Най-добрите Ортопедични Стелки

2
Оценка: 5 (1 глас)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Ако изпитвате дискомфорт или болка в краката, глезените или гърба, докато сте прави или ходите, трябва да знаете, че не сте единствените, които изпитват тези проблеми – и вероятно имате нужда от най-добрите ортопедични стелки.

Без значение дали причината за болката ви са високи сводове, плоски стъпала, свръхпронация или други медицински състояния, продължаващият дискомфорт може да направи пребиваването в изправено положение напрегнато и неудобно.

Но добрата новина е, че някои от най-добрите ортопедични стелки могат да помогнат да се намали болката, да се подобри стойката и да се удължи времето, което можете да прекарате на крака.

Spec
1
res 2bb09b4490876d9b7f27eabcd422da74
Zenifique
Най-добрите ортопедични стелки
Цена EMAG
2
res 3074478e17ee364b88cd2ce4ab6c11b3
Orthoteh
Най-добрите ортопедични стелки, ако можете да си ги позволите
Цена EMAG
3
res d1e7b6be463974621807f3d2fb7c7ee0
Starbiz
Най-добрите ортопедични стелки от мемори пяна
Цена EMAG
4
res 8eaa85d83338736fba7da38e662675ae
zenifique®
Най-добрите ортопедични стелки за болки в колената
Цена EMAG
5
res 9705bcb3d46071636e60498e5304ba20
BellFyd®
Най-добрите ортопедични стелки с ортопедична коригираща опора
Цена EMAG

Тези лесно монтиращи се стелки се предлагат в различни форми и се препоръчват от Американската педиатрична медицинска асоциация (APMA), за да предоставят необходимата подкрепа и омекотяване за облекчаване на различни болезнени състояния.

Въпреки че цената им е малка част от цената на персонализирани стелки с рецепта или на специализирана обувка, стелките могат да донесат значителни ползи.

За да открием най-добрите стелки в няколко категории, изследвахме няколко популярни марки. Тук са нашите топ 10 избора, базирани на подкрепа, комфорт, облекчаване на болката, дишане и цена.

Най-добрите ортопедични стелки

1

Zenifique

Най-добрите ортопедични стелки

Zenifique

EMAG
Ортопедични стелки с два вида гел

Ортопедичните стелки с два вида гел Zenifique са проектирани, за да помогнат да се намали болката в гърба и да се намали напрежението в краката, като същевременно се подпомага балансирането на цялото тяло.

Това е универсален продукт, подходящ за всички възрасти, което прави комфортно и практично използването му. Специалната технология, използвана в тези стелки, използва два вида гел, за да абсорбира напрежението, което се създава при ходене, и да намали натиска върху краката.

Със своя дизайн, тези стелки включват два типа гел – по-твърдият, тъмносин гел, който осигурява опора за петите, и по-мекият, светлосин гел, който предоставя по-добро омекотяване на стъпалото. Те също така могат да бъдат лесно отрязани по размер на стъпалото, като се следват линиите с размерите, което ги прави подходящи за различни размери на краката.

В цвят син, тези ортопедични стелки предлагат не само функционалност, но и стил, който може да бъде съчетан с всякакъв вид обувки.

Мнения: „Удобни са.Може да се коригира размера.“ – EMAG

2

Orthoteh

Най-добрите ортопедични стелки, ако можете да си ги позволите

Orthoteh

EMAG
Ортопедични стелки, 3 зони на омекотяване

Тези стелки са предназначени за различни състояния и умора, свързани с краката и стъпалата. Предлагат в комплект от две бройки и имат 3 зони на омекотяване.

Изработени от висококачествен силиконов еластомер, тези стелки предлагат висока гъвкавост и еластичност, като същевременно предотвратяват смачкването и деформацията при употреба. Специалните 3 омекотяващи зони, включващи цветен силиконов гел, са разположени в най-трудните участъци на стъпалото, където се изпитва най-голямо налягане. Това осигурява допълнителна гъвкавост и комфорт при движение.

Ортопедичните стелки Orthoteh са предназначени за хора с различни проблеми като спад на напречния и надлъжен свод, болки в метатарзалните стави, областта на петата или глезена, както и за пациенти с ревматоиден или друг артрит. Те могат да помогнат и при дискомфорт и лека умора при продължително ходене или спорт.

Съветът ми е да започнете да носите стелките постепенно, за да се адаптирате към тях, и да ги съчетаете с широки и гъвкави обувки, като кецове, спортни обувки, боти или мокасини. Те могат да бъдат периодично почиствани и измити с всякакви домакински препарати, като се спазват инструкциите за поддръжка.

3

Starbiz

Най-добрите ортопедични стелки от мемори пяна

Starbiz

EMAG
Ортопедични стелки от мемори пяна

Ортопедичните стелки от мемори пяна на Starbiz представляват един от най-ефективните начини за облекчаване на болката в гърба, намаляване на стреса върху коленните стави и балансиране на цялото тяло.

Тези стелки са подходящи за всички възрасти и са създадени с цел да осигурят повишен комфорт и да намалят напрежението в краката. Специалната технология на мемори пяната позволява на стелките да поемат напрежението, което се появява по време на ходене, и да намалят натиска върху краката, осигурявайки усещане за по-голяма лекота и комфорт при движение.

Освен това, стелките са оборудвани със специална технология от гел, която абсорбира изпотяването на ходилата и ги поддържа сухи през целия ден. Това не само осигурява по-добра хигиена на краката, но и предотвратява натрупването на влага, което може да доведе до различни проблеми като неприятен мирис или раздразнения на кожата.

Съществуващата възможност за отрязване на стелките според индивидуалния размер на стъпалото гарантира перфектното им прилягане и комфорт за всеки потребител. Така че, ако търсите решение за вашите проблеми със стъпалата и възнамерявате да инвестирате в качествени ортопедични стелки, стелките от мемори пяна на Starbiz определено са стойностното решение.

Мнения:Имам два чифта и съм много доволен“ – EMAG

4

zenifique®

Най-добрите ортопедични стелки за болки в колената

zenifique®

EMAG
с удароустойчиви възглавнички

Ортопедични стелки от пяна zenifique® с удароустойчиви възглавнички, се явяват изключително полезни за облекчаване на болката в гърба и краката, както и за намаляване на стреса върху коленните стави. Специално разработени, те предоставят удобство и комфорт при движение, като по този начин подобряват качеството на ежедневния живот.

Освен това, комплектът е универсален за всички възрасти, като същевременно предлага повишен комфорт и намалява умората в краката. Със своята специална конструкция, тези стелки предпазват мускулите и стъпалото от удари, като същевременно ги предпазват от възможни наранявания.

Важно е да се отбележи, че продуктът може да се регулира според размера на стъпалото, което гарантира перфектното му прилягане и комфорт. Също така, наличието на подложка от пяна в областта на петата осигурява допълнителен комфорт и абсорбира ударите при ходене.

Цветовата комбинация на горната и долната част на стелките (бежово и синьо/оранжево) не само придава стил, но и ги прави лесно разпознаваеми.

В заключение, комплектът ортопедични стелки от пяна zenifique® е отличен избор за всички, които търсят ефективно и комфортно решение за подпомагане на здравето на своите крака и гърб.

Мнения:Удобни са!“ – EMAG

5

BellFyd®

Най-добрите ортопедични стелки с ортопедична коригираща опора

BellFyd®

EMAG
повдигнати ортопедични стелки

Комплекта от 2 повдигащи ортопедични стелки BellFyd®е изключително удобен и лесен за използване, като могат да бъдат носени с различни видове обувки като маратонки, кожени обувки, боти и други. Предлагат допълнителен комфорт и улесняват ходенето, като същевременно не създават дискомфорт при носене. Уникалната им конструкция в долната част на обувката гарантира стабилност и предпазва от изплъзване.

Освен това, тези стелки предлагат ортопедична коригираща опора, която може да подпомогне правилната поставка на краката и да намали стреса върху ставите и мускулите. Също така, благодарение на амортизацията, те абсорбират ударите по време на ходене, което допълнително подобрява комфорта.

Специалният контактен слой на петите предотвратява плъзгането на стелките в обувката по време на движение и осигурява стабилност. В същото време, материалът, използван за производството на стелките, позволява кожата на краката да диша и не се влияе от изпотяване.

Напоследък, тези стелки не само ще ви предложат комфорт и стабилност, но и ще ви предоставят допълнителна височина и самочувствие. С тях ще се чувствате по-добре в своята кожа и ще изглеждате по-високи, което може да подобри вашето самочувствие и външен вид.

Мнения:Меки и удобни заслужават си!!“ – EMAG

6

G-Tech

Най-добрите ортопедични стелки за болки в ходилата

G-Tech

EMAG
ортопедични възглавнички за пети

Kомплекта от 2 стелки G-Tech с ортопедични възглавнички за пети и подметки са изключително полезни и предлагат множество предимства за здравето на краката. Изработени са от мека гъба, която осигурява максимален комфорт при носене. Предназначени са да предпазят краката от възможни болки или мазоли, които могат да възникнат от триенето с обувките и да запълнят празните места в обувките за по-голям комфорт.

Специално разработените ортопедични възглавнички за пети и подметки имат редица ползи:

 • Смекчават ударите по време на ходене или при упражнения като бягане, фитнес и туризъм.
 • Запълват празните места в обувките, предпазвайки краката от подхлъзване.
 • Помагат за правилната поставка на краката и равномерно разпределят натиска, упражняван върху краката.
 • Облекчават болката, предизвикана от неудобни обувки, и предпазват стъпалото от евентуални мазоли.

Освен това, стелките са снабдени с ортопедична вътрешна опора за обувки, която допълнително подпомага стабилността и комфорта при носене. Могат лесно да бъдат изрязани, за да се регулират според модела и размера на обувките, осигурявайки персонализирано прилагане.

И най-важното, стелките G-Tech са лесни за монтиране и залепват перфектно вътре в обувките с помощта на 3M лепило, което гарантира здраво закрепване. Те са съвместими с широк спектър от обувки и са подходящи както за жени, така и за мъже.

В заключение, ако търсите комфорт и поддръжка за вашите крака, стелките G-Tech с ортопедични възглавнички за пети и подметки са отличен избор, който ще ви осигури удобство и подкрепа през целия ден.

Мнения:Доволна съм. Вършат работа.“ – EMAG

7

Zenifique

Най-добрите ортопедични стелки за плоскостъпие

Zenifique

EMAG
Ортопедични стелки, за плоскостъпие, гъба за амортизация

Ортопедичните стелки Zenifique за плоскостъпие с гъба за амортизация в многоцветен дизайн ,предлагат стабилност и безопасност при движение, като намаляват ударите при ходене или при физически упражнения.

Също така защитават ставите, подобряват ефекта на натиск и предотвратяват умората на краката, като премахват дискомфорта и намаляват болката в гърба и локалната болка.

Подходящи са за различни видове дейности и препоръчвам ги за хора, които прекарват много време на краката си, практикуват спорт или просто търсят повишен комфорт при носене на обувки.

Стелките могат да се носят с повечето видове обувки, лесно се фиксират и не залепват отвътре. Те имат анатомичен дизайн, който намалява ударите от взискателните точки на стъпалото и осигурява комфорт и защита. Метатарзалната опора абсорбира ударите и намалява болката, докато подкрепя плантарния свод с помощта на здравата и устойчива ABS вложка в подметката.

Освен това, стелките предлагат дишащ материал, който укрепва структурата на стъпалото и абсорбира потта, предотвратявайки появата на неприятна миризма. Те са леки и материалите са щадящи кожата.

С унисекс дизайн, тези стелки са подходящи за всички възрастови групи, предлагайки комфорт и поддръжка през целия ден.

GOGOU® EMAG

стелки за поддържане на свода на стъпалото
8

Footservice EMAG

Стелки за обувки, Силикон
9

Orthoteh EMAG

Силиконови ортопедични стелки
10

Corbby EMAG

Ортопедични стелки, EVA пяна
11

Най-добрите ортопедични стелки за 2024 година

Класация 2024
1Най-добрите ортопедични стелкиZenifique
2Най-добрите ортопедични стелки, ако можете да си ги позволитеOrthoteh
3Най-добрите ортопедични стелки от мемори пянаStarbiz
4Най-добрите ортопедични стелки за болки в коленатаzenifique®
5Най-добрите ортопедични стелки с ортопедична коригираща опораBellFyd®
6Най-добрите ортопедични стелки за болки в ходилатаG-Tech
7Най-добрите ортопедични стелки за плоскостъпиеZenifique
Най-добрите ортопедични стелки онлайн

Как тествахме най-добрите ортопедични стелки

За да изберем най-добрите стелки, ние от sravniceni. com започнахме с консултации с експерти, които да ни помогнат да идентифицираме най-добрите варианти на пазара. При строг контрол преведохме тестове на някои от най-популярните марки, последвани от период на реално използване в ежедневието.

Лабораторният процес включваше редица тестове, като „тест за огъване“, за да се оцени общата гъвкавост, последван от „тест за усукване“, за да се измери стабилността на стелките.

След като поставихме всеки продукт в обувките си, проведохме серия „тестове за износване“, започвайки с бавно ходене за 5–7 минути върху бягаща пътека.

Стелките бяха също така разрязани наполовина, за да се проучи тяхната конструкция. Тестването у дома беше извършено в реална среда на ежедневието, като включваше сценарии като ходене, бягане, посещения на фитнес и дори работа.

При оценката на всяка стелка важни критерии бяха подкрепата, комфортът, облекчаването на болката (където е приложимо), дишането, съотношението цена-качество и съответствието на продукта с твърденията на производителя.

Как да изберете вашите ортопедични стелките

най-добрите ортопедични стелки

Подкрепа и удобство: Стелките могат да бъдат полезни за подпомагане на свода на стъпалото, абсорбиране на ударите, контрол на биомеханиката (като предотвратяване на прекомерната протация) и общо омекотяване.

Важно е да намерите стелка за свода, която е достатъчно здрава, за да издържи теглото на краката ви и да се адаптира към формата на свода. Препоръчват се стелки, които не оставят празнини между стъпалото и вътрешната част на крака и стелки с дълбока пета за контрол на задния крак, особено за обувки за ходене и спорт.

Препоръката на APMA е да изпробвате стелките преди да ги закупите, където е възможно, тъй като първоначалните точки на натиск вероятно няма да изчезнат с продължителна употреба. Ако не можете да ги изпробвате в магазина, проверете политиката за връщане и запазете касовата бележка.

Предназначение: Както видяхте в нашите рецензии по-горе, не всички стелки са еднакви, затова е добре да направите тест, преди да закупите. Ако търсите допълнително омекотяване, може да бъде необходимо да приемете по-слаба дишаемост или ограничено пространство за пръстите на краката.

За облекчаване на болката, търсете специализирани стелки, проектирани за този конкретен вид дискомфорт. При подготовка за маратон, изберете стелки, предназначени за интензивна физическа активност.

Тип на свод: Познаването на типа на краката си е важна стъпка към намирането на подходящите стелки за вас.

Ако не сте сигурни за типа на свода си, можете да направите прост тест:

 • Напълнете широка купа с вода.
 • Потопете крака си във водата и го поставете върху лист хартия или картон.
 • Натиснете долу и направете отпечатък.
 • Интерпретирайте резултатите според зоната на свода, която заема повърхността на отпечатъка.

Материали: Въпреки че повечето от стелките се изработват от полиуретанова пяна, има и разнообразни алтернативи като корк и различни вариации на полиуретана.

Важно е да изберете материал, който е достатъчно здрав, за да поддържа теглото ви. Оттам може да избирате между различни опции като антибактериални материали, влакна с въглеродни влакна и т.н.

Подиатрите препоръчват ли стелки?

Всички специалисти, с които проведохме консултации, препоръчват използването на стелки без рецепта за подпомагане на свода на стъпалото, абсорбиране на удари, контрол на биомеханиката и омекотяване.

Те са особено полезни за хора с плоски стъпала или високи сводове, както и за всеки, който е податлив към проблеми с пронацията или супинацията. Хората, които извършват интензивни упражнения, децата с педиатрични плоски стъпала и хората със заболявания като артрит и мускулно-скелетни проблеми, също могат да се възползват от стелките.

APMA също препоръчва стелки за обувки за различни заболявания на краката, включително плоски сводове и болки в стъпалата и краката, като отбелязва, че стелките без рецепта могат да омекотят краката ви, да осигурят комфорт и да подпомогнат сводовете ви.

Колко често трябва да сменяваме ортопедичните стелките?

За повечето активни хора е препоръчително да подменят ортопедичните си стелки на всеки 6-12 месеца.

Дали по-дебелите стелки са по-добри?

най-добрите ортопедични стелки

Отговорът е: зависи от вида обувка. По-дебелите стелки за обувки са подходящи за ходене или спортни обувки. По-тънките стелки са по-подходящи за официални обувки или мокасини.

Какви са недостатъците от носенето на стелки?

Продължителната употреба на стелки може да допринесе за постепенното отслабване на мускулите на стъпалото, но с помощта на някои прости упражнения за укрепване това може да бъде компенсирано.

Всички експерти отбелязват, че за да получите максимална полза, е важно първо да определите какъв тип крак имате, след което да изберете стелки, които отговарят на вашите конкретни нужди и да се уверите, че те пасват правилно, без пропуски.

Често задавани въпроси за най-добрите ортопедични стелки

1. Какво са ортопедичните стелки?

Ортопедичните стелки са индивидуално изработени или готови подложки, които се поставят в обувките, за да осигурят подкрепа, омекотяване и корекция на стъпалата, глезените и долните крайници.

2. Кой има нужда от ортопедични стелки?

Ортопедичните стелки могат да бъдат полезни за хора с различни проблеми, включително:

 • Плоскостъпие
 • Висок свод
 • Болка в петата
 • Болка в предната част на стъпалото
 • Болки в глезена
 • Болки в коляното
 • Болки в гърба
 • Халукс валгус (изкривяване на палеца)

3. Какви са различните видове ортопедични стелки?

Има много различни видове ортопедични стелки, които се предлагат в различни материали, форми и дизайни.

Някои от най-често срещаните видове ортопедични стелки са:

 • Поддържащи стелки: Тези стелки осигуряват опора за свода на стъпалото и могат да помогнат за намаляване на болката и умората.
 • Контролиращи стелки: Тези стелки са предназначени да контролират движението на стъпалото и глезена, което може да бъде полезно за хора с проблеми като пронация или супинация.
 • Коригиращи стелки: Тези стелки са проектирани да коригират деформации на стъпалата, като например плоскостъпие или халукс валгус.
 • Разтоварващи стелки: Тези стелки са предназначени да разтоварват определени части на стъпалото, което може да бъде полезно за хора с артрит или диабет.

4. Как се изработват ортопедичните стелки?

Ортопедичните стелки могат да бъдат изработени по поръчка от ортопед, ортопедичен техник или специалист по стъпалата.

Процесът на изработка на ортопедични стелки обикновено включва:

 • Оценка на стъпалата: Специалистът ще прегледа стъпалата ви, ще ви разпита за вашите симптоми и ще ви направи отпечатъци.
 • Анализ на ходенето: Специалистът може да ви наблюдава как ходите, за да определи как стъпалата ви се движат и функционират.
 • Изработка на стелките: Специалистът ще използва отпечатъците и анализа на ходенето, за да изработи персонализирани стелки за вашите нужди.

5. Колко струват ортопедичните стелки?

Цената на ортопедичните стелки може да варира в зависимост от вида на стелките, материала, от който са изработени, и от сложността на изработката им. Обикновено цената на ортопедичните стелки е между 100 и 500 лева. А готовите може да закупите от 10 до около 100 лева.

6. Къде мога да купя ортопедични стелки?

Ортопедичните стелки могат да бъдат закупени от ортопеди, ортопедични магазини, някои обувни магазини и онлайн магазини.

7. Как да се грижа за ортопедичните си стелки?

Ортопедичните стелки трябва да се почистват редовно с мек сапун и вода. Те трябва да се сушат на въздух и да не се излагат на пряка слънчева светлина или топлина.

8. Колко дълго издържат ортопедичните стелки?

Ортопедичните стелки обикновено издържат 6-12 месеца, но това може да варира в зависимост от материала, от който са изработени, и от това колко често ги използвате.

Най-добрият Фон Дьо Тен | Кои са Най-добрите Тапи за Уши |  Най-добрата Електрическа Пила за Нокти | Най-добрата Термозащита за Коса | Най-добрите Епилатори  | Най-добрата Спирала за Мигли | Най-добрата Преса за Коса | Най-добрия Шампоан за Растеж на Косата

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0