свързват с Wi-Fi и интелигентни домашни приложения, което увеличава управлението и мониторинга на уреда. Тези функции предоставят по-голям контрол и комфорт във вашето домакинство.

Често задавани въпроси

Колко дълго издържат бойлерите и какъв тип бойлер издържа най-дълго?

Бойлерите в стил резервоар обичайно имат очаквана продължителност на живот от осем до 12 години. Въпреки това, правилната грижа и поддръжка могат да удължат този срок. Те могат да се справят с проблеми като корозия, като използват стъклен емайл вътре в резервоара и магнезиеви или алуминиеви пръти за борба срещу корозията.

От друга страна, бойлерите без резервоар обикновено издържат 20 години или повече. Те предоставят по-дълъг живот, тъй като не се сблъскват със същите проблеми с корозията като техните съпоставителни бойлери в стил резервоар. Този тип бойлери използва различна технология, което им позволява да се поддържат дълги години с минимални проблеми.

Прочети Още:

най-добрата пералня | най-добрата пералня със сушилнянай-добрата сушилня за дрехи | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите съдомиялни машини

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0