Най-добрата Електрическа Самобръсначка

1
Оценка: 5 (1 глас)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Ако търсите най-добрата електрическа самобръсначка, която да осигурява лесно бръснене без наеаняване, попаднали сте на правинлото място! Нашият екип старателно тества и прегледа множество водещи модели електрически самобръсначки, вземайки предвид най-честите нужди на потребителите, и селектира 11-те най-добри електрически самобръсначки.

Bottom Line
Spec
1
res cd570809e60a12cdefe259fa7f0cfea3
Braun Series 8 8417S
Най-добрата електрическа самобръсначка за повечето хора
Цена EMAG
Wet&Dry, AutoSense, С осцилиращи остриета, SensoFlex
2
res 2bdaad45f025678a416966556956db57
Braun Series 9 Pro 9477cc
Най-добрата електрическа самобръсначка за гъста брада
Цена EMAG
40.000 режещи действия, 5 режещи елементa, Prolift Trimmer, SensoFlex, AutoSense, Станция за зареждане и почистване
3
res b5182f5978bcb14e49d10604ee76f8fa
Remington Style Series F5
Бюджетен избор
Цена EMAG
2 гъвкави мрежи, Тример, 7 аксесоара
4
res fbc07b81f6023f73138e3f206c4c48a5
Philips Prestige SP9860/13
Най-добрата ротационна електрическа самобръсначка
Цена EMAG
Мокро и сухо, Остриета NanoTech, Въртене ContourDetect
5
res 38b15cd59650bf8987a0907d1a7e061e
Philips 3000 S3233/52
Също страхотна на по-ниска цена
Цена EMAG
Мокро/Сухо бръснене, Остриета PowerCut B, Глави 5D Flex, 60+ мин. автономия/1 ч. зареждане, 3 LED, Прецизна бръснеща глава, Батерия NiMH

Една наистина изключителна електрическа самобръсначка може да ви осигури резултати, почти идентични с ръчното бръснене, без да ви натоварва финансово, без излишни функции и без досадни преживявания.

По-долу ще намерите подробни препоръки, базирани на щателно тестване, мнения, както и отговори на най-често задаваните въпроси за електрически самобръсначки.

Как избрахме

✔️

Качество на бръсненеНие класирахме моделите според плътността на бръснене и броя на пасовете, необходими за постигане на нашето идеално бръснене.

✔️

ХарактеристикаДадохме допълнителни точки за мокро/сухо използване, по-дълъг живот на батерията и функционален вграден тример.

✔️

АксесоариИнструментите за почистване и комплектът за пътуване са хубави, но не са абсолютно необходими.

✔️

Резервни частиДадохме приоритет на електрическите самобръсначки с широко достъпни резервни части.

Коя е най добрата електрическа самобръсначка?


1

Електрическа самобръсначка Braun Series 8 8417S

Най-добрата електрическа самобръсначка за повечето хора

Braun Series 8 8417S

EMAG
Wet&Dry, AutoSense, С осцилиращи остриета, SensoFlex

Като човек, който е изпробвал множество електрически самобръсначки, мога да кажа, че Braun Series 8 8417S Wet&Dry е сред най-добрите на пазара. Този модел впечатлява с надеждност и ефективност, предоставяйки отлично бръснене както на мокро, така и на сухо. Осцилиращите остриета и SensoFlex технологията гарантират прецизно и комфортно бръснене, независимо от условията.

С 60-минутната батерия, тази самобръсначка е повече от достатъчна за няколко бръснения без нужда от презареждане. Това е особено полезно за пътуващи или за тези, които предпочитат бързо и ефективно бръснене. Ергономичният захват прави самобръсначката лесна и удобна за употреба, а вграденият тример е идеален за оформяне на бакенбарди и мустаци.

Комплектът включва всичко необходимо – куфар за пътуване, който също зарежда самобръсначката, почистващ център и четка за почистване. Това прави поддръжката и съхранението изключително лесни. Въпреки че никоя електрическа самобръсначка не може напълно да замени ръчното бръснене по отношение на близостта на рязане, Braun Series 8 се доближава максимално до това. Освен това, според производителя, моделът е проектиран да издържи до седем години, което е значително предимство.

Обичам надеждното и ефективно бръснене на електрическата самобръсначка Braun Series 8, която може да работи мокро или сухо. Този модел осигурява особено гладко електрическо бръснене в сравнение с голяма част от конкуренцията. Има 60-минутна батерия, разполага с ергономичен захват и вграден тример и се предлага с всички ключови аксесоари, включително куфар за пътуване, който също зарежда самобръсначката, почистващ център и четка за почистване. Въпреки че никоя електрическа самобръсначка не може да реже толкова близо или да се предлага в толкова компактна и тиха опаковка като ръчната самобръсначка, Series 8 се представи най-добре в сравнение с електрическите самобръсначки с подобна цена, които тествах. Braun казва, че този модел е проектиран да издържи до седем години.

В заключение, ако търсите електрическа самобръсначка, която съчетава качество, удобство и дълготрайност, Braun Series 8 8417S Wet&Dry е отличен избор.

Освен това редица уважавани сайтове за прегле на продукти, като The New York Times класират именно този модел на първи позиции.

2

Самобръсначка Braun Series 9 Pro 9477cc

Най-добрата електрическа самобръсначка за гъста брада

Braun Series 9 Pro 9477cc

EMAG
40.000 режещи действия, 5 режещи елементa, Prolift Trimmer, SensoFlex, AutoSense, Станция за зареждане и почистване

Използвах електрическата самобръсначка Braun Series 9 Pro 9477cc Wet&Dry и съм изключително впечатлен от нейното представяне. Тази самобръсначка е най-новото и най-модерно предложение от Braun, и това се усеща веднага щом започнете да я използвате.

Series 9 Pro разполага с бръснеща глава с 5 режещи елемента, включително новата система за подстригване ProLift, която улеснява подстригването на гъста брада, без значение дали е на 1, 3 или 7 дни. Уникалната Sonic технология на Braun, с 10 000 микровибрации, улавя множество косъмчета, осигурявайки гладко и равномерно бръснене.

Това е най-ефективната самобръсначка, която съм използвал. Тя осигурява изключително меко бръснене, като е също така по-бърза и по-ефективна от предишните модели на Braun. Серия 9 Pro е произведена в Германия и е проектирана да издържи до 7 години, което я прави надеждна инвестиция.

Бръсначката е идеална за гъста брада, благодарение на AutoSense технологията, която регулира мощността спрямо плътността на брадата. Фолиата на Braun подстригват космите под 0,05 мм, осигурявайки гладко и прецизно бръснене. Освен това, системата ProLift и Sonic технологията позволяват 10% по-бързо бръснене с по-малко преминавания.

Едно от големите предимства на Braun Series 9 Pro е, че е 100% водоустойчива. Можете да я използвате с пяна, гел или дори под душа за нежно и освежаващо изживяване. Прецизното острие позволява лесно контуриране и подстригване на дълга брада, а прецизният превключвател заключва главата на самобръсначката за несравнима прецизност и контрол.

С впечатляващите 50% повече живот на батерията, можете да се бръснете по всяко време и навсякъде, благодарение на първия калъф за зареждане. Литиево-йонната батерия осигурява до 6 седмици работа без нужда от презареждане.

С натискането на един бутон SmartCare Center 5-в-1 автоматично избира необходимата програма за почистване, зарежда, хигиенично почиства, смазва и изсушава самобръсначката. Това гарантира, че вашата Braun Series 9 Pro винаги ще бъде в оптимално състояние.

Заключение: Braun Series 9 Pro 9477cc Wet&Dry е най-добрата електрическа самобръсначка, която съм използвал. Тя съчетава иновативни технологии, изключителна ефективност и удобство, правейки я отличен избор за всеки, който търси качествено бръснене.

Мнения: „Съпругът ми е много доволен – казва, че бръсненето с тази самобръсначка е по-лесно и по-приятно. Станцията за зареждане/почистване и кутията за пътуване са много удобни – мисля, че мъжете много се забавляват с такива джаджи:-)“ – EMAG

3

Самобръсначка Remington Style Series F5

Най-добрата електрическа самобръсначка Бюджетен избор

Remington Style Series F5

EMAG
2 гъвкави мрежи, Тример, 7 аксесоара

Пробвах новата електрическа самобръсначка Remington Style Series F5 F5000 и мога да кажа, че тя предлага отличен контрол и прецизност при бръснене. Като водещ модел в гамата Style Series, F5 идва с всички необходими функции за лесно и добре поддържано бръснене.

Сред основните й характеристики са двете гъвкави мрежи и технологията ConstantContour, която позволява на бръсначката да се адаптира към контурите на лицето ви, включително по-трудно достъпните зони около брадичката и челюстта. Това осигурява гладко и прецизно бръснене без дразнения, което е идеално за тези, които искат професионални резултати в домашни условия.

Технологията ControlCut съчетава микро-гребен и тример за прихващане, които гарантират, че дори прилепналите косми на брадата са бръснати ефективно. Това е особено полезно за постигане на гладко бръснене, дори при по-гъста брада.

Самобръсначката идва с множество аксесоари, включително подвижна глава и шест гребена, които ви помагат да постигнете желания външен вид – от гладко бръснене до перфектно оформена 3-дневна брада. Включените тример за брада и тример за детайли също са много полезни за контуриране и подстригване.

Едно от най-големите предимства на F5 е нейната водоустойчивост, което позволява използването й с пяна, гел или дори под душа за по-освежаващо бръснене. Батерията е достатъчно мощна, за да осигури продължителна работа без нужда от често презареждане.

Заключение: Remington Style Series F5 F5000 е изключително функционална електрическа самобръсначка, която съчетава иновации и удобство. С нейните множество аксесоари и технологии, тя осигурява прецизно и комфортно бръснене, което ще удовлетвори и най-взискателните потребители.

4

Самобръсначка Philips Prestige SP9860/13

Най-добрата ротационна електрическа самобръсначка

Philips Prestige SP9860/13

EMAG
Мокро и сухо, Остриета NanoTech, Въртене ContourDetect

Тествах електрическата самобръсначка Philips Prestige SP9860/13 и събрах мнения от други потребители, за да ви предоставя подробен преглед на продукта.

Philips Prestige SP9860/13 е впечатляваща самобръсначка, която предоставя изключително гладко бръснене благодарение на прецизните ножчета NanoTech. Тези ножчета са закалени с наночастици, което осигурява най-висока прецизност при рязането на космите, оставяйки кожата ви забележително гладка.

Едно от най-забележителните ѝ предимства е покритието на пръстените с метални пигменти, което намалява триенето и осигурява превъзходно плъзгане по кожата. Това прави бръсненето много по-комфортно и намалява риска от раздразнения.

Самобръсначката се предлага с подложка за безжично зареждане Qi, което прави зареждането на мощната литиево-йонна батерия много удобно. Тази подложка може да зарежда и други устройства, съвместими с Qi технологията.

Philips Prestige SP9860/13 разполага и със сензор BeardAdapt, който проверява гъстотата на космите 15 пъти в секунда и автоматично адаптира самобръсначката за оптимално бръснене. Това е особено полезно при по-дълги или гъсти бради, като гарантира ефективно бръснене без усилие.

Системата за отличен комфорт на кожата на самобръсначката позволява гладко и прецизно бръснене, дори при по-дълга брада. Главите ContourDetect следват всеки контур на лицето, улавяйки дори най-непокорните косми и осигурявайки високо прецизно бръснене.

Допълнителните аксесоари включват приставка тример за идеално оформяне на мустаци и бакенбарди, което завършва вашия външен вид. Висококачественият калъф предпазва както самобръсначката, така и нейните аксесоари и подложката за безжично зареждане Qi.

Почистването на самобръсначката е лесно – просто отворете бръснещата глава и я изплакнете под течаща вода.

Philips Prestige SP9860/13 предоставя възможност за мокро или сухо бръснене, което я прави многофункционална и удобна за всякакви предпочитания.

В обобщение, Philips Prestige SP9860/13 е изключителен избор за всеки, който търси високо качество и прецизност при бръснене, съчетано с комфорт и удобство.

Мнения: „Много добра. Аз съм с чувствителна кожа и не усещам нищо докато я използвам. Заслужава си парите.“ – EMAG

5

Самобръсначка Philips 3000 S3233/52

Също страхотна на по-ниска цена

Philips 3000 S3233/52

EMAG
Мокро/Сухо бръснене, Остриета PowerCut B, Глави 5D Flex, 60+ мин. автономия/1 ч. зареждане, 3 LED, Прецизна бръснеща глава, Батерия NiMH

Изпробвах електрическата самобръсначка Philips Series 3000 S3233/52 и събрах мнения от други потребители, за да ви предложа този подробен преглед.

Philips Series 3000 S3233/52 се оказа надежден избор за гладко и комфортно бръснене. Самонаточващите се ножчета PowerCut осигуряват постоянно гладко бръснене, като прецизно и ефективно режат космите, дори и след продължителна употреба.

Едно от най-удобните ѝ качества е лесното почистване. С докосването на бутон можете да отворите главата на самобръсначката и да я изплакнете под течаща вода, което значително улеснява поддръжката.

Вграденият тример е идеален за поддържане на мустаците и бакенбардите, позволявайки ви да завършите вашия външен вид без нужда от допълнителни инструменти.

Системата с 5D въртящи и огъващи се глави е впечатляваща. Главите следват контурите на лицето ви, като осигуряват плътен контакт и гладко бръснене дори на най-труднодостъпните места като шията и челюстта.

Автономността на батерията е също на високо ниво – получавате до 60 минути бръснене след само 1 час зареждане. Освен това, 5-минутното бързо зареждане ви осигурява достатъчно мощност за едно пълно бръснене, което е идеално, когато бързате.

Самобръсначката има интуитивен 3-степенен индикатор за батерията, който показва оставащия заряд и състоянието на зареждане, така че никога да не останете изненадани без заряд.

Philips Series 3000 S3233/52 е подходяща както за мокро, така и за сухо бръснене, като можете да я използвате с гел или пяна, дори под душа. Гумираната ръкохватка осигурява удобен и сигурен захват, дори когато ръцете ви са мокри.

Компактният и удобен калъф за пътуване прави самобръсначката лесна за съхранение и транспорт, като същевременно предпазва бръснещата глава, когато не се използва.

В обобщение, Philips Series 3000 S3233/52 е отличен избор за тези, които търсят ефективно и комфортно бръснене с множество удобни функции и аксесоари.

Мнения: „Машинката върши добра работа, бръсненето с нея отнема по-малко време и става много по-бързо, отколкото с нормална самобръсначка. Бръсненето не е така гладко, както с обикновена самобръсначка и това е естествено, след като ножчетата й не опират директно върху кожата.
Добро съотношение цена-качество.
Препоръчвам продукта.“
– EMAG

6

Самобръсначка Panasonic ES-LV69-S803

Най-добрата електрическа самобръсначка „Japanese Blade Technology“

Panasonic ES-LV69-S803

EMAG
5 ножчета, „Japanese Blade Technology“, Тример, Сензор за брада, Автономия 50 минути Li-Ion, Wet & Dry, Гъвкава глава 16D

Тествах самобръсначката Panasonic ES-LV69-S803 и мога да кажа, че това е едно от най-впечатляващите устройства, които съм използвал. От момента, в който я взех в ръка, почувствах качеството и иновациите, вложени в този продукт.

Самобръсначката разполага с пет ножчета, изработени по японска технология, вдъхновена от самурайските мечове. Те са направени от издръжлива стомана Yasuki-Hagane и заточени с нанометрична прецизност до 30 градуса. Това позволява изключително прецизно бръснене, което премахва дори и най-дебелите косми близо до корена, оставяйки кожата гладка и без дразнене до осем часа.

Една от функциите, която наистина ме впечатли, е сензорът за бръснене. Той автоматично адаптира силата на бръснене според дебелината и гъстотата на брадата ми, като увеличава мощността при по-гъсти участъци и я намалява при по-редки. Това не само осигурява равномерно бръснене, но и предотвратява раздразнения на кожата, което е голямо предимство за мен.

Самобръсначката разполага и с уникален линеен мотор, който поддържа постоянна скорост, независимо от гъстотата на брадата. С технология за магнитна левитация, този мотор осигурява 70 000 напречни движения на минута, което прави бръсненето изключително ефективно и бързо.

Главата Multi-Flex е друго голямо предимство на тази самобръсначка. Тя се движи независимо в 16 посоки, следвайки контурите на лицето и шията ми. Това позволява да се намали броят на движенията, необходими за гладко бръснене, и предотвратява прекомерното натискане, което може да доведе до раздразнение на кожата.

След като завърша бръсненето, поддръжката на самобръсначката е изключително лесна. Просто я изплаквам под вода и тя е готова за следващото използване. Това е голямо удобство, особено за хора като мен, които ценят лесната поддръжка.

Panasonic ES-LV69-S803 е пример за съвременно японско майсторство и иновация. Всяка функция и детайл са проектирани с мисъл за потребителя, осигурявайки дълготрайна устойчивост и висока прецизност на бръснене. Тази самобръсначка определено заслужава място във всеки мъжки арсенал за грижа за лицето.

Мнения: „Осигурява перфектно бръснене.“ – EMAG

7

Хибридна самобръсначка и тример за брада Philips OneBlade

Най-добрата хибридна електрическа самобръсначка

Philips OneBlade

EMAG
Батерия, регулируем гребен 5 в 1, Автономия 45 минути

Хибридната самобръсначка и тример за брада Philips OneBlade QP2721/20 е революционно устройство, което съчетава функции за подстригване, бръснене и оформяне на брадата на всяка дължина. С този универсален инструмент можете да забравите за сложните процедури и многото различни уреди – OneBlade е достатъчен за всичко.

Едно от най-забележителните предимства на Philips OneBlade е неговото иновативно острие 360, което се движи във всички посоки и се приспособява към формите на лицето. Това осигурява постоянен контакт с кожата и пълен контрол върху бръсненето, като прави процеса по-лесен и по-комфортен, дори в труднодостъпни места.

Комплектът включва множество приставки, които допълват функционалността на OneBlade. Гребеновата приставка за тяло (3 мм) позволява лесно подстригване на брадата във всяка посока. За чувствителните зони има специална защитна приставка, която допълнително предпазва кожата. Прецизната приставка с настройки от 0,4 мм до 10 мм дава възможност за постигане на идеална дължина и оформяне на прецизни ръбове и остри линии с двустранното острие.

Уникалната технология OneBlade е създадена за бръснене на лице с всякаква дължина на брадата. Системата с двойна защита – гладко покритие и закръглени върхове – улеснява бръсненето и го прави по-комфортно. Бръсначът включва бързо движещ се нож, който се движи 12 000 пъти в минута, осигурявайки перфектно бръснене дори и при по-дълга брада.

В комплекта на Philips OneBlade QP2721/20 ще намерите:

 • Бръснач OneBlade с острие 360 за лице
 • Насрещна приставка с 14 дължини (0,4 – 10 мм)
 • Насрещна защитна приставка за чувствителни зони
 • Насрещна приставка за тяло
 • Допълнително острие за тяло
 • Зарядно устройство
 • Здрав калъф за съхранение и пътуване

Калъфът е изработен от висококачествени материали и ефективно предпазва бръсначката от повреди. Той побира целия комплект, включително бръсначката, допълнителните остриета и зарядното устройство, което го прави идеален за ежедневно съхранение и пътуване.

С автономия от 45 минути след пълно зареждане, Philips OneBlade QP2721/20 е идеален избор за всеки мъж, който иска да поддържа своя стил без усилия и с максимален комфорт.

Мнения: „Чудесна самобръсначка с доста възможности за ползване идва и с доста приятна чантичка за пътуване.“ – EMAG

Ел. самобръсначка Enchen Blackstone 3 EMAG

Най-добрата евтина електрическа самобръсначка
8

Remington Ultimate Series RX5 XR1500 EMAG

Най-добрата електрическа самобръсначка за глава
9
10

Самобръсначка Wahl Super Close EMAG

безжична самобръсначка с малки размери и ниско тегло
11

Най-добрите електрически самобръсначки за годината

Класация 2024
1Най-добрата електрическа самобръсначка за повечето хораBraun Series 8 8417S
2Най-добрата електрическа самобръсначка за гъста брадаBraun Series 9 Pro 9477cc
3Най-добрата електрическа самобръсначка Бюджетен изборRemington Style Series F5
4Най-добрата ротационна електрическа самобръсначкаPhilips Prestige SP9860/13
5Също страхотна на по-ниска ценаPhilips 3000 S3233/52
6Най-добрата електрическа самобръсначка „Japanese Blade Technology“Panasonic ES-LV69-S803
7Най-добрата хибридна електрическа самобръсначкаPhilips OneBlade
Най-добри електрически самобръсначки онлайн

Как да избера най-добрата електрическа самобръсначка?

Важно е да се отбележи, че препоръките за самобръсначки често се основават на субективни мнения и лични предпочитания, което може да доведе до известна пристрастност. Една самобръсначка може да бъде перфектна за мен, но не непременно да работи добре за някой друг.

Това се дължи на факта, че мъжете имаме различни предпочитания и очаквания от електрическата самобръсначка. Вземането под внимание на тези различия е от ключово значение при препоръчването на самобръсначка, тъй като това значително увеличава шансовете за правилен избор на машина.

Как обаче се постига това? Кои са основните фактори, които трябва да се вземат предвид при съставянето на списък с най-добрите електрически самобръсначки, подходящи за различни потребители и ситуации?

След години на използване и преглед на електрически самобръсначки, вярвам, че ключовите фактори включват:

 • Плюсове и минуси на самобръсначката (гладкост, комфорт, скорост, лесно почистване и поддръжка и др.);
 • Особености на окосмяването по лицето (грубост, различна посока на космите, плоски косми, скорост на растеж);
 • Чувствителност на кожата (предразположеност към раздразнения, обриви, врастнали косми);
 • Навици за бръснене (честота на бръснене, предпочитания за сухо или мокро бръснене);
 • Бюджет (първоначална инвестиция, разходи за резервни части, почистващи средства).

Смятам, че този холистичен подход е правилният начин за избор на електрическа самобръсначка, която ще се представи добре във вашия случай.

Съвременните електрически самобръсначки са значително напреднали и днес можете да намерите отлични продукти като Braun Series 9, които са сред най-добрите на пазара.

Но както вече споменах, една самобръсначка може да не е идеална за всяка ситуация.

Как тествахме електрически самобръсначки

най-добрата електрическа самобръсначка
Избора на най-добрата електрическа самобръсначка е различен за всеки отделен човек!

При избора на самобръсначки за това ръководство, взехме под внимание различните типове брада, нужди от грижа и бюджети на потребителите. Макар че моят тип брада и лични нужди от поддържане може да се различават от тези на други хора, всеки продукт в ръководството беше тестван практически в продължение на няколко месеца.

Тествах самобръсначките за ефективност на подстригване, комфорт и усещане в ръката, живот на батерията и цялостна поддръжка. Всяка самобръсначка беше използвана както за бръснене, така и за подстригване, а водоустойчивите модели бяха тествани под душа. Всяка самобръсначка също беше зареждана и почиствана според препоръките на производителя.

За самобръсначки, които не отговаряха конкретно на моите лични нужди за поддържане, използвах моята експертиза и опит, тествайки десетки самобръсначки през годините, за да определя дали биха били полезни за други хора. Този подход ми позволи да създам ръководство, което обхваща широк спектър от нужди и предпочитания, така че всеки потребител да може да намери най-подходящия продукт за себе си.

Ротационен срещу фолио: избор на правилния тип за вашите нужди

Може би вече сте забелязали, че в този списък има много самобръсначки с фолио и само няколко ротационни. Докато и двете могат да бъдат подходящи в различни ситуации, смятам, че за повечето потребители самобръсначката с фолио обикновено ще бъде по-безопасен избор. Те имат по-малко специфични недостатъци и повечето от тях се преодоляват по-лесно.

Дебатът между фолио и ротационни самобръсначки няма смисъл, ако не вземем предвид контекста. Точно както направихме за индивидуални самобръсначки, можем да направим това за фолио и ротационни самобръсначки като цяло.

Плюсовете и минусите на ротационните самобръсначки

Повечето ротационни самобръсначки имат четири ясни предимства пред типа фолио:

 • Те обикновено са по-добри в подстригването на по-дълги косми.
 • Режещите глави обикновено издържат по-дълго.
 • Те са по-добри в задържането на подстриганите косми вътре в главното устройство.
 • Те са значително по-тихи.

Не знам колко важен е последният аспект, но това е единственото нещо, което можем обективно да определим с приложение за смартфон, например. И в това отношение Philips Norelco Shaver 3600, един от най-достъпните в този списък, е и най-тихият.

Но способността за улавяне и подрязване на по-дълги косми според мен е нещо, което ротационните самобръсначки обикновено правят по-добре, независимо от ценовата категория. Някои самобръсначки с фолио са изненадващо добри в това отношение, като например Braun Series 8 и по-специално Series 9, но останалите ще се справят добре само при по-къси косми по лицето.

Това е особено очевидно при базовите самобръсначки с фолио, но понякога дори много напреднали и скъпи самобръсначки като най-новите Panasonic Arc 5 или Arc 6 все още не са толкова добри, колкото ротационните самобръсначки на подобна цена от Philips.

Така че, ако бюджетът ви е ограничен и имате нужда от самобръсначка, която може да се справи с брада от 3 до 4 дни, може да помислите за ротационна самобръсначка.

Избор на ротационна самобръсначка

Що се отнася до това коя да изберете, това наистина зависи от вашия бюджет. Можете да изберете модел от начално ниво като Philips Norelco 2500, среден клас като Series 3000/7000 или самобръсначка от висок клас като Series 9000 Prestige или новата серия 9000 (9500/9800).

Прочетох множество сравнения на ротационни самобръсначки и самобръсначки с фолио и един аспект, който постоянно изскача, е, че ротационните самобръсначки са по-добри за груби косми. Според моя опит това не винаги е вярно. И двата типа могат да бъдат еднакво добри за груби косми, но най-обикновените модели няма да имат мощността на премиум бръсначите. Това води до по-дълги сесии за бръснене и няма да бъде толкова приятно, независимо дали използвате фолио или ротационна самобръсначка.

Недостатъци на ротационните самобръсначки

Основните предимства на самобръсначките с фолио са плътността и комфорта на бръснене, което ни дава представа за основните недостатъци на ротационните самобръсначки. Поради самия начин на работа, ротационните самобръсначки обикновено не могат да се бръснат толкова близо или толкова удобно, колкото самобръсначките с фолио.

Ротационните ножове се намират зад по-дебели метални предпазители в сравнение с тънките перфорирани метални екрани на самобръсначки с фолио. Това създава по-голяма физическа бариера между остриетата и кожата.

Ротационните самобръсначки имат своите предимства и могат да бъдат добър избор за някои потребители, особено ако имат по-дълги или по-груби косми. Въпреки това, за мъже с чувствителна кожа или за тези, които търсят по-близко и комфортно бръснене, самобръсначките с фолио вероятно са по-добрият избор.

Предимства и недостатъците на електрическите самобръсначки с фолио

Общо взето, предимствата на електрическите самобръсначки с фолио включват удобството и гладкостта на бръсненето. Вероятно ще се съгласите, че тези са значими предимства.

Повечето потребители, включително и новите на електрическите самобръсначки, вероятно ще се насладят на задоволително бръснене със самобръсначка с фолио. Примери за такива са Panasonic Arc 5 и Braun Series 9, които имат 5 и 4 режещи елемента съответно. Тънките фолиеви екрани помагат за гладко бръснене, като осцилиращите ножчета на самобръсначките с фолио редуцират възможността за издърпване на косъмчета по време на бързи движения.

Това обикновено води до по-гладко и по-удобно бръснене. Освен това, самобръсначките с фолио са по-прощаващи, когато използвате неправилна техника, като прекалено натискате или движите бързо бръснещата глава.

Разбира се, има и недостатъци. В някои случаи, евтините самобръсначки с фолио могат да се сблъскат с проблеми с по-дългите и плоски косми, но това може да се отстранява чрез по-често бръснене или предварително подстригване на брадата. Лосионът преди бръснене или кремът за бръснене също могат да помогнат в този случай.

Ако бюджетът позволява, някои висококачествени самобръсначки с фолио като Braun Series 9/9 Pro или Series 8 осигуряват гладко и удобно бръснене, особено за хора с по-дълги стърнища.

Също така, електрическите самобръсначки с фолио са обикновено по-лесни за използване и почистване. Бръснещият блок обикновено се състои от 2 до 6 режещи елемента, като някои модели, като Panasonic Arc 3 и Braun Series 3, предлагат по-голяма прецизност и контрол, особено на труднодостъпни места като под носа или около бакенбардите.

Няколко самобръсначки с фолио с 3, 4 и 5 режещи елемента са налице, докато ротационните самобръсначки са основно ограничени до Philips. Използването на къси, прави удари срещу растежа на косата прави електрическите самобръсначки подходящи за начинаещи.

Независимо от това, електрическите самобръсначки с фолио имат и някои недостатъци. Те не работят много добре върху по-дългите косми и могат да генерират топлина по време на употреба. Смазването на ножчетата и фолиото може да помогне с тези проблеми, но все пак остава въпрос на лични предпочитания при избора между ротационни и самобръсначки с фолио.

В крайна сметка, изборът на самобръсначка трябва да отразява вашите лични нужди и предпочитания.

Мокро или сухо бръснене с електрическа самобръсначка

Един от най-често задаваните въпроси, когато става въпрос за електрически самобръсначки, продължава да бъде какъв метод е по-добър: сухо или мокро бръснене. Отговорът на този въпрос не е толкова ясен и може да зависи от конкретната ситуация.

Сухото бръснене е най-популярният метод за използване на електрическа самобръсначка. Той е бърз, ефективен и не изисква допълнителни подготвителни работи. Макар че е възможно да нанесете лосион преди бръснене за по-добри резултати, много мъже предпочитат сухото бръснене заради удобството и бързината му.

Мокрото бръснене, от друга страна, ви позволява да използвате различни продукти за бръснене, като кремове, гелове или масла, което може да направи процеса по-приятен и удобен. Тази техника е особено полезна за мъже с чувствителна кожа или тези, които имат нужда от по-висока гладкост при бръснене.

И двата метода имат своите предимства и недостатъци, и изборът между тях зависи от личните ви предпочитания и нужди. Някои мъже предпочитат да ги редуват в зависимост от ситуацията или личните си предпочитания.

В крайна сметка, най-добрият метод за вас ще зависи от вашите индивидуални предпочитания и нужди. Ако не сте сигурни кой метод е подходящ за вас, можете да изпробвате и двата, за да видите кой от тях ви предоставя най-добри резултати.

Защо трябва да смазвам моето острие?

Без смазване, електрическите самобръсначки, независимо дали са с фолио, ротационни или комбинирани, могат да причинят значително триене и нагряване. Когато острието се загрее без подходящо смазване, ефективността му се намалява, като крайният резултат може да бъде замърсяване и деформация на самото острие. Това може да доведе до по-малко гладко бръснене, увеличена вероятност от наранявания и ще наложи по-честа смяна на остриетата.

Повечето електрически самобръсначки и машинки за подстригване обикновено се предоставят с масло за смазване на остриетата, но ако ви свърши, можете да използвате различни видове масла, за да запазите остриетата си смазани. Няколко капки от маслиново, кокосово, бебешко или дори вашето любимо масло за брада могат да свършат работата. Важно е да се избягват продукти, които не са предназначени за употреба върху кожата, като например моторно масло или WD-40.

Често задавани въпроси

Какви са предимствата на самобръсначките с фолио пред ротационните самобръсначки?

 • Предимствата включват по-гладко и удобно бръснене, по-голяма прецизност и контрол, по-малко възможности за издърпване на косми по време на бързи движения и по-лесно почистване.

Как се различава електрическата самобръсначка с фолио от ротационната самобръсначка?

 • Електрическите самобръсначки с фолио използват тънки фолиеви екрани и осцилиращи ножчета, докато ротационните самобръсначки използват въртящи се бръснещи глави с кръгово разположени ножчета.

Кои са най-добрите модели на самобръсначки с фолио?

 • Някои от най-популярните модели включват Panasonic Arc 5, Braun Series 9 и Braun Series 8. Тези модели са известни със своята висока производителност и качество на бръснене.

Как да избера между самобръсначка с фолио и ротационна самобръсначка?

 • Изборът трябва да отразява вашите лични предпочитания и нужди. Ако търсите по-гладко и удобно бръснене, самобръсначката с фолио е подходящ избор. Ако имате нужда от по-тиха самобръсначка или работите с по-дълги косми, може да предпочетете ротационна самобръсначка.

Какво да очаквам от електрическа самобръсначка с фолио?

 • Очаквайте по-гладко и по-удобно бръснене, по-голяма прецизност и контрол, по-малко възможности за издърпване на косми и лесно почистване. В зависимост от модела, може също така да получите и допълнителни функции като вграден лед дисплей, автоматично регулиране на скоростта и дори влажно бръснене.

най-добрата и хубава машинка за подстригване | най-добрите професионални машинки за подстригване | Най-добрия Тример за Тяло, Брада, Косанай-добрите Слънчеви Очила

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0