Най-добрите Хладилници с Фризер

3
Оценка: 5 (5 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Цената, качеството и практичността са важни при избора на най-добрите хладилници с фризер. Независимо дали става дума за свободностоящ хладилник с фризер или модел за вграждане, нашите изпитани тестове и мнения от потребители ще ви помогнат да намерите най-подходящия за вашата кухня.

Bottom Line
Spec
1
res 7fd0d613bfc5be7ac2e9f719362d4d64
BOSCH KGN39AICT Series 6
най-добрите хладилници с фризер като цяло
Цена EMAG
Първокласни функции, Vita Fresh 0°C, No Frost, Smart Inverter Technology, Home Connect, Perfect Fit, Неръждаема стомана против пръстови отпечатъци, 203×60 cm
1
res 812a269f29644a9bd703b62858f94ecf
LG GBB72MCEGN
най-добрите хладилници с фризер опция 2
Цена EMAG
384 л, Клас C, No Frost, Smart Diagnosis, Wi-Fi, H 203 см
3
res b99a0691c41b1a895180e0419a683296
Beko RCNA386E40ZXBN
най-добрият хладилник с фризер 50/50
Цена EMAG
358 л, Клас E, NeoFrost Dual Cooling, HarvestFresh, Everfresh+, Дисплей със сензорен контрол, H 203 см
4
res 6c5d310305a7e8308c5a48c3526d3994
Bosch KIV86NSE0
най-добрият хладилник с фризер за вграждане
Цена EMAG
267 л, Low Frost, EcoAirflow, LED осветление, Клас Е, Н 177,5 см
5
res 75e2e959eae0295512306f3e84585039
Indesit LI9S1EW
най-добрият бюджетен хладилник с фризер
Цена EMAG
372 л, Клас F, Fast cooling, Less Frost, H 201 см

Закупуването на хладилник с фризер изисква внимателен анализ. Това е една от най-големите и скъпи инвестиции, която ще направите за кухнята си, а предлага изобилие от възможности.

Ако планирате обновление, преместване или вашият текущ хладилник с фризер е за смяна, е важно да бъдете уверени, че избирате модел, който отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Въпреки че функциите на всички хладилници с фризер са основно еднакви, домакинските уреди са изключително разнообразни, като предлагат голямо разнообразие от опции на пазара. При избора на такъв уред, първата стъпка е да определите дали бихте предпочели свободностоящ модел или интегриран вариант, който може да се вгради в кухненски модул.

Друг важен фактор за разглеждане е съотношението между пространството в хладилника и фризера. Важно е да оцените количеството замразена храна, необходимо за вашия дом, преди да изберете подходящ модел. Общият капацитет на уреда трябва да бъде достатъчен за вашите нужди.

В допълнение към типа и пространството за съхранение, различията между хладилниците с фризер стават по-малко значими. Някои имат ретро дизайн, докато други са по-съвременни. В настоящата епоха някои хладилници с фризер предлагат специални функции, като свързаност със смартфони и технологии за беззамразяване.

Как тествахме

✔️

Мнения от потребителиНие проведохме анкета сред над 1000 потребители, като ги попитахме за тяхното удовлетворение от хладилниците, тяхната надеждност и кои функции смятат, че са най-важни.

✔️

АнализИзползвахме инструмент за анализ, базиран на изкуствен интелект, за сканиране на клиентски отзива за 34 модела хладилници, за да открием оплакванията и похвалите.

✔️

Експертни интервютаПроведохме интервюта с няколко експерти от индустрията, включително представители на марката, дилъри и техници.

✔️

Посещения в магазинВ настоящото ръководство сме разгледали повечето от моделите, които споменаваме тук, в шоурумите за уреди.

При четенето на нашите рецензии може да се забележи, че някои хладилници с фризери имат относително ниски оценки за енергийна ефективност. Това се дължи на промените в системата за оценка на енергийната ефективност на уредите, въведени през март 2021 г. Скалата вече не включва високите оценки от A+++, A++ или A+, а вместо това добавя ниската оценка G. Така че, новата скала представлява стандарти за ефективност от A до G, като най-ефективните уреди са с оценка A.

Тези нови стандарти изискват по-високи показатели за енергийна ефективност, което означава, че някои уреди, които преди са имали високи енергийни оценки, сега получават по-скромни оценки.

Прочетете, за да намерите най-добрите хладилници с фризер за вас и вашето семейство, независимо дали имате ограничен бюджет или сте щастливи да направите скъпа инвестиционна покупка.

Най-добрите хладилници с фризер


1

Хладилник с фризер BOSCH KGN39AICT Series 6

най-добрите хладилници с фризер за повечето хора

BOSCH KGN39AICT Series 6

EMAG
най-добрите хладилници с фризер
 • Клас на енергийна ефективност: C
 • Средна годишна консумация на енергия в kWh/година: 162 KWh/година
 • Обем на фризера: 103 л
 • Обем на хладилника: 260 л
 • Акустични емисии във въздуха: 35 dB(A) re 1 pW
 • Клас на акустични емисии във въздуха: B

Хладилникът с фризер BOSCH KGN39AICT Series 6 предлага различни функции и технологии, които го правят подходящ избор за съхранение на храна.

Тези отделения за съхранение на храна помагат да запазите свежестта на продуктите за по-продължителен период, като осигуряват оптимални условия за различните видове храни.

Сухата зона е идеална за съхранение на месо, сирене и риба, докато влажната зона предоставя оптимални условия за плодове и зеленчуци.

Възможно е, че различните зони не са нещо, което обичайно се взема предвид при избора на хладилник, но има логика в това, че определени храни изискват различни температурни условия, за да се запази тяхната свежест.

Допълнителни удобства включват подробности като поставки за яйца и бутилки, както и прибиращи се рафтове, които свидетелстват за внимание към детайла в дизайна.

Още една особено привлекателна характеристика, особено в период на икономически натиск, е впечатляващият енергиен рейтинг. Този хладилник с фризер се отличава с рейтинг C, който се счита за „зелена зона“ – малък брой хладилници с фризер имат рейтинг A или B.

Series 6 на BOSCH е избора за най-добрия хладилник с фризер на различни доказали се медии с обективни рецензии, като The Telegraph.

2

Хладилник с фризер LG GBB72MCEGN

най-добрите хладилници с фризер опция 2

LG GBB72MCEGN

EMAG
най-добрите хладилници с фризер опция 2
 • Тип монтиране: Стандартно
 • Тип дисплей: Cензорен екран
 • Отваряне на вратата: Дясно
 • Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби:Class D
 • Ниво на шум: 35 dB
 • Нетен обем: 384 l
 • Специални отделения: Отделение за зеленчуци & плодове

Хладилникът с фризер LG GBB92 Series представлява впечатляващо устройство със съвременен и елегантен дизайн, което го прави не само функционален, но и стилов акцент за всяка кухня. С обем от 384 литра и добре организирани вътрешни отделения, този модел осигурява достатъчно място за съхранение на храна за цялото семейство.

Функцията No Frost е отлична добавка, като предотвратява образуването на лед в уреда и изключва необходимостта от ръчно размразяване. Технологията Door Cooling осигурява равномерно разпределение на студения въздух, осигурявайки бързо и ефективно охлаждане на продуктите.

Отделенията без лед са практични и ефективни, освобождавайки потребителя от неудобството на редовното размразяване. Този напредък в технологията пренася употребата на хладилници на ново ниво, като предоставя удобство и поддържа свежестта на съхраняваните продукти.

Енергийният рейтинг A не е само гаранция за ефективност, но и съсредоточава вниманието върху екологичната отговорност на уреда. Този модел съчетава издръжливост, естетика и умни технологии, които го правят не просто електроуред, а стилов и функционален акцент в дома.

С удивително тиха работа, LG GBB92 Series е перфектен избор за домакинства, които ценят комфорта и ефективността. No Frost отделенията допринасят за лесното и удобно съхранение на хранителните продукти, като осигуряват оптимални условия за запазване на свежестта и вкуса им.

Накратко, този хладилник с фризер от LG предлага изчистен дизайн, напреднали функции и висока енергийна ефективност, което го прави привлекателен избор за модерната кухня. Independent избра именно LG GBB92 за най-добрия хладилник с фризер.

3

Хладилник с фризер Beko RCNA386E40ZXBN

най-добрият хладилник с фризер 50/50

Beko RCNA386E40ZXBN

EMAG
най-добрите хладилници с фризер 50/50
 • Тип монтиране: Стандартно
 • Тип дисплей: Cензорен екран
 • Отваряне на вратата: Реверсивни врати
 • Охлаждаща система No Frost: Хладилник
 • Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби: Class E
 • Ниво на шум: 39 dB
 • Нетен обем: 358 l
 • Специални отделения: Отделение за зеленчуци & плодове

Хладилникът с фризер Beko RCNA386E40ZXBN представлява отличен избор за домакинства, които се нуждаят от голям капацитет за замразяване на хранителни продукти. Със своите 358 литра общ обем, този модел предоставя обширно пространство, в което можете да съхранявате разнообразни храни.

Най-интересната характеристика на този хладилник е технологията „harvestfresh“, която удължава свежестта на плодовете и зеленчуците. Чрез използването на осветление, тази иновативна система симулира цикъла на естествена светлина, поддържайки така качествата на продуктите по-дълго. Това е отличен начин да се предотврати загубата на витамини и вкусове.

Сензорният контролен дисплей е удобен и допринася за лесната употреба на уреда. Този модел съчетава разумна цена със запомнящи се функции, които го правят подходящ избор за бюджет-осъзнати потребители.

Използването на технологията NeoFrost Dual Cooling е допълнително предимство, като тя поддържа оптимални условия за съхранение както в хладилното, така и във фризерното отделение. Неконтролираната разпределеност на температурата е намалена, предотвратявайки обезвлажняването на храните и запазвайки тяхната свежест.

С Beko RCNA386E40ZXBN получавате ефективен и практичен хладилник с фризер, който отговаря на изискванията на замразяващите много хранителни продукти домакинства, без да изоставя комфорта и качеството на съхранение.

4

Хладилник за вграждане Bosch KIV86NSE0

най-добрият хладилник с фризер за вграждане

Bosch KIV86NSE0

EMAG
най-добрият хладилник с фризер за вграждане
 • Тип монтиране: Вграждане
 • Отваряне на вратата: Дясно
 • Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби: Class E
 • Ниво на шум: 35 dB
 • Нетен обем: 267 l
 • Специални отделения: Отделение за зеленчуци & плодове

Хладилникът за вграждане Bosch KIV86NSE0 представлява интелигентно и функционално решение за вашата кухня. С логичното разпределение на отделенията и удобствата, които предоставя, този модел е подходящ за потребители, ценящи удобството и ефективността на своите уреди.

Интегрирането му в кухненските модули е лесно, като имате възможност да изберете страната, на която вратите ще се отварят, за да отговарят на вашите предпочитания и пространствени ограничения.

Интелигентната инверторна технология, вградена в уреда, е отлична допълнителна функция. Тя регулира температурата в хладилника в съответствие с вътрешните и външните температурни условия, поддържайки стабилна температура ефективно.

Vario Inverter адаптира скоростта на работа и шума в зависимост от натоварването и температурните промени. Този подход не само намалява нивото на шум, когато вратата е затворена за дълго, но и осигурява оптимална производителност по време на колебания в напрежението.

Този хладилник съчетава умни технологии с естетика и практичност, предоставяйки ви удобство и ефективност в ежедневната употреба.

Вижте пълния преглед за най-добрите хладилници за вграждане тук.

5

Хладилник с фризер Indesit LI9S1EW

най-добрият бюджетен хладилник с фризер

Indesit LI9S1EW

EMAG
най-добрият бюджетен хладилник с фризер
 • Тип монтиране: Стандартно
 • Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби: Клас F
 • Ниво на шум: 39 dB
 • Нетен обем: 372 l
 • Специални отделения: Отделение за зеленчуци & плодове

Хладилникът с фризер Indesit LI9S1EW представя съчетание от удобство и функционалност за модерната кухня на цена под половината от най-добрите хладилници с фризер BOSCH KGN39AICT Series 6 и LG GBB72MCEGN.

Със своите 2,01 метра височина и обем от 372 литра, този уред предлага впечатляващ капацитет за съхранение. Функцията Less Frost прави процеса на размразяване бърз и лесен, осигурявайки по-голям комфорт за потребителя.

LED дисплеят не само предоставя лесен достъп до настройките, но и добавя съвременен вид на уреда. Енергийният клас A+ гарантира ефективност и спестяване на енергия, което е положително за портфейла и околната среда.

С регулируемата посока на отваряне на вратата (реверсивна врата), Indesit LI9S1EW предоставя гъвкавост, която може да бъде приспособена към конфигурацията на вашия кухненски интериор. Отделенията във вътрешността са логично разположени, като предлагат удобство и лесен достъп.

В заключение, този хладилник с фризер от Indesit представлява достъпно и практично решение със завършен дизайн, което ще задоволи нуждите на домакинствата, търсещи ефективност и надеждност.

Мнения: „Може би най-доброто съотношение обем/цена. Просто хладилник без екстри като рафт за бутилки, диспенсер, фреш зона и други, но нямам нужда от тях и разбира се липсата им прави цената по-изгодна. Стъклените полици са тънки…“ – EMAG

6

Хладилник Side By Side Samsung RS67A8510S9/EF

Най-добрия двукрилен хладилник с фризер Side By Side

Samsung RS67A8510S9/EF

EMAG
Най-добрия двукрилен хладилник с фризер Side By Side


 • Тип монтиране: Стандартно
 • Брой врати: 2
 • Тип дисплей: Cензорен екран
 • Дозатор за вода: Да
 • Охлаждаща система No Frost: Хладилник, Фризер
 • Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби: Клас F
 • Ниво на шум: 36 dB
 • Нетен обем: 634 l
 • Функции: Аларма за вратата, Бързо замразяване, Бързо охлаждане, Режим почивка, Вътрешно LED осветление, Smart Conversion
 • Технология: Twin Cooling Plus, Digital Inverter, SpaceMax

Хладилникът Side By Side Samsung RS67A8510S9/EF представлява високотехнологично и стилно решение за домакинства, търсещи голям капацитет и интелигентни функции. С технологията SpaceMax, уредът предоставя значително повече вътрешно пространство, като същевременно поддържа тънки стени и енергийна ефективност.

Вграденият диспенсър за вода и лед допринася за удобството на потребителя, а подвижното вътрешно хранилище гарантира гъвкавост при организацията на продуктите. Алармата за врата е полезна функция, предотвратяваща загуба на студ, а интелигентният компресор Digital Inverter осигурява ефективна работа.

Въпреки предимствата, струва си отбелязването на някои недостатъци, като отсъствието на функция за дезинфекция на диспенсъра и по-високото ниво на шум от компресора. Енергийният рейтинг F може да бъде фактор при избора, но трябва да се има предвид, че цената е атрактивна за модел с толкова големи възможности и стилове.

Мнения: „Уникален. Заслужава си всеки лев. Купувайте без да се замисляте“, „Хладилника е супер! Препоръчвам!“ – EMAG

7

Хладилник Samsung RB38C7B6AB1/EF

най-добр хладилник с фризер Samsung

Samsung RB38C7B6AB1/EF

EMAG
най-добрите свободностоящи хладилници с фризер
 • Тип монтиране: Стандартно
 • Отваряне на вратата: Реверсивни врати
 • Охлаждаща система No Frost: Хладилник
 • Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби: Class A
 • Ниво на шум: 35 dB
 • Нетен обем: 387 l
 • Специални отделения: Отделение за зеленчуци & плодове

Хладилникът Samsung RB38C7B6AB1/EF, част от серията Bespoke, представлява напреднал модел, предлагащ високо ефективни технологии и гъвкави функции за удовлетворяване на нуждите на потребителите.

Технологията SpaceMax™ допринася за максимално използване на вътрешното пространство, позволявайки съхранение на повече храна без увеличаване на външните размери. Умното организиране на пространството, като многофункционалният Rack & Shelf™ и двустепенният сгъваем рафт, предоставят удобство и гъвкавост при аранжирането на продуктите.

С Twin Cooling Plus™ системата храната остава свежа по-дълго, благодарение на независимото охлаждане на хладилника и фризера, предотвратявайки смесването на миризми. Cool Select+ зоната позволява гъвкаво съхранение при различни температури.

Технологията на Metal Cooling задържа студения въздух вътре, оптимизирайки вътрешната температура. No Frost осигурява равномерно охлаждане и предотвратява натрупването на лед, избавяйки потребителя от необходимостта за редовно размразяване.

Интелигентните функции, като WiFi свързаност и AI Energy, усъвършенстват потребителското изживяване. Всичко това, обединено в стилен и компактен дизайн, прави хладилника Samsung RB38C7B6AB1/EF подходящ избор за модерната домакиня.

Хладилник с фризер Liebherr CBNstc 579i Peak EMAG

най-добрия хладилник с фризер висок клас (една от най-добрите марки хладилници)
8

Хладилник за вграждане Liebherr IRBd 5181 EMAG

един от най-добрите хладилници за вграждане висок клас
9

Хладилник с камера Smeg FAB10RDSN5 EMAG

най-добрите хладилници с фризер ретро
10

Хладилник с фризер Heinner HC-V270BKWDF+ EMAG

най-добрите евтини хладилници с фризер
11

Кои са най-добрите хладилници с фризер на годината

Класация 2024
1най-добрите хладилници с фризерBOSCH KGN39AICT Series 6
2най-добрите хладилници с фризер опция 2LG GBB72MCEGN
3най-добрият хладилник с фризер 50/50Beko RCNA386E40ZXBN
4най-добрият хладилник с фризер за вгражданеBosch KIV86NSE0
5най-добрият бюджетен хладилник с фризерIndesit LI9S1EW
6Най-добрия двукрилен хладилник с фризер Side By SideSamsung RS67A8510S9/EF
7Най-добрия свободностоящ хладилник с фризерSamsung RB38C7B6AB1/EF
най-добри хладилници с фризер онлайн

Какъв хладилник с фризер трябва да избера

Изборът на хладилник с фризер е важно решение, което зависи от вашите лични нужди и предпочитания. Софи Бекет-Смит предлага няколко стъпки, които можете да предприемете преди покупката.

Първата стъпка е да оцените нуждите си: запитайте се какво сте направили и какво не сте харесали в стария си уред и дали отговаря на вашите изисквания в достатъчна степен.

Ако ядете много прясна храна, тогава ще ви трябват по-големи хладилни пространства. Ако предпочитате да готвите на партиди или имате нужда от бързи ястия, може да е необходимо по-голямо пространство във фризера.

Ако за много напитки и вода, модел с диспенсър за вода или много място за съхранение на бутилки е по-идеален.

Освен това предлагаме да помислите за следните четири фактора, преди да купите: Енергийна ефективност Какъв сплит ви трябва Какъв размер хладилник-фризер ви трябва Как изглежда в кухнята.

Решете между свободностоящ или вграден

Основната разлика между свободностоящите и вградените хладилници е, че свободностоящите модели имат завършени страни, докато вградените не ги имат, защото са проектирани да се интегрират в шкафовете или да бъдат прикрепени към тях.

Хладилниците за вграждане обикновено са по-широки от свободностоящите и рядко се предлагат в конфигурации с горен фризер, но по-често в колони с изцяло хладилник или изцяло фризер. Те също така често са по-скъпи.

В ръководството се фокусираме предимно върху свободностоящите хладилници, защото те са по-достъпни и са по-широко разпространени сред потребителите, но включваме и информация за вградените хладилници.

Интегриран: вградените хладилници-фризери са проектирани да бъдат оборудвани със същата обшивка или дизайн като останалата част от вашата кухня. Те разполагат със същите характеристики като свободностоящ модел, но спомагат за създаването на безпроблемен външен вид в кухнята.

Свободностоящи: тези хладилници-фризери могат да бъдат поставени на място, където има щепсел. Те са завършени от всички страни и са хладилникът с фризер, който да изберете, ако търсите изящно парче.

Помислете за надеждността

По данните от нашата анкета, повече от половината от участниците посочиха надеждността като едно от трите най-важни неща, които търсят в нов хладилник.

Въпреки че не можем да предскажем със сигурност коя марка или модел хладилник ще издържи най-дълго и ще има най-малко проблеми, извършеният от нас анализ на данните от проучването, отзивите на клиенти на дребно и други публично достъпни данни ни даде някои указания за марки, типове хладилници и дори конкретни модели, които може да са най-податливи на проблеми.

Моделите със странични фризери и фризери отгоре се оказаха малко по-малко склонни към незначителни проблеми като шум, счупени рафтове или дръжки и мигащи светлини, в сравнение с моделите с френска врата или фризери отдолу.

От друга страна, не видяхме доказателства, че по-високата цена на хладилника води до по-голяма надеждност, поне не сред обикновените свободностоящи хладилници.

Помислете за капацитет, рафтове и организация

Тези характеристики са от съществено значение за повечето собственици на хладилници. Повече от половината от читателите, които участваха в нашата анкета, посочиха едно от тези три неща като основен приоритет за техния хладилник, а размерът или оформлението бяха споменати в поне 25% от клиентските отзиви, които анализирахме за всеки конкретен хладилник.

За моделите от по-висок клас със специализирани организационни функции, като системата врата във врата или моделът с две чекмеджета на френски врати, размерът и оформлението обикновено се цитират в повече от 50% от рецензиите, като настроението е обикновено положително.

Ако имате нужда от огромен хладилник, определено вземете такъв, но може би няма да ви е необходимо толкова много пространство, колкото си мислите.

Моделите с френска врата получават много повече похвали и по-малко критики, свързани с рафтовете, съхранението и организацията, отколкото хладилниците с един до друг или с горен фризер.

За какви характеристики на хладилник с фризер трябва да внимавам?

Характеристики с които да се съобразите при избора на най-добрите хладилници с фризер
Характеристики с които да се съобразите при избора на най-добрите хладилници с фризер

Много от водещите марки хладилници-фризери предоставят различни функции, които правят избора на подходящия уред изпитание. При този избор, вниманието трябва да се съсредоточи върху определени характеристики:

1. Разделяне:

 • За любителите на прясната храна се препоръчва модел с по-голям хладилник в сравнение с фризера (70/30 или 60/40).
 • При нужда от по-голям фризер, изберете разделяне 50/50, което е по-подходящо за приготвяне на храна или съхранение на замразени продукти.

2. Капацитет:

 • Оценете нуждите на семейството си и изберете капацитета на хладилник-фризер, представен в литри или дори в торби с покупки за по-лесно сравнение.

3. Без замръзване:

 • Изберете модел без замръзване, за да избегнете трудната задача по размразяване и поддържане на ефективността на уреда.

4. Съхранение на Свежестта на Храната:

 • Изберете модел с функции за консервиране на храна, като Blue Light или Harvestfresh, които запазват витамините и свежестта на плодовете и зеленчуците.

5. Бързо Охлаждане и Замразяване:

 • Разгледайте наличието на настройки за бързо охлаждане и замразяване, които са полезни за бързо охлаждане на храна и напитки.

6. Аларма за Отворена Врата:

 • Полезна функция, която предупреждава, ако вратата е оставена отворена.

7. Реверсивна Врата:

 • Възможност за промяна на посоката, от която се отваря вратата.

8. Символ Quiet Mark:

 • При търсене на тих хладилник-фризер, търсете символа Quiet Mark, гарантиращ тиха работа на уреда.

Изборът зависи от вашия начин на живот, предпочитания и специфични нужди.

Какви характеристики на хладилника-фризера е добре да имате, но не са от съществено значение?

най-добрите хладилници с фризер

Може да включва разнообразни уреди, свързани с WiFi, които помагат в различни аспекти на ежедневието. Например, те могат да предупредят кога храната ви се изчерпва или да предоставят персонализирани рецепти, използвайки наличните съставки. Визуално това може да се изрази в „прозрачни“ врати или паравани, предоставяйки лесен достъп до съдържанието на хладилника.

Диспенсерите за вода също са отличителна черта, особено популярни в американските кухни. Тези хладилници-фризери предоставят хладна и филтрирана вода, а мнозина от тях включват и дозатори за лед. В случай, че желаете филтрирана вода и лед, но не искате да инвестирате в модел с вграден диспенсър, алтернативата е употреба на кана с филтър за вода.

Функционалността на ваканционния режим представлява удобна възможност за намаляване на енергийната консумация на хладилника по време на вашето отсъствие. Този режим се активира преди заминаване и осигурява оптимизирана работа на уреда. Въпреки това, преди да напуснете, е препоръчително да изпразните хладилника, като фризерният отдел продължава да функционира нормално.

Оценките за енергийна ефективност – пояснение

Според правителството на Обединеното кралство и законодателството на Европейската комисия, всички хладилници с фризер, предлагани в тези региони, са задължени да носят етикет, който представя техния рейтинг на енергийна ефективност. През март 2021 г., след влизането в сила на отделянето на Великобритания от Европейския съюз, енергийната класификация на бялата техника беше обновена, премахвайки предишните рейтинги A+++. Новата система в Обединеното кралство въведе по-строги оценки, като мнозинството уреди вече получават оценки AG.

Тази мярка се приема с идеята да насърчава производителите да иновират и въвеждат устойчиви технологични подобрения. Оценките А и B са станали по-амбициозни, като предизвикат производителите да постигнат високи стандарти за енергийна ефективност. AO предоставя сравнение между старата и новата система на оценяване, като показва какво би било мястото на уред по старата система.

Логото за енергийна ефективност съдържа информация като скала за енергийна ефективност, клас на енергийна ефективност, годишна консумация на енергия, общ капацитет на хладилното и фризерното отделение, както и шумови емисии. Това предоставя подробна информация, която помага на потребителите да вземат информирани решения относно енергийната ефективност на уреда, който закупуват.

Разход не енергия, ползване и кога трябва да смените уреда

Работата на един хладилник с фризер обикновено се измерва в годишни разходи в киловатчасове, които могат да бъдат преобразувани във валута, използвайки онлайн калкулатори за разходи за електроенергия. Информацията за годишните текущи разходи често се предоставя в продуктовите описания на уредите от магазини като AO и Currys.

Относно продължителността на един хладилник с фризер, модерните уреди, които са правилно поддържани и почиствани, могат да издържат от 7 до 10 години.

Когато трябва да смените вашия хладилник с фризер, имайте предвид следните сигнали:

 1. По-голям шум от обичайното.
 2. Увеличаване на електроенергийните сметки.
 3. Проблеми със запечатването на врата.
 4. Горещо външно тяло на уреда.
 5. Намалена ефективност на охлаждане, като храната се запазва по-кратко.
 6. Вътрешността става среда за развитие на мухъл и плесен.

Топ съвети за грижа за вашия най-добър хладилник с фризер

За да използвате дълго време най-добрите хладилници с фризер е нужно да се грижите за тях, а не само да отваряте вратата за храна и напитки
За да използвате дълго време най-добрите хладилници с фризер е нужно да се грижите за тях, а не само да отваряте вратата за храна и напитки

Ето някои съвети за правилна експлоатация и поддръжка на вашия хладилник с фризер:

 1. Дръжте горната част чиста: Избягвайте поставянето на предмети за бавно готвене или други предмети в горната част на хладилника-фризер. Топлината, която се отделя от тази област, може да се задържа от предметите, което може да наложи по-голямо натоварване на компресора.
 2. Дръжте го пълен (но не прекалено пълен): Напълнен хладилник с фризер не трябва да работи толкова усилено, но внимавайте да не го напълните прекалено, което може да блокира вентилационните отвори и да ограничи въздушния поток.
 3. Дръжте го далеч от топлина: Постарайте се да избягвате поставянето на хладилник-фризер близо до други топли източници като фурна, съдомиялна машина или слънчева светлина. Топлината от околната среда може да натовари компресора.
 4. Почиствайте го редовно: Редовното почистване не само поддържа уреда чист и свеж, но също така предотвратява образуването на лед и плесен във вътрешността.
 5. Поддържайте правилната температура: Уверете се, че хладилното отделение е настройено между 3 и 5 градуса Целзий, а фризерът между -18 и -22 градуса Целзий. Това ще помогне за оптимално съхранение на храните.

Как да подреждаме продуктите в хладилник с фризер

Методът за зареждане на хладилника с фризер, който споделихте, изглежда е основан на разпределението на различните видове храни в различните секции на уреда. Това може да помогне за по-лесното намиране на продуктите и оптималното им съхранение. Ето и някои допълнителни съвети за зареждане на хладилник и фризер:

Хладилник:

 1. Горни рафтове: Съхранявайте готови за консумация храни, остатъци и пакетирани продукти. Постарайте се да организирате по начин, който улеснява достъпа до често използваните артикули.
 2. Средни рафтове: Подредете млечните продукти като мляко, сирене и масло. Киселото мляко също може да бъде съхранявано тук.
 3. Долни рафтове: Използвайте ги за съхранение на сурово месо, за да предотвратите капенето на сок от месото върху другите храни.
 4. Долно чекмедже: Подходящо за съхранение на плодове, зеленчуци и билки. Този отдел е обикновено с настройки за контрол на влажността, което е полезно за оптимално съхранение на продуктите.
 5. Врати: Използвайте вратите за съхранение на напитки, вода, сок и подправки. Вратите често са снабдени с полички и отделения за организация.

Фризер:

 1. Отгоре: Подходящо за замразени плодове, сладолед и готвена храна, която може да се изважда по-лесно.
 2. Среда: Съхранявайте замразени картофени продукти, супи и други храни, които не се нуждаят от толкова бърз достъп.
 3. Отдолу: Предназначено за замразено месо, птици и риба. Постарайте се да организирате продуктите по начин, който улеснява ваденето на нещата от долния рафт.

Спазването на тези принципи на организация може да помогне за оптимално използване на пространството в хладилника и фризера, както и за поддържане на правилната температура за всяка категория храни.

Как да изберем енергийно ефективен хладилник с фризер

Съветите от експертите са ценни и могат да помогнат на потребителите да изберат по-устойчиви и енергийно ефективни хладилници с фризери. Ето и основните точки, които биха могли да бъдат взети предвид при избора на екологичен хладилник:

 1. Енергиен рейтинг: Проверете енергийния рейтинг на хладилника с фризер, който ви интересува. Рейтингът A е желателен, като по-високите букви (+) могат да покажат по-голяма енергийна ефективност.
 2. Размер и вместимост: Изберете хладилник с фризер, който отговаря на реалните ви нужди. По-големите уреди изразходват повече енергия, затова е важно да изберете правилния размер за вашия домакински бюджет.
 3. Правилна употреба: Следвайте препоръките за правилна употреба на уреда. Например, държането на горната част на хладилника чиста и редовното му почистване могат да подобрят ефективността му.
 4. Технологии за ефективност: Разгледайте модели с иновативни технологии, които подобряват енергийната ефективност, като например сензори за температура, автоматично регулиране на размразяването и други.
 5. Гаранция и живот на уреда: Разгледайте гаранционните условия и изследвайте колко продължителен е животът на хладилника. Дългият срок на експлоатация е важен аспект от устойчивостта.
 6. Покупка от сертифицирани производители: Избирайте продукти от производители, които следват устойчиви практики и имат сертификати за екологичност.

С тези съвети, потребителите могат да направят по-осъзнат избор при закупуването на хладилник с фризер и да допринесат за намаляване на въздействието си върху околната среда.

Как да открия добра оферта за хладилник с фризер?

Как да си купите хладилник с фризер на добра цена:

1. Прочетете рецензии:

 • Екипът ни от експерти е тествал множество хладилници с фризери, за да ви предложи най-добрите модели на пазара.
 • Всички наши рецензии са безпристрастни и съдържат актуална информация за продуктите, които си струват инвестицията.
 • Посетете нашия сайт, за да разгледате подробни рецензии и сравнения, които ще ви помогнат да вземете най-доброто решение.

2. Купете, когато видите добра оферта:

 • Много от най-атрактивните отстъпки са с ограничена продължителност, затова не се бавете, ако видите продукт на цена, която ви харесва.
 • Бъдете бдителни за сезонни разпродажби, промоции и намаления, които могат да ви спестят значителни суми.

3. Придържайте се към бюджет:

 • За да се ориентирате по-лесно сред множеството предложения, е важно да си определите бюджет и да се придържате към него.
 • Така ще избегнете ненужни разходи и ще се фокусирате върху хладилници с фризери, които отговарят на вашите нужди и възможности.

Допълнителни съвети:

 • Сравнете цените в различните магазини, както онлайн, така и физически.
 • Възползвайте се от промоционални предложения и ваучери за отстъпка.
 • Помислете за закупуване на рециклиран хладилник с фризер, екологичен и бюджетен вариант.
 • Не се колебайте да се обърнете към наш консултант, който ще ви помогне да изберете най-подходящия хладилник с фризер за вашия дом.

Следвайки тези стъпки, вие ще можете да си купите хладилник с фризер на добра цена, без да правите компромис с качеството и функционалността.

Защо да ни се доверите

Нашето ръководство се основава предимно на два основни източника на информация.

Първият е голямо изследване от реални потребители, което включва над 1000 попълнени отговора. Резултатите ни предоставиха информация за удовлетворението на потребителите от различни марки и стилове на вратите на хладилниците, както и за функциите, които са най-важни за повечето хора. Тази информация ни помогна да получим представа и за надеждността на различните модели.

Вторият източник на информация е анализът на клиентски отзива от сайтове като EMAG за 34 различни модела хладилници от всички основни марки. Този анализ беше извършен с помощта на инструмент, базиран на изкуствен интелект, наречен FindOurView. Въпреки че този анализ покрива само част от пазара на хладилници, ни предостави много информация за това, което потребителите ценят най-много в различните модели, както и за силните и слабите страни на конкретните продукти.

В ръководството също така се споменават други източници на информация, включително разговори с експерти от индустрията, представители на марките, търговци и техници.

В заключение, макар да не разполагаме с отговори на всички въпроси и да не сме направили изследвания по всички аспекти на пазара на хладилници, сме се опитали да предоставим полезна информация, която да помогне на потребителите да изберат подходящия за тях модел хладилник.

Често задавани въпроси за хладилник с фризер

Какви са различните варианти на хладилници с фризер?

 • Вграден хладилник с фризер: Този тип е интегриран в кухненския шкаф, което го прави невидим.
 • Свободностоящ хладилник с фризер: Поставя се свободно в кухнята и е по-достъпен за поставяне.
 • Хладилник с фризер в американски стил: Предлага голям капацитет и стил, обикновено с хладилна част и фризер отделни.

Как да изберем подходящ хладилник с фризер?

 1. Размер и вместимост: Зависи от размера на кухнята ви и предпочитанията за пространство в хладилника и фризера.
 2. Функции: Разгледайте функциите като цифрови дисплеи, контроли, диспенсери за вода и лед и други.
 3. Енергиен рейтинг: Изберете хладилник с фризер с енергиен рейтинг A или по-висок, за по-голяма енергийна ефективност.

Колко време трябва да издържат хладилниците с фризер? Според производителя Magnet, очакваната продължителност на живота на хладилника с фризер е около 10 години, но правилната поддръжка може да го удължи.

Как да почистим хладилник с фризер?

 • Извадете съдържанието и измийте рафтовете и чекмеджетата с миеща течност и гореща вода.
 • Почистете вътрешността на хладилника със средство за почистване.

Как да закупим достъпен хладилник с фризер?

 • Следете годишни разпродажби като Amazon Prime Day и Черен петък за изгодни предложения.
 • Разгледайте отстъпките и промоции през цялата година от марки и търговци на дребно.

Коя марка хладилници са най-добри?

Според отзиви на клиенти и експертни оценки, ето някои от най-добрите марки хладилници са Liebherr, Bosch, Thermador, Samsung, LG.

Какъв е разходът на енергия на хладилниците с фризер?

Много съвременни модели на хладилници са енергийно ефективни, някои са сертифицирани с Energy Star, което помага да се намали разходът на електроенергия и разходите за електричество.

Как да се грижа за хладилника с фризер?

Препоръчително е редовно почистване както вътрешно, така и външно с мек сапун и вода. Проверявайте уплътненията на вратата и почиствайте бобините от прах, за да се осигури ефективна работа на уреда.

Какъв е оптималният начин за размразяване на фризера?

Ако фризерът не разполага с автоматична система за размразяване, препоръчително е да се извършва ръчно размразяване, когато слойът на скрежа достигне около четвърт инч.

Как да избера хладилник с фризер, който да съответства на моя стил на кухнята?

Съвременните хладилници с фризер предлагат различни стилове и дизайни, включително опции за персонализация на външния вид като панели за прикрепване и различни цветове.

Как да избера правилния размер на хладилника с фризер за моите нужди?

Вземете предвид наличното пространство в кухнята си и нуждите ви за съхранение на храна. Измерете височината, ширината и дълбочината на пространството, в което ще поставите уреда.

Присъдата: Най-добър хладилник с фризер

Ние препоръчваме BOSCH KGN39AICT Series 6 като нашия най-добър избор. Този модел хладилник с фризер предлага висока енергийна ефективност, изтънчен дизайн и полезни функции като технологията без замръзване, която спестява време и усилия. Единственото ни забележка е, че цената му може да се окаже малко по-висока за хладилник с тези размери и функции.

Виж Още:

най-добрия мултикукър | най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух | най-добрата Бездимна скара | Най-добрата Хубава кафемашина за еспресо | най-добрите готварски печки

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0