Най-добрия Металотърсач за Злато и Други Метали

2
Оценка: 5 (1 глас)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Търсите ли информация кой е най-добрия металотърсач за злато и други метали? Е, попаднали сте на правилното място! Независимо дали търсите съкровището на Вълчан Войвода или сте завладян от хобито да сканирате плажовете, тук ще откриете някои от най-добрите металдетектори.

Bottom Line
Spec
1
res dd8fac68d17f66ead9d3bd37390dd043
Minelab Vanquish 540 Pro-Pack
Най-добрия металотърсач за злато и други метали
Цена EMAG
Работна честота (kHz): Multi-IQ
Noise Cancel: Auto (19 Channels)
NEW: Подсветка: Да
NEW: IRON BIAS: Да
2
res 10383245bb3d4596f21aca79645ec368
Minelab Equinox 800
Най-добрият металотърсач за дълбоко откриване
Цена EMAG
Рaботна честота: Multi-IQ
4 режима на работа: Парк, Плаж, Поле, Злато
Грунд Баланс на почвата: Ръчен и Автоматичен
3
res 339a93282448e7c8775a03a87e4227e0
vidaXL
Най-добрия малък металотърсач
Цена EMAG
Размери: 89 x 16,5 x 14 см (Д x Ш x В)
Тегло: 556 г
Регулируема дръжка: 71 – 89 см
Търсеща сонда: 165 мм диаметър, водоустойчива
За всички видове метали
4
res 03ad763a4ddfb2a75d5c73b2319dd942
vidaXL
Най-добрия металотърсач за начинаещи
Цена EMAG
LED индикатор vidaXL, дълбочина на търсене 300 см, 113,5 x 19 x 30 см
5
res ee84d0fdbbdaa67bdabf797f0f56403b
Minelab Excalibur II
Най-добрия металотърсач за злато и други метали под вода
Цена EMAG
Честоти
17 честоти (1.5, 3, 4.5….25.5 kHz)
Контрол на електромагнитните смущения
Автоматично грунд отхвърляне
NiMH батерия
13V, 1000 mAh

Най-добрите металотърсачи не само могат да намерят метални предмети, но и са лесни за използване. Има детектор както за начинаещи, така и за по-опитни потребители, така че със сигурност ще намерите такъв, който отговаря на вашите нужди.

Без значение дали търсите изгубен пръстен на открито или се забавлявате, като „лов на съкровища“ по време на плажния си ден, металотърсачът е инструментът, който може да ви помогне да намерите някои интересни неща.

Този вид хоби изисква търпение и доста начална инвестиция, особено ако искате устройство, което може да открива предмети от разстояние.

Ето защо е важно да изберете металотърсач, който ще оправдае своите пари.

Според директора на The Ring Finders, не е нужно да харчите цяло състояние, но също препоръчва да инвестирате в качествена техника. Защото, споменава още „Това е единственото хоби на света, където можете да намерите пари.“

След като проведох разговори с някои опитни потребители, събрах мнения и съставих списък с най-добрите металдетектори за всички, независимо дали сте нов потребител или амбициозен изследовател.

Най-добрите металотърсачи

1

Металотърсач Minelab Vanquish 540 Pro-Pack

Най-добрия металотърсач за злато и други метали

Minelab Vanquish 540 Pro-Pack

EMAG
Работна честота (kHz): Multi-IQ
Noise Cancel: Auto (19 Channels)
NEW: Подсветка: Да
NEW: IRON BIAS: Да

След като събрах мнения от различни потребители и разговарях с някои опитни ентусиасти, аз прегледах Minelab Vanquish 540 Pro-Pack, Черен/Червен, 1.2 кг. Това устройство е подходящо както за начинаещи, така и за опитни изследователи, които се занимават с търсене на находки. Минелаб Vanquish 540 Pro предлага революционна технология Multi-IQ, водоустойчива сонда V12 и лесно управление.

Технологията Multi-IQ е ключът към успешното търсене с Minelab, тъй като съчетава мощността на няколко детектора в един, който работи едновременно за вас. Това устройство предлага пет различни режима на търсене – Coin, Relic, Jewellery, Custom и All Metal, които са предварително програмирани и оптимизирани за различни условия на терен.

Minelab Vanquish 540 Pro-Pack е леко, компактно и лесно за пренасяне устройство с уникална сгъваема система за бързо заключване, което го прави удобно за ползване във всякакви условия.

Освен това, включени са и няколко допълнителни подаръка към комплекта, които правят тази покупка още по-изгодна и увлекателна.

Редица сайтове за сравнение на цени и продукти, като Popularmechanics и Goodhousekeeping включват метален детектор Minelab Vanquish 440 в своите сравнения за най-добрия металотърсач. Ние обаче избрахме професионалния модел за първата позиция.

2

Металотърсач Minelab Equinox 800

Най-добрият металотърсач за дълбоко откриване

Minelab Equinox 800

EMAG
Рaботна честота: Multi-IQ
4 режима на работа: Парк, Плаж, Поле, Злато
Грунд Баланс на почвата: Ръчен и Автоматичен

След като прегледах металотърсача Minelab Equinox 800 и събрах мнения от различни потребители, мога да кажа, че този модел е подходящ за сериозни ентусиасти, които търсят иновативни функции и високо ниво на производителност.

Екипът на Minelab представя новаторска мултичестотна технология – Multi-IQ, която предлага широк спектър от единични честоти за максимална производителност. С осем персонализирани профила за търсене и водоустойчив дизайн, Equinox 800 е идеален за различни условия на търсене – от плажа до реките и езерата.

Със своя бърз и точен целеви идентификатор и разширени настройки за контрол, този металотърсач ви позволява да се наслаждавате на дълги сесии на разкриване без да пропуснете целите. С многочестотната си технология и четири режима на откриване, Equinox 800 ви дава възможност да откривате всякакъв вид находки, включително и злато в минерализирани почви.

Със своите иновативни функции и висока производителност, Minelab Equinox 800 е отличен избор за сериозни ентусиасти, които се занимават с търсене на находки.

Мнения: „Перфектна и бърза доставка“ – EMAG

3

Малък металотърсач с LCD екран vidaXL

Най-добрия малък металотърсач

vidaXL

EMAG
Размери: 89 x 16,5 x 14 см (Д x Ш x В)
Тегло: 556 г
Регулируема дръжка: 71 – 89 см
Търсеща сонда: 165 мм диаметър, водоустойчива
За всички видове метали

Виждаме малък металотърсач с LCD екран от vidaXL, изработен от метал и с дължина 120 см. Този металдетектор е удобен за откриване на различни метали като желязо, сребро, и мед на плажа, в градината, пода или дори в плитки води.

Той е снабден с водоустойчива търсеща сонда, позволяваща търсене във влажни среди. Когато се открие метален предмет, LCD екранът показва стрелка, а детекторът издава звуков сигнал.

Тъй като е лек и удобен за работа, можете да използвате металдетектора за продължителни периоди без умора. Държката е регулируема за по-добър комфорт, а противоплъзгащата повърхност осигурява сигурен захват.

Металдетекторът се захранва от 9 V батерия, която не е включена в комплекта. Въпреки това, важно е да се отбележи, че използването на металдетектор може да изисква разрешение, позволение или лиценз, както и да спазвате всички местни, държавни и национални закони, свързани с откриването на метали.

4

Металдетектор с LED индикатор vidaXL

Най-добрия металотърсач за начинаещи

vidaXL

EMAG
LED индикатор vidaXL, дълбочина на търсене 300 см, 113,5 x 19 x 30 см

Този универсален металдетектор на ниска цена е отличен инструмент за откриване на различни метали като желязо, сребро, и мед, независимо дали сте на плажа, в градината, на открито или дори в плитки води.

Той е снабден с функция DISC (дискриминация), която ви позволява да филтрирате нежеланите отпадъци и да се концентрирате върху търсенето на ценни предмети. Металдетекторът може да открива предмети с размер на монета до 18 см дълбочина и по-големи обекти на дълбочина до 300 см. Ниската цена и лесната работа го прави идеален за начинаещи.

Когато улавя метален предмет, детекторът издава звукови сигнали, а синият LED индикатор светва, като ви уведомява за открития обект. Гнездото за слушалки ви дава възможност да прикрепите слушалки, което подобрява вашата концентрация и ви помага да чувате по-ясно звука при търсене на съкровища.

С много леката си конструкция, можете да търсите без напрежение за продължителни периоди от време. Регулируемата дръжка и подлакътникът с противоплъзгаща дръжка осигуряват комфортен и сигурен захват.

Захранва се с 9V батерия (не е включена), като е важно да се отбележи, че използването на металдетектор може да изисква разрешение, позволение или лиценз, както и да се спазват всички местни, държавни и национални закони, свързани с откриването на метали.

5

Металотърсач Minelab Excalibur II

Най-добрия металотърсач за злато и други метали под вода

Minelab Excalibur II

EMAG
Честоти
17 честоти (1.5, 3, 4.5….25.5 kHz)
Контрол на електромагнитните смущения
Автоматично грунд отхвърляне
NiMH батерия
13V, 1000 mAh
Зарядно
110V (USA), 230V (EU), 240V (AUS)


Minelab Excalibur II използва уникалната технология Broad Band Spectrum (BBS) на Minelab, което го прави идеален за подводно търсене на метали. Със своята специфична конструкция, този металдетектор може да се използва ефективно както на сушата, така и във водата, с възможност за работа на дълбочина до 66 метра.

Един от ключовите му плюсове е уникалният метод за отхвърляне на земните смущения, което гарантира, че няма да получавате фалшиви сигнали, особено в терени със солена вода. Опитайте ефективната дискриминация и се изненадайте от чувствителността и дълбочината, до които може да достигне този металодетектор.

Независимо дали сте опитен гмуркач или просто търсите на плажа, Excalibur II е несравним металдетектор за работа на сушата, на брега или под вода на значителни дълбочини.

В комплекта са включени различни аксесоари, като 10″ (25 см) Minelab Slimline DD сонда, NiMH презареждаща се батерия и водозащитени слушалки Minelab Koss, които осигуряват комфорт и функционалност по време на работа.

6

Металотърсач, TC-600

Най-добрия металотърсач за злато и други метали среден клас

TC-600

EMAG
19.2 kHz, слушалки, точкова детекция, черен


Представям ви TC-600 „Метален детектор“ – инструмент, който преобразява вашите изживявания с откриване на метал в истинско приключение. Със стилен черен дизайн този металотърсач е идеален за всеки, който обича да открива съкровища – независимо дали сте ентусиаст, професионалист или просто хобист. Работейки на честота от 19.2 kHz, той осигурява висока чувствителност към различни видове метали, за да ви помогне да не пропуснете нито един ценен артефакт.

Включването на слушалки подобрява вашето изживяване, като ви позволява да се концентрирате върху звуковите сигнали за откриване. Прецизната функция за откриване ви гарантира точното местоположение на откритите метали, а удобството на употреба и ергономичният дизайн ви позволяват да продължите изследванията си за по-дълго време без напрежение.

Независимо дали сте на плажа, в полето или изследвате исторически места, TC-600 ви дава възможност да откривате скрити съкровища с увереност и стил. Идеален за търсене на съкровища, възстановяване на артефакти и много други, този металодетектор е вашето надеждно средство за разкриване на скритото.

7

Металотърсач пинпойнтер Gold Hunter TM

Най-добрия металотърсач пинпойнтер

Gold Hunter TM

EMAG
Работна честота: 11,5 kHz
LED фенерче
Звуков сигнал + вибрация
Захранване: 9V батерия (не е включена)
Тегло: 180 гр.

Всички експерти, с които разговаряхме, казаха, че в допълнение към металотърсач ще ви е необходим пинпойнтер.

Пинпойнтерът (ръчен металдетектор) е наистина полезно допълнение към металотърсача, когато става въпрос за точно локализиране на откритията. Той е като помощник, който ви насочва точно към мястото на скритите метални предмети, когато сте вече на път да копаете. Това спестява време и усилия, като ви позволява да правите по-малки и по-прецизни откопавания, вместо да копаете ненужно големи дупки.

Пинпойнтерът обикновено е компактен и лесен за употреба, като ви дава възможност да намерите целта си дори в по-трудно достъпни места или в по-малки отвори. Той работи като усилвател на сигнала от металните предмети, като ви предоставя аудио или визуални индикации за тяхната точна локация.

С помощта на пинпойнтера можете да се уверите, че откритите предмети са намерени и извадени от земята с минимално усилие и без повреждане на околната среда. Така че да, със сигурност е добра идея да разгледате възможността за добавяне на пинпойнтер към вашата екипировка за откриване на съкровища.

Gold Hunter пинпойнтерът е надежден инструмент за откриване на ценни находки както на суша, така и под вода до 3 метра дълбочина. С неговата работна честота от 11,5 kHz, той е проектиран да намери скрити метални предмети с висока прецизност.

Този пинпойнтер предлага различни функции за улеснение на вашето откриване, включително LED фенерче за осветяване на мрака и звуков сигнал, допълнен с вибрация, които ви информират за наличието на метал в близост. Захранва се с 9V батерия (не е включена) и има удобно тегло от 180 грама.

Комплектът включва пинпойнтер Gold Hunter, каня с шнур за носене и ръководство за употреба на английски, френски и руски език.

С водоустойчивост и гаранция от 1 година, Gold Hunter е идеалният партньор за вашите приключения с откриване на съкровища, осигурявайки ви надеждност и ефективност при търсенето.

Металотърсач Cobra Tector CT-1037 EMAG

сребро, злато, военни, монети или бижута
8

Металотърсач, Tianxun, с каска, водоустойчив, обхват 63CM EMAG

водоустойчив дизайн и обхват на откриване до 63 см
9

Металотърсач, Tanxunzhe, TC-800, 33 см, LCD екран EMAG

индикатор за точно идентифициране на местоположението
10

Металотърсач Golden Mask 4 PRO WD EMAG

най добрия български металотърсач
11

Кой е най-добрия металотърсач за годината

Класация 2024
1Най-добрия металотърсач за злато и други металиMinelab Vanquish 540 Pro-Pack
2Най-добрият металотърсач за дълбоко откриванеMinelab Equinox 800
3Най-добрия малък металотърсачvidaXL
4Най-добрия металотърсач за начинаещиvidaXL
5Най-добрия металотърсач за злато и други метали под водаMinelab Excalibur II
6Най-добрия металотърсач за злато и други метали среден класTC-600
7Най-добрия металотърсач пинпойнтерGold Hunter TM
Най-добрия металотърсач онлайн

Какво представлява металотърсача

Интересно е да научим как работят металотърсачите. Техните кръгли глави, наричани „бобини за търсене“, са същността на откриването на метали. Тези бобини се състоят от две части – бобина на предавателя и бобина на приемника.

Когато включите уреда, той генерира електрически ток в бобината на предавателя, създавайки електромагнитно поле, което прониква в земята, ако бобината е перпендикулярна на нея.

Металните предмети под земята реагират на това поле, генерирайки собствени магнитни полета, които бобината на приемника може да улови. Чрез измерване на силата на тези магнитни полета, металотърсачът може да определи дълбочината на металния предмет под земята.

Някои металотърсачи имат функция за „дискриминация“, която им позволява да разпознават какъв вид метал откриват, чрез анализ на фазовото изместване или времето, необходимо на металния предмет да реагира на промяната в електромагнитното поле.

Въпреки че дискриминацията може да бъде полезна, е важно да се има предвид, че тя не е напълно надеждна и често може да доведе до пропускане на ценни находки.

Как да избера най-добрия металотърсач за злато и други метали за мен

най-добрия металотърсач за злато
Избора на най-добрия металотърсач за злато и други ценни метали зависи от няколко фактора

Първо и най-важно, местоположението, където планирате да използвате металотърсача, е ключов фактор. Например, ако планирате да търсите на плажа или под вода, важно е металотърсачът да бъде водоустойчив. Също така е важно да се има предвид типът на терена, който ще изследвате – дали е сух, мокър, солен или минерализиран.

Второ, определете честотата на употреба на металотърсача. Ако ще го използвате редовно или професионално, може да бъде разумно да инвестирате в по-надежден и функционален модел. Ако пък ще го използвате по-редко или само за хоби, по-бюджетен вариант може да бъде подходящ.

Трето, разгледайте какви аксесоари ще ви бъдат необходими. Например, ако планирате дълги сесии на търсене, удобна раница за пренос на металотърсача може да бъде полезна. Също така, пинпойнтерът е полезен аксесоар, който може да улесни точното откриване на предметите след като сте ги локализирали с металотърсача.

Като се има предвид тези фактори, можете да направите по-информирано решение при избора на подходящ металотърсач за вас.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато пазарувате металдетектор:

География и използване

Преди да се замислите за закупуването на металотърсач, е от съществено значение да обмислите къде планирате да го използвате, тъй като различните модели са подходящи за различни терени. Например, ако планирате да търсите на плажа, ще имате нужда от различен модел, от този, който е подходящ за търсене в паркове или на суша.

Съществуват три основни типа металдетектори, които се различават по цена и функционалност: много ниска честота (VLF), многочестотни и импулсни индукционни (PI).

Металдетекторите с много ниска честота работят на една честота в определен момент и са подходящи за начинаещи любители, които търсят монети и бижута на сухи места. Въпреки това, те не са толкова ефективни за търсене на злато или работа на солени плажове.

Многочестотните металотърсачи откриват в диапазон от честоти едновременно и са подходящи за сериозни ентусиасти, които планират да търсят във влажни условия или в разнообразни терени.

Импулсните индукционни металотърсачи са професионални инструменти, използвани от златотърсачи и сериозни ентусиасти за търсене на злато или работа в специфични условия. Въпреки че могат да бъдат много ефективни в правилните ръце, те често са по-тежки за употреба и имат по-висока цена.

След като сте решили къде и какво точно ще търсите, можете да изберете подходящия тип металотърсач, който най-добре отговаря на вашите нужди и очаквания.

Размер на намотката

Експертите препоръчват да се обърне внимание на размера на бобината на металдетектора, тъй като това е частта от уреда, която генерира електромагнитното поле и открива метала.

Лесен за използване

Ако имате леко любопитство към детектирането на метали, се препоръчва да започнете с по-достъпни по цена и по-лесни за използване.

Мисля, че е по-съществено да изберете модел, който е по-удобен за потребителя, за да разберете дали наистина се наслаждавате на хобито, преди да инвестирате 1000 до 2000 лева в многочестотен детектор.

Има много по-важни аспекти, които трябва да се вземат предвид, отколкото просто да купите най-скъпия модел, който можете да си позволите, само защото мислите, че е най-добрият.

Тегло

Откриването на метали често изисква носене на екипировка за дълъг период от време, понякога дори за часове. Поради тази причина е важно да проверите теглото на металотърсача, за да бъдете сигурни, че можете да го носите удобно. Някои от предлаганите модели също имат възможност за сгъваеми валове, което ги прави лесни за пренасяне, особено в по-малки превозни средства.

Метали

Металдетекторите имат възможност да засичат широк спектър от материали, от желязо до сребро и злато. Обаче, някои от тях разполагат със специфични режими за откриване на определени предмети, като монети или бижута. Използването на метален детектор с по-широк обхват на откриване ще ви позволи да разберете какво се намира под земята, преди да започнете да копаете.

Живот на батерията

Помислете колко дълго ще използвате вашия металотърсач. Ако е по-дълъг от час, проверете отново дали избраният от вас модел ще издържи за цялото ви търсене на съкровища. Повечето металотърсачи издържат около 10 до 20 часа при пълно зареждане, въпреки че може да варира малко от модел до модел.

Пинпойнтер

Някои металдетектори разполагат с вграден пинпойнтер, който е полезен за прецизиране на местоположението на откритата цел. Това е функция, която Търнър препоръчва, особено когато става въпрос за намиране на малки предмети.

Тези устройства работят, като комбинират звукови сигнали и вибрации, за да укажат по-точното място на целта, която металдетекторът ви е открил. В случай че вашият модел няма вграден пинпойнтер, винаги можете да закупите такъв отделно, за да улесните процеса на търсене.

Къде трябва да използвате металдетектор?

най-добрия металотърсач за злато
Дори и за най-добрия металотърсач за злато има забранени територии!

Можете да използвате своя металдетектор в различни среди. Полетата с минимално замърсяване, където няма много минерали в почвата, са отлични за търсене на монети, докато плажовете са идеални за откриване на изгубени предмети.

Съхранението, транспортирането и употребата на металдетектори в България са разрешени, при условие че се спазват определени правила в съответствие с Закона за културното наследство.

Преди всичко е важно да уточните какво е забранено според този закон:

 • Използването на металотърсачи на археологически обекти.
 • Използването на металотърсачи в национални и природни паркове, резервати и всички други определени места като археологически обекти и други.
 • Целенасоченото търсене на археологически артефакти (независимо дали с металотърсач или не).

След като закупите металотърсач, е важно да следвате следните стъпки:

 1. Винаги носете със себе си фактура (или договор за наем) в оригинал или копие, за да удостоверите собствеността на използвания от вас металотърсач.
 2. Препоръчително е да подадете заявление за регистрация на металотърсача в Министерството на културата. Въпреки че металотърсачите за любителска употреба обикновено не се регистрират, това ще ви осигури документ, който да удостовери статута му.
 3. Макар да не е задължително, можете да се присъедините към Българската национална федерация по металдетектинг. Членството във федерацията ви дава възможност да участвате в събори, да обменяте опит с други ентусиасти и да получавате полезна информация.

Какво да направите, ако намерите археологически предмет:

 1. Според закона трябва да уведомите най-близкия исторически музей в рамките на 7 дни.
 2. Препоръчително е да носите със себе си документ за уведомление до музеите, който може да попълните на място при откриване на археологически предмет.
 3. След предаване на предмета на музея ще получите приемо-предавателен протокол, който удостоверява това. В съответствие с закона за културното наследство, лицата, предаващи ценни предмети на музея, се полага възнаграждение. Музеят може да ви върне намерения предмет, ако той не представлява интерес за тях.

Спазването на законите гарантира безпроблемното упражняване на хобито. Металдетектингът е забавление както за деца, така и за възрастни по целия свят. Това е уникален начин да се докоснете до историята и сме щастливи, че все повече хора се включват в тази дейност, за да се наслаждават на приятно време със семейството и приятелите си в природата.

Какво мога да очаквам да намеря с моя металотърсач?

Откриването на нещо различно от обикновените ръждясали пирони или безполезни стари монети изисква ангажимент, упоритост и, най-вече, време.

Ако закупите металотърсач с очакване да отделяте време за търсене всеки уикенд и да откривате съкровища, вероятно ще останете разочаровани.

Препоръчва се да се присъедините към местна група за хоби, където да се свържете с други ентусиасти по металотърсачи, да се събирате за сканиране и да споделяте вашите находки.

Какво друго оборудване ми е необходимо?


Съществува голямо разнообразие от аксесоари, които можете да закупите за вашия металотърсач, въпреки че много от тях са предназначени за по-напреднали и ентусиазирани потребители. Например, купуването на калъф за носене на металотърсача може да бъде полезно, особено ако планирате да го използвате често и той не е включен към комплекта. Също така, наличието на акумулаторни батерии може да бъде от съществено значение, за да не ви изненадва изчерпването на енергия по време на търсене.

Подобно на това, комплект слушалки, подходящи за металотърсача, вероятно ще повишат вашата ефективност, като ви позволят по-добре да чувате сигналите и биповете от високоговорителя.

Ако планирате да търсите под вода, е от съществено значение да разполагате със съответни плувни екипировки и оборудване за изваждане. Трябва да имате предвид, че копаенето под вода е по-трудоемко отколкото на сушата, затова е добра идея да вземете прилична ръчна лопатка за пясък. За любителите на плажа, подобно оборудване като краен край на въдицата също може да бъде полезно.

Често задавани въпроси

Ето някои от най-често задаваните въпроси относно най-добрия металотърсач за злато:

 1. Кой е най-добрият металотърсач за злато?
  • Няма единичен „най-добър“ металотърсач за злато, тъй като изборът зависи от няколко фактора като бюджет, опит, терен и предпочитания.
 2. Какви функции трябва да търся в металотърсач за злато?
  • За търсене на злато се препоръчва металотърсач с висока чувствителност към малки златни частици и възможност за настройка на дискриминацията за филтриране на други метали.
 3. Колко трябва да бъде бюджетът ми за металотърсач за злато?
  • Цените на металотърсачите за злато варират в голяма степен, но качествените модели обикновено започват от няколко стотин долара и могат да стигнат до няколко хиляди за по-професионални модели.
 4. Какъв тип металотърсач е най-подходящ за злато?
  • Много от металотърсачите, специално създадени за злато, използват технология на импулсна индукция (PI), която е по-чувствителна към малки златни частици и може да работи в различни условия.
 5. Каква е водоустойчивостта на металотърсачите за злато?
  • Водоустойчивостта е важно свойство, особено ако планирате да търсите злато в потоци, реки или на плажа. Много от металотърсачите за злато са водоустойчиви, позволявайки ви да ги използвате под вода.
 6. Каква е разликата между металотърсачите за злато и обикновените металотърсачи?
  • Металотърсачите за злато обикновено са по-чувствителни към малките златни частици и са настроени да филтрират други метали. Те често използват технология на импулсна индукция (PI) за постигане на по-голяма дълбочина и чувствителност.

Най-добрите Хилки за Тенис на Маса | Най-добрите лодки за риболов | Най-добрите Слънчеви Очила | Най-добрите качествени плажни чадъри | Най-добрите Мъжки часовници

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0