Най-добрата Мотофреза и Мотокултиватор

1
Оценка: 5 (1 глас)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Ако искате да отгледате процъфтяваща градина, вероятно ще е добре откриете най-добрата мотофреза за да обработите почвата си по най-добрия начин. Независимо дали създавате зеленчукова градина или се подготвяте за сезонно озеленяване, ротационната фреза ще направи работата по-бърза и лесна.

Bottom Line
Spec
1
res 06501cce54a32093b9f75f117cf202ba
Ruris DAC 7000ACC1
Най-добрата мотофреза цена/качество
Цена EMAG
Мощност 7 к.с., 208 CC, 4 такта, 2+1 скорости, 29 см работна дълбочина, 83 см работна ширина
2
res f09914071a26d780229f5d986b3c2a14
Einhell GC-RT 1440 M
Най-добрата мотофреза на ток
Цена EMAG
1400W, 6 ножа, Работна ширина 40 см
3
res 71f6a5f7610b5b254a239624ecbba2e4
Einhell Power-X-Change GE-CR 30 Li
Най-добрият акумулаторен култиватор
Цена EMAG
Мини фреза акумулаторна, 18 V, 4 ножа, Работна ширина 30 см
4
res dce7e5a935197e6dc1db0b2bc76afd48
Konner & Sohnen, KS 9HP-1350G-3 (400)
Един от най-добрите компактни качествени мотоблокове
Цена EMAG
Работна ширина ≤ 125 см, Работна дълбочина ≤ 35 см, Двигател 9.0 к.с., Скорости +3 +2 +1 0 -1, Директна трансмисия с редуктор
5
res 5f1f677841f38d89cd6510043678d616
O-Mac MC 120E-D
Най-добрата дизелова мотофреза
Цена EMAG
12 к.с., 418 CC, 3 скорости, Максимална работна ширина 120 см, Дизел 4.5 л

Фрезите използват бензинов, дизелов или електрически двигател, за да движат въртящи се ножове през твърда почва, раздробявайки я на по-малки парчета.

Освен това фрезата аерира почвата и улеснява засаждането на семена или пресаждането. Аерираната почва позволява на корените на културите да растат по-бързо и по-дълбоко, отколкото в плътна почва. 

При избора на градинска мотофреза, размерът играе ключова роля.

Важно е фрезите да бъдат лесни за употреба, с ергономични дръжки, прости контроли и опции за регулиране на дълбочината на обработка, което значително улеснява градинарските проекти.

Професионалните озеленители предпочитат бензиновите мотофрези, особено за работа в големи градини или с твърда и плътна почва. Електрическите мотофрези с кабел или на батерии са предпочитани от собствениците на домове с малки градини или ограничено пространство за съхранение, тъй като са идеални за поддръжка на цветни лехи.

Преди да изберем нашите най-добри модели за градина, изследвахме десетки мотофрези с различни размери и източници на енергия. Оценяхме мощността, общата стойност и изискванията за поддръжка на всяка градинска мотофреза, както и нейната способност да копае в почвата на различна дълбочина.

Най-добрите мотофрези


1

Моторна фреза Ruris DAC 7000ACC1

Най-добрата мотофреза цена/качество

Ruris DAC 7000ACC1

EMAG
Мощност 7 к.с., 208 CC, 4 такта, 2+1 скорости, 29 см работна дълбочина, 83 см работна ширина
ОБЩИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип продуктМотокултиватор
Тип мотор4-тактов
Тип захранванеБензин
Система за запалванеРъчна
Тип заниманиеХоби Професионално Полупрофесионално
ФункцииРегулируем браздилник
Съдържание пакет1 x Мотокултиватор 2 x Гуми 2 x Метални колела 300 без уширители

След като изпробвах и изследвах моторната фреза Ruris DAC 7000ACC1, оценявам нейните характеристики и функции. Тя разполага с мощен двигател от 7 к.с. с обем от 208 CC, работещ на 4 такта, с двустепенна скоростна кутия (2 напред и 1 назад), обхват на работната дълбочина от 29 см и ширина от 83 см. Фрезата е оборудвана с гумени колела, метални колела без маншон и регулируемо колело.

Ruris DAC 7000ACC1 предлага ефективен инструмент за обработка на градината, който позволява бързо подготвяне на площ от до 500 квадратни метра за сеитба или засаждане за по-малко от 30 минути. Със своята двустепенна скоростна кутия, уредът се адаптира към различните условия на работа и може да се маневрира лесно дори в тесните зони на градината.

Освен това, моторната фреза стартира лесно и продължително изпълнява задачите си. С въртящ момент на предаване, по-висок с 25% от другите машини в същия диапазон, мога да потвърдя, че този модел осигурява значителна сила и ефективност при работа, като в същото време консумира само 1 литър бензин на час.

Мнения: „Страхотен и качествен уред“ – EMAG

2

Електрически култиватор Einhell GC-RT 1440 M

Най-добрата електрическа мотофреза

Einhell GC-RT 1440 M

EMAG
1400W, 6 ножа, Работна ширина 40 см
ОБЩИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип продуктМотофреза
Тип моторЕлектрически
Тип захранванеМрежово
Тип заниманиеХоби

След като тествах и прегледах една от най-добрите електрически фрези Einhell GC-RT 1440 M и се консултирах с потребителски мнения, мога да потвърдя неговите качества.

Този компактен електрически култиватор прави грижата за малките до средни по големина земеделски участъци още по-удобна. Със своя мощен двигател от 1400 вата, той е идеален за работа с по-големи късове земя, както и за обработка на оборски тор и компост.

Мощният електрически двигател на култиватора гарантира изключителна техническа издръжливост и надеждност. Специално проектираните шест ножа осигуряват ефективна култивация на почвата. Той разполага с ергономичен лост за управление и ръчен защитен прекъсвач, който изисква обслужване с двете ръце, което допълнително увеличава безопасността при работа.

Този култиватор отговаря напълно на спецификациите и се справя отлично с обработката на отъпкани терени. За градини с площ до 250 квадратни метра, той е напълно достатъчен и предлага изключително ефективност. Въпреки че работи малко по-различно от бензиновите фрези, аз съм напълно удовлетворен от резултатите.

Мнения: „Доволна съм от продукта. Използвам за площ около 140 кв.м. Лека и удобна за работа. За по-голяма площ вероятно няма да е подходяща.“ – EMAG

3

Акумулаторен култиватор Einhell Power-X-Change GE-CR 30 Li

Най-добрия акумулаторен култиватор

Einhell Power-X-Change GE-CR 30 Li

EMAG
Мини фреза акумулаторна, 18 V, 4 ножа, Работна ширина 30 см
ОБЩИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип продуктМотофреза
Тип моторЕлектрически
Тип захранванеАкумулатор
Тип заниманиеХоби
ФункцииPower X-Change

След прегледа на акумулаторния култиватор Einhell Power-X-Change GE-CR 30 Li, 18 V, с 4 ножа и работна ширина от 30 см, изпитах интерес към мненията на потребителите. Важно е да се отбележи, че този модел не включва батерия и зарядно устройство. Всяка батерия и станция за зареждане от серията Power X-Change може да се използва с всеки уред от семейството. Потребителите могат да избират между покупка на уреди в комплект с батерия и зарядно устройство или само уреди без тях, ако вече разполагат с батерия и зарядно устройство Power X-Change у дома.

Култиваторът GE-CR 30 Li от Einhell е мощен и удобен за работа в малки или средни градини. Захранва се от две батерии 18 V от серията Power X-Change (не включени). Системата на батериите и зарядните устройства в тази серия предоставя гъвкавост на потребителя и осигурява ефективност при използването на различни инструменти. Важно е да се има предвид, че работната ширина е 30 см, а дълбочината на обработка е до 200 мм. Уредът разполага с четири ножа и достига скорост от 140 оборота в минута на празен ход.

Мнения: „Бърза доставка, лесно се сглобява, макар да липсва упътване на български, картинките са точни. Аз взех две батерии по 4Аh, издържаха около час и половина, обработих 50 кв. градина, като още се учих и се надявам за следващата да е по лесно и бързо. Естествено изисква се и сила да се управлява, но аз съм жена и се справих, така че напълно оправда очакванията ми и съм доволна от придобивката..“ – EMAG

4

Професионален компактен култиватор Konner & Sohnen

Един от най-добрите компактни качествени мотоблокове

Konner & Sohnen, KS 9HP-1350G-3 (400)

EMAG
Работна ширина ≤ 125 см, Работна дълбочина ≤ 35 см, Двигател 9.0 к.с., Скорости +3 +2 +1 0 -1, Директна трансмисия с редуктор, Ковани фрези, Пневматични колела и странични дискове
ОБЩИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип продуктМотокултиватор
Тип мотор4-тактов
Тип захранванеБензин
Система за запалванеРъчна
Тип заниманиеПрофесионално Полупрофесионално
ФункцииВъзможност за поставяне на аксесоари Помпащи колела Ергономичен контролен панел
Съдържание пакет1 х Мотокултиватор 1 х Плуг за отстраняване на картофи 1 x Инструкции Рало

След като изпробвах професионалния компактен култиватор Konner & Sohnen, модел KS 9HP-1350G-3 (400), с работна ширина до 125 см и дълбочина до 35 см, изследвах и мненията на потребителите. Този култиватор разполага с двигател от 9.0 к.с., със скорости от +3 до -1, директна трансмисия с редуктор, ковани фрези, пневматични колела и странични дискове.

Двигателите на марката Könner & Söhnen са изключително надеждни и отговарят на европейските стандарти за качество, включително екологичния стандарт EURO-V. Контролният панел е ергономичен и позволява лесно управление на култиватора, а кованите фрези го правят подходящ за всякакъв вид почва.

Техническата подкрепа, предоставяна в Румъния, осигурява сигурност и сигурност при експлоатацията на култиватора. Моделът се отличава със съвременен дизайн, ниски размери и тегло, както и възможност за монтаж на множество допълнителни аксесоари.

Важно е да се отбележи, че култиваторът се доставя без масло в скоростната кутия, така че преди употреба е необходимо добавяне на трансмисионно масло с подходящи характеристики.

5

Мотокултиватор O-Mac MC 120E-D

Най-добрата дизелова мотофреза

O-Mac MC 120E-D

EMAG
12 к.с., 418 CC, 3 скорости, Максимална работна ширина 120 см, Дизел 4.5 л
ОБЩИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип продуктМотокултиватор
Тип мотор4-тактов
Тип захранванеДизел
Система за запалванеРъчна
Тип заниманиеПолупрофесионално
ФункцииКонтакт Сегментиращи фрези Трансмисия в маслена баня Система за регулиране на работната дълбочина
Съдържание пакет1 x Мотокултиватор MC 120E-D 2 x Гумени колела 5×12 1 x Регулируем плуг за мотокултиватор 2 x Метални колела D.440 / Ø 32 2 x Фреза за мотокултиватор (1 stg + 1 dr)

След като извърших преглед и тест на мотокултиватора O-Mac MC 120E-D, реших да се консултирам с потребителските мнения. Този модел предлага максимална мощност от 12 к.с., обем на двигателя 418 CC и 3 скорости. Работната ширина може да варира от 65 до 120 см, което позволява ефективно обработване на големи земни площи за кратко време.

Мотокултиваторът O’MAC MC 120E-D осигурява регулируема работна дълбочина от 10 до 36 см, което е идеално за раздробяване на почвата на различни дълбочини в зависимост от нуждите на земеделските дейности. Със скоростната кутия 2+1 потребителят може да извършва различни задачи като сеитба, оран и засаждане на почвата.

Този мотокултиватор се отличава с висока техническа производителност, подходяща както за малки градини, така и за големи земеделски площи. Неговото нетно тегло от 147,5 кг го прави стабилна и безопасна машина за употреба. Ергономичните дръжки и гумените колела осигуряват удобство и маневреност при работа.

Всичко това го прави идеален както за хоби, така и за професионални земеделски дейности, като подчертава неговата грижа за комфорт и безопасност при употреба.

6

Електрически култиватор Texas El-tex 1800

Още една от най-добрите електрически фрези

Texas El-tex 1800

EMAG
1800 W, Регулируема работна ширина 28-60 см, Сегментни фрези, Работна дълбочина 26 см
ОБЩИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип продуктМотофреза
Тип моторЕлектрически
Тип захранванеМрежово
Съдържание пакет1 x Мотокултиватор

Texas El-tex 1800 е електрически култиватор, представляващ отлично решение за обработка на земеделски и градински площи. С мощния си двигател от 1800 W, той е подходящ за различни видове работа – от обработка на градински лехи до грижа за парници и цветни насаждения. Едно от ключовите му предимства е тихата работа, която дори е по-малко шумна от бензиновите култиватори. Работната му ширина може да бъде регулирана от 28 до 60 см, което го прави подходящ както за малки градини, така и за по-големи площи.

Фрезите са сегментни и могат да бъдат свалени, позволявайки ви да регулирате работната ширина според нуждите си. Това устройство е снабдено със скоростна кутия, макар и да няма задна скорост, но поради лекото си тегло е много маневрено и лесно за манипулиране, дори ако се засече в почвата.

El-tex 1800 е изключително лесен за употреба и изисква минимална поддръжка в сравнение с бензиновите модели. Този култиватор е подходящ както за начинаещи, така и за опитни градинари, като стопера за регулиране на работната дълбочина и транспортните колела са интегрирани за улеснение на работата и смяната на аксесоарите. Задните колела гарантират лесно транспортиране, като ви позволяват да го премествате с лекота, като просто натискате и бутате кормилото.

Мнения: „Много добър култиватор. Голяма мощност, сравнително тихо.“ – EMAG

7

Мотофреза Garden MAX 1G-75R, EURO5

Garden MAX 1G-75R, EURO5

EMAG
браздир, плуг,
Ергономична дръжка Регулируема дръжка Регулируема височина на кормилото Регулируем браздилник
ОБЩИ ХАРАКТЕРИСТИКИСпецификации
Тип продуктМотофреза
Тип мотор4-тактов
Тип захранванеБензин
Система за запалванеРъчна
Тип заниманиеХоби
ФункцииЕргономична дръжка Регулируема дръжка Регулируема височина на кормилото Регулируем браздилник

Мотофрезата Garden MAX 1G-75R, съвместима с EURO5 стандарта, предлага комплект с фрезови органи, гуми с размер 8″ и допълнителни аксесоари като браздир и плуг. Снабдена с регулируемо кормило, което осигурява пълна гъвкавост от 360 градуса, тя е идеална за обработка на зеленчукови градини и цветни лехи. С препоръчителна площ за обработка до 2500 кв.м., GardenMAX представлява практично решение за градинарите, които търсят ефективност и удобство в едно.

Коя е най-добрата мотофреза за годината

Класация 2024
1Най-добрата мотофреза цена/качествоRuris DAC 7000ACC1
2Най-добрата електрическа мотофрезаEinhell GC-RT 1440 M
3Най-добрия акумулаторен култиваторEinhell Power-X-Change GE-CR 30 Li
4Един от най-добрите компактни качествени мотоблоковеKonner & Sohnen, KS 9HP-1350G-3 (400)
5Най-добрата дизелова мотофрезаO-Mac MC 120E-D
6Още една от най-добрите електрически фрезиTexas El-tex 1800
7Мотофреза Garden MAX 1G-75R, EURO5Garden MAX 1G-75R, EURO5
Най-добрата мотофреза онлайн

Как да избера най-добрата мотофреза

Изборът на мотофреза може да бъде труден, тъй като на пазара се предлагат много различни модели с различни характеристики. За да ви помогна да вземете най-доброто решение, ето някои фактори, които да вземете предвид:

Захранване

Както много други съвременни инструменти за озеленяване, мотофрезите предлагат три различни начина за захранване: газ, батерия и електричество чрез кабел.

Бензиновите и дизеловите мотофрези са изключително мощни и обикновено се използват за по-големи площи и дълбоко проникване в почвата. Те са най-подходящи, когато имате голяма градина за обработка, почва с корени или силно уплътнена почва. Газовите модели, обаче, изискват редовна смяна на маслото и винаги трябва да имате гориво налично. Освен това те са по-шумни и произвеждат миризливи изпарения.

Акумулаторните мотофрези са по-тихи и произвеждат по-малко вибрации от газовите модели. Те изискват по-малко поддръжка, но трябва да следите зареждането на батерията, за да завършите работата успешно. Въпреки че не са толкова мощни като газовите варианти, батерийните мотофрези са идеални за собственици на малки до средни градини.

Електрическите мотофрези с кабел изискват външен удължител, обикновено с дължина до 100 фута, и електрическо захранване на открито. Те са по-леки и обикновено по-малко мощни от газовите модели. Подходящи са за обработка на малки градини или цветни лехи, но трябва да внимавате да не прегазите кабела по време на работа.

Размер

Има две числа, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за размера на мотофрезата: ширината на обработка и дълбочината на обработка.

Ширината на обработка определя колко широка зона от почвата може да бъде обработена с едно преминаване на мотофрезата. Обикновено малките мотофрези, използвани от собствениците на домове, имат ширина на обработка между 6 и 12 инча, докато по-мощните машини могат да имат ширина на обработка, надхвърляща 20 инча. Някои модели мотофрези предлагат настройки за регулиране на ширината, позволявайки ви да изберете подходящия размер за вашия проект: по-голяма ширина, когато работите на открито, и по-тясна, когато обработвате между редовете на културите или около препятствия.


Дълбочината на обработка определя колко дълбоко инструментът може да проникне в почвата. Повечето култиватори имат дълбочина от 5 инча или по-малко, но по-мощните модели с по-големи фрези могат да достигнат до 6 инча или повече под повърхността на почвата. Въпреки че машината може да обработва на определена дълбочина, обикновено е по-ефективно да направите няколко минавания, всяко от които малко по-дълбоко, вместо да се опитвате да проникнете възможно най-дълбоко с едно минаване.

Фреза

Разположението на зъбците на мотофрезата, които са въртящи се дискове с остриета, които разрязват почвата, може да варира – към предната, задната или средата точно под двигателя. Професионалистите препоръчват: „Ако работите с по-малка площ или тесни пространства, или имате нужда от лека и лесна за маневриране машина, мотофрезата с предни зъбци е правилният избор. Въпреки това, ако имате работа с по-големи парцели или неравен терен, или се нуждаете от малко мощност зад вашата култивация, мотофрезата със задни зъбци ще бъде вашият избор.”

Повечето мотофрези, предназначени за домашна употреба, зъбците им са към предната част на машината. Тези модели обикновено не копаят толкова дълбоко в почвата, но са по-лесни за маневриране и бутане. Въпреки това, те обикновено нямат обратна функция.

Мотофрезите със задни зъбци, като нашия най-добър избор са по-мощни машини, които могат да копаят по-дълбоко в по-твърда почва, но са по-тежки и по-трудни за маневриране. Повечето от тях разполагат с обратна функция, която позволява резервно копие докато обработвате.

Мотофрезите със средни зъбци са подобни на тези с предни зъбци по отношение на производителност, но имат зъбци, разположени малко по-назад под двигателя.

Преносимост

Фрезите могат да бъдат тежки, особено мощните дизелови и бензинови модели. По-големите мотофрези разполагат със задни колела, което улеснява тяхното преместване по земята, както и тяхното бутане обратно в гаража или градинския навес за съхранение.

По-малките мотофрези и култиватори обикновено не разполагат със задни колела и се държат просто в ръцете ви, докато работите. Те обикновено тежат малко, но продължителното им използване може да ви измори.

Разбира се, източникът на енергия също влияе на преносимостта на мотофрезата. Можете да носите мотофреза на бензин или с батерия навсякъде, но моделът с кабел трябва да бъде в обсега на вашия удължител за открито до най-близкия външен електрически контакт.

Как избрахме

най-добрата мотофреза
Най-добрата мотофреза е тази, която ще ви свърши работа

Като човек, който прекарва повечето от топлите месеци на годината в засаждане и отглеждане на голяма зеленчукова градина, имам опит с различните типове ротационни фрези.

Използвал съм големи модели със задни зъбци за създаване на нови градински лехи и редовно ползвам ротационна фреза с предни зъбци за култивиране на почвата и смесване на компост преди пролетното засаждане.

Понеже ротационните фрези се предлагат в различни размери, аз включих разнообразие от модели, които могат да бъдат използвани както за големи, така и за малки градини и цветни лехи.

Въпреки че не успях да протестирам всички модели в нашия списък, отделих часове за изследване, сравняване на спецификации и преглед на мнения от потребители. Взех предвид също и моите лични опити с различни модели.

Каква е разликата между мотофреза и култиватор?

Култиваторът е по-малък и по-лесен за маневриране от мотофрезата и е най-подходящата за разрохване на почвата във вече съществуваща зона за засаждане, за плевене на района по време на вегетационния период или за смесване на компост в почвата. Фрезата обикновено е по-мощна от култиватора и разполага с по-големи и издръжливи зъбци, които могат ефективно да обработват почвата.

Колко често трябва да използвате мотофреза?

най-добрата мотофреза
Най-добрата мотофреза ще ви спести време

Препоръчва се използването на фреза всяка есен, за да се осигури установяването и разграждането на културите през зимата, като така лехите са готови за засаждане в пролетта. Освен това, през пролетта, фрезата е полезна за обръщане и разрохкване на почвата преди засаждането. Малката мотофреза или култиватор може да обработи проблемни петна, да смеси тора и компоста през вегетационния период.

Коя е най-лесната за работа мотофреза?

най-добрата мотофреза
Най-добрата мотофреза не трябва да ви затруднява, да да ви улесни

Изборът на мотофреза зависи от конкретната задача, която искате да изпълните. Обикновено електрическите мотофрези са по-леки, по-лесни за маневриране и изискват по-малко поддръжка от бензиновите модели. В сравнение с бензиновите мотофрези, тези на електричество често се нуждаят и от по-малко поддръжка.

Мотофрезите, задвижвани от бензин, могат да извършат по-големи работи по-бързо, въпреки че обикновено са по-тежки. Най-подходящата мотофреза е тази, която може най-ефективно да изпълни задачата.

При избора на по-голяма и тежка мотофреза, е добре да потърсите функции, които я правят по-лесна за използване. Например, може да предпочетете самоходна версия. Пневматичните гуми също могат да бъдат полезни, като осигурят повече сцепление и правят инструмента по-лесен за маневриране. Мотофрезите с обратна предавка правят инструмента по-маневрен в тесни пространства и по-лесен за бутане.

Често задавани въпроси

Ето някои от най-често задаваните въпроси относно най-добрата мотофреза:

 1. Как да избера подходящата мотофреза за моите нужди?
  • Изборът на подходящата мотофреза зависи от размера на вашата градина или земеделски участък, типа почва, който ще обработвате, и честотата, с която ще я използвате. Трябва да се консултирате с продавач или да изследвате различните модели, за да определите най-подходящия за вас.
 2. Каква е разликата между мотофреза и култиватор?
  • Мотофрезата обикновено е по-голяма и по-мощна, подходяща за тежки задачи като копаене на нова земя или разрохкване на почва. Култиваторът е по-лек и ефективен за поддръжка на вече засадени градини, плевене и подобни задачи.
 3. Каква е разликата между бензинови, електрически и безжични мотофрези?
  • Бензиновите мотофрези са мощни и подходящи за големи площи, но са по-шумни и изискват повече поддръжка. Електрическите мотофрези са по-леки и по-тихи, но са ограничени от дължината на кабела или живота на батерията. Безжичните мотофрези са удобни, но може да липсва мощност за по-големи проекти.
 4. Какви функции да търся в мотофрезата?
  • При избора на мотофреза е добре да обърнете внимание на функции като размера на работната ширина, дълбочина на обработка, настройки за скорост, обратна функция за лесно маневриране, както и типа и качеството на зъбците.
 5. Колко често трябва да поддържам мотофрезата?
  • Поддръжката на мотофрезата зависи от типа й и интензивността на употребата. Всички мотофрези изискват редовно почистване, смазване и проверка на зъбците и двигателя. Бензиновите модели изискват смяна на масло и филтри, докато електрическите могат да изискват замяна на кабели или батерии.

Качествени тримери за трева – 12 най-добри моторни и електрически коси | Най-добрия фунгицид за домати | Най-добрите Пелетни Камини с Водна Риза | Най-добрата Машина за Плочки | Най-добрата Прахосмукачка за Пепел | Най-добрата Боя Против Мухъл | Най-добрата Миеща Боя за Стени

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0