Телефони с Най-добра Камера 2024 г.

3
Оценка: 5 (3 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Разгледахме най-добрите препоръки от Apple, Google, Samsung за телефони с най-добра камера за правене на снимки, така че да можете да изберете най-доброто за вас.

Bottom Line
Spec
1
res df64c3ea1291ea0a2aecc6ba8086cc56
Samsung Galaxy S23 Ultra
Tелефонът с най-добра камера
Цена EMAG
Най-добрият телефон на Samsung прави отлични снимки с увеличение.
2
res 44ffbf30efb9dcbd1501e316af596edb
iPhone 15 Pro Max
Телефони с най-добра Камера iPhone
Цена EMAG
Софтуерни подобрения, които подпомагат Smart HDR, портретен режим и нощни снимки.
3
res 26503e3dd5d00eac3ef607ef58f9373a
Google Pixel 8 Pro
Телефони с най-добра Камера Pixel
Цена EMAG
Pixel 8 Pro вдига летвата, когато става въпрос за заснемане на снимки и видео.
4
res 9e54d54e4312ccdcf3708a692d0ffcfb
Google Pixel 7a
По-евтини телефони с най-добра камера на Google
Цена EMAG
64MP основна камера и обичайния усет на Google за изчислителна фотография.
5
res 9e07439d21e460f9570cfe181e6280c2
iPhone 15
По-евтини телефони с най-добра камера на Apple
Цена EMAG
Apple надгради основната камера на своя базов iPhone до 48MP сензор, което означава, че е страхотен.
6
res 8f935a1203d109bcdd68aa63c5fd0715
Samsung Galaxy A54
Най-изгодният телефон с добра камера
Цена EMAG
Galaxy A54 заснема някои отлични снимки при слаба светлина и неговият 50MP сензор заслужава внимание.

Ето обобщение на най-добрите телефони с камера, които можете да закупите в момента въз основа на нашето пряко тестване на възможностите на камерата на всеки телефон.

Всички най-добри телефони през 2024 г. разполагат с изключителни камери, които могат да създадат впечатляващи снимки за вашия профил в Instagram или за вашето семейство.

Сред тях са високопроизводителни устройства от марки като Apple, Google, Samsung и други.

Различните производители предлагат уникални характеристики, разнообразие от обективи и различен брой мегапиксели. След детайлни тестове и сравнения на десетки телефони, стигнахме до заключението, че наличието на повече обективи или мегапиксели не гарантира задължително по-добро качество на снимките.

Върховите модели като iPhone 15 Pro и Pixel 7 Pro използват по-големи сензори за изображения и интелигентни софтуерни технологии, базирани на изкуствен интелект, за висококачествена фотография. Освен това, камерата на Samsung Galaxy S23 Ultra се отличава със способността си да заснема изключително качествени увеличени снимки, което го прави един от водещите в тази категория.

При избора на най-добрите телефони с камера в Сравни Цени, ние не се ограничаваме само до хардуерните характеристики, тъй като важен фактор е и качеството на снимката, което устройството може да предостави. Затова подлагаме камерите на телефоните на тестове, където използваме различни сценарии и условия на снимане. Този процес ни позволява да оценим как се справят камерите с функциите за обработка на снимки и компютърна фотография.

Нашият подход включва използване на лицеви снимки и сравнение на резултатите с тези от най-близките конкуренти на всяко тествано устройство. Този метод осигурява обективно оценяване на възможностите на камерите в реални условия и сценарии на снимане. В резултат на тези тестове, ние създаваме подробни обективни ревюта, които помагат на потребителите да направят информиран избор при избирането на телефон с най-добрата камера.

Kой телефон е с най-добра камера?

iPhone 15 Pro Max със сигурност е един от телефоните с най добри камери. Google  Pixel 8 Pro също притежава една от най добрите-камери на телефони, наличен с актуализации на камерата, заедно с различни софтуерни функции, които използват пълноценно следващото поколение процесор на Google.

Нашият избор обаче е друг! Нашата корона за най-добър телефон с камера принадлежи на Galaxy S23 Ultra. Този „звяр“ може да направи всичко със своя 200-мегапикселов основен сензор, 30x оптично увеличение, отлични селфита и все още невероятното 100x цифрово космическо увеличение. 

Дали Samsng Galaxy S23 Ultra е много по-напред от това, което правят Google и iPhone? Не. Но по отношение на последователност, надеждност и достъпност, Samsng Galaxy S23 Ultra е нашият избор за хора, които искат първокласна система от камери, която е лесна за използване.

Най-добрите телефони с най-добра камера

1

Samsung Galaxy S23 Ultra

Tелефонът с най-добра камера

Samsung Galaxy S23 Ultra

EMAG
Задна камера: 200MP (широкоъгълна) + 10MP (телефото, 3x оптична) + 10MP (телефото, 10x оптична) + 12MP (ултраширока, 120 градуса)
Предна камера: 12MP

Samsung Galaxy S23 Ultra се утвърждава като най-добрият телефон с камера в света, благодарение на изключителната си възможност за адаптиране. Снабден с множество обективи и фото-режими, този модел е способен да заснема всичко – от портрети и храна до нощни сцени и ултрашироки кадри.

Въпреки това, слуховете намекват, че следващият модел, Samsung Galaxy S24 Ultra, ще бъде представен този месец, като това може да доведе до промени в този списък. Очаква се S24 Ultra да запази много от същите характеристики, но с някои ключови подобрения. Например, новият 200MP сензор ще бъде включен като най-нова добавка.

От решаващо значение е фактът, че камерата с ултразум може да разполага с по-голям сензор и по-кратко увеличение. Интерес е какво въздействие този компромис ще има върху качеството на снимките.

В сравнение с останалите модели, Samsung Galaxy S23 Ultra запазва лидерската си позиция. Неговата камера изпъква във всички сфери – режими за хранене, портрети, нощна фотография и неповторимите астрофотографски режими. Няма телефон с пълноценна камера, който да предложи по-добро качество в момента.

За тези, които искат впечатляващи снимки на луната, Samsung Galaxy S23 Ultra предлага нещо уникално. Статив и няколко кадъра на луната, направени с този модел, може да поставят в изненада собствениците на iPhone. Наистина е впечатляващо как луната изглежда на камерата на Samsung, което става особено очевидно, когато споделите подобни снимки с притежателите на iPhone.

2

Телефон iPhone 15 Pro Max

Телефони с най-добра Камера iPhone

iPhone 15 Pro Max

EMAG
Задна камера: 48MP (широкоъгълна) + 12MP (ултраширока) + 12MP (телефото с 5x оптично увеличение)
Предна камера: 12MP

Apple въведе новаторска перископна технология в iPhone 15 Pro Max, която използва сгъваеми лещи и огледала, осигурявайки впечатляващо 5X оптично увеличение. Въпреки че iPhone 15 Pro разполага с по-малък обхват, iPhone 15 Pro Max става предпочитан избор, предоставяйки най-добрата камера в линията на iPhone.

С големия си екран iPhone 15 Pro Max не само предлага изключителен диапазон на увеличение, но също така включва 6-осен стабилизатор, който е способен да се движи във всяка посока, осигурявайки стабилност на камерата при снимане на снимки или видео, особено при високо увеличение.

iPhone 15 Pro Max представлява значително подобрение във всеки аспект на фотографията в сравнение с предходните модели на iPhone и се издига над конкуренцията от други смартфони на пазара. За видеозапис, iPhone 15 Pro Max отличава с динамичен обхват и високо качество на детайлите, особено при запис във формат ProRes на Apple с най-висока резолюция и честота на кадрите.

Въпреки че не е толкова функционален като Galaxy S23 Ultra на Samsung и може би не предлага всички игриви режими за снимане, които има Samsung, iPhone 15 Pro Max е висококачествена и надеждна камера, способна да заснема превъзходни снимки и видео във всяка сцена.

3

Телефон Google Pixel 8 Pro

телефонът с най-добра камера Pixel

Google Pixel 8 Pro

EMAG
Задна камера: 50MP + 48MP + 48MP
Предна камера: 10.5MP

Основната камера на Pixel 8 Pro представлява значително подобрение спрямо тази на Pixel 7 Pro, като промените са трудни за изясняване, но се отнасят предимно до оптичните характеристики.

Новият обектив разполага с по-широка бленда от f/1,65, в сравнение с предходната f/1,9 при Pixel 7 Pro. Въпреки че числото на блендата е по-ниско, по-голямата ширина позволява пропускането на повече светлина, като подобренията се отразяват експоненциално, а не линейно.

Спецификацията f/1,65 на Pixel 8 Pro представлява впечатляващо постижение, докато предишната f/1,9 на Pixel 7 Pro беше сравнително скромна. Числата могат да бъдат объркващи, но този напредък е важен за качеството на снимките. В сравнение с iPhone 15 Pro, който използва обектив с f/1,8, Pixel 8 Pro предлага улучшения, особено при макрофотография и снимки на храна.

Въпреки че Pixel 8 Pro предоставя по-добри резултати в макро и фотография на храна, някои снимки изглеждат по-добре с iPhone 15 Pro, особено при нощни условия или при слаба осветеност. Този баланс между двата телефона дава на потребителите възможност да избират в зависимост от конкретните сценарии на снимане.

След като направите снимките си, Pixel 8 Pro предоставя удобството на редактиране в Google Photos, което е специално приложение в семейството на Pixel 8 с функции, недостъпни на други телефони Pixel, Android устройства, iPhone или компютри.

4

Телефон Google Pixel 7a

По-евтин телефон с най-добра камера на Google

Google Pixel 7a

EMAG
Задна камера: 64MP (широкоъгълна) + 13MP (ултраширока)
Предна камера: 13MP

Pixel 7a, представен през 2023 г., създаде значителен ъпгрейд в сравнение с предходната любима бюджетна камера, Pixel 6a, особено по отношение на камерата. Този модел не само че предоставя повече пиксели, но разполага и с по-голям сензор, който подобрява детайлите на снимките, особено при слаба осветеност.

За да предостави на потребителите допълнителни възможности, Pixel 7a включва режим на дълга експозиция, който предишният модел Pixel 6a няма. Този режим позволява на потребителите да създават впечатляващи ефекти, използвайки дълги експозиции в подходящи условия.

Използването на Google Photos допринася за истинска магия в обработката на снимки. Със специални инструменти, оптимизирани за устройства с чипове Tensor, Pixel 7a предоставя разширени възможности за редактиране. Въпреки че няма нови открития в този модел, са предоставени изключително полезни и лесни за използване инструменти за редактиране, които правят Pixel 7a едно от най-привлекателните предложения в своя клас.

Една от ключовите характеристики, която привлича потребителите към устройствата на Pixel, е възможността да се редактират и коригират дори стари снимки, които не са заснети с Pixel 7a, ако са качени в Google Photos. Тези фотографски трикове съставляват една от най-привлекателните страни на серията Pixels.

5

Телефон iPhone 15

По-евтин телефон с най-добра камера на Apple

iPhone 15

EMAG
Задна камера: 48MP (широкоъгълна) + 12MP (ултраширока)
Предна камера: 12MP

iPhone 15 се отличава с два обектива на гърба: ултраширок 12MP и основен 48MP обектив, който представлява значително подобрение спрямо предходния модел iPhone 14. Въпреки че основният 48MP сензор не е същият като този в iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, то все пак е значителен ъпгрейд спрямо предишните 12MP основни камери на iPhone.

Всички камери на iPhone 15 са подпомагани от последната генерация на чипа A16 Bionic и подобрена технология за обработка на изображения, включително фотонен двигател и изчислителна фотография. Този апаратен и софтуерен напредък допринася за въведение на няколко нови и страхотни функции във фотографията.

Качеството на видеото е високо, поддържайки резолюция до 4K при 60 fps. Режимът на кинематографично снимане добавя креативен ефект на кратък фокус към видеоклиповете, като дава възможност за избор на обект или лице, което да бъде фокусирано.

Снимките при слаба осветеност са добри, а 12MP TrueDepth обективът предоставя отлични възможности за селфи. Селфи камерата може да създаде портретен ефект с лекота.

Въпреки че не достигат до високото ниво на камерите в iPhone 15 Pro Max, основните камери на iPhone 15 са сред най-добрите, предоставяйки високо качество и множество нововъведения на базовия модел. Липсата на по-силни телефото и макро възможности е компенсирана от ценовата достъпност на този модел.

6

Телефон Samsung Galaxy A54

Най-изгодният телефон с добра камера

Samsung Galaxy A54

EMAG
Задна: 50MP основна (f/1.8), 12MP ултраширока (f/2.2), 5MP макро (f/2.4)
Предна камера: 32MP (ƒ/2.2

Samsung Galaxy A54, един от най-достъпните телефони с най-добра камера, предлага възможности за мобилна фотография, които са впечатляващи за телефон от среден клас. Снабден с 50MP основна камера, същата като тази в по-високия клас Galaxy S23, телефонът заслужава внимание със своите качествени снимки, особено при вземане предвид достъпната цена.

В сравнение с Google Pixel 7a в нашето тестово сравнение, Pixel 7a се изкачи малко напред поради по-последователното представяне на камерата, но Galaxy A54 не остава далеч. Голямият основен сензор на Samsung телефона позволява за улавяне на много светлина, като резултатът е подробни и цветни снимки. Портретният режим на Galaxy A54 също се представя добре, предоставяйки солидни резултати.

Освен това, разширяващото се хранилище и издръжливата батерия правят Galaxy A54 привлекателен за тези, които ценят добрите възможности за снимки, но и търсят устройство с други полезни характеристики. С ниската си цена, телефонът предоставя добър баланс между качество и цена в сегмента на най-добрите телефони среден клас.

Смартфон Samsung Galaxy Z Fold 5 EMAG

Най-добрият сгъваем телефон с камера
7

Google Pixel 8 EMAG

Google Pixel 8 прави снимки, които побеждават по-скъпите телефони
8

Смартфон OnePlus 11 EMAG

Най-добрият телефон с камера за страхотни снимки
9

Смартфон OPPO Find X5 Pro EMAG

Телефон с мощна камера
10

Samsung Galaxy S23 EMAG

Достъпен телефон с добра камера
11

Как да изберем най-добрия телефон с най-добрата камера

телефони с най-добра камера
За да изберете телефон с най-добра камера е необходимо да знаете за какво ще го използвате

Има множество аспекти, които следва да бъдат взети предвид, ако качеството на камерата играе важна роля във вашето решение при закупуването на смартфон. За да започнете, е полезно да се замислите какви снимки планирате да правите. Фотоапаратите с няколко обекти не са еднакви, като някои притежават ултрашироки обективи за красиви пейзажи, други – телеобективи за увеличени портрети с малка дълбочина на рязкост, а трети комбинират двете. Водещите модели от Samsung и Huawei дори включват перископ обективи, които достигат до 10x увеличение без загуби, съперничейки с DSLR камерите по сила, което ги прави производители на телефони с най добра камера.

Един важен фактор за внимание е, че мегапикселите не са толкова важни, колкото блендата. Фотоапаратите с по-широка бленда (по-ниски стойности на ƒ-стоп показват по-широки обективи) пропускат повече светлина, което е от съществено значение за снимане в тъмни условия. Въпреки че високите мегапиксели са предимство, броят им не винаги гарантира по-добри снимки.

При важност са и други фактори, като наличието на портретен режим, който създава ефект на боке, и предната камера, особено в свят, в който селфитата са все по-разпространени. Някои устройства разполагат с две предни камери, което позволява извличането на фонови детайли в портретен режим.

Не на последно място, важно е да се обърне внимание на видеозаписа. Резолюцията и кадровата честота са важни за заснемане на видео, като е важно да се внимава при избора, тъй като по-голямата разделителна способност увеличава размера на видео файловете във вътрешната памет на телефона.

За обобщение на важните характеристики, които следва да се вземат предвид при избора на телефон с камера, прочетете ръководството за камерни спецификации, предоставено от нас.

Как тествахме телефоните?

телефони с най-добра камера
Всички телефони с най-добра камера се подлагат на задълбочен тест и преглед

При оценката на най-добрите телефони с камера, избираме устройства със сравними цени и възможности, като ги подлагаме на редица директни сравнения. Тестваме ги в обичайни ситуации за снимане като пейзажи, снимки на закрито и на открито, портрети, както и селфита при различни условия на осветление, включително и нощно осветление. Обхващаме всеки обектив на камерата, включително ултраширокоъгълни и телеобективи, ако телефонът разполага с тях.

Освен това, тестваме предната камера, правейки снимки както в стандартен, така и в портретен режим. Резултатите се сравняват с подобни телефони с камера.

Снимките, използвани в сравненията, се правят с настройките по подразбиране на всяка камера, без да използваме ръчни контроли, за да възпроизведем типичното изживяване на потребителя. Специалните функции като двойни лещи и портретни режими също се вземат предвид при оценката.

В обзорите на смартфоните, освен тестовете на камерата, включваме и други тестове като производителност, батерия и дисплей. Резултатите от тези тестове се вземат предвид при оценката на телефоните като цяло. Всички резултати и тестове се предоставят в нашите обзори на смартфоните.

телефони с най-добра камера
телефони с най-добра камера

Често задавани въпроси

Коя камера на телефона е най-добра през нощта?


Вероятно сте забелязали, че всички основни производители на смартфони се фокусират върху подобренията в областта на нощната фотография. Например, Samsung Galaxy S23 Ultra, Apple iPhone 15 Pro и Google Pixel 7 Pro предлагат специални нощни режими, които съчетават множество изображения в едно, подобрявайки яркостта и намалявайки шума в изображението. Въпреки че е трудно да се каже кой е по-добър от друг, те всички представляват висококачествени опции за нощна фотография.

Предполагам, че искате да научите повече за тези режими или да зададете въпрос относно тях. Ако имате конкретен въпрос, не се колебайте да го зададете!

Камерите на iPhone или на Samsung са по-добри?

Вярно е, че какъвто и да е изборът между Samsung Galaxy и Apple iPhone, потребителите ще получат висококачествени камери с различни силни страни. Samsung Galaxy S23 Ultra е често ценен за своята телефото камера с високо увеличение, която е подходяща за обичайния потребител, както и за фотографските ентусиасти. С друга страна, iPhone 15 Pro и 15 Pro Max предлагат всестранни камери, които могат да създадат естествено изглеждащи снимки и видеоклипове, подпомагани от професионални функции като ProRes и Log video capture.

Изборът между тях зависи от конкретните нужди и предпочитания на потребителя. Нещо, което също трябва да се вземе предвид, е екосистемата и софтуерните характеристики на всяка от марките, които могат да влияят на общото потребителско изживяване.

Каква е разликата между истинските камери и камерите на телефона?

Разликата в размера на сензора и обектива между специалната камера и камерата на телефона е ключов фактор, който влияе на качеството на снимките. По-големият сензор и по-големите лещи на специалната камера допринасят за по-добро събиране на светлина, което води до по-детайлни и качествени снимки, особено в условия на слаба светлина.

На другата страна, камерата на телефона, с по-малък сензор и компактен обектив, използва технологии като изчислителна фотография, включително изкуствен интелект и машинно обучение, за да компенсира тези ограничения. Този подход позволява на телефона да съчетава информация от множество снимки и да създава по-добри изображения.

Обяснението ви е полезно за разбиране на разликите в технологиите между различните видове камери и как те влияят на крайния резултат при снимане.

Какво трябва да търся, когато купувам телефон с камера?

Когато избирате телефон с камера, трябва да имате предвид видовете снимки, които искате да направите. Ако правите много спортни снимки на деца или професионалисти или обичате да снимате сред природата, тогава дългото увеличение би ви помогнало. Ако правите предимно портрети и снимки с приятели, тогава добрата всеобхватна камера е по-добра. Най-добрите телефони с камера могат да бъдат скъпи, но имаме и изгодни опции, ако бюджетът е основен проблем.

Виж Още:

Най-добрите телефони | най-добрите телефони среден клас | най-добрите видеорегистратори | Най-добри Смартфони до 600 лв | най-добрите удароустойчиви телефони | Най-Добрите Бюджетни Телефони | Най-добрите Телефони на Самсунг

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0