8 от Най-добрите камери за видеонаблюдение 2024

6
Оценка: 5 (1 глас)

Тествахме най-добрите камери за видеонаблюдение и домашна сигурност на пазара. От Wyze до Arlo, ние ще ви помогнем да намерите перфектната камера, която да отговори на всичките ви нужди за сигурност на дома, бизнеса и всяко място, което искате да е „под око“.

Коя е най-добрата камера за видеонаблюдение?

С толкова много опции за охранителни камери може да е трудно да намерите правилната за вашето пространство. Въз основа на нашите тестове ние определихме Wyze като най-добрия избор на камера за домашна сигурност като цяло, с много полезни функции на разумна цена.

Wyze е създаден за вътрешна и външна употреба и е на по-ниска цена от много охранителни камери на пазара.

Въпреки че Wyze е настоящият фаворит на Сравни Цени на пазара, може да има други камери, по-подходящи за вашите специфични нужди, поради което тествахме десетки камери за домашна сигурност и съкратихме всичко, което сме научили, в този списък с най-добрите камери за видеонаблюдение.

Ако искате напълно безжична опция, препоръчваме Arlo. И ако искате камера, която може да освети нощта или поне вашата веранда, ние харесваме Eufy S330.

По-долу ще намерите най-добрата камера за видеонаблюдение във всяка основна подкатегория.

Някои са сравнително прости, със сензор за движение, който изпраща насочено известие към вашия смартфон, когато засече движение, докато други идват с функции като професионално наблюдение и съхранение в облак, които ви предпазват от необходимостта да преглеждате часове кадри.

Независимо от вашите нужди, можете да намерите задоволителна домашна охранителна камера от опциите по-долу. (Ние периодично актуализираме този списък с най-добри камери за домашна сигурност.)

Неща, които трябва да имате предвид

Опции за съхранение на запис

Възможността за съхраняване на записи в камерата е често срещана, но ние препоръчваме запазване на видео в облака, за да може да бъде достъпно, ако захранването спре.

Ограничения на изображението

Wi-Fi камерите могат да уловят действие близо до къщата ви, но лицата и регистрационните табели може да са неясни – дори страхотните камери може да са размити на разстояние около 6 метра.

Загриженост за поверителността

Повечето компании ще споделят вашите записи, ако получат съдебно разпореждане или преценят, че е спешно. Проверете вашата политика за поверителност и/или изберете устройства с криптиране от край до край.

Конкретни сигнали

Всички интелигентни камери могат да откриват движение, но някои също могат да направят разликата между човек, домашен любимец, кола или пакет и да записват или изпращат известия кое от тях е важно за вас.

Най-добрите камери за домашна сигурност за 2024 г

Най-добрите камери за видеонаблюдение като цяло – Wyze Cam

Wyze Cam V3 Spotlight Kit

88,54
emag
Водоустойчив Защита против прегряване Детектор за движение Night Vision

Wyze Cam се откроява със своята гъвкавост, подходяща както за вътрешна, така и за външна употреба, заедно с рентабилните си цени и безплатни опции за съхранение в облак. С ниската си цена и с впечатляващ резултат от ревюта 8,5, тази камера е не само отлична бюджетна опция за сигурност, но и висококачествена камера като цяло.

Основните функции включват HD видео качество за поточно предаване на живо, засичане на движение, нощно виждане, удобно приложение и забележително предимство: 14 дни безплатно облачно съхранение, базирано на движение. За тези, които предпочитат локално съхранение на видео, охранителната камера Wyze включва вграден слот за microSD карта (microSD карта се продава отделно).

Тази домашна охранителна камера се интегрира безпроблемно с Amazon Alexa и Google Assistant, позволявайки гласови команди. Тя може да се похвали със зона за откриване на движение и способността да разпознава и да ви предупреждава за определени честоти, като аларми за дим. Освен това, за тези, които търсят цялостна система за домашна сигурност, Wyze предлага други камери, които могат да бъдат свързани помежду си.

Най-добрата безжична външна Wi-Fi камера за видеонаблюдение – Arlo

Arlo Essential Spotlight

190,63
emag
Безжична сигурност, 1080p видео, цветно нощно виждане, двупосочно аудио, безжична, WiFi връзка

Съвместими с: Amazon Alexa, Apple HomeKit (със съвместима базова станция), Google Home, IFTTT, Samsung SmartThings

Arlo предлага оптимална комбинация от детайлно видео представяне, специализирани предупреждения и лесна инсталация.

За запис на клипове и разпознаване на хора, домашни любимци, пакети и превозни средства, се изисква абонамент за Arlo Secure. Въпреки това, камерата осигурява ясно 2K видео както денем, така и през нощта, включително цветно видео при слаба осветеност.

Arlo може да записва до пет минути непрекъснато движение, но при честа употреба батерията може да се изтощи бързо — препоръчително е зареждане около веднъж месечно. Освен това, устройството предоставя опция за запис 24/7, но активирането й включва допълнителни разходи за абонамент.

В обобщение, Arlo предлага едни от най-добрите камери за видеонаблюдение, подходяща за повечето потребители.

Тази камера попада, като най-добра безжична външна камера в редица други ревю прегледи, а именно – CNN, The New York Times, CNET и др.

Най-добра външна цялостна система от камери за видеонаблюдение – EufyCam

EufyCam 3 S330, 4K Ultra HD

1383,60
emag
Комплект за видеонаблюдение с 3 камери, Соларно зареждане, BionicMind™, Nightvision, Homebase 3

Eufy осигурява стабилно осветление, пълен набор от функции и вградено хранилище, елиминирайки необходимостта от абонаментен план за заснемане, съхраняване или гледане на видеоклипове (въпреки че това е за сметка на известна точност на разпознаване на обекти в сравнение с абонамента камери).

Камерата Eufy може да се похвали със 130-градусово зрително поле, включително интелигентни сигнали за откриване на хора. Отличителната характеристика е вграденото му хранилище от 4 GB, което елиминира необходимостта от какъвто и да е абонаментен план.

Когато видео хранилището е пълно, можете ръчно да изтриете съхранените клипове или да позволите на Eufy автоматично да премахва най-старите видеоклипове, за да освободи място за нови, рационализирайки управлението на съхранението, без да изисква постоянното ви внимание.

Количеството, което камерата ще съхранява, зависи от това колко често се задейства. След почти месец на тестване, Eufy все още разполага с 700 мегабайта свободно пространство за съхранение.

Въпреки това, приложението Eufy Security не е толкова интуитивно за използване, както други тествани приложения. Откриването на местата на определени настройки и тяхната корекция не винаги е ясен процес.

Относно откриването на обекти, въпреки че добро, то не беше толкова точно. В някои случаи беше отбелязана грешно като човек моят английски булдог. Освен това, не можах да включа всяка категория отделно, като например „само за хора“ или „само за превозни средства“. Опциите в приложението предлагат само за „хора“ или за всичко, включително превозни средства, домашни любимци и други движещи се обекти, като клон на дърво от вятъра.

Най-добрите соларни камери за видеонаблюдение –  FipTec

FipTec LS01 Pro

190,80
emag
Соларна Смарт Камера за Външен Монтаж, WiFi, Full HD 1080p, Водоустойчива, Нощно Виждане до 20м, Детектор за Движение и Телефонни Известия, Двупосочна Аудио Връзка, Управление за Android и iOS


Една от най-добрите камери за видеонаблюдение е именно Соларната Смарт Камера за Външен Монтаж FipTec LS01 Pro, която предоставя редица функции и удобства:

 • WiFi функционалност: Работи на 2.4GHz WiFi мрежа, като предлага удобство за свързване и управление чрез безплатно приложение за телефон.
 • Full HD 1080p видео: Осигурява висококачествено изображение, което поддържа четирикратен зуум за по-добра видимост.
 • Двупосочна аудио връзка: Позволява ви да чуете звуци от околната среда и да говорите през камерата.
 • Засичане на звук и движение: Камерата реагира на звукове и движение, изпращайки ви известия директно на телефона.
 • Соларен панел: Иновативното соларно захранване осигурява енергия и зареждане на батериите дори в условия на дъжд и облачно време.
 • Нощно виждане до 20м: Инфрачервен нощен режим за ясно виждане в тъмното на разстояние до 20 метра.
 • Директни телефонни известия: Получавайте бързи известия при активация на засичане на движение или звук.
 • Слот за карта памет: Възможност за запис на събития на карта памет за допълнителна сигурност и архивиране.

Тази соларна камера предлага безжична и умна система за външно видеонаблюдение, която може да бъде използвана без нужда от кабели и с възможност за използване на енергия от слънцето.

Най-добрата вътрешна камера за видеонаблюдение – Ring

Ring Indoor Cam

374,52
emag
Камера за наблюдение с пръстен, Full HD 1080P, вътрешна, телефонна връзка, нощно виждане, Wi-Fi

Ring Indoor Cam е компактна вътрешна камера за наблюдение с висока разделителна способност от 1080p. Тя осигурява защита на закрито, като ви позволява да следите дома си от вашия телефон или таблет. С известия при всяко засичане на движение, можете лесно да влезете в контакт със събитията в реално време.

Главни характеристики:

 • Full HD 1080p видео
 • Сензор за движение
 • Възможност за слушане и говорене
 • Лесен монтаж
 • Съвместимост с Wi-Fi
 • Поддържане на приложение за управление

Ring Indoor Cam е подходяща за поставяне в различни части на дома, покривайки всеки ъгъл и осигурявайки ви сигурност и спокойствие, дори когато не сте у дома.

Smart TP-Link Tapo C100

48,99
emag
Камера за наблюдение, Night Vision, Full HD 1080P, Датчик за движение, Звукова и светлинна аларма, Two-Way Audio, Режим Privacy, Локално съхранение IP Wi-Fi

TP-Link Tapo C100 е интелигентна камера за наблюдение, предлагаща различни функционалности и удобства:

 • Сензор за движение: Изпраща ви известие при откриване на движение и ви позволява да преглеждате записи за по-подробен преглед. Персонализирайте зоните за откриване на движение.
 • Нощно виждане: С функцията за нощно виждане можете да наблюдавате в тъмното на разстояние до 9 метра.
 • Видео с висока разделителна способност (HD): Камерата предоставя видеоклип с разделителна способност от 1080p, което осигурява ясно и детайлно изображение.
 • Two-Way Audio (Двупосочна аудио връзка): Позволява ви да комуникирате с хората около камерата чрез вградения микрофон и високоговорител.
 • Алармена система: Камерата може да задейства светлинна и звукова аларма, което увеличава сигурността.
 • Режим на поверителност: Изключете наблюдението, за да защитите поверителността си, когато е необходимо.
 • Локално съхранение на карта памет: Камерата поддържа карта памет с капацитет до 128 GB, позволявайки ви да съхранявате записи локално.
 • Лесна инсталация с приложението Tapo: Изтеглете приложението Tapo, свържете камерата и следвайте инструкциите в приложението за лесна инсталация.

Този модел камера предоставя баланс между интелигентни функции и лесна употреба, предназначен за подобряване на сигурността в дома.

Reolink DUO 2 4G

747,61
emag
LTE камера за наблюдение и акумулаторна батерия, двойни лещи, разпознаване на човек/превозно средство, цветно нощно виждане, 6MP резолюция, MicroSD слот, хоризонтален зрителен ъгъл 180°

Reolink DUO 2 4G е една от най-добрите широкоъгълни камери за видеонаблюдение.

Тази камера за наблюдение предлага хоризонтален зрителен ъгъл 180° и редица други удобства и функционалности, които я правят подходяща за места без електрозахранване и без Wi-Fi мрежа. Някои от ключовите характеристики включват:

 1. Безжична 4G-LTE връзка и презареждаема батерия: Камерата използва 4G-LTE мрежа за предаване на данни и е снабдена с презареждаема батерия. Това позволява използването ѝ на места без електрозахранване и без наличие на Wi-Fi.
 2. Интелигентен детектор за движение: Камерата разполага с интелигентен детектор за движение, който предупреждава за потенциални заплахи и изпраща известия по имейл или на мобилни телефони. Можете да персонализирате чувствителността и зоните за откриване на движение.
 3. Идентификация на истинските заплахи: Камерата използва технология за откриване на движение, която може да различава хора и превозни средства от други обекти. Това намалява лъжливите аларми от несъществени движения.
 4. Известия на мобилен телефон и предупреждения по имейл: Потребителят получава известия на мобилния си телефон и предупреждения по имейл в реално време при откриване на движение или потенциални заплахи.
 5. Възможност за свързване със семейството: Камерата може да стартира автоматично, когато се свърже с нея, позволявайки на потребителя да поддържа връзка със семейството си. Има вграден микрофон и високоговорител за двупосочна комуникация.
 6. Лесна инсталация и управление чрез приложение: Инсталирането е лесно, а управлението се осъществява чрез приложение, което предоставя достъп до живо предаване и записи. Камерата има слот за Micro SD карта за локално съхранение.
 7. Дълъг живот на батерията: Презареждаемата батерия предоставя дълъг период на използване, особено при нисък брой на засичаните събития.

Тези характеристики я правят подходяща за използване в отдалечени области, където други видове камери може да срещнат затруднения.

Как тестваме най-добите камери за видеонаблюдение

Най-добрите камери за видеонаблюдение

Процесът на тестване включва няколко ключови стъпки за цялостна оценка на работата на камерите. Ето обобщение на ключовите точки:

 1. Избор на камера за видеонаблюдение: Оценката започва с идентифициране на нови и заслужаващи внимание продукти за охранителни камери от утвърдени производители. Фокусът е върху продукти, които потребителите вероятно ще срещнат, когато пазаруват онлайн или в местни магазини за хардуер и електроника.
 2. Ранно придобиване: След като тези продукти са налични на пазара или дори преди това, екипът за тестване ги придобива за практическа оценка. Това гарантира, че тестването се извършва с най-новите и подходящи продукти.
 3. Тестване в реална домашна среда: Камерите се подлагат на задълбочено тестване в реална домашна среда в продължение на една седмица. Това позволява цялостна оценка на работата на камерата при различни условия.
 4. Настройка и първоначално тестване: Процесът на тестване започва с настройка на камерата според включените инструкции или ръководство за приложението. Всички трудности, възникнали по време на процеса на настройка, се отбелязват.
 5. Оценка на функциите: Оценяват се всички функции на камерата с акцент върху ключови аспекти като разделителна способност, възможност за нощно виждане, латентност на известията, опции за съхранение (локално или облачно) и съвместимост с интелигентни домашни екосистеми като Google, Alexa и Apple HomeKit .
 6. Разширено наблюдение: Докато някои оценки може да бъдат завършени за по-малко от ден, екипът наблюдава камерата в продължение на една седмица, за да събере по-изчерпателни данни за нейната ефективност както през деня, така и през нощта.
 7. Фиктивни ситуации: В случаите, когато общото използване не предоставя достатъчно данни, се създават фалшиви ситуации, като инсцениране на пиратски сценарий на веранда. Това помага да се оцени колко бързо и точно камерата и приложението реагират на конкретни събития.
 8. Статия за процеса на преглед: има препратка към задълбочена статия за това как екипът за тестване извършва прегледи на камери за домашна сигурност и видео звънци. Това вероятно предоставя по-подробна представа за техните критерии и процедури за оценка.

Този строг процес на тестване гарантира, че рецензиите за най-добри камери за видеонаблюдение предоставят на потребителите изчерпателна и надеждна информация, когато вземат решения за покупки на камери за домашна сигурност.

Други камери за видеонаблюдение, които тествахме

Най-добрите камери за видеонаблюдение

Abode Cam 2

Най-евтината камера в групата за тестване беше Abode Cam 2. Cam 2 е малка и устойчива на атмосферни влияния, записва 1080p видео при 20 кадъра в секунда и може да се монтира вътре или навън, стига наблизо да има електрически контакт.

Google Nest Cam

Серията Nest Cam на Google има някои впечатляващи функции, като откриване на обекти и офлайн запис, когато интернетът спре у дома. Той записва 1080p видео с HDR за подобрен цвят и яснота, включително през нощта. Без абонамент за Nest Aware ще получите три часа история на събитията.

Logitech Circle View

Камерата Circle View на Logitech е създадена специално за използване с платформата за интелигентен дом HomeKit на Apple, включително пълна поддръжка на функцията HomeKit Secure Video на Apple. Предназначен е основно за употреба на закрито, както се вижда от прикрепения захранващ кабел и стенен адаптер. Въпреки това можете да го използвате на открито, ако имате контакт, който е удобен.

WiFi външна камера Hama zora

Със соларен панел, Батерии, Детектор за движение, 1080p.
zora

HikVision Turret Network Camera zora

4 MP, 2.8 mm, IR up to 30m, H.265+, IP67, 12Vdc/5W
zora

Какво трябва да знаете за външните охранителни камери

Най-добрите камери за видеонаблюдение

Когато пазарувате външна охранителна камера за видеонаблюдение, първото нещо, което трябва да вземете под внимание, е къде планирате да я инсталирате. Най-лесният подход е да смените съществуващ до момента прожектор. Електрическото окабеляване и монтажният хардуер вече са поставени и инсталирането в този момент е лесен процес.

Прожекторите са полезни поради факта, че те привличат вниманието към вашия дом, позволявайки на вас, и вашите съседи да знаят, че нещо в тази конкретна зона е задействало камерата. Освен това, видеото, заснето от осветена зона, обикновено, но не винаги, е по-добро от нощните видео режими на външни охранителни камери без прожектори.

Ако нямате достъп до близък контакт или съществуващо външно осветление, или не ви е позволено да правите каквито и да е промени във външния вид на имот под наем (като например смяна на осветително тяло), можете да инсталирате безжична охранителна камера който се захранва от акумулаторна батерия.

Повечето производители на охранителни камери предлагат някакъв вид соларен панел, който можете да прикрепите към камерата и да поддържате батерията заредена, или можете да наблюдавате приложението на камерата за известия за изтощена батерия и да презареждате батерията с помощта на стандартен стенен адаптер и USB кабел. 

Животът на батерията на безжичната камера ще зависи от това колко силно трафик е района и колко агресивно сте задали предупрежденията за движение и настройките за запис.

Неща, които трябва да имате предвид при избора на камера за видеонаблюдение

Най-добрите камери за видеонаблюдение

Изборът на камера за домашна охрана включва разглеждане на няколко ключови фактора, а разделителната способност на видеото е решаващ аспект.

Ефективността на вашата камера зависи от качеството на записаните кадри, а по-високата разделителна способност обикновено води до по-добро качество на видеото.

Докато повечето камери за домашна сигурност предлагат разделителна способност 1080p, някои отиват дори по-далеч с разделителна способност 2K или разделителна способност 1536×1536. Имайте предвид, че по-високото качество на видеото може да изразходва повече честотна лента и да доведе до потенциално забавяне или проблеми.

Друго важно съображение е източникът на захранване – батерия и безжични камери срещу кабелни опции. Изборът между тях зависи от личните предпочитания и идва със собствен набор от плюсове и минуси. Безжичните камери обикновено са по-лесни за инсталиране и работа, като често използват облачно съхранение за отдалечен достъп. Имат захранване, което осигурява непрекъснат запис дори при прекъсване на интернет или електричество. Въпреки това, един недостатък е необходимостта от ръчна смяна на батерията или презареждане, освен ако не изберете камера, захранвана от слънчева енергия.

От друга страна, кабелните камери са твърдо свързани за стабилна връзка, елиминирайки нуждата от презареждане и често предлагайки видео резолюция с високо качество. Те са известни с надеждност, сигурност и постоянно качество на видеото, без да изискват месечни такси за съхранение в облак. Недостатъкът е, че кабелните камери може да изискват професионална инсталация и може да не се интегрират безпроблемно със системи за интелигентен дом като Google Assistant или Amazon Alexa.

Когато става въпрос за съхранение на видео, имате две основни опции: съхранение в облак и локално съхранение. Облачното съхранение включва изпращане на видеозаписи до отдалечен сървър за съхранение, което обикновено изисква месечна такса. За разлика от това, локалното хранилище разчита на аксесоари като microSD карта за съхраняване на кадри. Изборът между тях зависи от личните предпочитания.

Често задавани въпроси
Често задавани въпроси за домашни охранителни камери
Какво трябва да търсите, когато купувате охранителна камера за видеонаблюдение?
Има много неща, които трябва да вземете предвид, когато купувате камера за домашна сигурност, защото това е масивна, нарастваща категория, която обхваща всичко от професионални фирми като ADT и Vivint до самостоятелни устройства „Направи си сам“ като камери, сензори и брави от марки като Wyze и Arlo. Първото решение, което ще трябва да вземете, е дали търсите професионално инсталирана система или система за сигурност „Направи си сам“.
Следващото решение, което трябва да вземете, включва спецификациите и функциите на устройството. Искате ли предаване на живо? Приоритет ли е двустранният разговор? Какво ще кажете за нощното виждане? Съвременните камери за домашна сигурност са защитени с изчистени допълнителни функции: засичане на движение, професионален мониторинг, насочени известия, съхранение на видео в облак, устойчивост на атмосферно влияние, сигнали за звук и движение и интеграция с устройства на трети страни. Ограничаването на това кои интелигентности искате да притежавате вашето устройство, ще ви помогне да вземете окончателно решение.
Могат ли безжичните камери за домашна сигурност да работят без интернет?
Много безжични камери не могат да работят напълно без интернет връзка. Някои камери – особено тези, които са част от по-голямата система за домашна сигурност – използват алтернативни радиопротоколи за прехвърляне на информация. Тези камери ще бъдат отделени хъб. Други камери, ако имат локално хранилище, ще могат да записват и съхраняват кадри – например на microSD карта – дори и да няма интернет. Всичко казано дотук, повечето безжични камери ще изискват Wi-Fi, за да използват всички свои функции по предназначение.
Каква е разликата между камерите за домашна сигурност и камерите за наблюдение?
Голяма част от терминологията, когато говоря за камери за сигурност и наблюдение, може да бъде трудна за проследяване, не на последно място, защото хората използват термините неофициално и взаимозаменяемо през цялото време. По принцип камерите за наблюдение се използват обикновено с видеонаблюдение, в предприятията и където има без запис. Те са предназначени да записват действия, докато се случи, така че да могат да бъдат разследвани по-късно. Домашните охранителни камери, обратно, често се задействат от движение и са свързани с облачно хранилище. Хората често ги инсталират предимно, за да възпрат евентуални крадци.
Може ли вашата охранителна камера за видеонаблюдение да бъде хакната?
Камерите наистина могат да подобрят сигурността на вашия дом, но също така могат да влошат неговата сигурност. Хакерите правят заглавия, като шпионират хора или използват функции за двупосочен разговор с деца в стаите им. Просто е показано, че вашите охранителни камери могат да бъдат хакнати, но зависи колко уязвими са устройствата ви. Основните професионални наблюдавани системи за сигурност – и дори индивидуално продаваните камери от реномирани разработчици като Google Nest и Wyze – включват криптиране от висок клас, което кодира съобщения в системата и предоставя достъп чрез ключове. От гледна точка на неспециалист това означава, че докато сте в крак с актуализациите на приложенията и устройствата, не би трябвало да се страхувате да бъдете хакнати чрез уязвимост в софтуера или фърмуера.
Ще можете ли да разберете дали охранителната камера ви записва активно? Зависи също. Повечето охранителни камери ще включват малка лампичка, която ще се включи, когато се записва, въпреки че това може да не е надежден индикатор, ако камерата е била хакната. Други, като вътрешната камера на Arlo, включват дизайнерски функции, които правят напълно ясно кога камерата гледа и кога не. Като цяло обаче устройствата с физически щитове винаги са солидна опция, ако се възползвате да запазите поверителността си.
Как работят камерите за видеонаблюдение?
Камерите за видеонаблюдение работят, като заснемат постоянна последователност от изображения, които след това се предават по кабел или безжично към монитор, където последователността от изображения се вижда като видеозапис.
Как се инсталира камера за видеонаблюдение?
1. Съберете инструментите
Организирайте всичко, от което се нуждаете, преди да инсталирате вашето устройство. Предварителната подготовка прави монтажа по-лесен и бърз.
Екипировката, от която вероятно ще се нуждаете, включва:
Стълба
Отвертка
Винтове
Бормашина
Чук
Някои инструменти и оборудване вероятно ще се доставят с вашата камера за видеонаблюдение, но всичко, което притежавате и с което вече сте запознати, може да бъде с по-високо качество.
 
2. Изберете местоположението на камерата
Изборът на правилния ъгъл за вашата камера е важен. Най-вероятните зони, където може да се случи престъпление или нежелана дейност, са предните, задните и страничните входове на сградата.
Вашите цели тук са:
Минимизирайте слепите зони на камерата доколкото е възможно.
Избягвайте смущения от източници на светлина.
Фиксирайте фотоапарата си на височина поне 10 фута (взехте си стълба, нали?). В допълнение към предоставянето на камерата ви на по-ясна гледна точка, това ще направи по-трудно някой да се забърква с устройството.
Бъдете близо до източник на активна енергия.
Изберете правилния монтажен материал (например, не можете лесно да пробиете винт в тухла.)
3. Прикрепете камерата
Сега идва моментът да монтирате камерата си на стената. Вероятно ще има отвори за винтове на устройството. Така че всичко, което трябва да направите, е да пробиете дупки в повърхността, върху която сте поставили камерата (за предпочитане дърво), преди да фиксирате камерата на място. Уверете се, че използвате всяко монтажно оборудване, което се доставя с камерата.
Тази стъпка на инсталиране силно зависи от:
Разположение на камерата . Стъпка 2 в това ръководство прави тази стъпка лесна или трудна.
Физическо тяло на камерата . По-рано разгледахме видовете камери за видеонаблюдение, но има десетки различни стилове на корпуса на видеонаблюдение, от които можете да избирате. Някои камери са компактни, докато други приличат на миниатюрен R2-D2 от Star Wars. Когато избирате камера, изберете такава с обектив, който можете лесно да прикрепите към вашата сграда.
 
4. Прокарайте кабелите
Ще се възползвате добре от вашата рибна лента, ако вашата охранителна камера за видеонаблюдение разполага с окабеляване. Вашата рибна лента ще държи окабеляването на място и ще го предпази от натрупване или увисване далеч от стените. Освен че изглежда привлекателно, това ще попречи на някой да се нарани по окабеляването.
Ще искате да пробиете дупки, ако е необходимо, за да маневрирате кабелите през стените. Целта на тази стъпка е да поддържате всичко възможно най-стегнато и организирано заедно, докато можете да го включите във вашия източник на захранване и/или външно устройство за съхранение.
 
5. Работа със системата
Включете вашата система и задайте всички пароли/лични предпочитания. Оттук трябва да можете да наблюдавате точките за достъп на вашата сграда и да имате достъп до всички функции, които вашето устройство има (като мащабиране и стоп рамка.)
Преди да опаковате оборудването си за инсталиране, не забравяйте да проверите дали зоната на покритие на вашата охранителна камера за видеонаблюдение е там, където искате да бъде.

Най-добрите телефони | най-добрите телефони среден клас | телефони с най-добра камера | най-добри безжични слушалки | най-добрите видеорегистратори

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0