Най-добрата Боя Против Мухъл

2
Оценка: 5 (3 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Предотвратяването на развитието на мухъл по стените може да се окаже предизвикателство за мнозина. Затова в настоящето ръководство ще разгледаме най-добрата боя против мухъл на пазара и как точно да предотвратите появата на мухъл по стените.

Spec
1
res 5e8a5682b4146219ee4c16ab6eb89668
Sil Matt Active
Най-добрата боя против мухъл – универсална
Цена EMAG
2
res 11d6261d70c4c0e9660e5f66f2577c91
Neotex, Neotherm AC
Най-добрата термо боя против мухъл
Цена EMAG
3
res 12e3f05a57d98031e6bba73c0582624e
EMEX
Боя против мухъл, пастелно кремаво
Цена EMAG
4
res f6e45889f7ac4d5febcfca1e7e51baa3
FIORELA
Най-добрата ароматизирана боя против мухъл
Цена EMAG
5
res ed8df37ddbad2e1616048ddd13d48071
Haim
Боя за баня против мухъл и гъбички
Цена EMAG

Дори при активиран влагоуловител и редовно проветряване след кратък душ, поддържането на нашите домове чисти от мухъл може да се окаже предизвикателство.

Въпреки наличието на разнообразни почистващи продукти за премахване на мухъл, боята против мухъл може да бъде ефективно средство в нашата стратегия за предотвратяване на повторното му появяване.

Мухълът или плесенът по стените на банята не са просто неприятни – те представляват потенциална опасност за околната среда и човешкото здраве. В случай че забележите признаци на мухъл или плесен по стените на вашата баня, е важно да се справите с това незабавно – преди да се превърне в по-голям проблем. Една от явните индикации е появата на малки тъмни петна в ъгъла близо до душа.

В ранните стадии мнозина се опитват първо да почистят мухъла или плесента с белина, споделя Стоян Ангелов, полеви консултант в почистваща фирма специализирана в премахването на мухъл от дома. Въпреки това, ако проблемът продължава да се появява (което често се случва), може да се наложи да направите следващата стъпка и да изберете специална боя, устойчива на мухъл.

Боите против мухъл съдържат специални вещества, които предотвратяват гъбични увреждания и растежа на мухъл. Те защитават повърхността на вашата боя, предотвратявайки образуването на мехури, напукване и появата на черни петна.

Ние прегледахме и тествахме някои от най-добрите бои против мухъл, събрахме мнения от потребители и ви предоставяме изчерпателен преглед.

Най-добрите бои против мухъл


1

Боя против мухъл Sil Matt Active

Най-добрата боя против мухъл за повечето хора

Sil Matt Active

EMAG
боя на кварцова основа за интериор и екстериор


След като опитах Sil matt active 5L, мога с увереност да кажа, че тя е една от най-ефективните миещи се бои против мухъл, които съм използвал. Тази боя е подходяща както за вътрешна, така и за външна употреба и специално я препоръчвам за области, които са изложени на високи нива на влажност или са подложени на риск от мухъл и плесен.

Нейната висока покривна способност и изключително бяла точка я правят идеална за покриване на различни видове повърхности, като например мазилки с вар, бетон, пръскани мазилки и агломериран цимент. Боята е изключително устойчива на атмосферни влияния и не претърпява промени дори при големи температурни разлики и влажност.

Sil matt active 5L не отделя неприятни миризми и е лесна за нанасяне. Продуктът предлага различни цветове, което предоставя възможност за избор според предпочитанията ви. В крайна сметка, Sil matt active 5L е висококачествена миеща боя, която се отличава с висока ефективност и устойчивост на атмосферни влияния. Аз я препоръчвам на всеки, който търси надеждно решение за боядисване срещу мухъл и водорасли.

2

Термо боя против мухъл, Neotex, Neotherm AC

Най-добрата термо боя против мухъл

Откакто използвах термо боята против мухъл „Neotex, Neotherm AC“, мога да споделя с моите впечатления от този продукт. Най-важното нещо, което ме впечатли, беше висококачествената акрилна формула, която включва топлоизолационни микросфери. Това е голямо предимство, особено за вътрешни помещения, където кондензацията може да бъде проблем.

Термо боята беше много лесна за нанасяне и се прилепя към повърхността без проблеми. Боята беше доста покривна и след два слоя постигнах желания ефект. Освен това, беше приятно изненадан от факта, че тя беше миеща се, което я прави идеална за употреба в бани и други влажни помещения.

Преди всичко, това, което ме впечатли най-много, беше нейната способност да предотвратява растежа на плесени и бактерии. Тъй като имам проблем с влажността в моята баня, тази характеристика беше истински плюс за мен. Вече не се тревожа от мухъл и плесен по стените.

Относно спецификациите, бях впечатлен от това, че термо боята беше предназначена специално за употреба в бани и вътрешни помещения. Също така, фактът, че препоръчителните слоеве бяха само два, прави нейното нанасяне много по-лесно и по-бързо.

Обобщавайки, Neotex, Neotherm AC е продукт, който аз бих препоръчал на всеки, който търси надеждно решение за предотвратяване на мухъл и плесен във влажни помещения. Тя е лесна за нанасяне, висококачествена и изпълнява своите обещания ефективно.

3

Боя против мухъл EMEX, пастелно кремаво

Боя против мухъл, пастелно кремаво

EMEX

EMAG
туба 15 литра


След като направих тест на миещата се боя против мухъл „Емекс“, реших да споделя моите впечатления и опит с вас.

Първо и най-важно, боята изпълни всички мои очаквания за високо качество и ефективност. Базирана на акрил-стирен съполимери и обогатена с екологични биоциди от последно поколение, тази миеща се боя предоставя силно антимикробно действие, което беше от съществено значение за мен, като собственик на имот, подложен на влажност и риск от плесен и мухъл.

Освен това, боята предлага висока покривност и адхезия към повърхността, което я прави идеална за защита на склонни към омазняване повърхности. По този начин успях да запазя декоративния вид на стените си, без да се нарушава качеството на боята.

Много ме впечатли и лесното нанасяне и поддръжка на боята. Също така забелязах, че тя има кратко време за съхнене, което беше удобно за мен, като се има предвид бързината, с която исках да завърша проекта си.

Не можах да не отбележа и високата издръжливост и устойчивост на боята във времето. Бях уверен, че моят дом ще бъде добре защитен от влага и други неблагоприятни фактори.

В крайна сметка, миещата се боя за стени против мухъл „Емекс“ се явява като отлично решение за проблемите с влагата и плесените. Препоръчвам я на всички, които търсят надеждно и ефективно решение за предпазване на своя дом или пространство от неблагоприятните ефекти на влагата и мухъла.

4

Ароматизирана боя против мухъл FIORELA

Най-добрата ароматизирана боя против мухъл

FIORELA

EMAG
Бял, Против мухъл, 1л

След като изпробвах Fiorela® Супер Миеща се Интериорна Боя против мухъл, останах впечатлен от нейното изключително качество и функционалност. Буквално още след първото използване усетих разликата. Тази боя, базирана на акрилни смоли във водна дисперсия, предоставя не само висока устойчивост на миене, но и се отличава с висока покривна способност и безупречна белота, благодарение на добавеният титанов диоксид (TiO2).

Най-забележителното е, че Fiorela не само предоставя качествена защита и красив външен вид на стените, но и има приятен аромат, който засилва удоволствието от обновяването на интериора. Допълнително, боята е обогатена със средства против мухъл, което предотвратява появата на мухъл и спори за продължителен период от време, правейки я идеална за употреба във влажни помещения като банята или кухнята.

С теоретичен разход от 10-14 квадратни метра на литър, тази боя предлага висока ефективност и икономия на материал. Времето за нанасяне между слоевете е приемливо – от 2 до 4 часа при 23 градуса Целзий, като добивът варира в зависимост от вида на основата и нейната грапавост.

Fiorela® Супер Миеща се Интериорна Боя е не просто продукт, а истинско качество и иновация от марката DEVE. Тя не само спазва стандартите за качество и екология, но и превъзхожда очакванията си. Впечатлил съм се и определено я препоръчвам на всеки, който търси надеждно и качествено решение за обновяване на своя интериор.

5

Боя против мухъл Haim

Боя за баня и кухня, устойчива на мухъл и гъбички

Haim

EMAG
устойчива на мухъл и гъбички, Бяла, 15 L

Haim Миеща се интериорна боя против мухъл е истинско откритие за банята и кухнята. Нейните качества я правят идеална за покриване, защита и декорация на всякакви вътрешни повърхности – от мазилки до гипсокартон и други минерални основи.

Тя предлага матов външен вид, който придава елегантност на всяко пространство. Нейното лесно нанасяне и отлична адхезия към основата я правят подходяща за всеки проект, а паропропускливостта й я прави изключително удобна за влажни помещения като банята.

С Haim боята може да бъде създадена истинска магия. Със своя течен, полувискозен и хомогенен вид, тя осигурява равномерно покритие и приятна текстура. Тониращите възможности на боята са впечатляващи, позволявайки ви да създадете точно този цветови нюанс, който сте въобразили.

Но това не е всичко – Haim боята също е устойчива на мухъл и гъбички, гарантирайки ви чистота и хигиена в банята и кухнята. А с покривност от 190-210 кв.м. на слой за 15-литрова опаковка, вие ще имате достатъчно от тази вълнуваща боя, за да направите всяко пространство уникално.

6

Боя против мухъл Kitchen&Bath

Емулгирана боя за почистване и защита от мухъл

Kitchen&Bath е идеалната емулсионна боя за помещения с висока влажност като кухни, бани и тавани. Нейната формула предотвратява ефективно развитието на мухъл и плесен върху повърхността на боята, като осигурява не само защита, но и висока покривност, изключителна белота и нисък разход на материал.

Специално създадена за среди с висока влажност и изпарения, тази боя против мухъл и влага помага за запазване на качеството на вътрешните повърхности. Нейната гладка матова повърхност се разнася лесно и равномерно върху всякакъв вид подготвени повърхности, като образува красив завършек.

Независимо дали става дума за кухня, баня, таван или други помещения, Kitchen&Bath е опцията, която ще ви осигури необходимата защита и красота за вашия дом.

7

Миеща боя против мухъл Kober Ecoplast

Миеща боя против мухъл за интериора

Kober Ecoplast

EMAG
 Бял, Против мухъл, 3 L

Миещата се боя Kober Ecoplast е отличен избор за вътрешно боядисване, особено в помещения, които са подложени на висока влажност и риск от мухъл. Тази боя, базирана на водна акрил-стиролова дисперсия, предлага не само отлична покривност и висока степен на белота, но и превъзходно нанасяне и изобразяване.

Специално разработената формула на боята я прави лесна за приложение както с четка, така и с валяк или пръскане с въздух, като осигурява дишане на стената и кратко време за съхнене. Също така, тя може да се използва върху различни видове повърхности като минерали, циментови мазилки, гипс, гипсокартон и бетон.С максимална ефективност и икономичност, миещата се боя Kober Ecoplast предоставя разредено приложение – първият слой се разрежда с 10 – 15% вода, а вторият с около 10%, а при пръскане с въздух се препоръчва разреждане с около 20%. Интервалът за повторно нанасяне трябва да бъде минимум 60 минути, а специфичният разход е до 14 кв.м/литър/слой.

Най-добрите бои против мухъл за годината

Класация 2024
1Най-добрата боя против мухъл – универсалнаSil Matt Active
2Най-добрата термо боя против мухълNeotex, Neotherm AC
3Боя против мухъл, пастелно кремавоEMEX
4Най-добрата ароматизирана боя против мухълFIORELA
5Боя за баня и кухня, устойчива на мухъл и гъбичкиHaim
6Емулгирана боя за почистване и защита от мухълKitchen&Bath
7Миеща боя против мухъл за интериораKober Ecoplast
най-добрата боя против мухъл онлайн

Какво причинява мухъл по стените?

Когато се оглеждате за боя против мухъл, е важно първо да разберете какво предизвиква растежа на мухъл по стените. Обикновено той се дължи на влага от вътрешен или външен източник.

Външните източници могат да включват проникваща влага и нарастваща влага, които могат да бъдат трудни за откриване поради множество потенциални причини. Това включва изтичане на дренажни тръби, повредена тухлена зидария или особено порести външни стени, които абсорбират дъжда от вятъра. Може да се установи дали източникът на мухъл е външен чрез признаците на повредена мазилка с мехури, изгнили первази или мокри влажни петна от пода нагоре.

Друг потенциален източник за мухъл е вътрешната кондензация. Като вътрешен източник на влага, оптималният начин за предотвратяване на кондензацията е подобряване на вентилацията на дома. Ограничаването на употребата на барабанни сушилни, използването на аспирационни вентилатори и редовно проветряване чрез отваряне на прозорците могат да помогнат за поддържане на въздушния поток. Въпреки това, през зимата мухълът може да продължи да се развива, ако домът не се проветрява подходящо. Ако мухълът се появява в бани, кухни или други студени стени, това може да е индикация за висока влажност, предизвикана от кондензация.

Ако не се контролира кондензацията, мухълът може да продължи да расте, като оцветява значителни участъци от стените и таваните.

Какво представлява боята, устойчива на мухъл?

най-добрата боя против мухъл
Най-добрата боя против мухъл представлява специално разработена форма

Както предполага името, устойчивата на мухъл боя / ЛАТЕКС е предназначена да предотврати проникването на мухъл и плесен върху стените на вашата баня. Тази боя включва специални компоненти, които не се срещат в обикновените бои. Тя е най-подходяща за помещения, където плесента се появява отново, дори след усилията ви да я почистите с белина.

Въпреки това, е важно да се има предвид, че използването на устойчива на мухъл боя не означава, че никога няма да се появят тези малки петна по стената ви отново. Тя може да помогне да се предотврати растежът, но не може да гарантира пълно изчезване, особено в среда с висока влажност.

Трябва ли да боядисате цялата стая с боя, устойчива на мухъл?

Не е необходимо да пребоядисвате цялата баня с устойчива на мухъл боя. Ако проблемът с плесента е само в определени зони като около душа или зад тоалетната, например, можете просто да използвате тази боя в тези конкретни области след правилна обработка, сподели със Сравни Цени специалист от фирма за почистване в София. Въпреки това, ако стаята ви е малка или ако се опасявате, че плесента може да се появи и другаде, няма да е лошо да я нанесете върху цялото пространство, за да се осигури допълнителна защита.

Плюсове и минуси на боята против мухъл


Преди да решите дали да използвате боя, устойчива на мухъл, трябва да вземете предвид няколко предимства и недостатъци.

Предимства:

 1. Помага за освежаване на вашето пространство.
 2. Може да намали нуждата от постоянно изтриване на петна от плесен.
 3. Може да забави разпространението на мухъла за определен период от време.
 4. Може да ви спести от необходимостта да извършвате по-обширен проект за отстраняване на мухъл.

Недостатъци:

 1. По-скъпа е от стандартната боя.
 2. Може да не предотврати напълно повторното появяване на плесен.
 3. Не е гарантирано, че ще елиминира напълно риска от плесен и мухъл.
 4. Повечето марки се предлагат само в бяло или прозрачно.

Фактори, които трябва да имате предвид, преди да използвате боя против мухъл

най-добрата боя против мухъл
Имайте предвит някои неща преди да използвате най-добрата боя против мухъл

Количеството плесен по стената ви

Ако забележите малки петънца от плесен тук и там, употребата на боя против мухъл, може да бъде подходяща опция.

Въпреки това, ако забележите значително количество плесен или други признаци на мухъл, е добре да проведете допълнителни изследвания, преди да решите просто да покриете засегнатата област с боя.

Според Агенцията за опазване на околната среда всяка област, по-голяма от 3 квадратни метра плесен, изисква професионална помощ от професионална фирма за почистване. Професионален изпълнител или майстор може да ви помогне да установите дали проблемът е по-голям.

Независимо дали сте почистили старателно пространството

Възможно е всичко, което трябва да направите в момента, да бъде премахване на плесента от стената. Преди да закупите боя против мухъл, бъдете сигурен, че сте изчистили областта внимателно.

След това се стремете да поддържате зоната изключително чиста и суха за известно време, за да можете да следите какво се случва. Ако решите да използвате устойчива на мухъл боя в областта, продължавайте да я почиствате редовно в бъдеще. Това ще ви помогне да извлечете максимална полза от боята.

Заслужава ли си използването на боя против мухъл?

Ако прекомерно изчиствате стените и таваните си, само за да откривате плесен всеки път, устойчивата на мухъл боя може да струва усилията (както и времето, необходимо за боядисването на пространството). От друга страна, ако сте почистили мухъла само веднъж и той не се е появил отново, може би е по-добре да се уверите, че поддържате мястото много чисто, преди да вложите в устойчива на мухъл боя.

Често задавани въпроси

Коя е най-добрата боя против мухъл?

Изборът на най-добрата боя против мухъл зависи от няколко фактора, включително предпочитанията на потребителя, характеристиките на продукта и специфичните нужди на дадената обстановка. Въпреки това, някои от най-популярните и ефективни видове бои против мухъл включват:

 1. Бои с високо съдържание на биоциди: Тези бои съдържат специални добавки, които предотвратяват растежа на мухъл и плесен. Те са често изборът за области с висока влажност като бани и кухни.
 2. Емулсионни бои със специална формула: Тези бои имат специално разработена формула, която не само предотвратява растежа на мухъл, но и позволява на стените да дишат. Те могат да бъдат подходящи за общи пространства или за по-чувствителни области като спалнята.
 3. Акрилни бои за външно ползване: Ако проблемът с мухъла се дължи на влага от външен източник, като например проникваща влага от дъждовни води, използването на акрилни бои за външно ползване може да бъде подходящо решение.
 4. Силиконови бои: Тези бои са известни със своето устойчиво на влага и гъвкаво покритие. Те са подходящи за области с висока влажност и могат да предотвратят растежа на мухъл.

Важно е да се обърне внимание на указанията за употреба на всеки продукт, както и на специфичните нужди на областта, която трябва да се боядиса. При съмнение, консултирането с професионален бояджия или специалист в областта на изолацията може да бъде полезно.

Върши ли работа наистина устойчивата на мухъл боя?

Устойчивата на мухъл боя може да предпази за известен период от време, като помага да се предотврати повторното появяване на мухъл. Въпреки това, е важно да се имат реалистични очаквания. Боята не е изключително ефективна в убиването на мухъла и не може да гарантира, че никога повече няма да се появи на стените.

Можете ли да боядисвате директно върху мухъл?

Не, не трябва да боядисвате директно върху мухъл. Първо, трябва да почистите засегнатата област. След като всички видими следи от мухъл или плесен са премахнати, можете да започнете процеса на боядисване.

Най-добрата Миеща Боя за Стени | Най-добрия Лак за Паркет | Най-добрата Машина за Плочки | Най-добрите Бойлери | Най-добрата Сушилня за Дрехи | Най-добрата Пералня със Сушилня

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0