Най-добрите и Безвредни Съдове за Готвене

3
Оценка: 5 (3 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Как да изберете най-добрите и безвредни съдове за готвене? Е като започнем от материала на съда за готвене до максималната температурата на нагряване, всичко има значение.

За да ви помогнем при този избор, ние смесваме нашите знания от тестовете на продукти с обширни изследвания, за да идентифицираме най-функционалните, ефективни и бюджетно-приятни варианти.

Spec
1
res 17eb3ff9874b593a0968d10930f5cbd0
BerlingerHaus
Най-добрите и безвредни съдове за готвене
Цена EMAG
2
res 005c8e8daa89c545ba03402075288fbc
Bachmayer
Най-добрите и безвредни съдове за готвене с бюджетна цена
Цена EMAG
3
res 8eb2c88644a28228da159f45a7575d2b
Tefal
Най-добрите и безвредни съдове за готвене с титаново покритие
Цена EMAG
4
res 1ab12558e907701daa0f03127cb57229
Churchill
Най-добрите и безвредни съдове за готвене от керамика
Цена EMAG
5
res 281ecb1406bb92b47d51b49cb5b33d55
Mira N
Най-добрите и безвредни съдове за готвене от керамика с бюджетна цена
Цена EMAG

Вие може да отделяте внимание на съставките, които използвате в кулинарните си експерименти, но вероятно не обръщате същото внимание на материалите, от които са изработени съдовете и тиганите, които използвате в кухнята си. А това също има значение за вашето здраве.

Най-добрите и безвредни съдове за готвене за 2024 година

Когато се говори за „токсични готварски съдове“, често се има предвид всякакви съдове за готвене, които разполагат с незалепващо покритие, създадено от клас изкуствени химикали, които произхождат от група от над 12 000 химикала, наричани PFAS или пер- и полифлуороалкилови вещества. Сред тях са вещества като PTFE, GenX, PFOAs и PFOS.

PFAS химикалите се наричат „вечни“, защото не се разграждат в околната среда и могат да се натрупват в човешкото тяло, включително в кръвта и органите. Те се свързват със заболявания като рак на тестисите и бъбреците, безплодие, увреждане на черния дроб и проблеми с щитовидната жлеза.

По-общо казано, безвредните съдове за готвене включват всички такива, които не съдържат незалепващо покритие, направено от химикали от класа на PFAS.

Въпреки това, има загриженост относно някои тежки метали като олово и кадмий, които могат да проникнат в храната от метални съдове за готвене и глазури, използвани върху съдовете с емайлирано покритие.

Ако имате тревоги относно това, е препоръчително да се консултирате с вашия лекар за индивидуални съвети.

Най-безопасните готварски съдове за вашето здраве включват: неръждаема стомана, въглеродна стомана, чугун с емайлирано покритие, изцяло керамични съдове за готвене и готварски съдове с керамично покритие с незалепващо покритие.

1

BerlingerHaus

Най-добрите и безвредни съдове за готвене

BerlingerHaus

EMAG
Комплект за готвене, Burgundy Metallic Line BH/1632N, 15 части

При покупката на комплект за готвене BerlingerHaus Burgundy Metallic Line BH/1632N, ще ви впечатлят не само елегантният дизайн, но и високото качество на изработка, което предлага. Със своите 15 части този комплект включва всичко необходимо за приготвянето на разнообразни ястия.

Интериорът на съдовете е облицован с 3-слойно мраморно покритие, което осигурява равномерно разпределение на топлината и предотвратява залепването на храната. Това ви дава възможност да готвите с по-малко мазнина и да постигнете отлични резултати във всяко ястие.

Ергономичните дръжки на съдовете осигуряват комфорт и удобство при пренасянето им, като същевременно предпазват от изгаряне.

Комплектът е изключително функционален, предлагайки различни размери на съдовете за съответните ви нужди. Включените тенджери с капак предлагат различен обем, което ви позволява да готвите както по-големи, така и по-малки количества храна. Дълбокият тиган е идеален за пържене и сотиране на зеленчуци, месо и други ястия.

Освен функционалността, комплектът се отличава и с елегантен дизайн, който ще внесе изисканост във вашата кухня. Богатата бордова металикова отблясък добавя стил и класа към всяка кулинарна обстановка.

Съдовете от този комплект са също така екологични, като предлагат възможност за готвене с по-малко мазнина и използване на по-малко енергия благодарение на ефективното разпределение на топлината.

Съдовете могат да се мият както на ръка, така и в съдомиялна машина, което прави тяхната поддръжка удобна и лесна.

Мнения: „Страхотен комплект, качество на изработка и покритие.“ – EMAG

2

Bachmayer

Най-добрите и безвредни съдове за готвене с бюджетна цена

Bachmayer

EMAG
Комплект съдове за готвене, BM-1200 от неръждаема стомана, 12 части

Комплектът съдове за готвене Bachmayer BM-1200 е изключително практичен и удобен избор за всеки, който цени качеството и функционалността в кухнята. Съставен от 12 части, този комплект предлага всичко необходимо за разнообразно готвене и приготвяне на ястия в домашни условия.

Изработен от висококачествена неръждаема стомана, материалът на приборите осигурява изключителна издръжливост и устойчивост на високи температури. Специално разработената 9-слойна топлопроводима основа гарантира равномерно разпределение на топлината, което е от съществено значение за постигането на перфектни резултати при готвене. Благодарение на тази основа, съдовете запазват топлината по-дълго време, което е идеално за поддържане на температурата на приготвените ястия.

Освен функционалността, комплектът предлага и практични допълнителни функции. Изпарителните стъклени капаци позволяват да следите процеса на готвене без да отваряте съда, запазвайки влагата и аромата на храната. Възможността за използване на този комплект на всякакви видове котлони го прави подходящ за всяка кухня, като предлага максимална гъвкавост при приготвянето на храна.

Поддръжката на съдовете е лесна и удобна, като те могат да се мият както на ръка, така и в съдомиялна машина. Техните гладки повърхности позволяват бързо и ефективно почистване след употреба.

Общо взето, комплектът съдове за готвене Bachmayer BM-1200 предлага изключително качество, функционалност и удобство, което го прави идеален избор за всеки кулинарен ентусиаст.

3

Tefal

Най-добрите и безвредни съдове за готвене с титаново покритие

Tefal

EMAG
Комплект от 11 части, Daily Cook, 2 тенджери с капак 20/24 см, Касерола 16 см, 5 прибори за готвене

Комплектът от 11 части Tefal Daily Cook е перфектното допълнение към всяка кухня, предоставяйки комфорт и безопасност при всекидневното готвене. Изработен от висококачествена неръждаема стомана, този комплект съдове предлага здравина и издръжливост, които са от съществено значение за интензивни сесии на готвене.

Ергономичните дръжки на тенджерите осигуряват удобно захващане и повишават комфорта по време на употреба. Стъкленият капак със специален дизайн може да се съхранява на повърхността на тенджерата или директно върху кухненския плот, като гарантира чистотата на кухнята при всяко готвене.

Съдовете са оборудвани с градуировки от вътрешната страна, което улеснява регулирането на съставките и осигурява перфектни резултати винаги. Базата на съдовете е устойчива и предлага подобрена издръжливост, особено по време на интензивни сесии на готвене.

Съвместимостта с всички източници на топлина, включително индукционни котлони, прави комплекта Tefal Daily Cook подходящ за всякакъв вид кухненски условия. Титановото незалепващо покритие гарантира лесни сесии на готвене и перфектно приплъзване на храната.

С иновативната технология Thermo-Spot, тиганът става интензивно червен, когато достигне идеалната температура за готвене, осигурявайки винаги перфектни резултати. Благодарение на марката Tefal, световен лидер в продажбата на кухненски съдове, можете да се насладите на безпроблемни и удовлетворителни готварски преживявания всеки ден.

4

Churchill

Най-добрите и безвредни съдове за готвене от керамика

Churchill

EMAG
Kомплект от 6 първокласни керамични съда с капак, 14 cm

С комплекта от 6 първокласни керамични съда с капак Churchill, вие получавате качествени и издръжливи съдове, които не само са функционални, но и вдъхновяващи за поднасяне на традиционни ястия по изискан и практичен начин.

Всяка чиния от комплекта разполага с вместимост от 400 ml, диаметър от 14 cm и височина от 7,5 cm, което я прави идеална за сервиране на разнообразни ястия или предястия. Глазираното покритие на всяка чиния гарантира устойчивост на леки механични удари и запазва цялостта на продукта в продължение на дълъг период от употреба.

Комплектът Churchill Art De Cuisine е съвместим с фризер и микровълнова печка, което го прави удобен и практичен за различни нужди в кухнята. Всеки елемент от комплекта е способен да издържа до 2000 цикъла на автоматично измиване, което гарантира дълготрайността и устойчивостта на съдовете при ежедневна употреба.

5

Mira N

Най-добрите и безвредни съдове за готвене от керамика с бюджетна цена

Mira N

EMAG
Гювеч, 7л., гравиран, с капак, кафяв

Гювечът Mira N с вместимост от 7 литра е идеален за приготвяне на аутентични и вкусни ястия в домашната кухня. Изработен от висококачествена керамика, този гювеч е гаранция за равномерно приготвяне на храната и запазване на вкусовите й качества.

С гланцираното си покритие и кафявия цвят, гювечът Mira N не само предлага функционалност, но и добавя елегантност към вашата кухня. Благодарение на подходящата си конструкция, той е съвместим със съдомиялна машина, което улеснява процеса на почистване след употреба.

С капака си, който помага за запазване на топлината и влагата по време на готвене, гювечът Mira N е перфектният избор за приготвяне на различни видове ястия, включително месни, зеленчукови и рибни ястия.

6

Crucible Cookware

Най-добрите и безвредни съдове за готвене от чугун

Crucible Cookware

EMAG
Емайлиран Чугунен Съд За Хляб, Холандска Фурна С Капак, Овална Форма, 24х16см, 2.7 Л, Червен

С холандската фурна на Crucible Cookware вашият хляб ще получи перфектни резултати, с равномерно изпичане и хрупкава коричка, която обгръща мекия и сочен интериор.

Този съд не е само за печене на хляб, но и за разнообразни кулинарни творения, от тестени вкусотии до яхнии и още много други ястия, предоставяйки ви универсалност в кухнята.

С гладката си повърхност от чугун, печенето е лесно и почистването е бързо, осигурявайки ви удобство извън кухнята.

Тази холандска фурна е идеален подарък за страстни пекари или готвачи, които ценят качеството и вниманието към детайла в готварството.

7

EDENBERG

Най-добрите и безвредни съдове за готвене с керамично – мраморно покритие

EDENBERG

EMAG
Комплект съдове за готвене, EB-8141, с дозатор

Комплектът съдове за готвене EDENBERG EB-8141 е необходимост за всеки кулинарен ентусиаст. С иновативната си квадратна форма, тези тенджери предлагат повече пространство за приготвяне на по-големи количества храна, което ги прави идеални за по-големи семейства или за специални случаи.

Изключително удобни и практични, с този комплект получавате не само функционални съдове за готвене, но и иновативен дизайн. Капаците от закалено стъкло с отвор за пара осигуряват контролирано готвене, а вграденият дозатор на капака позволява лесно добавяне на подправки и течности по време на приготвянето, запазвайки аромата и вкуса на ястието.

Съдовете разполагат с керамично-мраморно незалепващо покритие, което е лесно за почистване и поддържане. Също така, този тип покритие не отделя вредни химикали при готвене, като осигурява здравословно и безопасно приготвяне на храна.

Изработени от висококачествен кован алуминий, тези съдове за готвене осигуряват бързо и равномерно разпределение на топлината, като правят готвенето по-икономично и ефективно.

Съдовете са съвместими с всички видове котлони, включително и индукционни, като предлагат универсалност и удобство за всеки кулинарен проект.

Като допълнителен бонус, към комплекта получавате две силиконови ръкохватки, които предпазват ръцете от горещите дръжки, правейки готвенето още по-удобно и безопасно.

Мнения: „Красива форма, отличен материал, с нетърпение ще ги тествам. Голямата тенджера е разкошна и би могла да се ползва и като по-дълбока тава..“ – EMAG

Luminarc EMAG

Комплект термоустойчиви съдове Smart Cuisine, 5 бр.
8

Bohmann EMAG

Комплект съдове за готвене от неръждаема стомана
9

Magma EMAG

Кръгла чугунена тенджера с поставка от бреза, 470 мл
10

EDENBERG EMAG

Комплект съдове за готвене с мраморно покритие на тигана, EB-9981, сет от 12 части
11

Най-добрите и безвредни съдове за готвене

Класация 2024
1Най-добрите и безвредни съдове за готвенеBerlingerHaus
2Най-добрите и безвредни съдове за готвене с бюджетна ценаBachmayer
3Най-добрите и безвредни съдове за готвене с титаново покритиеTefal
4Най-добрите и безвредни съдове за готвене от керамикаChurchill
5Най-добрите и безвредни съдове за готвене от керамика с бюджетна ценаMira N
6Най-добрите и безвредни съдове за готвене от чугунCrucible Cookware
7Най-добрите и безвредни съдове за готвене с керамично – мраморно покритиеEDENBERG
най-добрите и безвредни съдове за готвене онлайн

Как да изберете най-добрите и безвредни съдове за готвене

най-добрите и безвредни съдове за готвене

Преди да се потопите в избора на най-добрите и безвредни съдове за готвене, трябва да имате предвид няколко фактора.

1. Нетоксични материали

Когато избирате съдове за готвене без токсични вещества, материалът, от който са изработени, е от съществено значение.

Един от ключовите аспекти при търсенето на най-безопасни тенджери и тигани е избягването на материали, които съдържат PFA (пер- и поли-флуороалкилови вещества).

Тези вещества се срещат често в тефлонови и незалепващи тигани, които се предлагат в магазините и се считат за опасни, ако се консумират в големи количества.

За безопасността на вашата храна предпочитайте съдове за готвене от неръждаема стомана, керамика, стъкло и чугун.

При избор на съдове с незалепващо покритие, търсете незалепваща керамика, която е отличен избор за безопасно готвене и лесно почистване. Важно е да се уверите, че избраните от вас опции са без PFA и PFOA, за да гарантирате максималната безопасност на вашия готварски процес.

2. Температура на готвене

Преди да започнете да готвите с даден съд, е важно да се запознаете с максималната температура, до която този съд може да се нагрее.

Всеки съд за готвене има свои граници на температурата, които не трябва да се превишават, за да се предотвратят евентуални щети както на храната, така и на оборудването.

Преди да закупите съдове за готвене, е важно да оцените какво точно планирате да готвите и как точно планирате да го правите.

Някои съдове за готвене са предназначени само за използване на котлона, докато други могат да бъдат използвани и на котлона, и във фурната или дори на открит пламък.

Знанието как да използвате правилно вашите съдове за готвене е ключът за гарантиране, че няма да се позволи на нежелани химикали да проникнат в храната, която приготвяте.

3. Почистване и грижа

Когато става въпрос за почистване и поддръжка на нетоксични съдове за готвене, е важно да имате предвид, че те могат да бъдат направени от различни материали, което означава, че ще изискват различни подходи и грижи.

Например, за съдове с керамично незалепващо покритие като керамика, се препоръчва ръчно миене и използване на неметални прибори, за да се запази качеството на покритието.

В сравнение, съдове от неръждаема стомана, стъкло или емайлиран чугун могат да бъдат поставяни в съдомиялната машина без риск от повреда.

Винаги е добре да прегледате инструкциите на производителя за правилната грижа за всяко отделно парче нетоксични съдове за готвене, което разглеждате, за да бъдете сигурни, че сте подготвени и готови да се справите с поддръжката му.

Безвредни ли са керамичните съдове за готвене?

Да, керамичните съдове за готвене са безвредни по природа и обикновено не съдържат вещества като PTFE, PFAS и PFOA. Висококачествените керамични тигани могат да прослужат много години при правилна грижа и често се износват само когато незалепващото покритие се износи.

Въпреки това, винаги е добра практика да проверите етикетите на всички керамични съдове, тъй като декоративните керамични изделия може да нямат същите характеристики като специално предназначените за готвене керамични тигани, които са създадени да издържат по-високи температури.

Съдовете за готвене от неръждаема стомана безвредни ли са?

Съдовете за готвене от неръждаема стомана се считат за безопасни, тъй като обикновено не съдържат незалепващи покрития и са устойчиви на надраскване и често почистване.

При по-старите или повредени тигани може да бъде препоръчително да се заменят, особено ако често се готви с кисели съставки, които могат да ускорят разграждането на материала.

Безопасни ли са съдовете за готвене с незалепващо покритие?

най-добрите и безвредни съдове за готвене

Според FDA съдовете за готвене с незалепващо покритие са считани за относително безопасни, когато се използват в съответствие с инструкциите им и за предназначената употреба.

Изследванията показват, че производственият процес за повечето съдове с незалепващо покритие премахва по-малките PFAS молекули, което значително намалява количеството на химикалите, които могат да преминат от покритието във вашата храна.

Въпреки това, ако все още имате опасения, има алтернативни опции с незалепващо покритие, които не използват PFAS в покритието си, като например керамично незалепващо покритие.

Готварските съдове от чугун и въглеродна стомана също са добри варианти.

Как тествахме най-добрите и безвредни съдове за готвене

Този справочник с най-добрите и безвредни съдове за готвене е резултатът от множество изпитания, които сме провели, за да определим най-добрите варианти за готвене.

Нашият подход към тестването включва използване на различни методи за оценка на ефективността, като например приготвяне на порции ориз, за да проверим нивата на залепване или изгаряне, и готвене на разнообразни храни, за да оценим равномерното разпределение на топлината и възможностите за запичане или покафеняване.

Освен производителността и удобството при използване, ние от sravniceni.com обръщаме внимание и на размера, теглото и общата конструкция на готварския съд.

Оценяваме качеството на материала и сравняваме предимствата му спрямо конкурентните продукти. Провеждаме и тестове за издръжливост, като използваме метални прибори, за да проверим за възможни драскотини или вдлъбнатини.

Почистването на съдовете също е важен аспект, който изследваме, като отбелязваме колко лесно или трудно е да се почистят, и дали се интегрират добре в кухнята.

След анализ на данните от тези различни изпитания, вземаме предвид стойността, производителността, удобството при използване, общия дизайн и други фактори, за да създадем този списък с висококачествени избори, с които ще бъдете доволни да готвите и да сервирате за много години напред.

най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрите подови климатици | най-добрата пералня | най-добрата пералня със сушилня | най-добрата сушилня за дрехи | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите съдомиялни машини | най-добрите бойлери | най-добрите климатици

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0