Най-добрата и Хубава Машинка за Подстригване

3
Оценка: 5 (1 глас)

Приблизително на добра цена можете да си купите най-добрата и хубава машинка за подстригване, за да си оформяте косата и брадата у дома. Въпреки че може да не разполагате със същите умения като професионален бръснар, можете поне да компенсирате разликата с качествена жична или безжична машинка за подстригване, която дори експерт в областта би одобрил.

Bottom Line
1
res 640d1cd2a79ded8c0609b70b688d251e
WAHL 79602-201, Elite Pro
Най-добрата и Хубава Машинка за Подстригване
Цена EMAG
Wahl Elite Pro е подходящ модел, който отговаря на изискванията на голям брой хора, които подстригват косата си в домашни условия.
2
res b48937f8deca453772d7420d05c35f89
Philips Hairclipper Series 9000
Най-добрата безжична Машинка за Подстригване
Цена EMAG
Интуитивният потребителски интерфейс ви дава прецизна обратна връзка за избраната дължина.
3
res f77612a04866f28b4fa6c48aae319ea7
REMINGTON X6
Най-мощната машинка за подстригване
Цена EMAG
Първокласни самонаточващи се остриета от японска стомана и Мощен V5 мотор – 5 пъти по-добра производителност на рязане.
4
res cefeb721d9de349e6a1e6008d82a04e2
WAHL Color Pro Cordless 
Хубава машинка за Подстригване бюджетен вариант
Цена EMAG
 Цветните гребени улесняват бързото грабване на този, който ви е необходим.
5
res 02916a89d7c825c2ad37cf065810e92a
Panasonic MultiSHAPE
Най-добрата многофункционална машинка за подстригване
Цена EMAG
Машинка за подстригване, самобръсначка за мокро/сухо бръснене с 3 остриета, Тример за нос/уши/лице и… ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ!

След провеждане на десетки тестове в реални условия на 11 високо оценени машинки за подстригване, включително професионални бръснари и стилисти, както и участието на група доброволци за подстригване и техните мнения, стигнахме до заключението, че комплектът от високоефективни машинки за подстригване Wahl Elite Pro е най-добрият избор за повечето хора, които предпочитат да си правят прически у дома.

Неговите остри стоманени остриета се справят лесно с фина, гъста, гладка и груба коса, без да забавят или задръстват машинката. Освен това, машинката за подстригване не е много шумна.

Предлагаме идеални модели както за начинаещи, така и за тези, които имат опит в подстригването у дома. Препоръчваме компактни, по-тихи модели, които са идеални за подстригване както на вашата коса, така и на децата.

Коя е най-добрата и хубава машинка за подстригване?


1

WAHL 79602-201, Elite Pro

Най-добрата и Хубава Машинка за Подстригване

WAHL 79602-201, Elite Pro

EMAG
Най-добрата и Хубава Машинка за Подстригване


За редовно подстригване в домашни условия, Wahl Elite Pro предлага високоефективен комплект машинка за подстригване.

Гребените на машинката са изработени от твърда, но гладка пластмаса, която не се огъва при натискане върху скалпа.

Металната задържаща скоба на гърба на гребените осигурява стабилно прилепване към острието, превъзхождайки други тествани комплекти.

Тези гребени предлагат отлична стойност, като се има предвид, че резервните гребени от конкурентите със същото качество са значително по-скъпи.

По време на тестове, конусният лост от страната на машинката не се изплъзна от вибрации, което е проблем при други машинки. Също така, качественият 2,5 метров захранващ кабел на Wahl Elite Pro предоставя удобство. Комплектът включва и калъф от твърда пластмаса, както и качествени ножици.

Единствения минус остава това, че е жична, ако може да се каже, че е минус! Освен това, тази най-добра и хубава машинка за подстригване Wahl Elite Pro е посочена като „Най-добрата домашна машинка за подстригване“ от редица известни списания и уебсайтове, като The New York Times.

2

Philips Hairclipper Series 9000

Най-добрата безжична Машинка за Подстригване

Philips Hairclipper Series 9000

EMAG
Най-добрата безжична Машинка за Подстригване

Ако планирате да подстригвате косата си у дома, е разумно да инвестирате във висококачествени машинки за подстригване. Моделът на Philips, със своите 400 настройки за дължина и ергономичен дизайн, предоставя отлично решение, което намалява страха от домашното подстригване. При стартиране на машинката за подстригване гребенът се връща към последно използваната дължина за рязане.

С безжичните машинки за подстригване няма нужда от безпокойство – с 1 час зареждане можете да се наслаждавате на до 120 минути подстригване с пълна мощност. Или може да я използвате в контакта за непрекъснато подстригване.

Машинката разполага със самонаточващи се метални ножчета за дълготрайна острота. Всички продукти за подстригване на Philips са изработени да бъдат издръжливи, предлагайки 2-годишна гаранция, не изискват смазване и са съвместими с напрежение по целия свят.

Системата за настройки на дължината с електрозадвижване лесно избира и заключва предпочитаната дължина. Моторът задвижва гребена, позволявайки избор между дължини с прецизност до 0,2 мм. Тази иновативна технология ви дава увереност в подрязването на желаната дължина, гарантирайки равномерни резултати всеки път.

Функцията Auto Turbo автоматично се адаптира към по-гъсти косъмчета, предоставяйки допълнителна мощност за подстригване без усилие. Това прави Philips Hairclipper Series 9000 най-добрата безжична хубава машинка за подстригване

3

REMINGTON X6

Най-мощната машинка за подстригване

REMINGTON X6

EMAG
Най-мощната хубава машинка за подстригване

Power-X Series X6 на Remington предлага високоефективност и стил за домашните бръснари. Със своето сиво, черно и тюркоазено покритие, този тример не само предоставя модерен дизайн, но и мощна производителност, благодарение на V5 двигателя, предлагащ подстригване 5 пъти по-добро.

Притежава прецизно колело с циферблат, което ви дава възможност да избирате от 72 различни дължини на подстригване.

Мощният V5 двигател осигурява изключителна производителност, като функцията Auto Turbo Boost предоставя допълнителна мощност за по-дебелата коса.

Гребенът Micro Fade позволява прецизно избледняване с 50 настройки на дължината, от 0,1 mm до 5 mm. С интуитивното и лесно за използване прецизно колело с циферблат можете да избирате от 33 различни дължини (от 3 mm до 35 mm), за да постигнете желаната прическа с прецизност и контрол.

Power X Series X6 съчетава стил и функционалност за перфектни резултати при грижата за косата у дома. С X6 Remington ви дава най-мощната хубава машинка за подстригване.

4

WAHL Color Pro Cordless 

Хубава машинка за Подстригване бюджетен вариант

WAHL Color Pro Cordless 

EMAG
Хубава машинка за Подстригване бюджетен вариант


Wahl Color Pro Plus представлява близък конкурент на Elite Pro в нашите тестове, със значителна разлика в издръжливостта на батерията.

Основното различие между тях е в материалите на водещите гребени, като Elite Pro предлага по-здрави гребени с метално покритие и черна пластмаса. Изборът между изцяло пластмасовите, цветно кодирани гребени на Color Pro Plus и по-твърдите гребени на Elite Pro е въпрос на лично предпочитание.

Color Pro Plus има по-интересен външен вид, по-добре се усеща в ръката и предлага различен стил на захващане. Въпреки че посочения модел е с по-ниска цена и има по-скъпи модели.

Color Pro Plus се представя като полезна алтернатива към Elite Pro, който препоръчваме. На момента на написване Color Pro Plus е наличен на склад за приблизително половината от цената на комплекта Elite Pro.

5

Panasonic MultiSHAPE

Най-добрата многофункционална машинка за подстригване

Panasonic MultiSHAPE

EMAG
Най-добрата многофункционална хубава машинка за подстригване


Panasonic Multishape е не просто устройство за подстригване, а пълнопрофилно решение за завършване на грижата за цялото тяло от едно устройство. То обединява функциите за подстригване на брада, почистване на зъби, отстраняване на косъмчета в носа и подстригване на тялото, предоставяйки ви най-доброто от всичко в едно.

Снабдено с мощно и ефективно оформяне, Multishape лесно и прецизно подстригва гъстата брада, косата и тялото ви. С удобно управление и подходящ дизайн, този инструмент се адаптира към вашия стил и предоставя възможност за промяна с течение на времето.

С 58 точни настройки за дължина, можете бързо и прецизно да създадете визията, която искате. Просто използвайте лесния диск, за да регулирате дължината с една от четирите приставки-гребен от комплекта в малки интервали до 58 стъпки. Вградената функция за вакуум помага за чисто подстригване, предотвратявайки разпръскването на отрязаните косъмчета.

Главата на самобръсначката се отличава с 3 Multi-fit Arc ножчета, които прилягат равномерно върху кожата ви, осигурявайки удобно бръснене. Три отделни плаващи остриета следват лесно контурите на лицето и шията ви.

С включените тример за детайлите и усъвършенстваните двойно заточени ножчета, изработени от японска неръждаема стомана, Multishape ви дава възможността за грижа за детайлите. Тримерът лесно се прикрепва към основното устройство.

С едно час зареждане получавате доста време за работа – 70 минути с главата на тримера за подстригване на брада/коса/тяло и 50 минути с главата на самобръсначката. Допълнителната опция за супер бързо 3-минутно зареждане ви предоставя 5 минути работа.

Multishape не е просто устройство, а стилно и функционално решение за грижа за цялото тяло, което ще се адаптира към вашия личен стил и нужди. И ДА, със закупуване на накрайник четка за зъби, вие ще можете да я използвате, като електрическа четка! Това наистина е най-добрата многофункционална хубава машинка за подстригване.

6

Remington Virtually Indestructible

Най-добрата компактна машинка за подстригване

Remington Virtually Indestructible

EMAG
Най-добрата компактна хубава машинка за подстригване

Най-компактното, най-удобно устройство, което тествахме, е и едно от най-тихите.

Remington Virtually Indestructible Haircut and Beard Trimmer представлява особено удобен избор за тези, които предпочитат да подстригват собствената си или детската коса.

С лек дизайн, гумирани ръкохватки отстрани и компактни размери, този модел се отличава със своята изключителна управляемост и удобство в ръцете.

Голямото предимство на машинката е в лекото използване и лесната употреба, дори когато се работи в трудно достъпни зони, като зад главата, където е нужно по-гъвкаво задържане.

Remington Virtually Indestructible Haircut and Beard Trimmer е оборудван с осем висококачествени водещи гребена от твърда пластмаса, които се закрепват сигурно. Въпреки че гребените могат да изглеждат малко по-остри на усещане, те осигуряват стабилно закрепване и безопасност при подстригването.

Допълнително, този модел разполага с мощен, но тих мотор, правейки го подходящ избор за подстригване на детска коса.

7

Wahl Legend Cordless 5 Star

Най-добрите професионални машинки за подстригване

Wahl Legend Cordless 5 Star

EMAG
Най-добрата професионална машинка за подстригване

Wahl Legend Cordless 5 Star е професионална безжична машинка за подстригване с изключителни характеристики, направена за прецизно и ефективно подстригване. Снабдена с мощен и издръжлив 6500 RPM V9000 DC мотор, тази машинка предоставя силата, необходима за работа с по-гъста коса.

Основни характеристики на тази хубава машинка за подстригване:

 • Метален конусен лост за регулиране и метален превключвател за надеждност и дълготрайност.
 • Технология Crunch, осигуряваща по-гладко бръснене.
 • Дължина на рязане: 0,7 mm-1,7 mm, което го прави идеален за различни стилове и дължини на косата.
 • Ширина на рязане: 46 mm, предоставяйки широка повърхност за бърз и ефикасен процес.
 • Автономност: 100 минути, което предоставя достатъчно време за дълготрайна работа.
 • Време за зареждане: 60 минути, за бързо зареждане и готовност за употреба.
 • Интелигентен светодиоден индикатор, който показва нивото на заряд на батерията.
 • Лесен за използване уред за детайли с Т-образно острие за прецизно и детайлно подстригване.
 • Тежка машинка за подстригване, която е удобна за работа и предоставя стабилност при използване.

Тази машинка предлага висока производителност и включва всички необходими аксесоари за професионално подстригване. Ето защо е една от Най-добрите професионални машинки за подстригване.

Мнения: „Чувствам уреда здрав, а остриетата подстригват бързо и равномерно “, каза един рецензент на amazon.com. „ Харесва ми също, че за разлика от всички други модели, които пробвах острието работи с плавно без промяна.“ мнение от ползвател.

Post namМашинка за подстригване Philips HC5630/15e EMAG

 0.5-28 мм, 28 стъпки, Li-Ion, Миеща се, Сребриста
8

Машинка за подстригване Remington HC5810 EMAG

Li-Ion батерия, 10 приставки, керамични остриета, транспортна чанта
9

Машинка за подстригване Philips HC3535/15 EMAG

Регулируем гребен, 0.5-23 мм, 75 мин
10

Електрическа машинка за подстригване Braun Series 5 HC5330 EMAG

Memory Safety Lock, 17 настройки за дължина, 2 гребена, 50 минути живот на батерията
11

Най-добрите машинки за подстригване за годината

Класация 2024
1Най-добрата и Хубава Машинка за ПодстригванеWAHL 79602-201, Elite Pro
2Най-добрата безжична Машинка за ПодстригванеPhilips Hairclipper Series 9000
3Най-мощната машинка за подстригванеREMINGTON X6
4Хубава машинка за Подстригване бюджетен вариантWAHL Color Pro Cordless
5Най-добрата многофункционална машинка за подстригванеPanasonic MultiSHAPE
6Най-добрата компактна машинка за подстригванеRemington Virtually Indestructible
7Най-добрите професионални машинки за подстригванеWahl Legend Cordless 5 Star
Най-добрата Машинка за Подстригване

Кои марки машинки за подстригване са най хубави?

По отношение на марките много професионални бръснари ще изберат изпитаните и истински производители като Wahl, Panasonic, Gillette, Hatteker и Philips. И ако е достатъчно добро за тях, със сигурност е достатъчно добро и за вас.

За кого е машинката за подстригване?

 най-добрата и хубава машинка за подстригване
За кой е необходима най-добрата и хубава машинка за подстригване

Подстригването на вашата собствена коса може да бъде изпълнено без особени трудности, но правилният избор на инструменти е от съществено значение, за да избегнете нежелани резултати.

Вместо да рискувате грешки и неудачни експерименти, инвестирайте във висококачествена машинка за подстригване.

Препоръчаните от нас хубави машинки за подстригване не само ще се справят лесно с задачата, но и ще ви осигурят надеждно и издръжливо устройство за грижа за вашия външен вид.

Поддържайки се в добро състояние, те могат да ви послужат в продължение на много години напред. В периода след световната пандемия през 2020 г., все повече хора се грижат за визията си у дома. Ако планирате да продължите с редовното подстригване или бръснене между професионалните посещения в салони, инвестирането в качествен инструмент, който е лесен за използване и поддръжка, се оказва изключително ценно.

Как да избера най-добрата и хубава машинка за подстригване за мен?

 най-добрата и хубава машинка за подстригване
Избора на най-добрата и хубава машинка за подстригване зависи от това, какво ви е нужно

При избора на най-добрата и хубава машинка за подстригване за домашна употреба, е важно да се отбележи, че не сте професионален бръснар. За този тип потребители е съществено да се фокусират на стабилно и равномерно подстригване, лесно преносими и леки модели с добро безжично време на работа. Освен това, удобството при държането и лесното почистване са важни фактори при избора.

Фактори, които трябва да бъдат взети предвид, включват марки със забележителна репутация за качество, способността за многозадачност, като например използване като тример за брада, както и лекотата на почистване, където вакуумните модели предоставят допълнително улеснение. Важно е и да се спазват инструкциите за правилна употреба, включително използването на лубрикант, за да се предотврати прегряване на машинката.

Какво да имате предвид при безжичните машинки за подстригване

Има няколко аспекта, които трябва да обърнете внимание на, преди да изберете следващата безжична машинка за подстригване. Въпреки че цената е важен фактор при покупката, също така е съществено да разберете какво получавате в сравнение с професионалните бръснари, които използват такива устройства всеки ден.

Живот на батерията

Животът на батерията е от първостепенно значение, според експертите. Те подчертават удобството на машинката за подстригване BaBylissPRO GoldFX с 2-часово време на работа, което избягва честото зареждане. Но имайте предвид, че вие не сте професионалист… Или поне не всички.

Изберете предимствата на литиево-йонните батерии за стабилна и непрекъсната енергия.

Конусен лост

Регулируемият конусен лост е друга важна характеристика на всяка хубава машинка за подстригване. Този елемент позволява детайлност и гъвкавост.

Тип на двигателя

Типът на двигателя и оборотите в минута са също важни за избора. Ротационните двигатели са предпочитани от мнозинството потребители.

Други характеристики, свързани с лични предпочитания, включват броя на предпазителите и приставките, наличие на кабел, водоустойчивост за ползване под душ или при почистване. Размерът и теглото на машинката за подстригване могат да бъдат оценени в зависимост от комфорта и плановете за пътуване с уреда.

Мощност

Много бюджетни варианти предлагат множество приставки и водоустойчивост, но често липсва важният аспект – висока мощност, която не намалява с изтощаване на батерията.

Безжичните машинки за подстригване по-добри ли са от кабелните?

 най-добрата и хубава машинка за подстригване
Почти всеки бръснар би казал, че най-добрата и хубава машинка за подстригване е с кабел

Изборът между безжични и кабелни машинки за подстригване зависи от вашите индивидуални предпочитания. Кабелните машинки за подстригване предоставят непрекъсната и постоянна мощност, и вие никога не трябва да чакате зареждане на инструмента.

Кабелните машинки за подстригване обикновено имат по-дълъг живот. Някои кабелни модели, произведени преди десетилетия, все още се използват от бръснарите. Въпреки това безжичните модели като Magic Clip са ефективни, но с ограничен живот от четири или пет години.

Безжичните машинки за подстригване предоставят удобство и гъвкавост, като позволяват подстригване без ограничителни кабели. Те представляват по-добра опция, особено за тези, които са в движение.

От гледна точка на пътуване, личния комфорт и удобство при използване, безжичната машинка за подстригване е правилният избор.

Въпреки че кабелните машини предлагат постоянна мощност, напредъкът в безжичните модели също осигурява стабилна енергия за продължителен период и по-бързо време за зареждане.

Стоманени остриета срещу керамични остриета

Машинките за подстригване обикновено се предлагат с остриета от стомана или керамика, като всеки материал има своите предимства и потенциални недостатъци.

Стоманените остриета са издръжливи, лесни за заточване и поддръжка. В сравнение, керамичните остриета са по-твърди, осигуряват по-бързо и гладко рязане и запазват остриетата си студени по-дълго време. Въпреки това, керамичните остриета са по-крехки и могат по-лесно да се счупят от стоманените.

Много от най-добрите хубава машинка за подстригване, включително многото представени в този избор, предлагат стоманени остриета, които са предпочитани от повечето бръснари.

Какъв тип двигател за машинка за подстригване е най-добър?

Типът двигател на безжичната ви машинка за подстригване може да бъде ключов детайл, често пренебрегван от потребителите. Има три основни типа двигатели за подстригване, всеки със свои предимства:

 1. Магнитни двигатели: Тези двигатели предоставят висока мощност и скорост на острието, които са подходящи за хора с по-фина и по-редка коса.
 2. Въртящи се двигатели: С тяхна висока мощност и ниска скорост на острието, тези машинки са предназначени за хора с гъста, къдрава и текстурирана коса. Те също така са подходящи за използване върху мокра коса.
 3. Ротационни двигатели: Най-мощните от всички видове двигатели, ротационните двигатели предлагат гъвкавост и възможност за регулиране на скоростта. Те са идеални за повечето типове коса и са особено ефективни при обработка на големи обеми коса.

Бръснарите по-принцип препоръчват ротационния двигател като най-подходящ за повечето типове коса, освен ако не сте с изключително гъста коса, където въртящият се двигател може да се окаже по-подходящ.

Грижа и поддръжка

 най-добрата и хубава машинка за подстригване
Дори и най-добрата и хубава машинка за подстригване трябва да се поддържа

Всеки специалист, с когото проведохме разговор, настоятелно препоръчва един и същ основен принцип: Редовното смазване на острието на вашата машинка за подстригване е гаранция за дълготрайна употреба – дори през десетилетия.

Процесът на смазване намалява триенето, предотвратява зацапване на косата и предпазва от прегряване, което може да доведе до изгаряне на кожата. Невероятно е, че според отзивите от клиенти и нашето собствено изпитание, остриетата на машинките за подстригване често продължават да функционират години, а може би и десетилетия, дори без добавяне на масло.

Така че, ако сте от хората, които запазват своите устройства до последния момент, вашият инструмент вероятно ще ви послужи продължително – още една причина да инвестираме в успешен продукт.

Ако искате оптимална производителност на всяка хубава машинка за подстригване, петточковото смазване стъпва по следния начин: преди всяко използване, прилагайте по капка масло от всяка страна на острието и една в средата, където острието функционира. След това поставете по една капка от двете страни, където движещото се долно острие влиза в контакт с неподвижното горно острие. Леко преместете машинката, за да позволите на маслото да се разпростре – след което я наклонете така, че остриетата да сочат надолу, за да изтече излишното масло, далеч от мотора (който може да залепне с времето). Изключете машинката и внимателно избършете излишната мазнина с кърпа или кърпа, като обърнете внимание да не захванете влакна или хартия.

Повечето производители съветват да почистите разплитащите се косми с четка с твърд косъм след всяко подстригване (която почти винаги е включена заедно с маслото), последвано от допълнително смазване с масло, за да предотвратите евентуално повърхностна ръжда.

Когато свърши включената бутилка с масло, можете да използвате минерално масло от хранителен клас като алтернатива. Избягвайте продукти като 3-в-1, WD-40 или други лубриканти, които не са предназначени за употреба в контакт с храна и могат да предизвикат кожни реакции.

Много машинки за подстригване с магнитни двигатели (в сравнение с въртящи или ротационни двигатели) имат голям регулиращ винт, обикновено отстрани. Ако вашата машинка за подстригване започне да издава досаден и дразнещ „тракащ“ звук, използвайте средна или голяма отвертка с кръстосана глава, за да затегнете или разхлабите този винт, докато шумът не спре; след това продължете в същата посока с още половин оборот.

Машинките за подстригване, дори тези в по-ниската ценова категория, могат да понасят значителни усилия, но дори едно изпускане на твърда повърхност, като например плочки в банята, може мигновено да повреди мотора или да увреди корпуса толкова много, че машинката става неизползваема.

Често задавани въпроси и отговори

Как да избера подходящата машинка за подстригване?

Изборът зависи от вашите нужди и типа на косата ви. Важни фактори са животът на батерията, типът на двигателя, остриетата, и дали предпочитате безжична или кабелна машинка.

Какъв тип двигател е най-подходящ за мен?

Ако имате по-фина коса, магнитните двигатели са добър избор. За гъста и текстурирана коса, въртящите или ротационните двигатели са предпочитани.

Стоманени или керамични остриета?

Стоманените остриета са издръжливи и лесни за поддръжка. Керамичните режат по-бързо и гладко, но са по-крехки.

Какво е значение на живота на батерията?

Животът на батерията определя колко дълго може машинката да работи след едно зареждане. Важно е за удобство, особено ако често пътувате.

Безжична или кабелна машинка?

Безжичните машинки предоставят удобство и гъвкавост, докато кабелните осигуряват непрекъсната постоянна мощност. Изборът зависи от предпочитанията ви.

Може ли машинката да се използва под душа?

Не всички машинки са водоустойчиви. Ако това е важно за вас, проверете спецификациите на продукта, за да се уверите в съвместимостта с вода.

Как да поддържам машинката за подстригване?

Редовното почистване, смазване на остриетата и следване на указанията на производителя ще удължат живота и ефективността на машинката.

Прочети още:

Най-добрите телефони | най-добрите телефони среден клас | телефони с най-добра камера | най-добри безжични слушалки | Най-добрите Удароустойчиви Телефони | Най-добрите Слънчеви Очила | Най-добрите телефони

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0