Най-добрите Енергоспестяващи Конвектори

4
Оценка: 5 (1 глас)

В епохата на нарастващите цени на енергията и нарастващата осведоменост за екологичните предизвикателства, енергоспестяващите конвектори стават неотделима част от модерните решения за отопление. В търсене на оптималния избор може да бъде предизвикателство, затова сме подготвили обзор, обединяващ най-добрите енергоспестяващи конвектори на пазара.

В този материал, освен да предоставим ключова информация за технологични характеристики и енергийна ефективност, ще прегледаме и мненията на потребителите. Разгледайте нашата статия, за да направите информиран избор и да осигурите ефективно, удобно и икономично отопление във вашия дом.

Spec
1
res 76eb13e7bf17580cd2dcc1310f645e3f
Енергоспестяващ конвектор CECOTEC
Най-добрите енергоспестяващи конвектори
Цена EMAG
2
res c332de2b553dfd75d92e88ec71c01833
Енергоспестяващ Конвектор Rohnson R-017,
Най-добрия енергоспестяващ конвектор Rohnson
Цена EMAG
3
res 2b420148b3d6481af5910995609c385d
Енергоспестяващ Kонвектор IVIGO EPK 4590 Manual
Най-добрия енергоспестяващ конвектор IVIGO
Цена EMAG
4
res aee86e90db09c13385d49ce7aae58a88
Cecotec Ready Warm 2000 Thermal
Най-добрия енергоспестяващ конвектор дизайн
Цена EMAG
5
res cdcb8972dfc16b9bc2a7d6bcfa7c59fd
Xiaomi Smart Space Heater S BHR4037GL
Най-добрия енергоспестяващ конвектор Xiaomi
Цена EMAG

Използвани правилно, с разумно използване на термостата, те могат да бъдат икономични – особено за отопление на спални и за кратко затопляне в най-студените части на дома.

Енергоспестяващите конвектори се радват на все по-голям интерес, но какво мислят хората за тях?

Различни мнения и отзиви от потребители, са впечатлени от ефективността и удобството на избраните от нас отоплителни устройства.

От коментари за интелигентните терморегулатори и стилния дизайн, до похвали за икономията от електроенергия, нашата статия разглежда различни аспекти на използването на енергоспестяващи конвектори.

Ако сте в търсене на информация и мнения, преди да направите своя избор, не пропускайте да прочетете какво споделят другите потребители за тези иновативни отоплителни устройства.

Открийте нашия списък с най-добрите конвекторни нагреватели и какви предимства имат те.

Най-добрите енергоспестяващи конвектори

1

Енергоспестяващ конвектор CECOTEC

Най-добрите енергоспестяващи конвектори

Енергоспестяващ конвектор CECOTEC

EMAG
Най-добрите енергоспестяващи конвектори
 • Автоматично изключване
 • LCD дисплей
 • Защита от деца
 • Дигитален дисплей
 • Безшумен
 • Бързо загряване
 • Дистанционно управление чрез смартфон
 • Електронен терморегулатор
 • Дистанционно управление
 • Wi-Fi

Специално разработен от CECOTEC в Испания, този конвектор се явява не само ефективно отоплително устройство, но и интелигентно решение за управление на топлината у дома. С вграден WI-FI контрол, термостат и седмичен програматор, този модел предлага висок клас комфорт и удобство. Със своя IP24 рейтинг за водоустойчивост, той е подходящ както за стаи, така и за бани, осигурявайки сигурност и ефективност в едно.

Технологичните характеристики на конвектора включват два режима на отопление (еко и максимална мощност от 2000 W), регулируем термостат и интелигентен таймер със седмична програма. Системата за защита срещу прегряване и заключване на деца придават на устройството допълнителен елемент на безопасност.

С иновативния си дизайн, този конвектор е снабден с LED дисплей и сензорен контролен панел, осигурявайки удобство и лесна навигация. Моделът разполага и с умна технология за дистанционно управление чрез приложението „Tuya Smart“, позволявайки ви да контролирате отоплението в дома си от всяка точка на света през вашия смартфон.

Със своите компактни размери и лесен монтаж, този конвектор предоставя гъвкавост при инсталиране както на пода, така и на стена. Неговият съвременен дизайн със закалено стъкло придава елегантност на всяко помещение.

Енергоспестяващият конвектор CECOTEC Ready Warm 6750 Crystal съчетава топлинна ефективност, интелигентен контрол и сигурност, предоставяйки висококачествено и удобно отопление за вашия дом.

Мнения: „Страхотен е продукта.Лесно се контролира през приложението.Затопля доста добре.Когато стигне температурата се изключва сам,като при климатиците.Може да се закачи за стена или на крачета да седи.“ – EMAG

2

Енергоспестяващ Конвектор Rohnson R-017

Най-добрия енергоспестяващ конвектор Rohnson

Енергоспестяващ Конвектор Rohnson R-017

EMAG
Най-добрия енергоспестяващ конвектор Rohnson
 • Turbo функция ( вграден вентилатор за бързо отопление на пространството )
 • Контрол на температурата от 5°C до 45 °C
 • Едновременно показва текущата температура и зададената температура
 • Таймер 1-12 часа
 • Практично дистанционно управление с батерия (включено)
 • Безопасно включване и изключване
 • Безопасност при прегряване и функция против замръзване
 • Функция за заключване за деца

ROHNSON представя своя последен модел енергоспестяващ конвектор R-017, създаден за перфектното отопление на дома ви. С гарантираното качество от ROHNSON, този конвектор с турбо вентилатор е идеалното решение за стаи с площ до 30-35 кв.м. и всекидневни пространства.

Терморегулаторът на уреда позволява лесната настройка на температурата, като поддържа зададената стойност. Системата автоматично включва отоплителния елемент, ако температурата падне с 2 градуса под зададената и го изключва, когато достигне желаната стойност. Този интелигентен механизъм не само поддържа комфорта, но и осигурява ефективно и икономично използване на електроенергията.

Контролният панел с LED дисплей предоставя ясна информация за текущата и зададената температура, като осигурява лесна навигация. Уредът разполага с три настройки на мощността (1000W, 1500W, 2500W) и турбо функция с вграден вентилатор за бързо отопление на пространството.

С таймер функция от 1 до 12 часа, дистанционно управление, безопасно включване и изключване, защита от прегряване и замръзване, както и функция за заключване за деца, конвекторът Rohnson R-017 предоставя обширен набор от функции, които го правят безопасен и удобен за ползване.

Със своите ергономични дръжки и свободно правостоящ дизайн, този конвектор е лесен за пренасяне и инсталиране във всяко пространство. С мощност от 2100W до 2500W, той е способен да осигури бързо и ефективно отопление на помещенията ви. В комплект с дистанционното управление и напълно функционален термостат, този енергоспестяващ конвектор от ROHNSON е сигурен избор за зимните месеци.

Мнения: „Работи отлично, безшумна е, и затопля бързо стаята“ – EMAG

3

Енергоспестяващ Kонвектор IVIGO EPK 4590 Manual

Най-добрия енергоспестяващ конвектор IVIGO

Енергоспестяващ Kонвектор IVIGO EPK 4590 Manual

EMAG
Най-добрия енергоспестяващ конвектор IVIGO

IVIGO представя своя енергоспестяващ конвектор EPK 4590 Manual с мощност 2000W, идеален за отопление на помещения до 24 кв.м. С този модел, производителят се фокусира върху ефективността, удобството и безопасността, предоставяйки на потребителите си напълно функционален отоплителен уред.

Един от ключовите елементи на уреда е терморегулаторът, който гарантира поддържането на постоянна температура в помещението. Системата автоматично включва конвектора, когато температурата падне с 2 градуса под зададената и го изключва, когато достигне желаната стойност. Този интелигентен механизъм не само поддържа комфорта, но и осигурява икономична употреба на електроенергията.

Специалното X-образно алуминиево отоплително тяло и конвекторите осигуряват бързо и ефективно отопление, като улесняват циркулацията на въздуха в помещението. Този модел съчетава функционалността с елегантен дизайн, подчертан от студено валцованата стомана на корпуса и предния панел.

IVIGO EPK 4590 Manual разполага с пет температурни настройки, които могат лесно да се превключват, осигурявайки гъвкавост в контрола на отоплението. Уредът е създаден с подметка за поставяне на под, като същевременно предлага възможност за монтаж на стена с комплекта от пластмасови крака и стойки, включени в пакета.

Сигурността е от значение, затова EPK 4590 Manual включва функции като защита от прегряване и замръзване, както и функция за заключване за деца, които гарантират безопасност при използване в домове с деца. Освен това, боята, използвана за уреда, е безвредна за човешкото здраве.

С компактни размери (височина: 45см, дебелина: 8см, ширина: 90см), този енергоспестяващ конвектор от IVIGO предоставя оптимално отопление за вашето пространство. Моделът 2000W се препоръчва за помещения средни по размери, предоставяйки икономично и ефективно отопление при различни външни условия.

Мнения: „Страхотен конвектор! Страшно много топли, много съм доволна.“ – EMAG

4

енергоспестяващ конвектор Cecotec Ready Warm 2000 Thermal

Най-добрия енергоспестяващ конвектор дизайн

Cecotec Ready Warm 2000 Thermal

EMAG
Най-добрия енергоспестяващ конвектор дизайн

Cecotec Ready Warm 2000 Thermal – вълнуващата новост в света на отоплителните уреди! Съчетавайки стил и функционалност, този енергоспестяващ конвектор от CECOTEC Испания въздейства със своята елегантност и интелигентно управление. Подходящ за отопление на помещения с площ до 20-25 кв.м., този продукт не просто отопля, а създава ново измерение на комфорта и уюта у дома.

С иновативен терморегулатор и седмичен програматор, Ready Warm 2000 Thermal предоставя максимално удобство при управлението на температурата. Този термоконвектор не е просто уред за отопление, а е част от вашия ежедневен живот, предлагайки три програми за различни режими: дневен, нощен и neverfrost. Така може да се адаптира към вашите нужди и предостави персонализирано преживяване от топлината.

Неговата ултра тънка форма и елегантен дизайн правят Ready Warm 2000 Thermal не просто отоплително устройство, а стилно допълнение към интериора на вашия дом. Защитен с функции като Overprotect System и AutoOff, този термоконвектор осигурява несравнима безопасност, спазвайки високите стандарти на CECOTEC Испания.

Изпробвайте този уникален продукт и се наслаждавайте на топлина, която не само поддържа комфорт, но и е съчетана с елегантност и интелигентност. Всичко, което очаквате от водещата марка CECOTEC!

5

Електрически конвектор Xiaomi Smart Space Heater S BHR4037GL

Най-добрия енергоспестяващ конвектор Xiaomi

Xiaomi Smart Space Heater S BHR4037GL

EMAG
Най-добрия енергоспестяващ конвектор Xiaomi

Да разгледаме с внимание новия електрически конвектор Xiaomi Smart Space Heater S BHR4037GL – технологично чудо, което обещава не само бързо и ефективно отопление, но и интелигентно управление за максимално удобство.

С 2200W мощност, устройството е способно да затопли помещение бързо и ефикасно. Но не това е неговото единствено предимство. Тихата и удобна технология за отопление гарантира, че вашият дом ще бъде напълно затоплен, без излишен шум и безпокойство.

Снабден с 6-степенен цифров термостат, този конвектор предлага прецизен контрол върху температурата в стаята ви. Това означава, че можете да настроите топлината точно според вашите предпочитания, създавайки оптимален климат у дома си.

Xiaomi Smart Space Heater S BHR4037GL съчетава сигурност с умно управление. Два предпазни механизма гарантират, че устройството спира при прегряване или ако случайно падне. С това се осигурява безопасна и безпроблемна употреба.

Не на последно място, този електрически конвектор предлага интелигентно управление чрез приложение или гласов асистент. С помощта на технологията на Xiaomi, вие можете да регулирате топлината в стаята си от разстояние, използвайки вашето смарт устройство или просто с команди на глас.

Съчетавайки мощ, ефективност и интелигентност, Xiaomi Smart Space Heater S BHR4037GL е не просто отоплително устройство, а перфектният съюзник за вашата уютна домашна обстановка.

Мнения: „Конвектора е страхотен, стопля много бързо. Харесва ми интеграцията с Google Home, че мога да го контролирам изцяло гласово и не се занимавам да бутам излишни бутони.“ – EMAG

6

Конвектор за стена TESY CONVECO CN04200 EIS

Най-добрия енергоспестяващ конвектор TESY

TESY CONVECO CN04200 EIS

EMAG
Най-добрия енергоспестяващ конвектор TESY

Вгледайте се в новия стенен конвектор TESY CONVECO CN04200 EIS, оборудван с иновативни функции и дизайн, които предоставят ефективно и удобно отопление.

Със своя тънък и стилен дизайн, този конвектор осигурява по-силна и по-бърза конвекция на горещия въздух, гарантирайки, че стаята бързо достига желаната температура. Нагревателният елемент с алуминиева ламела допринася за ефективното разпръскване на топлината.

Точният електронен термостат с отклонение от + -0.1 ° C ви дава контрол върху температурата в стаята. Със седмичния програматор и възможността за отложен старт или спиране с до 96 часа, можете да настроите уреда да работи съгласно вашия график.

LED индикацията за температурата в стаята и зададената температура ви осигурява ясна информация. Функцията против замръзване автоматично регулира температурата на 5 ° C, предпазвайки от замръзване.

Електронният регулируем термостат варира от 10 до 30 ° C, позволявайки ви да настроите конвектора съобразно вашите предпочитания. Функцията за работа през нощта осигурява тиха и ефективна работа през нощта, когато тишината е от значение.

Със защита от прегряване и клас на защита IP24, този конвектор е подходящ за монтаж и използване в пространства с висока влажност. С електронно регулиран термостат, този конвектор не само осигурява комфортно отопление, но и ви помага да реализирате икономии на енергия до 21%.

7

Конвектор Solaris KIP 1000 W

Най-добрия енергоспестяващ конвектор Solaris

Solaris KIP 1000 W

EMAG
Най-добрия енергоспестяващ конвектор Solaris

Потопете се в комфорта с новия цифров конвектор Solaris KIP 1000 W. Със своите 1000 вата мощност и интелигентен дигитален термостат, този конвектор не просто отоплява, а създава истинско преживяване от топлина.

Стилен и функционален, този цифров конвектор Solaris KIP 4550E10 съчетава перфектно усъвършенстван дизайн с надеждна функционалност. Включената стойка за стена и под, заедно с дръжката за носене, гарантират лесна инсталация и удобно пренасяне.

Електрическото отопление никога не е било по-лесно и бързо. Без нужда от сложни тръби, само една щепселна връзка и вече се наслаждавате на топлина. Digital конвекторът Solaris предлага не само ефективност в отоплението, но и интелигентни функции като електронен таймер, заключване за деца и индикатори за околната температура и консумация на енергия.

Изборът на топлина сега е по-лесен от всякога. От външната температура до изолацията на помещението, конвекторът SOLARIS се приспособява към вашите нужди. Този продукт, сертифициран съгласно EN60335 и с маркировка CE, съчетава качество и сигурност.

Създаден от ламарина, конвекторът Solaris KIP4570E20 с впечатляващи 1000 вата мощност предоставя истинска ефективност. С високото напрежение от 220 V, ток от 8,7 A и честота от 50-60 Hz, този конвектор е готов за всяко предизвикателство.

Съчетайки стил, функционалност и технологични иновации, Solaris KIP 1000 W е идеалният избор за тези, които ценят топлината и комфорта у дома. Почувствайте разликата с цифровия конвектор Solaris!

Електрически конвектор Star-Light CTJ2000BL EMAG

Един от най-добрите енергоспестяващи конвектори Star-Light
8

Конвектор за стена Star-Light PTCA2000W EMAG

Керамика, LED дисплей, 2 степени, Таймер
9

Електрически конвектор Bosch HC 4000-25 EMAG

Един от най-добрите енергоспестяващи конвектори Bosch
10

Конвектор Rowenta Vectissimo CO3035 EMAG

Един от най-добрите енергоспестяващи конвектори Rowenta
11

Най-добрите енергоспестяващи конвектори за годината

Класация 2024
1Най-добрите енергоспестяващи конвекториЕнергоспестяващ конвектор CECOTEC
2Най-добрия енергоспестяващ конвектор RohnsonЕнергоспестяващ Конвектор Rohnson R-017
3Най-добрия енергоспестяващ конвектор IVIGOЕнергоспестяващ Kонвектор IVIGO EPK 4590 Manual
4Най-добрия енергоспестяващ конвектор дизайнCecotec Ready Warm 2000 Thermal
5Най-добрия енергоспестяващ конвектор XiaomiXiaomi Smart Space Heater S BHR4037GL
6Най-добрия енергоспестяващ конвектор TESYTESY CONVECO CN04200 EIS
7Най-добрия енергоспестяващ конвектор SolarisSolaris KIP 1000 W
Най-добрите енергоспестяващи конвектори, които можете да закупите онлайн

Как да изберете най-добрия енергоспестяващ конвектор за вас

Изборът на най-подходящия енергоспестяващ конвектор може да бъде ключов за вашето домашно отопление и енергийна ефективност. В следните редове представяме няколко съвета, които ви помагат да направите правилния избор:

 1. Мощност и Покритие:
  • Определете нуждата от мощност в зависимост от размера на помещението, което искате да отоплите. Различните конвектори предоставят различни нива на мощност, затова изберете такъв, който отговаря на размера на вашето пространство.
 2. Терморегулация и Програмиране:
  • Предпочитайте модели с вградени терморегулатори, които поддържат постоянна температура и спестяват енергия. Възможността за програмиране и таймери също може да бъде полезна за автоматично управление на работата на конвектора.
 3. Енергийна Ефективност:
  • Проверете енергийния клас на уреда. Високата енергийна ефективност ви позволява да спестите енергия и пари с времето.
 4. Допълнителни Функции:
  • Разгледайте допълнителните функции като вграден вентилатор, дистанционно управление, защита от прегряване и дори свързаност със смарт устройства, ако търсите модерни и интелигентни решения.
 5. Дизайн и Удобство:
  • Изберете конвектор, който отговаря на интериора на вашето пространство. Освен това, ако планирате монтаж на стена, проверете дали уредът е предназначен за тази цел и дали идва с необходимия монтажен комплект.
 6. Отзиви и Препоръки:
  • Прегледайте отзиви от потребители и препоръки на производителя. Това ви дава реална представа за качеството и изпълнението на конкретния модел.
 7. Цена и Гаранция:
  • Сравнявайте цените, но не забравяйте за качеството. Определете бюджет и търсете конвектор, който предоставя най-доброто съотношение между цена и качество. Гаранцията също е важен фактор за вашия комфорт и сигурност.

Следвайки тези насоки, можете да изберете енергоспестяващ конвектор, който отговаря на вашите нужди и предоставя оптимално отопление в дома ви.

Характеристики на електрически нагревател, които да търсите

най-добрите енергоспестяващи конвектори

Някои преносими обогреватели предлагат удобни допълнителни функции. Например, LCD екранът може да показва текущата температура, а дистанционното управление позволява включването от разстояние в стаята. Тези характеристики се представят като полезни:

Програмируем таймер – Полезен за предварително настройване на обогревателя, така че да е включен точно преди пристигането ви у дома или за събуждане, избягвайки чакането на затопляне. Защита от замръзване – Възможност за автоматично включване при температура под 5°C, но с изискване за активация на режим на готовност. Настройка на студен въздух – Някои модели с вентилатор предлагат опция за охлаждане, въпреки че не са толкова ефективни като климатици. Регулируем термостат – Възможност за настройка на температурата и усилие за поддържане на стайната на желаната температура. Най-евтините модели обикновено предлагат термостат с циферблат, ограничавайки прецизността. Интелигентни функции – Модели с Wi-Fi могат да се управляват чрез смартфонни приложения за планиране на таймера, настройка на термостата и гласови команди. Важно е да се поддържат актуални актуализации за сигурност и поверителност.

Как тествахме

най-добрите енергоспестяващи конвектори

В борбата за най-ефективните енергоспестяващи конвектори, ние тестваме техните възможности за скорост на нагряване, равномерност и точност. Поставяме всеки нагревател в центъра на нашата тестова стая и измерваме колко бързо и равномерно повишава температурата през първия час. С помощта на температурни сонди отчитаме дори малките зони с различни температури в стаята.

Лесната употреба и стабилността на електрическите нагреватели също са ключови. Оценяваме контролите и настройките, тестваме дали могат лесно да бъдат настроени и дали са разбираеми. Използваме различни дръжки, за да оценим мобилността на устройствата.

В процеса на тестове не забравяме и за енергийната ефективност. Чрез използването на специален измервателен уред, регистрираме и анализираме консумацията на енергия на всеки електрически нагревател през първия час на употреба при максимална настройка. Така предоставяме обективна информация за най-добрите енергоспестяващи конвектори на пазара.

Безопасни ли са електрическите нагреватели?

най-добрите енергоспестяващи конвектори

При използване съгласно предвидените инструкции, електрическите нагреватели са безопасни за употреба. Почти всички те разполагат с дръжка за лесно пренасяне и мнозинството включват предпазна функция, която ги изключва при прекомерно висока температура, осигурявайки безопасност.

Ето някои съвети, които биха могли да ви помогнат да използвате вашия уред безопасно:

 1. Не поставяйте предмети върху или около преносимия нагревател, тъй като това може да предизвика риск от пожар.
 2. Никога не го оставяйте без надзор и избягвайте заспиването, докато е включен.
 3. Избягвайте докосването на външната повърхност на нагревателя, особено веднага след употреба.

Спазването на тези прости насоки може значително да намали риска от нежелани инциденти и да осигури безопасност при използване на електрически нагреватели.

Често задавани въпроси

 1. Какво е предимството на енергоспестяващите конвектори пред другите видове отопление?Енергоспестяващите конвектори предлагат ефективно и бързо отопление, като същевременно осигуряват възможност за индивидуален контрол върху температурата. Техните програмируеми термостати и различни режими ги правят икономични и удобни за употреба.
 2. Колко площ покриват най-добрите енергоспестяващи конвектори?Площта, която конвектор може да покрие, зависи от модела и мощността му. Обаче, повечето най-добри енергоспестяващи конвектори могат да покриват от 15 до 25 квадратни метра.
 3. Има ли разлика между подови и стенни конвектори?Да, има разлика в дизайна и монтажа. Подовите конвектори често се поставят на пода и са подходящи за равномерно разпределение на топлината. Стенните конвектори се монтират на стената и са подходящи, ако искате да спестите място.
 4. Какви са основните характеристики за отчитане при избора на енергоспестяващ конвектор?Важни характеристики включват мощността, програмируемия термостат, наличието на таймери, енергийна ефективност и възможността за монтаж.
 5. Какво е значение на IP класификацията при енергоспестяващите конвектори?IP класификацията указва на каква степен конвекторът е защитен от твърди частици и влага. Например, IP24 означава, че уредът е защитен от влага и може да бъде използван във влажни помещения.
 6. Мога ли да управлявам енергоспестяващия конвектор отдалечено?Да, мнозинството от най-добрите енергоспестяващи конвектори предоставят опции за дистанционно управление, често през приложение за смартфон или гласов асистент.
 7. Какъв е животът на уредите и предоставя ли се гаранция?Животът на енергоспестяващите конвектори често е повече от 5 години. Гаранцията може да варира, но повечето производители предоставят гаранция от 1 до 2 години.

Най-добрите телефони | най-добрите телефони среден клас | най-добрите видеорегистратори | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите офис столове | най-добрите външни ролетни щори

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0