Най-добрите Фурни за Вграждане

3
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Как да си изберем фурна за вграждане? Научете как да изберете най-добрите фурни за вграждане с нашите компактни рецензии и удобни насоки за покупка. Ако търсите вградена фурна, която се интегрира перфектно в кухненските ви шкафове, нашата страница е точно за вас. Избрахме редица високо оценени модели за вграждане, които трансформират готвенето и печенето в изключително удоволствие.

Как да си изберем фурна за вграждане

Фурните за вграждане са изключително популярни и станаха неотделима част от висококачествени домакинства.

Вземете предвид и електрическата консумация на избрания от вас модел, за да избегнете неочаквани разходи след покупката. Важно е да се предвиди необходимостта от евентуална инсталация на нова главина на фурната, което може да се окаже скъпо.

Изборът между електрическа и газова фурна често зависи от личните предпочитания. Газовите фурни нагряват по-бързо, но нямат конвекционен вентилатор, което може да доведе до неравномерно готвене.

Електрическите фурни обаче обикновено са по-ефективни и предлагат възможност за готвене при по-ниски температури. Бонусът е, че те са по-лесни за използване и обикновено по-бързи, дори ако изискват малко повече инвестиране.

Общо казано, електрическите фурни са предпочитани за лесната им употреба, ефективност и бързина, дори при по-високата цена за енергия.

Ето още няколко съвета, които могат да ви помогнат при избора на една от най-добрите фурни за вграждане:

 1. Размер и съвместимост:
  • Измерете пространството, в което ще поставите фурната, за да се уверите, че тя се вписва и съответства на вашите кухненски шкафове.
 2. Тип на фурната:
  • Решете дали искате електрическа, газова или комбинирана фурна. Всеки вид има свои предимства и недостатъци, като електрическите фурни обикновено са по-ефективни, докато газовите могат да достигнат по-високи температури по-бързо.
 3. Функционалности и опции:
  • Разгледайте различните функции, които предлагат моделите фурни. Например, конвекция, програми за готвене, самоочистващи се системи, таймери и допълнителни аксесоари.
 4. Енергийна ефективност:
  • Придайте значение на енергийната ефективност на избрания модел. По-ефективните фурни обикновено консумират по-малко енергия и могат да спестят разходи.
 5. Бюджет:
  • Определете своя бюджет предварително и търсете фурни, които отговарят на вашия ценови диапазон. Бъдете готови да инвестирате във висококачествен продукт, ако това е възможно.
 6. Четене на рецензии:
  • Прегледайте мнения и рецензии от потребители за конкретни модели. Това може да ви предостави полезна информация за изпитването на други хора със съответния продукт.
 7. Гаранция и обслужване:
  • Проверете гаранционните условия и наличието на обслужване след покупката. Добрата гаранция може да ви даде по-голяма сигурност за качеството на продукта.
 8. Стил и дизайн:
  • Ако ви интересува визуалният аспект, изберете фурна, която съответства на дизайна на вашия кухненски интериор.

Следвайки тези насоки, ще имате по-добри възможности да изберете фурна за вграждане, която отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Най-добрите фурни за вграждане


1

Фурна за вграждане AEG BES331110M

Най-добрите фурни за вграждане

Фурна за вграждане AEG BES331110M

EMAG
най-добрата фурна за вграждане

Фурна за вграждане AEG BES331110M предлага високо качество и функционалност за усъвършенствано готвене. С тази електрическа фурна с обем от 71 литра и клас на енергийна ефективност A, можете да се насладите на разнообразни възможности за приготвяне на храна.

За постигане на равномерни резултати при готвене е от съществено значение прецизно контролираната и равномерно разпределената топлина. С новаторската технология на вентилатора SurroundCook на фурните, всяка част от ястието ви получава точно необходимата топлина, равномерно разпределена навсякъде. Този подход е ключът за постигане на перфектни резултати без необходимостта да обръщате съдовете по средата на готвенето, осигурявайки ви консистентност при всяко приготвяне.

Една от най-добрата фурна за вграждане AEG се отличава с голяма гъвкавост при готвене на няколко нива. Допълнителният нагревателен пръстен гарантира равномерно готвене, дори когато са заредени до три тави. Този усъвършенстван дизайн гарантира, че всяка порция ще бъде поднесена с еднакво отличен вкус.

Фурната също така предлага възможност за изпичане на идеални резултати, дори при приготвянето на големи количества храна. С XL BakingTray, която е 20% по-голяма от стандартните тави за печене, можете да приготвяте по-големи партии сладки лакомства с увереност в това, че всяка от тях ще бъде изпечена перфектно.

Дизайн на фурната с акцент върху достъпността, позволявайки бързо и лесно поставяне на тавите върху опорите.

Таймерът с дисплей предоставя бърза обратна връзка за етапите на готвенето. Ясният екран позволява лесно и прецизно настройване на алармата и предоставя информация за оставащото време за готвене, за да можете да следите всеки етап от процеса с увереност и прецизност.

2

Фурна за вграждане Hansa BOES68465

Най-добрите фурни за вграждане бюджетен вариант

Фурна за вграждане Hansa BOES68465

EMAG
най-добрата фурна за вграждане бюджетен вариант

Фурната за вграждане Hansa BOES68465 представлява надеждно решение за модерната кухня, предоставяйки впечатляващ набор от функции и иновации. Със своите програматори Ta и Ts, тя е идеалната помощница при готвенето, осигурявайки автоматично изключване и предотвратяване на прегаряне на храната.

Енергийният клас A на фурната гарантира не само отлични готварски резултати, но и икономия на енергия и по-ниски сметки. Специалното покритие Antyfinger предотвратява отпечатъци от пръсти, намалявайки времето за почистване и увеличавайки времето, което можете да прекарате със семейството си.

С осем различни функции, включително Supergrill за перфектно барбекю преживяване през цялата година и функцията за размразяване за бързо подготвена храна, тази фурна се отличава с голямо разнообразие при готвене. Бързото предварително загряване и вентилатора, подпомагащ равномерното разпределение на топлината, допълнително подобряват готварското изживяване.

Функционалността CoolDoor3 осигурява безопасност при работа с фурната, а страничните релси и Push-pull бутоните добавят практичност и удобство при употреба. Новата конструкция на вратата и системата Email EasyClean правят почистването лесно и бързо.

Със своите XXL капацитет и достъпни рецепти, тази фурна се превръща в идеалния помощник за готвене при събирания и специални поводи. Като част от Amica Group, Hansa предлага не само качество и функционалност, но и модерен дизайн, трансформирайки ежедневното готвене в истинско удоволствие. Разнообразието от технологични решения и висококачествени материали правят Hansa една от най-добрите фурни за вграждане бюджетен вариант.

3

Фурна за вграждане Bosch HBF154YS0

Най-добрите фурни за вграждане Bosch

Фурна за вграждане Bosch HBF154YS0

EMAG
най-добрата фурна за вграждане Bosch

Най-добрата фурна за вграждане Bosch HBF154YS0 представя изключително удобство и функционалност за вашия кулинарен опит. Снабдена с иновативна 3D циркулация на горещ въздух, тази мултифункционална фурна постига перфектни резултати на готвене и печене на до три нива едновременно. Технологията 3D Hotair осигурява равномерно разпределение на топлината, гарантирайки отлични кулинарни резултати.

Лесното управление е осигурено чрез LED дисплей в червен цвят, който предоставя функции за продължителност и контрол. Потъващите бутони не само предлагат удобно управление, но и улесняват почистването на предния панел на фурната.

Екологичната самопочистваща система EcoClean Direct прави почистването на фурната лесно и безпроблемно. Специалното покритие от микрофини керамични сфери по стените и тавана на фурната разтваря мазнините, като вие печете, и съкращава времето, което бихте изразходвали за почистване. Процесът става още по-удобен, тъй като просто избърсвате дъното и стъклото на вратата.

2-степенните нормални телескопични водачи добавят удобство, позволявайки ви лесно поставяне и изваждане на тави за печене. Така вие можете да се наслаждавате на равномерно изпечени ястия на до три нива едновременно. Бързото предварително загряване и контролът чрез LED дисплей правят фурната Bosch HBF154YS0 идеален избор за съвременната кухня.

4

Фурна за вграждане Heinner HBO-V659GCDRC-GBK

Най-добрата фурна за вграждане с грил

Фурна за вграждане Heinner HBO-V659GCDRC-GBK

EMAG
най-добрата фурна за вграждане с грил

Най-добрата фурна за вграждане с грил Heinner HBO-V659GCDRC-GBK представя изобилие от функции и удобства, които правят готвенето лесно и удовлетворително. Снабдена с обем от 69 литра, тази мултифункционална фурна ви предоставя 9 различни функции, които улесняват разнообразните методи на готвене.

Една от ключовите характеристики е вентилационният вентилатор, който равномерно разпределя горещия въздух около храната. Това осигурява равномерно готвене и кратко време на приготвяне. Функцията грил позволява едновременно готвене на фурна и грил, предоставяйки възможност за бързо и ефективно запичане на ястията.

Фурната разполага и с функция за размразяване, която използва вентилатора за циркулация на въздуха, ускорявайки процеса на размразяване на замразена храна. Каталитичната самопочистваща система предоставя лесен начин за почистване, като абсорбира замърсяванията и мазнините.

Автоматичното програмиране и таймерът са предоставени за точно определяне на продължителността на приготвянето. Функцията за заключване на дисплея предотвратява случайни настройки, осигурявайки безопасност, особено ако има деца в близост.

Светлината във фурната ви предоставя видимост по време на готвене, а подвижното тройно стъкло прави почистването лесно и бързо. С тази фурна Heinner получавате функционалност и удобство за перфектни резултати при готвене.

5

Фурна за вграждане Electrolux EOG2102AOX

Най-добрите газови фурни за вграждане

Фурна за вграждане Electrolux EOG2102AOX

EMAG
Най-добрата газова фурна за вграждане

Фурната за вграждане Electrolux EOG2102AOX представлява отличен избор за готвене с газ. С мултифункционалния си дизайн и капацитет от 68 литра, тя предоставя гъвкавост при приготвянето на различни ястия.

Електрическата скара на фурната добавя възможности за готвене на хрупкави и запечени ястия, които могат да очароват вашите гости. С голямата си тава и капацитет, фурната ви дава възможност да приготвяте едновременно за по-голям брой хора, като осигурява практическият комфорт, необходим за специални случаи.

Като улеснение за почистване, вътрешността на фурната е оборудвана с каталитично покритие, което абсорбира и окислява мазнините, предоставяйки по-лесен начин за поддръжка и чистене на уреда.

Системата за нагряване UltraFanPlus, с голям вентилатор и нов дизайн за насочване на въздушния поток, гарантира равномерно приготвяне на ястията във всяка част на фурната, независимо от тяхното разположение.

Стъклената врата, която е лесна за почистване, предоставя допълнително удобство. Вратата може да бъде лесно извадена за почистване на тейните стъклени панели, осигурявайки бърз и ефективен начин за поддържане на фурната в чистота. Electrolux EOG2102AOX е практична и функционална фурна, която отговаря на разнообразните нужди при готвене.

6

Фурна за вграждане Beko BBIS13300XMSE

Най-добрите фурни за вграждане Beko

Фурна за вграждане Beko BBIS13300XMSE

EMAG
Най-добрата фурна за вграждане Beko

Фурната Beko BBIS13300XMSE с AeroPerfect технология представлява истинско удоволствие за готвене. Тя не просто готви храната ви, а твори вълшебство в кухнята, като ви предоставя широка гама от иновативни функции.

AeroPerfect, каталитичното самопочистване и Steam Assisted Cooking са истински герои в света на готвенето. Системата за разпределение на топлината не само гарантира равномерност във всяко ястие, но и съчетава висока ефективност с енергийна икономия. Каталитичните панели правят почистването леко и приятно, освобождавайки вас от тежката работа след всяко готвене.

Steam Assisted Cooking въвежда нова стъпка в приготвянето на храна, като ви позволява да се наслаждавате на здравословни, сочни и вкусни ястия. Освен това, функциите за поддържане на топлината и грил предоставят максимална гъвкавост при приготвянето и сервирането на храната.

Но това не е всичко. Фурната съчетава високотехнологични функции с удобство и стил. SoftClose® door и халогенното осветление допринасят за елегантността и удобството при използване, докато SteamShine® Cleaning прави почистването на фурната почти удоволствие.

С една от най-добрите фурни за вграждане Beko BBIS13300XMSE готвенето не е просто задължение, а кулинарно приключение, което оставя дълготрайни впечатления и ви предоставя свобода в кухнята.

7

Фурна за вграждане Bosch HBG676ES6

Най-добрите фурни за вграждане от висок клас

Фурна за вграждане Bosch HBG676ES6

EMAG
Най-добрата фурна за вграждане от висок клас

Bosch HBG676ES6 – Превъзходна фурна за вграждане с иновативни функции и интелигентно управление.

Този кулинарен шедьовър от Bosch предлага не просто готвене, а истинско кулинарно изживяване, подпомагано от последните технологични постижения. Съчетавайки стил и функционалност, фурната предоставя перфектни резултати, които са лесни за постигане дори за по-малко опитни готвачи.

Най-забележимата черта е функцията за пиролитично самопочистване, която прави край на тежките усилия при почистване. Фурната се нагрява до впечатляващи 480 °C, изгаряйки мазнините и остатъците, които по-късно лесно се отстраняват. Това е истинско облекчение за всеки, който обича готвенето, но не и почистването.

Функциите PerfectBake и PerfectRoast се грижат за перфектното приготвяне на всяко ястие. Специалните сензори автоматично регулират температурата и времето на готвене, гарантирайки отлични резултати. Системата за горещ въздух 4D осигурява равномерно разпределение на топлината, докато DishAssist предоставя автоматични настройки за разнообразни ястия.

С интелигентната връзка Home Connect, фурната става част от вашия умник дом, позволявайки ви дистанционно управление и наблюдение през мобилното устройство. Така вече няма нужда да се тревожите дали сте оставили фурната включена.

С елегантния TFT сензорен екран и Touch control управлението, фурната не само че е функционална, но и лесна за използване. Нещо повече, с вътрешния си обем от 71 литра и възможността за готвене на до четири нива едновременно, тя е и изключително просторна.

Една от най-добрата фурна за вграждане от висок клас Bosch HBG676ES6 съчетава интелигентност, стил и производителност в едно, предлагайки ви вълнуващо готварско изживяване, което ще ви остави вдъхновени и доволни.

Фурна за вграждане TEKA STEAKMASTER EMAG

Електрическа, 63 л, Пиролитично самопочистване, Touch control, Grill, Клас A, Inox/Черно стъкло
8

Фурна за вграждане Electrolux EOD3H70X EMAG

72 л, SteamBake, Grill, Клас A, Инокс
9

Фурна за вграждане Candy FIDC N665 EMAG

Най-добрата фурна за вграждане Candy
10

Фурна за вграждане Samsung EMAG

Най-добрите фурни за вграждане Samsung
11

Най-добрите фурни за вграждане за годината

Класация 2024
1Най-добрите фурни за вгражданеAEG BES331110M
2Най-добрите фурни за вграждане бюджетен вариантBOES68465
3Най-добрите фурни за вграждане BoschBosch HBF154YS0
4Най-добрата фурна за вграждане с грилHeinner HBO-V659GCDRC-GBK
5Най-добрите газови фурни за вгражданеElectrolux EOG2102AOX
6Най-добрите фурни за вграждане BekoBeko BBIS13300XMSE
7Най-добрите фурни за вграждане от висок класBosch HBG676ES6
Ето кои фурни за вграждане са най добри

Какво да търсите, когато купувате електрическа фурна

най-добрите фурни за вграждане
Как да си изберем фурна за вграждане?

Фурните за вграждане са неотделима част от модерната кухня и могат да предложат различни функции, които направят готвенето по-удобно и ефективно. При избора на фурна за вграждане за ежедневната си кулинарна употреба, е важно да обърнете внимание на някои ключови функции, които ще ви бъдат полезни. Ето някои от тях:

 1. Вентилатор с пълна скара, частична скара, вентилаторна скара и горна и долна топлина: Тези основни функции са основа за всеки ден. Осигуряват равномерно готвене и печене на храната.
 2. Втасване на тестото: Идеалната функция за обичайните готвари, които обичат да се забавляват с хляб и сладкарство. Специалният режим създава идеални условия за втасване на тестото.
 3. Функция за пица: Ако сте фен на пицата, тази функция е важна. Осигурява оптимални условия за печене, гарантирайки равномерност и вкусен резултат.
 4. Поддържане на топло: Полезна функция за съхранение на храната топла, докато чакате гостите. Поддържа оптимална температура, без да изсушава ястията.
 5. Пара: Функцията за приготвяне с пара е отличен начин да запазите хранителните вещества и аромата на продуктите. Позволява здравословно готвене без излишни мазнини.
 6. Микровълнова: Ако пространството е ограничено, вградената микровълнова фурна предоставя удобство за бързо загряване и подгряване.

Познаването на нуждите и предпочитанията ви е ключът при избора на подходящата фурна за вграждане. Функциите, които са описани по-горе, предлагат гъвкавост и възможности за разнообразие в готварските ви експерименти.

Коя е най-добрата функция за самопочистване на фурната?

Пиролитично самопочистване:

 • Основна предимство: Пиролизният цикъл се използва за загряване на фурната до много висока температура (най-често около 500°C), при което мазнините и замърсяванията вътре се изгарят до пепел.
 • Ползи: Изключително ефективен метод за изчистване на вътрешността на фурната. Не е необходимо използване на химикали или механични средства за почистване.
 • Забележки: Процесът може да отнеме известно време, и консумацията на електроенергия може да бъде по-висока по време на пиролизния цикъл.

Каталитично самопочистване:

 • Основна предимство: Каталитичните втулки (покрития) на вътрешните стени на фурната абсорбират и окисляват мазнините при готвене, което улеснява почистването.
 • Ползи: Постоянен процес на почистване по време на готвене. Не изисква високи температури и дълги цикли като пиролитичното самопочистване.
 • Забележки: Евентуално, каталитичните втулки изискват замяна след известен период. Не толкова ефективни като пиролитичното самопочистване.

Парно почистване:

 • Основна предимство: Фурната се използва за създаване на пара, който омекотява мръсотията и след това можете лесно да избършете остатъците.
 • Ползи: Бърз и ефективен процес за почистване, не изисква високи температури и не произвежда голямо количество топлина.
 • Забележки: Изисква използване на вода и евентуално поддръжка на воден резервоар. Може да не е толкова интензивен, колкото пиролизното самопочистване.

Изборът между тези методи за самопочистване зависи от предпочитанията и нуждите на потребителя. Комбинираните модели предлагат комбинации от тези функции, за да предоставят по-широк спектър от възможности за поддръжка и почистване на фурната.

Как тестваме фурни

най-добрите фурни за вграждане
най-добрите фурни за вграждане трябва да бъдат тествани

Тестването на най-добрите фурни за вграждане включва не само готвенето на различни ястия, но и детайлни наблюдения и измервания, насочени към оценка на различните аспекти на работата на фурната. Ето някои от ключовите елементи, които са били изпробвани:

 1. Готвене на разнообразни ястия: Използването на различни ястия, като печени картофи, ябълков крамбъл, сладкиши и торти, предоставя реална и добре обоснована оценка за производителността на фурната при различни видове готвене.
 2. Готварски тестове на нива: Използването на няколко рафта едновременно позволява експертите да оценят как фурната се справя с готвене на различни ястия на различни равнища.
 3. Използване на термодвойка: Поставянето на термодвойка в центъра на фурната и изпробването на различни нагрявания допринасят за измерване на точността на манометъра за температура на фурната.
 4. Оценка на нагряването на вратата: Измерването на температурата на вратата на фурната при използване предоставя важна информация за потенциалните рискове или неудобства при работата с уреда.

Тези методи за тестване не само предоставят обективна информация, но също така дават на потребителите ясна представа за функционалността на фурната в реални готварски сценарии.

Какви аксесоари за фурна са ми необходими?

Включването на различни аксесоари с фурната допринася за удобството и функционалността на готвенето. Ето кратко обяснение на всяка от тези често срещани аксесоари:

 1. Тава за фурна: Известна още като универсален тиган, тази тава е многофункционална и се използва за печене на различни ястия. Освен това, може да служи за улавяне на капки от мазнина, особено ако се използва директно върху решетката.
 2. Решетка: Полезна за приготвяне на скара, решетката също така може да се използва за различни съдове, устойчиви на висока температура. Обикновено фурните предоставят поне две решетки.
 3. Рафтове: Подвижните скоби за рафтове позволяват разполагането им на различни позиции във вътрешността на фурната, което улеснява аранжирането на голямо количество храна.
 4. Телескопични водачи: Тези водачи улесняват издърпването и натискането на рафтовете. Някои модели позволяват регулиране на плъзгачите до желаната позиция на рафта.
 5. Сонда за температура/месо: Температурната сонда е полезен аксесоар, който записва температурата в сърцевината на месото по време на готвене. Това е особено полезно при готвене на големи парчета месо, за да се постигне желаната степен на готовност.

Тези аксесоари не само правят готвенето по-лесно, но и добавят към функционалността на фурната, позволявайки на потребителите да се наслаждават на разнообразни готварски опции.

Често задавани въпроси

 1. Какви са основните характеристики, които следва да разглеждам при избора на фурна за вграждане?
  • Вместимост (литри)
  • Видове готвене (вентилатор, горна и долна топлина, грил и др.)
  • Функции за почистване (пиролитично, каталитично, парно почистване)
  • Управление (механично, тъч екран, дистанционно)
 2. Какво представлява функцията за вграждане „Steam Assisted Cooking“?
  • Това е функция, при която се използва пара по време на готвене, което подобрява вкуса и запазва хранителните вещества.
 3. Каква е разликата между пиролитичното и каталитичното самопочистване на фурната?
  • Пиролитичното самопочистване използва висока температура за изгаряне на мазнините, докато каталитичните панели абсорбират мазнините и миризмите.
 4. Защо е важна функцията „SoftClose® door“ при избора на фурна за вграждане?
  • Тази функция осигурява деликатно затваряне на вратата, без шум, което предпазва от претоварване и внезапни затваряния.
 5. Какво е предимството на функцията „PerfectBake“ при готвенето?
  • Сензорите за PerfectBake автоматично регулират температурата и времето за приготвяне, гарантирайки перфектни резултати при печене.
 6. Може ли една фурна за вграждане да се използва за замразяване на храна?
  • Не, фурните за вграждане обикновено не са предназначени за замразяване, а по-скоро за приготвяне и пекене.
 7. Как се почиства фурната с функция за парно почистване (SteamShine® Cleaning)?
  • При тази функция се добавя вода, която се изпарява, омекотява остатъците, които могат лесно да се отстранят след това.
 8. Как да използвам функцията „Грил“ за перфектно готвене?
  • Функцията „Грил“ е идеална за готвене на пържоли, риба или запичане до златисто.
 9. Каква е ролята на функцията „3D Cooking“ при готвенето?
  • Тази функция активира всички нагревателни елементи едновременно, осигурявайки равномерно разпределение на топлината.
 10. Как се използва функцията „Поддържане на топло“ (Warm Keeping)?
 • Функцията „Поддържане на топло“ се използва за поддържане на храна топла и загряване на чинии или чаши преди сервиране.

Виж Още:

Най-добрите Хладилници с Фризер | най-добрия мултикукър | най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух | най-добрата Бездимна скара | Най-добрата Хубава кафемашина за еспресо | най-добрите готварски печки

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0