Най-добрите Телефони Среден Клас 2024 г

4
Оценка: 5 (3 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Търсенето на най-добрите телефони среден клас приключва тук. Тествахме и класирахме най-добрите евтини телефони за годината.

Bottom Line
Spec
1
res 8f935a1203d109bcdd68aa63c5fd0715
Samsung Galaxy A54
най-добрия телефон среден клас
Виж цена
Най-новият модел от среден клас на Samsung се отличава със силни камери, продължителен живот на батерията и привлекателен дизайн, който предлага по-високо качество от това, което може да се очаква от устройство с достъпна цена.
2
res 3e00d2f8b374d6d751333444246a8312
iPhone 13
най-добрия телефон среден клас iPhone
Виж цена

iPhone 13 продължава да бъде наличен от Apple и представлява iPhone с най-добра цена в настоящия момент. Предлага се в различни привлекателни цветове и е задвижван от същия A15 Bionic чип като по-скъпият iPhone 14.
3
res 9e54d54e4312ccdcf3708a692d0ffcfb
Google Pixel 7a
най-добрия телефон среден клас Pixel
Виж цена
Pixel 7a на Google се отличава с привлекателен дисплей, компетентни камери и изключителна удобност при държане. Този модел представлява бюджетно въведение в екосистемата на Google.
4
res bf5737a3bdd3f345c2d90df71cd9ff9d
Samsung Galaxy A13
най-добрите телефони с дълъг живот на батерията среден клас
Виж цена
Samsung Galaxy A13 представлява сериозно бюджетен смартфон, който, въпреки своята ниската цена, успява да предложи задоволително качество в множество важни области.
5
res ce5f8205e98f33c5bf8fd2861fc63f4f
OnePlus 10T
най-добрия телефон с добра камера среден клас
Виж цена
Значителните намаления в цената правят OnePlus 10T от среден клас вече достъпен за бюджета. Този телефон предлага 50MP основен сензор, 8MP ултраширок обектив и 2MP макро сензор.
6
res 14ef9ad1e4d6f230562768392f5701b2
OnePlus Nord N20 5G
най-добрия дисплей на телефон среден клас
Виж цена
OnePlus Nord N20 5G разполага с изумителен OLED дисплей, който би отговарял на телефон в ценовия диапазон от $600 и нагоре. Този смартфон предоставя стабилна производителност за игри, удовлетворително изживяване при гледане на мултимедия и качествени разговори.

За някои хора е важно да притежават абсолютно най-добрите телефони и те са готови да платят за този престиж. В същото време, на другия край на скалата, има хора, които могат да удовлетворят своите нужди с бюджетен вариант от най-добрите телефони от среден клас.

Изборът на най-добрия телефон среден клас предоставя умна възможност за икономия на пари, като същевременно не правите значителни компромиси с функционалността и качеството. С оглед на голямото разнообразие от смартфони, някои от най-достъпните модели просто не заслужават вниманието, поради което сме тук, за да ви помогнем да отделите бижутата от по-слабите варианти.

Най-добрите телефони, като например iPhone 15 Pro и Samsung Galaxy S23 Ultra, могат да привлекат заслуженото внимание от медийната общественост, но за мнозина по-достъпните модели се явяват по-изгодни. Въпреки че компаниите обикновено представят един или два флагмански модела, те често предлагат и по-широка гама от икономични телефони, което предоставя множество възможности за избор.

След проведено изследване, може дори да откриете достъпно устройство, което предлага високи технически характеристики, като 120Hz честота на опресняване, отлични камери и модерен дизайн.

Ние проведохме тест и преглед на някои iPhone и Android устройства, като така разкриваме кои евтини телефони предлагат най-добра стойност тази година и кои не струват парите. По-долу представяме най-добрите телефони среден клас.

Кой е най-добрия телефон среден клас?

След като сравнихме различните модели, заключихме, че Samsung Galaxy A54 се отличава като лидер в средния клас.

Най-новият модел от среден клас на Samsung предлага силни камери, още по-дълъг живот на батерията и дизайн, който изглежда и се усеща по-превъзходно, отколкото предлага достъпната му цена.

Той се отличава с:

 • Клас IP67, атрактивен и модерен дизайн
 • 120Hz Super AMOLED екран
 • Отличен живот на батерията
 • Универсална камера, страхотни селфита
 • Солидна производителност, най-новият Android
 • Стерео говорители
 • Клас IP67 за устойчивост на прах и вода

Въпреки това, имайте предвид, че най-добрият евтин телефон за вас ще зависи от това какво правите и какво не цените в смартфона. Ако вече сте вградени в екосистемата на Apple, тогава iPhone 13 остава най-добрият избор. Ако предпочитате Samsung, тогава Samsung Galaxy A54 може да е за вас. Като алтернатива, Google Pixel 7a предлага достъпен начин за достъп до екосистемата на Google. 

Най-добрите телефони среден клас за годината

В следващите редове ще откриете подробни описания за всеки от телефоните от среден клас, включени в нашия списък. Ние извършихме детайлни тестове на всеки модел, за да ви предоставим надеждни препоръки, в които може да имате доверие.

1

Samsung Galaxy A54

най-добрия телефон среден клас

Samsung Galaxy A54

EMAG
256GB, 8GB RAM, 5G, Awesome Graphite


Samsung Galaxy A54 представлява леко актуализирана версия на A53 от 2022 г., оптимизирана за изискванията и стандартите на 2024 г. Стилът му напомня на Samsung Galaxy S23 и S23 Plus, което може да ви подведе да мислите, че става въпрос за един от по-продължителните модели. Въпреки това, при по-близък поглед, забелязвате, че той е малко по-тежък от по-скъпите модели и рамките не са толкова тънки.

С оглед на факта, че цената му е наполовина по-ниска от линията S23, може да решите, че стойността е достатъчно добра, за да се позволите да запазите останалите пари в джоба си. По-голямата дебелина на устройството е използвана и за поставянето на мощна батерия с капацитет от 5000 mAh, което осигурява дълготрайна работа през целия ден (с 23 W бързо зареждане, за да се върне бързо в действие). Камерите се представят доста добре, особено при добри светлинни условия.

Не на последно място, четирите години софтуерни актуализации на Samsung и пет актуализации на защитата гарантират, че този телефон ще бъде поддържан дълго време със сигурност, като предоставя сходна надеждност с iPhone.

2

iPhone 13

най-добрите телефони среден клас iPhone

iPhone 13

EMAG
128GB, 4GB RAM, 5G, Green

Въпреки че минава повече от две години, стандартният iPhone 13 все още се предлага в магазините на Apple. С появата на iPhone 15, цената му се понижава значително.

Най-добрия телефон среден клас iPhone 13 може и да не е направил революция в серията смартфони на Apple, но остава важна итерация, предлагайки подобрен живот на батерията, по-мощен процесор и подобрена конфигурация на камерата в сравнение с предшествениците си. Ако търсите бърз и ефективен смартфон, без да се нуждаете от допълнителните функции на по-скъпите модели Pro, тогава iPhone 13 остава най-добрият избор.

Основното внимание върху iPhone 13 е насочено към неговия живот на батерията. В миналото iPhone не винаги беше свързван със забележителен живот на батерията, но през нашите тестове успяхме трудно да изтощим iPhone 13. Същевременно чипсетът A15 Bionic на телефона е изключително мощен, а съчетанието с 4 GB RAM му позволява да изпълнява множество приложения и задачи бързо и ефективно.

3

Google Pixel 7a

най-добрите телефони среден клас Pixel

Google Pixel 7a

EMAG
128GB Blue 6,1″ 5G8GB Android

Pixel 7 и Pixel 7 Pro представляват мощни и висококачествени смартфони, но за тези, които търсят по-достъпна алтернатива, Pixel 7a е отличен избор. Този модел предлага почти всички функции, които правят Pixel 7 привлекателен, но на по-ниска цена от около 800 лв.

Pixel 7a се отличава с приятен външен вид на дисплея си, впечатляваща камера с 64 MP (която предлага най-голям брой мегапиксели сред всички телефони Pixel) и компактен дизайн с 6,1 инча. Въпреки това, трябва да се отбележи, че Pixel 7a има някои недостатъци, като кратък живот на батерията и по-ограничена поддръжка спрямо опциите на Samsung или Apple. Въпреки това, софтуерът на Android и интелигентните функции на Google правят този смартфон привлекателен за аудиторията, а Pixel 7a представлява един от най-елегантните и бюджетни начини за въвличане в екосистемата на Google.

4

Samsung Galaxy A13

най-добрите телефони с дълъг живот на батерията среден клас

Samsung Galaxy A13

EMAG
 64GB, 4GB RAM, 5G, White

Samsung Galaxy A13 представлява мощен и достъпен смартфон, който не дисбалансира портфейла ви. Този телефон е достатъчно добър в повечето ключови аспекти като камера, живот на батерията и дизайн. Съчетанието от умерена цена и добро качество го прави изключително привлекателен.

Относно външния вид, Galaxy A13 предлага солиден и издръжлив дизайн с 6,6-инчов LCD екран. Въпреки липсата на HDR поддръжка или висока честота на опресняване, екранът е ярък и ясен, осигурявайки удовлетворително визуално изживяване.

Камерата на телефона може да не конкурира с по-скъпите модели, но все пак предоставя прилични снимки. Производителността на Galaxy A13 също е подходяща за ежедневни задачи, въпреки че по-засегнатите приложения и игри може да работят с по-ниска скорост.

Най-важното, животът на батерията на този смартфон е впечатляващ, предлагайки около 10 часа възпроизвеждане на видео при максимална яркост и още повече, ако екранът е по-тъмен.

Общо взето, ако сте в търсене на стойност за парите и предпочитате марката Samsung, Galaxy A13 е смартфон, който определено заслужава внимание. Въпреки това, имайте предвид, че на пазара има и други конкурентни телефони със сходни характеристики, дори и в този нисък ценови клас.

5

OnePlus 10T

най-добрия телефон с добра камера среден клас

OnePlus 10T

EMAG
128GB, 8GB RAM, 5G, Moonstone Black

OnePlus 10T представлява бърз и мощен телефон с впечатляващи камери, който е достъпен по-разумна цена. Този Android смартфон от среден клас предлага атрактивен дизайн, мощен чипсет и бързо зареждане. Екранът на устройството изглежда добре, а на гърба се намира 50MP Sony IMX766 сензор, който е отличен за снимки при слаба осветеност. В допълнение, телефонът предоставя 8MP ултраширок обектив и 2MP макро сензор.

Недостатъкът е липсата на телефото обектив, което ограничава опциите за оптично увеличение. Въпреки това, с този телефон можете да се наслаждавате на отлични камери, особено при цената, която предлага. През 2023 г., когато цената на OnePlus 10T е станала по-приемлива, той може да се счита за един от най-добрите телефони в своя клас със завладяващи възможности за снимки.

6

Смартфон OnePlus Nord 3

най-добрия дисплей на телефон среден клас

OnePlus Nord 3

EMAG
Dual SIM, 16GB RAM, 256GB, 5G, Misty Green

OnePlus Nord 3 представлява отличен избор за потребители, които търсят евтин смартфон с Android и не искат да инвестират в по-скъпи модели. Този телефон осигурява гладко представяне, като едновременно предоставя OLED дисплей, който е ярък и качествен, дори сравним с по-скъпите модели.

Изпълнението му при игри и мултимедия е солидно, а системата на камерата, въпреки че не е висок клас, предоставя приемливи резултати за ежедневната употреба. Ако сте готови да направите компромис с функциите на камерата, OnePlus Nord 3 предлага стойност и производителност в бюджетен клас.

Други забележителни споменавания на най-добрите телефони среден клас

Мобилен телефон Nokia XR20: Най-добрият евтин телефон за издръжливост. Nokia XR20 е първият здрав смартфон, пуснат под флага на Nokia с помощта на HMD Global, която сега притежава марката.

Motorola Edge 40 Neo: Най-добрият бюджетен вариант. Зашеметяващият 6,55 инча, 144 Hz OLED дисплей е най-добрият пример за това, осигуряващ отлично изживяване при гледане. 

Honor Magic 5 Lite: Кривината от 45 градуса на ръбовете на екрана придава на устройството неочаквана елегантност в дизайна. Използването на извит AMOLED екран допълнително подчертава визуалното изживяване, като предоставя над 1,07 милиарда цвята за възпроизвеждане на естествени и наситени цветове.

Как да изберем най-добрия телефон среден клас

най-добрите телефони от среден клас
За да изберете един от най-добрите телефони среден клас са важни вашите лични предпочитания

Изборът на най-подходящия евтин смартфон за вас изисква да определите кои аспекти са от основно значение и на какви компромиси сте готови да направите. Дори най-добрите евтини телефони не могат да включат всичко, тъй като ниската цена обикновено води до компромиси в някои области.

Започнете като разберете вашите нужди, особено по отношение на дисплея, камерите, живота на батерията и допълнителни функции. Размерът на екрана е важно решение – по-малкият екран прави телефона по-удобен за употреба с една ръка и по-лесен за пренасяне, докато по-големият екран предлага по-голям комфорт при използването на приложения, игри и гледане на видео.

Когато става въпрос за камерите, по-евтините модели обикновено разполагат с по-скромни камерни системи. Въпреки това, има бюджетни смартфони със забележителни камери, ако това е важно за вас.

Решението ви за най-добрия евтин смартфон ще зависи от вашия баланс между желаните функции и готовността за компромиси.

Съвети за закупуване на телефони от среден клас

1. Какво е телефон от среден клас?

Няма стриктна техническа дефиниция за смартфоните от среден клас, но обикновено те се определят от ценовия си диапазон. Така, телефоните от среден клас обичайно не струват повече от 1000 лева, когато се закупят без SIM карта. Този ценови обхват ги издига между бюджетните и флагманските устройства.

Смартфоните от среден клас се характеризират с разнообразие в спецификациите и подхода към предоставяне на стойност. Някои от тях предлагат общо добър баланс във всички аспекти, докато други се фокусират върху ключова функционалност, като например камерата или дисплея. Има и такива, които запазват някои от характеристиките на флагманите, но с по-стар хардуер, предлагайки привлекателни спецификации на по-достъпна цена.

2. Какви спецификации са ми необходими?

При избора на смартфон от среден клас, важно е да отдадете внимание на някои ключови спецификации, за да получите оптимално удовлетворение от устройството:

 1. RAM и Чипсет: Потърсете телефон с поне 6 GB RAM и чипсет от серия Snapdragon 7 или 8 (или еквивалент от други марки) за гладко и безпроблемно изпълнение на задачи.
 2. Вътрешна памет: Оптимално е телефонът да предлага поне 128 GB вградена памет за съхранение на файлове, приложения и мултимедия.
 3. Живот на батерията и Зареждане: Изберете устройство с дълъг живот на батерията и бързо зареждане, което ще осигури по-дълго време на използване и по-бързо възстановяване на заряд.
 4. Дисплей: Решете дали искате OLED дисплей за по-наситени цветове и по-добра контрастност или ви е достатъчен LCD. Резолюцията и честотата на опресняване също са важни фактори за качествен визуален опит.
 5. Камера: Приоритизирайте камерата спрямо вашите нужди. Ако ви е важна висока резолюция, добри снимки при слаба светлина или разнообразни обективи, потърсете смартфон със съответните характеристики.
 6. Други функции: Решете дали ви е важно наличието на безжично зареждане, водоустойчивост или други допълнителни функции. Те обаче обикновено са компромиси, когато става въпрос за телефони от среден клас.

Съсредоточавайки се върху тези аспекти и разглеждайки обзори и рецензии, ще може по-лесно да намерите телефона, отговарящ на вашите нужди и бюджет.

Как тестваме смартфони от среден клас

най-добрите телефони от среден клас
За да посочим най-добрите телефони среден клас се постарахме да ги прегледаме и тестваме

След като получим телефон за преглед, провеждаме редица тестове, започвайки с производителността. Използваме две приложения, налични в Apple App Store и Google Play Store – Geekbench 5 и GFXBench. Тези приложения за сравнителен анализ предоставят изчисления за обработка на CPU и GPU, позволявайки ни да сравним производителността на телефона с конкуренцията. Дисплеят на устройството се подлага на тестове, използвайки колориметър и софтуер DisplayCAL. Този инструмент измерва точността на цветовете, максималната яркост и съотношението на контраст на екрана.

За вътрешното тестване на живота на батерията използваме зациклено видео чрез приложението VLC. Екранът се настройва на 170cd/m2 яркост, а режимът на полет е активиран. Записваме продължителността, докато видеото се прекрати, показвайки кога батерията на телефона се изтощава. За тестване на камерите, провеждаме разнообразни тестове под различни условия на осветеност, включително пейзажни и натюрмортни снимки в закрито, след което сравняваме резултатите с конкурентите в същия ценови клас.

Често задавани въпроси

Колко струва телефон от среден клас?

Екипът на Сравни Цени определя смартфоните от среден клас като всеки телефон, който в идеалния случай струва под 1200. Този обновен стандарт на дефиниция беше въведен през 2023 г., следващ постепенното увеличаване на цените в горния край на пазара.

Добри ли са телефоните от среден клас?

През последните няколко години пазарът на телефони от среден клас процъфтява, като ключови компании като Google, Xiaomi, OnePlus, Oppo и Samsung предлагат телефони със зашеметяващи функции, които традиционно бяха асоциирани с водещите устройства. Акцентите включват 5G свързаност, екрани с висока честота на опресняване и подобрени сензори на задната камера. Екипът от експерти в Сравни Цени препоръчва на повечето потребители да разгледат внимателно смартфоните от среден клас, преди да влезнат в инвестиция във висок класов флагмански модел.

Има ли 5G телефони от среден клас?

5G е все по-разпространена възможност на пазара от среден клас, като Samsung, Oppo, Motorola, OnePlus и Google имат телефони от среден клас, поддържащи свързаността. Пример е нашия избор за №1 A54.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0