Най-добрата Прахосмукачка

5
Оценка: 4.8 (5 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Откриването на най-добрата прахосмукачка може да не е лесна задача. Има толкова много налични опции и няма универсална, тиха и мощна прахосмукачка, която да пасва на всеки дом. За да ви помогнем ние откроихме 11 от най-добрите прахосмукачки въз основа на тестовете, преглед на ревюта и събиране на мнения от потребители.

Bottom Line
Spec
1
res ac666f7686ac41c1835c6443e16651f2
Philips PowerPro Compact FC9330/09
Най-добрата прахосмукачка без торба
Цена EMAG
900W, PowerCyclone 5, Четка TriActive
2
res 13ddd4b3dae44f96418d74cee66b85a0
First Austria FA-5546-3
Най-добрите прахосмукачки с воден филтър
Цена EMAG
1400W засмукване, 6 литра
3
res 35b07be0716c5ed3b7eb38a7754dafd0
JIMMY H9 Pro
Най-добрите безкабелни прахосмукачки
Цена EMAG
Мощност 600W, 25000Pa, Автономия 80 мин
4
res 697281e97d5b8b1d0f44ec65aeae321e
Bosch BWD421PET
Най-добра перяща прахосмукачка
Цена EMAG
2100 W, Аксесоари за домашни любимци, Филтър HEPA
5
res 655a60bcc9b9f01ba9cd6ceb2eeb2901
Най-добра вертикална прахосмукачка (ако можеш да си я позволиш)
Цена EMAG
3 in 1, 25,2 V, 170 W, 0,5 л, Филтър Hepa, Автономия 120 мин

Ще трябва да вземете предвид размера на вашия дом, какви видове подови настилки има и дали предпочитате безжична прахосмукачка или с кабел. Намерете най-добрата прахосмукачка за вашите нужди и бюджет.

Висококачествените прахосмукачки не просто премахват праха. Те ви помагат да спестите време. В свят, в който усещаме, че времето ни е по-скъпо от всякога, това е основен аргумент за инвестиране в един от най-добрите прахосмукачки. Използването на стара и неефективна прахосмукачка означава, че губите време в почистване, което можеше да бъде използвано за нещо друго.

Въпреки че звучи необичайно, с някои от най-добрите прахосмукачки може да намерите удоволствие от почистването. Чистенето става много по-приятно, когато имате качествена прахосмукачка със силна мощност, умно проектирана и с полезни приставки.

Прахосмукачките са на разположение в множество форми, размери и ценови класове, затова е важно първо да определите коя отговаря на вашите нужди най-добре.

Обикновено най-добрите модели са по-мощни, леки и тихи от по-евтините. Тествахме много модели в реални условия, за да открием най-подходящите за всеки вид почистване. В тези тестове оценяваме издръжливостта на батериите, ефективността при почистване и удобството на употреба, като вземаме предвид и цената на уредите.

Най-добрите прахосмукачки


1

Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Compact FC9330/09

Най-добра прахосмукачка без торба

Philips PowerPro Compact FC9330/09

EMAG
900W, PowerCyclone 5, Четка TriActive

Philips PowerPro Compact FC9330/09 е компактна, но мощна прахосмукачка без торба, която впечатлява с високо ниво на почистване на праха и технологията PowerCyclone 5.

Тази модел е класифициран с енергийна ефективност клас А, гарантирайки високи резултати с най-висока степен на енергийна ефективност.

Технологията PowerCyclone 5 осигурява бързо отделяне на праха от въздуха, като ускорява въздушния поток в циклонната камера за изключителни почистващи резултати.

С накрайника TriActive, извършващ три почистващи действия едновременно, тази прахосмукачка отваря косъма на килима, засмуква едрите отпадъци и събира праха и замърсяванията от мебели и стени.

Изпразването на контейнера за отпадъци е лесно и удобно, като контролира праха по време на изпразване.

С вградената мека четка в дръжката, винаги сте готови за почистване на мебели и тапицерия.

Сглобяването ActiveLock позволява бърза и лесна смяна на накрайниците и аксесоарите, а широките колела осигуряват гладко управление на движението по време на почистване.

Филтърът против алергии улавя 99,9% от финия прах, включително полени, косми от домашни любимци и акари, за по-високо ниво на хигиена и за хора с алергии.

Philips PowerPro Compact FC9330/09 предлага комбинация от мощност и удобство, като предоставя надеждно и ефективно почистване за вашите домове.

Тип продуктПрахосмукачка без торба
УпотребаДомашна
ЗахранванеМрежово
Тип почистванеСухо
Тип настилкаКилим Под Твърди повърхности
Материал тръбаМетал
ФункцииМиещ се филтър Автоматично прибиране на кабела
2

Прахосмукачка с воден филтър First Austria FA-5546-3

Най-добрите прахосмукачки с воден филтър

First Austria FA-5546-3

EMAG
Най-добрите прахосмукачки с воден филтър

Прахосмукачката с воден филтър First Austria FA-5546-3, с мощност от 1400W и засмукване, представлява високоефективен модел с впечатляващ капацитет от 6 литра.

Тази прахосмукачка е подходяща както за сухо, така и за мокро почистване, предоставяйки разнообразни възможности за употреба.

Снабдена с технология „Cyclon“ и нова иновативна филтърна система Turbo Water и двоен филтър за вода, тази прахосмукачка осигурява ефективно почистване и задържане на праха и замърсяванията.

С включените аксесоари като метална четка за под, четка за мебели и ъгли, тя предлага гъвкавост и удобство при почистването на различни повърхности.

Със защитен ключ за автоматично изключване при достигане на максимален обем на водата, тази прахосмукачка осигурява безопасност и надеждност по време на употреба.

С ниво на шум до 78dB(A) и тегло от 7.7 кг, тя е удобна за използване и маневриране в различни помещения.

С дължина на кабела от 5 метра и компактни размери от 53 х 36 х 36 см, тази прахосмукачка предоставя удобство и лесно съхранение.

Общо взето, First Austria FA-5546-3 е надежден и функционален модел, който предлага високоефективно почистване и удобство за потребителите.

Тип продуктПрахосмукачка с водно филтриране
УпотребаДомашна
ЗахранванеМрежово
Тип почистванеСухо Мокро
Тип настилкаРазлични повърхности
Материал тръбаМетал
Тегло8 Kg
3

Вертикална прахосмукачка без кабел JIMMY H9 Pro

Най-добрата безкабелна прахосмукачка

JIMMY H9 Pro

EMAG
Най-добрите безкабелни прахосмукачки

Вертикалната прахосмукачка без кабел JIMMY H9 Pro е перфектният помощник за ефективно почистване на вашия дом. С нейна помощ задачите по почистване стават по-леки и по-бързи, оставяйки ви повече време да се насладите на моментите с любимите си хора или домашни любимци.

Този модел е особено полезен, ако имате деца или домашни любимци, тъй като предоставя високоефективно почистване независимо от типа на пода във вашия дом.

С ергономичната си дръжка, JIMMY H9 Pro е удобна за употреба дори след продължително почистване.

С мощен безчетков цифров мотор от 600W и автоматично регулиране на мощността на засмукване, тази прахосмукачка предлага впечатляваща всмукателна мощност от 25000Pa, която е подходяща за почистване на различни видове повърхности, включително килими.

Интелигентният дизайн на четката за под предотвратява увиването на косми от домашни любимци около въртящия се валяк, а гъвкавата метална тръба позволява достъп до труднодостъпни места.

С високопроизводителен комплект батерии, прахосмукачката предлага автономия до 80 минути, което е достатъчно за почистване на целия дом с едно зареждане.

С интелигентната си технология прахосмукачката разпознава типа под, който почиствате, и автоматично регулира мощността за по-ефективно и интелигентно почистване.

В общи линии, JIMMY H9 Pro предлага висока ефективност, удобство и интелигентни функции, което я прави подходяща за всякакъв вид дом.

Тип продуктВертикална прахосмукачка
УпотребаДомашна
ЗахранванеАкумулатор
Тип почистванеСухо
Тип настилкаРазлични повърхности
Материал тръбаМетал
ФункцииМиещ се филтър Индикаторна светлина Индикатор за изтощена батерия Контрол панел върху ръкохватката Регулатор на мощността Индикатор за пълна торба Подвижни части
4

Перяща прахосмукачка Bosch BWD421PET

Най-добрата перяща прахосмукачка

Bosch BWD421PET

EMAG
Най-добра перяща прахосмукачка

Перящата прахосмукачка Bosch BWD421PET представлява иновативно решение за домовете с домашни любимци, което комбинира функционалността на прахосмукачка за сухо и мокро почистване с ProAnimal аксесоари.

Специалните аксесоари на тази прахосмукачка позволяват не само почистване на килими и подове, но и изпиране на течности, като същевременно гарантират хигиеничност и ефективност.

Турбо четката осигурява високоскоростно въртене за по-добро почистване на килими, докато четката за матраци предлага хигиенично почистване на матраци.

С мощния си 2100 ватов мотор, тази прахосмукачка предлага голяма почистваща сила, което я прави подходяща за различни видове повърхности и за почистване на тежки замърсявания.

С включените аксесоари за домашни любимци и HEPA хигиенична филтърна система, тази прахосмукачка е идеална за семейства с алергии, като осигурява по-чист въздух в помещението.

Общо взето, Bosch BWD421PET предлага висока ефективност и удобство за почистване, като в същото време гарантира грижа за домашните любимци и здравето на цялото семейство.

Тип продуктПеряща прахосмукачка
УпотребаДомашна
ЗахранванеМрежово
Тип почистванеМокро
Тип настилкаРазлични повърхности
ФункцииМиещ се филтър Подвижен воден резервоар
5

Вертикална прахосмукачка Miele Triflex HX1 Pro

Най-добра вертикална прахосмукачка (ако можеш да си я позволиш)

Miele Triflex HX1 Pro

EMAG
Най-добра вертикална прахосмукачка (ако можеш да си я позволиш)

Вертикалната прахосмукачка Miele Triflex HX1 Pro е перфектното решение за всеки дом, което предлага гъвкавост, удобство и висока ефективност при почистването.

Тази 3 в 1 прахосмукачка е снабдена с иновативен дизайн и разполага с PowerUnit, разположен отгоре, който осигурява максимална гъвкавост при достигането на труднодостъпни места под мебели или на високи повърхности като тавани.

Със своята лека конструкция и възможност за използване както отгоре, така и отдолу, Triflex HX1 Pro предоставя перфектно почистване на големи площи и помещения.

Изключителната адаптивност на тази прахосмукачка й позволява да се приспособи към различни ситуации и нужди на потребителя, като предлага възможности за почистване както с висока, така и с ниска вместимост на PowerUnit.

Прахосмукачката е лесна за употреба и предоставя удобство и функционалност във всяка домакинска среда. Самостоятелният PowerUnit осигурява максимална гъвкавост и ефективност при почистването на мебели или автомобилни седалки.

С включената стойка за зареждане на батерии, възможността за удължаване на времето за работа до 120 минути и HEPA филтъра, който улавя 99,999% от микроскопичните частици и алергени, Miele Triflex HX1 Pro е перфектната избор за всеки, който цени качеството, ефективността и комфорта при почистването.

Тип продуктВертикална прахосмукачка
УпотребаДомашна
ЗахранванеАкумулатор
Тип почистванеСухо
Тип настилкаРазлични повърхности
ФункцииРегулатор на мощността
ТехнологияVortex
6

Робот прахосмукачка Roborock S8 Ultra Pro

Най-добрата прахосмукачка робот

Roborock S8 Ultra Pro

EMAG
Най-добра прахосмукачка робот


Робот прахосмукачката Roborock S8 Ultra Pro представя най-новите иновации в сферата на автоматичното почистване, предлагайки пълен набор от функции за улеснение на домакинството. Ето някои от най-забележителните характеристики:

Самоизпразващ се контейнер: Роботът автоматично изпразва праха и мръсотията след всяко почистване, което осигурява до 7 седмици без смяна на торбичката за прах.

Самозареждане на резервоара за вода: Презарежда резервоара за вода по време на почистване, което осигурява максимален обхват на почистване от над 300 квадратни метра.

Самоизмиване на мопа: Роботът автоматично измива мопа по време на почистването и след приключването му, така че не е необходимо ръчно измиване след всяка употреба.

Интелигентна навигация и мапиране: Системата за навигация PreciSense® LiDAR сканира и записва подробни карти, за да намери оптимален маршрут за почистване, като избягва препятствията.

Реактивно 3D избягване на препятствия: Със структурирана 3D светлина и инфрачервено изображение, роботът идентифицира и избягва потенциални опасности за безгрижно почистване.

Персонализирани програми за почистване: Потребителите могат да решат кога и как роботът да почиства с персонализирани програми за почистване и рутинни процедури, зададени за определени зони в къщата.

Робот прахосмукачката Roborock S8 Ultra Pro предоставя невероятна комбинация от автоматизирани функции и интелигентна технология, която прави почистването по-лесно и по-ефективно от всякога.

Тип продуктРобот прахосмукачка
УпотребаДомашна
ЗахранванеАкумулатор
Тип почистванеСухо С измиване
Тип настилкаРазлични повърхности
ФункцииSmart Функция Турбо Програмируем Сензор против сблъскване Сензор за наклон Сензор за разположение на предметите в стаята Ултразвук
ТехнологияИнфрачервена Гласов контрол Управление чрез приложение Ултразвук
7

Прахосмукачка с торба Miele Complete C3 Comfort Power Line DTC SGMF5

Най-добра прахосмукачка с торба

Miele Complete C3 Comfort Power Line DTC SGMF5

EMAG
Най-добра прахосмукачка с торба

Търсите прахосмукачка, която да направи почистването на дома ви по-лесно? Miele Complete C3 Comfort Power Line DTC SGMF5 е отличен избор. Тя е снабдена с HEPA филтър, който осигурява чист въздух в дома ви, като улавя и най-малките прахови частици и алергени.

С обхват от 12 метра, можете да достигнете всеки ъгъл на стаята без прекъсвания. Мощният двигател на 890 вата осигурява ефективно почистване с всяко използване.

С удобства като система за заключване, въртящи се колела и комфортна телескопична тръба, прахосмукачката е лесна за използване и маневриране. Има пълна гама аксесоари и лесен начин за прекарване на кабела.

С уникалната си комбинация от мощност, ефективност и удобство, Miele Complete C3 Comfort Power Line DTC SGMF5 е идеалната прахосмукачка за всеки, който цени качеството и леснотата при почистване.

Тип продуктПрахосмукачка с торба
УпотребаДомашна
ЗахранванеМрежово
Тип почистванеСухо
ФункцииСгъваема тръба
Тегло7.57 Kg

Прахосмукачка с пара Polti Vaporetto Lecoaspira FAV 30 EMAG

2450 W, 4 bar, 90 гр/мин, С функция измиване / сушене и филтриране на водата
8

Black&Decker, ADV1200 EMAG

Най-добра прахосмукачка за кола
9

Samsung VCC43Q0V3B EMAG

Добра прахосмукачка без торба
10
11

Най-добрата прахосмукачка за годината

Класация 2024
1Най-добра прахосмукачка без торбаPhilips PowerPro Compact FC9330/09
2Най-добрите прахосмукачки с воден филтърFirst Austria FA-5546-3
3Най-добрите безкабелни прахосмукачкиJIMMY H9 Pro
4Най-добра перяща прахосмукачкаBosch BWD421PET
5Най-добра вертикална прахосмукачка (ако можеш да си я позволиш)Miele Triflex HX1 Pro
6Най-добра прахосмукачка роботRoborock S8 Ultra Pro
7Най-добра прахосмукачка с торбаMiele Complete C3 Comfort Power Line DTC SGMF5
Най-добрите прахосмукачки на пазара онлайн

Каква прахосмукачка да избера?

Търсите ли най-добрата прахосмукачка за вашия дом?

Разбирането на различните видове прахосмукачки може да бъде объркващо. Затова е важно да обмислите какъв вид имот имате, за да вземете правилното решение.

Безжичните прахосмукачки са изключително удобни, като ви осигуряват свобода на движение, без да сте ограничени от дължината на кабела. Въпреки това, те често са по-скъпи и е важно да проверите живота на батерията и възможността за замяна, за да се уверите, че винаги ще имате достъп до него.

Прахосмукачките с кабел често са по-достъпни и с по-широки подови четки, което ги прави подходящи за бързо почистване. Въпреки това, те може да се сблъскат с трудно достъпни места, като ъгли и пролуки.

Роботизираните прахосмукачки са удобни за ежедневно почистване, но не могат да се сравнят със засмукването на най-добрите безжични прахосмукачки. Те също не са подходящи за почистване на дълбоко вграден прах в килимите.

За домакинства с домашни любимци са подходящи прахосмукачки, специално проектирани за справяне с космите от животните. Ако планирате да използвате прахосмукачката си за различни повърхности, изберете модел, който може да се превърне в ръчна прахосмукачка и има много аксесоари.

За твърди подове, изберете прахосмукачка с по-мека четка, за да предотвратите повреждане на настилката.

Какъвто и тип прахосмукачка да изберете, убедете се, че контейнерът за прах е достатъчно голям, за да почисти целия дом без прекъсване.

Помислете за следното:

🔹 Торба или без торба: Всички модели се справиха добре в нашите тестове. Моделите без торба изискват редовно изпразване и почистване на филтъра. Прахосмукачките с торбички са по-удобни за алергици, тъй като запечатват праха и алергените в торбата, която лесно се изхвърля след употреба.

🔹 Източник на захранване: Решете дали предпочитате с кабел, което може да ограничи дистанцията на почистване, или безжичен, който има определен живот на батерията. Роботизираните прахосмукачки са удобни, но зарядната база трябва да остане свързана.

🔹 Приставки: Важни са удобните приставки, като моторизираната дюза за килими и инструмент за цепнатини за трудно достъпни места. Също така, инструменти като мини-турбо четка са полезни за премахване на космите от мебелите.

🔹 Пространство: Изберете прахосмукачка в зависимост от пространството, в което живеете. За малки апартаменти може да е по-подходяща прахосмукачка с кабел или с по-кратък живот на батерията. За няколко етажа ще ви трябва по-голяма чаша за прах и по-дълъг живот на батерията. А за стълбите, изберете прахосмукачка, която може лесно да се изкачва и слиза. Ако имате много килими, препоръчителна е прахосмукачка с въртяща се ролка, докато за дървени подове е подходяща прахосмукачка с меки косми или ролка с четка, която може да се изключва.

Видове прахосмукачки

най-добра прахосмукачка
Преди да направите избор за най-добра прахосмукачка, научете какви видове има

🔹 Изберете вертикална прахосмукачка, ако имате килими от стената до стената и всичко е на един етаж. Вертикалните прахосмукачки се справят най-добре със събирането на мръсотия от килимите, благодарение на по-тежката им конструкция, която помага за по-добро почистване. Въпреки това, те могат да бъдат тежки за носене нагоре и надолу по стълби.

🔹 Изберете прахосмукачка с кутия, ако имате много стълби и голи подове. Тези прахосмукачки са леки и удобни за носене, но също така предлагат ефикасно почистване на килими с дълбок косъм. Мнозина имат различни приставки за почистване на различни повърхности.

🔹 Помислете за прахосмукачка с пръчка или стълб, ако търсите лека и компактна машина за бързо почистване на голи подове и килими с нисък косъм. Тези прахосмукачки са подходящи за бързо и ефективно почистване на малки площи и труднодостъпни места.

🔹 Използвайте прахосмукачка робот, ако искате автоматизирано почистване на подовете си, докато сте отсъствени от дома или заети с други задачи. Роботизираните прахосмукачки са удобни за поддръжка на чистотата, но не могат да заменят прахосмукачката в пълен размер.

🔹 Изберете ръчна прахосмукачка, ако имате нужда от компактен инструмент за бързо почистване на сухи разливи и мръсотия по голи подове и повърхности или за събиране на косми от домашни любимци. Тези прахосмукачки са леки и удобни за използване във всяка ситуация.

Как тествахме най-добрите прахосмукачки

За да изберем най-добрата прахосмукачка, ние извършихме комплексна оценка на всеки модел, оценявайки неговата способност да събира различни видове мръсотия – от фин прах до по-големи отпадъци като трохи от бисквити и зърнени храни.

Нашите тестове включваха оценка на ефективността на почистване както на килими, така и на твърди подове, както и анализ на равномерността на поемане на прах в почистващата глава.

Освен това оценихме издръжливостта на всеки дизайн, лесното изпразване на контейнера за прах, мощността по време на употреба и продължителността на живот на батерията – при приложимост. Искахме да осигурим, че всеки модел е лесен за конвертиране в различни режими, включително използването му като ръчна прахосмукачка.

Проверихме наличието на полезни инструменти и аксесоари, които се доставят с прахосмукачката за допълнително почистване на ръбове или премахване на косми от домашни любимци.

Важно беше и да се уверим, че употребата на прахосмукачката не изисква изучаване на дебело ръководство с инструкции преди употреба.

Колко често трябва да почиствате с прахосмукачка?

най-добра прахосмукачка
Не всяка най-добра прахосмукачка е необходимо да се използва, има и умни!

„Когато подовете изглеждат мръсни“, може би ви чувам да се отразявате, но за да поддържате дома си свободен от алергени и подовете ви възможно най-чисти, ще трябва да почиствате с прахосмукачка по-редовно.

Препоръчваме да почиствате повечето подове веднъж седмично, като увеличавате честотата до два пъти седмично в зони с голямо трафика, като коридори и входни врати. Това е особено важно, ако имате килим, защото дългото задържане на прах в него може да затрудни ефективното му почистване.

Въпреки че тази задача може да изглежда като много работа, редовното почистване ще намали количество прах, което трябва да се почиства при всяко следващо почистване. Това от своя страна ще направи процеса на почистване на подовете ви по-бърз и по-ефективен.

Често задавани въпроси

 1. Коя е най-добрата прахосмукачка за домакинство с домашни любимци?
  • За домакинства с домашни любимци се препоръчват прахосмукачки със специални филтри за алергени и мощен мотор, който може да се справи с космите и другите отпадъци от домашните любимци.
 2. Как да избера подходящата прахосмукачка за алергици?
  • За алергици се препоръчват прахосмукачки с HEPA филтри, които могат ефективно да задържат алергени като прашец, прахови разточници и домашни прахове.
 3. Кои са най-добрите прахосмукачки за дълготраен пробив на килимите?
  • За дълготраен пробив на килимите се препоръчват прахосмукачки с мощни мотори и регулируеми настройки за височина на четката, които могат да проникнат дълбоко в килимите и да извадят замърсяванията.
 4. Кои са най-добрите прахосмукачки за твърди подове?
  • За твърди подове като паркет, ламинат или плочки се препоръчват прахосмукачки с въртящи се четки или специални настройки за твърди подове, които могат да събират праха без да го разпръскват.
 5. Как да избера прахосмукачка с подходящ капацитет на контейнера за прах?
  • Капацитетът на контейнера за прах зависи от размера на дома и честотата на почистване. За по-големи домове с често почистване се препоръчват прахосмукачки с по-големи контейнери за прах, за да не е необходимо често изпразване.
 6. Каква е разликата между прахосмукачка с торба и без торба?
  • Принципната разлика е в системата за събиране на прах – прахосмукачките с торба използват прахосъбиращи торби, докато тези без торба имат контейнер за събиране на прах, който се изпразва и почиства периодично.
 7. Как да избера правилната мощност на прахосмукачката?
  • Мощността на прахосмукачката зависи от нуждите на домакинството и типа настилка. За по-големи домове или килими се препоръчват по-мощни модели, докато за по-малки домове и твърди подове може да се избере по-слаба мощност.

най-добрите перящи прахосмукачки | Най-добрата Безкабелна Прахосмукачка | Най-добрата Прахосмукачка Роботкаква парочистачка да си купя и кои са най-добри | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрите подови климатици | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите офис столове | най-добрите външни ролетни щори | най-добрите матраци

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0