Най-добрите Съдомиялни за Вграждане

2
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

От всички уреди във вашата кухня, съдомиялната вероятно е най-натоварената и най-желана. Затова нека ви подскажа кои са най-добрите съдомиялни за вграждане.

Spec
1
res 41f6d75f39842afb67cea09d82939331
MIELE
Най-добрата съдомиялна за вграждане
Цена EMAG
2
res 2ec0dcac2b957de1ee3a1fea18459c10
Bosch
Най-добрата съдомиялна за вграждане на добра цена
Цена EMAG
3
res 3710db6ec1b7379cdc8a85be405b1584
Beko
Най-добрата съдомиялна за вграждане с лесен монтаж
Цена EMAG
4
res ce857d92fcebcbd8bfb5b0e649ad0836
Whirlpool
Най-добрата съдомиялна за вграждане 45 см.
Цена EMAG
5
res c54e328184f7f59d06e30aeb7a7b3a97
Miele
Най-добрата съдомиялна за вграждане ако можете да си я позволите
Цена EMAG

За да изберете вашата съдомиялна трябва да знаете някои неща. Тя трябва да почисти купища мръсни съдове, стъклария и сребърни прибори, както и тежко замърсени съдове за готвене и прибори, и да ви ги върне чисти, сухи и без петна.

Това не е никак малка задача! Но ако я зареждате правилно, почиствате я редовно и използвате най-добрия препарат за съдомиялна машина, тя е отлично оборудвана да ви спести времето, усилията и водата, необходими за ръчно миене на голямо количество съдове. Ако вашият модел не се справя добре, може би е време за обновяване.

През последните няколко години сме тествали над 40 съдомиялни машини и продължаваме с още нови модели, които предстоят. За да ги оценим, щателно замърсяваме чинии, купи, чаши, чинийки, стъклени и готварски съдове със стандартни смеси и се уверяваме, че всичко е сухо и изпечено. И да, пропускаме предварителното изплакване!

Най-добрите съдомиялни за вграждане

1

MIELE

Най-добрата съдомиялна за вграждане

MIELE

EMAG
Съдомиялна,7410 SC BRWS AutoDos, 14 комплекта, 10 програми, 60 см, Клас А, Неръждаема стомана

Това е висококласна съдомиялна машина, която впечатлява със своите характеристики и производителност.

Съдомиялната MIELE 7410 SC BRWS е независима и с ширина 60 см, подходяща за големи семейства или домакинства, които често забавляват гости, благодарение на капацитета си от 14 комплекта съдове. Тя разполага с 10 програми за пране, включително интензивни и автоматични режими, което я прави изключително гъвкава. Особено полезни са функциите IntenseZone и AutoDos, които автоматично дозират препарата за оптимални резултати, и опцията за половин товар, която позволява ефективно измиване дори при непълно зареждане.

Контролният панел е електронен с LCD дисплей, който улеснява управлението и настройките на машината. Трите кошници предоставят достатъчно място и гъвкавост при подреждане на съдовете, а електронният програматор предлага възможност за забавено програмиране до 24 часа, което добавя допълнително удобство.

Съдомиялната включва множество полезни функции като ThermoSave за икономия на енергия, EcoFeedback за мониторинг на консумацията, и SensorDry за перфектно сушене. Системата BrilliantGlassCare защитава стъклените съдове, а водоустойчивата система и заключването за деца гарантират безопасността на уреда.

Технически, MIELE 7410 SC BRWS е с енергиен клас А и е много ефективна, консумирайки само 8.4 литра вода на цикъл и 54 kWh за 100 цикъла. Нивото на шума е приятно ниско – 42 dB, което прави работата й почти безшумна. Със своите мощни 2000 W, тази съдомиялна се справя отлично с всякакви замърсявания.

Дизайнът е стилен и елегантен, изработен от неръждаема стомана, което я прави подходяща за всяка модерна кухня. Размерите й са стандартни – 60 x 60 x 84,5 см, а теглото от 56 кг я прави стабилна и надеждна.

MIELE 7410 SC BRWS AutoDos е изключително надеждна съдомиялна машина, която съчетава иновативни технологии и висока производителност, предлагайки максимално удобство и ефективност в домакинството.

2

Bosch

Най-добрата съдомиялна за вграждане на добра цена

Bosch

EMAG
SMV46KX04E, 13 комплекта, 6 програми, ActiveWater, AquaSensor, Клас E, 60 см

Имам удоволствието да ви представя вградената съдомиялна машина Bosch SMV46KX04E. Тази съдомиялна е изключително надеждна и предлага множество полезни функции за едно перфектно почистване.

С капацитет от 13 комплекта и 6 програми, тя е идеална за семейства и по-големи домакинства. Основните функции включват ExtraDry за оптимално изсушаване на съдовете, и специална програма Glass 40°C за деликатно почистване и сушене на чаши. Системата VarioFlex и Vario чекмеджето предоставят гъвкавост при зареждането на съдовете, а тройната система Rackmatic позволява регулиране на височината на горната кошница с до 5 см, дори когато е напълно заредена.

Технологията ActiveWater е едно от основните предимства на тази съдомиялна. Тя гарантира икономия на вода и енергия, като оптимизира разпределението на водата и подобрява ефективността на почистване. AquaSensor, който разпознава петната, регулира разхода на вода според степента на замърсяване, осигурявайки блестящо чисти чинии всеки път. Автоматичните програми прецизно регулират консумацията на вода и температурата според замърсяването, което осигурява перфектни резултати и същевременно пести ресурси.

Функцията DosageAssist е създадена за оптимално разтваряне на препаратите и по-тиха работа на съдомиялната. AquaStop системата предпазва от протичане, осигурявайки пълна защита с доживотна гаранция от Bosch.

Програмата за стъкло при 40°C осигурява перфектно чисти и блестящи чаши, благодарение на внимателното регулиране на температурата и удълженото време на сушене. С функцията за отложен старт можете да настроите машината да започне работа в удобно за вас време, дори през нощта, докато EcoSilence Drive технологията гарантира изключително тиха работа.

Съдомиялната машина разполага с топлообменник, който осигурява внимателно отношение към стъклените и порцеланови съдове, предотвратявайки температурни сътресения. Системата за защита на стъклото регулира твърдостта на водата, за да предотврати корозията на стъклото, като осигурява дълготрайна защита на ценните ви съдове.

Сензорът за натоварване пести енергия при миене на по-малко съдове, като автоматично регулира разхода на вода и енергия според теглото на заредените съдове. Третото ниво на зареждане с Vario чекмеджето предоставя допълнителна гъвкавост и освобождава място на другите нива.

Функцията VarioSpeed Plus намалява времето за измиване и сушене с до 66%, запазвайки ефективността на почистване, което е идеално за семейни тържества и специални събития. Програмата ExtraDry осигурява перфектно изсушаване на пластмасови съдове, като бебешки шишета и принадлежности за пикник.

Bosch SMV46KX04E е изключително ефективна и функционална съдомиялна машина, която комбинира иновативни технологии и лесно управление, за да предостави безупречни резултати всеки път. Тя е тихa, енергийно ефективна и изключително надеждна, което я прави отличен избор за всяко домакинство.

Мнения: „Имаме я от 1 седмица и засега съм много доволна. Мие и изсушава без забележки.
Доволна останах и от доставката от Flanco – получих я на третия ден след заявката.
“– EMAG

3

Beko

Най-добрата съдомиялна за вграждане с лесен монтаж

Beko

EMAG
BDIN38531D, 15 комплекта, 8 програми, Клас D, Мотор ProSmartInverter, HygieneIntense, CornerIntense, Automatic Door Opening

Съдомиялна машина Beko BDIN38531D с капацитет за 15 комплекта и осем програми, този уред впечатлява с иновативните си функции и технологии, които осигуряват отлично почистване и хигиена на съдовете.

Една от най-значимите функции е HygieneIntense, която използва високите температури и пара, за да премахне 99,999% от бактериите и вирусите. Това е особено полезно в съвременните условия, където хигиената е от съществено значение. В допълнение, технологията CornerIntense осигурява равномерно разпределение на водата и препарата във всички ъгли на съдомиялната, гарантирайки, че всички съдове, включително тези в краищата, са перфектно чисти.

Функцията DeepWash е отлична за почистване на труднодостъпни и дълбоки съдове като бутилки и гарафи. Трите дюзи осигуряват интензивно измиване, а аксесоарите могат да се регулират и сгъват за максимална гъвкавост.

Съдомиялната е оборудвана с ProSmart™ Inverter мотор, който е надежден и енергоспестяващ, позволявайки използването на оптимално количество вода и енергия при всяко измиване. С капацитет за 15 комплекта, този уред е идеален за големи семейства и събирания, като осигурява достатъчно пространство за всички съдове.

Програмата Intensive 70°C е създадена за измиване на силно замърсени съдове, като използва високи температури и допълнителни цикли на изплакване за перфектни резултати. Автоматичното отваряне на вратата в края на цикъла подобрява ефективността на сушене, като позволява на въздуха да циркулира и елиминира парата.

MINI 30′ е специална програма за леко замърсени съдове, която измива за 30 минути при 35°C, спестявайки време и енергия. Технологията AutoGlassShield предпазва стъклените съдове от корозия, като удължава техния живот до 20 пъти. Функцията SteamGloss® поддържа блясъка на порцелановите и стъклените съдове чрез допълнително изплакване и превъзходна производителност при сушене.

С функцията Fast+™ получавате перфектно чисти съдове до три пъти по-бързо, като се регулират температурата, консумацията на вода и налягането за намаляване на времето за измиване. Easy Fold Plate системата позволява сгъването на поставките за прибори на долната кошница, осигурявайки повече място за големи тави.

Сензорът за замърсяване (Dirt Sensor) автоматично определя количеството вода, необходимо за измиване, което оптимизира потреблението на ресурси. Чекмеджето за прибори предоставя допълнително пространство за прибори и големи съдове, гарантирайки перфектно изсушаване и хигиена.

Програмата Quick&Shine почиства съдовете с ниско ниво на замърсяване само за 58 минути, а функцията Time Delay позволява отлагане на старта на съдомиялната с до 24 часа. Системата за контрол на излишната вода предпазва от наводнения, като автоматично регулира подаването на вода.

Индикаторите за сол и допълнително изплакване информират кога е необходимо да добавите съответните продукти, за да гарантирате оптимална работа на съдомиялната.

Beko BDIN38531D е мощна и функционална съдомиялна машина, която съчетава иновативни технологии и ефективност, за да осигури безупречно почистване и хигиена на вашите съдове. Тя е отличен избор за всяко домакинство, което търси качество и надеждност.

Мнения: „Отличен продукт.Супер обслужване!“– EMAG

4

Whirlpool

Най-добрата съдомиялна за вграждане 45 см.

Whirlpool

EMAG

Whirlpool WSIC3M27C е идеален избор за по-малки кухни, благодарение на компактните си размери и ширина от 45 см. С капацитет за 10 комплекта, тя предлага отлична функционалност и енергийна ефективност, като е класифицирана в енергиен клас A++.

Едно от основните предимства на този модел е технологията 6th Sense, която автоматично настройва температурата, времето и мощността на измиване в зависимост от степента на замърсяване на съдовете. Това гарантира не само перфектно чисти съдове, но и намалена консумация на вода и електроенергия, което допринася за по-ниски сметки за комунални услуги и опазване на околната среда.

Съдомиялната Whirlpool WSIC3M27C разполага с шест програми, които осигуряват разнообразие от опции за измиване според нуждите. Инверторният мотор на уреда намалява нивото на шума до 47 dB и осигурява надеждна и тиха работа, което е идеално за домакинства, които търсят спокойствие.

Функцията Multizone позволява измиването на съдове само в една от кошниците, което е удобно, когато не разполагате с много съдове за измиване и искате да спестите време и ресурси. Регулируемата горна кошница добавя гъвкавост, като позволява да се създаде повече пространство за по-големи съдове в долната част на съдомиялната.

Третото чекмедже е идеално за малки кухненски аксесоари и прибори за хранене, осигурявайки оптимално използване на вътрешното пространство на уреда. Кошницата за прибори на дъното на съдомиялната гарантира, че ножовете, вилиците и лъжиците са добре почистени и подредени.

Опцията за отложен старт ви позволява да настроите съдомиялната да стартира в удобно за вас време, например през нощта, когато тарифите за електроенергия са по-ниски. Системата Aquastop осигурява допълнителна защита срещу протичане, като автоматично спира подаването на вода в случай на неизправност или препълване.

Дигиталният дисплей прави използването на уреда изключително лесно и интуитивно, като ви предоставя цялата необходима информация за текущата програма и оставащото време до края на цикъла.

Whirlpool WSIC3M27C е надеждна и ефективна съдомиялна машина, която съчетава модерни технологии и удобни функции, за да осигури безупречни резултати при всяко измиване. Тя е перфектният избор за домакинства, които ценят ефективността и комфорта в ежедневието си.

Мнения: „За времето което ползвам уредя мога да кажа, че е много добър! Лесно се работи с него и мие идеално съдовете“– EMAG

5

Miele

Най-добрата съдомиялна за вграждане ако можете да си я позволите

Miele

EMAG
Съдомиялна, G 7690 SCVi K2O CLST/OBSW, AutoDos с PowerDisk, EcoPower, Клас А, 60 см

Miele G 7690 SCVi K2O CLST/OBSW е впечатляващ модел, който съчетава иновация и ефективност в един уред. Тази съдомиялна, предназначена за вграждане, може да измие до 14 комплекта съдове, като разполага с 13 различни програми, които отговарят на всяка нужда.

Световната премиера AutoDos с PowerDisk е едно от най-забележителните нововъведения. Тази система автоматично дозира точното количество почистващ препарат за всяко измиване, което гарантира перфектни резултати без необходимост от ръчно добавяне на препарат.

Технологията EcoPower пести вода и енергия, като прави уреда изключително икономичен. С функцията AutoOpen сушене, вратата на съдомиялната се отваря автоматично в края на цикъла, осигурявайки перфектно изсушаване на съдовете. BrilliantLight осветява вътрешността на съдомиялната, което улеснява зареждането и разтоварването, особено при по-слабо осветени кухни.

Уредът е свързан с Miele@home, което позволява интелигентно управление и мониторинг чрез смартфон или таблет. Функцията Knock2open е особено полезна за безръчно отваряне на съдомиялната само с леко почукване на вратата – идеално за модерни кухни с гладък дизайн.

Програмите QuickPowerWash и Експресна програма предлагат бързи и ефективни решения за измиване на съдове с нормално ниво на замърсяване, като програмата QuickPowerWash осигурява отлични резултати само за 58 минути. Програмата за почистване на устройството гарантира, че съдомиялната остава в перфектно състояние, като премахва всякакви остатъци и замърсявания от вътрешността й.

Miele G 7690 SCVi също така разполага с функцията SensorDry, която интелигентно адаптира програмата за сушене според условията, осигурявайки оптимални резултати всеки път. Нежната програма е специално създадена за почистване на деликатни съдове, като стъклени и керамични предмети, без да ги повреди.

Съдомиялната за вграждане Miele G 7690 SCVi K2O CLST/OBSW е изключително надеждна и високоефективна съдомиялна машина, която съчетава модерни технологии и удобни функции, за да осигури перфектни резултати при всяко измиване. Тя е перфектният избор за всеки дом, който цени качеството и иновациите.

6

Candy

Най-добрата съдомиялна за вграждане с функция самопочистване

Candy

EMAG
Съдомиялна, CELDIMN 2D620PBE, Auto door open, Антибактериален филтър, Maxi plate, WiFi връзка, Simply-Fi

Candy CELDIMN 2D620PBE е впечатляващ модел, който предлага множество функции и висока ефективност. С капацитет до 16 комплекта съдове, тази съдомиялна е сред най-добрите на пазара, подходяща за големи семейства или често използване.

Една от най-забележителните функции е свързването чрез Wi-Fi и Bluetooth, което позволява дистанционно управление чрез вашия смартфон. Приложението Simply-Fi предоставя допълнителни съдържания и съвети за пране, като поддържа интелигентна проверка на състоянието на уреда и планирана поддръжка. Функцията за инвентаризация ви помага да следите нивото на солта, разтвора за миене на съдове и останалите таблетки, което е изключително удобно.

Candy Brava серията впечатлява с големия капацитет на зареждане, като можете да заредите и измиете до 201 чинии в един цикъл. Функцията Impulse използва импулсна технология за измиване, която намалява консумацията на вода и електроенергия, като същевременно подобрява производителността.

Програмата Zoom – 39’ е изключително бърза, осигурявайки чисти съдове само за 39 минути. Също така, има и програма Rapid 24′, която комбинира бързина и ефективност за леко замърсени съдове за 24 минути при 50 градуса. Интензивната програма на 75°C гарантира перфектна хигиена, подходяща за стерилизиране на тенджери, тигани и кухненски прибори.

Програмата ECO измива на 45°C, което е идеално за съдове с нормална степен на замърсяване, като същевременно пести енергия и вода. Програмата Delicate – 45°C е специално създадена за деликатни чаши и съдове, осигурявайки нежно и ефективно почистване.

Контролният панел с LED екран позволява лесно и удобно задаване на желаната програма. Smart кошницата осигурява 10% повече място и може да се регулира на височина дори когато е напълно заредена. Вече можете да миете големи чинии с диаметър 34,5 см и дори тави за фурна.

Функцията Addish позволява добавяне на съдове след стартиране на миенето, което е изключително практично. В края на програмата, вратата се отваря автоматично, което ускорява сушенето чрез изпускане на пара и оставя съдовете без петна.

Съдомиялната има и функция за самопочистване, която не изисква специална поддръжка. Периодичното почистване с почистващ продукт гарантира, че уредът остава в оптимално състояние.

Candy CELDIMN 2D620PBE е съдомиялна машина, която комбинира иновации, висока ефективност и удобство, правейки я отличен избор за всеки дом.

7

Heinner

Най-добрата съдомиялна за вграждане с лесно зареждане

Heinner

EMAG
Съдомиялна, HDW-BI6614IE++, 14 комплекта, 6 програми, Клас Е, Старт по график, 60 см

Съдомиялна Heinner HDW-BI6614IE++ е отличен избор за всяко домакинство, което търси ефективност и удобство. Тази съдомиялна машина предлага капацитет от 14 комплекта, което е достатъчно за нуждите на голямо семейство. Въпреки че енергийният клас е E, машината е проектирана да пести ресурси, осигурявайки перфектни резултати с всяко измиване.

LED дисплеят и електронното управление правят настройката на програмите лесна и интуитивна. Функцията за програмируем старт позволява гъвкавост, като можете да настроите началото на измиването в диапазон от 1 до 19 часа, което е удобно за адаптиране към вашия график. Опцията за половин зареждане е особено полезна, когато имате по-малко съдове за миене и искате да спестите време и енергия.

Горната кошница с регулируема височина, дори когато е заредена, осигурява допълнително пространство за по-големи съдове. Специалният рафт за кухненски прибори е изключително полезен за по-големи предмети като ножове и черпаци. Сгъваемите държачи за чинии в долната кошница предоставят многофункционално пространство, подходящо за големи тенджери и тигани. Поставката за прибори може да се изважда, което осигурява допълнителна гъвкавост.

Системата Aquastop гарантира защита от наводнения, като спира подаването на вода при установен проблем, което ви дава спокойствие, когато машината работи нощем или когато сте извън дома. Индикаторите за сол и разтвор за изплакване ви предупреждават, когато е необходимо да добавите тези консумативи, за да поддържате оптимална работа на съдомиялната.

Звуковият сигнал в края на програмата ви уведомява, когато съдовете са готови. Машината разполага с шест програми, които покриват всички нужди:

 • Програмата за предварително измиване е полезна за забравени съдове и осигурява идеално чисти резултати.
 • Бързата програма от 30 минути при 40°C е идеална за леко замърсени съдове и чаши.
 • ЕКО програмата е икономична и осигурява перфектно почистване с ниска консумация на енергия и вода.
 • Програмата Супер 50′ почиства ефективно съдове със средна степен на замърсяване само за 50 минути.
 • Програмата Hygene 70°C е идеална за съдове, които изискват дезинфекция и хигиенично почистване.
 • Програмата auto SMART 50-70°C автоматично се настройва според степента на замърсяване на съдовете, като регулира консумацията на вода, температурата и времето за измиване.

Съдомиялната Heinner HDW-BI6614IE++ комбинира функционалност, удобство и ефективност, което я прави отличен избор за всяко домакинство.

Hansa EMAG

ZIM 434 B, 9 комплекта, 4 програми, Клас E, HalfLoad, Отложен старт, 45 cм
8

Samsung EMAG

DW50R4050BB/EO, 10 комплекта, 6 програми, Клас F, 45 см
9

Teka EMAG

Съдомиялна, DFI 44700, 10 комплекта, 7 програми, Клас E, Сензор MultiCleaner, Система Aquastop, 45 см
10

Electrolux EMAG

EEM63301L, 10 комплекта, 8 програми, Клас D, Time Beam, Motor inverter, SatelliteClean
11

Най-добрите съдомиялни за вграждане за 2024 година

Класация 2024
1Най-добрата съдомиялна за вгражданеMIELE
2Най-добрата съдомиялна за вграждане на добра ценаBosch
3Най-добрата съдомиялна за вграждане с лесен монтажBeko
4Най-добрата съдомиялна за вграждане 45 см.Whirlpool
5Най-добрата съдомиялна за вграждане ако можете да си я позволитеMiele
6Най-добрата съдомиялна за вграждане с функция самопочистванеCandy
7Най-добрата съдомиялна за вграждане с лесно зарежданеHeinner
Най-добрите съдомиялни за вграждане за онлайн

Какво да вземете предвид при покупка на нова съдомиялна машина

Най-добрите Съдомиялни за Вграждане

За щастие, няма нужда да се притеснявате за размера при покупка на съдомиялна машина. За разлика от хладилниците или печките, почти всички съдомиялни машини – с изключение на компактните и тези за плот – са стандартно 60 см широки и ще паснат в съществуващото ви пространство.

Ето още няколко неща, които трябва да вземете предвид:

1. Цикли на съдомиялната машина

Когато избирате нова съдомиялна машина, важно е да имате основните функции (и някои допълнителни):

 • Автоматично или интелигентно измиване: Съдомиялните машини вече имат сензори за замърсяване, които автоматично регулират дължината на цикъла и количеството вода според нивото на замърсяване. При леко замърсяване цикълът е по-кратък и използва по-малко вода. Ако съдомиялната машина усети по-голямо замърсяване, добавя време и вода за по-добро почистване. Тези сензорни цикли са предпочитани пред „нормално“ за най-добро почистване.
 • Тежък режим: Подходящ за миене на тенджери и тигани.
 • Бързо изплакване или само изплакване: Идеално, когато нямате достатъчно артикули за пълно зареждане. Някои производители може да го предлагат като опция чрез приложение.
 • Сухо усилване: Осигурява по-добри сухи резултати без петна, особено върху стъклария и пластмаса. Може да се нарича Turbo Dry или Extra Dry.
 • Отложен старт: Удобно, ако искате да пуснете съдомиялната машина извън пиковите часове на енергийно потребление или през нощта, когато домакинството използва по-малко вода.
 • Цикъл на дезинфекция: Унищожава бактериите чрез висока температура и изплакване. Потърсете съдомиялни машини с цикъл на дезинфекция, сертифициран от NSF (независима организация за тестване), за да сте сигурни, че убива микробите до необходимите нива.
 • Деликатни цикли: Подходящи за чупливи предмети.
 • Цикли на половин натоварване: За миене на малък брой артикули, поставени в горния или долния багажник.
 • Скоростен цикъл: Перфектен за леко замърсени предмети, които трябва да се почистят бързо, като допълнителни чаши по време на парти. Много модели предлагат цикли, които почистват и изсушават за до един час.

Като се съобразите с тези фактори, ще можете да изберете съдомиялна машина, която най-добре отговаря на вашите нужди и ще направи ежедневието ви по-лесно.

2. Стелажи за съдомиялна машина

Не всички стелажи за съдомиялна машина са създадени еднакви.

Ето някои характеристики, които препоръчваме да вземете предвид:

 • Мобилност: Когато разглеждате различни модели, плъзнете стелажите навътре и навън, за да проверите дали са стабилни и се движат гладко. Проверете и колко лесно се регулират.
 • Разстояние: Някои стелажи имат много тясно разстояние между зъбците, докато други предлагат повече място за дебели или извити чинии. Уверете се, че стелажите могат да поберат предметите, които миете най-често. Ако има специфичен поднос или чиния, която искате да побере новата ви съдомиялна машина, вземете ги със себе си в магазина за проба.
 • Поставка от най-високо ниво: Много съвременни съдомиялни машини са оборудвани с три поставки – обичайните две и плитка горна поставка. Тази горна поставка често заменя традиционната кошница за прибори и е подходяща за малки купи и други дребни предмети. Използването ѝ освобождава място в долния стелаж и гарантира, че всичко ще бъде почистено добре.
 • Гъвкавост: Стелажи със сгъваеми рафтове за чаши, сгъваеми или подвижни зъбци за настаняване на големи или необичайно оформени предмети, щипки за чаши и изскачащи държачи за вази и гарафи могат значително да увеличат капацитета ви за миене. Тези движещи се части трябва да се регулират лесно и да се закрепват здраво, за да предотвратят движение и счупване по време на цикъла.

Вземайки предвид тези характеристики, ще можете да изберете съдомиялна машина, която отговаря на нуждите ви и ви улеснява в ежедневието.

3. Врата за съдомиялна машина

Най-добрите съдомиялни за вграждане

Изборът на врата за съдомиялна машина е въпрос на лични предпочитания.

Ето какво можете да очаквате, когато пазарувате в магазини или онлайн:

 • Контроли: Някои модели имат видими контроли, които ви позволяват да виждате състоянието на цикъла и оставащото време. Други модели имат скрити контроли за по-елегантен външен вид. Повечето модели със скрити контроли разполагат с предни светлини или дисплеи, които показват времето и ви информират за напредъка на цикъла и кога той приключва.
 • Дръжки: Предните дръжки често съответстват на останалите уреди в кухнята ви, като хладилника или печката. Вградените или джобните дръжки са скрити и не стърчат в кухненското пространство, което може да бъде удобно за по-малки кухни.
 • Панели на вратите: Най-често вратите на съдомиялните машини са предварително завършени с панели от неръждаема стомана, черни или други стандартни цветове. Висококласните модели обаче могат да поемат персонализирани панели, които да съответстват на вашите кухненски шкафове за по-единен и невидим вид.
 • Покритие: Можете да избирате между традиционна неръждаема стомана, черна неръждаема стомана, матово черно, бяло или бронзови тонове, които добавят топлина и разнообразие към кухнята ви. Независимо от избора ви, попитайте дали панелът на вратата е устойчив на пръстови отпечатъци. Много марки предлагат тази опция, и ще бъдете доволни, че сте я избрали. Висококласните модели често са готови да приемат предни панели, които съответстват на фронтовете на вашия шкаф за безпроблемен външен вид.

4. Енергийна ефективност

Всички съдомиялни машини имат етикети Energy Guide, които ви позволяват да сравнявате колко енергия използват и колко приблизително ще ви струва да ги експлоатирате годишно.

Енергийната ефективност на съдомиялната машина е тясно свързана с потреблението на вода. Колкото по-малко вода използва уредът, толкова по-малко енергия консумира.

Новите модели съдомиялни машини използват значително по-малко вода на цикъл в сравнение с тези, произведени преди 10 или дори пет години, и се считат за по-ефективни, тъй като трябва да преминат през федерални стандартни тестове за енергийна ефективност.

Производителите обикновено извършват енергийните тестове на нормален или автоматичен цикъл и изчисляват разходите въз основа на среден брой цикли.

Ако използвате съдомиялната машина по-често от средното или избирате други цикли, вероятно ще използвате повече вода.

Моделите с Energy Star сертификат са още по-ефективни от федералните стандарти. Разходите, посочени на етикета, се изчисляват за вода, нагрята с електрически бойлер, така че ако използвате газов бойлер, годишните ви разходи за експлоатация може да са по-ниски от тези на етикета.

Не се притеснявайте, че дългите цикли изразходват значително повече енергия. Те все пак използват малко количество вода и самата машина не допринася значително за общото енергийно потребление.

5. Ниво на шум

Съдомиялните машини са сред малкото уреди, за които производителите предоставят информация за нивото на шума в децибели въз основа на стандартни тестове.

Ако не можете да намерите тази информация в магазина, проверете на уебсайта на производителя. Най-тихите модели съдомиялни машини работят при около 40 dB или по-малко.

Колко дълго трябва да издържи една съдомиялна машина?

Най-добрите съдомиялни за вграждане

Съвременните съдомиялни машини обикновено имат средна продължителност на живот около 10 години. Ако е правилно инсталирана и поддържана, като редовно почиствате и правилно зареждате уреда, тя може да работи безпроблемно и дори да издържи 15 или повече години.

Въпреки това, гаранциите съществуват с причина – понякога нещата могат да се объркат. Повечето производители предлагат поне една година пълна гаранция, която покрива както части, така и труд за ремонти през първата година.

В случай на необходимост от ремонт, най-добре е да се използва оторизиран сервиз от производителя, тъй като те имат достъп до правилните части и най-новата информация за вашия модел. Използването на неоторизиран сервиз може да създаде проблеми и да ви остави без помощ при възникване на проблеми.

След изтичане на първата година от гаранцията, някои производители предлагат ограничени петгодишни (или повече) гаранции за части като електронните контроли и стелажите, ако са дефектни.

Някои също така предлагат доживотни гаранции за неръждаемите врати и вани срещу ръжда. Винаги проверявайте условията на гаранцията за модела, който обмисляте.

Преди да изтече първата година от пълната гаранция, препоръчително е да използвате съдомиялната често и да тествате всички цикли и опции, за да сте сигурни, че всичко работи според вашите очаквания.

Как тестваме най-добрите съдомиялни машини за вграждане

При тестването на съдомиялни машини ние от sravniceni.com ги подлагаме на по-сериозни предизвикателства от тези, с които бихте се сблъскали у дома, като никога не изплакваме предварително съдовете преди зареждане.

Оценяваме капацитета и гъвкавостта на рафтовете, тавите и кошниците, както и колко лесно е да използвате, зареждате и програмирате всяка машина.

Преди да проверим ефективността на различните цикли, равномерно нанасяме и след това изсушаваме и изгаряме макарони със сирене, хамбургер, овесена каша, яйчен жълтък, мляко и други храни върху съдове за готвене и 10 комплекта съдове, включително чинии, чаши, чинийки и прибори.

Дори нанасяме червило върху чаши за кафе, защото това петно често се оказва трудно за премахване от съдомиялните.

За всеки цикъл прекарваме поне 7 часа в тестване, включително времето за проверка на всяка част след приключване на цикъла. Тестваме няколко цикъла на всяка машина, включително специални опции и приложения, ако са налични. Следваме указанията на производителя за зареждане и използваме един и същ перилен препарат във всяка машина.

След почистване търсим и отбелязваме петна от вода и остатъци от храна. Преглеждаме за петна и остатъчен филм под специална светлина.

Всеки цикъл получава претеглена оценка за почистване, а резултатите се осредняват, за да се получи общ резултат за всяка съдомиялна.

Освен това оценяваме енергийната ефективност и нивото на шум на всеки уред, като отбелязваме специални характеристики като предни панели от неръждаема стомана, устойчиви на пръстови отпечатъци.

Често задавани въпроси за най-добрите съдомиялни за вграждане

1. Какво е съдомиялна за вграждане?

Съдомиялна за вграждане е съдомиялна, която е проектирана да се монтира в кухненски шкаф. Тя е скрита зад вратичките на шкафа, така че се вписва добре в дизайна на кухнята.

2. Какви са ползите от съдомиялна за вграждане?

Съдомиялните за вграждане имат редица предимства, включително:

 • Естетика: Те могат да ви помогнат да създадете по-гладък и изчистен вид в кухнята си.
 • Функционалност: Те могат да ви осигурят повече място за съхранение, тъй като не заемат място на плота.
 • Удобство: Те могат да ви спестят време и усилия, тъй като не е нужно да миете чиниите на ръка.

3. Какви са различните видове съдомиялни за вграждане?

Има два основни вида съдомиялни за вграждане:

 • Пълноразмерни: Тези съдомиялни са с най-голям капацитет и могат да поберат до 14 чинии.
 • Компактни: Тези съдомиялни са по-малки от пълноразмерните и могат да поберат до 8 чинии.

4. Какви фактори трябва да взема предвид при избора на съдомиялна за вграждане?

При избора на съдомиялна за вграждане трябва да вземете предвид редица фактори, включително:

 • Размер: Уверете се, че съдомиялната ще се побере в пространството, което сте отделили за нея.
 • Капацитет: Помислете колко чинии ще миете наведнъж.
 • Функции: Някои съдомиялни имат функции като цикли за деликатни съдове, самоизсушаване и отложен старт.
 • Енергийна ефективност: Изберете съдомиялна с висок енергиен рейтинг, за да спестите пари от сметките си за електроенергия.
 • Цена: Съдомиялните за вграждане могат да варират в цената от 500 до 2000 лева.

5. Какви са някои от най-добрите марки съдомиялни за вграждане?

Някои от най-популярните и добре оценени марки съдомиялни за вграждане включват:

 • Bosch: Bosch е немска марка, известна със своите висококачествени уреди.
 • Siemens: Siemens е друга немска марка, която предлага широка гама от съдомиялни за вграждане.
 • Miele: Miele е немска марка, която е известна със своите луксозни уреди.
 • AEG: AEG е шведска марка, която предлага съдомиялни за вграждане с модерен дизайн.
 • Electrolux: Electrolux е шведска марка, която предлага широка гама от съдомиялни за вграждане на достъпни цени.

6. Къде мога да купя съдомиялна за вграждане?

Съдомиялните за вграждане могат да бъдат закупени от повечето магазини за електроника, магазини за домакински уреди и онлайн магазини.

7. Колко струва съдомиялна за вграждане?

Цената на съдомиялна за вграждане може да варира в зависимост от марката, размера, функциите и мястото за закупуване.

Като цяло можете да очаквате да платите между 500 и 2000 лева за съдомиялна за вграждане.

Най-добрите и Безвредни Съдове за Готвене | Най-добрите Климатици | Най-добрата Прахосмукачка Робот | Коя е Най-добрата Кана за Пречистване на Вода | Най-добрата Прахосмукачка

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0