Най-добрите Възглавници за Всеки Тип Спане

3
Оценка: 5 (1 глас)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Тествахме десетки от най-добрите възглавници за сън, за да намерим най-добрите избори за всеки тип спане. Нашият екип оценява фактори като запазване на формата, плътността, твърдост и лекотата на почистване. Освен това събрахме мнения от потребители за това кой как обича да спи – по гръб, настани или по корем.

Bottom Line
Spec
1
res 34612a7f190b1c226994c0252ee5f40e
Poohy Double Down
Най-добрата възглавница като цяло
Цена EMAG
3 камерна, Средна, 90% Нов Френски патешки пух, Произведени в България, Подходящи за малки деца и бебета
2
res 1ca71b389b5d20792ee4701c7d3cb6d9
Somnomed Somnart
Най-добрите възглавници на ниска цена
Цена EMAG
Комплект от 2 възглавници, 50×70 см, Антибактериално и Противогъбично действие, Пране на 95°C
3
res 72ac9ba80752432d3e9e93dbe64b421d
Sleepmode Algua Gel Memory
Най-добрите ортопедични възглавници
Цена EMAG
70x41x12, Двулицева, ALGUA GEL MEMORY със Спирулина
4
res 72f8b53620e2cc8d9d8afcf91f0bc10e
Medibon White Boutique
Най-добрата възглавница за спане настрани
Цена EMAG
60×40х12, облекчава болките във врата и гърба, ортопедична висока и твърда възглавница
5
res e3c49697778732fc8c93506c20a85c5f
HappyNest
Най-добрата възглавница за спане по гръб
Цена EMAG
Изработена от 100% пух, 50×70 см, Запазва формата си дълго време

Сходно на матраците, възглавниците имат ключово значение за качеството на съня – и откриването на правилната може да бъде предизвикателство. Моят опит с преглед на продуктите и събраната обратна връзка от потребителите показва, че позицията на сън и телесното тегло могат да влияят на комфорта, предоставен от възглавницата.

Хората, страдащи от болки във врата и раменете, често избират възглавници с ортопедична форма, докато тези, които хъркат интензивно, се предпочитат възглавници с по-висока височина, за да поддържат главите си в правилна позиция.

Всеки от нас прекарва приблизително една трета от живота си в сън или поне в опити да спи.

Не е тайна, че качеството на вашия сън може да зависи от възглавницата, която използвате, затова в ние от Сравни Цени проучихме възглавниците, използвайки специализирано оборудване и обратна връзка от потребители.

Съществуват два вида хора в света: тези, които спят удобно с една възглавница, и тези, които предпочитат голям брой възглавници, за да се усещат комфортно. Важно е да избера най-подходящата възглавница. Изборът на възглавница е много индивидуален и зависи от предпочитанията ви за позиция на сън, типа на вашето тяло и конкретните ви проблеми със съня.

Нашата препоръка? Най-добре е да започнете с мисълта за вашата позиция на сън: Възглавниците за спане настрани трябва да бъдат по-дебели и по-твърди; възглавниците за спящи на корема трябва да бъдат по-меки и по-тънки; а тези за спящи на гърба могат да бъдат някъде по средата.

Можете да научите повече за това как тестваме възглавниците и какво трябва да имате предвид при пазаруването в края на това ръководство, но първо, ето всичко, което трябва да знаете за нашият избор за най-добри възглавници.

Най-добрите възглавници за спане


1

Възглавница Poohy Double Down с естествен пух

Най-добрата възглавница като цяло

Poohy Double Down

EMAG
3 камерна, Средна, 90% Нов Френски патешки пух

Възглавницата Poohy Double Down, която разглеждам, е изработена със средно тегло и 3-камерен дизайн с естествен пух, специално селектиран и обработен за да бъде изключително мек и удобен. Сложната му структура, включваща външни слоеве от Нов Френски патешки пух и вътрешен слой от бленд от пух и перца, предлага комбинация от мекота, обем и еластичност.

Тази възглавница обещава да обгърне тялото ми като пашкул, позволявайки на кожата ми да диша, а формата й се възстановява бързо след използване. Със своята ексклузивна конструкция тя осигурява удобство и поддръжка на главата и врата, като същевременно е подходяща за хора, които спят на корем или на страни.

Освен комфорт, тази възглавница предлага и високи стандарти на качество и безопасност. Платът и пълнежът са сертифицирани съгласно стандарта Standard 100 на Oeko Tex, Classe 1, гарантирайки, че не съдържат вредни съставки за кожата. Също така, пълнежът е измит над 8 пъти и стерилизиран на висока температура, което осигурява чистота и хигиена.

Издръжливостта на възглавницата е подсилена чрез двойния шев, който предпазва от изтичане на пълнежа и увеличава здравината й. В същото време, перката са специално обработени, за да запазят извивката и еластичността си.

Както по качество, така и по комфорт, възглавницата Poohy Double Down се явява като висококачествен продукт, предлагащ не само уют, но и сигурност и подкрепа за добър сън.

Разбирам, че за някои цената е леко висока, което може да се счита за минус, но качествения сън е от изключително значение за доброто здраве и благополучие.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
ТипКласически
ЦвятБял
Ниво на твърдостСредно
Материал (пълнеж)Пух
ФормаПравоъгълна
Брой1
Ключови характеристикиХипоалергенен

Мнения: „Много удобна и комфортна!“ EMAG

2

Възглавница Somnomed Somnart

Най-добрите възглавници на ниска цена

Somnomed Somnart

EMAG
Антибактериално и Противогъбично действие, Пране на 95°C

Има две вида хора на този свят: тези, които предпочитат една възглавница и тези, които предпочитат планина от тях. За всеки от тези типове сън, има много предложения на пазара, но търсенето на най-подходящата може да бъде предизвикателство. Когато става дума за моя собствена уникална нужда от възглавница, особено важно е да се обърне внимание на детайлите. Неотдавна имах възможността да прегледам комплекта от 2 възглавници Somnomed Somnart, и ето какво открих.

Тези възглавници са със средни размери, със специално третиране против гъбички и бактерии, което ги прави подходящи за хора с алергии. Изработени са с технологичен 3D пълнеж от конюгирани влакна, което осигурява добра циркулация на въздуха и еластичност.

Един от ключовите моменти за мен беше начинът, по който тези възглавници запазват формата си. Структурата им, която включва вътрешен пълнеж в отделни топчета, не само предотвратява слепването им, но също така гарантира, че те запазват своите качества и след множество пранета.

Освен това, голямо удобство представлява възможността за пране на 95 градуса, което ги прави идеални за професионална употреба, като в болници или хотели. Сертификатите, които ги придружават, удостоверяват високите стандарти на качество и безопасност, които са спазвани по време на производството им.

В крайна сметка, възглавниците Somnomed Somnart не само отговарят на очакванията ми, но ги надминават, предоставяйки комбинация от комфорт, поддръжка и хигиена, които ценя в добър нощен сън.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
ТипКласически
ЦвятБял
Ниво на твърдостСредно
Материал калъфМикрофибър
Материал (пълнеж)Синтетични фибри
Състав100% Полиестерни фибри
ФормаПравоъгълна
Брой2
Ключови характеристикиИзмиващ се Хипоалергенен Противогъбичен

Мнения: „Харесва ми размера Пухкави са.Харесва ми че се перат в пералня на високи градуси“, „Удобни са, нямам проблем с вратът, спя спокойно., „От както си купих тези възглавници, разбрах колко съм грешал с предишните от мемори и какво ли не. Идеалната възглавница за мен и лесна за поддръжка.“ – EMAG

3

Ортопедична възглавница Sleepmode Algua Gel Memory

Най-добрите ортопедични възглавници

Sleepmode Algua Gel Memory

EMAG
70x41x12, Двулицева, ALGUA GEL MEMORY със Спирулина

Представям ви ортопедичната възглавница Sleepmode Algua Gel Memory. Тази възглавница е направена специално, за да ви осигури оптимален комфорт по време на сън.

Възглавницата е с двулицев дизайн, като от едната страна има зимна част със 100% вискоеластична мемори пяна, а от другата страна – лятна част с мемори пяна, в която е интегриран специален охлаждащ гел. Това осигурява комфорт без изпотяване на врата и главата.

Ядрото от висококачествена „Memory“ пяна поема плътно извивките на врата и главата, освобождавайки мускулатурата на врата. Калъфът на възглавницата е от дишащ плат, обработен с Algua Spirulina морски витамини, което допринася за по-добра циркулация на въздуха.

Калъфът е с цип, който прави възглавницата лесна за поддръжка, и може да се пере в перална машина до 60 градуса.

Тази възглавница е идеална за всеки, който цени комфорта и подкрепата по време на сън. А с добавените Algua Spirulina морски витамини, тя предоставя естествено уелнес преживяване по време на сън.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
ТипОртопедични
ЦвятЗелен Бял
Ниво на твърдостСредно
Материал (пълнеж)Мемори пяна
ФормаПравоъгълна

Мнения: „Много съм доволна от възглавницата, заслужава си парите. Когато дойде бях шокирана колко е твърда, но след 2 нощувки стана средно мека и без изпотяване и болка във врата от първия ден.“ EMAG

4

Възглавница Medibon White Boutique

Най-добрата възглавница за странично спане

Medibon White Boutique

EMAG
60×40х12, облекчава болките във врата и гърба, ортопедична висока и твърда възглавница


Представям ви възглавницата Medibon White Boutique, с размери 60×40х12 см. Това е уникален модел в серията White Boutique, който има специфична форма, специално създадена за хора, които спят настрани и предпочитат висока възглавница.

Възглавницата е проектирана с ортопедичен поддържащ борд, който осигурява плътна опора в областта на раменете, като ефективно облекчава болките във врата и гърба. Тя е особено подходяща за мъже с широки рамена.

С този модел получавате висока възглавница с ортопедични свойства, подходяща за употреба през цялата година. Калъфката е от 100% памук, като целия продукт е лесен за поддръжка и предлага хигиеничност и комфорт.

Пълнежът е от 100% силиконизиран пух с тегло 1000 грама, който осигурява мекота и подкрепа през цялата нощ.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
ТипОртопедични
ЦвятБял
Ниво на твърдостТвърдо
Материал калъфПамук
Материал (пълнеж)Силиконови фибри
ФормаПравоъгълна
5

Мека възглавница HappyNest

Най-добрата възглавница за спане по гръб

HappyNest

EMAG
Изработена от 100% пух, 50×70 см, Запазва формата си дълго време

Възглавницата HappyNest е идеалният избор за тези от нас, които ценят качествения сън и опората на тялото през нощта. Тя е изработена с внимание към детайлите и предлага изключително удобство благодарение на своя пух и малки гъши пера.

Със своите размери 50×70 см, възглавницата HappyNest е специално създадена за хора, които спят по гръб или настрани, като подпомага правилната позиция на гръбнака и предлага максимален комфорт. Пълнежът от внимателно подбран гъши пух осигурява топло усещане, комбинирано с приятна вентилация, без да допуска запотяване или излишна влажност.

Важно е да отбележим, че възглавницата HappyNest е тествана за вредни вещества и е сертифицирана по STANDARD 100 OEKO-TEX®, гарантирайки ви, че е безопасна за употреба. Произведена в Унгария от компания с над 20-годишен опит, тя представлява качествен продукт, който ви предоставя мирен и комфортен сън през нощта.

С възглавниците HappyNest ще се чувствате свежи и възобновени всеки ден. Следвайки препоръките за поддръжка, вашият продукт ще ви радва с комфортни нощи за дълго време.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
ТипКласически
ЦвятБял
Ниво на твърдостМеко
Материал калъфПамук
Материал (пълнеж)Пух
Състав100% пух
ФормаПравоъгълна
Ключови характеристикиАнтибактериален
6

Ниска Възглавница, Poohy Basic

Най-добра за спане по корем

Poohy Basic

EMAG
50х70 см, 10% пух и 90% пера, 100% памук, бяла, Хипоалергена, Противоакарна

Възглавницата Poohy Basic Medium е перфектният избор за хората, които спят на корем. Тя е специално проектирана да осигури минимална опора, като същевременно предлага удобство и комфорт. Създадена с естествен пълнеж от 10% нов HyperDown пух и 90% FlexyFeathers перца, тази възглавница ви гарантира качество и дълготрайност.

Съчетанието от HyperDown пух и FlexyFeathers перца осигурява луксозен комфорт и поддръжка за вашата глава и врата. Позволява на тялото ви да диша, а специално изработеният памучен перкал предпазва от акарите, като в същото време предлага мекота и уют.

Произведена в България от нови натурални материали и тествана спрямо стандартите на Oeko Tex, тя е подходяща за цялото семейство, включително за малки деца и бебета.

Сертифицираният SoClean пълнеж гарантира, че вашата възглавница е чиста от всякакви микроорганизми, като предлага безопасна и хигиенична среда за сън.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
ТипКласически
ЦвятБял
Ниво на твърдостМеко
Материал (пълнеж)Пух
ФормаПравоъгълна
7

Бебешка възглавница White Boutique Baby Wool Comfort Plus

Най-добрата бебешка възглавница

White Boutique Baby Wool Comfort Plus

EMAG
Възможност за използване през цялата година, Абсорбира влагата на тялото през летните месеци

Бебешката възглавница White Boutique Baby Wool Comfort Plus представлява идеалния избор за перфектния сън на вашето бебе. Създадена с пълнеж от 100% вълна, тази възглавница не е просто обикновена. Тя е специално разработена, за да отговори на нуждите на вашето малко съкровище. Екологично чиста, адаптивна и здравословна, тя е създадена с грижа за най-малките.

Нейните естествени изолиращи свойства я правят подходяща за използване през цялата година, като абсорбира влагата през летните месеци и осигурява уют и топлина през по-студените. Капитонираната повърхност с атрактивен дизайн добавя допълнителен комфорт за вашето бебе.

Сертифицираната 100% вълна във възглавницата гарантира естествеността и качеството на продукта. Калъфът от 100% памук, снабден с цип, прави изпирането му лесно и удобно. Размерът от 35 x 45 см е идеален за вашето малко съкровище.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип продуктВъзглавница
МатериалПамук
Материал (пълнеж)Вълна
ФормаПравоъгълна
Тип закопчаванеС цип
Ключови характеристикиЕко продукт Подходяща за целогодишна употреба

Кои са най-добрите възглавници за годината

Класация 2024
1Най-добрата възглавница като цялоPoohy Double Down
2Най-добрите възглавници на ниска ценаSomnomed Somnart
3Най-добрите ортопедични възглавнициSleepmode Algua Gel Memory
4Най-добрата възглавница за странично спанеMedibon White Boutique
5Най-добрата възглавница за спане по гръбHappyNest
6Най-добра за спане по коремPoohy Basic
7Най-добрата бебешка възглавницаWhite Boutique Baby Wool Comfort Plus
Най-добрите възглавници онлайн

Видове възглавници

Макар че пазарът предлага множество видове възглавници, пълнежът е ключовият аспект, когато става въпрос за комфорт. Ето основните различия между най-популярните опции:

 1. Пухени възглавници: Те са най-пухкавите, но комбинацията от пух и пера може да ги направи по-твърди и по-икономични.
 2. Пухени алтернативни възглавници: Осигуряват мекота и добра опора, като обикновено са със синтетичен пълнеж, което ги прави по-достъпни от пухените.
 3. Възглавници от мемори пяна: Обикновено по-дебели и по-твърди, предлагат опора и удобство, а вариантите могат да варират между масивна мемори пяна и групи от мемори пяна, които са по-плюшени.
 4. Латексови възглавници: Подобни на мемори пяната, но с по-малко контуриране и повече усещане за подскачане. Те се правят от каучукови дървета, което ги прави подходящи за тези, които предпочитат органични материали.
 5. Хибридни възглавници: Комбинират пяна и друг пълнеж, предлагайки поддръжка и мекота.

Има и други видове възглавници, но те не са толкова разпространени и не са препоръчителни за повечето спящи.

Например, възглавниците с гел се продават като охлаждащи, но техният ефект е временен. Възглавниците от елда са опция от естествени материали, но не са толкова издръжливи или удобни. Възглавниците над главата са нови на пазара и се твърди, че насърчават релаксацията, но може да е по-добре да се използва маска за очи с тежест за същия ефект.

Как да изберете най-добрата възглавница за вас

най-добрите възглавници
Най-добрите възглавници за вас ще ви осигурят най-добрия сън

Уверете се, че е на правилната височина. След като изберете предпочитания пълнеж за вашата възглавница, предстои да направите правилния избор, когато пазарувате нова:

„Важно е възглавницата да е на правилната височина, която поддържа вашия врат неутрален“, казва д-р Ниамиш Бакси, специалист по грижа за гръбначния стълб и мускулно-скелетната медицина в реномираният сайт за рецензии и ревю на продукти Goodhousekeeping.

„Тя не трябва да извива шията напред, изпъва гърба или върти главата.“ Това подравняване се постига като изберете възглавница, която отговаря на размера и предпочитанията ви за спане:

 • За хора с по-големи фигури се препоръчват възглавници с по-голяма височина, докато по-малките фигури предпочитат по-ниски възглавници. За средни телесни рамки е подходяща средна височина.
 • Спящите настрани се нуждаят от висока и поддържаща възглавница, докато спящите на корема трябва да изберат по-ниска и по-мека. За спящите на гърба (или тези, които сменят позиции през нощта), е подходяща възглавница със средна височина.

✔️ Разгледайте специалните функции според вашите предпочитания. Можете да търсите иновативни функции като охлаждащи свойства, които регулират температурата, ако ви е топло през нощта, или възглавници с регулируемо твърдост и височина.

✔️ Внимавайте за алергии. Ако сте чувствителни към определени материали като латекс или елда, избягвайте възглавници, които ги съдържат. Периодично перете възглавницата си, за да я поддържате чиста и свободна от алергени.

✔️ Следвайте инструкциите за грижа. Проверете етикета за препоръки за поддръжка и перете възглавницата си според тях. Използвайте протектор за възглавница, за да я предпазите от износване и запазите дълготрайността й.

Идеална възглавница според позицията на сън

Позиция за сънмекотависочинаМатериал
настрани Поддържаща, но не прекалено твърдоВисоко (или с регулируемо запълване)Пух, алтернатива пух, стъргана мемори пяна, гел, елда, микрофибър
гръбСредно твърдостСредноПочти всякакви
стомахМеканискоПух, алтернативен пух, настъргана мемори пяна, елда, микрофибър

Как тестваме

най-добрите възглавници
Тествахме и открихме най-добрите възглавници според нас и потребителски мнения

Всеки което спи, има специфични изисквания и предпочитания, когато се налага да избере най-добрата възглавница за своите нужди.

Нашата екип извършва обективна оценка на всяка възглавница, използвайки система за оценка, която анализира както положителните, така и отрицателните страни на всяка от тях.

Този комплексен подход има за цел да подпомогне всеки читател в откриването на най-подходящата възглавница според индивидуалните им предпочитания.

Екипът ни лично тества всяка възглавница. Всички възглавници преминават през един и същи обективен процес на оценка, който включва изпитване в различни категории на ефективност.

По-долу са изброени насоките, които ръководят нашата система за тестване на възглавници.

Анализ на конструкцията: Внимателно анализирахме конструкцията на всяка възглавница, преглеждайки дължината, твърдостта и материалите, от които е изработена. Това ни помага да оценим общото качество, очакваната издръжливост и лесната поддръжка на всяка възглавница.

Тестване на продукта: За да тестваме продукта, ние редовно се нареждаме да почиваме върху всяка възглавница в различни позиции за сън – това ни помага да определим нейната пригодност за спане настрани, на гърба, по корем или комбинирано. Също така извършваме допълнителни тестове като държим и боравим с възглавницата, за да измерим качества като контрол на температурата, запазване на формата и възможност за формоване.

Полеви тестове: В допълнение към оценките, провеждаме полеви тестове, където използваме възглавниците в реални условия в домовете на нашите служители. Тези полеви тестове се провеждат в продължение на няколко седмици, за да гарантираме точни резултати.

Потребителски мнения: Използваме мнения и отзиви от реални потребители на възглавници, събрани от проучвания и прегледи на продукти. Тези данни от реалния живот ни предоставят информация за това как всяка възглавница се представя с течение на времето и дали първоначалните ни оценки отразяват реалния опит на потребителите.

Често задавани въпроси

Възглавниците играят ключова роля в качеството на съня, затова е важно да изберете правилната за вашите нужди и предпочитания. Ето някои от често задаваните въпроси, свързани с избора на най-добрите възглавници за сън:

 1. Как да избера правилната височина на възглавницата?
  • Височината на възглавницата трябва да поддържа шията и главата в правилна позиция, като гарантира, че те остават в неутрална позиция през цялата нощ. Хората с по-широки рамене обикновено се нуждаят от по-висока възглавница, докато тези с по-тесни рамене предпочитат по-плоска. Височината трябва също така да бъде подходяща за вашата спална позиция – настрани, на гърба или на корема.
 2. Какви са най-популярните материали за възглавници и как да избера най-подходящия за мен?
  • Популярните материали за възглавници включват пух, пера, мемори пяна, латекс, вълна и синтетични материали. Изборът на материал зависи от предпочитанията ви за мекота, поддръжка, алергии и температурни регулации.
 3. Какво е подходящото запълване за възглавницата ми?
  • Подходящото запълване за възглавница включва пух, пера, пяна или синтетични материали. Пухените възглавници са пухкави и меки, докато мемори пяната предлага поддръжка и контур. Изборът зависи от вашите предпочитания и нужди.
 4. Каква е най-подходящата възглавница за моите навици на сън?
  • Вашите спални навици – настрани, на гърба или на корема – определят подходящия тип и височина на възглавницата. Например, спящите настрани се нуждаят от възглавница с по-голяма височина, за да поддържат шията си в правилна позиция, докато спящите на корема обикновено предпочитат по-плоска възглавница.
 5. Как да подбера възглавница, която да отговаря на моите алергии?
  • Ако сте алергични към определени материали, като пух или пера, изберете хипоалергенна възглавница от синтетични материали или други алерген-свободни опции. Такива възглавници са обикновено с възможност за машинно пране и лесни за поддръжка.
 6. Колко издържат възглавниците?
  • Съветваме да замените използваната възглавница на всеки две години. Ако сгънете възглавницата наполовина и тя запази формата си без промяна, то е вероятно време за нова възглавница. Обаче, този метод може да не е ефективен за тънки възглавници.
 7. Защо възглавниците пожълтяват?
  • Влагата от пота, маслата и кремовете за кожа могат да причинят жълтене на вашата възглавница. Използването на протектор за възглавница може да помогне да се предотврати образуването на тези петна.

най-добрите матраци | Най-доброто Надуваемо Легло | най-добрия хиперинверторен климатик | най-добрите подови климатици | най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите офис столове | най-добрите външни ролетни щори

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0