11-те Най-добри безжични слушалки 2024

6
Оценка: 5 (2 гласа)

Кажете сбогом на кабелите и здравей на 11-те най-добри безжични слушалки, това са най-добрите Bluetooth модели, които сме тествали.

Най-добрите безжични слушалки носят фантастично удобство и набор от интелигентни функции, в удобен дизайн, който не е необходимо да се свързва към което и да е устройство, за да възпроизвеждате любимата си музика, филми или подкасти.

От доста време насам най-добрите Bluetooth слушалки печелят популярността благодарение на чистото си удобство и лекота на използване. 

Прекарахме часове в преглед на всеки чифт безжични слушалки в този списък и нашите тестове се извършват от експерти с много години опит. Sony WH-1000XM4 остава нашият най-добър избор, въпреки че е на няколко години. 

Най-добрите безжични слушалки за 2024 г

Нека преминем към темата и да разберете кои безжични слушалки са най-добрите.

Sony WH-1000XM4 Най-добри безжични слушалки като цяло

Wireless, Bluetooth, Noise canceling, Автономия 30 часа, Микрофон, Черен

Sony WH-CH520 Най-добрите евтини безжични слушалки

Wireless, Bluetooth, Microphone, Multipoint connection, Quick Charge, Автономия 50 ч

Sennheiser Momentum 4 Най-добрите безжични слушалки за първокласен звук и функции

Wireless, ANC, Черен

Apple Airpods Pro (2nd Generation) Най-добрите слушалки за Айфон

Калъф MagSafe (USB-C)

Bose QuietComfort Ultra Earbuds Най-добрите слушалки за шумопотискане

True wireless с шумопотискане, Black

Sony WF-1000XM5B Най-добрите слушалки за аудиофили

True Wireless, Bluetooth, Noise cancelling, Микрофон, Автономия до 24 часа, Бързо зареждане, IPX4, Черен

Anker Soundcore Liberty 3 Pro Най-добрите шумопотискащи слушалки бюджетен вариант

Noise Cancelling, True Wireless, Hi-Res

Спортни безжични слушалки JBL Най-добрите безжични слушалки за тренировки

Pure Bass, Bluetooth, Прахо и водоустойчиви IP68

Audio-Technica ATH-M20XBT Най-добър звук бюджетен вариант

Слушалки Over Ear, безжични

Sennheiser Momentum 4 Най-стилните безжични слушалки

Wireless, ANC

Samsung Galaxy Buds2 Pro Най-добри безжични слушалки samsung

Съвършеният Hi-Fi звук е вече без кабел

Стерео слушалките съществуват много преди първия Sony Walkman и приблизително толкова време трябваше да търпим оплетени кабели за слушане на музика. Това е достатъчно дълго, ако питате нас. За щастие вече съществуват безжични слушалки.

Те са удобни за всички онези моменти, когато не искате да се занимавате с висящи кабели, като например във фитнеса или в обществения транспорт. И сега, когато много производители на телефони се отказаха от жака за слушалки, безжичните слушалки са чудесен начин да се осигури съвместимост на различни устройства. 

Безжичната връзка вече не означава лош звук и живот на батерията. Bluetooth слушалките все още компресират аудио с висока разделителна способност, но новите кодеци запазват качеството много по-добре, отколкото в миналото, а животът на батерията непрекъснато се подобрява с всяко ново поколение.

По-долу можете да намерите нашите най-добри избори за безжични слушалки и слушалки в широк диапазон от цени и набори от функции. И не забравяйте да прочетете до края за подходящи съвети за закупуване. Вижте също и нащите рецензии за Най-добрите Смарт Часовници и Най-добрия детски смарт часовник.

Задълбочен преглед на 11-те най-добри безжични слушалки

1

Sony WH-1000XM4

Най-добри безжични слушалки като цяло

Слушалки Sony WH-1000XM4

emag
Wireless, Bluetooth, Noise canceling, Автономия 30 часа, Микрофон, Черен
Плюсове
 • +Страхотно аудио и шумопотискане за цената
 • Изключително леки и удобни
Недостатъци
 • Без водоустойчивост

Това не е грешка – въпреки че по-новият WH-1000XM5 вече е на пазара, ние все още оценяваме XM4 като по-добра покупка за повечето хора. Слушалките Sony WH-1000XM4 осигуряват отлично шумопотискане и качество на звука в безжичен дизайн, който намерихме за изключително удобен и лек на всяка стъпка от нашето тестване. XM5 прави всичко това по-добре, без съмнение, но го правят и за много повече пари и смятаме, че XM4 са по-добрият избор в момента.

Sony XM4 са натъпкани с функции, включително впечатляващо мащабиране на звука и формат 360 Reality Audio на Sony, който доставя пространствено аудио на стерео слушалки, плюс LDAC кодек, който може да изпраща битрейт до 990 kbps. Въпреки това, те не поддържат aptX или aptX HD, така че пробегът на вашата поддръжка на аудио с висока разделителна способност може да варира.

Sony WH-1000XM4 са любимите ни безжични слушалки, защото предоставят точно това, което обещават. Открояващите се функции са изключително шумопотискане, което открихме, че работи невероятно добре във всякакви среди – дори шумни пътувания до работното място и самолети – и ние високо оценяваме поддръжката на авангардни кодеци и тук. 

Обикновено сте принудени да избирате между чифт шумопотискащи слушалки, които вършат добра работа за блокиране на външния шум, или такива, които превъзхождат при възпроизвеждане на аудио. Слушалките Sony WH-1000XM4 са страхотни и в двете, което означава, че не е нужно да избирате.

Единственият недостатък, който открихме, е, че не са идеални за тренировка. Това е така, защото те не остават на място при много движение и тук няма IP рейтинг, което означава, че не са достатъчно водоустойчиви при изпотяване или дори лек дъжд.

2

Sony WH-CH520

Най-добрите евтини безжични слушалки

Аудио слушалки On Ear Sony WH-CH520 emag

Wireless, Bluetooth, Microphone, Multipoint connection, Quick Charge, Автономия 50 ч, Син

Слушалки Sony WHCH520C zora

Настройте звука според личните си предпочитания,
Плюсове
 • Sony звук за по-малко пари от конкурентите
 • Голям живот на батерията
Недостатъци
 • Няма 3,5 мм жак
 • Малко крехки

Ако харесвате идеята за безжични слушалки Sony, но не се нуждаете от скъп комплект от висок клас като слушалките Sony WH-1000XM4 по-горе, тогава слушалките Sony WH-CH510 са много по-достъпна опция, пълна с всички функции, от които повечето хора ще имат нужда.

Sony WH-CH520 предлага силно аудио за цената, която намерихме за наистина добре балансирана в нашия преглед, плюс много живот на батерията. При такава ниска цена те нямат качеството на изработката или динамичния звук на слушалките, струващи пет пъти повече, но са отличен чифт универсални устройства на много впечатляваща цена.

Това са слушалки за поставяне на ушите, а не за поставяне на ушите и един резултат от това е, че звуковата сцена не е толкова потапяща, както при чифт накладки. Може да чуете и някои околни звуци, но за тези, които работят в офис или трябва да останат нащрек у дома, това може да е плюс, а не критика. Не всеки ги намира за удобни и за дълги периоди.

Sony казва, че можете да получите 50 часа батерия от зареждане и ние открихме, че това е реалистично. Полезно е, че можете бързо да зареждате от празно състояние за 90 минути възпроизвеждане само за три минути, което може да бъде спасително. Досадно е, че няма 3,5 мм аудио жак за слушане, ако зарядът ви свърши, или за свързване към компютър или самолетна система.

3

Sennheiser Momentum 4

Най-добрите безжични слушалки за първокласен звук и функции
Плюсове
 • Неутрален, ясен, детайлен звук
 • Отличен ANC и прозрачност
 • Невероятен живот на батерията
Недостатъци
 • Не се сгъват в лентата за глава
 • Малко обикновени – естетически

Тези безжични слушалки Sennheiser Momentum 4 са невероятно впечатляващи. Адаптивното шумопотискане е силно, наборът от функции е толкова изчерпателен, колкото ще намерите на нивото, дизайнът е минималистичен, но внимателно обмислен, а звукът е изключително талантлив добър.

Те определено са едни от най-добрите безжични слушалки, които можете да закупите днес, и едни от най-добрите чифтове слушалки изобщо, точка. 

Въпреки че има много причини, поради които ни хареса да тестваме Momentum 4 Wireless, животът на батерията се откроява като изключителен, особено в сравнение с конкуренцията. Ще получите цели 60 часа дори с включен ANC. За сравнение, безжичните слушалки XM4 на Sony в горната част на този списък, както и по-новите XM5s, предлагат само половината от това при 30 часа. 

Но също така харесахме чистия и детайлен звук, който тези слушалки доставят – също и при разговори – както и солидния ANC. Опростеният дизайн беше плюс в нашите очи, но може да е малко елементарен за тези, които харесват тяхната технология, за да направят наистина изявление. Тези слушалки може да не са евтини, но все пак са фантастични универсални и имат страхотно съотношение цена/качество.

4

Apple Airpods Pro (2nd Generation)

Най-добрите слушалки за Айфон

Слушалки Apple Airpods Pro

emag
Калъф MagSafe (USB-C)
Плюсове
 • Добре балансирано аудио представяне
 • Отлично активно шумопотискане
 • Калъфът има вграден високоговорител
Недостатъци
 • Предварителните настройки на EQ не могат да се регулират

AirPods Pro от второ поколение осигуряват впечатляващо шумопотискане, заличаване на дълбокия тътен и обратно набиране на сложни високочестотни звуци. Техният адаптивен аудио режим също така успешно намалява всички аудио пикове от заобикалящата ви среда. 

Te звучат отлично и се радваме, че кутията най-накрая поддържа USB-C зареждане.

Тези слушалки може да са подходящи за всеки, който иска безпроблемна интеграция с устройства на Apple. Сдвояването е толкова просто, колкото отварянето на калъфа, а менюто с настройки на iOS има секция AirPods, която ви позволява да тествате прилягането в ухото, да персонализирате пространственото аудио изживяване и да регулирате контролите на ухото. 

Тези слушалки все още са най-добрият ви залог в текущата аудио гама на Apple, което ги прави най-добрите слушалки за Айфон.

5

Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Най-добрите слушалки за шумопотискане

Bose QuietComfort Ultra Earbuds

emag
True wireless с шумопотискане, Black
Плюсове
 • Най-доброто в класа шумопотискане
 • Чисто, плътно аудио
 • Поддръжка на пространствено аудио
Недостатъци
 • Калъфът не поддържа безжично зареждане

Слушалките QuietComfort Ultra Earbuds предоставят най-ефективната технология за шумопотискане, която може да бъде използвана в слушалки. Те почти напълно изолират всички нискочестотни шумове, като значително намаляват и високочестотните.

Аудио драйверите им предоставят изключително качество на звука, с богат бас и добре дефинирани (но балансирани) високи тонове. Добавената поддръжка на AptX Adaptive ги прави още по-привлекателни за потребителите на Android спрямо предишните версии.

Най-добрите слушалки за шумопотискане са предназначени за хора, които търсят най-ефикасните слушалки с технология за шумопотискане. В допълнение към това, възможността за регулиране на звуковия ефект в придружаващото приложение ги прави подходящи за тези, които обичат да контролират звученето, въпреки че мнозина със сигурност ще оценят и стандартния звук.

6

Sony WF-1000XM5B

Най-добрите слушалки за аудиофили

Sony WF-1000XM5B

emag
True Wireless, Bluetooth, Noise cancelling, Микрофон, Автономия до 24 часа, Бързо зареждане, IPX4, Черен
Плюсове
 • Богат бас и отчетливи, детайлни високи
 • Отлично шумопотискане
 • Калъфът поддържа безжично зареждане
Недостатъци
 • Висока цена

Bose има леко предимство в шумопотискането, но слушалките WF-1000XM5 на Sony също се представят изключително добре. Те осигуряват отлично аудио качество и висок клас на микрофона.

Завършването на изживяването се допълва от функционално приложение, което включва регулируем EQ, поддръжка на AAC, LC3 и LDAC кодеци, както и безжично зареждане на кутията. Хибридните им наушници също подобряват пасивната шумоизолация и реакцията на ниските честоти.

Sony WF-1000XM5 са най-добри слушалки за аудиофили, които търсят високоефективно шумопотискане и възможност за поточно предаване с висока резолюция. Въпреки че новите модели на Apple и Bose са силни конкуренти, нито един от тях не може да се сравни с възможностите на Sony за висококачествено звучене.

7

Anker Soundcore Liberty 3 Pro

Най-добрите шумопотискащи слушалки бюджетен вариант

Anker Soundcore Liberty 3 Pro

emag
Noise Cancelling, True Wireless, Hi-Res, Бял
Плюсове
 • Мощна дълбочина на баса с ярки високи тонове
 • Похвално шумопотискане за цената
 • Поддръжка на LDAC за потребители на Android
Недостатъци
 • Средна степен на водоустойчивост

Слушалките Anker Soundcore Liberty 4 NC предлагат най-добрата комбинация от качество на звука и активно шумопотискане на разумна цена Придружаващото приложение на Anker е друга ярка точка с интуитивен интерфейс, безброй ANC контроли и персонализиран EQ.

Ако бюджетът ви за избор на най-добри безжични слушалки за телефон е ограничен, тези слушалки си заслужават вашето внимание. Те заглушават шума по-ефективно от конкурентите с подобна цена и животът на батерията им е над средния, така че те са чудесен избор за пътуващи до работа. 

Те също не жертват качеството на звука и дори поддържат висококачествения LDAC кодек.

8

Спортни безжични слушалки JBL

Най-добрите безжични слушалки за тренировки

JBL Endurance Peak 3

emag
Pure Bass, Bluetooth, Прахо и водоустойчиви IP68, Черен
Плюсове
 • Напълно водоустойчив, прахоустойчив дизайн
 • Дълъг живот на батерията
 • Мощен бас
Недостатъци
 • Масивен, трудно отваряем калъф за зареждане
 • Досадна функция за автоматично изключване

С напълно водоустойчив, прахоустойчив дизайн, които осигуряват сигурно прилягане, слушалките JBL Endurance Peak 3 са идеални за спортисти. Те също така звучат отлично и се възползват от изчерпателното JBL придружаващо приложение, което включва персонализиран EQ.

Ако просто искате слушалките да се справят добре, когато отидете да бягате и не се интересувате от активното шумопотискане, те постигат най-доброто, когато говорим за цена и производителност.

9

Audio-Technica ATH-M20XBT

Най-добър звук бюджетен вариант

Audio-Technica ATH-M20XBT

emag
Слушалки Over Ear, безжични
Плюсове
 • Достъпни
 • Удобни
 • Силен живот на батерията
Недостатъци
 • Няма поддръжка на AptX

Слушалките Audio-Technica ATH-M20xBT се фокусират върху точността, но все пак успяват да възпроизвеждат вярно суб-бас – рядко постижение. Те са малко по-леки по отношение на функциите и не поддържат Bluetooth кодеци от висок клас за потребители на Android, но ако слушате предимно на устройство с iOS (или използвате кабелния аудио кабел), те предлагат фантастичен звук за цената.

Ако искате прозрачност, детайлност и дълбок бас от слушалките си, силно ги препоръчваме. Те не се доставят с много допълнителни функции или аксесоари, но освежаващо чистият звуков подпис компенсира всичко това. Функцията за архивиране с кабел също добавя гъвкавост.

10

Sennheiser Momentum 4

Най-стилните безжични слушалки

Sennheiser Momentum 4

emag
Wireless, ANC, Черен
Плюсове
 • Отлично аудио представяне със стабилни баси, детайлни високи
 • Ефективно шумопотискане
 • Красив дизайн с лесни за управление контроли на ухото
Недостатъци
 • Приложението понякога има проблеми със свързването към слушалки

Можем спокойно да кажем, че водещите модели на Bose и Sony водят във функцията за шумопотискащи слушалки, но Sennheiser Momentum 4 over-ears изглеждат по-стилни, като същевременно осигуряват първокласно аудио и висококачествен ANC.

За любителите на модата тези изискани слушалки се отличават с висококачествена сива платнена подплата на лентата за глава и опростена външна част. Освен това получавате стабилно аудио представяне с поддръжка на адаптивния кодек AptX. И тяхното активно шумопотискане все още е в горните ешелони на пазара.

11

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Най-добри безжични слушалки Samsung
Плюсове
 • Добро качество на звука
 • IPX7 водоустойчивост
Недостатъци
 • Калъф, податлив на драскотини и надрасквания

Samsung Galaxy Buds 2 Pro се едни от най-добрите безжични слушалки тапи заради техните впечатляващи възможности за активно шумопотискане (ANC), особено за ниски честоти, и удобното им прилягане.

Безпроблемната интеграция с устройства на Samsung добавя удобство за потребителите и повишава продуктивността. Има обаче ограничения по отношение на контрола и персонализирането на звука, които се очакват.

Пъпките осигуряват оптимално качество на звука, когато са сдвоени с телефон Samsung, докато потребителите на Android, които не са от Samsung, може да имат по-малко опции за кодек. Въпреки че липсват функции като 360 Audio и Wireless PowerShare за потребители на Android, които не са със Samsung, Galaxy Buds 2 Pro вероятно ще бъдат оценени.

Как да изберем най-добрите безжични слушалки?

най-добрите безжични слушалки

Тествахме множество безжични слушалки, включително всяка възможна функция. Това означава, че сме научили ключовите фактори, които правят едни слушалки страхотни.

На първо място, дизайнът наистина има значение. Комфортът е ключов, особено ако обичате да ги използвате за дълги периоди.

Затова бихме препоръчали да потърсите удобните за вас слушалки. Важно е да определите какво ви е удобно.

Фокусирайте се върху функциите, които са важни за вас. Сензорните контроли са удобни, но ако предпочитате гласов асистент, те може да не са от значение. Разберете дали ви е нужно активно шумопотискане и дали ще слушате в шумни обстановки.

Цената също е важен фактор. Някои от най-добрите слушалки са скъпи, но има и достъпни опции с отлично качество. Не плащайте за функции, които няма да използвате често.

Ако сте аудиофил и разполагате с висококачествен аудио източник, изберете слушалки с висока разделителна способност и поддръжка на подходящи аудио кодеци като LDAC или Bluetooth aptX HD.

Всичко зависи от вашия индивидуален вкус и нужди, затова балансирайте цената и характеристиките, за да намерите идеалните слушалки за вас.

Фактори, които трябва да имате предвид при избора на безжични слушалки

най-добри безжични слушалки sony

Бюджет

Преди всичко друго ще искате да разберете колко сте готови да похарчите за нови слушалки. Слушалките с изгодна цена продължават да се подобряват, така че можете да намерите добри „евтини“ слушалки за не много пари. Но ако търсите премиум слушалки от Sony, Apple и Bose, бъдете готови да похарчите много повече. 

Удобство

От ключово значение е слушалките, които купувате, да пасват добре на ушите ви. Те трябва да предлагат удобно и сигурно прилягане. Ако не получите плътно уплътнение с шумоизолиращи наушници, качеството на звука и шумопотискането могат да бъдат значително влошени. Отворените слушалки нямат този проблем, но те трябва да са удобни за носене и да стоят сигурно в ушите ви.

Условия за връщане

Тъй като прилягането на накрайниците ви е толкова важно, изключително важно е да закупите накрайниците си от търговец на дребно, който има добра политика за връщане, в случай че накрайниците не пасват добре на ушите ви.

Конвенционални безжични слушалки или тапи за уши -TWS?

най-добри безжични слушалки за телефон

Безжичните слушалки тип тапи за уши (TWS), предлагат малко по-различен звуков профил в сравнение с конвенционалните слушалки. Като цяло получавате по-добър звук от плътни около главата обхващащи ухото слушалки, отколкото от тапите за ушипъпки, които залепвате в ушите си, но слушалките вече предлагат отлично качество на звука. 

По-важното е, че те са много по-подходящи за упражнения, защото са по-малки и често умерено водоустойчиви. Слушалките, от друга страна, се превръщат в неприятна каша, ако започнете да се потите. 

Слушалките-тапи за уши стоят в ушите ви, но не ги заобикалят, докато стандартните слушалки за уши ги затварят напълно. Последните блокират повечето външни шумове и обикновено осигуряват по-мощен, по-богат звук, но моделите за в ухото са по-малко обемисти и разсейващи при носене.

Всички слушалки в този списък са истински безжични слушалки.

Какво е шумопотискане?

Слушалките с активно потискане на шума (ANC) използват обърнати навън микрофони, за да улавят и анализират шума, който вътрешната им схема след това отменя чрез генериране на обратна вълна. 

Преди това беше скъпа, тромава технология, но напредъкът в живота на батерията и миниатюризацията означава, че имате по-достъпни опции от всякога. Моделите от най-висок клас все още са доста скъпи, но не всеки се нуждае от най-доброто представяне. 

Коя марка е най-подходяща за безжични слушалки?

най-добри безжични слушалки

Това зависи от теб. Най-добрата марка безжични слушалки е марката, която предоставя функциите и качеството на звука, които искате, на цената, която сте готови да платите.

Въпреки това има някои доста сигурни залози. Слушалките на Apple са добър вариант за съвместяване с хардуера на Apple; Sony прави гама от отлични универсални устройства; и както бихте очаквали от фирмата, която популяризира шумопотискащите слушалки на първо място, Bose прави едни от най-добрите шумопотискащи слушалки и наушници, които можете да закупите.

Препоръчваме да мислите повече за това как ще ги използвате, отколкото за логото. Някои предлагат много по-добър живот на батерията от други, някои са по-фокусирани върху звука, а трети са фокусирани върху удобните функции.

Как тествахме най-добрите безжични слушалки

Как тествахме най-добрите безжични слушалки

Тествахме всички най-добри безжични слушалки в този списък, като придавахме значение на няколко ключови аспекта.

Първо, важно беше наличието на Bluetooth връзка. Искаме стабилни и надеждни безжични връзки, които не прекъсват, особено по време на важни моменти.

Комфортът и стилът бяха от съществено значение. Тествахме удобството за дълги периоди и оценихме стила им, търсейки комбинация от комфорт и визуална привлекателност.

Очаквахме от всеки чифт Bluetooth слушалки да предостави чист и мощен звук, като качеството на звука беше от решаващо значение.

Някои от слушалките предлагаха допълнителни функции като шумопотискане или интегрирани AI асистенти, и тези функции бяха оценявани за ефективност, интеграция и сравнение с конкурентите.

Цената също беше важен фактор. Разбираме, че премиум слушалките могат да бъдат скъпи, но търсехме баланс между цена и качество, за да осигурим стойност. Вярваме, че всеки чифт в нашето ръководство предоставя разумно балансирано аудио изживяване.

Други безжични слушалки, които сме тествали

Beyerdynamic Free Byrd: Beyerdynamic може да закъснее с играта, но най-накрая представи първите си истински безжични слушалки, които включват активно шумопотискане, до 11 часа живот на батерията (с изключено шумопотискане) и впечатляващо качество на звука.

Master & Dynamic MW08: Тези накрайници може да не пасват еднакво добре на ухото на всеки, но със сигурност имат отличителен външен вид, както и отличен звук и страхотно слушане, ако можете да постигнете плътно уплътнение (успях да постигна сигурно прилягане с най-големият връх). Те осигуряват повече от аудиофилски звуков профил, с плавен, добре балансиран звук и добре дефинирани баси.

Status 3ANC: Слушалките Status не са точно най-елегантните или най-атрактивните слушалки, които можете да закупите, но ако нямате нищо против техния утилитарен вид и гигантски дръжки, получавате отлично звучащ комплект слушалки. Between 3ANC, първите шумопотискащи слушалки на компанията, също вършат добра работа за заглушаване на околния звук, въпреки че не достигат нивото на слушалките Bose QuietComfort 2 за шумопотискане. Те се представиха много добре в моя тест за гласово обаждане, като намалиха голяма част от фоновия шум около мен по улиците на Ню Йорк, като същевременно уловиха гласа ми ясно или поне така ми казаха обаждащите се.

Sony Linkbuds: LinkBuds са в известен смисъл отговорът на Sony на стандартните AirPods на Apple . Въпреки че не звучат толкова добре, колкото флагмана на Sony WF-1000XM4 или шумоизолиращите слушалки Linkbuds S, те предлагат дискретен, иновативен дизайн и по-сигурно прилягане от AirPods, както и приличен звук и много добро гласово обаждане производителност. Подобно на AirPods от трето поколение, техният отворен дизайн ви позволява да чувате външния свят – това е целта на пръстена. 

JBL Live Free 2: Подобно на Live Pro 2, новите слушалки Live Free 2 на JBL са изненадващо добри. С 11 mm драйвери, шест микрофона, овални тръби и овални силиконови накрайници, те съчетават удобно прилягане заедно със силно шумопотискане, много добро качество на звука и производителност при гласови повиквания. Характеристиките включват многоточково Bluetooth сдвояване и безжично зареждане и са оценени за до седем часа с IPX5 водоустойчивост (устойчиви на пръски).

Beats Studio Buds: Beats Studio Buds изглеждат много като слуховете за AirPods без стебла, които някои хора чакат. Насочени както към потребителите на iOS, така и към Android, им липсват няколко ключови функции от страна на Apple (няма H1 или W1 чип), но те са малки, леки слушалки, които са удобни за носене и предлагат наистина добър звук. Въпреки че шумопотискането им не е толкова добро, колкото на AirPods Pro, те имат режим на прозрачност и са прилични за провеждане на разговори.

Често задавани въпроси

Струва ли си да купувате безжични слушалки?

Истинските безжични слушалки предлагат повече свобода и се съхраняват в компактен калъф за зареждане, който е удобен за носене. И както качеството на звука, така и надеждността на тяхната безжична връзка са се подобрили значително през последните няколко години.

Що се отнася до цените, въпреки че със сигурност можете да намерите много първокласни безжични слушалки, има и много прилични достъпни модели, някои от които са на разумни ценми.

Как да предпазя истинските безжични слушалки от падане от ушите ми?

При безжичните слушалки е важно да ги прилягате правилно, така че те не само да останат в ушите ви, но и да звучат и да се представят по най-добрия начин (плътното уплътнение е от решаващо значение за оптимално потискане на звука и шума, ако слушалките имат активно потискане на шума). Ако пъпките се доставят със силиконови накрайници за уши, трябва да използвате накрайника, който е малко по-голям, а не твърде малък за вашето ухо. Освен това в някои случаи, като при AirPods Pro, можете да закупите накрайници за уши от пяна на трета страна, които захващат вътрешността на ухото ви по-добре и предпазват пъпките ви от изпадане. Имайте предвид, че понякога хората имат едно ухо с различна форма от другото, така че можете да използвате среден връх в едното ухо и голям връх в другото.

AirPods никога не са пасвали еднакво добре на всички уши и много хора се оплакват, че няма да останат сигурно в ушите им. Можете да закупите накрайници за крила на трета страна – понякога наричани спортни перки – които заключват пъпките в ушите ви. Но трябва да ги сваляте всеки път, когато използвате пъпките си, защото няма да се поберат в кутията.

Ако имате проблеми с задържането на слушалките в ушите си, най-добре е да потърсите модел, който включва върхове на крилца или всъщност ги интегрира в дизайна на слушалките. Можете също така да получите тапи за уши, които имат кукички за уши, които се увиват около горната част на ушите ви. Няколко спортни пъпки имат този дизайн. Това може да бъде особено привлекателно за велосипедисти, които не могат да си позволят слушалките да изпаднат от ушите им, докато карат с висока скорост.

Какво се счита за добър живот на батерията за истински безжични слушалки?

Оценка на живота на батерията от пет часа се счита за достатъчна, но много от най-новите пъпки предлагат шест часа или повече живот на батерията с включено шумопотискане. Животът на батерията се увеличава, ако не използвате шумопотискане. Някои слушалки вече осигуряват над 10 часа живот на батерията с изключено шумопотискане.

Как да почистя безжичните си слушалки?

Избършете както самите тапи, така и накрайниците с леко навлажнена мека, суха кърпа без влакна (като вида, който използвате за почистване на очила или екрана на телефона си) и избягвайте използването на сапун или агресивни почистващи течности. Кърпичка със 70% изопропилов алкохол или дезинфекцираща кърпичка е подходяща, но избягвайте да навлизате твърде много влага във всички отвори или вътре в самите пъпки. Можете също да използвате клечка за зъби за всякакви малки пукнатини или Q-връх с малко алкохол върху нея. Избягвайте насищането на Q-върха с алкохол. Накрая изчакайте няколко минути, докато влагата се изпари, преди да използвате пъпките.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0