Най-добрите Очила за Компютър, Блокиращи Синя Светлина

4
Оценка: 5 (1 глас)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Защо трябва да се сдобиете с чифт от най-добрите очила за компютър, блокиращи синя светлина? Твърде много излагане на синя светлина, особено през нощта, може да наруши цикъла ви сън-събуждане.

Експертите препоръчват носенето на защитни очила за компютър, които блокират синя светлина след заработване или използване на компютър или мобилен телефон вечерта, тъй като това може да помогне за подобряване на качеството на сън и заспиването.

Важно е обаче да се отбележи, че тези очила не предоставят магическо решение за главоболие или уморени очи, и няма научни данни, които да го потвърдят.

За тези, които са любопитни и искат да изпробват такива очила, намерихме тези удобни и стилни опции, които са достъпни на приемливи цени и няма да нарушат бюджета ви.

Най-добрите очила за компютър


1

Защитни очила за компютър uVision

Най-добрите очила за компютър

uVision

EMAG
Най-добрите очила за компютър

Потапяйки се в света на защитните очила за компютър, аз се оказах пред изключителен продукт, който не само предпазва очите ми, но и предоставя стил и комфорт.

Очилата, изработени с HEV-Adsorb технология, блокират вредната синя светлина, което е особено полезно след дълги периоди пред компютъра. Тяхната гъвкава рамка не само издържа на падания и натиск, но и предоставя елегантен външен вид в стил смарт-кежуъл.

Прозрачната леща, изцяло без пигменти, запазва висока пропускливост на светлина и не влияе на четенето или цветовете. С UV400 защита, те блокират ултравиолетовата радиация, предпазвайки очите от вредни въздействия.

Носенето на очила uVision помага значително при умореност и напрежение в очите след дълга употреба на цифрови екрани. Те не само намаляват главоболията, но и подобряват качеството на съня.

Технологията на uVision Optics е интелигентно интегрирана, а включеният тест за блокиране на синя светлина предоставя видимо доказателство за ефективността им.

С елегантен дизайн и върхова технология, очилата uVision станаха неотделима част от моя ежедневен комфорт и стил. Рекомендирам ги на всеки, който цени комбинацията от мода и функционалност.

ХарактеристикиРАЗМЕРИ
Ширина стъкло60 мм
Височина стъкло46 мм
Размер опорни точки на носа15 мм
Обща ширина на рамка152 мм
Дължина на дръжката141 мм
Тегло0.7 g
2

Компютърни защитни очила uVision Class Gold

Най-добрите очила за компютър

uVision Class Gold

EMAG
Най-добрите очила за компютър

Разглеждайки uVision Class Gold компютърни защитни очила, се потапяте в едно иновативно решение за подобряване на вашето зрение и общо благосъстояние. Тези очила не само предпазват очите ви от вредната синя светлина, но съчетават функционалност с елегантен дизайн и комфорт.

С благодарение на HEV-Adsorb технологията, лещите на очилата успешно абсорбират интензивната синя светлина, като предоставят защита срещу умора и напрежение в очите. Гъвкавата рамка е създадена, за да издържа на падания и натиск, гарантирайки устойчивост и дълготрайно удоволствие от продукта.

Прозрачната леща, без пигменти, осигурява висока пропускливост на светлина, като същевременно запазва ниското отражение и цветова стабилност. С UV400 защита, тези очила съчетават стил със защита срещу ултравиолетова радиация.

Носенето на uVision Class Gold помага значително при умореност и напрежение в очите, причинени от продължително излагане на синя светлина. Очилата намаляват главоболията, подобряват качеството на съня и оказват благоприятно въздействие върху циркадния ритъм.

Включеният тест за блокиране на синя светлина предоставя видимо доказателство за ефективността на очилата. С уникален и стилен дизайн, uVision Class Gold предоставят елегантен външен вид, което ги прави подходящи за всяко ежедневие.

Носейки uVision Class Gold, ще се насладите на комфорт и стил, като същевременно защитавате очите си от вредните влияния на синя светлина.

Височина на лещата
45 мм
Ширина на рамката
140 мм
Ширина на лещата
55 мм
На една ръка разстояние
145 мм
Назален мост
20 мм
3

Детски защитни очила uVision Monet Kids

Най-добрите очила за компютър за деца

uVision Monet Kids

EMAG
Най-добрите очила за компютър за деца

Детският модел защитни очила uVision Monet Kids съчетава стил, комфорт и напълно нов подход към защитата от вредната синя светлина. Предоставяйки оптимална защита на очите, тези очила са предназначени за деца на възраст от 7 до 14 години, които използват цифрови екрани и искат да се наслаждават на комфортно и безопасно визуално преживяване.

Лещите на очилата са разработени с помощта на високотехнологичната американска технология за абсорбиране на синя светлина HEV-Adsorb, което гарантира ефективно блокиране на интензивната синя светлина. Гъвкавата рамка и устойчивостта на падане и натиск правят тези очила идеални за активните деца, които използват електронни устройства.

Прозрачната леща, без добавени пигменти, осигурява ясно виждане и минимално отражение, като същевременно намалява влиянието върху четенето и цветовата стабилност. С UV400 защита, очилата предпазват от ултравиолетови лъчи.

Носенето на uVision Monet Kids помага за снижаване на умората и напрежението в очите, които се появяват при продължително излагане на синя светлина от различни източници. Очилата също така подпомагат намаляването на главоболиите, свързани с дълъг период пред екрана.

Включеният тест за способност за блокиране на синя светлина предоставя ясно доказателство за ефективността на очилата. С удобен и стилен дизайн, детските защитни очила от uVision Monet Kids не само предпазват здравето на очите, но и предоставят модерен и елегантен външен вид, подходящ за всяко детско ежедневие.

Височина на лещата
45 мм
Ширина на рамката
130 мм
Ширина на лещата
55 мм
На една ръка разстояние
130 мм
Назален мост
10 мм
4

Защитни очила за работа с компютър Barner Dalston Military Green

Най-добрите очила за компютър

Barner Dalston Military Green

EMAG
Най-добрите очила за компютър

Barner Dalston Military Green представляват висококачествени компютърни очила, проектирани да предпазват вашите очи от вредното въздействие на синя светлина, излъчвана от дигиталните дисплеи. Чрез използването на тези очила, вие можете да подобрите качеството на съня си, да защитите очите си и да намалите главоболиите и мигрената, които могат да бъдат предизвикани от продължителната употреба на електронни устройства.

Моделът Dalston е вдъхновен от динамичния квартал със същото име в Лондон – едно време малко фермерско селище, днес превърнало се в ексцентричен квартал с разнообразна архитектура и артистичен дух. Широкият мост и правоъгълната форма на очилата напомнят за този забавен квартал.

Очилата разполагат с висококачествени органични CR39 лещи, които блокират 40% от вредната синя светлина и 100% от синята светлина в областта на 410nm. Леката поликарбонатна рамка осигурява отличен комфорт, а гъвкавите шарнири и дръжки се адаптират към формата на всяко лице. Гумираното покритие на носовия мост и ушите предоставя по-добро сцепление.

Инструкциите за поддръжка предлагат препоръки за почистване с естествени материали и сапун, като същевременно предупреждават от използването на абразивни продукти. Оригиналният калъф е предназначен за съхранение на очилата на сухо място при температури между -20°C и 40°C.

ХарактеристикиРАЗМЕРИ
Ширина стъкло49 мм
Височина стъкло44 мм
Размер опорни точки на носа17 мм
Обща ширина на рамка139 мм
Дължина на дръжката135 мм
5

Защитни диоптрични очила за работа с компютър NOOZ Dino Crystal, +2.5 диоптъра

Най-добрите очила за компютър с диоптър

NOOZ Dino Crystal, +2.5 диоптъра

EMAG
Най-добрите очила за компютър с диоптър

NOOZ Dino Crystal са защитни диоптрични очила, предназначени за работа пред компютър и четене, като същевременно блокират синя светлина от екраните. Те са с унисекс правоъгълна форма и са проектирани да бъдат изключително издръжливи и комфортни.

Една от ключовите характеристики на NOOZ Dino Crystal е липсата на винтове в рамките, което ги прави изключително здрави и освобождава от проблемите със загубени или отвлечени винтове. Техните рамки са създадени от изключително устойчиви материали, осигурявайки трайност и дълготраен комфорт.

Очилата идват с ултратънък калъф, който предоставя максимална защита с минимално тегло от 14 милиметра. Този калъф позволява на потребителите да носят очилата навсякъде без допълнително тегло.

С общо тегло от само 17 грама, NOOZ Dino Crystal предоставят комфорт без ограничения. Рамката е изработена от швейцарски TR90, считан за един от най-добрите оптични найлони в света, предоставяйки гъвкавост и издръжливост. Този дизайн прави очилата идеални за продължителна употреба пред екрани и четене, като потребителите почти няма да усещат теглото им.

ХарактеристикиРАЗМЕРИ
Ширина стъкло48 мм
Височина стъкло42 мм
Размер опорни точки на носа20 мм
Обща ширина на рамка138 мм
Дължина на дръжката140 мм
Тегло17 g
6

Очила за четене, Essilor®, Luca Ultimate™

Най-добрите очила за компютър (ако можете да си ги позволите)

Essilor®, Luca Ultimate™

EMAG
Най-добрите очила за компютър

Essilor® Luca Ultimate™ представляват не просто очила за четене, а иновативно решение, комбиниращо яснота, удобство и защита. Те са проектирани както за пациенти с пресбиопия, така и за тези с едно зрение, предоставяйки най-доброто във визията ви.

Специалната технология Xtend на Essilor® ви позволява да наслаждавате на по-рязко зрение от различни разстояния, без компромис. Независимо дали гледате от близо или далеч, тези очила ви предоставят перфектна яснота.

Multi-Angular 360° ви осигурява пълна защита срещу UV отражение от всякакъв ъгъл на светлина. Essilor Transitions® вградените лещи предпазват очите ви от вредните влияния на UV и синя светлина както отвън, така и отвътре.

Оптималната видимост без мъгла се гарантира от технологията OptiFog, предоставяйки ви ясност дори при различни атмосферни условия. Така Essilor® Luca Ultimate™ не само подобряват вашия зрителен комфорт, но и предоставят висококачествена защита.

Със своята уникална комбинация от технологии, Essilor® Luca Ultimate™ променят начина, по който преживявате света около вас, като в същото време подчертават вашия стил и индивидуалност.

7

Gunnar, Унисекс очила за компютър Intercept

Най-добрите очила за компютър

Gunnar

EMAG
Най-добрите очила за компютър

Gunnar Intercept – това са стилни унисекс компютърни очила, предназначени да предоставят защита и комфорт при продължителна употреба пред екрани. Черният цвят и стилът на рамката Wayfarer придават модерен вид на тези очила. Те не само предпазват от вредните UV лъчи, но и осигуряват антирефлекс и антинадраскващо покритие за по-дълъг живот на продукта. Очилата се предлагат в индивидуална опаковка за ваше удобство.

8

Стилни защитни очила за компютър

Най-добрите очила за компютър

Стилни защитни очила за компютър

EMAG
Най-добрите очила за компютър


Мъжките стилни защитни очила за компютър с черна рамка са идеалният аксесоар за модерния мъж, който цени своето зрение. Тези очила не само придават на вашия облик допълнителен шик, но и осигуряват висококачествена защита от вредната синя светлина, излъчвана от екраните на компютрите.

С тяхната стилна и функционална черна рамка, тези очила не само ще ви предпазват от нежеланите лъчения, но и ще подчертаят вашия индивидуален стил. Дизайнът без диоптър ги прави подходящи за всеки, който иска да подобри комфорта и да предпази зрението си при работа пред компютъра.

С включения калъф можете лесно да ги пренасяте навсякъде, осигурявайки грижа и защита за вашите стилни очила. Независимо дали сте в офиса, у дома или в движение, тези очила са перфектното решение за съчетание на мода и функционалност.

Какво представляват компютърните очила?

Компютърните очила са проектирани със специални лещи и покрития, които имат за цел да подобрят зрителния комфорт и да намалят стреса върху очите при използване на компютър. Те предлагат различни ползи, като филтриране на синя светлина, редуциране на отблясъците и предоставяне на ясно виждане на близко и средно разстояние.

Компютърните очила могат да бъдат с рецепта или без рецепта, в зависимост от нуждите на потребителя. Ако изпитвате дигитално напрежение и други симптоми, свързани с дългото използване на компютър, компютърните очила с рецепта може да бъдат подходящо решение за вас.

Едно от важните неща при използването на компютърни очила е правилното разстояние между очите и екрана. Препоръчителното разстояние е на една ръка разстояние, което предоставя оптимален зрителен комфорт и намалява напрежението в очите.

Предвидените ползи от компютърните очила, заедно с правилната позиция на монитора, могат да подобрят вашето зрение и удобство при работа пред компютъра.

Предимства на компютърните очила

най-добрите очила за компютър
Най-добрите очила за компютър ще предпазят очите ви!

Очилата за компютър предлагат редица ползи, които включват:

 1. Намалено дигитално напрежение на очите: Те помагат в минимизирането на симптомите, свързани с дигиталното напрежение на очите, като сухота в очите, замъглено зрение и главоболие. Специалните лещи и покрития филтрират вредната синя светлина, която може да допринесе за умора и напрежение.
 2. По-добър сън: Блокирането на синя светлина може да помогне за подобряване на качеството на съня. Излагането на синя светлина вечерта може да смущава циркадиялния ритъм и да затрудни заспиването. Като се предпазвате от тази светлина, можете да подобрите регулацията на съня си.
 3. Подобрен комфорт: С по-малко напрежение на очите, свързано с използването на компютър, можете да работите по-удобно и по-ефективно. Очилата предоставят подходяща защита и комфорт при продължителна употреба на екрани.
 4. Стил: Компютърните очила са налични в различни стилове и дизайни, което ви позволява да намерите чифт, който отговаря на вашия личен стил и визия. Така можете да комбинирате мода и функционалност.

Изборът на правилните очила за компютър може значително да подобри вашето удобство при работа пред екрана и да предостави допълнителни ползи за здравето на вашите очи и съня ви.

Как да изберете най-добрите компютърни очила за вас

Всеки ден сме изложени на различни видове светлина, включително синя светлина, която идва от цифровите екрани на устройствата ни.

Синята светлина има по-висока енергия и кратък вълнов спектър, който може да оказва влияние върху зрението и сънен цикъл. Компютърните очила със синя светлина са специално проектирани, за да филтрират или намалят този вид светлина и да предоставят по-добра защита за очите при използване на екрани.

Когато избирате компютърни очила, е важно да вземете предвид редица фактори, които ще подобрят вашето зрение и удобство при работа пред екраните. Ето няколко насоки, които могат да ви помогнат при този избор:

 1. Обмислете вашата рецепта:
  • Ако имате рецепта за очила, предвидете я, за да получите компютърни очила с подходяща корекция за работа пред екрана.
 2. Съсредоточете се върху качеството на обектива:
  • Изберете лещи с антирефлексно покритие и филтър за синя светлина, които ще помогнат за предотвратяване на отблясъци и блокиране на вредната синя светлина от екраните.
 3. Изберете удобна рамка:
  • Отделете време да изберете удобна рамка, тъй като това ще ви помогне да се чувствате комфортно през дълги периоди на използване.
 4. Имайте предвид стила:
  • Разгледайте различни стилове рамки, за да намерите тези, които отговарят на вашия вкус и предпочитания за мода.

С правилните компютърни очила, които отговарят на вашите нужди и предпочитания, можете да подобрите своето зрение и да усетите по-голям комфорт при дълги периоди на работа пред екрана. Не забравяйте да правите редовни почивки за очите и да се грижите за зрението си.

Какво е синя светлина и трябва ли да я блокирате?

най-добрите очила за компютър
С най-добрите очила за компютър имате защита от синята светлина

Представете си, че светлината преминава през призма и се разпръсква в цветовете на дъгата. Всяка цветна част, която забелязвате, е част от видимия светлинен спектър, определен от дължините на вълните. „Синя светлина“ е термин, описващ видимата светлина с най-късите вълни. Тази светлина присъства във всеки източник на светлина, включително слънчевата светлина, и е известно, че повишава вниманието и настроението. Защо би следвало да я блокираме?

Най-убедителната причина за намаляване на излагането на синя светлина е свързана със съня. Дневната светлина, съдържаща синя светлина, помага на вътрешния ви часовник да разпознае кога е време за стартиране на деня или за отпочиване. Ако прекарвате много време пред устройство, излъчващо синя светлина (като телефон или компютър) вечерта, тялото ви може да се заблуди и да подтисне производството на мелатонин, което ви държи в състояние на бодрост за по-дълго време. Това може да води до разликата между заспиване за 30 минути и за един час.

Въпреки че има доказателства, свързващи високите нива на синя светлина с повишен риск от старческа макуларна дегенерация, малко вероятно е синята светлина от устройствата да причини вреди на очите ви. И двата водещи американски професионални организации по офталмология и оптометрия заявяват, че излагането на синя светлина от цифрови устройства не предизвиква неблагоприятни ефекти.

Чифт очила, които блокират синя светлина от екрана на мобилния телефон. Дали очилата, блокиращи синя светлина, работят? Това зависи от това за какво ги използвате. Специализираните очила често се представят като решение на проблеми като дигиталното напрежение в очите и главоболи, предизвикани от дългото гледане на екран. Въпреки това научните изследвания, включително и нашите, не предоставят еднозначни доказателства за тяхната ефективност в тези случаи.

Ако разглеждате възможността за закупуване на такива очила, най-добре е първо да се консултирате с вашия оптометрист. Въпреки това, ето някои важни точки за вземане предвид:

Очилата, блокиращи синя светлина, могат да помогнат за подобряване на съня. Ефектът, който синята светлина оказва върху циркадиялния ритъм, е добре документиран, и експертите са съгласни, че такива очила могат да помогнат на хората в напреднала възраст да заспиват по-лесно.

За най-добри резултати, е препоръчително използването на няколко стратегии. Външната светлина през деня, носенето на очила, блокиращи синя светлина през нощта и намаляването на яркостта на екрана преди сън са част от препоръките за подобряване на качеството на съня.

Очилата, блокиращи синя светлина, вероятно няма да намалят главоболието или дигиталното напрежение в очите. Експертите съветват, че ниските нива на синя светлина от екраните на компютрите не представляват основна причина за главоболие. Вместо това, дигиталното напрежение в очите е чест проблем.

За да се предотврати изсушаването на очите, се препоръчва използването на изкуствени сълзи, се споменава в Американската академия по офталмология. Следването на правило 20-20-20, което включва гледане на нещо на разстояние от 20 фута за 20 секунди на всеки 20 минути, също е полезно за отдиха на очите.

Според ергономичния консултант на The New York Times, Томас Кафри, лошата ергономична настройка на работното място може също да спомогне за дигиталното напрежение в очите и главоболието. Ние предоставяме и съвети за създаване на ергономична работна станция.

Повечето деца не се препоръчва да използват очила, блокиращи синя светлина. Развиващите се очи на децата имат нужда от синя светлина от слънцето за правилното им развитие, и липсата на тази светлина може да доведе до миопия (късогледство).

За да гарантирате, че децата получават по-качествен сън, ограничете времето си пред екрана и излагането им на ярка светлина преди лягане.

Очила за компютър с рецепта срещу очила без рецепта

Ако вече носите диоптрични очила и желаете да започнете да използвате компютърни очила, ще трябва да закупите нова двойка. Филтри за синьо-виолетова светлина не могат да бъдат добавени към ваши текущи лещи, но могат лесно да бъдат интегрирани, когато поръчвате нови очила.

Ако нямате нужда от корекция на зрението, предпочитате контактни лещи или искате икономично решение за компютърни очила, може да изберете модели „plano“ (с лещи без рецепта). Те представляват бюджетен вариант за филтриране на синьо-виолетовата светлина.

Онлайн търговците предоставят разнообразие от стилове рамки и опции за обработка на лещите, които отговарят на вашия личен стил и бюджет.

Цветове на лещите срещу покрития

Компютърните очила предлагат различни нюанси и покрития на стъклата, които играят важна роля при филтрирането на синьо-виолетовата светлина. Ето как нюансите и покритията на лещите влияят върху този процес:

Тонирани лещи: Ако търсите ефективно филтриране на синя светлина, можете да инвестирате в чифт с тъмно жълти или кехлибарени лещи. Тези нюанси абсорбират значително повече от синя светлина, преди тя да достигне очите ви. Такива очила се наричат още „очила за блокиране на синя светлина“ или „очила с филтър за синя светлина“. Въпреки че те се често описват като „блокиращи синя светлина“, по-точно е да се каже, че те филтрират светлината. За пълно филтриране на синьо-тюркоазената светлина може да се използва тъмен кехлибарен или оранжев нюанс, но това може да предизвика козметични и визуални проблеми.

Покрития за лещи: За тези, които не предпочитат тонирани лещи, има ясни варианти, които осигуряват филтриране на синя виолетова светлина. Лещи със 10% или 20% филтриране могат да изглеждат почти прозрачни и са подходящи за носене през целия ден. Допълнително, антирефлексното покритие е полезно за компютърни очила, като предотвратява отблясъците от екрана да дразнят или разсейват зрението ви.

Мога ли да нося очила със синя светлина през целия ден?

най-добрите очила за компютър
Най-добрите очила за компютър не би трябвало да ви причинят неудобство, ако ги използвате през целия ден пред компютъра

Носенето на очила със синя светлина през целия ден обикновено е безопасно и е малко вероятно да предизвика проблеми. Експериментирането с различни видове и нива на филтриране може да ви помогне да откриете какво работи най-добре за вас.

Ако сте изпитвали симптоми на дигитално напрежение на очите, свързани с гледането на екран на близко разстояние, е препоръчително да посетите своя очен лекар и да направите цялостен очен преглед. Това ще ви помогне да се уверите, че няма други причини за симптомите ви. Консултирайте се със своя очен лекар относно възможността очилата за работа с компютър да подобрят комфорта ви по време на работните дни.

Тестове за способност за блокиране на синя светлина у дома

Може би сте чували, че можете да тествате очилата си, блокиращи синя светлина, с различни „Направи си сам“ методи, като гледане на припокриващи се сини кръгове на екрана или осветяване на фоточувствителна хартия през лещите. Някои очила дори се предлагат със собствени тестови комплекти.

Ние пробвахме тези методи, но не успяхме да забележим разлика между тестваните двойки. Освен ако не използвате спектрометър, няма сигурен начин да прецените ефективността на очилата.

Най-добрият начин да разберете дали даден чифт очила ще работи за вас е да ги изпробвате и да сте готови да ги върнете, ако не сте доволни.

Как избрахме и тествахме

За да открием стилни очила, блокиращи синя светлина, проучихме онлайн продавачи както на чифтове с рецепта, така и без рецепта. Изследвахме емисиите на инфлуенсъри в Instagram и събрахме препоръки от приятели, членове на семейството и колеги, за да изберем 8 чифта за тестване от общо 22 налични. Тестът включваше работа на лаптопи и гледане на социални емисии на телефони, като акцентът беше върху критерии като прилягане и комфорт, естетика, оттенък на лещите, качество и цена.

Прилягане и комфорт: Търсехме леки и удобни очила, които не се плъзгат, прищипват или оказват прекомерен натиск върху носа и ушите. Придавахме значение на комфорта, особено за хора с главоболие или мигрени.

Естетика: Избирахме дизайни, които подхождат на различни форми на лицето и предлагат разнообразие от цветове, отговарящи на различни вкусове.

Оттенък на лещите: Преценявахме оттенъка на лещите, като предпочитахме почти безцветни или леко оранжеви, които са приятни за дълги периоди на носене.

Качество: Избягвахме от усукани рамена, твърди панти и лесно драскащи се лещи. Оценявахме качеството на изработката и издръжливостта на материалите.

Цена: Проучихме ценовия диапазон и открихме, че по-високата цена не гарантира по-добро блокиране на синя светлина, като се основава на предишни изследвания.

Този подход ни помогна да изберем най-подходящите и стилни очила със синя светлина за тест и оценка от страна на потребителите.

Често задавани въпроси

 1. Защо да използвам очила за компютър?
  • Очилата за компютър с филтър за синя светлина могат да помогнат при смекчаването на напрежението на очите, причинено от дългото излагане на екрани. Те филтрират синя светлина, която може да допринесе за умора и замъглено зрение.
 2. Какво е предимството на синя светлина?
  • Синя светлина е вид видима светлина с къси вълни, присъстваща в екрани на компютри, телефони и други устройства. Въпреки че синята светлина е полезна през деня за регулиране на вътрешния часовник, прекомерното излагане през нощта може да смущава съня.
 3. Как работят очилата с филтър за синя светлина?
  • Очилата с филтър за синя светлина използват специални покрития или лещи, които намаляват проникването на синя светлина в очите. Това може да помогне за подобряване на комфорта и съненето, особено след използване на екрани през нощта.
 4. Могат ли компютърните очила да помогнат при главоболие?
  • Да, ако главоболието е свързано с напрежение на очите, компютърните очила с филтър за синя светлина могат да помогнат. Те намаляват умората и напрежението, което може да влоши главоболието.
 5. Има ли разлика между очила с рецепта и без рецепта за компютър?
  • Очилата с рецепта съдържат оптически корекции за зрение, докато тези без рецепта са предназначени за филтриране на синя светлина. И двете могат да бъдат полезни, но с рецепта са предпочитани за тези с нужда от корекция.
 6. Как да избера подходящи очила за компютър?
  • Изберете очила, които са удобни, добре прилягат и имат подходящ оттенък на лещите за вашия комфорт. Разгледайте различни стилове и опции за филтриране, вземайки предвид естетиката и вашите лични предпочитания.
 7. Колко дълго трябва да нося компютърни очила всеки ден?
  • Можете да носите компютърни очила през целия работен ден или при дълги периоди пред екрани. Някои хора ги предпочитат само през вечерта, за да помогнат на съня.
 8. Къде мога да купя компютърни очила?
  • Компютърни очила се предлагат в много магазини за оптика, онлайн търговци и специализирани магазини за аксесоари за компютри. Можете да ги намерите също и в аптеки или магазини за електроника.
 9. Има ли научни доказателства за ефективността на очилата за компютър?
  • Има някои научни изследвания, които подкрепят ползите от филтрирането на синя светлина, но резултатите могат да варират. Личният опит и комфорт също са важни фактори.
 10. Мога ли да използвам компютърни очила с контактни лещи?
  • Да, може да съчетаете компютърни очила с контактни лещи. Това позволява на хората с рецепта за контактни лещи да се възползват от филтрирането на синя светлина.

най-добрите слънчеви очила | най-добри безжични слушалки | най-добрите монитори | най-добрите лаптопи

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0