Най-добрата Машина за Плочки

3
Оценка: 5 (3 гласа)

Коя е най-добрата машина за плочки? Трябва ли да изберете ръчна резачка за плочки или електрическа резачка за плочки? Изборът на правилния инструмент зависи от конкретната работа, материалите, които режете, както и пространството, в което ще работите. Ето защо ще разгледаме как да изберете най-добрата машина за плочки за вашия проект.

Bottom Line
Spec
1
res b3314f657605e4c6939f30a7141d3434
MTX PROFESSIONAL
Най-добрата ръчна машина за рязане на плочки
Цена EMAG
700 mm, Релсова
2
res 07838560e98804d07fd230910c2cc69f
Einhell TC-TC 800
Най-добрата електрическа машина за рязане на плочки
Цена EMAG
800 W, 2950 RPM, -45° – 45° ъгъл на рязане
3
res 7810d6e888e8d6b25845a52caba61105
MTX 500 mm
Най-добрата машина за плочки 500 mm
Цена EMAG
500 mm, Релсова
4
res 6110867199e16242f49fcefb89cd6fca
Masterpiuma 63P3
Най-добрата професионална машина за плочки
Цена EMAG
Дължина на рязане 630 мм, Дълбочина на рязане 0-22
5
res 1c6f070a11a1496fe3096604ad55e394
Raider RD-TC02
Най-добрата машина за плочки на ниска цена
Цена EMAG
40 см, 1.49 кг

Ръчните резачки за плочки обикновено са по-бързи и удобни за използване, но са ограничени до правене на прави разрези. От друга страна, електрическите резачки за плочки отнемат повече време за рязане на плочки и изискват повече умения за използване, но могат да направят всички необходими срезове за работа.


Плочките могат да бъдат изработени от разнообразие от материали, включително керамика, порцелан, стъкло, цимент, мрамор и гранит. Те също така могат да се предлагат в различни дебелини, което прави изборът на подходяща резачка за плочки от ключово значение за успешното изпълнение на проекта.

Типът острие, което се използва от резачката, е от съществено значение за съответствието към вашия проект. Например, слабото острие може да не е достатъчно ефективно за рязане на дебели гранитни плочи.

Затова е важно вашата резачка да разполага със здрав диамантен диск. Вижте коя е на-добрата професионална машина за плочки и такава за любители.

Най-добрата машина за плочки


1

Машина за рязане на плочки MTX PROFESSIONAL

Най-добрата ръчна машина за рязане на плочки

MTX PROFESSIONAL

EMAG
700 mm, Релсова

След проведен преглед и анализ, е важно да отбележим машината за рязане на плочки MTX PROFESSIONAL с дължина на релсата 700 мм, която предлага изключителна функционалност и надеждност.

Тази модел разполага с уникална I-образна шина, изработена от специална легирана стомана, която служи като единствена водеща релса. Каретката, обхващаща релсата от двете страни, се движи чрез сачмен лагер, като специалните болтове регулират луфта между тях, осигурявайки максимална устойчивост при рязане.

Освен това, гладкото движение на каретката по релсата гарантира прецизност и лесно използване. Алуминиевата основа на машината осигурява стабилно позициониране и устойчивост при работа.

Мнения: „Много добра машина,заслужава си парите до стотинка,реже много добре за сега“, „Много удобен продукт и почти перфектно рязане. Минус е, че ролквия резец бързо се поизхаби, но той може да се сменява.“ – EMAG

2

Машина за рязане на плочки Einhell TC-TC 800

Най-добрата електрическа машина за рязане на плочки

Einhell TC-TC 800

EMAG
800 W, 2950 RPM, -45° – 45° ъгъл на рязане, Диск 180 мм x 25,4 мм

След като изпробвах машината за рязане на плочки Einhell TC-TC 800, мога с увереност да споделя впечатленията си за този модел. Машината разполага с мощен двигател от 800 вата, който осигурява високи обороти от 2950 RPM, гарантирайки ефективно и бързо рязане.

Най-впечатляващата характеристика на машината е нейната маса от неръждаема стомана с размери 395 x 385 мм, която е здрава и лесна за почистване. Паралелният ограничител и линията осигуряват прецизно водене на режещия диск, като гарантират абсолютно прави срезове.

Освен това, ъгловият ограничител може да се регулира от -45° до +45° градуса, което предоставя голяма гъвкавост при работа с различни ъгли на срязване. Максималната височина на рязане при 45° градуса е 14 мм, а при 90° градуса – 34 мм.

Интегрираният воден резервоар осигурява ефективно охлаждане на острието, което предпазва от топлинно увреждане, особено при продължителна употреба. Защитата на режещия диск предоставя необходимата безопасност по време на работа.

В комплекта включен диамантен режещ диск Ø 180 x Ø 25,4 мм, както и инструмент за смяна на дискове. Транспортната дръжка и обвивката на кабела улесняват мобилността и съхранението на машината след употреба.

Мнения: „Доволен съм. Напълно оправда очакванията ми.“, „Върши страхотна работа за майстори-любители,само да не ги мързи да промиват ваничката за водата по-често.Край на дишането на финния прах от плочките при „традиционното“ рязане с ъглошлайф.След края на домашния ремонт планирам да монтирам подходящ циркулярен диск за дребни дърводелски занимания. Силно препоръчвам при такова съотношение качество-цена.“ – EMAG

3

Машина за рязане на плочки MTX, 500 mm

Най-добрата машина за плочки 500 mm

MTX 500 mm

EMAG
500 mm, Релсова

След като прегледах машината за рязане на плочки MTX, мога да споделя впечатленията си за този модел. Тази машина на MTX е предназначена за непрофесионална употреба и е идеална за рязане на керамични плочки с дължина до 500 мм и дебелина до 14 мм.

Една от ключовите характеристики на тази машина е нейната водеща релса, изработена от неръждаема стомана с антикорозионно покритие, която осигурява стабилност и прецизност по време на работа.

Техническите параметри включват дължина на плота от 500 мм и дълбочина на рязане до 14 мм. Машината е със стилен дизайн в червено и черно, като теглото ѝ е 4.25 кг, което я прави лека и лесна за пренасяне и употреба.

4

Машини за рязане на плочки Masterpiuma 63P3

Най-добрата професионална машина за плочки

Masterpiuma 63P3

EMAG
Дължина на рязане 630 мм, Дълбочина на рязане 0-22

Masterpiuma 63P3 е високопрофесионална машина за рязане на плочки, която предоставя лесно, бързо и изключително прецизно рязане на различни видове фаянс, гранитогрес, теракота, клинкер и стъклокерамика. Тя е снабдена с функционалност за рязане под диагонал, като осигурява ефективност и точност благодарение на удобната дръжка, която позволява рязане чрез издърпване.

Важно е да се отбележи, че по време на работа с Masterpiuma 63P3 можете лесно да измерите размера и ъгъла на рязане на плочката с помощта на две измервателни скали, което гарантира изключителна прецизност.

Корпусът на машината е изработен от специална алуминиево-никелова сплав, която я прави здрава и надеждна, издържаща на различни атмосферни условия и натоварвания. Режещото колело е изработено от титан и е подсигурено от надраскване чрез специални гумени тапи.

За допълнително удобство и функционалност, машината е оборудвана с автоматична система за смазване, която осигурява плавно и безпроблемно рязане.

Мнения: „Супер е машината“ – EMAG

5

Машина за рязане на плочки Raider RD-TC02

Най-добрата машина за плочки на ниска цена

Raider RD-TC02

EMAG
Най-добрата машина за плочки на ниска цена

Машината за рязане на плочки Raider RD-TC02 е идеална за полу-професионална употреба, като предоставя удобство и ефективност при работа с плочки. С размер на работния плот от 400 мм и максимална дължина на рязане от същите размери, тази машина е подходяща за широк спектър от проекти.

Волфрамовото карбидно режещо колело гарантира прецизност и здравина при рязането на различни видове плочки. Техническите параметри включват тегло от 3 кг, което прави употребата и транспортирането на машината лесни и удобни.

С Raider RD-TC02 можете да бъдете сигурни във високото качество на резултатите, които постигате при всяко рязане на плочки.

6

Машина за рязане на плочки Vevor-V984

Най-добрата машина за плочки с лазер

Vevor-V984

EMAG
Най-добрата машина за плочки с лазер

Машината за рязане на плочки Vevor-V984 предоставя безупречно и прецизно рязане на широка гама от плочки, с вградения червен лазер, който ясно показва линията на рязане за постигане на точни резултати. Снабдена с 23 сачмени лагери, тази машина гарантира гладко и стабилно движение на режещата част.

Изработена от висококачествена неръждаема стомана и алуминий, машината за рязане на плочки Vevor-V984 е изключително здрава и надеждна. Инструментът е лек и лесен за употреба, с удължено рамо и противоплъзгащо покритие на дръжката за комфорт и контрол по време на работа.

Притежавайки плъзгаща глава с туба за масло и вложка с регулируем ъгъл до 45°, машината Vevor-V984 е идеална за професионални проекти с плочки. Тя включва също така и 3 регулируеми алуминиеви линии за точни измервания и 2 колела за лесно придвижване.

Със своя голям диапазон на дължина на рязане до 100 см и възможност за настройка на дебелината на рязане от 6 до 15 мм, тази машина предлага гъвкавост и прецизност за всякакви видове проекти с плочки.

7

Радиална машина за рязане на плочки Güde RFS 200

Най-добрата радиална машина за рязане на плочки

Güde RFS 200

EMAG
Най-добрата радиална машина за рязане на плочки

Радиалната машина за рязане на плочки Güde RFS 200 е надеждно и мощно оборудване за прецизно рязане на различни видове плочки. Снабдена с алуминиев стопер и лагерни водачи, тази машина осигурява стабилно и точно движение по време на работа.

Основните характеристики включват 4-канална система за водно охлаждане с вградена помпа, която подава вода за охлаждане както на режещия диск, така и на плочката, гарантирайки по-дълъг живот на инструмента и по-голяма ефективност при рязането.

Със своята водеща релса и възможност за наклон до 45° под ъгъл, машината предлага гъвкавост и прецизност при рязането под различни ъгли.

Машината работи със захранване от 230 V / 50 Hz и разполага с мощност от 3000 U / min. Максималната дължина на плочката, която може да се реже, е 520 мм, а максималният диагонал на плочката е 360 x 360 мм (диагонал). Максималната дебелина на плочката може да достигне до 30 мм при 90° и 25 мм при 45°.

В комплекта с машината са включени и диамантен диск за рязане, както и вграден GFCI прекъсвач за максимална безопасност по време на работа.

Коя е най-добрата машина за плочки в момента

Класация 2024
1Най-добрата ръчна машина за рязане на плочкиMTX PROFESSIONAL
2Най-добрата електрическа машина за рязане на плочкиEinhell TC-TC 800
3Най-добрата машина за плочки 500 mmMTX 500 mm
4Най-добрата професионална машина за плочкиMasterpiuma 63P3
5Най-добрата машина за плочки на ниска ценаRaider RD-TC02
6Най-добрата машина за плочки с лазерVevor-V984
7Най-добрата радиална машина за рязане на плочкиGüde RFS 200
най-добрата машина за плочки онлайн

Как да избера най-добрата машина за плочки?


Изборът на най-подходящата машина за рязане на плочки е ключов за успешното изпълнение на вашите проекти. Ето няколко фактора, които следва да вземете предвид, когато избирате машина за плочки:

 1. Вид на машината: Ръчни плочкорезачки: Подходящи за малки проекти и рязане на плочки с дебелина до 10 мм. Електрически плочкорезачки: По-мощни и прецизни, подходящи за по-големи проекти и рязане на плочки с различна дебелина. Водни плочкорезачки: Осигуряват най-прецизно рязане и минимално прах, но са по-скъпи и по-тромави.
 2. Мощност: За домашна употреба е достатъчна машина с мощност около 600-800 W. За професионална употреба е необходима машина с по-висока мощност – 1200 W или повече.
 3. Тип на материала за рязане: Различните машини за плочки са оптимизирани за рязане на различни материали като керамика, порцелан, стъкло, мрамор и гранит. Уверете се, че избраната машина е съвместима с материала, с който ще работите.
 4. Дължина и дебелина на плочката: Изберете машина, която има достатъчно голяма дължина на рязане и може да се справи с дебелината на плочките, които ще режете.
 5. Вид на острието: Проверете какво острие използва машината. Диамантените остриета са често предпочитани за рязане на твърди материали като гранит и мрамор.
 6. Обороти: Колкото по-високи са оборотите, толкова по-бързо ще режете плочките. Препоръчително е да изберете машина с обороти между 2500 и 4000 min-1.
 7. Удобство и преносимост: Оценете лекотата на употреба и преносимостта на машината. Важно е да бъде лесна за настройка и транспортиране до работното място.
 8. Допълнителни функции: Някои машини са оборудвани със специални функции като вградени лазери за прецизно рязане или системи за водно охлаждане, които могат да улеснят работата и да осигурят по-добри резултати.
 9. Качество и издръжливост: Изберете марка и модел с доказано качество и надежност, които ще ви осигурят дългосрочна употреба без проблеми.

След като вземете предвид тези фактори и сравните различните модели на пазара, ще можете да изберете най-подходящата машина за вашите нужди и проекти.

Ето няколко съвета, които да ви помогнат при покупката:

 • Прочетете отзиви за различни модели.
 • Сравнете цените в различни магазини.
 • Изпробвайте машината, преди да я купите.

Ако не сте сигурни коя машина е най-подходяща за вас, обърнете се към специалист в магазин за инструменти.

Видове машини

Рязането на плочки е важен етап от процеса на облицовка, който изисква прецизност и внимание към детайла. За да се справите с него, е необходимо да разполагате с подходящия инструмент.

На пазара се предлагат различни видове машини за рязане на плочки, всяка от които има своите предимства и недостатъци. В това ръководство ще разгледаме основните видове, за да ви помогнем да изберете най-подходящата за вашите нужди.

1. Ръчни машини за плочки:

 • Подходящи за: Рязане на плочки с дебелина до 10 мм, малки проекти.
 • Предимства: Лесни за работа, преносими, ниска цена.
 • Недостатъци: Не са подходящи за рязане на дебели плочки или за рязане под ъгъл.

Плочките се поставят във вътрешността на крика, където се извършва рязането. След това плочките се разбиват по мястото, където са отбелязани за рязане.

Ръчните резачки за плочки са по-лесни за настройка и употреба в сравнение с електрическите. Процесът включва поставяне на плочката в резачката, извършване на рязането, а след това използване на прекъсвач, който ще отдели плочката по ряза.

Някои по-твърди порцеланови плочки могат да бъдат трудни за рязане, затова е препоръчително да се използва изключително или издръжливо режещо колело, което може да проникне по-дълбоко в повърхността на плочката и да осигури по-лесно и точно рязане.

При керамичните плочки, по-дълбоката вдлъбнатина може да доведе до увреждане на глазурата, затова е предпочитателно да се използва колело с по-лека вдлъбнатина от 6 мм или 8 мм.

При рязане на стъкло е добре да се използва колело с дебелина 6 мм, като трябва да се избягва твърде силен натиск върху плочката, за да се предотврати напукване или оформяне на неравни ръбове.

Ръчните резачки за плочки имат своите предимства. Те са по-евтини от електрическите, лесно преносими и не изискват сложни умения за употреба, макар че е необходимо определено ниво на умения за правилното позициониране на плочките. Те са подходящи за проекти, които изискват много прави срезове или за работа в пространство, където използването на електрически инструмент е неудобно.

2. Електрически машини за плочки:

 • Подходящи за: Рязане на плочки с различна дебелина, по-големи проекти.
 • Предимства: Мощни, прецизни, бързи, могат да режат под ъгъл.
 • Недостатъци: По-висока цена, по-тежки, шумни.

Електрическите резачки за плочки са най-подходящи за проекти, които изискват рязане на плочки, което ръчните резачки не могат да осъществят. Външно те приличат на малък електрически трион. Диамантеното въртящо се острие реже плочката, докато водачът я държи права. За да се осигури, че плочката не се нагорещява и диамантеното острие остава остри и студени, около него се осигуряват водни пръски. Някои модели разполагат с воден резервоар, докато други могат да бъдат свързани с воден източник.

Електрическите резачки за плочки осигуряват изключително прави срезове. Ръководството за използване помага за точни настройки. С определено умение можете да изрязвате плочки в сложни форми. За разлика от ръчните резачки, които могат да режат само прави линии, електрическите резачки могат да извършват L-образни и U-образни срезове и вложки.

Електрическите резачки за плочки могат лесно да режат и по-твърди материали. Диамантеното острие може да се справи с най-твърдите видове плочки. Те са необходими, ако работите с плочки от естествен камък или желаете да създадете скосени срезове за външни ъгли.

В сравнение с ръчните резачки за плочки, електрическите са най-подходящи за големи проекти. Те предоставят по-голяма точност при рязането на всички видове плочки. Въпреки това настройката и подготовката на работната площ изискват време. Също така има ограничения, свързани с мястото, където можете да ги използвате, поради водната система за охлаждане на диамантените остриета.

Умението и размерът са основни недостатъци на електрическите резачки за плочки. Те обикновено са големи и изискват време, за да се научите как да ги настроите правилно. Също така е важно да се запознаете с процедурите за безопасност, преди да ги използвате. Тренирайте се да използвате електрическия трион, за да режете прави линии и да се запознаете с натиска и движението.

3. Водни машини за плочки:

 • Подходящи за: Прецизно рязане на плочки, минимално прах.
 • Предимства: Осигуряват най-прецизно рязане, минимално прах.
 • Недостатъци: Скъпи, тромави, изискват водно охлаждане.

Водните плочкорезачки са специализирани инструменти, предназначени за прецизно и ефективно рязане на плочки под вода. Те са често използвани в строителството и ремонтните дейности за обработка на керамични, порцеланови, мозайчни и други видове плочки.

Един от ключовите компоненти на водната плочкорезачка е диамантеното режещо острие. Това острие е снабдено с диамантени кристали, които могат да режат прецизно през различни материали за плочки без да ги пукнат или надраскат.

Основната характеристика на водните плочкорезачки е възможността за охлаждане на режещото острие с вода по време на работа. Това предотвратява прегряването на острието и позволява по-голяма прецизност при рязането. Водната система се поддържа чрез помпа, която подава вода към острието.

Някои модели водни плочкорезачки разполагат с вграден резервоар за вода, докато други могат да се свържат с воден източник чрез шлаух. Това предоставя гъвкавост за работа както в закрити, така и на открити места.

Водните плочкорезачки могат да бъдат ръчни или електрически, като електрическите модели често са предпочитани за по-големи проекти поради по-голямата им мощност и удобство при работа.

Освен вида на машината, при избора е важно да се съобразите и с други фактори, като:

 • Мощност: За домашна употреба е достатъчна машина с мощност около 600-800 W.
 • Обороти: Колкото по-високи са оборотите, толкова по-бързо ще режете плочките.
 • Размер на диска: За рязане на стандартни плочки (30×30 cm) е достатъчен диск с диаметър 200 mm.
 • Допълнителни функции: Водно охлаждане, лазерен водач, накланяща се глава.
 • Цена: Цените на машините за плочки варират от около 50 до 500 лева.
 • Марка: Изберете машина от доказана марка, която предлага гаранция и сервиз.

След като обмислите всички фактори, ще можете да изберете най-подходящата машина за рязане на плочки за вашите нужди.

В следващите раздели ще разгледаме подробно всеки вид машина, нейните характеристики, предимства и недостатъци. Ще ви дадем и практични съвети за работа с машините за рязане на плочки.

Често задавани въпроси

 1. Как да избера подходящата машина за рязане на плочки: ръчна или електрическа?
  • Ръчните машини за рязане на плочки са по-леки и компактни, подходящи за по-малки проекти. Електрическите машини са по-мощни и се използват за по-големи проекти.
 2. Как да определя размера на машината за рязане на плочки?
  • Размерът на машината зависи от размера и дебелината на плочките, които планирате да режете. Изберете машина, която може да приеме най-голямата плочка, която ще използвате.
 3. Как да разбера дали машината за рязане на плочки е подходяща за определен материал?
  • Много машини за рязане на плочки имат диамантени дискове, които са подходящи за различни материали като керамика, порцелан, мрамор и гранит. Въпреки това, за някои по-трудни материали може да се изисква специализиран диск.
 4. Какви функции следва да търся при избора на машина за рязане на плочки?
  • Важни функции включват дълбочина на рязане, размер на работната повърхност, вградена система за охлаждане, възможности за различни ъгли на рязане и функции за безопасност като защита от претоварване.
 5. Как да поддържам и поддържам машината за рязане на плочки?
  • Важно е да поддържате чистотата на машината, редовно почистване от прах и мазане на диамантения диск. Също така, трябва да регулярно проверявате и обслужвате машината, за да осигурите нейната правилна работа.
 6. Има ли специализирани машини за рязане на определени видове плочки?
  • Да, съществуват специализирани машини за рязане на големи форматни плочки, стъклени плочки и други специфични материали. Винаги проверявайте съвместимостта на машината с типа плочки, които ще използвате, преди да я закупите.

най-добрия пречиствател за въздух | най-добрите външни ролетни щори | Най-добрите Фотоволтаични Панели | Най-добрата Прахосмукачка за Пепел | Каква Парочистачка да си Купя и Кои са Най-добри

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0