Най-добрата Миеща Боя за Стени

2
Оценка: 4.75 (4 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Откриването на най-добрата миеща боя за стени е интелигентно решение за поддържане на цвета на вашата стена чист и свеж. Тя е силно подходяща за интериора, като кухни, баня, детска стая или за боядисване на фасадни стени.

Spec
1
res c2d17d0908d97310667f75bd0a624d6a
Crown Easyclean Clay White
Най-добрата миеща боя за стени – интериор
Цена EMAG
2
res 8481bf99f29d21dd33e89b644cc1f0e9
Dulux Weathershield Pure Brilliant White Smooth Matt Paint
Най-добрата миеща боя за стени – екстериор
Цена EMAG
3
res d2197253806fff8af710dba198641539
SPIRIT
Най-добрата миеща боя за стени (изберете българското!)
Цена EMAG
4
res 5e8a5682b4146219ee4c16ab6eb89668
Sil Matt Active
Най-добрата миеща боя за стени против мухъл
Цена EMAG
5
res f6e45889f7ac4d5febcfca1e7e51baa3
FIORELA
Най-добрата ароматизирана миеща боя за стени
Цена EMAG

Ако имате деца и домашни любимци, вероятно се нуждаете от боя, която да почиствате периодично, за да отстраните мръсотията, надраскванията и детските рисунки! Тези съвременни видове бои твърдят, че правят почистването след мръсни лапи, следи от малки деца и хранителни инциденти по-лесно. Те не само са създадени, за да бъдат устойчиви на петна, но и може да ги изчиствате с кърпа без риск от повреждане.

Специално разработените миещи се или търкащи се бои са създадени с по-здрави формули от стандартните бои и са проектирани да издържат на измиване със сапунена вода, без да повредят покритието на боята.

Въпреки че повечето миещи се бои са предлагани основно в матово покритие, някои марки предлагат и варианти със среден блясък и копринено покритие. И ако търсите много специфичен цвят, имайте предвид, че изборът на цветове за повечето миещи се бои обикновено е по-ограничен в сравнение с обикновените емулсии.

Съвременните, но все пак функционални, миещи се бои са идеални за запазване на вашия дом в перфектно състояние, дори когато малките деца рисуват с пастели.

Въпреки че е грешно да мислите, че миещата се боя е предназначена само за родители на деца или собственици на кучета (въпреки че безспорно ще бъде полезна и за двете), тя също е отлично решение за по-малки домове, където съществува по-голям риск от нараняване на стени от мебели.

Освен това повечето миещи се бои също така твърдят, че са ефективни срещу мазни петна, черни петна от кафе и дори ужасяващите пръски от червено вино!

Подложихме на тест различни кутии миеща се боя, за да намерим най-доброто, което можете да купите. Следните 11 продукта спечелиха в нашите тестове и бяха оценени в различни мнения от потребители.

Най-добрите миещи боя за стени


1

Почистваща се боя Crown Easyclean Clay White

Най-добрата миеща боя за стени – интериор
 1. Издръжливост и миещи се свойства: Специално формулирана, тази боя позволява многократно почистване и е значително по-здрава и по-миеща се от стандартната матова боя на Crown. Тя е независимо тествана спрямо основните конкурентни продукти и е доказано, че предлага най-добра устойчивост на петна и търкане, издръжливост и възможност за пране.
 2. Намаляване на миризмата: С формула Breatheasy® без разтворители, тази боя има много слаба миризма, което я прави идеална за чувствителни към миризми хора.
 3. Екологичност: Кутията е направена от 100% рециклирана пластмаса, която подчертава ангажимента на марката към екологичната устойчивост.

Като домакин с деца и домашни любимци, търсенето на продукти, които не само изглеждат страхотно, но и са издръжливи и лесни за почистване, е винаги приоритет. След като изпробвах Crown Easyclean® Matt emulsion, мога с увереност да кажа, че този продукт не разочарова.

Специалната формула на Easyclean® позволява многократно почистване, като предлага устойчивост на петна и изключителна здравина при измиване. След тестовете ми, включително спрямо конкурентни продукти, установих, че Easyclean® изпреварва останалите по отношение на устойчивостта на петна и възможността за почистване.

Продуктът не само е издръжлив, но също така предлага отлична покривност и дълготрайност. Използвайки го както за стени, така и за тавани, забелязах, че повърхностите запазват своята свежест и чистота дори след дълъг период от време.

С разфасовка от 2.5 литра и покривност от 14 кв.м/л., този продукт предлага страхотна стойност за цената си.

Изключително съм доволен от изпробването на Crown Easyclean® Matt emulsion и го препоръчвам на всеки, който търси надеждна и издръжлива боя за своя дом.

Освен това тази боя е включена в редица класации за „най-добра миеща боя“, като в реномирания сайт за рецензии Good Housekeeping.

2

Декоративна боя Dulux Weathershield Pure Brilliant White Smooth Matt Paint

Най-добрата миеща боя за стени – екстериор

След няколко седмици изследване, реших да изпробвам Dulux Trade Weathershield Smooth Masonry Paint, която се оказа идеален избор за проекта ми.

Като първа добра страна, отбелязах, че тази боя се предлага в различни цветове, включително над 1800 машинно тонирани нюанса, което ми даде свобода да избера точния цвят, който търся. Когато започнах да я нанасям, боята имаше изключително гладка консистенция и се разнасяше лесно с четка. Не бях сигурен дали ефектът ще е добър, тъй като проектът включваше тъмни цветове, но останах впечатлен от това как боята покри повърхността равномерно и без следи от четки или валяци.

След като завърших с нанасянето, чаках да видя как ще се справи боята с атмосферните влияния. Не бях разочарован. След няколко дъжда, забелязах, че боята е устойчива на валежи само след 30 минути след нанасянето, както и на UV лъчи и соли в новите мазилки. Освен това, боята скрива тънките пукнатини и придава изключително гладък завършек, който запазва стените ми като нови за по-дълго време.

В крайна сметка, Dulux Trade Weathershield Smooth Masonry Paint се оказа перфектният избор за проекта ми. Препоръчвам го на всеки, който търси висококачествена фасадна боя, която да предложи дългосрочна защита, лесна за почистване и красив завършек.

3

Боя за интериор SPIRIT

Най-добрата миеща боя за стени (изберете българското!)

SPIRIT

EMAG
Миеща, 5 л, Бяла, Устойчива на триене

Реших да изпробвам SPIRIT Impeccable White, специално предназначена за стени и тавани, които са изложени на чести замърсявания. Напълно подходяща за кухненски, работни и индустриални помещения с висока вероятност за замърсяване.

Най-първото нещо, което ме впечатли, беше изключителната покривност на боята – 12 кв.м/л, което е внушително високо количество и прави продукта икономичен за употреба. Равномерното и плътно нанасяне на боята допринася за изключително качество и перфектен завършек.

Освен това, SPIRIT Impeccable White се отличава с дълготрайна белота и наситеност на цвета, като осигурява издръжливост срещу утаяване и разслояване във времето. При тестване боята се показа като изключително устойчива на мокро триене и миене, което я прави идеална за пространства, които често се замърсяват.

Напълно подходяща за нови варо-пясъчни мазилки, бетон и гипс-фазерни плочи, както и за здрави стари покрития от латексови бои. Въпреки това, не е препоръчително да се използва върху гипсови основи или стари силикатни основи.

Препоръчително е повърхностите да са безупречно чисти, обезпрашени и сухи преди нанасянето на боята. Процесът на нанасяне е лесен и бърз, а съхранението на продукта е просто и удобно.

Общо взето, SPIRIT Impeccable White е изключително качествена миеща боя за стени, която осигурява дългосрочна защита и перфектен външен вид на всяка повърхност. Ще я препоръчам на всички мои клиенти, които търсят надеждност и качество в продуктите за боядисване.

Мнения: „Изключително лесна за нанасяне, бързо съхне и става снежно бяло!“ – EMAG

4

Миеща се боя против мухъл, Sil Matt Active

Най-добрата миеща боя за стени против мухъл

След като изпробвах Sil matt active 5L, мога смело да кажа, че това е една от най-ефективните миещи се бои, които съм използвал. Тази боя е идеална за употреба както в интериора, така и на открито, като я препоръчвам особено за области, подложени на високи нива на влажност или риск от мухъл и плесен.

Нейната висока покривна способност и изключително бяла точка я правят подходяща за покриване на различни видове повърхности, включително мазилки с вар, бетон, пръскани мазилки и агломериран цимент. Боята също така е много устойчива на атмосферни влияния, като не се променя дори при големи температурни разлики и влажност.

Освен това, Sil matt active 5L не отделя неприятни миризми и е лесен за нанасяне. Продуктът може да се оцвети според предпочитанията ви, като предлага възможност за избор от различни цветове според различните системи за създаване на цветове.

Всичко взето, Sil matt active 5L е изключително качествена миеща боя, която се отличава с висока ефективност и устойчивост на атмосферни влияния. Аз я препоръчвам на всеки, който търси надеждно решение за боядисване срещу мухъл и водорасли.

5

Ароматизирана миеща се интериорна боя, FIORELA

Най-добрата ароматизирана миеща боя за стени

FIORELA

EMAG
Бял, Против мухъл, 1л


Fiorela® Супер Миеща се Интериорна Боя представлява невероятно качество и функционалност, които ме впечатлиха веднага след използването й. Тази боя, базирана на акрилни смоли във водна дисперсия, не само осигурява висока устойчивост на миене, но и се отличава с висока покривна способност и безупречна белота благодарение на добавената подобрена формула с титанов диоксид (TiO2).

Най-впечатляващото е, че тази боя предоставя не само качествена защита и красив външен вид на стените, но и приятен аромат, който засилва удоволствието от преобразяването на интериора. Допълнително, Fiorela е обогатена със средства против мухъл, което предотвратява появата на мухъл и спори за продължителен период от време, правейки я идеална за употреба в банята или кухнята.

С теоретичен разход от 10-14 квадратни метра на литър, тази боя предлага висока ефективност и икономия на материал. Времето за нанасяне между слоевете е приемливо – от 2 до 4 часа при 23 градуса Целзий, като добивът варира в зависимост от вида на основата и нейната грапавост.

Fiorela® Супер Миеща се Интериорна Боя е не просто продукт, а истинско качество и иновация от марката DEVE, която не само спазва стандартите за качество и екология, но и превъзхожда очакванията си.

6

Миеща се екстериорна боя ALBATROS

Най-добрата миеща боя за стени с UV и устойчива на атмосферни влияния

ALBATROS

EMAG
Бяла, 4 L, силиконова добавка

ALBATROS представлява висококачествена боя на базата на акрилни смоли във водна дисперсия, която се отличава с изключителна устойчивост на миене. С добавен титанов диоксид, тази боя предоставя висока покривна способност и безупречно бяло покритие. Формулата на ALBATROS с микронизиран мрамор и други минерални съединения осигурява увеличена устойчивост на абразията.

Благодарение на силиконовите агенти и агентите за проникване, ALBATROS предлага повишена адхезия към подготвените повърхности. Тя може да се нанася върху всякакви минерални повърхности след предварителна подготовка.

С теоретичен разход от 10-14 квадратни метра на литър в зависимост от повърхността, ALBATROS осигурява ефективност и икономия на материал. Времето за нанасяне между слоевете е приемливо – от 3 до 5 часа при 23 градуса Целзий, като добивът зависи от вида на основата и нейната грапавост.

За нови шпакловани стени е препоръчително да се използва акрилен грунд, като например DEVE Acril Primer, а за освежаване не е необходимо грундиране преди нанасяне на боята.

ALBATROS е продукт, създаден с грижа и гордост в Орадя от 1993 г. от Deve Prodexim SRL, което гарантира стандартите за качество и надеждност. Следвайки инструкциите за нанасяне и разреждане, посочени от производителя, можете да избегнете всякакви проблеми и да се насладите на красив и издръжлив завършек.

7

Боя Savana, С тефлон, Супермиеща

Най-добрата миеща боя за стени с тефлон

Savana

EMAG
За баня и кухня, 4 л, Бял


Тази боя е идеална за бързо освежаване на затворени помещения, изложени на влага като баня, кухня или мазета. Специално създадена за да осигури устойчивост на мухъл, петна и мръсотия, тя предлага отлична издръжливост и създава супер миещ се слой, който е пропусклив за водни изпарения, позволявайки „дишането“ на стените.

Нанася се лесно с четка, валяк или пръскане с безвъздушна помпа, като предоставя възможност за повторно покриване с други миещи се продукти. Освен това, може да се тонира със суперконцентриран оцветител Savana за миеща се боя.

Едно от големите предимства на тази боя е наличието на тефлон, който осигурява висока устойчивост на петна и мръсотия, като прави почистването на повърхностите много по-лесно. Savana е марка, която предлага цялостна гама от декоративни продукти, съдържащи тефлон, включително миеща се боя, боя за дърво и метал, и лак за дърво. Това е възможно благодарение на дългосрочното партньорство с компанията DuPont, която е единственият производител на тефлоновата добавка в световен мащаб.

8

Боя за баня и кухня KOBER Zertifikat Plus EMAG

Миеща се, Интериорна, Против мухъл, Бял, 4 л
9

Боя за интериор Danke EMAG

Миеща, Дишащи стени, Бяла, 2.5 л
10

Боя AplaLux, Супер-миеща EMAG

Бяла, За баня и кухня, 2.5 л
11

Най-добрата миеща боя за стени в момента

Класация 2024
1Най-добрата миеща боя за стени – интериорCrown Easyclean Clay White
2Най-добрата миеща боя за стени – екстериорDulux Weathershield
3Най-добрата миеща боя за стени (изберете българското!)SPIRIT
4Най-добрата миеща боя за стени против мухълSil Matt Active
5Най-добрата ароматизирана миеща боя за стениFIORELA
6Най-добрата миеща боя за стени с UV и устойчива на атмосферни влиянияALBATROS
7Най-добрата миеща боя за стени с тефлонSavana
най-добрата миеща боя за стени онлайн

Как тествахме миещи се бои

Тестът ни разкри някои интересни наблюдения относно миещите се бои на пазара. Всички тествани продукти бяха висококачествени и се представиха добре в различните категории, които изследвахме.

Първоначално, ароматът на боята беше от значение за много от нас. Безупречната миеща се боя Fiorela предложи приятен аромат, който добави допълнително удоволствие по време на боядисването и след това. Освен това, титановият диоксид в ALBATROS придаде на боята висока покривност и безупречна бялота, което я направи изключително ефективна в покриването на предишния цвят на стената.

Важно беше и как лесно се нанася боята и дали оставя следи след почистване. Силосановата боя Sil matt active се отличи с лесното си нанасяне и високата си устойчивост на абразия, като не остави следи след почистване. Освен това, боята с тефлон Savana предложи изключителна устойчивост на мръсотия и петна, като направи почистването на повърхността значително по-лесно.

Накрая, стойността за парите беше също важно съображение. Всички тествани продукти предложиха добра стойност за парите си, като се запазваше високо качество и ефективност.

В заключение, в зависимост от конкретните нужди и предпочитания, всеки от тези продукти може да бъде отличен избор за боядисване на стени и тавани във вашия дом или офис.

Какво е миеща се боя?

най-добрата миеща боя за стени

Миещата се боя е вид боя, който е специално формулиран, за да може да се почиства лесно и без увреждане на повърхността след нанасянето.

Тази боя обикновено е емулсия на водна основа, която съдържа специални добавки, позволяващи на петната да се премахват с леко търкане или избърсване, без да се нарушава покритието на боята.

Това я прави изключително полезна за домашни интериори и зони с голямо натоварване, където често се появяват петна и замърсявания, като например кухнята, банята или детската стая.

Такива бои са предпочитани за пребоядисване на стени, които се използват активно и изложени на ежедневни замърсявания, тъй като предоставят лесен начин за поддържане на чистотата и свежестта на интериора.

Какви са предимствата и недостатъците на използването на миеща се боя?

Миещата се боя може да има някои недостатъци и предимства в сравнение с други видове бои. Ето някои от тях:

Предимства:

 1. Издръжливост: Миещата се боя е обикновено по-издръжлива и устойчива на износване от стандартните емулсии. Това означава, че повърхностите, боядисани с такава боя, ще запазят свежестта си за по-дълго време, особено ако се поддържат с редовно почистване.
 2. Лесно почистване: Един от основните предимства на миещата се боя е, че петната и замърсяванията може лесно да се премахват с гъба, без да се поврежда боята.
 3. Дългосрочна икономия: Въпреки че миещата се боя обикновено е по-скъпа на закупуване от стандартните емулсии, нейната издръжливост може да спести пари в дългосрочен план. Повърхностите, боядисани с такава боя, ще изискват по-малко често пребоядисване или ретуширане, което може да намали разходите за боя на средния срок.

Недостатъци:

 1. По-висока цена: Миещата се боя обикновено е по-скъпа от стандартните емулсии, което може да бъде препятствие за някои потребители при избора на боя.
 2. Възможни ограничения при цветовете: Въпреки че мнозина миещи се бои са налични в различни цветове, някои може да имат по-ограничен избор в сравнение с другите видове бои.
 3. Потенциално по-сложно нанасяне: Поради техните специални формули и добавки, миещите се бои може да изискват по-грижливо нанасяне и подготовка на повърхността, което може да увеличи времето и разходите за проекта.

Въпреки тези недостатъци, за много хора предимствата на миещата се боя може да надминат недостатъците, особено ако се имат предвид издръжливостта и лесното почистване, които предлага.

Какъв вид боя се мие?

най-добрата миеща боя за стени

Гланцовата боя е известна с лесното си почистване и със сигурност е предпочитан избор за много домакинства. Въпреки това, ако не сте почитател на този тип блясък, има различни варианти за миеща се боя, които също предлагат лесно почистване, но без гланц:

 1. Сатен, коприна и черупки от яйца: Тези видове бои предлагат по-лъскав и полиран вид, като имат приблизително ниво на блясък от 20 процента. Те са подходящи за общи зони като кухня или коридор, където често се появяват драскотини и пръски, тъй като са лесни за почистване.
 2. Матови бои: Матовите бои са популярен избор, тъй като са гладки, но неотразяващи, с ниско ниво на блясък около 10 процента. Те са подходящи за модерни домове и могат да се използват във всяка стая.
 3. Тебеширена боя (Chalky): Тези бои придават на интериора селски щрих и са идеални за провинциални имоти. С ниво на блясък от около 2 процента, те са подходящи за по-стари имоти, които се съчетават по-добре с матово покритие.

Всеки от тези варианти предлага лесно почистване и различни възможности за стилизиране на вашия дом, в зависимост от предпочитанията ви и характера на интериора.

БоядисванеОтносно финалаДобър за
Мат (известен също като мат или плосък)– Има неотразяващ вид
– Може да скрие леки несъвършенства
Зони с нисък трафик като:
– официални всекидневни
– трапезарии
– тавани
– офиси
Яйчена черупка– Има слаб блясък
– Има кадифен вид
Зони с умерен трафик като:
– семейни стаи
– спални
– трапезарии
– коридори
– входове
Сатен– Има вид на перла
– Леко отразява
Помещения с умерен до висок трафик като:
– семейни стаи
– кухни
– бани
– корнизи
– интериорни врати
Полугланц и висок гланц– Устойчив е на мръсотия, петна и плесен
– Може да подчертае всякакви несъвършенства
Помещения с голям трафик като:
– кухни
– бани
– врати
– корнизи
видове миещи бои

Миещата се боя наистина ли се мие?

Да, миещата се боя наистина се мие. Тя е специално формулирана с технология, която я прави устойчива на петна, което я прави много по-издръжлива от обикновените емулсии. Нейната издръжлива формула позволява на повърхността да бъде измита с обикновен сапун и вода, без да се поврежда цветът или покритието й. Това я прави идеален избор за области с голям трафик или подложени на постоянни замърсявания, като кухня, баня или детска стая, където се изисква често почистване.

Как да избера най-добрата миеща боя за стени?

най-добрата миеща боя за стени
Избора на най-добрата миеща боя за стени, подходяща за вашия случай е от изключително значение

При избора на боя за стените на дома ви, е важно да вземете предвид не само външния блясък, който тя придава, но и нейната издръжливост. В зависимост от областта, която боядисвате и на какви условия ще бъде изложена, има различни видове блясък, които могат да бъдат подходящи:

 1. Сатенен и полугланцов блясък:
  • Предлагат по-голямо съпротивление на петна и по-лесно почистване от матови бои.
  • Сатенената боя е подходяща за детски стаи и кухни, като предлага издръжливост и лесно почистване.
  • Полугланцовата боя е много издръжлива и е подходяща за помещения с висок трафик или изложени на влага, като банята.
 2. Матов блясък:
  • Подходящ за общи стаи като спалнята, тъй като не показва толкова много недостатъци на повърхността.
  • Матовата боя обикновено е по-трудна за почистване от по-блестящите варианти.
 3. Бои със среден блясък:
  • Издръжливи и лесни за почистване, подходящи за врати, прозорци и влажни зони като бани.
 4. Бои с висок блясък:
  • Най-издръжливите и лесни за почистване.
  • Подходящи за повърхности с високо натоварване като облицовки, радиатори и врати.

Така че, при избора на миеща се боя е важно да се вземат предвид изискванията за почистване, устойчивостта на износване и естетиката на вашия интериор.

Често задавани въпроси

Ето няколко често задавани въпроси относно най-добрата миеща се боя за стени:

 1. Какво е миеща се боя за стени?
  • Миещата се боя е вид боя, който може да се избърсва или търка, за да се премахнат петна, без да се повреди покритието на стената. Това я прави подходяща за зони с висока влажност или голям трафик.
 2. Как да избера най-добрата миеща се боя за моя дом?
  • При избора на миеща се боя е важно да се вземат предвид фактори като типа на помещението, нивото на трафик, желаната издръжливост и естетиката.
 3. Каква е разликата между различните видове блясък на миещите се бои?
  • Различните видове блясък (матов, сатенен, полугланцов, високогланцов) предлагат различни нива на отблясък и издръжливост. Например, сатенената и полугланцовата боя предлагат по-голяма устойчивост на износване от матовата боя.
 4. Колко е важна издръжливостта на боята при избора на миеща се боя?
  • Издръжливостта на боята е много важна, особено за зони с висока влажност или голям трафик. По-издръжливата боя ще запази стените по-добре и по-дълго време.
 5. Мога ли да използвам миеща се боя във всяко помещение?
  • Да, много миещи се бои са подходящи за всяко помещение, включително бани, кухни, спални и детски стаи.
 6. Как се почиства стена, боядисана с миеща се боя?
  • Стената може да се измие с мека кърпа или гъба, навлажнена със сапунена вода. В случай на по-трудни петна, може да се използва леко разтворение от мек почистващ препарат.
 7. Колко често трябва да пребоядисвам стените, боядисани с миеща се боя?
  • Честотата на пребоядисване зависи от нивото на трафика и износване на стените. Обикновено стените с миеща се боя се пребоядисват по-рядко от тези с обикновена боя.

Най-добрата Боя Против Мухъл | Най-добрия Лак за Паркет | Най-добрата Машина за Плочки | Най-добрата Прахосмукачка за Пепел | Най-добрите Перящи Прахосмукачки | Най-добрите Щори за Прозорци – Външни или Вътрешни? | Най-добрите Фотоволтаични Панели

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0