Най-добрите Столчета за Кола

4
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 


Търсите най-добрите столчета за кола за вашето малко чудо? След като инвестирахме значителни средства в краш тестове на различни столчета за кола в утвърдена тестова лаборатория. Открихме, че има значителни разлики между тях, въпреки че всички отговарят на основните федерални стандарти за безопасност при катастрофи.

Spec
1
res dae2620540f40b4c5031b606d44d2a20
Britax Romer
Най-доброто столче за кола
Цена EMAG
2
res 4da2551ac2a787c004fc7bd16e966508
Maxi Cosi 
Най-доброто столче за кола от 0 до 4 години
Цена EMAG
3
res 91f2248733a9ea222308c286fcc0d8e3
Primii Pasi
Най-доброто бюджетно столче за кола
Цена EMAG
4
res 1bb24280bb5976fceff7e01cab076e12
Cybex 
Най-доброто въртящо се столче за кола
Цена EMAG
5
res e9a750990f89031caf292e1bf2ede742
BUF BOOF
Най-доброто бюджетно въртящо се столче за кола
Цена EMAG

Проведохме изпитания на над 30 столчета за кола, включително краш тестове, за да ви помогнем да изберете най-подходящото столче за кола за вашето бебе, детенце или дете.

Изборът на най-доброто столче за кола може да бъде предизвикателство, но можете да направите покупката си с увереност, като разгледате нашите изчерпателни резултати от тестове и анализи, които ви помагат в този процес.

По-долу представяме нашите любими и наградени модели за най-добрите столчета за кола във всички категории.

С течение на времето вашето бебе ще израства и ще имате нужда от различни видове столчета за кола, в зависимост от възрастта и размера му (височина и тегло).

Най-доброто столче за кола за 2024 година

1

Britax Romer

Най-доброто столче за кола

Britax Romer

EMAG
King II LS BS Burgundy Red, 9-18 кг

Столът за кола Britax Romer King II LS BS Burgundy Red е един от впечатляващите модели на пазара, който предлага изключителна комбинация от сигурност, удобство и функционалност.

За начало, инсталирането на този стол е изключително лесно благодарение на 3-точковия колан на колата. Това гарантира, че може бързо и безпроблемно да го монтирате в автомобила, без да изпитвате стрес или затруднения.

Когато става въпрос за защита от удар, Britax Romer King II LS BS Burgundy Red не прави компромиси. Снабден с меки подплатени страни и подложки за гръдния кош, този стол предлага изключителна защита, като намалява движението напред при евентуален удар.

Нещо, което наистина ми харесва при този стол, е предпазният колан с 5 точки, който осигурява допълнителна сигурност и стабилност за детето по време на пътуване.

Светлинната система е още един страхотен акцент на този стол. Тя показва сигнали, когато коланите са правилно обтегнати, което допринася за по-голямата безопасност на малките пътници.

Също така, столчето е проектирано с възможност за накланяне в няколко позиции, което гарантира комфортно и приятно пътуване за вашето дете.

В допълнение, характеристиките на този модел са впечатляващи. Индикаторът на колана ви предупреждава със звук и светлина, когато обтягането на колана е достатъчно за детето, което ви осигурява допълнителна увереност за правилната му употреба.

Накрая, столчето е изключително практично и лесно за използване в ежедневието. Със сгъваемата си седалка и патентованата система за обтягане на предпазните колани, монтирането и свалянето на столчето са максимално удобни и безпроблемни.

С Britax Romer King II LS BS Burgundy Red може да бъдете сигурни, че вашето дете е в безопасни ръце по време на всяко пътуване.

Мнения:Столът е изключително удобен и се монтира стабилно, въпреки, че няма ISOFIX. Препоръчвам.„– EMAG

2

Maxi Cosi 

Най-доброто столче за кола от 0 до 4 години

Maxi Cosi 

EMAG
Milofix Earth Brown

Имам удоволствието да ви представя ревюто си за столчето за кола Maxi Cosi Milofix Earth Brown.

Maxi Cosi Milofix Earth Brown е столче за кола, което предлага комфорт и безопасност за вашето дете в продължение на 4 години. Препоръчва се от раждането до приблизително 4 години, което го прави отличен избор за дългосрочна употреба.

Едно от ключовите предимства на Milofix е неговото изофикс закрепване, което става с помощта на Isofix устройства и колана „Top Tether“. Това осигурява здрава и сигурна инсталация в автомобила, като намалява риска от грешки при монтажа.

Столчето е наградено с 4 звезди за безопасност в тестовете, което е ясен индикатор за неговата надежност и качество. Специалните индикатори улесняват правилния монтаж на фотьойла, което допълнително повишава безопасността на вашето дете.

За да осигурите максимално удобство и безопасност на вашето бебе по време на пътуване, столчето разполага с редуктор-възглавница за бебета и регулируеми облегалка за глава и предпазни колани.

Maxi Cosi Milofix Earth Brown предлага разнообразни възможности за позициониране в автомобила, включително обратна посока на ходене за бебета до 13 кг и по посока на движението за по-големи деца.

Освен това, столчето предлага комфортна позиция за сън и увеличено пространство за краката на детето.

С издръжливата и периваема калъфка, както и допълнителните аксесоари като летен калъф и поставка за чаша, Maxi Cosi Milofix Earth Brown е практичен и удобен избор за родителите и техните малки пътници.

Одобрен съгласно европейските норми ECE R44/04, този столчето за кола е гаранция за безопасност и удовлетворение при всяко пътуване.

3

Primii Pasi

Най-доброто бюджетно столче за кола

Primii Pasi

EMAG
Детско столче за кола, 0-18 кг, SA010 , Червено

Искам да споделя моите впечатления от детското столче за кола Primii Pasi, модел SA010, в червен цвят.

Това столче е предназначено за деца от група 0/1, което означава, че е подходящо за деца с тегло от 0 до 18 кг и с възраст от раждането до около 4 години. Столчето предлага комфорт и сигурност благодарение на някои ключови характеристики.

Една от най-полезните функции на този модел е възможността за регулиране на облегалката в 3 различни наклона. Това позволява на родителите да настроят столчето така, че да осигурят оптимален комфорт за техните деца, както и да адаптират позицията според нуждите на детето по време на пътуване.

Освен това, височината на столчето може да се регулира в 3 различни позиции, което допълнително улеснява настройката на столчето за по-добро съответствие с растящите нужди на детето.

Присъствието на подвижната възглавница е още един плюс за този модел. Тя осигурява допълнителна подкрепа и комфорт за по-малките деца, особено по време на по-дълги пътувания.

Системата за предпазен колан с 5 точки е елемент, който гарантира сигурността на детето по време на пътуване, като осигурява правилно и стабилно закрепване.

Накрая, червеният цвят на столчето е свеж и живописен, което го прави не само функционално, но и стилно допълнение към автомобила.

Със своите удобни функции и сигурност, детското столче за кола Primii Pasi SA010 е отличен избор за родителите, които търсят надеждно и удобно решение за безопасно пътуване с техните малки пътници.

4

Cybex 

Най-доброто въртящо се столче за кола

Cybex 

EMAG
Въртящо се столче за кола, Sirona Gi i-Size Plus Ocean Blue

Въртящото се столче за кола Cybex Sirona Gi i-Size Plus Ocean Blue, предлага редица иновативни функции и предпазни мерки, които го правят подходящ избор за родителите, които ценят комфорта и безопасността на своите деца по време на пътуване.

Основната му предимство е въртящият механизъм от 360°, който предлага удобство и лесност при качването и излизането на детето от седалката. Тази функция прави пътуването с малкото ми безопасно и без стрес за мен, като родител. Също така, механизмът е с една ръка, което прави маневрирането с него още по-лесно.

Важно е да се отбележи, че столчето е ориентирано с гръб към посоката на движението, като това осигурява по-голяма безопасност по време на пътуване. Линейната защита срещу страничен удар допълнително повишава нивото на защита на детето. Тези характеристики ме уверяват, че моят малък пътник е в безопасни ръце.

Вентилационната система, вградена в столчето, предлага допълнителен комфорт, като позволява на въздуха да циркулира и осигурява оптимални условия за моя дете, особено по време на по-дълги пътувания.

Споменатите характеристики, заедно с възможността за регулиране на облегалката и главната опора, правят този модел идеален за растящите нужди на детето ми. Също така, столчето е предназначено за деца с височина от 40 до 105 см и максимално тегло до 20 кг, което го прави подходящ за дългосрочна употреба.

Със сигурност мога да препоръчам въртящото се столче за кола Cybex Sirona Gi i-Size Plus Ocean Blue като надеждно и удобно решение за пътуванията с малки деца.

5

BUF BOOF

Най-доброто бюджетно въртящо се столче за кола

BUF BOOF

EMAG
TWT i-size DELUXE, С Isofix въртящо се на 360 градуса, До 36 кг

Столчето за кола BUF BOOF TWT i-size DELUXE, представлява интелигентно решение, което комбинира безопасност, комфорт и функционалност, които са от съществено значение за всеки родител.

Привлекателният дизайн на столчето се слива перфектно с ергономичната му форма, предоставяйки на децата не само комфорт, но и забавление по време на пътуване. Въртящата се система на 360 градуса позволява лесен достъп до седалката и удобно поставяне на детето, като осигурява сигурност и увереност за родителя.

Една от ключовите характеристики на това столче е неговата висока степен на регулируемост. Новата система за регулиране на облегалката в 4 положения и регулируемата облегалка за глава в 7 положения осигуряват идеална подкрепа и комфорт за детето по време на пътуване. Също така, седалката разполага с 5-точкова система за предпазен колан, която допълнително засилва нивото на безопасност.

Системата за закрепване ISOFIX предлага допълнителна стабилност и защита, като осигурява правилното позициониране на столчето в автомобила. Мекият материал и защитите в зоната на главата и лумбалната област осигуряват допълнителен комфорт и защита при евентуални удари.

Със своите компактни размери и лека конструкция, столчето е удобно за пренасяне и монтиране в различни автомобили. Гаранцията от 12 месеца и сертификацията съгласно Европейските Стандарти за безопасност R 129 (i-size) допълнително уверяват родителите в качеството и надеждността на този продукт.

Общо взето, столчето за кола BUF BOOF TWT i-size DELUXE се явява като превъзходно решение, което отговаря на всички изисквания за безопасност и комфорт на малките пътници, както и на удобството на техните родители.

Мнения:Много добре обгръща бебето и не му позволява да му виси главата докато спи„– EMAG

6

U-Grow

Най-доброто столче за кола от 0 до 25 кг

U-Grow

EMAG
Столче за кола, 0-25 кг, Лапи, U213-PAW

Столчето за кола U-Grow, модел Лапи, U213-PAW, предлага изключително важни функции и характеристики, които гарантират безопасност и комфорт за вашето дете по време на пътуване.

Първо и най-важно, столчето е сертифицирано съгласно европейските норми ECE R44-04, което означава, че отговаря на високите стандарти за безопасност на автомобилните седалки. Столчето е подходящо за групи 0, 1 и 2 (0-25 кг), което означава, че можете да го използвате за различни възрастови групи на детето си.

Една от ключовите характеристики на това столче е възможността за напълно сваляне и миене на калъфите, което улеснява поддръжката му и осигурява допълнителна хигиена. Също така, 3-те степени на наклона и регулируемата облегалка за глава позволяват на детето да се наслади на комфортно и безопасно пътуване.

Предпазните колани са регулируеми и меки, а подложките за осигуряване на максимален комфорт. Това е важно, защото осигурява допълнителна защита и комфорт за нежната кожа на вашето дете.

Важно е да спазвате препоръките за монтаж и използване на столчето за кола. Например, за група 0+ (до 9 кг), позиционирането се извършва с гръб към посоката на движението, докато за група 1 и 2 (от 9 до 25 кг) позиционирането се извършва по посока на движението.

Накрая, важно е да се отбележи, че не трябва да използвате столчето за кола на места, оборудвани с активни предни въздушни възглавници, за да се гарантира максималната защита на вашето дете.

Обобщавайки, столчето за кола U-Grow, модел Лапи, U213-PAW, е превъзходен избор за родителите, които ценят безопасността и комфорта на своите деца по време на пътуване.

Мнения:Страхотно столче за кола, много удобно за дете над 6 мин. Препоръчвам го я и цената също!„– EMAG

7

Cybex

Най-доброто столче за кола с регулираща се облегалка

Cybex

EMAG
Детско столче за кола, Silver Solution B i-fix Steel Grey

Детското столче за кола Cybex Silver Solution B i-fix Steel Grey е висококачествен продукт, който предлага изключителна комбинация от безопасност, комфорт и лесно използване.

Това столче е сертифицирано съгласно най-новия стандарт за безопасност UN R129/03 и е подложено на строги тестове за безопасност, което гарантира, че вашето дете е в безопасни ръце по време на пътуване. Системата ISOFIX осигурява лесен и безопасен монтаж на столчето във всяко превозно средство с ISOFIX, като осигурява стабилност и сигурност.

12-позиционната регулируема облегалка за глава предлага перфектно прилягане и може да се регулира с една ръка, което прави приспособяването към растящото ви дете бързо и лесно. Също така, системата за защита от страничен удар намалява силата на удара в случай на страничен сблъсък, предоставяйки допълнително спокойствие по време на пътуване.

Този модел столче за кола също така е лесен за боравене и транспортиране, като може лесно да се превключва между различни превозни средства без да натоварва гърба ви. Освен това, неговата универсална облегалка го прави съвместим с всяка седалка на автомобила, осигурявайки идеално прилягане и удобна позиция за вашето дете.

Общо взето, детското столче за кола Cybex Silver Solution B i-fix Steel Grey е отличен избор за родителите, които ценят безопасността, комфорта и удобството на своите деца по време на пътуване.

Мнения:Чудесно столче! Бърз и лесен монтаж, изофикса не тропа както на старото. Удобно е и колана на колата се слага лесно. Препоръчвам.„– EMAG

Kinderkraft EMAG

Столче за кола, Comfort UP, 9 кг-36 кг
8

Chicco EMAG

Unico Evo I-Size B
9

LORELLI EMAG

EXPLORER 9-36 kg
10
11

Класация 2024
1Най-доброто столче за колаBritax Romer
2Най-доброто столче за кола от 0 до 4 годиниMaxi Cosi 
3Най-доброто бюджетно столче за колаPrimii Pasi
4Най-доброто въртящо се столче за колаCybex 
5Най-доброто бюджетно въртящо се столче за колаBUF BOOF
6Най-доброто столче за кола от 0 до 25 кгU-Grow
7Най-доброто столче за кола с регулираща се облегалкаCybex
най-добрите столчета за кола онлайн

Как правим тестовете за най-добрите столчета за кола

Ние от sravniceni.com имаме изключително детайлна и интензивна методика за тестване на столчета за кола. Извършихме над 1000 индивидуални теста, за да оценим повече от 30 безопасни седалки за 2024 година насам.

Резултатите от нашите тестове ясно показват, че столчетата за кола имат значителни разлики във функционалността си. За да помогнем на нашите потребители да изберат най-подходящата за тях опция, закупуваме по две седалки от всяка марка и моделираме тестовете сами.

Седалките се подлагат на професионални краш тестове, използвайки манекени и сензори за краш тестове с подходящ размер. Считаме, че този вид тестване предоставя критична информация, която помага да се разграничат различните опции. Данните от сензорите се използват за провеждане на паралелен анализ на G-силите, записани от сензорите по време на тестовете.

Вътрешно извършваме още над 45 подробни научни теста за всеки модел. Тестваме и оценяваме характеристиките и функционалността, включително твърдостта на катарамата, удобството при регулиране на височината на презрамката и сложността на монтажа по различни методи.

Нашата обширна и продължителна процедура на тестване, която продължава месеци, ви дава основание да имате доверие в нашите резултати и анализи, които ще ви помогнат да изберете най-подходящото столче за кола за вашето семейство и бюджет.

Процесът на тестване на детското столче за кола е разделен на пет основни показателя (с някои вариации в зависимост от типа столче за кола):

  1. Анализ на краш тест (базиран на професионални тестове на трети страни от MGA Research)
  2. Удобство при инсталация (в различни конфигурации във различни превозни средства)
  3. Лесност на употреба
  4. Комфорт и качество
  5. Размери и тегло

Нашата комплексна процедура за тестване и оценка предоставя информация, необходима за вземането на най-доброто решение при избора на столче за кола за вашето семейство.

Значимостта на всяко измерване за общия резултат се определя от нашата оценка за неговия принос към крайното решение за покупка.

Теглото на факторите варира в зависимост от конкретната категория столче за кола, тъй като определени характеристики или функционалности могат да са от първостепенно значение за един вид продукт, докато за други са по-малко съществени.

Как да изберем столче за кола

най-добрите столчета за кола

Ако сте нови родители, изборът на най-доброто столче за кола може да изглежда като непознато и дори малко страшно предизвикателство.

Самите сме изпитвали съмнения и въпроси за това как да изберем правилното, кога да преминем към нова седалка и защо монтирането им изглеждаше толкова сложно. Но имаме на разположение информацията, от която се нуждаете, за да определите коя защитна седалка е най-подходяща за вашето малко чудо.

Можете да съкратите списъка си до избрани най-добри варианти, като обмислите как точно планирате да използвате седалката и колко лесно ще бъде да я инсталирате. Първо, трябва да изберете седалка, която отговаря на възрастта и размера на вашето дете.

Въпреки че разбираме, че бюджетът е важен фактор, а някои нови родители са ограничени от към бюджет, смятаме, че столчетата за кола не са подходящият продукт, от който да опитвате да спестите.

Нашите тестове показват, че има достъпни по цена седалки, които са лесни за инсталиране и имат впечатляващи резултати от краш тестове в различни категории. Въпреки това, те могат да бъдат малко по-скъпи от най-евтините опции.

Защо е необходимо столче за кола

Родителите трябва да разполагат със сигурно детско столче за кола, когато напускат болницата с новороденото си бебе.

Детските предпазни седалки са изработени със специално внимание към нежните тела на бебетата и техните развиващи се системи. От правилното позициониране, за да се предотврати риска от задушаване, до по-удобните и безопасни коланчета, в изграждането на безопасните столчета за кола се използва сериозно инженерство.

Детските предпазни седалки съчетават кош и база, образувайки система, която позволява на родителите да инсталират базата в колата веднъж и след това да пренасят бебето си от и до базата или да го прикрепят към съвместима количка.

Мнозина родители смятат, че кошниците за бебета са изключително полезни и са благодарни за възможността да оставят детето да спи, докато извършват различни задачи, като използват количката или дръжката на коша.

Може ли един продукт да изпълни всички изисквания?

най-добрите столчета за кола

Въпреки че трансформиращите седалки могат да бъдат използвани за бебета и деца, ние не считаме, че е разумно да избирате седалка за универсално използване, когато става въпрос за безопасността.

Защо? Детските седалки са специално проектирани за нежните тела на новородените. Те се адаптират към анатомията на бебето и осигуряват правилно позициониране за оптимално дишане и защита при аварийни ситуации. Дизайнът на коланите е по-тесен и по-подходящ за бебетата в сравнение с този на трансформиращите седалки, които са предназначени за по-големи деца и са модифицирани за тях.

Малките бебета заслужават да имат столче за кола, специално проектирано за тях. По-големите бебета и малките деца най-добре се справят с трансформиращи седалки за кола.

Много седалки за кола предлагат вложки за бебета, за да ги направят по-подходящи за по-малките пътници. Вярваме, че е по-разумно да инвестирате в отделни столчета за кола за всяка възраст/размер, отколкото да избирате един продукт, който може да приеме бебе, но не е специално предназначен за тях.

Ако желаете да икономисвате пари при покупката на бебешки аксесоари (а кой не иска?), ние от sravniceni считаме, че столчето за кола не е нещото, от което да правите компромиси, защото това може да има сериозни последици за безопасността.

Коя е Най-добрата Кана за Пречистване на Вода | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрия пречиствател за въздух | Най-добрите Бойлери | най-добрите външни ролетни щори | най-добрата пералня | най-добрата пералня със сушилня | най-добрата сушилня за дрехи | Най-добрия Вентилатор за Баня

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0