Колко Трябва да Издържат Електрическите Ви Уреди?

Оценка: Бъдете първи!

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Често чуваме от читатели, които се интересуват колко дълго трябва да издържат техните уреди. Истина е, че съвременните уреди обикновено изтичат своя срок по-рано от предишните модели. Времената, когато уредите биха издържали 25 години или повече, може да са минали.

Колко Трябва да Издържат Електрическите Ви Уреди

Въпреки че все още може да намерите пералня, която е изработена с комерсиална конструкция и е проектирана да издържа десетилетия, в нашите тестове тя не се представи толкова добре, колкото много съвременни модели.

Ако желаете да гарантирате, че извличате максималната полза от вашите уреди, ето няколко съвета, които споделиха експертите, за поддръжката на уредите, така че те да работят възможно най-дълго.

По-лоши или по-скъпи ли са уредите, отколкото бяха?

Вярно е, че уредите на пазара днес са различни от тези, които бяха налични преди години, дори ако носят същите марки. Марките често преминават през консолидация, като например Maytag, която в момента е собственост на Whirlpool, заедно с KitchenAid.

Сегашното поколение уреди са наистина по-евтини, като цените им се намаляват с около 33% спрямо средния доход. Освен това, те са изградени по различен начин, с по-малко метални части и повече пластмасови. Въпреки че по-леките материали намаляват разходите за доставка, те обикновено са по-малко издръжливи.

Също така, много уреди сега използват електронно управление вместо механично. Автоматичните ледогенератори, които се появиха през 90-те години, често са първите компоненти, които се повреждат в хладилниците.

Живот на съдомиялна машина: 10-13 години

Старите модели на съдомиялни машини използваха мацератори за смилане на храната, докато съвременните модели разчитат на системи за филтриране, които трябва да се поддържат.

Ето един професионален съвет: Въпреки че не е нужно да измивате предварително съдовете си, преди да ги поставите в съдомиялната машина, винаги трябва да изчистите отстранете храната от тях преди да ги заредите. Ако забележите частици храна, останали на съдовете след цикъла на измиване, това може да означава, че филтърът е замърсен. На всеки няколко месеца е добре да проверите и почистите филтъра с четка с меки косъмчета. Бъдете внимателни, тъй като замърсеният филтър може да доведе до миризми и проблеми с оттичането на водата.

Вижте кои са най-добрите съдомиални машини

Живот на пералната машина: 10-13 години

Шайбите с горно зареждане остават популярни и обикновено могат да издържат по-дълго от моделите с предно зареждане. Въпреки че предните товарачи са по-ефективни, уплътненията на вратата им могат да се заплеснат, ако не се поддържат правилно.

Ето един професионален съвет: Почиствайте уплътненията на вратата на предния товарач след всяко измиване и оставете вратата на пералнята отворена между зарежданията, за да може да се изсуши. За да намалите натрупването на остатъци в пералнята, използвайте НЕ (високоефективен) перилен препарат с ниска пяна, ако моделът на вашата пералня го изисква. Освен това, опитайте да намалите употребата на течен омекотител.

Вижте кои са най-добрите перални машини

Продължителност на живота на сушилнята: 10-13 години

Сушилните не са сложни – те просто са отопляеми кутии, които сушат дрехите и обикновено могат да издържат дълго време. Разгледайте нашите най-високо оценени сушилни машини и продължете с живота си.

Ето един професионален съвет: За да предотвратите пожари в сушилнята, почиствайте капана за мъх след всеки цикъл на сушене. Това също ще помогне на дрехите ви да изсъхнат по-бързо. Вентилационният маркуч е от значение – избягвайте маркучи от фолио в стил акордеон, които могат да натрупат мъх. Предпочитайте твърдия метален маркуч, който е по-безопасен. Също така, разгледайте професионални почистващи препарати, които се препоръчват за почистване на отдушника на сушилнята веднъж годишно.

Вижте кои са най-добрите сушилни за дрехи

Продължителност на живота на готварските печки: 10-15 години

Газовите печки, които имат по-малко движещи се части от електрическите, обикновено издържат няколко години по-дълго. Ето някои препоръки и за двата вида фурни:

Професионален съвет: Използвайте игла или специален инструмент за почистване на тръби, за да почиствате от време на време портовете на газовата горелка. Редовно почиствайте и филтъра на аспиратора, за да предотвратите натрупването на мазнини.

Вижте кои са най-добрите готварски печки

Продължителност на живота на хладилника: 10 години

Тъй като разчитате на вашия хладилник да поддържа храната студена и безопасна за консумация, важно е температурата му да остане в правилния диапазон: 37° за прясна храна и 0° за замразена храна. Един добър хладилник трябва да може да достигне тези числа без проблем.

Професионален съвет: Когато бобините на кондензатора се запрашат, те не могат да изтласкат горещия въздух, което кара хладилника да работи непрекъснато, за да се охлади. Намерете бобините и ги почистете от прах с приставка за прахосмукачка или дълга четка няколко пъти в годината.

Вижте кои са най-добрите хладилници

Кога да смените даден уред

Обикновено ще разберете, когато е време да смените даден уред. Той може да престане да работи изцяло или да създава проблеми, чието отстраняване е по-скъпо, отколкото струва устройството. След изтичане на гаранцията е важно да знаете приблизително кога ще трябва да закупите нов уред, за да можете да предвидите бюджет за този случай.

Понякога може да решите да замените уред, в който все още има останал живот, защото вкусовете ви за декорация на дома са се променили. Един стар хладилник с покритие от бисквит не изглежда толкова съвременно в кухнята, колкото неръждаема френска врата.

Също така, вашите лични стандарти могат да се променят. Вероятно не сте готови да търпите шума от стара съдомиялна машина, когато една модерна може да бъде тиха. С увеличаване на сметките за енергия и вода може да искате да замените старата си пералня с високоефективен модел, който използва по-малко и от двете. Също така, старите уреди не бяха съвместими с Wi-Fi, така че ако искате да управлявате машината си от вашия смартфон, може да си купите нов.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0