Какъв видеорегистратор да си купя? Ето 12 от Най-добрите камери за автомобил

5
Оценка: 5 (2 гласа)

Какъв видеорегистратор да си купя? Най-добрите видеорегистратори са проектирани да ви осигурят спокойствие, когато сте зад волана, заснемайки видео доказателства за всичко, което се случва на пътя около вас.

Ръководството по-долу представя класираните резултати от нашите експертни прегледи на камери за видеорегистриране, обхващат всичко от прости, достъпни опции до първокласни модели с множество опции – всичко това, за да ви помогне да намерите правилната камера за автомобила за вашите нужди.

Бърз преглед

Ако нямате време да прочетете пълния ни списък с най-добрите видеорегистратори, можете да видите в опростена рецензия. Ако намерите такъв, който ви харесва, използвайте връзките, за да преминете към пълното ни описание.

DVR 4K Nextbase NBDVR622GW Най-добрия Видеорегистратор за автомобили

С впечатляващо качество на 4K видео и набор от водещи функции, това е най-добрия видеорегистратор, който можете да закупите

Garmin Dash Cam Mini 2 Най-добрият видеорегистратор Garmin

Въпреки малкия си размер, Garmin Dash Cam Mini 2 записва във Full HD при 30 кадъра в секунда с HDR

Автомобилна камера VanTrue N2S Dual <strong>Най-добрия 4K видеорегистратор</strong>

Dual-Channel, 4K, Dual 1440P, GPS, Черна

Видеорегистратор Xiaomi 70mai 1S <strong>Най-добрия евтин видеорегистратор</strong>

Ultracompact, Full-HD 1080P, Sony IMX307, Wifi, Гласови команди

Видеорегистратор Xiaomi 70Mai Rearview Dash Cam Wide Midrive D07 Най-добрия видеорегистратор огледало

IPS 9.35inch, Запис FHD, Slot card, 470mAh + Камера за автомобил Xiaomi 70Mai Midrive RC05 с нощно виждане за заден ход, 1080px, 135°, f/2.2, Waterproof IP67

Видеорегистратор DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p Най-добрия видеорегистратор с две камери

IPS 2.0″, 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi + Задна камера Xiaomi 70mai RC06 full HD до 30 fps, Ъгъл на виждане 130°

VIOFO A139 Pro 2CH-G Най-добрия видеорегистратор за професионални шофьори

Истинска 4K UHD предна камера + FHD интериорна + FHD задна камера

Видеорегистратор Edman ADR20 Най-добрия скрит видеорегистратор

Full HD, Завъртане на 90 °, G сензор, Цикличен запис

Видеорегистратор Wireless Garmin Най-добрия безжичен видеорегистратор

BC 50 Night Vision, Задно виждане, 720P HD, Обхват 15 метра, Зрителен ъгъл 160 градуса

Видеорегистратор с три камери Yavis Trade Видеорегистратор с три камери

три камери, LCD, LED DISPLAY, HD DVR, Камера за задно виждане, с три камери, черен

Видеорегистратор Xmart CDR205B Видеорегистратор с практичен дисплей

Запис във Full HD (1080p) резолюция

DVR NAVITEL M800 DUAL Видеорегистратор за мотоциклет

Sony STARVIS сензор, Две камери IP67 водоустойчивост, 130° заснемане, FullHD, GPS, WiFi

Считаме, че Nextbase 622GW представлява най-добрата камера за видеорегистратор като цяло. С изразен комплект от функции, високо качество на видеозаписа и голям сензорен екран, който е лесен за използване, тя осигурява оптимален баланс между цена и производителност за широк кръг потребители.

За тези, които искат да научат повече, продължавайте да четете. Можете да видите и нашите рецензии за Най-добрите телефони (смартфони), Най-добри безжични слушалки, Най-добрите камери за видеонаблюдение или Най-добрия детски смарт часовник.

Най-добрите видеорегистратори, като отговор на въпроса – Какъв видеорегистратор да си купя?

По-долу ще намерите пълни описания за всяка от най-добрите видеорегистратори в нашия списък. Тествахме обстойно всеки от тях, така че можете да сте сигурни, че можете да се доверите на нашите препоръки.

1

DVR 4K Nextbase NBDVR622GW

Най-добрият видеорегистратор за автомобили

DVR 4K Nextbase 622GW

337,55
emag
DVR 4K Nextbase NBDVR622GW, Дисплей IPS 3″ HD, Цифров стабилизатор на изображението, Bluetooth, Wi-Fi, Приложение iOS, Android, GPS локализиране, Зрителен ъгъл 140°, Режим на паркиране, Поляризационен филтър

Впечатляващото видео качество и комплектът от водещи функции на Nextbase 622GW го правят най-добрия видеорегистратор за автомобили на пазара в момента. Тествахме 4K/30p кадрите му и ги намерихме почти кинематографични, с изключителни детайли и ясна разделителна способност.

Алгоритмите за слабо осветление и лошо време допълнително подобряват резултатите при трудни условия. При намаляване до 1080p, можете да заснемате забавено движение със 120 кадъра в секунда, което улеснява идентификацията на детайли като регистрационни номера.

Въпреки че настройката беше малко трудна, а свързването със смартфони за прехвърляне на видеоклипове предизвика затруднения. Въпреки това, 622GW представлява проста за използване камера. Интерфейсът е интуитивен, а дисплеят е голям, остър и ясен. Моментите се запазват автоматично при открит инцидент, а голям червен бутон позволява и ръчно запазване на моментите.

Забелязахме ефективността на вградения поляризиращ филтър в намаляването на отблясъците на предното стъкло и стабилизацията на изображението, която ефективно поглъща вибрациите от пътя. С интелигентната интеграция на what3words, 622GW може да локализира мястото на инцидента и да го изпрати до службите за спешна помощ.

Какъв видеорегистратор да си купя? Въпреки наличието на многото алтернативи с по-добър гласов контрол, 622GW е изборът ни, ако търсите камера, която надеждно записва ясно 4K видео и като цяло. Освен това този модел е посочен в много различни класации за най-добрия видеорегистратор, като тази на The New York Times.

2

Garmin Dash Cam Mini 2

Най-добрият видеорегистратор Garmin

Garmin Dash Cam Mini 2

247.99
emag
Видеорегистратор DVR Garmin Dash Cam Mini 2, 1080p, G сензор, Зрителен ъгъл 140 градуса, Wi-Fi, Гласов контро

Garmin Mini 2 е достатъчно малка камера за управление, за да се скрие зад огледалото за обратно виждане на вашия автомобил. Въпреки размера си, той записва във Full HD при 30 кадъра в секунда с HDR, създавайки кадри, които са достатъчно остри, за да избират ключови детайли като регистрационни номера, независимо от околната среда светлина и метеорологични условия.

Намерихме инсталирането за бързо и лесно. Компактното пластмасово рамо заема много малко място на предното стъкло, докато шарнирното съединение го прави лесно за преместване. Като се има предвид колко малък е, смятаме, че повечето потребители ще искат да оставят Mini 2 постоянно на място. 

Интерфейсът е достъпен по подобен начин. Няма дисплей, но бутоните за бърз достъп ви позволяват да запазвате клипове и да заглушавате микрофона с едно докосване. Приложението за смартфон Garmin Drive (за iOS и Android) е мястото, където можете лесно да променяте допълнителни настройки, да преглеждате записите и да проверявате изгледа на камерата. Също така помага да направите първоначалната настройка лесна.

Въпреки че функциите са ограничени до гласови контроли и g-сензор, който може да открива сблъсъци, смятаме, че GPS е единственият истински пропуск. Освен ако не се нуждаете от най-добрия видеорегистратор с функции за подпомагане на водача, Garmin Dash Cam Mini 2 ще ви накара да повярвате, че сте открили отговора на въпроса какъв видеорегистратор да си купя.

3

Автомобилна камера VanTrue N2S Dual

Най-добрия 4K видеорегистратор

Видеорегистратор VanTrue N2S Dual

551,54
emag
Dual-Channel, 4K, Dual 1440P, GPS, Черна

Сравнително компактен за видеорегистратор с двоен обектив, Vantrue N2S Dual записва детайлен изглед на пътя пред вас и интериора на вашия автомобил. Проектиран с мисълта за таксиметровите шофьори.

Тази простота се простира до неговата свързаност, фактор, който харесахме при тестването. Това е самостоятелна камера за управление, която се справя със задачата да заснема събития. Vantrue продава опционална GPS стойка за предно стъкло.

Бяхме щастливо изненадани от качеството на видеото. Камерите могат да записват Full HD кадри и в двете посоки, заснемайки видео, което е гладко, рязко и ясно, съчетано с приличен звук. Вътрешната камера понякога се затруднява при ярка слънчева светлина, но това е лека критика към иначе впечатляващото представяне. Предната камера също може да работи соло, за да снима в още по-детайлни 1440p.

Ако търсите отговор на въпроса какъв видеорегистратор да си купя, то Vantrue N2S Dual може да е вашият избор за най-добър видеорегистратор.

4

Видеорегистратор Xiaomi 70mai 1S

Най-добрия евтин видеорегистратор

Видеорегистратор Xiaomi 70mai 1S

84,99
emag
Ultracompact, Full-HD 1080P, Sony IMX307, Wifi, Гласови команди

Xiaomi 70mai 1S е изключително компактен видеорегистратор, предоставящ висококачествени записи и функционалности, които осигуряват безопасност по време на шофиране.

 • Ъгъл на видимост от 130 градуса FOV: 70mai 1S ви предоставя широка периферия, за да записвате по-голям обхват от пътя пред вас.
 • Full-HD резолюция 1920 x 1080p: Ясен и детайлен запис на вашите пътни приключения.
 • Сензор за изображение Sony IMX307: Осигурява висококачествени снимки, дори през нощта.
 • WiFi свързаност: Възможността за преглед на записите в реално време и споделяне на видеоклиповете или снимките чрез приложението „70mai“.
 • Технология за компресия на снимки H.264: Поддържа висококачествени видеоклипове и ефективно управлява пространството за съхранение.
 • Ротационна поддръжка: Създадена, за да отговаря на различните изисквания за регистрация.
 • Вградена батерия: За продължителна запис и защита дори след изключване на автомобила.

Технически Спецификации:

 • Свързаност: USB, Wi-Fi (свързаност с приложения)
 • Слот за памет: Micro SD (максимум 64 GB)
 • Тип батерия: Li-Ion (240 mAh)
 • Процесор на изображенията: MSC8328P
 • Честота на изображенията: 30 FPS
 • Видео запис: Full HD (1920 x 1080)

70mai 1S се предлага в черен цвят и включва всичко необходимо за лесна употреба – адаптер, ръководство за употреба, USB кабел и камера.

Xiaomi 70mai 1S е изключително функционален и лесен за използване видеорегистратор, предоставящ висококачествени записи и важни функции за вашата безопасност на пътя. Компактният дизайн, свързаността с Wi-Fi и гласовите команди го правят необходимо аксесоар за всеки автомобил, като може да е вашият отговор на въпроса – Какъв видеорегистратор да си купя.

5

Видеорегистратор Xiaomi 70Mai Rearview Dash Cam Wide Midrive D07

Най-добрия видеорегистратор огледало

Xiaomi 70Mai Rearview Dash Cam Wide Midrive D07

248,95
emag
IPS 9.35inch, Запис FHD, Slot card, 470mAh + Камера за автомобил Xiaomi 70Mai Midrive RC05 с нощно виждане за заден ход, 1080px, 135°, f/2.2, Waterproof IP67

Съвременното шофиране изисква интелигентни решения за безопасност и контрол. Xiaomi 70Mai представя видеорегистратор огледало с две камери и две иновативни устройства, които обогатяват вашия автомобил с напреднали функции – Смарт огледало за обратно виждане Xiaomi 70Mai Rearview Dash Cam Wide Midrive D07 и Камера за автомобил Xiaomi 70Mai Midrive RC05 с нощно виждане за заден ход.

Със своя 9,35-инчов IPS дисплей, огледалото преобразява вашия поглед зад колата в реално време. Неговият кристален екран осигурява ясно виждане, дори при лоши метеорологични условия.

Двойните 1080p камери на 70Mai Rearview Dash Cam Wide записват детайлни видеоклипове, предоставяйки безмъртвени ъгли на виждане. С Hi3556 V200 процесора, устройството предоставя обратна връзка в реално време, правейки всички слепи зони видими.

Инсталацията е лесна и гъвкава, подходяща за различни автомобили. Функцията за запис Loop оптимизира използването на място на microSD карта, автоматично презаписвайки по-старите видеоклипове.

Със своята 1080p резолюция и SONY IMX307 сензор за изображения, RC05 предлага висококачествени снимки и видео. Със 135° ъгъл на виждане, тя осигурява пълен обхват на сцената зад автомобила.

RC05 е устойчива на вода със защита IP67, гарантираща работа при всякакви метеорологични условия. Тя работи в обхвата от -10℃ до 60℃, предоставяйки надеждна защита през цялата година.

Със своя 5,5-метров кабел, тя е лесна за монтаж и свързване към задната част на автомобила.

Ако все още се питате какъв видеорегистратор да си купя, трябва да знаете, че смарт огледалото и Камерата на Xiaomi 70Mai са перфектна комбинация за модерния шофьор. Те не само предоставят интелигентни функции, като обратна връзка в реално време и нощно виждане, но и гарантират вашата безопасност по пътя и при паркиране. Всичко това съчетано със семпъл дизайн и лесна инсталация прави този комплект неизменна част от всяко съвременно превозно средство.

6

DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p

Най-добрия видеорегистратор с две камери

DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p

198,99
emag
IPS 2.0″, 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi + Задна камера Xiaomi 70mai RC06 full HD до 30 fps, Ъгъл на виждане 130°

70mai A500S Dash Cam Pro Plus предоставя невероятен опит за запис на пътните сцени благодарение на впечатляващата 1944P HD резолюция, която осигурява кристално ясни детайли. Ето някои от ключовите функции, които правят този видеорегистратор на 70mai толкова вълнуващ:

 1. Високо Разделителна Способност: Със своите 1944P, 2,5 пъти по-висока резолюция от стандартната 1080P, този регистратор улавя критичните детайли на пътя, предоставяйки изключително качество на изображението.
 2. Sony IMX335 Сензор: Оборудван с висококачествен сензор за изображения от Sony с разделителна способност от 5 мегапиксела, 70mai A500S гарантира изключителна чувствителност и яснота при запис.
 3. Super Night Vision: Технологии като 3D DNR и HDR значително подобряват яснотата на изображението през нощта или при слаба осветеност, като намаляват „шума“ на изображението.
 4. 24-часово Наблюдение на Паркинг: С вградения G-сензор автоматично засича внезапни удари, започва запис и предоставя известия за събития през приложението 70mai.
 5. ADAS Система: Системата за помощ при шофиране (ADAS) включва предупреждения за напускане на лентата и предупреждение за директен сблъсък, предлагайки допълнителна безопасност по време на шофиране.
 6. Вграден GPS: Следете данните за вашето пътуване в реално време и синхронизирайте автоматично датата и часа чрез GPS сигнал.
 7. 70mai APP Контрол: Приложението 70mai ви позволява да преглеждате и изтегляте HD видеоклипове чрез Wi-Fi в реално време, като блокира аварийни видеоклипове в специален „Файл на събитие“.
 8. Цикличен Запис: Новите записи автоматично се презаписват върху по-старите, когато капацитетът на microSD картата е пълен.

Задната камера Xiaomi 70mai RC06 Full HD допълнително засилва функционалността на този видеорегистратор, като предоставя пълен обхват на запис.

70mai A500S Dash Cam Pro Plus със Задна камера Xiaomi 70mai RC06 Full HD е можеби най-добрия видеорегистратор с две камери, който гарантира не само върхово качество на запис, но и допълнителна сигурност и контрол по време на шофиране.

7

VIOFO A139 Pro 2CH-G – Видеорегистратор за камион

Най-добрия видеорегистратор за професионални шофьори

VIOFO A139 Pro 2CH-G

765,0
emag
Истинска 4K UHD предна камера + FHD интериорна + FHD задна камера

Настройката с три камери е преусилена за почти всички извън общността на професионалните шофьори. Но ако имате нужда от покритие на предната, задната и вътрешната страна на вашия автомобил, пакетът на Viofo предлага всичко за парите.

Компактният дизайн означава, че можете да го залепите на място, без да пречи на предното стъкло, въпреки че трябва да планирате разполагането си, тъй като всеки модул е фиксиран с лепенки. Първоначалната настройка изисква прокарване на многобройни кабели в облицовката на колата или под килима, което може да бъде доста сложно. Приложението Viofo (iOS и Android) също не е най-плавното.

При нашите тестове записът от предната камера като цяло беше достатъчно добър в повечето сценарии. Viofo използва сензори за изображения на Sony Starvis, които се представят добре при условия на слаба светлина. По-ниската разделителна способност обаче прави компромис с по-добра ситуация на шофиране под температура, с размити детайли, които го поставят зад най-добрите 4K конкуренти. Вътрешната и задната камера предлагат широко зрително поле от 170 градуса, а вътрешната камера е оборудвана с шест светодиода за инфрачервени възможности. Дори при най-тъмните условия на шофиране, видимостта вътре в колата остава ясна при нашите тестове.

Въпреки това, че A139 се конкурира добре с други камери в своя ценови диапазон, много алтернативи предлагат допълнителна технология, удобни за потребителя приложения и сензорни екрани за по-лесно взаимодействие. С подобна цена, собствената A129 4K камера с двойно табло на Viofo е най-добрият вариант, освен ако не са необходими вътрешни кадри.

Ако се питате какъв видеорегистратор да си купя при положение, че сте професионален шофьор, то VIOFO A139 Pro е можеби най-добрия видеорегистратор за камион.

8

Скрит автомобилен видеорегистратор Edman ADR20

Най-добрия скрит видеорегистратор

Edman ADR20

91,19
emag
Full HD, Завъртане на 90 °, G сензор, Цикличен запис

Повишете нивото на безопасност на пътя с Edman ADR20 – автомобилния скрит видеорегистратор, който не само заснема в Full HD, но предоставя и редица полезни функции. Отговорете на предизвикателствата на пътя с увереност, благодарение на вградените технологии.

 1. G-сензор: Защитете записите си в случай на катастрофа, благодарение на интелигентния G-сензор, който автоматично запазва изображенията при сблъсък.
 2. Цикличен запис: Осигурете си постоянна готовност за запис, тъй като регистраторът автоматично презаписва предишните файлове, когато капацитетът на microSD картата е пълен.
 3. Широк ъгъл и въртящ се обектив: Заснемайте обширни перспективи с ъгъл на видимост от 150 градуса, докато въртящият се обектив на 90 градуса ви предоставя перфектната настройка за ъгъла, който желаете.

За удобство при използването, свържете регистратора с устройство с Android и използвайте приложението Android за реално време и промяна на настройките. Когато свържете камерата, можете да преглеждате и управлявате записите си лесно.

Технически характеристики:

 • Процесор: JR3272
 • Резолюция: 1080FHD / 720P / VGA
 • Кадри в секунда: 30 к/с
 • Формат на видео: AVI
 • Формат на снимки: JPEG
 • Поддържан капацитет на microSD карта: до 32 GB
 • Вграден микрофон и високоговорител
 • G-сензор и датчик за движение за допълнителна сигурност и удобство.

С Edman ADR20 се възползвайте от напредъка в технологиите за автомобилни видеорегистратори и се чувствайте по-спокойни по време на пътя.

9

Видеорегистратор Wireless Garmin

Най-добрия безжичен видеорегистратор

Wireless Garmin

709,88
emag
C 50 Night Vision, Задно виждане, 720P HD, Обхват 15 метра, Зрителен ъгъл 160 градуса

Имайте пълен контрол, дори когато задвижвате по-големи превозни средства или с ремарке, денем и нощем, благодарение на най-добрия безжичен видеорегистратор Garmin BC 50 с NightGlo™ технология. Този иновативен модел предоставя ясен изглед зад вашия автомобил, съвместим с Garmin сателитни навигации.

Основни характеристики:

 1. Ясен изглед назад: Насладете се на чиста и ясна картина на задната част на вашия автомобил, когато използвате съвместимата Garmin сателитна навигация.
 2. NightGlo™ технология: За допълнителна сигурност и увереност при задно движение в тъмното, технологията NightGlo™ осветява задната зона на автомобила.
 3. Дълъг обхват на предаване: Идеален за по-големи превозни средства, регистраторът предлага значителен обхват на предаване, гарантиращ стабилно връзване.
 4. Широк зрителен ъгъл: Със своите 160 градуса зрителен ъгъл, камерата предоставя пълна картина на околната обстановка зад автомобила.
 5. Здрав дизайн: Солидният дизайн на камерата е проектиран за устойчивост при различни пътни условия, осигурявайки ви спокойствие по време на пътуване.
 6. Лесен монтаж: Препоръчва се професионален монтаж, като камерата се свързва към светлините за заден ход на автомобила.

Всички тези функции правят Garmin BC 50 Night Vision идеален аксесоар за вашия автомобил, който не само подобрява безопасността при паркиране и задно движение, но и осигурява лесна интеграция с вашия сателитен навигационен уред от Garmin.

10

Видеорегистратор с три камери Yavis Trade

Видеорегистратор с три камери

Видеорегистратор с три камери Yavis Trade

61,20
emag
три камери, LCD, LED DISPLAY, HD DVR, Камера за задно виждане, с три камери, черен

Видеорегистраторът с три камери Yavis Trade предлага обширни възможности за наблюдение, насочени отпред, отзад и към интериора на автомобила. Този модел е особено подходящ за шофьори на таксита, които търсят комплексна защита и наблюдение в пътното движение.

Основни характеристики:

 1. Видеорегистратор с три камери: Със своите три вградени камери, регистраторът осигурява пълен обхват на записите. Предната камера разполага с широк ъгъл от 170 градуса, позволявайки ясни и широкозрителни видеозаписи.
 2. Функционалности: Снабден с практични функционалности като детектор за движение, паркинг асистент, G сензор и монитор за паркиране, регистраторът Yavis Trade осигурява допълнителна защита и улеснение по време на управление.
 3. Резолюция на видео и снимки: Камерите предоставят ясни видеозаписи с резолюция от Full HD 1280×720 (за предната камера) и 640×480 (за интериора и задната камера). Регистраторът също така може да прави снимки в JPG формат.
 4. Дисплей и свързаност: Снабден с LCD LED дисплей с технология TFT, който улеснява наблюдението на текущите записи. Разполага с MicroUSB и AV портове, които позволяват лесното свързване с компютър или лаптоп за преглед на записите.
 5. Специални функции: Включва сензор за удар, автоматично включване/изключване и поддържа Micro SD карта с максимален капацитет от 32 GB.

Ако се питате какъв видеорегистратор да си купя с 3 камерти, то имайте предвид, че вегистраторът Yavis Trade представлява комплексно и лесно за използване решение за шофьорите, които търсят надежден инструмент за наблюдение и безопасност по време на пътуване.

11

Видеорегистратор Xmart CDR205B

Видеорегистратор с практичен дисплей

Xmart CDR205B

99,00
zora
Запис във Full HD (1080p) резолюция

Видеорегистраторът Xmart CDR205B предлага запис във Full HD (1080p) резолюция, като осигурява ясни и детайлни видеозаписи. Снабден е с практичен 2.7-инчов LCD дисплей, който ви показва текущите записи в реално време, с всички управляващи бутони удобно разположени до него.

С ъгъл на заснемане от 140°, Xmart CDR205B предоставя широк обхват на видеозаснемане, позволявайки ви да запечатате целия пътен процес. Вграденият микрофон позволява запис на звук, за допълнителна информация.

Функцията за запис без прекъсване осигурява продължителност на запис, дори при пълна карта с памет. Регистраторът автоматично записва новите кадри върху по-старите, а опцията за цикличен запис позволява на потребителя да настрои продължителността на видеоклиповете.

Вграденият G-Sensor осигурява съхранение на записите при възникване на инцидент, предотвратявайки презаписване. Функцията за активиране при засичане на движение стартира регистратора при нужда, допълнително оптимизирайки неговата употреба.

Технологията за широко-динамичен обхват (WDR) подобрява качеството на записите, осигурявайки ясни изображения при преход от светли към тъмни условия на заснемане.

Когато се питате какъв видеорегистратор да си купя, имайте предвид, че Xmart CDR205B е лесен за монтаж и употреба, като може да се сваля от стойката без необходимост от демонтаж. Този видеорегистратор предоставя надеждна защита и допълнителен комфорт по време на шофиране.

12

Видеорегистратор за мотоциклет DVR NAVITEL M800 DUAL

Видеорегистратор за мотор

DVR NAVITEL M800 DUAL

460,99
emag
Sony STARVIS сензор, Две камери IP67 водоустойчивост, 130° заснемане, FullHD, GPS, WiFi


Видеорегистратора за мотор DVR NAVITEL M800 DUAL, със Sony STARVIS сензор, две камери с водоустойчивост IP67, ъгъл на заснемане от 130°, FullHD, GPS и Wi-Fi.

NAVITEL M800 DUAL представлява висококачествена камера за таблото на мотоциклет с двойни Full HD записи, GPS функция, Wi-Fi и кабелен контролер. Този устройство ще ви помогне да заснемете всяко пътешествие отпред и отзад на мотоциклета или зад автомобила.

Със стъклена леща, Sony STARVIS сензори и широк ъгъл от 130° на предната и задната камера, изображенията са ясни и детайлни както при слаба, така и при силна светлина. Лесен за инсталиране и със скрит монтаж, този регистратор предлага проста работа, което го прави идеален избор за мотоциклети, ATV, моторни шейни и други.

С водоустойчив материал IP66 за хоста и IP67 за предната и задната камера, NAVITEL M800 DUAL се справя дори при дъждовно или прашно време. Металната обвивка осигурява по-добра функция за разсейване на топлината и по-голяма устойчивост на високи температури.

Регистраторът разполага с вграден микрофон за запис на звук и технология за намаляване на околния шум. С функции като G-Sensor и сензор за наклон, файловете се защитават срещу презаписване при спешни случаи. С цикличен запис и GPS функция, M800 DUAL е създаден за вашата безопасност и удобство.

Поддържа Wi-Fi за настройка чрез мобилно приложение и GPS модул за проследяване на местоположението. Със суперкондензатор за захранване, този видеорегистратор предоставя надеждна алтернатива на литиево-йонните батерии.

За преглед и редактиране на записаните видео файлове, може да се използва Navitel DVR Player на компютри с Windows. Всичко това прави NAVITEL M800 DUAL идеален за запазване на вашите пътни преживявания с мотора.

Други добри камери

Ако предпочитате нещо с подобни функции в същия ценови диапазон, ако предложеният от нас най-добър избор не е наличен:

 1. Rexing V5: Подобно на Vantrue N4, Rexing V5 разполага с предна камера с 4K резолюция, нощно виждане и 24-часов режим за наблюдение на паркиран автомобил. Той добавя вградено GPS проследяване и Wi-Fi свързаност. Въпреки това, системата му за монтаж е по-тромава, а интерфейсът е по-малко интуитивен. Вътрешната и задната камера трябва да бъдат закупени отделно, което увеличава цената.
 2. Vantrue S1 и Vantrue X4S: Подобно на N2S, и двете модели (S1 и X4S) разполагат с предна камера с 4K резолюция, задна камера с 1080p, нощно виждане и 24-часово наблюдение на паркиран автомобил. S1 включва вградено GPS проследяване, а X4S добавя и Wi-Fi свързаност. Обаче и двата модела нямат вградена вътрешна камера, и няма опция за добавяне на такава.

Ако искате да пожертвате известна използваемост за по-широк набор от функции, можете също да разгледате Cobra SC 400D. Той предлага много от същите функции като Nextbase 622GW, включително 4K предна камера, възможност за вътрешна камера 1080p, нощно виждане, 24-часово наблюдение на паркиран автомобил, гласов контрол, поддръжка на Alexa, Bluetooth, GPS и Wi-Fi свързаност. Този модел също предоставя предимствата на iRadar на Cobra, което предоставя информация за близки аварии, строителни зони, опасности на пътя и др.

Какъв видеорегистратор да си купя? Как да избера?

Какъв видеорегистратор да си купя

Най-добрите видеорегистратори се предлагат с различен брой камери, включително една, две или три. Еднокамерните модели записват външния изглед от предното стъкло, докато двукамерните добавят и вътрешна камера, насочена към интериора на автомобила, което е особено полезно за споделени пътувания, като например таксита.

Трикамерните видеорегистратори са предназначени предимно за професионални шофьори, покривайки допълнителна гледна точка от външната страна на превозното средство, което е отлично за камиони.

Разделителната способност на видеозаписа е ключов фактор при избора на видеорегистратор. В повечето модели през 2023 г. може да се записва в Full HD, което обикновено е достатъчно за идентификация на големи детайли. 4K видеорегистраторите предлагат по-висока разделителна способност, което улеснява забелязването на важни детайли като регистрационни номера.

Честотата на видеокадрите е също важна. Повечето модели записват с 30 кадъра в секунда, което е подходящо за пълна скорост. Най-добрите модели, обаче, могат да записват с 60 кадъра в секунда, което улеснява забавянето на кадрите след събитието.

Функционалността на видеорегистраторите също играе роля. Сензорен дисплей, приложение, GPS, наблюдение на паркинга, гласово управление и сателитна навигация са само някои от характеристиките, които могат да бъдат важни за потребителите.

Най-важното е да се избере видеорегистратор, който отговаря на конкретните нужди и предпочитания на потребителя, като се вземат предвид различните характеристики и възможности на пазара.

Имам ли нужда от повече от една камера?

Понякога ситуациите пред вас не са единствената опасност, затова задната камера може да бъде много полезна. В случай на нужда от предна и задна камера, може да разгледате нашето ръководство за най-добрите предни и задни камери. За тези, които превозват пътници, включително шофьори на таксита, вътрешната камера може също да бъде полезна. Вижте нашето ръководство за най-добрите триканални видеорегистратори, ако искате пълен обхват.

Имам ли нужда от видеорегистратор с GPS?

Ако се забъркате в инцидент, камерите с GPS не само могат да регистрират сблъсък, но и автоматично да уведомят службите за спешна помощ, предоставяйки точно местоположение. GPS данните са полезни при записване на инциденти и могат да бъдат предоставени на спешни служби.

Какви други функции трябва да взема предвид?

 • Висок динамичен диапазон (HDR): Високото динамично заснемане може да бъде предимство при силна осветеност и висок контраст.
 • Wi-Fi: Камерите с Wi-Fi могат да комуникират със смартфони за управление на настройките или проверка на видео.
 • Нощно виждане: Важно за сигурността през нощта.
 • Помощни средства за безопасност в помощ на водача: Звукови сигнали и предупреждения за подобряване на безопасността по време на шофиране.
 • Гласов контрол: Позволява управление без отваряне на ръце от волана.

Важен ли е зрителният ъгъл?

Регистраторите обикновено предлагат широкоъгълни лещи за по-добър обхват, но по-широкият ъгъл може да намали размера на обектите.

Имам ли нужда от 4K резолюция?

4K заснемането предоставя по-ясни и резки изображения, но също така изисква повече пространство за съхранение. Важно е да балансирате качеството на видеото с необходимото пространство за съхранение.

Първи стъпки за инсталация и монтаж на видеорегистратор

избор на най добрия видеорегистратор

Цялостното изживяване при инсталиране, започване и лекота на използване в движение варира значително от камера до камера. В по-голямата си част видеорегистраторите се монтират някъде по протежение на предното или предното стъкло на автомобила. Разбира се, където и да поставите вашата камера за управление, не трябва да блокира изгледа ви към пътя.

Появата на обърнати назад камери (или пълни комплекти, които съдържат както предна, така и задна) изискват малко допълнителна инсталация, тъй като те често включват кабели, които минават отпред назад. Очаквайте малко трудна работа, свързана с облицовката на тавана на автомобила, за да ги монтирате правилно. 

Видеорегистраторите записват по-малки фрагменти от кадри, обикновено на стъпки от една до две минути наведнъж. Камерите непрекъснато записват върху най-стария клип, за да предотвратят запълването на картата с памет.

Докато по-старите модели обикновено изискваха потребителят ръчно да запази или маркира съответния клип в случай на злополука, новата технология за откриване на инциденти, базирана на G-сензор, пое и сега се грижи за това автоматично.

Има и камери за контролно табло, които могат да се похвалят с допълнителни функции, които, както всяка друга технология, водят до по-висока цена. В допълнение към по-добро видео качество като 4K, нощно виждане и вграден Wi-Fi или Bluetooth за лесно прехвърляне на файлове също могат да бъдат включени.

Нарастването на популярността на гласовия контрол също си проправи път към скромната камера за управление, така че очаквайте интеграция на Alexa и други подобни гласово активирани технологии на върха на гамата.

Многобройни режими на паркиране също са възможности. Те използват функция за изтичане на времето като функция за наблюдение, за да уловят подробности за тези досадни шеги на паркинга, когато сте на път да изпълнявате задачи.

Заслужава ли си поставянето на видеорегистратор?

Да, абсолютно. Някои шофьори може да не харесат идеята за камера, която постоянно да наблюдава превозното им средство, но някои модели видеорегистратори (като Garmin Dash Cam Mini 2) са достатъчно компактни и фини, за да изчезнат почти зад централното огледало за обратно виждане. С други думи, след като те започнат да работят, вие скоро забравяте за тях; те просто седят там, тихо наблюдават, готови да запазят заснетия материал, ако бъдете хванати в инцидент.

Ако най-лошото се случи и трябва да докажете невинността си, записът на камерата за управление може да направи точно това. Този запис може също да бъде настроен да включва скоростта ви, заедно с часа и датата, за да подпомогне валидността на вашите доказателства, ако вината се оспори от другата страна. Освен за наблюдение на пътя пред вас, камерите за управление могат да се използват и за запис извън задното предно стъкло, записвайки кадри, ако имате нещастието да бъдете блъснати отзад от друг шофьор.

Дори и да не сте пряко замесени в сблъсък, камерите за управление пак могат да бъдат полезни. Много от тях имат бутон за бързо запазване на последните няколко секунди от видеото. По този начин, ако имате нужда от нещо предстоящо, което смятате, че има нужда от запис, като инцидент между две други превозни средства, пример за лошо шофиране или нещо друго забележително, можете да предоставите това доказателство на всеки, който може да се нуждае от него. Друга полезна функция на някои видеорегистратори е как те ще се обадят на службите за спешна помощ, ако бъде открита катастрофа и вие не реагирате; след това те могат да споделят вашето местоположение и да гарантират, че помощта е на път.

Освен това, много камери за управление идват с допълнителни функции за подпомагане на водача. Те включват предупреждения, които да ви уведомят за камери за скорост наблизо и камери за червен светофар, плюс подкана, която да ви каже, че превозното средство отпред е потеглило – само в случай, че не сте внимавали, докато сте седели в задръстване.

И накрая, някои видеорегистратори могат да бъдат постоянно монтирани във вашето превозно средство и свързани с кабели, което им осигурява постоянно захранване. Когато се съчетае със специален режим за паркиране, това позволява на камерата да усеща удари и да записва кадри, докато колата е паркирана, потенциално събирайки полезни доказателства за лошото паркиране на вашия съсед.

Може ли видеорегистраторът да изтощи акумулатора на колата ви?

Различните видеорегистратори за управление изискват разнообразни източници на захранване, затова е важно да преглеждате спецификациите на новата си камера, ако имате загриженост относно възможното изтощаване на батерията на автомобила.

Някои видеорегистратори разполагат с вътрешно захранване или лесно се зареждат чрез външни източници. От друга страна, други използват запалка/USB порт в превозното средство или изискват свързване, като това означава използване на батерията на колата.

При използване на запалка/USB порта за захранване на камерата, оставянето й включена през нощта може да доведе до изтощаване на батерията на автомобила, особено ако превозното средство не предоставя постоянно захранване на портовете. Камерите с твърд кабел могат да бъдат конфигурирани да се включват със запалването на автомобила в някои случаи, оптимизирайки използването на батерията.

За целите на сигурността, ако планирате да използвате видеорегистратора, може да бъде полезно избрать устройство с функция за откриване на движение и да осигурите външен източник на захранване, за да избегнете изтощаването на батерията на автомобила.

GoPro срещу видеорегистратор

Камерите GoPro представляват изключителни екшън камери, които се нареждат сред най-добрите на пазара. С лекота може да бъдат монтирани на таблото на автомобила и да бъдат конфигурирани за запис на видео по време на движение. Поради компактния си дизайн, те не пречат на обзора ви към пътя, а последните модели могат да записват видеоклипове с изключително ясна резолюция, превъзхождаща 4K.

Въпреки това има специфични фактори, които правят специализираната камера за управление по-подходяща от GoPro за целите на запис в движение. Разликата в цената между GoPro Hero 11 Black и висококачествена видеорегистраторна система като Nextbase 622GW е по-малка, отколкото може би си мислите. Това, което липсва в GoPro камерата, са по-развитите функции, свързани със специфичните изисквания на камерата за управление, като например функции за откриване на сблъсък или защита при паркиране. Също така, за разлика от камерите за регистрационно табло, GoPro изисква ръчна настройка за записване всеки път, когато влизате в автомобила, дори когато захранващият кабел е свързан към превозното средство.

Така че, ако вече разполагате с GoPro, поставянето му на стойка за табло или върху ветровете за предното стъкло е удобен начин да записвате видео по време на шофиране. Имаме дори специално ръководство за това как да използвате GoPro като видеорегистратор във вашия автомобил. Въпреки това, ако търсите пълноценно решение за запис на видео в автомобила, струва си да разгледате камери за регистрационно табло.

Какво е цикличен запис?

Какъв видеорегистратор да си купя най добрия

Цикличното записване позволява на камерите за управление да записват непрекъснато видеозаписи в тяхната вградена памет или карта с памет. Настройката автоматично презаписва най-старите клипове на вашия фотоапарат с нови, когато паметта му се запълни. По този начин той може да продължи да записва, без да се налага да спирате и ръчно да изтривате ненужните клипове. Това ви дава увереност, че няма да има пропуски в дневника ви за шофиране.

По подразбиране видеорегистраторите записват видеоклипове в последователен ред. Цикличният запис обикновено работи чрез разделяне на тези клипове на предварително зададени интервали въз основа на размера на файла или времето, като например 2-минутни или 5-минутни сегменти. Чрез разделяне на записи по този начин, камерите за управление могат да записват върху малки части от по-дълъг видеоклип, без да изтриват цялото нещо наведнъж. Това може също така да улесни намирането на клипове на конкретни моменти, без да се налага да сканирате дългите записи.

За да предотвратят презаписването на важни клипове, много от най-добрите камери за управление могат автоматично да откриват потенциални инциденти и да маркират съответните кадри, за да ги защитят от изтриване. Повечето модели с цикличен запис също ви позволяват ръчно да маркирате клипове със същия ефект, обикновено чрез бутон за бърз достъп върху тялото на камерата за управление.

Как се извършват тестовете на видеорегистраторите

Почти всички видеорегистратори могат да бъдат монтирани в автомобила без да се налага правене на постоянни модификации. Те лесно се прикрепят към предното стъкло чрез вендуза или подвижна лепилна подложка и могат да се захранват както от USB порт, така и от 12V контакт, който е стандартно наличен в повечето автомобили. За целите на тестване, камерите за регистратори биват инсталирани в автомобила, прикрепени към предното стъкло и свързани към смартфона, сякаш биха били закупени от потребителя.

След това се извършва шофиране както през деня, така и през нощта, за да се оцени как камерата се справя с различни условия на осветеност и при различни временни условия. Кадрите се трансферират на смартфон или компютър, където се преглеждат с цел проверка на качеството и четливостта на ключови детайли като регистрационните табели на превозното средство. Този процес също така предоставя възможност за оценка на удобството при гледане, трансфериране и запазване на записаните кадри.

Допълнителни функционалности като гласови асистенти и системи за подпомагане на шофирането също се подлагат на внимателно тестване, включително и оценка на леснотата за изключване или коригиране на тези функции спрямо личните предпочитания на потребителя. Важно е, че възможността за бързо и лесно изключване на аудиозаписа е ключов аспект, особено когато има пътници, които не желаят своите разговори да бъдат записвани.

Характеристика като г-сензорът, който реагира на силни удари, се тества чрез симулация на стълкновение, като се докосне камерата, което позволява проверка на това как записът ще бъде съхранен. Също така може да се използва преносима батерия, за да се задейства запис, като се докосне устройството до бюрото. Този подход може да изглежда прост, но е ефективен и удовлетворява застрахователните изисквания. В определени случаи, агресивно шофиране с неравномерна скорост може да стартира записа на камерата, като се тества чувствителността на г-сензора, което може да бъде коригирано, ако такава опция е налична в системата от менюта.

Често задавани въпроси

Какви са предимствата на наличието на видеорегистратор?

Считайте видеорегистратора за допълнителен слой защита, тъй като той може да осигури обективен очевидец на злополука или друг инцидент, в който участвате. Камерите за регистратор могат също да записват катастрофа, удар и бягство или неправомерно поведение на полицията, настъпило в вашата близост.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0