Най-добрите Готварски Печки на Ток, Газ, Комбинирани или Дърва

4
Оценка: 5 (1 глас)

Анализирахме, тествахме и събрахме стотици мнения за най-добрите готварски печки, за да ви помогнем да намерите правилната за вашия дом. Независимо дали старата фурна вече не работи или искате да подобрите своите печива и сладкиши, добрата готварска печка е ключов елемент от всяка кухня.

Bottom Line
Spec
1
res 3c5484a4a2c2fcb8fa7b006ec29f7506
Hansa FCCW59209
Най-добрата готварска печка на ток
Цена EMAG
Таймер Вътрешно осветление Термостат Вграден венилатор Индикатор за нягрятост
2
res fb4c0e44fe09829226b1cef37e3042a7
Beko FSGT62110GWO
Най-добрата готварска печка на газ
Цена EMAG
Грил
Скара
До 25% по-ефективни от стандартните котлони, което означава че пестите време и пари.
3
res 099d23acee1e8ddb63c904baca224673
Hansa FCMW68209
Най-добрата комбинирана готварска печка
Цена EMAG
Таймер
Вътрешно осветление
Термостат
Предпазен вентил
Вграден венилатор
Студена на допир врата
4
res 766004416339c3572fc4a731b77f5288
AEG CIB56481BM
Най-добрата готварска печка от висок клас
Цена EMAG
Грил
Печене
Готвене на пара
Вътрешно осветление Чекмедже за посуда Вграден венилатор
5
res 902bca000c71222956174f2e16db7588
Bomann EHBC 7934
Най-добрите готварски печки за вграждане
Цена EMAG
Конвекция
Топъл въздух
Размразяване
Скара
Грил с конвекция
Почистване с пара

Изборът на най-добрата готварска печка за вашата кухня обаче може да бъде труден, тъй като това е скъпа покупка и ще повлияе на вашите кулинарни творения, ако не се представи добре. Не само това, когато инвестирате в голям уред, който ще бъде изложен във вашата кухня, той също трябва да изглежда добре.

Когато избирате нова готварска печка, е важно да обърнете внимание на вида котлони, които предлага.

Вариантите включват традиционни котлони с нагряване отгоре, които са бързи за загряване, но могат да бъдат по-трудни за регулиране, както и индукционни котлони, които използват индукция за затопляне и предоставят по-добра контролируемост на температурата.

Също така може да искате газови котлони или комбинирани.

Важно е да разгледате всички характеристики, за да направите информиран избор при избора на нова готварска печка.

Ние от Sravniceni.com тествахме стриктно 18 модела, за да намери най-добрите готварски печки, а по-долу предоставяме преглед на 11 от най-добрите показатели за всеки домашен готвач.

Най-добрите готварски печки


1

Електрическа готварска печка Hansa FCCW59209

Най-добрата готварска печка на ток

Hansa FCCW59209

EMAG
Най-добрата електрическа готварска печка

С уникалния си стъклокерамичен плот и 4 нагревателни зони, тази готварска печка предоставя несравнима функционалност и удобство при готвене. С функцията за бързо загряване можете бързо да достигнете желаната температура, като фурната достига 150°C за само 4 минути.

Фурната разполага с размразяваща функция, което я прави идеална за приготвянето на замразени храни, предоставяйки бърз и ефективен начин за размразяване.

С 10 различни функции на фурната, включително разнообразни режими на загряване и грил, този модел предоставя разнообразни възможности за готвене. Керамичният плот не само изглежда стилно, но и е лесен за почистване и устойчив на механични повреди.

Иновативната функция SteamCleaning прави почистването лесно и бързо, като използва водна пара, за да омекоти замърсяванията. Програматорите Ta и Ts ви предоставят възможността за настройка на времето на готвене, като автоматично изключват фурната след изтичане на зададеното време.

Клас A на енергийна ефективност гарантира намален разход на енергия, което е положително за околната среда и вашия бюджет. Рецептите върху вратата предоставят удобство и ръководство по време на готвене.

Супер грил функцията ви позволява да се наслаждавате на вкусни барбекюта през цялата година. Емайл EasyClean осигурява лесно почистване на фурната, като предотвратява натрупването на мръсотия и мазнини.

Hansa FCCW59209 е съчетание от стил, иновации и функционалност, което прави готвенето удоволствие. Като част от групата Amica, този модел отразява високите стандарти и съвременните технологии на марката.

2

Газова готварска печка Beko FSGT62110GWO

Най-добрите готварски печки на газ

Beko FSGT62110GWO

EMAG
Най-добрата газова готварска печка

Beko FSGT62110GWO представлява изключително ефективна газова готварска печка, оборудвана с 4 газови котлона, които са лесни за запалване благодарение на електрическата система. Със своя HIGH-EFFICIENCY™ GAS BURNER, този модел осигурява до 25% по-ефективност в сравнение със стандартните котлони, което не само пести време, но и намалява разходите на газ с до 17%.

Технологията Clean Zone™ на Beko е истинско предимство за този модел. Вътрешният прозорец на вратата на печката е покрит със специално покритие, което гарантира лесно почистване без нужда от специализирани почистващи препарати. Така готвенето става не само удоволствие, но и безпроблемно по отношение на поддръжката.

Системите за сигурност при работа и при готвене са ключови за безопасността на Beko FSGT62110GWO. Системата автоматично изключва подаването на газ при изгасване на пламъка както на котлоните, така и във фурната. Регулаторът на налягането на газта допринася за оптималното функциониране на печката.

Със своите иновации и високи стандарти на качество, Beko FSGT62110GWO предлага на потребителите не само ефективност, но и безопасност в готварското изживяване.

3

Комбинирана готварска печка Hansa FCMW68209

Най-добрата комбинирана готварска печка

Hansa FCMW68209

EMAG
Най-добрите комбинирани готварски печка

Представям ви комбинираната готварска печка Hansa FCMW68209, която съчетава 3 газови горелки, 1 електрически котлон, таймер, функция за грил и клас А енергийна ефективност, с широчина от 60 см.

Най-забележителният елемент на този модел е CoolDoor3, който предотвратява случайните изгаряния, като вратата на фурната е снабдена с 3 стъкла. Вътрешното стъкло рефлектира топлината, предпазвайки от прекомерно нагряване на външното, осигурявайки това необходимо усещане за безопасност в кухнята.

С уникалната функция за бързо предварително загряване, фурната достига до 150°С само за 4 минути, 20% по-бързо от стандартното време. Това значи, че можем да започнем готвенето по-бързо, без чакане за подходящата температура.

Допълнително удобство са достъпните рецепти, изобразени вътрешно на вратата на фурната, които съветват за температурата и времето на готвене. Така спестяваме време и губим по-малко енергия в процеса.

Чекмеджето с ролкови водачи е удобен за съхранение на тенджери, тави и тигани, докато стандартните бутони и стандартното осветление допълват удобството при използване.

Фурната също предлага осем различни функции, включително грил, горен и долен нагревател, вентилатор, размразяване и други. Не на последно място, функцията Supergrill ви позволява да се наслаждавате на вкусни барбекюта по всяко време на годината.

Hansa, като част от Amica Group, доказва своята ангажираност към качеството и иновациите в домакинските уреди. Технологичните решения и стилният дизайн правят готвенето удоволствие, а признаването на клиентите ги прави водещи в индустрията. Hansa се грижи за създаването на приятна и функционална кухня, предоставяйки ни със завършен продукт, който не само изглежда стилно, но и подобрява ежедневните ни кулинарни преживявания.

4

Готварска печка AEG CIB56481BM

Най-добрите готварски печки от висок клас

AEG CIB56481BM

EMAG
Най-добрата готварска печка от висок клас

Представям ви готварската печка AEG CIB56481BM – елегантен модел с иновативни функции, предназначен да засили вашите готварски възможности. Със своите 4 индукционни нагревателни зони и мултифункционална електрическа фурна, този уред изпъква с впечатляващ дизайн и високо равнище на удобство.

Добавянето на пара в процеса на готвене не е просто хитрост, а истинско предимство за всеки гурме. Функцията PlusSteam на готварската печка SteamBake влиза в действие с добавянето на пара в началото на готвенето, осигурявайки златист цвят и хрупкава коричка на хляба, кифлите и пайовете. Този интелигентен подход към готвенето гарантира не само визуално привлекателни, но и вкусни резултати.

Индукционният плот предоставя абсолютен контрол върху температурата, осигурявайки незабавна и прецизна реакция при настройка. Този функционален елемент прави процеса на готвене не само по-лесен, но и по-точен, осигурявайки ви увереност във всяко ястие, което приготвяте.

Със своите телескопични водачи на рафтовете, фурната не само предлага подобрен достъп до всяка част на вътрешността си, но и позволява персонализиране на конфигурацията. Така можете да приспособите пространството си за готвене според конкретните си нужди.

Стилът и функционалността съчетани в AEG CIB56481BM я правят изключителен избор за тези, които ценят качеството и изискаността в кухнята си. Този модел представлява не просто кулинарен уред, а интелигентен съюзник в готварските предизвикателства, поднесен с внимание към детайла и иновативност.

5

Комплект котлони и фурна за вграждане Bomann EHBC 7934

Най-добрите готварски печки за вграждане

Bomann EHBC 7934

EMAG
Най-добрите готварски печки за вграждане

Запознайте се с изключителния комплект котлони и фурна за вграждане Bomann EHBC 7934, който обещава несравнен опит в готвенето. Този германски продукт предоставя функционалност и стил в рамките на вашия кулинарен репертоар.

С 4 горелки, включващи 2 единични, двойна и овална горелка, всеки с регулируема мощност, този комплект е проектиран, за да задоволи всички ваши кулинарни изисквания. Фурната с 60-литров обем и регулируема температура от 40°C до 240°C притежава 8 функции, включително иновативната функция за почистване с пара. Това осигурява не само професионално изпичане, но и лесно почистване след употреба.

Управлението е лесно, както чрез въртящите се превключватели, така и чрез сензорния LED екран, който предлага ясно четливи настройки. Също така, екранът предоставя възможност за блокиране на работата, осигурявайки безопасност за децата. Индикаторът за остатъчна топлина допълнително подчертава вниманието към безопасността на уреда.

Със своя енергиен клас A и ниска консумация на енергия, този комплект Bomann EHBC 7934 предоставя ефективност и икономия на енергия, което е важно за съвременния потребител. В комплекта са включени метална тава и решетка за скара, като всичко е заснето в стилен черен дизайн.

С висококачествените материали и практичните качества като лесно почистване и подвижна врата, Bomann EHBC 7934 е не просто кулинарен инструмент, а естетично и функционално допълнение към всяка кухня.

6

Комплект електрическа фурна Hausberg HB-8051AB

Най-добрите готварски печки за вграждане с газови котлони

Hausberg HB-8051AB

EMAG
Най-добрите готварски печки за вграждане с газови котлони

Това е изключителния комплект котлони и фурна за вграждане Bomann EHBC 7934, който обещава несравнен опит в готвенето. Този германски продукт предоставя функционалност и стил в рамките на вашия кулинарен репертоар.

С 4 горелки, включващи 2 единични, двойна и овална горелка, всеки с регулируема мощност, този комплект е проектиран, за да задоволи всички ваши кулинарни изисквания. Фурната с 60-литров обем и регулируема температура от 40°C до 240°C притежава 8 функции, включително иновативната функция за почистване с пара. Това осигурява не само професионално изпичане, но и лесно почистване след употреба.

Управлението е лесно, както чрез въртящите се превключватели, така и чрез сензорния LED екран, който предлага ясно четливи настройки. Също така, екранът предоставя възможност за блокиране на работата, осигурявайки безопасност за децата. Индикаторът за остатъчна топлина допълнително подчертава вниманието към безопасността на уреда.

Със своя енергиен клас A и ниска консумация на енергия, този комплект Bomann EHBC 7934 предоставя ефективност и икономия на енергия, което е важно за съвременния потребител. В комплекта са включени метална тава и решетка за скара, като всичко е заснето в стилен черен дизайн.

С висококачествените материали и практичните качества като лесно почистване и подвижна врата, Bomann EHBC 7934 е не просто кулинарен инструмент, а естетично и функционално допълнение към всяка кухня.

7

Готварска печка на дърва ABC, Concept 2 Air 5 – 12 kW, Ефективност 77,2%

Най-добрите готварски печки на дърва

ABC, Concept 2 Air 5

EMAG
Най-добрите готварски печки на дърва

Ето я и готварската печка на дърва от ABC – Concept 2 Air с мощност от 5 до 12 kW и изключителна ефективност от 77,2%. Това е модерен и функционален продукт, който не само внушава с визията си, но и предлага иновативни функции за удобство и контрол.

Съчетавайки в себе си фурна и котлони, Concept 2 Air предоставя несравнима гъвкавост при готвене. Фурната, изработена от неръждаема стомана, лесно се поддържа, а готварският плот с дебелина от 5 мм предоставя здравина и надеждност. Регулирането на температурата във фурната става леко със специалната дръжка над отделението за печене, а прикрепеният термометър предоставя прецизен контрол.

Този модел на ABC позволява готвене и печене без използване на електричество или газ, предоставяйки аутентичен опит на дървен огън. Горивната камера с огнеупорно стъкло позволява да наблюдавате пламъците, а високият КПД от 77,2% се постига чрез интелигентното подаване на въздух чрез три степени – първично, вторично и третично.

Подвижната универсална дръжка и иновативните контроли на тягата предоставят на потребителя пълен контрол върху интензитета на огъня. Възможностите за монтаж на димоотвода допълнително отразяват вниманието към детайла и удобството на потребителя.

С Concept 2 Air от ABC, готвенето се превръща във вълнуващо приключение, обогатено с вкус и атмосфера на стил.

Готварска печка Vestfrost VC–993wnPIBR EMAG

Най-добрите готварски печки Рустикален стил
8

Готварска печка ILVE, Nostalgie EMAG

Най-добрите готварски печки ретро естетика
9

Готварска печка Whirlpool WS68V8CCXT EMAG

Една от най-добрите готварски печки Whirlpool
10

Готварска печка Beko с две фурни FDM62130DXMS EMAG

Една от най-добрите готварски печки с две фурни
11

Най-добрите готварски печки за годината

Класация 2024
1Най-добрата готварска печка на токHansa FCCW59209
2Най-добрите готварски печки на газBeko FSGT62110GWO
3Най-добрата комбинирана готварска печкаHansa FCMW68209
4Най-добрите готварски печки от висок класAEG CIB56481BM
5Най-добрите готварски печки за вгражданеBomann EHBC 7934
6Най-добрите готварски печки за вграждане с газови котлониHausberg HB-8051AB
7Най-добрите готварски печки на дърваABC, Concept 2 Air 5
Най-добрите готварски печки

Как да изберете най-добрата готварска печка за вас

Изборът на най-добрата готварска печка за вас зависи от няколко фактора, които трябва да вземете предвид. Вотът за правилната печка може да подобри ефективността на готвенето и да отговори на вашите нужди. Ето някои ключови аспекти, които следва да обмислите:

 1. Тип на готварската печка:
  • Електрическа, Газова или Индукционна: Всеки тип готварска печка има своите предимства и недостатъци. Електрическите са лесни за инсталиране, газовите предоставят бърз контрол на топлината, а индукционните са енергийно ефективни и лесни за почистване.
 2. Размер и Дизайн:
  • Пространство: Уверете се, че готварската печка отговаря на размера и формата на вашия кухненски плот.
  • Дизайн и Стил: Изберете модел, който се вписва в стила на вашия кухненски интериор.
 3. Функционалност и Опции:
  • Фурна и Други Функции: Разгледайте модели, които предлагат допълнителни функции, като вградени таймери, функции за готвене с пара, грил и други, в зависимост от вашите нужди.
  • Безопасност: Проверете за функции като заключване на бутоните или автоматично изключване след известно време.
 4. Енергийна Ефективност:
  • Клас на Енергийна Ефективност: Вземете предвид енергийния клас на уреда. По-високият клас означава по-ефективна употреба на енергия.
 5. Цена и Бюджет:
  • Цена: Определете си бюджет и сравнете различните модели, за да намерите този, който предоставя най-доброто съотношение цена-качество.
 6. Отзиви и Рецензии:
  • Преглеждане на Отзиви: Прочетете отзиви и рецензии на различни марки и модели. Това ви дава представа за преживяванията на реални потребители.
 7. Гаранция и Обслужване:
  • Гаранция: Уверете се, че уредът идва с адекватна гаранция и че производителят предоставя добро обслужване.
 8. Монтаж и Инсталация:
  • Съвместимост: Проверете дали моделът е съвместим с вашия кухненски плот и ако е необходимо, ангажирайте професионалист за инсталация.

Съобразете тези фактори и внимателно сравнете различните модели, за да намерите готварската печка, която най-добре отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Преди да купите нова готварска печка

енергоспестяващи готварски печки
Преди да изберете една от най-добрите готварски печки, трябва да разгледате някои характеристики

При избора на нова готварска печка се налага да обърнете внимание на множество фактори. Въпреки че монтажът е бърз и лесен, решението за вид готварска печка значително зависи от предпочитанията ви по отношение на захранването с гориво – газ, електричество или комбинирана система с газов котлон и електрическа фурна.

Пространството във вашата кухня също е важно за вземането на решение. Трябва да определите дали стандартна готварска печка с ширина 60 см е подходяща, или имате нужда от по-компактна версия. Възможно е също да търсите по-широка готварска печка с размери 90 см или повече. Въпросът за брой фурни също е от значение – една ли ви е достатъчна или имате нужда от допълнителни? Възможно е втора или трета фурна да бъде по-подходяща за вашия кулинарен опит.

Не на последно място, е важно да разберете разликите между предлаганите видове котлони на пазара. Изборът ви ще бъде между газови, електрически, индукционни и керамични котлони. Този процес може да бъде изпълнен с предизвикателства, но е ключов за определяне на това, което отговаря на вашите нужди за готвене.

Монтаж на готварска печка

Монтажът на свободностояща готварска печка е относително лесен, тъй като тези уреди са проектирани да се вместват в пространството между кухненските шкафове и работната повърхност, където има налично захранване с гориво.

Видът на готварската печка, която избирате, ще зависи главно от вида гориво, предоставено във вашата кухня – газ, електричество или комбинирано гориво (газов котлон, комбиниран с електрическа фурна).

Необходимо е да се уверите, че готварската печка е подходящ размер за вашия кухненски интериор и че околното пространство може да поеме вратата/вратите на фурната при пълно отваряне.

Трябва също така да проверите дали кухнята е достатъчно близо до наличното захранване, което планирате да използвате – било то газ или електричество, и дали има достатъчно място около захранването за правилна инсталация.

Стандартните размери са височина 90 см, ширина 60 см и дълбочина 60 см, но съществуват и готварски печки с ширини от 55 см и 50 см.

Готварска печка с разположение на уредите на нивото на очите има височина около 150 см, затова е важно да се уверите, че разполагате с достатъчно пространство преди да изберете конкретен модел.

Инсталирането на електрически готварски печки изисква професионално извършване от квалифициран електротехник, тъй като те трябва да бъдат свързани към 30-амперов електрически контакт (при положение, че стандартният контакт е 13 ампера), а инсталацията на газовите варианти изисква подходящ лицензиран инженер, регистриран при Gas Safe.

Какви са различните видове котлони?

най-добрите готварски печки

Газ

Газът остава предпочитаният избор сред домакините за готвене поради своята видима топлина, лесен контрол, бързина и универсалност в използването с различни видове тигани. Газовите котлони могат да се демонтират за по-удобно почистване, въпреки че поддържането на тяхната естетика може да изисква определено време и грижи.

Газ върху стъкло

Газовите горелки, интегрирани в керамично стъкло, предлагат алтернатива за тези, които обичат газа, но искат по-лесно почистване. Стъклената повърхност улеснява поддръжката и чистенето, въпреки че загряването може да отнеме повече време в сравнение с електрическите керамични котлони. Въпреки това, те предоставят прецизен контрол, характерен за обичайните газови котлони.

Електрическа керамика

Електрическите котлони с керамична повърхност крият отоплителните елементи под здрава стъклокерамична плоча. Зоните на нагряване се представят чрез различни цветове върху стъклото, указващи размера и местоположението на топлинния източник. Имат вградено предпазно устройство, което предпазва стъклената повърхност от прегряване. Лесната за почистване повърхност ги прави популярен избор, въпреки че разпределението на топлината може да не бъде толкова равномерно, колкото при готвене на газ.

Индукционни котлони

Индукционните котлони загряват тигана директно чрез спираловидна медна намотка под стъклената повърхност, която пренася енергия директно в тигана. Те се активират само при поставяне на магнитен тиган от желязо, предпазвайки стъклената повърхност от излишно нагряване. Индукционните котлони се отличават със своята лесна употреба, висока реактивност, енергийна ефективност и бързина на почистване, което ги прави все по-популярни.

Почистване на вашата готварска печка

най-добрите готварски печки
Дори и най-добрите готварски печки се нуждаят от почистване и поддръжка

Поддръжка на котлоните

Една от ключовите характеристики, която определя удобството при готвене, е лесното почистване на котлоните. Индукционните и керамичните котлони са обикновено най-лесни за поддръжка, благодарение на гладките им повърхности. Индукционните котлони предотвратяват разливането на храна по повърхността, което ги прави по-лесни за почистване в сравнение с другите видове.

С газовите и електрическите котлони поддръжката може да бъде по-трудна. За газовите котлони, част от компонентите, като опорите за съдове и кладенци за разливане, може да се измиват в съдомиялна машина, докато останалата част изисква почистващ крем и влажна кърпа. Електрическите и керамични котлони може да изискват почистване със специална стъргалка, която не поврежда стъклото.

Поддръжка на фурната

Важен аспект от готвенето е поддръжката на фурната. Много фурни разполагат със защитни стъклени врати, които могат да се свалят за лесно почистване. Емайлираните покрития обикновено са лесни за почистване, тъй като предотвратяват залепването на остатъци от храна.

За по-лесно почистване някои фурни са оборудвани с пиролитична функция. Този автоматичен режим използва високи температури, за да превръща мазнините и остатъците от храна в пепел, които след това могат лесно да се почистят. Като алтернатива, някои фурни имат каталитични облицовки, които също самостоятелно разграждат мазнините и остатъците по време на готвене.

Почистване на аспиратора

Аспираторът често бива пренебрегван при рутинното почистване в кухнята, но играе важна роля в елиминирането на дима, парата и миризмите от готвенето. Редовното почистване на аспиратора е важно, за да гарантирате ефективната му работа. Препоръчително е да използвате подходящи почистващи продукти и редовно да почиствате филтрите му.

Поддържането на кухненския аспиратор чрез редовно почистване на всички компоненти, включително филтрите, мотора и вентилатора, осигурява по-добра ефективност и продължителен живот. Редовната поддръжка включва и проверка на въздушните канали и отстраняване на натрупаната мръсотия, което помага за поддържане на чист въздух в кухнята.

Как тестваме печки

Тестовете, които провеждаме в Sravniceni.com, предоставят изчерпателна оценка на различните аспекти на работата на най-добрите готварски печки. От готвенето на разнообразни ястия, включително тестване на функции като печене на хляб, приготвяне на сладкиши и плодова торта, до изпитания върху готвенето на котлоните, вашите тестове предоставят информация за различни аспекти на употребата на тези уреди.

Тестването на вратата на фурната и влиянието на готвенето на много рафтове едновременно е особено полезно за потребителите, търсещи готварска печка с висока ефективност и удобство на използване. Също така, оценките на времето за завиране на вода на различните зони за готвене и запазването на топлината на котлоните предоставят ценна информация относно тяхната производителност.

Общо взето, вашият подход към тестването, обхващащ различни видове ястия и функции, предоставя подробен обзор на предимствата и недостатъците на всяка готварска печка. Това е полезна информация за потребителите, които търсят подходящ уред, който отговаря на техните нужди и предпочитания при готвене.

Често задавани въпроси

 1. Как да избера правилната готварска печка за своята кухня?
  • Вземете предвид захранването с гориво в кухнята и пространството, което имате. Решете дали предпочитате газ, електричество или комбинирано гориво. Определете размерите, които отговарят на вашия интериор.
 2. Какви са различните видове котлони и как да избера подходящия?
  • Газовите котлони са бързи и отзивчиви, електрическите са лесни за инсталиране, индукционните са ефективни и бързи, а керамичните са гладки и лесни за почистване. Изборът зависи от вашите предпочитания и нужди.
 3. Как се инсталира свободностояща готварска печка?
  • Поставете я в пространството между шкафовете и работната повърхност. Уверете се, че имате правилното захранване с гориво. Газовите готварски печки изискват инсталиране от Gas Safe регистриран инженер, а електрическите от квалифициран електротехник.
 4. Какви са предимствата и недостатъците на различните видове котлони – газ, електричество, индукция?
  • Газът е бърз и лесен за контрол, индукцията е ефективна и безопасна, а електричеството е лесно за инсталиране. Изборът зависи от предпочитанията ви и бюджета.
 5. Как да поддържам и почиствам готварската печка и котлоните?
  • Индукционните и керамичните котлони са лесни за почистване. Газовите и електрическите изискват по-голямо внимание. За фурната, използвайте подложка за бакпулвер и често почиствайте емайлираните повърхности.
 6. Какви са тестовете, които извършвате върху готварските печки във вашия сайт?
  • Тестовете включват готвене на различни ястия, изпитания на котлоните за време за завиране на вода и запазване на топлината. Процесите за почистване и обслужване също се оценяват.
 7. Какви са разликите между пиролитичното почистване и каталитичните втулки?
  • Пиролитичното почистване използва високи температури, за да превръща мазнините в пепел. Каталитичните втулки абсорбират и разграждат мазнините при високи температури. И двата метода са автоматични, но каталитичните втулки изискват подмяна през живота на уреда.
 8. Какъв вид готварска печка е най-подходящ за готвене на различни видове ястия?
  • Газовите печки са добри за контролиране на температурата, индукционните са бързи и ефективни, а електрическите керамични печки са лесни за почистване. Изборът зависи от вашия стил на готвене и предпочитания.

най-добрия мултикукър | най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух | най-добрата Бездимна скара | Най-добрата Хубава кафемашина за еспресо | най-добрите качествени газови котлони

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0