Най-добрите Пелетни Камини с Водна Риза

1
Оценка: 5 (1 глас)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

v и котли за парна инсталация са идеалният избор, ако търсите ефективен начин да отоплявате дома си през студените зимни месеци. Ние направихме някои полеви тестове в домовете на наши читатели и събрахме потребителски мнения за да открием кои са най-добрите камини на пелети.

Bottom Line
Spec
1
res 1d37b5d2268437a97fde3f87d3e264bf
Burnit Vision
Най-добрите пелетни камини с водна риза 13kW
Цена EMAG
Настройка на подаването на пелети.
Седмичен програматор.
WiFi модул. Управлява се чрез Android или iOS.
2
res 6a3189fd2cfb4bc19d8ade34cf319e01
Lafat
Най-добрите пелетни камини с водна риза 15kW
Цена EMAG
Автоматично запалване, строго отчитани порции, Капацитет на воден резервоар 30 л.
3
res 0942e14e79925b28fa02194efef0bc24
MBS Thermo Pellet
Най-добрите пелетни камини с водна риза 20kW
Цена EMAG
Седмично програмиране, автоматично включване, дистанционно управление, Wi-Fi
4
res ecdecf636cad8943e6be7f1e0caa7aae
Ferroli Mirano Pellet N 24
Най-добрите пелетни камини с водна риза 24kW
Цена EMAG
24 kW, Цифров панел, предпазен термостат,
цифров контролен панел със сензорен екран,
самопочистваща се пелетна горелка
5
res 63c9dacfda6482d25973735c9ae05c26
BURNIT PELL EASY
Най-добрият пелетен котел 20kW
Цена EMAG
управление чрез ANDROID ИЛИ IOS, 20KW, Автоматизирано запалване и пелетоподаване

Пелетните камини и котли представляват отличен избор за домовете, които търсят надежден източник на топлина с чисто горене. Въпреки че външно приличат на обикновените дървени камини, те са специално проектирани да бъдат по-ефективни.

Пелетните камини са ефективни уреди за отопление на дома, които се характеризират с висока ефективност и използват възобновяем източник на енергия, в противоположност на газовите и електрическите уреди, които използват изкопаеми горива.

Поради факта, че пелетите се произвеждат от дървесни отпадъци и странични продукти, те спомагат за устойчивото използване на дървесните ресурси, като същевременно се явяват екологично приемливо решение за отопление.

Пелетите произвеждат по-малко пепел от дървесината, което води до по-достъпно и по-рядко почистване. Освен това камините на пелети имат повече удобство от печките на дърва, като например програмируеми термостати за прецизни температури, автоматизирано подаване на пелети и автоматично запалване.

Преди да решите да закупите камина на пелети обаче, е важно да осъзнаете, че инсталирането на този източник на отопление изисква повече грижи и поддръжка в сравнение с традиционните п котли.

Това е от особено значение, ако планирате да използвате камина на палети като основен източник на отопление и замените традиционната камина или котел на дърва.

При проучването на най-добрите пелетни камини с водна риза, оценявахме продуктите спрямо техния размер, капацитет, ефективност при изгаряне и отопление, както и леснотата за почистване, инсталиране и поддръжка.

Най-добрите пелетни камини с водна риза


1

Пелетнa каминa Burnit Vision

Най-добрите пелетни камини с водна риза 13kW

Burnit Vision

EMAG
Настройка на подаването на пелети.
Управление на помпа за отоплителна инсталация.
Управление на работните режими на пелетната камина.
Седмичен програматор.
WiFi модул. Управлява се чрез мобилно приложение за Android или iOS.

След като разгледах пелетната камина Burnit Vision с мощност 13kW и събрах отзиви от експерти и потребители, мога да кажа, че това е отличен избор за отопление, предоставящ комфортна топлина и уют. Този модел се отличава с модерен дизайн, изцяло стъклена врата и елегантни цветове. Камините Vision са компактни, лесни за инсталиране и поддръжка, което гарантира удобство в ежедневната експлоатация.

Управлението на горивния процес се осъществява от микропроцесорен контролер, който предлага възможности за дневно и седмично програмиране. Освен това, съществува опция за добавяне на модул за WI-FI контрол, който позволява управлението на камината чрез мобилно приложение.

Пелетната камина Burnit Vision е удобно решение за отопление, не изискващо отделно помещение за инсталация. Тя е компактна, лесна за монтиране и поддръжка. Горивната камера е защитена с водна риза, което допринася за по-голяма ефективност. Иновативната врата от термозакалено стъкло придава уникален вид на камината и я прави идеално допълнение към модерния интериор на жилището.

Контролерът предлага удобство и лесно инсталиране, с надежден и гъвкав софтуер. Разполага с ясни и конкретни функции за потребителя и разширени функции, които улесняват инсталатора при различни инсталации. Осигуряващо настройка на подаването на пелети, управление на помпата за отоплителната инсталация и работните режими на камината, както и възможност за седмично програмиране и WiFi модул, който позволява управление чрез мобилно приложение.

2

Камина на пелети с водна риза Lafat

Най-добрите пелетни камини с водна риза 15 kW

Lafat

EMAG
Автоматично запалване, строго отчитани порции, Капацитет на воден резервоар 30 л.

Тествах камината на пелети с водна риза Lafat, 15 kW, и проведох интервюта с експерти и потребители. След което мога да кажа, че това е много функционален уред за отопление. Тази каминa работи с гранулирано гориво, което се подава автоматично, като е оборудвана с подвижни турбулатори, които се управляват от специална дръжка.

Голямото предимство на гранулираните горива е възможността за автоматично подаване, стриктно дозиране и практически липса на влага и примеси, което осигурява пълно изгаряне на горивото. Тази функция, съчетана с модерните автоматични системи за регулиране, прави използването на такава камина изключително ефективно и икономично.

Относно техническите характеристики, камината разполага с номинална мощност от 15 kW и максимално работно налягане от 2 bar. Водният резервоар също е с капацитет от 30 литра, а максималната работна температура е 100°C. Тя е класифицирана като защитен клас 1 и работи при захранващо напрежение от 220 V. С коефициент на полезно действие от 93%, камерата за горене има обем от 0.014 м³, а препоръчителната покриваема зона е до 100 квадратни метра.

3

Камина на пелети MBS Thermo Pellet с водна риза и Wi-Fi управление

Най-добрите пелетни камини с водна риза 20kW

MBS Thermo Pellet

EMAG
Седмично програмиране, автоматично включване, дистанционно управление, Wi-Fi


След като проведох преглед и тест на камина на пелети MBS Thermo Pellet с водна риза и Wi-Fi управление, както и събрах мнения от експерти и потребители, мога да кажа, че това е един от най-желаните модели на пазара.

MBS Thermo PELLET предлага възможност за управление през смартфон и разполага с отдавана мощност от 20 kW, като има 3 различни цвята на избор – Червен, Сив и Крем. Структурата му е от стомана с емайлиран външен корпус и огнеупорна вътрешна облицовка от вермикулит с централен димоотвод.

Камината разполага с безжично WiFi управление и седмично програмиране, като също така предлага възможности като автоматично включване и дистанционно управление. С коефициент на полезно действие от 92%. Това е един от най-големите сръбски производители на печки и камини на дърва и въглища, известен с дългогодишната си традиция и качество.

4

Камина на дървени пелети Ferroli Mirano Pellet N 24

Най-добрите пелетни камини с водна риза 24kW

Ferroli Mirano Pellet N 24

EMAG
24 kW, Цифров панел, предпазен термостат,
цифров контролен панел със сензорен екран, самопочистваща се пелетна горелка

След преглед и тест на камината на дървени пелети Ferroli Mirano Pellet N 24, 24 kW с цифров панел, както и събрах мнения от експерти и потребители, мога да кажа, че това са автоматизирани камини за централно отопление, които са оборудвани с всичко необходимо за удобство и ефективност.

Mirano Pellet N разполагат с термопомпа, разширителен съд, предпазен клапан, предпазен термостат, дигитален контролен панел, самопочистваща се пелетна горелка, бункер за пелети и подвижен пепелник. Контролът на горенето е оптимизиран чрез модулационен алгоритъм, който автоматично регулира дозата на пелетите и въздуха, за да поддържа желаната температура в котелната.

Тези камини се отличават с множество ползи като възможността да бъдат инсталирани без нужда от отделно техническо помещение, възможност за свързване на външен бойлер и стаен термостат, което ги прави изключително удобни и функционални за домове и офиси.

5

Пелетен котел BURNIT PELL EASY

Най-добрият пелетен котел 20kW

BURNIT PELL EASY

EMAG
управление чрез ANDROID ИЛИ IOS, 20KW, Автоматизирано запалване и пелетоподаване


Когато става въпрос за пелетния котел BURNIT PELL EASY, мога да потвърдя, че този модел е изключително функционален и ефективен. Той е оборудван с микропроцесорен контролер, който осигурява автоматизирано запалване и пелетоподаване, както и самопочистваща функция на горелката. Освен това, котелът предлага възможност за управление на вградена циркулационна помпа за отоплителна инсталация, както и за помпа за битова гореща вода.

Това, което ме впечатли най-много, е богатият набор от елементи, осигуряващи безопасност, включително STB термостат, който реагира при повишаване на температурата в котела и спира подаването на гориво, и термостатичната защита срещу обратно горене.

Опционално оборудване като WiFi модула допълнително подобрява удобството на управление чрез мобилно приложение за Android или iOS. В цялост, пелетният котел BURNIT PELL EASY представлява отлично решение за отопление, което съчетава ефективност, удобство и безопасност.

Най-добрите камини на пелети с водна риза за годината

Класация 2024
1Най-добрите пелетни камини с водна риза 13kWBurnit Vision
2Най-добрите пелетни камини с водна риза 15 kWLafat
3Най-добрите пелетни камини с водна риза 20kWMBS Thermo Pellet
4Най-добрите пелетни камини с водна риза 24kWFerroli Mirano Pellet N 24
5Най-добрият пелетен котел 20kWBURNIT PELL EASY
5-те Най-добри пелетни камини с водна риза онлайн

Как да изберете една най-добрите пелетни камини с водна риза

Инвестирането в пелетна камина може да изисква значителни финансови средства – няколко хиляди лева, включително разходи за покупката на самата камина и за инсталацията й. Затова е от съществено значение да изберете камина, която отговаря на размера на помещенията ви и ефективно да ги отоплява.

Фактори като топлинна мощност, капацитет на пелети и удобство на употреба определят кой модел е най-подходящ за вашия дом.

Ефективност

Най-добрите камини на пелети са изключително ефективни, като произвеждат по-малко креозот и пепел в сравнение с печките на дърва. Това се дължи на компактната природа на пелетите, които, благодарение на своя малък размер и ниско съдържание на влага, изгарят бързо и с висока температура.

Време за изгаряне

Пелетните камини обикновено имат различни настройки, които регулират количеството на използваните пелети. При по-високи настройки печката отделя повече пелети, което води до по-горещо горене, докато най-ниската настройка позволява на пелетите да издържат по-дълго, но с по-ниска топлинна продукция.

Пелетна камина с по-малък бункер, работеща на открито, може да издържи около 6 часа с пълен бункер. В сравнение, по-големите пелетни камини могат да горят без надзор за повече от един ден.

Капацитет на бункера

Колкото по-голям е бункерът, толкова по-дълго време можете да използвате печката между зарежданията на пелети. Обикновено повечето бункери изискват зареждане веднъж на ден. Въпреки това, по-големите бункери обикновено са свързани с по-големи печки, което може да създаде предизвикателства при аранжирането им в пространството ви. Също така, зареждането на по-тежки торби в бункера може да бъде неудобно.

Отоплителна способност

Отоплителната способност на камините на пелети се измерва в британски термични единици (BTU) на час. По-високите стойности на BTU означават по-голяма способност за отопление, като по този начин печката може по-лесно да поддържа топлина в една стая или в няколко стаи. Например, ако планирате да отопляте няколко стаи или целия дом, камина на пелети с мощност от 60 000 BTU може да покрие приблизително 185 квадратни метра.

Лесно почистване и поддръжка

Редовната поддръжка е от съществено значение, за да се гарантира ефективната работа на вашето устройство и да се предотврати натрупването на дим или пожари. Според експерти, някои печки може да изискват по-често почистване или обслужване от други.

Най-честата задача по поддръжка е изпразването на пепелника, което обикновено се извършва на всеки два до четири дни, в зависимост от капацитета му и от това колко използвате камината.

Печките с по-високо качество обикновено изгарят пелетите напълно до пепел, докато по-нискокачествените модели могат да оставят твърди частици, които могат да напълнят пепелника по-бързо.

Освен това е препоръчително да използвате прахосмукачка за пепел в горивната камера около веднъж седмично и да правите рутинни проверки на всички вентилационни отвори или канали, за да се уверите, че не са запушени, и да ги почистите, ако забележите такива проблеми.

Издръжливост и качество на изработката на пелетната камина

При избора на най-добрите пелетни камини с водна риза е важно да потърсите уред, изработен от издръжливи и устойчиви на високи температури материали, които могат да протегнат през много години употреба.

Пелетните камини подлагат рамката си на множество температурни колебания, затова е от съществено значение да изберете висококачествена стоманена или керамична рамка, която може да издържи на различни температурни условия, без да се разтресе.

Според нашето изследване някои компании предлагат гаранция, която включва рамката като част от нея, въпреки че за ограничен период от време – обикновено около 10 години или по-малко.

Термостат и контролни функции

Термостатът на камината на пелети ви дава възможността автоматично да настроите желаната температура и елиминира нуждата от ръчни настройки. Освен удобството, камините на пелети с термостати помагат за намаляване на консумацията на енергия, като предотвратяват прегряването на къщата и излишната консумация на енергия.

Въпреки че термостатът за камината на пелети може да звучи като този на старата камина на дърва, който баща ви никога не ви е позволявал да докосвате, те правят много повече от просто да контролират температурата в къщата.

Много от тях ви позволяват да създавате персонализирани графици за отопление, да ви предупреждават за всяка необходима поддръжка и могат да се управляват чрез дистанционно управление или мобилно приложение.

Изисквания за инсталиране

Проверете дали вашият дом е подходящ за инсталиране на камина на пелети.

Те обикновено изискват вентилационна система. Тази вентилационна система обикновено е комин, подобно на тези на печките на дърва, въпреки че печките на пелети могат също да бъдат с директна вентилация, която не изисква комин.

Повечето камини и котли на пелети изискват незапалим под и поне няколко инча пространство между стените (вашата най-добра камина на палети с водна риза трябва да има точните размери, посочени онлайн или в ръководството за експлоатация).

Как избрахме най-добрите камини на пелети

Екипът на Сравни Цени се консултира с експерти по качеството на въздуха в затворени помещения и техници, за да научи всичко за най-добрите камини на пелети, от това как работят и какви функции да търсите до това как се различават от модерните уреди и печките на дърва.

Освен това писателят прочете онлайн форумите на собственици на камини на пелети, за да види какво казват хората с реален опит за конкретни модели.

След като проучихме повече от 20 камини на пелети и прегледахме десетки отзиви на клиенти, ние стеснихме нашия най-добър избор, като намерихме камините с най-добра топлинна мощност, размери на бункера, енергийна ефективност, изисквания за поддръжка и модерни функции като програмируеми термостати.

Колко често трябва да почиствам камина на пелети?

Изпразнете съда за пепел и почистете горивната камера веднъж или два пъти седмично. Ако вашата камина на пелети има прегради, почиствайте ги на всеки няколко месеца. И ще трябва да правите дълбоко почистване на вентилацията, вероятно веднъж годишно.

Проверете ръководството си за конкретни инструкции, но почистването може да следва просто правило – ако видите натрупване на пепел, почистете го, след като печката ви се охлади.

Каква е ефективността на камината на пелети в сравнение с други форми на опции за отопление на дома?

Пелетните камини, които са сертифицирани, имат рейтинг на топлинна ефективност от 70 до 83%, въпреки че някои могат да надхвърлят това. Отоплителните пещи и котли, базирани на изкопаеми горива, могат да имат ефективност до 98,5%. EPA заявява, че по-голямата част от печките на дърва на пазара имат рейтинг на ефективност, вариращ от 60 до 80%.

Какви са основните въздействия върху околната среда от използването на камина на пелети за отопление?

Най-добрите пелетни камини с водна риза
Най-добрите пелетни камини с водна риза замърсяват по-малко

Най-добрите пелетни камини с водна риза са екологично устойчив начин за отопление на вашия дом. Те използват компресирани странични продукти от дървесина, като дървени стърготини, за гориво, за разлика от газовите или електрическите отоплителни системи, които изгарят изкопаеми горива. Изгарянето на пелети също е сравнително чисто, създавайки по-малко замърсяване на въздуха в сравнение с изгарянето на традиционни видове горива.

Какви са съображенията за безопасност и най-добрите практики при използване на камина на пелети в жилищна среда?

Най-важното съображение за безопасност при използването на камина на пелети като източник на отопление на дома е да се гарантира, че е правилно почистена и поддържана. Редовното почистване предотвратява натрупването на дим и гарантира ефективната работа на уреда. Също така, е важно да настроите вашата камина на пелети на подходяща температура, за да сте сигурни, че не използва излишна енергия.

Как камините на пелети допринасят за устойчив живот и пестене на енергия?

Пелетите са възобновяем източник на гориво, създаден чрез компресиране на странични продукти от дървесина и други материали от биомаса. Тъй като пелетите се произвеждат от дървесни отпадъци и странични продукти, те допринасят за ефективното използване на дървесните ресурси, което ги прави устойчива и екологична опция за отопление. Изгарянето на пелети произвежда по-малко емисии от изгарянето на изкопаеми горива. Освен това, пелетите отделят по-малко замърсители от печките на дърва.

За колко време загрява една камина на пелети?

Пелетните камини загряват бързо – това е една от най-добрите им характеристики. Те ще повишават температурата в стаята ви често в рамките на 30 минути.

Други често задавани въпроси

 1. Какво е предимството на пелетните камини с водна риза?
  • Пелетните камини с водна риза не само отопляват помещението, в което са инсталирани, но и предоставят гореща вода за отопление на цялото жилище. Това ги прави ефективни и удобни за използване, особено ако искате да се отоплявате с помощта на пелети и да имате гореща вода в банята и кухнята си.
 2. Как работят пелетните камини с водна риза?
  • Пелетните камини с водна риза имат вградена система, която прехвърля топлината от горенето на пелетите към вода. Тази вода след това циркулира през радиатори или подово отопление в целия дом, предоставяйки топлина на всички стаи.
 3. Каква е разликата между пелетните камини с водна риза и обикновените пелетни камини?
  • Обикновените пелетни камини отопляват само въздуха в помещението, докато пелетните камини с водна риза могат да предоставят и гореща вода за отопление на целия дом. Това прави пелетните камини с водна риза по-подходящи за централно отопление.
 4. Как се поддържат пелетните камини с водна риза?
  • Поддръжката на пелетните камини с водна риза включва редовно почистване на горелката, изпразване на пепелника и поддръжка на циркулационната помпа. Също така е важно да се извършва периодична проверка за изтичане на вода и да се осигури редовно обслужване от квалифициран техник.
 5. Как да избера подходящ пелетен камин с водна риза за моя дом?
  • При избора на подходящ пелетен камин с водна риза трябва да се обърне внимание на топлинната мощност, размера на водния резервоар, енергийната ефективност и функциите за управление. Също така е важно да се консултирате с професионалист за инсталацията и да изберете устройство, което отговаря на специфичните изисквания на вашето жилище.

Най-добрата Прахосмукачка за Пепел | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрите подови климатици | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите офис столове | най-добрите външни ролетни щори | най-добрите матраци

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0