Най-добрата Паста за Полиране на Фарове

1
Оценка: 5 (1 глас)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Търсите най-добрата паста за полиране на фарове, с която бързо и лесно можете да премахнете жълтите, мътни остатъци? Е, попаднали сте на правилното място! Тествахме някои пасти и комплект за възстановяване на фарове, като също така се допитахме до различни мнения от потребители.

Spec
1
res bc8f72a5fdb1dfabd259047adcdfd9ea
LAMP DOCTOR K2 Pro
Най-добрата паста за полиране на фарове
Цена EMAG
2
res e4faca696003f5f4e80dd56e0bc94a36
1Tech VS-TV-20
Най-добрия комплект за полиране на фарове
Цена EMAG
3
res c60b68dae89662c8a00cdd4bb7b15a2c
Autoexpress С1
Най-добрия препарат за полиране на стъклени фарове
Цена EMAG
4
res 9e7bcd4331ec07411152c3503ec2cd6a
Комплект за полиране на автомобилни фарове
 Комплект за химическо полиране на фарове
Цена EMAG
5
res 7bf494738d2f4cd097896f66d5af1f71
Meguiar’s
Най-добрия комплект за полиране на фарове с полираща машина
Цена EMAG

Почти всеки автомобил, продаден през последните 20 години, е включвал пластмасови фарове. Те са по-безопасни, по-леки и предоставят на дизайнерите възможността да създават по-интересни форми, отколкото стъклени. Въпреки това, след известно време, те могат да загубят своя блясък и да придобият жълтеникав оттенък.

Безопасността на пътя е моят основен приоритет и възстановяването на тези мътни и жълти фарове, които ще са ви необходими в тъмното, е един от най-простите начини да направите по-старата си кола по-безопасна.

След като проведох изследване и тестване, открих най-добрите комплекти за възстановяване на фарове, които можете да закупите.

Окисляването на мътни фарове е сериозен проблем за безопасността, тъй като забавя нощната видимост значително. Този проблем обикновено се дължи на комбинация от UV лъчи, замърсяване, озон и химикали, използвани в автомивките.

За да избера най-добрата паста за полиране на фарове или най-добрият комплект за възстановяване на фарове, аз избрах шест от най-продаваните и ги тествах.

Фаровете на моя автомобил не бяха много мътни, затова реших да опитам два комплекта, които не изискват свредло за шлайфане, като използвах по един комплект за всеки фар. За да премахна мъглата на фаровете, избрах четири комплекта и разделих всеки фар наполовина.

В много случаи резултатите бяха впечатляващи и мътните фарове на моят автомобил вече са част от миналото. Така че, ако сте готови да оставите пожълтели фарове в миналото и не се страхувате да вземете полираща паста и да поработите, ще забележите по-ярки и по-чисти фарове за много кратко време. Искам да добавя, че не съм пробвал тези продукти на задните фарове (стопове).

Най-добрите пасти и комплекти за полиране на фарове

1

Паста за полиране на фарове LAMP DOCTOR K2 Pro

Най-добрата паста за полиране на фарове

LAMP DOCTOR K2 Pro

EMAG
полиране на фар, 60гр.

Направих преглед и тест на продукта K2 LAMP DOCTOR – паста за обновяване на фарове, която може да се използва както машинно, така и ръчно.

Продуктът бързо и ефективно премахва драскотини, матиране, обезцветяване и жълто покритие от фаровете, оставяйки ги да изглеждат като нови. Освен това, може да се използва и за полиране на повърхности от плексиглас, като например мотоциклетни обтекатели, прозорци на ремаркета, лодки и самолети.

При механично полиране е препоръчително да се покрият краищата на съседните повърхности със защитна лента. При фарове с много повреди предварително се препоръчва обработка с шкурка от 2000 до 3000. За ръчно полиране, повърхностите трябва да бъдат почистени и обезмаслени, след което пастата се нанася с гъба или микрофибърна кърпа и се полира, докато придобие блясък и гладкост.

За да се предпазят фаровете от повторно пожълтяване и потъмняване, се препоръчва използването на синтетична вакса K2 Quantum.

2

Комплект 1Tech VS-TV-20 за машинно възстановяване и полиране на фарове

Най-добрия комплект за полиране на фарове

1Tech VS-TV-20

EMAG
1 х Комплект SIAPRO, Модел VS-TV-20 за машинно възстановяване и полиране на фарове

След като изпробвах и тествах комплекта 1Tech VS-TV-20 за възстановяване и полиране на фарове, разбрах, че това е професионална система, която позволява както машинно, така и ръчно полиране на надраскани и пожълтели пластмасови автомобилни фарове, без да е необходимо тяхното разглобяване. Тя възстановява блясъка и пропускливостта на светлина на фаровете.

Ето как се използва комплектът за възстановяване и полиране на фарове:

 1. Залепете тиксо около фаровете.
 2. Ръчно или с машина изтъркайте стъклата на фаровете последователно с трите вида шкурки, започвайки с най-едрата.
 3. Полирайте фаровете с полирпастата (STEP 2) от комплекта, използвайки оранжевата гъба.
 4. Добре измийте фаровете преди следващата процедура.
 5. Важно е да се уверите, че фаровете не са изложени на пряка слънчева светлина преди следващата стъпка.
 6. Накрая, нанесете УВ защитната паста (STEP 3) с бялата гъба от комплекта.
 7. Не мокрете фаровете в следващите 24 часа.
3

Цериев оксид за полиране на стъклени фарове Autoexpress С1

Най-добрия препарат за полиране на стъклени фарове

Autoexpress С1

EMAG
100гр

След като прегледах и изпробвах продукта, мога да потвърдя, че Цериевият оксид Autoexpress С1 е изключително ефективен за полиране на стъкло, фарове и витрини.

Този продукт съдържа чист цериев оксид с качество и чистота от 99,98%, който е незаменим в индустриите за стъкло и автомобилостроене, както и в строителството за полиране на стъкло.

Един от ключовите му атрибути е липсата на примеси, като съставът е изцяло от най-висок клас цериев оксид CeO2, което гарантира най-доброто качество.

За да се използва, прахът се смесва с вода в съотношение 1:1, създавайки продукт, който е ефективен за отстраняване на драскотини и дефекти. Най-добрият резултат се постига при леки до средно дълбоки драскотини.

Трябва да се отбележи, че при полиране на значителни повреди може да се наложи значително време и също така може да се получи ефект на лещи, като стъклото става по-тънко.

За най-добри резултати, препоръчвам използването на продукта с твърд филц.

4

Комплект за полиране на автомобилни фарове

Комплект за химическо полиране на фарове

След като изпробвах и прегледах този продукт и проведох изследвания на мнения от потребители, ето как бих представил нашия комплект за химическо полиране на автомобилни фарове от 800 мл, който съдържа полимерна течност за ремонт, средство за отстраняване на драскотини и комплект за възстановяване на фарове!

Този продукт е разработен, за да предложи бързо и лесно решение за ремонт и почистване на автомобилни фарове. Способен е да се справи с проблеми като пилинг, драскотини, уртикария и други сходни симптоми, като същевременно възстановява яркостта на фара. Ние предлагаме 4 различни комплекта, които да отговарят на вашите нужди, и осигуряваме видео и подробно ръководство, за да гарантираме вашата успешна употреба.

 • Бутилка от 800 мл: Този комплект съдържа бутилка от 800 мл течност за възстановяване на фарове, специално формулирана за бързо и ефективно премахване на драскотини, пожълтяване и окисляване от фаровете на автомобила.
 • Лесен за използване: Този комплект за полиране на фарове е удобен за употреба и осигурява професионални резултати само за няколко минути. Подходящ е за всички лещи на автомобилни фарове и може да се използва върху пластмасови, стъклени или поликарбонатни повърхности.
 • Неабразивен: Този комплект за възстановяване на фарове е неабразивен и използва усъвършенствана технология за полиране за безопасно възстановяване на фаровете на автомобила. Не се изисква шлайфане, полиране или други агресивни методи, което го прави подходящ за всички потребители, независимо от опита им.
 • Издръжлив: Този комплект за възстановяване на фарове е проектиран да осигури трайно покритие и дълготрайни резултати. Предоставя ясен завършек, който ще продължи месеци след приложението му.
 • Няколко размера: Този комплект се предлага в различни размери, което ви дава възможност да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди. Той е наличен и в комплект с кутия за инструменти, която е идеална за употреба у дома, на пътуване или за подарък на близък.
5

Комплект за полиране на фарове Meguiar’s

Най-добрия комплект за полиране на фарове с полираща машина

Meguiar’s

EMAG
Тествано в лабораторията съгласно ASTM G154-12a

След като направих преглед на комплекта за полиране на фарове Meguiar’s и се консултирах с потребителски мнения, ето инструкциите за употреба:

 1. Начистете фаровете от замърсявания, прах или отломки с препарат за почистване на стъкла и чиста кърпа. Защитете краищата със защитна лента, като внимавате да не докосвате боята на автомобила.
 2. Прикрепете 1000 абразивни довършителни диска към ръчната подложка и шлайфайте фаровете равномерно, навлажнявайки диска периодично с вода. След като фарът стане равномерно матов, изсушете го с микрофибърна кърпа.
 3. Сменете диска с 3000 абразивен диск и продължете да шлайфате фаровете с влажни движения. Изсушете ги след това.
 4. Прикрепете жълтата полираща подложка на Meguiar към свредлото и нанесете количество с размер на монета от полиращ продукт Meguiar’s® PlastXTM. Полирайте фаровете с припокриващи се движения, без да натискате подложката.
 5. При необходимост повторете полирането, докато фаровете станат прозрачни. Изчистете остатъците от продукта с почистващ препарат за стъкло и изсушете с микрофибърна кърпа.
 6. Нанесете защитния продукт върху фаровете с грижливи движения отгоре надолу, използвайки сивата апликационна подложка. Продължете да работите върху повърхността на фаровете, докато цялата леща бъде обработена. Изчакайте продукта да изсъхне напълно за 24 часа, преди да изложите фаровете на вода.

Важно е да следвате инструкциите и да осигурите необходимите материали, като защитна самозалепваща лента, вода и микрофибърна кърпа.

Най-добрата паста за полиране на фарове за годината

Класация 2024
1Най-добрата паста за полиране на фаровеLAMP DOCTOR K2 Pro
2Най-добрия комплект за полиране на фарове1Tech VS-TV-20
3Най-добрия препарат за полиране на стъклени фаровеAutoexpress С1
4Комплект за химическо полиране на фаровеКомплект за полиране на автомобилни фарове
5Най-добрия комплект за полиране на фарове с полираща машинаMeguiar’s
Най-добрата паста за полиране на фарове онлайн

Как да избера най-добрата паста за полиране на фарове или комплект

Има различни висококачествени продукти на пазара за възстановяване на фарове, всеки със своите предимства и недостатъци. При избора на най-добрия препарат за почистване на фаровете за вашия автомобил е важно да се вземат предвид няколко фактора.

Единичен продукт срещу. Пълен комплект

В зависимост от вашето ниво на опит с автомобилни проекти „направи си сам“, може да се наложи да използвате различни методи за възстановяване на фаровете си. Ако сте опитен и имате нужните материали като микрофибърни кърпи и шкурка, може да се справите само с бутилка лак. В противен случай, ако сте по-малко опитен или нямате нужните материали, е по-вероятно да ви бъде удобно да закупите цялостен комплект за възстановяване на лещите на фаровете.

Време и труд

Възстановяването на фаровете може да бъде предизвикателно и може да изисква повече от един опит, за да постигнете желаните резултати. Използването на приставка за бормашина може да улесни процеса, но възможно е да се сблъскате с трудности при достъпа до труднодостъпни места като ъглите. Въпреки това, независимо от метода, е важно да отделите достатъчно време за възстановяване на фаровете си.

Защита от слънце

Някои продукти действително се справят отлично с възстановяването на фаровете, особено ако те са силно захабени. Въпреки това, важно е да се има предвид, че основната причина за пожълтяването е излагането на ултравиолетови (UV) лъчи от слънцето. Затова, ако продуктът, който изберете, не предлага достатъчно здраво покритие на фаровете, е възможно да е необходимо да повторите процеса след няколко месеца.

Защо фаровете губят блясък и пожълтяват?

най-добрата паста за полиране на фарове
Най-добрата паста за полиране на фарове ще ги възстанови

Фаровете стават мътни поради поради излагането на различни елементи. Въпреки че пластмасовите лещи обикновено издържат по-дълго от стъклените, които се използваха преди в автомобилната индустрия, те също са подложени на окисляване и помътняване от продължителната им експозиция на слънчеви ултравиолетови лъчи.

Производителите обикновено нанасят прозрачно покритие върху фаровете, за да ги предпазят от ултравиолетовите лъчи, но това покритие с времето се разваля и става по-малко ефективно.

Ако забележите, че фаровете ви са мътни, първоначално можете да опитате да ги почистите със специални смеси за избистряне на лещите. Въпреки това, за по-сериозни проблеми може да се наложи да използвате комплекти за възстановяване на фарове с по-агресивни методи или да минете само с най-добрата паста за полиране.

Съвети за възстановяване на фарове

най-добрата паста за полиране на фарове
При използване на най-добрата паста за полиране на фарове ще видите забележима разлика

След като сте избрали подходящия комплект за възстановяване на фарове, е важно да се подготвите правилно преди да започнете процеса. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да избегнете повреди на автомобила и да получите най-добрите резултати от възстановяването на фаровете:

 1. Измийте колата предварително: Преди да започнете работа по фаровете, е важно да измияте колата, за да избегнете шлайфането на мръсотия или отломки върху фаровете. Използвайте висококачествен сапун за автомивка и избършете добре с чиста кърпа за подсушаване на колата.
 2. Защитете зоната около фаровете: Приложете маскираща лента около фаровете, за да предпазите рамката от евентуални повреди по време на процеса на шлайфане или нанасяне на химикали. Това също така ще предпази боята от вредни вещества, които могат да бъдат част от комплекта за възстановяване на фаровете.
 3. Защитете се: Носете ръкавици и предпазни очила, за да предпазите кожата си и очите си от вредни вещества, които могат да се съдържат в почистващите разтвори.
 4. Следвайте указанията: Внимателно прочетете и следвайте указанията на продукта, с който работите. Това е от съществено значение, тъй като работите с материали, които могат да повредят фаровете, ако не се използват правилно.
 5. Обърнете внимание на шлайфането: Разберете разликата между мокро и сухо шлайфане и изберете подходящия метод за вашата работа. Мокрото шлайфане може да предпази повърхността от допълнителни драскотини и да подобри резултатите на възстановяването.

Паста за зъби може ли да свърши работа?

Хитовото решение с паста за зъби като алтернатива за възстановяване на фарове може да звучи привлекателно, но реалността понякога може да бъде различна. Въпреки че избелващите свойства на пастата за зъби могат да помогнат за премахване на пожълтяването и фините частици могат да се справят с матовата повърхност, резултатите могат да бъдат разочароващи, особено за по-големи проблеми с фаровете.

Възможно е да видите някаква разлика след много търкане с пастата за зъби, но за да се постигне истински добър резултат, ще бъде необходимо значително повече усилия и време. Освен това, възможно е резултатите да не бъдат толкова дълготрайни, както с комплект за възстановяване на фарове, който е специално създаден за тази цел.

Затова, вместо да рискувате да загубите време и да не постигнете желания резултат с пастата за зъби, може да бъде по-разумно да инвестирате в качествен комплект за възстановяване на фарове. Това не само ще ви спести време и усилия, но и ще ви осигури по-дълготрайни и професионални резултати.

Често задавани въпроси

Ето някои от най-често задаваните въпроси относно най-добрата паста за полиране на фарове:

 1. Каква е най-добрата паста за полиране на фарове?
  • Най-добрата паста за полиране на фарове обикновено е тази, която предлага ефективно възстановяване на яркостта и яснотата на фаровете, като едновременно премахва пожълтяването, драскотините и матовостта. Предпочитаните марки включват Meguiar’s, 3M, Mothers, K2 и други.
 2. Колко често трябва да полирам фаровете си?
  • Честотата на полиране на фаровете зависи от няколко фактора, като степента на замърсяване и излагане на UV лъчи. Обикновено е препоръчително да се прави веднъж на няколко месеца до една година.
 3. Как да избера правилната паста за полиране на фарове?
  • При избор на паста за полиране на фарове е важно да се обърне внимание на съдържанието на продукта, марката, рецензиите от потребители и специфичните нужди на вашите фарове. Най-доброто е да изберете продукт, който е създаден специално за полиране на пластмасови фарове и предлага дълготрайни резултати.
 4. Мога ли да използвам други продукти, за да полирам фаровете си, освен специални пасти за тази цел?
  • Въпреки че някои хора се опитват да използват алтернативни продукти като паста за зъби или други полиращи средства, специално създадените пасти за полиране на фарове предлагат най-добри резултати и по-дълготрайна защита на фаровете. Използването на неадекватни продукти може да доведе до неудовлетворителни резултати и дори да повреди повърхността на фаровете.

Най-добрите Презареждащи Батерии | Най-добрите камери за видеонаблюдение | Най-добрия Препарат за Почистване на Прозорци | Каква Парочистачка да си Купя и Кои са Най-добри

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0