Най-добрите Работни Обувки

2
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Най-добрите работни обувки са задължителни за ако работата ви изисква да сте на крака през целия ден на неравни терени или заобиколени от тежки предмети. Работните обувки са важна част от личните предпазни средства (ЛПС) на много работници. Те са предназначени да предпазват краката от наранявания, причинени от различни фактори.

Spec
1
res b41b6428ba87b5f0ee11e5c76fb094e5
Работни Обувки Veiras
Най-добрите работни обувки тип маратонка
Цена EMAG
2
res e71cf160ba251cac0735e1df25c67fa9
Fashion Khaki
Най-добрите работни обувки от еко кожа
Цена EMAG
3
res c1a00a88916e284e31789ca6d0dfce3d
Pаботни Обувки, Fashion
Най-добрите работни обувки тип кубинка
Цена EMAG
4
res 85a3dbf1cc61b6c56e15add6ce6cdd58
SBP дишащи предпазни обувки
Най-добрите модни работни обувки
Цена EMAG
5
res ad933f719ca96bb3a67a109be9158720
Active Gear S3 SRC A-Force
Най-добрите работни обувки за зимата
Цена EMAG

Освен в задължителните ситуации, носенето на работни обувки е препоръчително за всички работници, които са изложени на риск от нараняване на краката.

Най-добрите работни обувки са създадени да осигурят комфорт, безопасност и издръжливост за мъже в различни професии като строителство, здравеопазване, хотелиерство или всяка друга област, която изисква дълго стоене, ходене или работа в рискова среда. Най-добрите работни обувки трябва да разполагат с здрави, неплъзгащи се подметки, предпазни пръсти и подсилена горна част за оптимална производителност и защита при напрегнати условия.

С осигуряването на ортопедична поддръжка и поддръжка на свода, съвременните най-добри работни обувки за мъже ще повишат вашата производителност и ще намалят риска от наранявания на работното място. Те също така предлагат междинна подметка за абсорбиране на удара, допълнителна защита и омекотяване на горната част, за да ви е удобно през целия работен ден, без да изглеждат като старите работни обувки.

Ние тествахме над 30 модела работни обувки, за да открием 11-те най-добри работни обувки за мъже, които осигуряват комфорт, защита и стил през целия ден.

Най-добрите работни обувки


1

Защитни Работни Обувки Veiras

Най-добрите работни обувки за повечето хора

Обувки Veiras

84,00
EMAG
Строителна, Транспорт, Минна, Горско стопанство, Универсална, Електричество

Тествах защитните работни обувки Veiras, които са оборудвани с метално предпазно бомбе, и съм готов да споделя своите впечатления. Това са антистатични, дишащи и много леки обувки с кевларена подметка, която предпазва от пробиване. Те са изработени в стилни черно и червено и тежат само 0.750 грама на чифт. Наличните номера варират от 38 до 45.

Плюсове

 1. Комфорт и Лекота: Тези обувки са изключително леки и комфортни. Анатомичният им дизайн и стелката осигуряват отлична поддръжка, което е голям плюс за дълги работни дни.
 2. Защита и Сигурност: Металното предпазно бомбе и кевларената подметка осигуряват високо ниво на защита срещу удари и пробиви. Те отговарят на стандарт EN ISO 20345, което гарантира тяхната надеждност.
 3. Дишащи Материали: Дишащите материали предотвратяват прекомерното изпотяване и дискомфорт, което е важно при интензивна работа.
 4. Универсалност: Обувките са подходящи за различни индустрии – строителство, транспорт, минна, горско стопанство, електричество и други. Могат да се носят през всички сезони – пролет, лято, есен и зима.
 5. Антистатичност: Антистатичните свойства добавят допълнителен слой на безопасност, особено в среди, където това е критично.

Минуси

 1. Дизайн и Външен Вид: Въпреки че са функционални, дизайнът на обувките може да не е по вкуса на всички. Черно-червената цветова комбинация е въпрос на личен вкус.
 2. Размери: Въпреки че има широк диапазон от размери, някои потребители може да изпитат затруднения с намирането на точния размер, особено ако имат нетипични форми на краката.

Заключение

Обувките Veiras с метално предпазно бомбе предлагат отлична комбинация от защита, комфорт и лекота. Те са подходящи за различни индустрии и сезони, което ги прави универсален избор за работни обувки. Въпреки някои незначителни недостатъци, като дизайна и ограничените размери, те са отличен избор за тези, които търсят надеждност и комфорт в работните си обувки.

Мнения: „Супер са, на живо изглеждат още по-добре.
Удобни са, като маратонки.“
– EMAG

2

Защитни Работни Обувки Fashion Khaki

Най-добрите работни обувки от еко кожа

Обувки Fashion Khaki

72,00
EMAG
Автомобилна, Строителна, Транспорт, Минна, Горско стопанство, Универсална, Военна служба, Електричество

Тествах защитните работни обувки Fashion Khaki с метално предпазно бомбе и съм готов да споделя своите впечатления. Тези дишащи и леки обувки са направени от еко кожа в сиво-кафяв цвят и разполагат с кевларена подметка срещу пробиване. Наличните номера варират от 40 до 45, което покрива голяма част от потребителите.

Плюсове

 1. Комфорт и Лекота: Обувките са изключително леки и удобни, което ги прави идеални за дълги работни дни. Анатомичната стелка допринася за допълнителен комфорт и поддръжка.
 2. Защита и Безопасност: Металното предпазно бомбе и кевларената подметка осигуряват високо ниво на защита срещу удари и пробиви. Обувките отговарят на стандарт EN ISO 20345:2011, което гарантира тяхната надеждност.
 3. Дишащи и Водоустойчиви: Дишащите материали предотвратяват изпотяване, а водоустойчивостта ги прави подходящи за различни климатични условия.
 4. Универсалност: Обувките са подходящи за различни индустрии като автомобилна, строителна, транспортна, минна, горско стопанство, военна служба и електричество. Те могат да се носят през всички сезони – пролет, лято, есен и зима.
 5. Антистатичност и Неплъзгаща се Подметка: Антистатичните свойства и неплъзгащата се подметка добавят допълнителен слой на безопасност, особено в среди, където това е критично.

Минуси

 1. Цветова Гама: Сиво-кафявият цвят може да не е по вкуса на всички, въпреки че е неутрален и подходящ за работна среда.

Заключение

Защитните работни обувки Fashion Khaki с метално предпазно бомбе предлагат отлична комбинация от комфорт, защита и стил. Те са подходящи за различни индустрии и сезони, което ги прави универсален избор за работни обувки. Въпреки някои незначителни недостатъци, като размера и цветната гама, те са отличен избор за тези, които търсят надеждност и комфорт в работните си обувки.

Мнения: „Страхотни са за военна служба.
Много леки и удобни.Препоръчвам ги.“
– EMAG

3

Защитни Pаботни Обувки, Fashion

Най-добрите работни обувки тип кубинка

Pаботни Обувки, Fashion

84,00
EMAG
Автомобилна, Строителна, Петрол и Газ, Транспорт, Минна, Горско стопанство, Универсална, Военна служба, Електричество

След като тествах защитните работни обувки Fashion, модел 8886, бих искал да споделя своите впечатления. Тези обувки отговарят на стандарта S3 – ISO 20345:2011 и предлагат високо качество на изработка.

Плюсове

 1. Комфорт и Лекота: Обувките са изключително леки и удобни за носене. Стелката от мемори пяна осигурява допълнителен комфорт през целия ден.
 2. Защита и Безопасност: Металното предпазно бомбе и кевларената стелка против пробиване осигуряват отлична защита за пръстите и ходилата. Те са водоустойчиви и устойчиви на масло, като същевременно разполагат с неплъзгаща се подметка, което ги прави подходящи за различни условия на работа.
 3. Антистатични и Дишащи: Тези характеристики допринасят за комфорта и безопасността, особено при работа в среди с повишен риск от статично електричество.
 4. Универсалност: Обувките са подходящи за различни индустрии като автомобилна, строителна, петрол и газ, транспорт, минна, горско стопанство, военна служба и електричество. Те могат да се носят през всички сезони – пролет, лято, есен и зима.
 5. Допълнителни Характеристики: Непромокаемост, устойчивост на удари, натиск и перфорации, както и защита срещу токови удари и масла, правят тези обувки изключително функционални.

Минуси

 1. Размери: Въпреки че има широк диапазон от размери, някои потребители може да имат затруднения с намирането на точния размер, особено ако имат нестандартна форма на краката.
 2. Дизайн: Въпреки че функционалността е на високо ниво, дизайнът на обувките може да не е по вкуса на всички потребители.

Заключение

Защитните работни обувки Fashion с метално предпазно бомбе и кевларена подметка са отличен избор за тези, които търсят комфорт, защита и надеждност. Те са подходящи за различни индустрии и сезони, предлагайки множество функции, които повишават безопасността и удобството. Въпреки някои незначителни недостатъци, като размера и дизайна, тези обувки са отличен избор за професионалисти, които се нуждаят от качествени защитни обувки.

Мнения: „Добро качество на изработка.
Леки и удобни са.“
– EMAG

4

SBP дишащи предпазни обувки

Най-добрите модни работни обувки

SBP дишащи предпазни обувки

EMAG
Строителна, Транспорт, Земеделие Универсална

Тествах SBP дишащи предпазни обувки и искам да споделя своите впечатления. Тези обувки се отличават с модерен и уникален дизайн, който осигурява повишен комфорт при работа.

Плюсове

 1. Лекота и Удобство: Благодарение на EVA подметката, тези обувки са много леки и удобни. Теглото под един килограм значително намалява болката в краката, която е честа при класическите защитни обувки.
 2. Висококачествени Материали: Мемори стелките и вложката от кевлар допринасят за превъзходното качество на обувките, без да добавят допълнителна тежест.
 3. Дишащи Материали: Пропускливата материя е идеална за горещите летни дни, като предотвратява задържането на влага и позволява на краката да „дишат“.
 4. Сертифицирана Защита: Обувките отговарят на европейския стандарт за качество EN ISO 20345:2011 и стандарта за безопасност SBP. Металният защитен капак издържа на удар, еквивалентен на 15kN.
 5. Масло- и Горивоустойчива Подметка: Подметката е устойчива на масло, грес и гориво, което е много полезно в индустриални среди.
 6. Антиперфорационна Подметка: EVA подметката е антиперфорационна, предпазвайки крака от пробиване от пирони, тел и други остри предмети.
 7. Неплъзгаща се Подметка: Подметката има сертификат SRC за неплъзгаемост, което осигурява стабилност при работа.

Минуси

 1. Размери: Въпреки че обувките са удобни, някои потребители може да срещнат затруднения при намирането на точния размер.
 2. Дизайн: Въпреки че дизайнът е модерен, той може да не е по вкуса на всички потребители.

Заключение

SBP дишащите предпазни обувки с метален пръст и подметка от кевлар са отличен избор за тези, които търсят комфорт и защита. Те са подходящи за широк спектър от дейности, включително строителство, транспорт, земеделие и универсална употреба през всички сезони. Въпреки някои незначителни недостатъци, като размерите и дизайна, тези обувки предлагат високо ниво на защита и комфорт, което ги прави отличен избор за професионалисти в различни индустрии.

5

Обувки Active Gear S3 SRC A-Force

Най-добрите работни обувки за зимата

Обувки Active Gear S3 SRC A-Force

EMAG
Строителна, Транспорт, Земеделие, Горско стопанство, Универсална

Направих преглед на защитните работни обувки Active Gear S3 SRC A-Force, модел FORCE High Brown. Тези обувки са създадени за максимална защита и комфорт, и са без метални компоненти, което ги прави особено леки и удобни.

Плюсове

 1. Лекота и Комфорт: Обувките са много леки с тегло от 630 грама, което ги прави удобни за дълги работни дни. Полиуретановата стелка и вътрешен слой осигуряват допълнителен комфорт.
 2. Висока Защита: Напръстникът от фибростъкло защитава краката от падане на тежки товари, а текстилната междинна подметка предпазва от перфорации. Обувките отговарят на стандарта EN ISO 20345:2011 S3 SRC, което гарантира тяхната надеждност.
 3. Водоустойчиви и Дишащи: Водоустойчивата и дишаща кафява кожа осигурява комфорт в различни условия, особено през есента и зимата.
 4. Противоплъзгаща Подметка: Двойната външна подметка е устойчива на масла и въглеводороди и предлага отлична противоплъзгаща устойчивост върху керамични и стоманени подове.
 5. Светлоотразителни Елементи: Светлоотразителните елементи отзад повишават видимостта и безопасността при работа в слабо осветени условия.
 6. Антистатични: Обувките са антистатични, което е важно за работа в среди с риск от статично електричество.

Минуси

 1. Размери: Някои потребители може да срещнат затруднения с намирането на точния размер, въпреки наличието на различни опции.
 2. Сезонност: Тези обувки са идеални за есен и зима, но може да са твърде топли за летни условия.

Заключение

Защитните работни обувки Active Gear S3 SRC A-Force са отличен избор за тези, които търсят висока защита и комфорт. Те са подходящи за различни индустрии, включително строителство, транспорт, земеделие и горско стопанство. Обувките предлагат множество функции, които повишават безопасността и удобството, като водоустойчивост, противоплъзгаща подметка и светлоотразителни елементи. Въпреки някои незначителни недостатъци, като размерите и сезонността, те са надежден и удобен избор за професионалисти в различни индустрии.

6

Работни обувки NEO

Най-добрите работни обувки без метални елементи Пролет – Лято

Работни обувки NEO

EMAG
Универсални

Тествах работните обувки NEO, които са без метални елементи и искам да споделя своите впечатления. Тези обувки предлагат основна защита и комфорт на работното място, като същевременно са леки и дишащи.

Плюсове

 1. Лекота и Комфорт: Обувките са изключително леки и удобни, благодарение на EVA пяната в подметката. Меката вътрешна повърхност допълнително увеличава комфорта, позволявайки да работите продължително време без дискомфорт.
 2. Дишащи Материали: Горната част е направена от дишащ текстил и мрежеста облицовка, които предотвратяват задържането на влага и осигуряват добра вентилация на краката.
 3. Противоплъзгаща Подметка: Подметката е изработена от EVA пяна, покрита с каучук, което осигурява висока устойчивост на приплъзване, особено върху керамични подове, покрити с разтвор на натриев додецилсулфат (SLS).
 4. Антиелектростатични Свойства: Обувките са снабдени с антиелектростатична вложка, което е важно за работа в среди с риск от статично електричество.
 5. Устойчивост на Масла и Разтворители: Подметката е устойчива на масла, бензин и други органични разтворители, което увеличава тяхната издръжливост и безопасност в различни индустриални среди.
 6. Сертификати и Стандарти: Обувките отговарят на стандарта EN ISO 20347:2012 SRA FO O1 и притежават сертификат CE, което гарантира тяхната надеждност и качество.

Минуси

 1. Основна Защита: Обувките предлагат основна защита и може да не са достатъчни за работа в среди с висок риск от механични наранявания, където се изисква допълнителна защита.
 2. Сезонност: Тъй като са дишащи, тези обувки може да не са подходящи за много студени условия, тъй като не осигуряват достатъчно изолация.

Заключение

Работните обувки NEO без метални елементи са отличен избор за тези, които търсят леки, дишащи и удобни обувки с основна защита. Те са подходящи за различни индустрии, където няма висок риск от механични наранявания, и са идеални за работа в среди, където устойчивостта на приплъзване, антиелектростатичните свойства и устойчивостта на масла и разтворители са от съществено значение. Въпреки някои ограничения, тези обувки осигуряват висока степен на комфорт и надеждност, което ги прави добър избор за професионалисти, работещи в по-малко опасни среди.

7

Защитни работни ботуши Active Gear S3 SRC Enduro

Най-добрите работни ботуши

Active Gear S3 SRC Enduro

EMAG
Строителна, Транспорт, Химическа, Земеделие, Минна, Горско стопанство, Универсална, Риболовна индустрия

Тествах защитните работни ботуши Active Gear S3 SRC Enduro и искам да споделя своите впечатления. Тези ботуши са създадени за максимална защита и комфорт, идеални за есенно-зимния сезон. Те са напълно без метални елементи, което ги прави леки и удобни.

Плюсове

 1. Лекота и Комфорт: Олекотеният напръстник от фибростъкло и полиуретановите стелки правят ботушите много удобни за дълги работни дни. Вътрешният полиуретанов слой допълнително повишава комфорта.
 2. Топлинна Изолация: Подплатата от синтетична вълна осигурява защита от студ, което прави ботушите идеални за работа през есента и зимата.
 3. Водоустойчивост и Дишащи Материали: Горната част е изработена от водоустойчива и дишаща кафява разтеглива кожа, която предпазва краката от влага и поддържа добра вентилация.
 4. Противоплъзгаща Подметка: Устойчивата и противоплъзгаща външна полиуретанова подметка осигурява отлична устойчивост на хлъзгави повърхности, включително керамични и стоманени подове.
 5. Антиелектростатични Свойства: Ботушите са антистатични, което ги прави подходящи за работа в среди с риск от статично електричество.
 6. Устойчивост на Масла и Въглеводороди: Подметката е устойчива на масла, бензин и други органични разтворители, което увеличава тяхната издръжливост.
 7. Текстилна Вложка Против Перфорация: Текстилната междинна подметка предпазва краката от гвоздеи и остри предмети.
 8. Укрепления Против Износване: Допълнителните усилвания в предната и задната част на ботушите предотвратяват износване и увеличават тяхната издръжливост.

Минуси

 1. Топлинна Изолация: Въпреки че са идеални за студени условия, ботушите може да не са подходящи за работа в горещи среди.
 2. Цена: Високото качество и множеството защитни функции може да се отразят в по-висока цена, което може да бъде фактор за някои потребители.

Заключение

Защитните работни ботуши Active Gear S3 SRC Enduro са отличен избор за тези, които търсят надеждност, комфорт и защита в студени условия. Те са подходящи за различни индустрии, включително строителство, транспорт, химическа промишленост, земеделие и горско стопанство. Ботушите предлагат множество защитни функции, като водоустойчивост, устойчивост на перфорация и противоплъзгаща подметка. Въпреки някои незначителни недостатъци, те са изключително качествени и заслужават всяка инвестиция. Силно препоръчвам тези ботуши за професионалисти, работещи в разнообразни индустриални среди.

Мнения: „Качествени ботуши за работа във всяка една индустрия! Имах такъв тип работни обувки и ги носех няколко години! Заслужават си всеки един лев и силно препоръчвам!.“ – EMAG

Ботуши DUNLOP D95539 EMAG

подсилване в областта на пръстите, петата, защита на глезена, устойчиви на вода
8

Защитни работни обувки Active Gear A-URBAN S3 SRC EMAG

Най-добрите работни обувки тип патък
9

Работни обувки Reebok All Terrain S1p EMAG

Най-добрите работни обувки „за началници“
10

Работни обувки Diadora Run Net Airbox Matrix Low S3 SRC EMAG

Най-добрите работни обувки ако можеш да си ги позволиш
11

Най-добрите работни обувки за годината

Класация 2024
1Най-добрите работни обувки за повечето хораОбувки Veiras
2Най-добрите работни обувки от еко кожаОбувки Fashion Khaki
3Най-добрите работни обувки тип кубинкаPаботни Обувки, Fashion
4Най-добрите модни работни обувкиSBP дишащи предпазни обувки
5Най-добрите работни обувки за зиматаОбувки Active Gear S3 SRC A-Force
6Най-добрите работни обувки без метални елементи Пролет – ЛятоРаботни обувки NEO
7Най-добрите работни ботушиActive Gear S3 SRC Enduro
Най-добрите работни обувки онлайн

Как да избера най-добрите работни обувки

Най-добрите работни обувки
За да откриете най-добрите работни обувки за вас, е необходимо да се съобразите няколко неща

Издръжливост

Търсете работни обувки, които издържат повече от няколко дни или месеци на работната площадка. Издръжливостта зависи от материала. Горна част от кожа или синтетичен текстил е устойчива на разкъсване и износване. Подметките, изработени от каучук или PU, също са много издръжливи. Обувки със здрави шевове и подсилени пръсти ще издържат по-дълго време.

Сцепление

Подметките на работните обувки трябва да осигуряват високо ниво на сцепление, за да предотвратят хлъзгане, дори на мокри и мазни подове. Специални протектори или дизайни, които увеличават триенето, като назъбени и дълбоко изрязани зъби, помагат за предотвратяване на подхлъзване или падане.

Комфорт

Ако ще бъдете на крака часове наред, особено на бетонни подове или неравни терени, изберете обувки с превъзходна стелка и междинна подметка за омекотяване и опора на свода. Мемори пяната и материалите, които абсорбират удара, осигуряват комфорт. Правилната опора за свода разпределя тежестта равномерно върху стъпалото, намалявайки умората. Търсете обувки с конструкция против умора.

Прилягане

Работните обувки трябва да прилягат добре – нито твърде свободно, нито твърде тясно. Затова много модели се предлагат в различни ширини и размери. Твърде свободните обувки могат да причинят загуба на стабилност, а твърде тесните няма да бъдат удобни, независимо от омекотяването. Ако обувките са от кожа, е добре да са малко по-стегнати, тъй като кожата ще прилепне към крака ви. Ако обувките имат стоманени върхове, изберете половин размер по-голям за повече удобство.

Какво представлява предпазната защита на пръстите на краката?

naj dobrite rabotni obuvki 4
Някои от най-добрите работни обувки са защитени с метално бомбе и метален лист в подметката

Предпазната защита на пръстите е основният стандарт за безопасност в работните обувки. Тази защита, често наричана „метално бомбе“, предпазва пръстите ви от пробиви, компресия, смачкване и други рискове. „Обикновено тази защита се осигурява от стоманени капачки, откъдето идва и името обувки със стоманен бомбе“, обяснява Борислав Великов, професионален електротехник от София. Въпреки това, стоманените бомбета могат да бъдат тежки. Допълнителното тегло става наистина забележимо след дълъг ден на работа и ботушите често стават доста неудобни.

Ако теглото е проблем, можете да изберете обувки с композитни пръсти, които са значително по-леки, но предлагат същото ниво на защита като металните. Тези композитни пръсти осигуряват същата защита, но са много по-удобни за носене през целия ден.

Докато много работни ботуши имат предпазни пръсти, някои работни обувки може да нямат тази защита и вместо това да разчитат на обикновена капачка. Това е така, защото работните обувки често са предназначени за по-гъвкави и разнообразни среди, отколкото ботушите, които са предназначени за най-опасните работни места.

Някои работни обувки са създадени за стоене и ходене по твърди, но гладки повърхности, като тези в болници или ресторанти. Други са предназначени за модерни фабрики. Тези работни среди не изискват задължително защита за пръстите, защото рискът от падане или смачкване е нисък. Но ако работите в строителни обекти или складове, задължително е да изберете обувки със стоманен или композитен предпазен пръст за максимална безопасност.

Как да направим работните обувки по-удобни

Най-добрите работни обувки
Най-добрите работни обувки трябва да са ви удобни

Ако редовно носите работни обувки на изключително изискващи работни места, искате комфортът и издръжливостта им да продължат дълго време. Това е възможно, но изисква правилно подбрани материали, правилният размер и грижлива поддръжка.

Ето няколко съвета как да направите работните обувки по-удобни:

 1. Разтягане: Носенето на работни обувки първите няколко пъти може да бъде неудобно, но това е част от процеса на адаптация. Постепенно ги носете повече, за да позволите на обувките да се адаптират към формата на краката ви. Ако влизането в обувките отнема много време или са твърде тесни, можете да използвате носилки за обувки, за да ги разтегнете по-бързо и по-ефективно.
 2. Надграждане на стелките и опората за свода: Повечето висококачествени работни обувки включват стелки, които са проектирани да осигуряват допълнителен комфорт и подкрепа. Ако вашият чифт обувки не предоставя подходяща стелка, можете да закупите отделна стелка от мемори пяна или гел, която да амортизира ударите и да подпомогне за облекчаване на натиска върху краката ви.

Някои работни обувки могат да изискват време, за да се адаптират към вашите крака и да предоставят максимален комфорт, но с правилната грижа и някои допълнителни стъпки, вие можете да направите работните си обувки по-удобни и подходящи за продължително носене.

Трябва ли да закупите по-голям размер?

Ако се чудите дали трябва да увеличите размера на работните обувки, е важно да отбележите, че винаги е по-добре да имате обувки, които са малко по-големи, отколкото твърде тесни, защото стягането може да бъде много неудобно. Ако имате широки крака, увеличаването на размера поне наполовина може да ви помогне да се чувствате по-удобно. И въпреки че работните обувки обикновено са достатъчно просторни, за да се носят с чорапи, ако все пак се чувствате тесни с чорапи, е препоръчително да увеличите размера наполовина за по-голям комфорт.

Освен това, при носене на работни обувки със стоманени върхове, е добра практика да изберете половин размер по-голям от вашето обикновено, тъй като тези обувки могат да бъдат тежки и трудни за обуване. Работните обувки с по-голям размер също така ще предоставят на пръстите ви повече място за движение и дишане. Помислете за „широки“ размери, ако е необходимо.

Как избрахме

За да открием най-добрите работни обувки, нашите експерти за стил и облекло се ангажираха лично с тестове на различни модели, излагайки ги на разнообразни терени и работни условия. От складови помещения с мазни и плъзгащи се подове до груби и неравни външни терени като строителни площадки на открито.

На базата на тези изпитания оценихме работните обувки спрямо техния стил, дизайн, защита от външната подметка и горната част, комфорт от междинната подметка и стелката, както и общото им представяне, за да изберем най-добрите от тях. По-специфично, търсехме различни работни обувки, които се отличават със съчетание от отлично пасване за всеки вид работник, който изразходва много време на крака, доставящи значителна стойност при разумни цени и предлагащи дългосрочен стил, който ще издържи години.

Защо да ни се доверите

Ние в Сравни Цени не предоставяме рецензии на продукти, които не сме тествали лично или използвали на практика. Преди да включим даден продукт, ние лично го използваме, за да можем да направим обективна преценка. Така че можете да бъдете сигурни, че нашите препоръки за продукти произтичат от нашия собствен опит.

Поставяме продуктите на тест, за да можем да оценим техния външен вид и усещане, преди да вземем окончателно решение за тяхното включване. Непрекъснато разглеждаме модната гама, за да имаме представа за материалите на продуктите и да ги тестваме.

И накрая, може да имате доверие в нашите мнения и препоръки относно продуктите.

Често задавани въпроси

Ето някои от най-често задаваните въпроси относно най-добрите работни обувки:

 1. Как да избера правилния размер? За да изберете правилния размер, е важно да измерите краката си и да сравните резултатите с размерната таблица на марката. Винаги е добра идея да пробвате обувките и да ги носят за кратко преди окончателната покупка.
 2. Какъв трябва да бъде материалът на обувките? Материалът на работните обувки може да варира в зависимост от нуждите ви. Най-често използваните материали включват кожа, синтетика и текстил, като водоустойчивите варианти са предпочитани за влажни и мръсни работни условия.
 3. Какви функции за безопасност трябва да търся? В зависимост от работната среда, може да имате нужда от различни функции за безопасност като стоманени или композитни върхове, антистатични или противоплъзгащи подметки и устойчивост на удари.
 4. Колко тежки трябва да са обувките? Теглото на обувките може да бъде важно за носенето им през целия ден. В зависимост от вашите предпочитания и нужди, можете да изберете по-леки или по-тежки модели.
 5. Как да поддържам обувките? Поддържайте работните обувки чисти и сухи, следвайки указанията на производителя за грижа и поддръжка. Редовната грижа ще удължи живота на обувките и ще гарантира, че те функционират правилно.
 6. Къде мога да купя най-добрите работни обувки? Най-добрите работни обувки често могат да се намерят в специализирани магазини за екипировка за работа, онлайн платформи или директно от производителите. Проверете рецензии и рейтинги, за да изберете най-подходящия вариант за вас.

Най-добрата Мотофреза и Мотокултиватор | Най-добрата Паста за Полиране на Фарове | Най-добрите Презареждащи Батерии | Най-добрите Пелетни Камини с Водна Риза | Най-добрия Металотърсач за Злато и Други Метали | Най-добрите Ортопедични Стелки | Най-добрата Машина за Плочки

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0