Най-добрите Перящи Прахосмукачки

5
Оценка: 5 (5 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Вашето търсене за най-добрите перящи прахосмукачки приключва тук. Ние тествахме десетки прахосмукачки във всякакви форми, размери и ценови диапазони. Като по този начин открихме кой е най-добрия избор за всяко домакинство.

Bottom Line
Spec
1
res 8d1b899f0893d197538b104c46d09abc
Bosch BWD421PRO
най-добрите перящи прахосмукачки като цяло
Цена EMAG
2100 W, Филтър Hepa, Турбо четка и четка за паркет, Електронно регулиране на мощността
2
res cdece65d717b10fde80ce7c9b6fb869d
Bissell, Crosswave Pet Pro
Най-добрата за косми от домашни любимци
Цена EMAG
Специално проектирана за домове с домашни любимци, Прахосмукачене и миене едновременно, Система с 2 резервоара
3
res 080ab8cc0bb4a571337978efe0e7eed5
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleane
най-добрите перящи прахосмукачки робот
Цена EMAG
Новата версия на прахосмукачката Mi Robot Vacuum Cleaner, подобрена с функция моп
4
res 7a57617a1c2d6ac6bf54af92f753da3f
Roborock, Dyad
най-добрите вертикални перящи прахосмукачки
Цена EMAG
Прахосмукачка 3 в 1, За сухо и мокро почистване, Подвижен резервоар за вода, Мощност 13000pa, 260W
5
res b342075bc9a980742acbb8ca856a2dba
Deerma TJ200 
най-добрите перящи прахосмукачки бюджетен вариант
Цена EMAG
Уредът е оборудван с мощен мотор с 33 000 оборота в минута, а 4-слойната система за филтриране ефективно премахва мръсотията и различни алергени

Проучихме и сравнихме различни марки и модели, за да ви представим детайлен списък с препоръчани продукти. Въпреки че тези уреди често изглеждат като скъп лукс, те ви позволяват да извършвате задачи, които обикновено биха отнели значително време, по-бързо и по-ефективно.

Функционалности като мощно засмукване, антизаплитащи се четки, подобрено филтриране на въздуха, LED осветление и разпознаване на повърхности значително улесняват бързото почистване на трохи и отломки.

Съществуват различни типове прахосмукачки, от безжични модели, които се конкурират с мощността и ефективността на традиционните, до компактни ръчни прахосмукачки, подходящи за почистване на малки бъркотии.

Изборът на най-подходящия тип зависи от типа повърхности, които ще почиствате най-често, както и от теглото и маневреността, които предпочитате в прахосмукачката.

Продуктите, които включихме в това ръководство, представляват високо оценени прахосмукачки в техните съответни категории. Ние избрахме най-добрите перящи прахосмукачки, включително най-добри по отношение на бюджета, най-добри за почистване на косми от домашни любимци и най-добрите перящи прахосмукачки робот. За най-добра прахосмукачка като цяло вижте тук.

Най-добрите перящи прахосмукачки


1

Перяща прахосмукачка Bosch BWD421PRO

най-добрите перящи прахосмукачки като цяло

Bosch BWD421PRO

EMAG
най-добрите перящи прахосмукачки като цяло

Перящата прахосмукачка Bosch BWD421PRO е интелигентно проектирана, за да се справи с различните изисквания на домакинството ви. Със своите мощни 2100 W и впечатляващите функции, тя предлага всичко, което ви е необходимо за ефективно и удобно почистване.

Тази прахосмукачка притежава филтър Hepa, който осигурява високо качество на филтриране на въздуха, предпазвайки вас и вашето семейство от алергени и замърсявания. Със своите турбо и паркетни четки, тя е способна да се справи с всякакви типове повърхности – от килими и тапицерии до паркет и плочки.

Основният резервоар за вода с вместимост от 5 литра ви позволява да почиствате по-големи повърхности без прекъсване, като при нужда резервоарът лесно може да се извади и изпразни. Това гарантира ефективно и удобно използване, без да отнема ценно време от вашия ден.

Със своята турбо четка, прахосмукачката се справя перфектно с килимите, извличайки внимателно влакната, космите и козината, а високата скорост на въртящата се четка осигурява по-ефективно почистване. Също така, четката за паркет е идеална за почистване на деликатни подови повърхности, като паркет и плочки, като предлага нежно и ефективно засмукване.

В съчетание с електронното регулиране на мощността, тази перяща прахосмукачка предоставя изключително удобство и ефективност при почистване на вашето домакинство.

2

Многофункционална прахосмукачка Bissell, Crosswave Pet Pro

най-добрите перящи прахосмукачки при наличие на домашни любимци

Bissell, Crosswave Pet Pro

EMAG
най-добрите перящи прахосмукачки при наличие на домашни любимци

Bissell Crosswave Pet Pro – Многофункционална прахосмукачка за домове с домашни любимци

Crosswave Pet Pro на Bissell е перфектното решение за домовете, населени от домашни любимци. Този уред е специално разработен, за да предложи множество функции в едно: смукане, измиване и изсушаване на подови настилки, като предлага система с два резервоара за по-ефективно почистване.

С Crosswave Pet Pro превключването между различни повърхности е бързо и лесно благодарение на мощната четка със скорост от 3000 оборота в минута. Устройството не само премахва животински косми, но и ефективно справя се с праха и други замърсявания. Използването на уреда е интуитивно, а смяната на типа повърхност се извършва с едно натискане на бутон.

Специално разработените продукти за почистване на Bissell гарантират, че вашите подове ще бъдат освежени и без неприятни миризми. Crosswave Pet Pro прави почистването на дома с домашни любимци бързо и ефективно, предоставяйки ви несравнимо чистота и свежест.

Характеристики:

 • Мощност: 560W
 • Вместимост на резервоара за чиста вода: 0,82 л
 • Вместимост на резервоара за мръсна вода: 0,62 л
 • Въртяща се четка Multi Surface със скорост от 3000 оборота в минута
3

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner

най-добрите перящи прахосмукачки робот

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleane

EMAG
най-добрите перящи прахосмукачки робот

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner представлява новата и подобрена версия на вече популярния прахосмукачка Mi Robot Vacuum Cleaner, включваща функционалност за мопиране.

Тази прахосмукачка е специално предназначена за домакинства с домашни любимци, снабдена с по-висока мощност на засмукване и по-голям капацитет, които позволяват почистване на всички видове подови настилки. Изглежда кръгла и е в бяло-черен цвят, като лазерният сензор е централно разположен, а капацитетът на контейнера за прах е увеличен до 0.60 литра. Притежава 200 мл воден резервоар и батерия с капацитет 2400 mAh, осигуряваща по-дълга автономност.

Новият двигател има по-висока засмукваща мощност до 2500 Pа, като също така включва и моп за допълнително почистване. Филтрите поддържат мопа чист, а водният резервоар е проектиран така, че да контролира количеството вода, което достига до пода. Водата и мопът могат лесно да се сменят. Освен това, филтрите за прах са перманентни и могат да се мият, което осигурява по-дълъг срок на ефективността им.

Има много сензори, които гарантират прецизно и ефективно почистване. Стойностно защитената прахосмукачка не е подходяща за работа върху черни подове.

4

Вертикална прахосмукачка Roborock, Dyad

най-добрите вертикални перящи прахосмукачки

Roborock, Dyad

EMAG
най-добрите вертикални перящи прахосмукачки


Вертикалната прахосмукачка Roborock Dyad представлява 3-в-1 устройство, комбиниращо функции за сухо и мокро почистване, оборудвано със сменяем резервоар за вода и мощност от 13000pa. Този модел разполага с иновативни четки, които осигуряват по-ефективно и по-чисто почистване. Предните четки се движат назад, докато задните четки се движат напред, образувайки ефект на „вътрешно въртене“, което интегрира ефективно мокрите и сухите отпадъци. С два реда ролкови четки, прахосмукачката осигурява пълно покритие на ръбовете и ъглите на пода, без да оставя празнини от двете страни.

Главата на четката може да се завърти на 180°, което позволява лесно почистване на тесни ъгли и сложни места. С воден резервоар от 850 ml и резервоар за отпадна вода от 620 ml, прахосмукачката може да почисти цялата къща с едно зареждане. Със своята литиева батерия от 5000 mAh, тя осигурява до 35 минути работа и може да почисти къща с площ до 280 m2.

Мощният вентилатор осигурява силно засмукване от 13000 Pa, което позволява събирането на както сухи, така и мокри отпадъци в резервоара за отпадъчни води едновременно. Присъствието на интелигентен инфрачервен сензор позволява на прахосмукачката да разпознава нивото на замърсяване на пода и автоматично да регулира смукателната мощност и обема на водата за постигане на по-ефективно почистване. В допълнение, гласовите насоки улесняват работата с устройството, а сгъваемата стойка спестява усилия при поставянето на резервоара за вода.

5

Deerma TJ200 

най-добрите перящи прахосмукачки бюджетен вариант

Deerma TJ200 

EMAG
най-добрите перящи прахосмукачки бюджетен вариант

Прахосмукачката за сухо и мокро почистване на Deerma е невероятно удобна и ефикасна за поддръжка на чистотата в дома ви. Този модел е снабден с мощен мотор, работещ на 33 000 оборота в минута, и 4-слойна система за филтриране, която ефективно премахва мръсотията и алергените. Превключвателят на прахосмукачката може да се задейства с крак, което прави почистването още по-удобно.

Deerma се справя с всякакви видове замърсявания, както със сухи, така и с мокри, включително прах, трохи, остатъци от храна и дори разлята течност. Със своята всмукателна мощност от 18 000 Pa и 800 W мотор, уредът осигурява бързо и ефективно почистване на дома ви.

Освен това, Deerma може да се използва и като сушилня, което е удобно за бързото изсушаване на мокри подове и дори за козината на домашните любимци. С голям резервоар за чиста и отпадна вода, този модел ви позволява да почистите целия дом с едно зареждане.

Тази прахосмукачка е проектирана с мисъл за вашето удобство – от леката алуминиева тръба до 4-те колелца и дългия кабел. Изработена от издръжлива ABS пластмаса, Deerma е лека и удобна за използване. Крачният превключвател ви позволява лесно да контролирате уреда, без да се налага да се навеждате, а сменяемите глави осигуряват оптимално почистване на всеки ъгъл от дома ви.

6

Прахосмукачка за пране на килими и тапицерия Bissell, Spot Clean Pro

най-добрата прахосмукачка за пране на килими и тапицерия

Bissell, Spot Clean Pro

EMAG
най-добрата прахосмукачка за пране на килими и тапицерия

Прахосмукачката за пране на килими и тапицерия Bissell Spot Clean Pro представлява ефективно и удобно решение за премахване на петна за няколко секунди. Оборудвана с по-голяма смукателна четка и по-дълъг вакуумен маркуч, тази прахосмукачка е създадена за по-голяма мощност и гъвкавост. Лекият и преносим дизайн прави уреда удобен за използване в различни ситуации и за различни повърхности като тапицерии, килими, дивани, интериор на автомобили и други.

Техническите характеристики включват патентована система за резервоари 2 в 1, която включва един резервоар за чиста вода с перилен препарат и друг за събрана мръсна вода. С мощност от 750W и вместимост на резервоара за чиста вода от 2,9 литра и резервоара за мръсна вода от 3,5 литра, прахосмукачката осигурява достатъчно капацитет за почистване на по-големи повърхности без прекъсване. С дължина на кабела от 6,5 метра и маркуч от 1,5 метра, вие имате свобода на движение и достъп до труднодостъпни места.

Bissell Spot Clean Pro предлага не само изключителна ефективност в премахването на петна, но и удобство и сигурност за чист и дезинфекциран дом.

7

Прахосмукачка с пара Polti Vaporetto Lecoaspira FAV 80

Най-добра перяща прахосмукачка с пара

Polti Vaporetto Lecoaspira FAV 8

EMAG
Най-добра перяща прахосмукачка с пара

Polti Vaporetto Lecoaspira FAV 80 предлага иновативна технология за филтриране, използваща вода, която гарантира извличане на прах и полен и връщане на чист въздух в дома. Системата за филтриране през вода е особено подходяща за собственици на домашни любимци и хора с алергии, като ефективно улавя 99,99% от микробите, бактериите и вирусите.

Лесни програми за почистване

С 10 програми за почистване, Polti Vaporetto Lecoaspira FAV 80 предлага лесен начин за избор на подходящата програма за всяка ситуация. От програма за деликатни повърхности до програма за прозорци, устройството автоматично настройва парната струя и мощността на засмукване за оптимални резултати.

Мощно почистване на твърди вещества и течности

Способността на уреда да почиства и твърди вещества и течности го прави много универсален. Добавянето на Bioecologico или ароматизиран разтвор в събирателния контейнер не само подобрява ефективността на уреда, но и разпространява приятен аромат по време на почистване.

Опция за турбо почистване

Програмата за турбо почистване на Polti Vaporetto Lecoaspira FAV 80 е перфектното решение за отстраняване на трудни замърсявания. Тази програма е особено полезна за почистване на фуги на плочки или фаянс.

Удобство и ефективност

С функции като неограничена автономия и екологичен режим, уредът предлага оптимално комбиниране на мощност и ефективност. Също така, специалната програма за матраци осигурява деликатно, но ефективно почистване, което води до нов живот на матрака ви.

В заключение, Polti Vaporetto Lecoaspira FAV 80 е надежден, универсален и лесен за употреба уред за почистване, който е идеален за всеки дом.

Най-добрите перящи прахосмукачки за годината

Класация 2024
1най-добрите перящи прахосмукачки като цялоBosch BWD421PRO
2най-добрите перящи прахосмукачки при наличие на домашни любимциBissell, Crosswave Pet Pro
3най-добрите перящи прахосмукачки роботXiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleane
4най-добрите вертикални перящи прахосмукачкиRoborock, Dyad
5най-добрите перящи прахосмукачки бюджетен вариантDeerma TJ200 
6най-добрата прахосмукачка за пране на килими и тапицерияBissell, Spot Clean Pro
7Най-добра перяща прахосмукачка с параPolti Vaporetto Lecoaspira FAV 8
Най-добрите перящи прахосмукачки налични онлайн

Какво представлява прахосмукачката с функция за пране?

Когато става въпрос за грижа за килима у дома, най-важната стъпка е използването на правилната прахосмукачка. Повърхностите на килима често стават местообитание на бактерии и акари, които могат да предизвикат алергии и да вредят на здравето ни. Процедурата за прахосмукане е проста – достатъчно е да преминете четката на прахосмукачката няколко пъти в различни посоки.

Въпреки това, за по-добри резултати е необходимо периодично пране на килима, тъй като обикновената прахосмукачка не винаги може да премахне петна и други замърсявания, които могат да повредят влакната и да обезцветят материала.

Съвременните прахосмукачки с миеща функция предлагат лесно и ефективно решение за този проблем. Тези уреди съчетават възможността за изсмукване на прах и мръсотия с функция за мокро измиване. Те са подходящи не само за килими, но и за тапицерии от плат на мебели и автомобили.

Прахосмукачката с функция за измиване е изключително полезен инструмент в домакинството, предоставяйки универсално решение за почистване на различни видове повърхности и гарантирайки, че килимите и тапицериите в дома ви ще изглеждат чисти и поддържани.

Функция за пране на прахосмукачка – как работи?

най-добрите перящи прахосмукачки
Задължително е да сте запознати с функциите на най-добрите перящи прахосмукачки

Когато става въпрос за прахосмукачките с функция за пране на килими, тяхната визуална визия обикновено не се различава много от моделите за традиционно „сухо“ почистване. Въпреки това, съществуват съществени разлики в работата и предназначението между двата типа уреди.

Прахосмукачката с миеща функция е предназначена за почистване на текстилни повърхности, известни също като екстракция.

Такъв модел е оборудван с два резервоара: единият съдържа чиста вода, към която може да се добави подходящ препарат, докато другият събира мръсната вода, която е изсмукана от повърхността, която се почиства.

След стартиране на помпата, чистата вода от резервоара се транспортира по специална система от канали и маркучи до смукателната дюза. На вентилатора е монтирана дюза, която напръсква изпрания материал със смес от вода и препарат.

Прахосмукачката с миеща функция разполага и със смукателна турбина, която благодарение на създадения вакуум засмуква водата и мръсотията в отделен резервоар. В този тип уред няма торба за мръсотия. Прахосмукачката без торба с функция за пране е много по-удобна и лесна за използване от класическите устройства със сменяеми торбички.

Прахосмукачка за пране и прахосмукачка с функция за пране – какви са разликите?

Много хора се чудят каква прахосмукачка за пране на килими да купят. Както споменахме, перяща прахосмукачка и прахосмукачка с миеща функция не са съвсем едно и също. Всъщност това са две различни машини, различаващи се по възможности и функционалност. 

Перящата прахосмукачка може да се използва само за изсмукване, докато моделът с миеща функция обикновено е адаптиран и за други задачи, като например сухо прахосмукачка. С помощта на такова оборудване можете не само да изперете килима, но и да го вакуумирате като обикновена прахосмукачка.

Прахосмукачка с функция за пране – какви са предимствата?

Почистването на килима с прахосмукачка с функция за измиване ви позволява ефективно да почистите повърхността му от натрупаната върху него мръсотия. 

Допълнително предимство е възможността за цялостно почистване на полата по цялата дължина на косъмчетата, което предотвратява натрупването на мръсотия в по-дълбоките части на килима. 

Перящите прахосмукачки перфектно се справят с различни видове замърсявания, което ги прави много универсални. Потребителите им не се нуждаят от няколко вида прахосмукачки у дома. Такива устройства могат да се използват както за ежедневни задачи по почистване, така и за по-сложни задачи.

Прахосмукачка с миеща функция – кога да не се използва?

най-добрите перящи прахосмукачки
В определени случаи не трябва да използвате най-добрите перящи прахосмукачки

Преди да решите да отглеждате килим сами, уверете се, че килимът, който имате, е от прежда, която можете да перете сами. Според закона на дъното на всеки килим трябва да има трудноотстраним етикет с информация не само за състава на килима, но и за начина на пране.

Ако например сте собственик на памучен килим, по-добре е да не го мокрите, защото формата му може да се деформира, когато изсъхне. Ако имате ленено килимче вкъщи – по-добре е да го изперете в ръцете на специалист. Той ще знае какво да прави, за да не повреди благородната структура на такъв килим. 

Как да избера най-добрата перяща прахосмукачка?

Прахосмукачката за пране е ценен инструмент за поддържане на дома ви чист и свеж. С нея можете да премахнете мръсотията, праха и акарите от килими, мокети, тапицерия и други текстилни повърхности.

При избора на най-добрата прахосмукачка за пране има няколко фактора, които трябва да вземете предвид:

1. Тип:

 • Прахосмукачките за пране с вертикален дизайн са по-компактни и лесни за съхранение, но може да не са толкова мощни, колкото моделите с канистра.
 • Прахосмукачките за пране с канистра предлагат по-добра производителност, но са по-тромави и заемат повече място.

2. Мощност:

 • Колкото по-висока е мощността, толкова по-силно е засмукването.
 • За цялостно почистване потърсете прахосмукачка за пране с мощност най-малко 1000 вата.

3. Капацитет:

 • Капацитетът на резервоара за чиста вода определя колко вода можете да използвате, преди да се наложи да го изпразните.
 • За големи домове потърсете прахосмукачка за пране с резервоар за чиста вода най-малко 2 литра.

4. Характеристики:

 • Някои прахосмукачки за пране идват с различни функции, като например:
  • Инструменти за почистване на твърди подове: за почистване на плочки, дървени подове и други твърди настилки.
  • Инструменти за почистване на тапицерия: за почистване на мебели, завеси и други тапицирани повърхности.
  • Почистващ препарат за пране: някои модели идват с почистващ препарат, специално разработен за прахосмукачки за пране.

5. Цена:

 • Цените на прахосмукачките за пране варират от около 150 до 800 лева, като разбира се има и доста скъпи.
 • Определете бюджет, преди да започнете да пазарувате.

Изборът на най-добрата прахосмукачка за пране може да бъде труден, но е важно да се вземат предвид вашите нужди и бюджет. С помощта на това ръководство можете да намерите прахосмукачката за пране, която е идеална за вас.

Допълнителни съвети:

 • Прочетете отзиви за прахосмукачките за пране, които ви интересуват.
 • Посетете магазини за електроника и изпробвайте различни модели прахосмукачки за пране.
 • Попитайте приятели и роднини за техните препоръки.

С търпение и проучване можете да намерите най-добрата прахосмукачка за пране за вашия дом.

Често задавани въпроси за най-добрата перяща прахосмукачка

1. Какво е перяща прахосмукачка?

Перящата прахосмукачка е 2-в-1 уред, който съчетава функциите на прахосмукачка и моп. Тя може да засмуква прах, мръсотия и акари, както и да измива подове.

2. Какви са предимствата на перящата прахосмукачка?

 • Позволява едновременно прахосмукиране и миене, което спестява време и усилия.
 • Подходяща е за почистване на различни видове подове, включително твърди подове, килими и мокети.
 • Премахва акари, бактерии и други алергени, което я прави идеална за хора с алергии.
 • Може да се използва за почистване на разливи и петна.

3. Какви са недостатъците на перящата прахосмукачка?

 • Обикновено е по-скъпа от стандартната прахосмукачка.
 • Може да е по-тежка и тромава за използване.
 • Изисква редовно почистване и поддръжка.

4. Как да изберем най-добрата перяща прахосмукачка?

При избора на перяща прахосмукачка е важно да се съобразите с:

 • Вашите нужди: Помислете какъв тип подове имате в дома си, имате ли домашни любимци, страдате ли от алергии.
 • Вашия бюджет: Перящите прахосмукачки могат да варират в цената от няколко стотин до над 1000 лева.
 • Характеристиките: Някои модели имат функции като самопочистване, регулиране на мощността, различни приставки.

5. Кои са най-добрите марки перящи прахосмукачки?

Някои от най-популярните марки перящи прахосмукачки са:

 • Bosch
 • Kärcher
 • Electrolux
 • Samsung
 • LG

6. Къде да купим перяща прахосмукачка?

Перящи прахосмукачки можете да закупите от:

 • Физически магазини за електроника и домакински уреди
 • Онлайн магазини

7. Как да използваме перяща прахосмукачка?

Преди да използвате перяща прахосмукачка, прочетете внимателно инструкциите за употреба. Ето някои общи стъпки:

 • Напълнете резервоара за чиста вода.
 • Добавете препарат, ако е необходимо.
 • Свържете прахосмукачката към захранването.
 • Изберете желания режим на работа.
 • Почистете подовете.
 • Изпразнете резервоара за мръсна вода.
 • Почистете и подсушете прахосмукачката.

8. Как да поддържаме перяща прахосмукачка?

За да поддържате перящата си прахосмукачка в добро състояние, е важно да я почиствате редовно. Ето някои съвети:

 • След всяка употреба изпразвайте резервоара за мръсна вода и го измивайте с вода.
 • Почиствайте филтъра.
 • Почиствайте четките и дюзите.
 • Редовно проверявайте за запушвания.

9. Какви са най-често срещаните проблеми с перящите прахосмукачки?

Някои от най-често срещаните проблеми с перящите прахосмукачки са:

 • Запушвания: Могат да се появят в маркуча, тръбата или дюзата.
 • Слаба засмукваща мощност: Може да се дължи на запушен филтър или мръсна четка.

10. Колко често трябва да почиствам с перяща прахосмукачка?

Честотата на почистване зависи от вашия дом и нужди. Като цяло:

 • За твърди подове: 1-2 пъти седмично
 • За килими и мокети: веднъж седмично или по-често, ако имате домашни любимци

каква парочистачка да си купя и кои са най-добри | Най-добрата Безкабелна Прахосмукачка | Най-добрата Прахосмукачка Робот |  най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрите подови климатици | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите офис столове | най-добрите външни ролетни щори | най-добрите матраци

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0