Най-добрата Преса за Коса

2
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Готови ли сте за промяна във вашия стил? Време е да инвестирате в най-добрата преса за коса, която ще ви помогне да постигнете перфектно изправена коса, да я изгладите или да създадете красиви плажни вълни без усилие.

Spec
1
res 367507d05e81bee2921c9177670ecf74
Ghd
Най-добрата преса за коса, с керамични плочи
Цена EMAG
2
res b8b57cdd6c4bfb3377f7d7d8086a6b70
Remington
Най-добрата преса за коса като цяло
Цена EMAG
3
res e7f91359c177268fc8f3663a9ae03ec5
Dyson Corrale
Най-добрата преса за коса, ако можете да си я позволите
Цена EMAG
4
res b28d485a6fff61da79e236a36c606f5a
BaByliss
Най-добрата преса за коса за вафли
Цена EMAG
5
res 008e9ed369177b26e45dba67e8ad656a
GHD
Най-добрата преса за коса, без кабел
Цена EMAG

В свят, където изборът на инструменти за стилизиране е огромен, намирането на перфектната преса може да изглежда като предизвикателство.

Но не се притеснявайте, ще ви запозная с най-добрите опции и ще ви помогна да изберете идеалната преса за вашата коса.

От висок клас до по-достъпни варианти, ние изпробвахме множество инструменти за стайлинг на косата, за да ви предложим най-добрите преси за коса, които отговарят на нуждите на всеки тип коса.

Най-добрите преси за коса

1

Ghd

Най-добрата преса за коса, с керамични плочи

Ghd

EMAG
Platinum Plus

Първото впечатление, което получавам от тази преса, е, че тя е върховен избор от GHD с качествени плаващи керамични плочи. Тези плочи са проектирани да осигурят оптимална топлина за всеки тип коса, като същевременно ги предпазват от повреди. Интелигентната топлинна технология е истински плюс, като контролира и регулира температурата, осигурявайки равномерно стилизиране без риск от изгаряне на косата.

По време на моите тестове открих, че плочите се плъзгат гладко и лесно през косата, а топлината се разпределя равномерно, което позволява бързо и ефективно изправяне на косата с минимален натиск. Формата на плочите също е много удобна, като намалява риска от захващане или закачане на косата по време на стилизиране.

Впечатлен съм и от визията на пресата GHD Platinum Plus. Черният цвят придава елегантност и съчетава с всяко облекло или интериор. Освен това, възможността за избор между бял и черен цвят, както и цвета от лимитирана серия, предоставя възможности за персонализация според вкуса и стила на всеки клиент.

В крайна сметка, пресата за коса Ghd Platinum Plus е истинска перла сред инструментите за стилизиране. С нейната невероятна топлинна технология и удобен дизайн, тя е перфектният избор за професионално и ежедневно ползване. Ако търсите надежден, ефикасен и елегантен стайлинг инструмент, тази преса определено заслужава вниманието ви.

2

Remington

Най-добрата преса за коса като цяло

Remington

EMAG
Shine Therapy S8500, 230 градуса

Пресата за коса Remington Shine Therapy S8500. Тази преса е истинско откритие в света на стайлинга на косата, особено благодарение на своите уникални характеристики.

За начало, плочите с керамично покритие и изпускане на Moroccan Argan Oil са истинска находка. Тази комбинация не само гарантира перфектно изправяне на косата, но и я оставя изключително мека, блестяща и здрава. За някои клиенти, които имат проблеми със суха и увредена коса, това е идеалното решение за поддържане на здрава коса при стайлинг.

Дигиталният дисплей, който индикира температурата, е много полезен за прецизно настройване на желаната топлина в зависимост от типа на косата на клиента. С деветте степени на контрол над температурата, от 150°C до 230°C, пресата е подходяща за различни типове коса, осигурявайки оптимални резултати при всяко стайлинг сесия.

Функциите за бързо нагряване и автоматично изключване правят работата с нея още по-лесна и удобна. Времето за нагряване от само 15 секунди е особено удобно за бързи стайлинг сесии, а функцията за автоматично изключване след 60 минути осигурява безопасност и пестене на енергия.

И накрая, не мога да не спомена луксозната топлоустойчива торбичка, която идва като приложение. Това е прекрасен допълнителен аксесоар, който не само предпазва пресата, но я прави идеална за пътувания или съхранение у дома.

Обобщавайки, пресата за коса Remington Shine Therapy S8500 е идеалното решение за всеки, който желае перфектно изправена, блестяща и здрава коса. Със своите висококачествени материали, удобни функции и гаранция от 5 години, тази преса определено заслужава всяка инвестиция.

Мнения: „Много добра преса. Изправя перфектно в сравнение с друга,която бях купила на двойна цена. Косата издържа няколко дена и дори при влажно време не се начупва. Доволна съм!“– EMAG

3

Dyson Corrale

Най-добрата преса за коса, ако можете да си я позволите

Dyson Corrale

EMAG
HS03, OLED дисплей, Употреба с и без кабел

Dyson Corrale HS03 със сигурност изненада с уникалната си конструкция на плочите, които са гъвкави и помагат за нежното оформяне на косата. Един от първите неща, които забелязах, е как лесно се хваща косата и как бързо и ефективно я изправя с едно движение.

Лично за мен една от най-вълнуващите характеристики на този стилизатор е възможността да бъде използван безжично. Това прави работата с него много по-гъвкава и удобна, особено когато сте в движение. Стиймърът и топлоустойчивата чанта за пътуване също са добре дошли допълнения, които придават първокласно усещане и удобство.

Впечатли ме и режимът на полет, който временно деактивира батерията, когато е необходимо, както и OLED екранът, който предоставя ясна информация за температурата и батерията.

Единственият недостатък, който забелязах, е че пресите са малко по-тежки от обичайните преси за изправяне. Това може да е проблем за някои потребители, особено ако се работи за по-продължително време.

В цялост, пресата за коса Dyson Corrale HS03 предлага удивително качество и функционалност, която я прави страхотен инструмент за стилизиране на косата.

Мнения: „Страхотен продукт. Препоръчвам“– EMAG

4

BaByliss

Най-добрата преса за коса за вафли

BaByliss

EMAG
2165CE, 210 °C, Къдрици тип „вафли“

Пресата за коса BaByliss 2165CE е не само ефективна, но и удобни за употреба. Тя не само впечатлява с външния си вид, но и със своите функции и възможности.

Възможността за създаване на къдрици тип „вафли“ е лесна и бърза, като резултатът е екзотичен и съблазнителен вид. Прическата издържа дори дълго време, което я прави подходяща за всеки, който желае да привлече вниманието.

Едно от ключовите предимства на пресата BaByliss 2165CE е нейната способност да предпазва косата по време на оформяне. Благодарение на керамичното покритие с турмалин, косата остава фина и блестяща, а статичният ефект се намалява значително. Този модел предлага 10 нива на температура, което гарантира подходящата настройка за всеки тип коса.

Освен ефективността и качеството на стилизирането, пресата BaByliss 2165CE също е оборудвана със система за автоматично изключване след 72 минути употреба, което осигурява безопасност и увереност при употребата й. Нейната лесна и интуитивна употреба я прави подходяща за всеки, който желае да се наслади на професионални резултати в уюта на дома си.

В заключение, пресата за коса BaByliss 2165CE се явява не просто като инструмент за оформяне на коса, а като партньор, който предлага не само ефективност, но и комфорт и безопасност. Аз я препоръчвам на всеки, който цени качеството и желае да има перфектно оформена коса, създадена у дома.

Мнения:Пресата загрява бързо, къдриците са трайни. Препоръчвам.„– EMAG

5

GHD

Най-добрата преса за коса, без кабел

Пресата за коса GHD Unplugged без кабел определено е инструмент, които привличат вниманието ми, защото съчетават перфектното оформяне с удобството на употреба

Начинът, по който този модел обединява удобството и ефективността, е впечатляващ. С компактния си размер и лекотата си, GHD Unplugged е перфектният спътник за всеки, който често е на път. Само 22 см дълъг и с тегло от 300 г, той лесно се побира в чантата и може да се носи навсякъде с вас.

Несъмнено, една от най-важните характеристики на този модел е неговата функционалност. Нагреваемите плочи, въпреки че малко по-тесни от средните, се приспособяват към контурите на косата, като позволяват на пресите да се плъзгат гладко и без усилие. Това не само намалява времето за оформяне на прическата, но и гарантира перфектни резултати без дразнене или захващане на косата.

Освен това, дългото 20-минутно време на батерията на Unplugged се оказа изключително удобно по време на употреба. Зареждането чрез USB-C кабел добавя допълнително удобство, като ви позволява да го зареждате от всяко място с USB гнездо.

В заключение, GHD Unplugged е изключително удобна и ефективна преса за коса, която с удоволствие бих препоръчала на всеки, който търси перфектно оформена коса дори в движение. Стилът и удобството, които този модел предлага, го правят неизменен аксесоар в моята колекция от инструменти за коса.

6

Remington

Най-добрата преса за мокра коса

Remington

EMAG
S7970 Wet2Straight PRO

Пресата за коса Remington S7970 Wet2Straight PRO е продукт, който привлече вниманието ми.

Неговата уникална функционалност да изправя мокра коса, без предварително изсушаване със сешоар, е впечатляваща. Специалният „сензор за влага“ е върховата технология в тази преса, като автоматично регулира температурата в зависимост от влажността на косата. Това позволява на излишната влага да се изпари, без да вреди на косата, като се постига гладко и бляскаво изправяне.

Нашият екип от тестери беше приятно изненадан от лесната и гладка употреба на пресата, както и от бързите и качествени резултати, които постигнаха. Много от тях отбелязаха, че техните коси изглеждат по-здрави, по-бляскави и по-гладки след използването на този модел.

Общо взето, Remington S7970 Wet2Straight PRO предлага бързи и качествени резултати, които са достойни за професионален салон, в комбинация с интелигентна и иновативна технология. Това я прави идеален избор за всеки, който търси ефективност и перфектен външен вид, дори и при ограничено време за грижа за косата си.

Мнения:Много добра преса не скубе и не гори коса, препоръчвам.“– EMAG

7

Panasonic

Най-добрата преса за коса за път

Panasonic

EMAG
EH-HS0E-K895, Nanoe

Panasonic EH-HS0E-K895, оборудвана с технология Nanoe е преса за изправяне на коса. Тя не само елегантно изправя косата с едно движение, но и предлага усъвършенствана грижа, благодарение на технологията Nanoe.

Богатите на влага частици nanoe™ помагат за балансиране на влажността на косата и придаване на естествен блясък. Това е особено важно за мен, тъй като се стремя към това косата на моите клиенти не само да изглежда добре, но и да бъде здрава и подхранена.

Гъвкавите 3D плаващи пластини на пресата се движат в различни посоки, осигурявайки равномерно и старателно изправяне на косата от корена до върха. Тази функционалност е от съществено значение, тъй като позволява на клиентите ми да постигнат гладка и права коса без да наранят косъма.

Освен това, керамичните покрития на пластините осигуряват лесно и плавно плъзгане по косата, като предпазват от повреди и крехкост. Бързото загряване за около 20 секунди прави пресата идеална за бързи процедури, особено когато времето е ограничено.

Общо взето, пресата за изправяне на коса Panasonic EH-HS0E-K895, Nanoe, предлага интелигентна комбинация от стил и грижа за косата, което я прави незаменим аксесоар в салона ми.

8

Revlon EMAG

Salon Straight Copper Smooth
9

Rowenta EMAG

SF4412D4, 230 градуса, LCD, Easy lock
10

Philips EMAG

SenseIQ Series 8000 BHS838/00
11

Най-добрата преса за коса за годината

Класация 2024
1Най-добрата преса за коса, с керамични плочиGhd
2Най-добрата преса за коса като цялоRemington
3Най-добрата преса за коса, ако можете да си я позволитеDyson Corrale
4Най-добрата преса за коса за вафлиBaByliss
5Най-добрата преса за коса, без кабелGHD
6Най-добрата преса за мокра косаRemington
7Най-добрата преса за коса за пътPanasonic
Най-добрите преси за коса онлайн

Как работят пресите за коса?

Най-добрата-Преса-за-Коса

И така, какво точно причинява топлинното оформяне да промени естествената форма на косата? Топлината причинява разгъването на водородните връзки в косъма.

След като пресата премине през косата, тя се охлажда и водородните връзки се реформират в нова, права позиция.

Ако косата се навие около инструмента, вместо да бъде държана изправена, докато се охлади, тогава косата ще запази формата на разхлабена къдрава вълна.

Как да избера най-добрата преса за коса?

Пресите за коса са сериозно вложение, затова е важно да се уверите, че са отговарят на вашите нужди преди да правите покупката. Ако не сте сигурни какво означават термините, които виждате на кутията, ето прости обяснения, които да ви помогнат да разберете какво да търсите.

 • Променливи температурни настройки: Това е полезно, ако споделяте инструмента си. Намалената топлина е добра за фината коса, докато по-високите настройки са необходими за гъста или груба коса.
 • Йонна технология: Тази функция намалява статичното електричество, като изглажда косата и я прави по-мека.
 • Керамични плочи: Те се нагряват по-равномерно и по-бавно, като предпазват косата от изгаряне, но са по-податливи на повреди.
 • Титаниеви/метални плочи: Бързо се нагряват, но могат да причинят увреждане на косата, ако не се използват правилно.
 • Плочи с керамично покритие: Те са комбинация от керамична основа и метален слой, предоставящи равномерно разпределение на топлината и защита на косата.
 • Допълнителни аксесоари: Някои по-скъпи модели могат да включват допълнителни аксесоари като различни приставки, ръкавици и чанти за път.

Какви са най-подходящите преси за коса за моя тип коса?

Най-добрата-Преса-за-Коса
 • Фина коса: За фина коса е препоръчително да избирате преси с керамични плочи, които разпределят топлината равномерно и деликатно. Настройвайте температурата на по-ниско ниво, за да намалите възможните щети от топлината.
 • Къдрава коса: За къдрава коса, притежаването на йонна технология е ключово, за да предотвратите влагата от разширяване на косата и създаване на повече къдрици.
 • Гъста коса: Ако имате гъста коса, изберете преси с по-широки плочи, които ще ви спестят време и ще намалят щетите от топлината. Металните плочи ще осигурят по-добри и по-дълготрайни резултати.
 • Афро коса: За афро коса, вземете предвид преси с керамично покритие, които предлагат добър баланс между ефективност и защита. Парните преси за коса са добър вариант за мощно оформяне, като същевременно намаляват възможните щети.

Как да определите дали е време за нова преса за коса?

Вашите лоялни преси за коса обикновено трябва да издържат от две до три години, при условие че ги поддържате добре. Въпреки това, има няколко индикатора, за които трябва да внимавате, ако се притеснявате, че вашата преса е на път да излезе от употреба.

 • Драскотини на плочите: След няколко години е възможно да забележите драскотини или дори вдлъбнатини по повърхността на плочите. Това може да доведе до захващане на косата и повреди от топлината. Освен това, продуктите за коса често могат да се натрупат във вдлъбнатините, което не само е неприятно, но може да увреди косата ви.
 • Затруднено изправяне на косата: Добрите преси трябва да изправят косата бързо, но ако отнема повече време от обичайното, това може да бъде индикация, че пресата ви е компрометирана.
 • Неправилни температурни настройки: Ако изправянето на косата ви отнема повече време и не успявате да достигнете максималната температура, това може да означава, че пресата ви е на път да излезе от употреба.

Как се използва пресата за коса?

Най-добрата-Преса-за-Коса

Използването на пресата за коса е удобно и лесно. Просто сложете малка част от косата между плочите на пресата и плъзнете уреда по дължината на кичурите.

За да гарантирате оптимални резултати винаги следвайте тези стъпки:

 1. Уверете се, че косата ви е напълно суха преди да започнете процеса на изправяне( освен, ако пресата ви не е за мокра коса).
 2. Преди да започнете оформянето, напръскайте косата си с термозащитен продукт, за да намалите риска от увреждане от високата температура.
 3. Разделете косата си на секции, като започнете с долните слоеве отзад и преминете към върха на главата, работейки с малки части от всяка секция.
 4. Изправете косата на секции с ширина от около инч, за да постигнете най-добри резултати.

Времето, необходимо за изправяне на косата, може да варира в зависимост от дебелината на косъма и вашето ниво на умение, но обикновено процесът отнема между 10 и 30 минути.

Каква температура да изберете?

Много производители препоръчват използването на температура от около 180˚C за оптимално стилизиране, което е по-благоприятно за здравето на косата. Въпреки това, за по-текстурирана коса е възможно да постигнете по-добри резултати при по-високи температури, около 210ºC. За фина, увредена или боядисана коса е препоръчително да изберете по-ниски температури, около 165ºC.

Важно е да бъдете внимателни при избора на температура за нагряване, тъй като високите температури могат да причинят разтриване и дори нараняване на фината коса.

Кератиновият протеин, който е съставна част от косъма, започва да се топи при температури около 233˚C, затова е препоръчително да избягвате излишно високи стойности.

Как да предпазите косата си от увреждане

Косата е най-уязвима, когато е мокра, затова се уверете, че е напълно суха преди да я оформите с топлина. Влажните кичури могат да понасят само температури от 40-60 °C, докато сухата (нетретирана) коса може да издържи до 185 °C. Винаги използвайте и спрей за защита от топлина.

Какво представляват турмалиновите преси за коса?

Турмалиновите преси за коса се отличават с това, че съдържат в себе си този ценен камък. Те имат способността да добавят влага и блясък на вашата коса, като я правят по-здрава и по-лъскава. Въпреки това, материалът не е толкова устойчив на износване като титановите или керамичните плочи.

Титановите преси по-добри ли са от керамичните?

Когато става въпрос за преси за коса, важно е да се отбележи, че технологията може да варира, въпреки че външният вид на уредите може да изглежда подобно. Така че, когато стои пред въпросът „керамични или титаниеви плочи?“, има някои важни разлики.

Керамичните плочи се отличават с постепенно нагряване, което ги прави по-подходящи за фина коса или за тези, които са склонни към увреждане. От друга страна, титановите преси са отлични за бързо оформяне на косата, като са ефективни за справяне с по-гъсти и по-трудни за оформяне кичури.

Често задавани въпроси за най-добрата преса за коса

1. Какво е преса за коса?

Пресата за коса е инструмент, който се използва за изправяне, правене на вафли или навиване на косата.

2. Какви са предимствата на пресата за коса?

 • Оформяне на косата: Пресата за коса може да изправи косата ви за минути, да я направи на различни букли или пък да придаде обем с приставка за вафли.
 • Създава гладка и лъскава коса: Пресата за коса може да направи косата ви гладка и лъскава.
 • Дълготрайни резултати: Ефектът от изправянето може да трае до няколко дни.

3. Какви са недостатъците на пресата за коса?

 • Увреждане на косата: Пресата за коса може да увреди косата, ако се използва неправилно.
 • Изсушаване на косата: Пресата за коса може да изсуши косата.
 • Време: Изправянето на косата с преса може да отнеме време, ако е по-слаба.

4. Какви са различните видове преси за коса?

Има два основни вида преси за коса:

 • Преси за коса с керамични плочи: Тези преси са по-щадящи за косата.
 • Преси за коса с титанови плочи: Тези преси са по-здрави и издържат на по-високи температури.

5. Как да изберем най-добрата преса за коса?

При избора на преса за коса е важно да вземете предвид следните фактори:

 • Вашият тип коса: Какъв тип коса имате? (тънка, гъста, чуплива)
 • Вашите нужди: Колко често искате да използвате пресата?
 • Вашият бюджет: Колко сте готови да платите?

6. Как да използваме преса за коса?

 • Почистете косата си: Почистете косата си с вода и шампоан преди да я изправите.
 • Подсушете косата си: Подсушете косата си със сешоар.
 • Нанесете термозащита: Нанесете термозащитен продукт, за да предпазите косата си от увреждане.
 • Разделете косата си на части: Разделете косата си на части, за да я изправите по-лесно.
 • Изправете косата си: Хванете кичур коса между плочите на пресата и го плъзнете надолу.
 • Повторете: Повторете процеса, докато изправите цялата си коса.

7. Какви са някои от най-добрите преси за коса на пазара?

Някои от най-добрите преси за коса на пазара са:

 • Ghd Platinum Plus
 • Remington Shine Therapy S8500
 • Dyson Corrale HS03
 • BaByliss 2165CE
 • Remington S7970 Wet2Straight

8. Мога ли да използвам преса за коса всеки ден?

Не се препоръчва да използвате преса за коса всеки ден. Прекомерната употреба може да увреди косата ви.

9. Как да предпазя косата си от увреждане при употреба на преса за коса?

 • Използвайте термозащита: Нанасяйте термозащитен продукт, преди да използвате пресата.
 • Не използвайте пресата на висока температура: Използвайте най-ниската температура, необходима за изправяне на косата ви.
 • Не прекалявайте: Не прекарвайте пресата многократно по един и същ кичур коса.

10. Къде мога да купя преса за коса?

Преса за коса може да се закупи от:

 • Онлайн магазини
 • Хипермаркети
 • Магазини за електроуреди

Най-добрата Електрическа Пила за Нокти | Най-добрата Термозащита за Коса | Най-добрите Епилатори  | Най-добрата Спирала за Мигли

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0