Най-добрите Професионални Машинки за Подстригване

3
Оценка: 5 (1 глас)

Ако ви е писнало от некачествени машинки, опитайте една от най-добрите професионални машинки за подстригване, които използват топ фризьорите.

1
res cbd68ad481ba2ce463d1ff83e7302b63
Wahl Legend Cordless 5 Star
Най-добрите професионални машинки за подстригване
Цена EMAG
2
res b2be7e90f031f58539bcd1635c6afdbf
Wahl Magic Clip Cordless 5 Star
Най-добрите професионални машинки за подстригване подгласник
Цена EMAG
3
res 6aa3ccc9e37c021d99cf868567bf810e
Babyliss Pro FX8700GE
Най-добрата професионална машинка за подстригване дизайн
Цена EMAG
4
res 640d1cd2a79ded8c0609b70b688d251e
WAHL 79602-201, Elite Pro
Най-добрите професионални машинки за подстригване у дома
Цена EMAG
5
res a311753bc9c67ae8dc9495a160a8a17c
Panasonic ER-HGP84K803
Най-добрата професионална машинка за подстригване Panasonic
Цена EMAG

Прегледът на продуктите се извърши съобразно различни критерии, включително характеристики, предимства и недостатъци, цена, наличност на покупка и гаранционни условия.

Този списък е резултат на подробно изследване на ключовите характеристики на машинките за подстригване, като се вземат под внимание фактори като остриета и двигател. Оценката на удовлетвореността на клиентите, техните мнения и изпитването на продукта в контекста на цената са основни елементи при формирането на този списък за най-добрите професионални машинки за подстригване.

Съществуват множество причини, поради които е полезно да инвестирате в комплект машинки за подстригване. Поддържайки ги в своя арсенал, винаги можете да поддържате перфектна прическа, избягвайки неудачния вид на растяща коса по врата.

С базови умения и малко практика можете лесно да поддържате текущото си подстригване за по-продължителен период, което не само ще ви спести време и пари, но и ще увеличи времето между посещенията в бръснарницата. Освен това, те ви предоставят възможността да експериментирате с различни стилове според вашите предпочитания.

Машинката за подстригване вероятно ще се изплати за пет или шест подстригвания. При правилна грижа, този инвестиционен комплект може да ви предостави години наслада от използването му. Това го прави много разумна инвестиция.

Освен това, както мнозина откриха по време на пандемията, подстригването на собствената ви коса не е толкова трудно, колкото се предполага. Преди да направите покупка, важно е обаче да откриете правилната машинка за подстригване, отговаряща на вашите нужди.

Машинките за подстригване с кабел, захранвани от електрическата мрежа, са отличен избор за тези, които планират често подстригване и ценят дълготрайността (без батерии, които се изчерпват). Същевременно безжичните машинки са удобни, ако желаете свобода на движение – изберете такива с литиево-йонни батерии, които обикновено осигуряват по-дълготрайна употреба.

За тези, които ценят степента на постепенно избледняване, се препоръчват машинки с конусни лостове или цифрови регулатори, които предоставят възможност за промяна на дължината на рязане с малки стъпки.

Има достъпни онлайн уроци, които ви помагат да подобрите уменията си за подстригване. Относно основите, известен фризьор съветва подстригването на суха коса, разресването й, за да се избегне заплитането, и започването с по-голяма дължина, като продължавате надолу, за да намалите риска от грешки.

Той препоръчва поставянето на пръстите си на местата, които трябва да се подстригват, и следване на формата на главата с леко плъзгане на остриетата, като слизате надолу в долните части. След това използвайте машинката за подстригване без предпазителя, за да структурирате зоните около ушите и завършите, смесвайки всички косми по лицето с бакенбардите, отново плъзгайки от горе надолу.

Вижте този списък с най-добрите професионални машинки за подстригване.

Най-добрите професионални машинки за подстригване


1

Wahl Legend Cordless 5 Star

Най-добрите професионални машинки за подстригване

Wahl Legend Cordless 5 Star

EMAG
Най-добрите професионални машинки за подстригване

Wahl Legend Cordless 5 Star е впечатляваща професионална безжична машинка за подстригване, предназначена за тези, които изискват изключително качество и производителност. Снабдена с редица иновативни характеристики, тази машинка обещава прецизно и ефективно подстригване на всякакъв тип коса.

Wahl Legend Cordless 5 Star предлага високо ниво на производителност и е подходяща за професионална употреба. Съчетавайки мощен мотор, интелигентни технологии и висококачествени материали, тази машинка е отличен избор за фризьори, които търсят надеждност и качество в своя инструмент. С дългата автономност, регулируемата дължина на рязане и бързото зареждане, Wahl Legend Cordless 5 Star се явява като една от водещите машинки за подстригване в своя клас.

Една от най-добрите професионални машинки за подстригване е със следните спецификации:

 • Мощен DC Мотор: С внушителните 6500 оборота в минута на мотора V9000, машинката предоставя силата, необходима за справяне с по-гъста и трудна за рязане коса.
 • Метален Конусен Лост и Превключвател: Металният конусен лост за регулиране и превключвателят осигуряват надеждност и дълготрайност на уреда.
 • Технология Crunch: Гарантира по-гладко и ефективно подстригване, като осигурява комфорт и лекота по време на работа.
 • Регулируема Дължина на Рязане: От 0.7 мм до 1.7 мм, което прави машинката идеална за различни стилове и дължини на косата.
 • Голяма Ширина на подстригване: С 46 мм ширина на острието, машинката предоставя широка повърхност за бърз и ефикасен процес.
 • Дълга Автономност: С впечатляващи 100 минути автономност, машинката предоставя достатъчно време за продължителни сесии на подстригване.
 • Бързо Зареждане: С време за зареждане от 60 минути, машинката е готова за употреба бързо и ефективно.
 • Интелигентен Светодиоден Индикатор: Показва нивото на заряд на батерията, предоставяйки удобство и контрол.
 • Т-образно Острие за Детайлно Подстригване: Лесно за използване уред за детайли, осигуряващ прецизно и детайлно подстригване.
 • Тежка и Стабилна: Машинката предоставя тежка конструкция, която е удобна за работа и осигурява стабилност при използване.
2

Wahl Magic Clip Cordless 5 Star

Най-добрите професионални машинки за подстригване подгласник

Wahl Magic Clip Cordless 5 Star

EMAG
Най-добрите професионални машинки за подстригване подгласник

Wahl Magic Clip Cordless 5 Star представлява една от последните иновации в света на машинките за подстригване. Снабдена с технология „Crunch Blade“ и хромирани остриета, тази машинка обещава прецизност и дълготрайност в подстригването.

Wahl Magic Clip Cordless 5 Star се явява като мощен и удобен инструмент за всеки професионален или домашен фризьор.

Съчетавайки висококачествени материали и иновативни технологии, тази машинка предоставя отлични резултати във всяка ситуация. С дългия живот на батерията, комплекта от различни гребени и гъвкавата автономност, Wahl Magic Clip Cordless 5 Star е отличен избор за всеки, който цени качеството и стилът в грижата за външния вид.

Една от най-добрите професионални машинки за подстригване е със следните спецификации:

 • Система за рязане: Хромирано острие с технология „Crunch Blade“, което гарантира гладко и ефективно подстригване.
 • Ширина на острието: 40 мм, осигуряваща обхват и прецизност при работа.
 • Дължина на рязане: Впечатляващ обхват от 0.5 мм до 2.9 мм, което прави машинката подходяща за различни стилове подстригване.
 • Двигател: Безшумен DC мотор със скорост от 5500 оборота в минута, предоставяйки мощност и ефективност.
 • Кабел: 2.4 метра, което предоставя свобода на движение при работа.
 • Автономност: Впечатляващи 90 минути автономна работа, което прави машинката удобна за дълги сесии на подстригване.
 • Време за зареждане: 120 минути, което осигурява бързо подготовка за следващата работна сесия.
3

Babyliss Pro FX8700GE

Най-добрата професионална машинка за подстригване дизайн

Babyliss Pro FX8700GE

EMAG
Най-добрата професионална машинка за подстригване дизайн

Babyliss Pro FX8700GE е машинка за подстригване, която съчетава висококачествени материали с технологични иновации, предоставяйки изключително производителност и прецизност в работата.

С японско стоманено острие с DLC (Diamond-Like Carbon) титаниево-никелово покритие, Babyliss Pro FX8700GE обещава изключителна издръжливост и остриета, които остават остри за дълъг период от време. С технологията на DLC покритието, машинката предлага гладко и ефикасно подстригване.

Една от най-добрите професионални машинки за подстригване включва 8 водача на гребена с различни дължини (1.5 – 3 – 4.8 – 6 – 10 – 13 – 16 – 19 мм), което позволява на потребителя да контролира дължината на косата и да създаде разнообразни стилове.

В Metal Gold дизайн, Babyliss Pro FX8700GE предоставя не само високи технически показатели, но и елегантен външен вид. Металната конструкция придава на уреда тежест и устойчивост, като същевременно предоставя комфорт при работа.

Babyliss Pro FX8700GE представлява мощна и стилна машинка за подстригване, идеална за професионална употреба. С високо качество на изработка, иновативни технологии и впечатляващ дизайн, този модел предоставя всичко необходимо за персонализиране на стиловете на подстригване и поддържане на професионалния вид на клиентите.

4

WAHL 79602-201, Elite Pro

Най-добрите професионални машинки за подстригване у дома

WAHL 79602-201, Elite Pro

EMAG
Най-добрите професионални машинки за подстригване у дома

Wahl Elite Pro представлява високоефективна хубава машинка за подстригване, подходяща и за употреба в домашни условия. Този комплект се отличава с високо качество на изработка и функционалност, което го прави предпочитан избор за тези, които ценят професионалните резултати в комфорта на своя дом.

Гребените, изработени от твърда, но гладка пластмаса, предоставят стабилност и удобство по време на подстригване. Техните свойства да не се огъват при натискане върху скалпа гарантират равномерно и прецизно подстригване без нежелани изкривявания.

Металната задържаща скоба на гърба на гребените е допълнителен акцент в дизайна, който осигурява стабилно прилепване към острието. Този детайл изглежда да надхвърля конструкцията на други тествани комплекти, предлагайки надеждност и дълготрайност.

Единственият минус, споменат в ревюто, е фактът, че машинката е жична. Въпреки това, този аспект може да се разглежда и като предимство, като се има предвид постоянната готовност за употреба без нужда от зареждане.

Факта, че Wahl Elite Pro е била избрана като „Най-добра домашна машинка за подстригване“ от редица уважавани издания и уебсайтове, като The New York Times, допълнително подчертава нейната качествена и ефективна производителност.

Wahl Elite Pro съчетава надеждност, ефективност и комфорт в един комплект за подстригване. С високо оценените гребени, устойчива конструкция и качествени допълнения, тази машинка предоставя всичко необходимо за професионално подстригване в домашни условия.

5

Panasonic ER-HGP84K803

Най-добрата професионална машинка за подстригване Panasonic

Panasonic ER-HGP84K803

EMAG
Най-добрата професионална машинка за подстригване Panasonic

Panasonic ER-HGP84K803 представлява впечатляваща машинка за подстригване, която комбинира здравина, бързина и изключителен дизайн.

Един от ключовите аспекти на Panasonic ER-HGP84K803 е неговата издръжливост. Способността му да издържа на всякакви изпускания или злоупотреба с чекиран багаж го прави идеален избор за тези, които търсят надежден и издръжлив инструмент за грижа за външния вид.

Със скорост от 10 000 оборота в минута, машинката предоставя изключително бързо и ефективно подстригване. Този аспект е особено полезен за бързо и прецизно оформяне на прическата.

С безжичната функционалност и 50-минутното време на работа, Panasonic ER-HGP84K803 осигурява свобода на движение и гъвкавост при използване. Това е отлична опция за тези, които предпочитат уреди без зависимост от кабели.

Като една от най-добрите професионални машинки за подстригване, Panasonic ER-HGP84K803 съчетава здравина, бързина и стил. С изключителната издръжливост, бързите ножове и елегантния дизайн, този модел предоставя всичко необходимо за професионални резултати в грижата за външния вид. Идеален за тези, които търсят машинка, която издържа на високи стандарти и предоставя комфорт при употреба.

Други машинки за подстригване които тествахме

Panasonic ER-GP30-K501 EMAG

Професионална машинка за подстригване, кабелна и безжична, подстригване на 45 градуса, кука

Wmark NG-2038 EMAG

Мотор 9000rpm, LED дисплей, 6 първокласни скари

Moser 1400 EMAG

Професионална професионална машинка за подстригване с батерия

Най-добрите професионални машинки за подстригване за годината

Класация 2024
1Най-добрите професионални машинки за подстригванеWahl Legend Cordless 5 Star
2Най-добрите професионални машинки за подстригване подгласникWahl Magic Clip Cordless 5 Star
3Най-добрата професионална машинка за подстригване дизайнBabyliss Pro FX8700GE
4Най-добрите професионални машинки за подстригване у домаWAHL 79602-201, Elite Pro
5Най-добрата професионална машинка за подстригване PanasonicPanasonic ER-HGP84K803
Най-добрите професионални машинки за подстригване

Как да изберете правилно вашата машинка за подстригване

Цена: Машинките за подстригване предлагат голямо разнообразие от цени, започващи от по-малко от 100 лв и достигайки над 500 лв. Когато става въпрос за най-добрите професионални машинки за подстригване то е нормално да са по-скъпи. В по-високия ценови клас, продуктите често включват допълнителни предпазители, допълнителна издръжливост и по-ефективно подстригване. Някои дори предоставят интелигентни функции, като сензори за плътност на косата и автоматични настройки на скоростта.

Универсалност на постригване: Важен фактор за избор на машинка за подстригване е нейната универсалност. Тя се определя от броя и размера на предпазителите, настройките на скоростта и възможността за регулиране на дължината на острието. По-голямото разнообразие в тези характеристики обикновено предоставя по-голяма възможност за постигане на различни дължини.

Тегло: Теглото на машинката за подстригване е също важно, тъй като разлика от 500 грама може да бъде забележима при дълготрайна употреба. Изборът на най-леката машинка, която отговаря на нуждите ви, е особено важен за удобство при използване.

Тип мощност: Машинките за подстригване могат да бъдат с кабел или безжични с акумулаторна батерия. Кабелните модели предоставят непрекъсната мощност, докато безжичните предлагат удобство, но с по-кратко време за работа. Изборът зависи от предпочитанията ви за употреба.

Аксесоари: Всеки комплект машинка за подстригване обикновено включва основните предпазители, но много от тях съдържат и допълнителни аксесоари като ножици, гребени, щипки за коса, четки за почистване, масло за острието и куфар за съхранение/пътуване. Повечето аксесоари обогатяват функционалността на машинката и повишават стойността на покупката.

Защо професионалните машинки за подстригване са по-добри от останалите?

най-добрите професионални машинки за подстригване
Защо най-добрите професионални машинки за подстригване са по-добри?

Професионалните машинки за подстригване обикновено се отличават с редица характеристики, които ги правят по-подходящи за интензивна и професионална употреба. Ето някои от факторите, които правят професионалните машинки за подстригване по-добри от някои обикновени модели:

 1. Мощен и Издръжлив Мотор: Професионалните машинки за подстригване са обикновено оборудвани с по-мощни и издръжливи мотори. Това им позволява да справят с по-гъста коса и да издържат на интензивна употреба в продължение на продължително време без прегряване.
 2. Остриета от Висококачествени Материали: Професионалните модели често използват остриета от висококачествени материали, като неръждаема стомана или титаново покритие. Това гарантира дълготрайност и остриета, които остават остри за дълго време.
 3. По-Голям Обхват на Регулиране на Дължината: Професионалните машинки обикновено предлагат по-голям обхват на регулиране на дължината на рязане, което дава стилистите по-голяма гъвкавост при създаване на различни прически.
 4. Повече Приставки и Аксесоари: Те често са оборудвани с богат набор от предпазители и допълнителни аксесоари, които улесняват различни стилове и техники на подстригване.
 5. Ергономичен Дизайн: Професионалните машинки се проектират със специално внимание към ергономията, предоставяйки удобство и лесно управление по време на дълги работни часове.
 6. По-Дълъг Живот на Батерията (ако е приложимо): Ако става въпрос за безжични модели, професионалните машинки обикновено предлагат по-дълъг живот на батерията, който е важен при интензивна употреба в салон или бръснарница.
 7. По-НискоУровнев Шум: Професионалните модели обикновено са проектирани да предлагат по-ниско ниво на шум, което е важно в среда, където комфортът на клиента играе роля.
 8. Допълнителни Функции: Някои професионални машинки могат да включват допълнителни функции като вградени сензори, които регулират скоростта в зависимост от дебелината на косата.

Въпреки това, важно е да се отбележи, че за домашна употреба и лична грижа, напълно задоволителни и ефективни машинки за подстригване могат да бъдат намерени и в по-достъпен ценови клас. Изборът зависи от конкретните нужди и предпочитания на потребителя.

Как да използвам професионалната си машинка за подстригване?

най-добрите професионални машинки за подстригване
Как се използват най-добрите професионални машинки за подстригване

Използването на професионална машинка за подстригване изисква внимание и умения, за да постигнете желаните резултати. Ето някои общи съвети за най-доброто използване на професионалната машинка за подстригване:

 1. Подготовка на Косата: Преди да започнете подстригването, уверете се, че косата е чиста и суха. Разрешете я, за да премахнете евентуални заплитания.
 2. Изберете Правилния Предпазител: Изборът на предпазител определя дължината на косата след подстригването. За желаните резултати изберете подходящия предпазител, който отговаря на дължината, която искате.
 3. Поддържайте Чисти Остриета: Редовното почистване и мазане на остриетата са от съществено значение. Използвайте предоставеното масло за остриета и следвайте указанията на производителя за поддръжка.
 4. Работете Против и С Нахлуздане на Косата: За по-гладко и ефективно подстригване, работете против посоката на нарастване на косата. За избягване на нахлузване на косата, използвайте ракла или гребен.
 5. Стартирайте с По-Дълга Дължина: Ако не сте съвсем сигурни за дължината, с която искате да подстригвате, започнете с по-дълга дължина и постепенно я намалявайте, докато постигнете желаната стилова форма.
 6. Работете С Малки Секции: Подстригването на по-малки секции от косата вместо на големи парчета ви позволява по-голям контрол и прецизност при създаванете на формата и дължината.
 7. Използвайте Зеркало: Ако правите подстригване в домашни условия, използвайте допълнително зеркало, за да видите гърба и труднодостъпните места.
 8. Охладете Остриетата: При продължителна употреба, проверявайте температурата на остриетата. Ако станат горещи, охладете ги с помощта на специални охлаждащи продукти или просто ги оставете да се охладят.
 9. Практикувайте С Предпазител: Ако сте нов потребител или използвате нова машинка, практикувайте с по-голям предпазител преди да направите окончателното подстригване.
 10. Следвайте Инструкциите на Производителя: Винаги прочетете и следвайте инструкциите на производителя за конкретната машинка за подстригване, която използвате.

Следвайки тези съвети и прозрачно работейки, може да постигнете професионални и качествени резултати при използването на машинката за подстригване.

Как да се грижим и съхраним за дълго време най-добрите професионални машинки за подстригване

Как да съхраним за дълго време най-добрите професионални машинки за подстригване
Как да съхраним за дълго време най-добрите професионални машинки за подстригване

Правилната грижа и поддръжка на професионалната ви машинка за подстригване са ключови за удължаване на живота и запазване на оптималната й функционалност. Ето някои съвети за поддръжка:

 1. Почиствайте Редовно: Почистването на машинката след всяко използване е от съществено значение. Използвайте четка за почистване или специален спрей за почистване, предоставен с уреда, за премахване на коса и прах от остриетата и другите части.
 2. Мазете Остриетата: Редовното мазане на остриетата се извършва с предоставеното масло за машинки за подстригване. Това не само поддържа остриетата остри, но и ги предпазва от корозия.
 3. Поддръжка на Други Части: Проверявайте други части на машинката, като лостовете, предпазителите и корпуса, за да се уверите, че всичко функционира правилно. Затегнете винтовете, ако е необходимо.
 4. Използвайте Правилния Предпазител: Винаги използвайте подходящия предпазител за желаната дължина на подстригване. Правилното използване на предпазители предпазва и остриетата, и косата.
 5. Охладете Остриетата: Ако усетите, че машинката се нагрява, оставете я да се охлади преди да продължите с използването й. Прегряването може да се случи след продължителна употреба или при работа с гъста коса.
 6. Съхранявайте Внимателно: Съхранявайте машинката на сухо и защитено от влага. Използвайте кутията или калъфа за съхранение, предоставен с уреда, за да предотвратите повреди или корозия.
 7. Не Претоварвайте Машинката: Избягвайте претоварването на машинката, особено при рязане на гъста или мокра коса. Претоварването може да доведе до ненужни износвания и намаляване на ефективността на машинката.
 8. Избягвайте Изпускания: Пазете машинката от падания, тъй като те могат да причинят повреди на остриетата или вътрешните механизми.
 9. Преглеждайте Редовно Кабела (ако е приложимо): Ако използвате модел с кабел, проверявайте кабела редовно за евентуални повреди. Пазете го от остри предмети и избягвайте дълготрайно натоварване на кабела.
 10. Следвайте Инструкциите на Производителя: Винаги се ръководете от инструкциите на производителя за правилна експлоатация и поддръжка на конкретния модел машинка за подстригване.

Правилната грижа за машинката за подстригване не само ще удължи нейния живот, но и ще осигури по-качествени и безопасни резултати при използване.

Безжичните или машинките с кабел са по-добри?

Въпросът дали безжичните машинки за подстригване са по-добри от кабелните зависи от индивидуалните предпочитания и нужди на потребителя. Ето някои предимства и недостатъци на двете типа машинки:

Безжични Машинки за Подстригване

Предимства:

 1. Подвижност и Удобство: Безжичните машинки позволяват свобода на движение без ограничения от кабела. Това е особено удобно при стрижки, където е необходимо маневриране около главата.
 2. Пътуване и Полеви Условия: За тези, които пътуват често или работят в полеви условия, безжичните машинки могат да са по-удобни, тъй като не изискват постоянно наличие на електрическо захранване.

Недостатъци:

 1. Ограничено Време на Работа: Безжичните машинки работят на батерии, което означава, че имат ограничено време на работа преди да трябва да бъдат презаредени. Това може да бъде проблем при по-дългите стрижки.
 2. Тегло и Размер: Безжичните машинки често са по-тежки и по-големи от кабелните модели, което може да бъде фактор при употреба за продължително време.

Кабелни Машинки за Подстригване

Предимства:

 1. Неограничено Време на Работа: Кабелните машинки не зависят от батерии и предоставят постоянна енергия, което е полезно при по-дълги стрижки.
 2. По-Леки и Компактни: Обикновено кабелните машинки са по-леки и по-компактни от безжичните, което може да бъде удобно за дълги стрижки и по-прецизна работа.

Недостатъци:

 1. Ограничен Обхват: Зависимостта от кабел може да ограничи свободата на движение и да усложни работата, особено при сложни стрижки или маневриране около главата.

И двата типа машинки имат своите предимства и недостатъци, и крайният избор зависи от предпочитанията и нуждите на потребителя. Ако цените удобството на свободата на движение, безжичните машинки може да бъдат по-подходящи, докато кабелните могат да се окажат по-практични за тези, които изискват по-дълготрайна работа без прекъсване.

Често задавани въпроси

Какви машинки за подстригване използват бръснарите?

Wahl е популярен избор сред стилистите и бръснарите, когато става въпрос за машинки за подстригване, но най-важното е да намерите този модел, който отговаря най-добре на вашите лични изисквания. Всички машинки за подстригване са оборудвани с предпазители, които се поставят върху остриетата, позволявайки ви да регулирате дължината на подстригване и да приспособите стила си.

Ако сте свикнали да ползвате услугите на бръснар, вероятно сте запознати с машинките, които те използват, често със заострени лостчета отстрани. Тези лостове ви дават възможност да регулирате дължината на рязане постепенно, което ви позволява да променяте дължината без необходимост от смяна на предпазителите. За завършващи докосвания около ушите и врата, тримерът с T-образно острие (с острие, оформено като буквата „T“, когато предпазителите са премахнати) е отличен инструмент.

Колко трябва да похарча за машинки за подстригване?

Количеството, което ще похарчите за нашите машинки за подстригване, вероятно ще зависи от степента, до която ги считате за важна част от вашия комплект за подстригване. Ако редовно се грижите за собствената си коса, е логично да инвестирате в продукт, създаден да издържа. Продуктите на Wahl, например, обикновено предлагат дълги гаранционни периоди, което е полезно, ако търсите нещо, което да ви служи години напред.

Каква дължина е прическа номер 2?

Една от най-популярните дължини на рязане, обозначена с номер 2, оставя косата с дължина от 6 мм (1/4 инча). Номер 1 предоставя дължина от 3 мм (1/8 инча), докато номер 0 (понякога известен като 0,5 на някои машинки за подстригване) е с дължина само 1,5 мм (1/16 инча). Гребените за приставки на машинките за подстригване обикновено са маркирани с числови стойности, които представляват дължината на подстригване, като това улеснява избора на правилната дължина за подстригване.

Колко често трябва да почиствам машинките за подстригване?

Почистването на машинките за подстригване е важно не само за предотвратяване на натрупвания, които могат да навредят на устройството, но и за хигиенични цели. Както и при всеки прецизно проектиран инструмент, те изискват грижа, за да функционират оптимално.

След всяка употреба почиствайте машинката с четката, предоставена с нея, или я изплакнете, ако това е подходящо за модела. Също така, се уверете, че следвате инструкциите за смазване, ако е необходимо. „Смазването не само поддържа остриетата по-хладни, но ги прави остри за по-дълго време, а също така помага за намаляване на шума при работа на машинката,“ споделя Саймън Шоу, глобален артистичен директор на Wahl, който препоръчва да се извършва смазване още от първата употреба.

Прочети още:

Най-добрите телефони | най-добрите телефони среден клас | телефони с най-добра камера | най-добри безжични слушалки | Най-добрите Удароустойчиви Телефони | Най-добрите Слънчеви Очила | Най-добрите телефони

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0