Качествени тримери за трева – 12 най-добри моторни и електрически коси

11
Оценка: 4.5 (4 гласа)

За усъвършенстване на външния вид на двора е важен правилния избор от наличните на пазара качествени тримери за трева. Тримера е полезен, защото се справя с по-фините детайли, помагайки да се окоси тревата, която не може да се достигне с косачката.

Те се отличават с косенето на висока трева и плевели, като поддържат контрол над граничните зони, преди косене или като алтернатива на косене. Когато се управляват умело, те могат да бъдат обърнати настрани, за да създадат чист прорез по тротоари и алеи. Този прорез предотвратява навлизането на трева и плевели върху павираните повърхности, предимство, което е особено очевидно през зимата, когато спретнато оградената настилка се почиства по-лесно от снега в сравнение с обраслите ръбове.

И все пак не всички убивачи на плевели са създадени еднакви. През цялото горещо и влажно лято, характеризиращо се с буйна растителност, тествахме стриктно тримери с корда от водещи марки.

Най-добри резултати от тестваните качествени тримери за трева – комбиниран, моторна коса и електрически тример:

Плюсове
Недостатъци
Качествени тримери за трева
Многофункционален градински инструмент 4 in 1 Steinhaus PRO-MT430
Резачка за клони, Ножица за жив плет, Метален нож и режеща глава с найлонова тел, 1350 W, 1.6 к.с., 42.7 cc
ВИЖ ЦЕНА
Плюсове
Четири функции в един инструмент
Лесно използване
Високо качество
Недостатъци
Не е подходящ за тежки задачи
kachestveni trimeri za treva 2
Моторна коса Steinhaus PRO-BC62
 2 тактов мотор, Бензин, 2200 W, 3 к.с., 62cc
ВИЖ ЦЕНА
Плюсове
Моторът с мощност 2200 W
Лесно използване
Косата е оборудвана с удобна дръжка
Недостатъци
Косата има сравнително висок разход на гориво
Теглото
Качествени тримери за трева
Електрическа коса тример за трева Einhell GC-ET 4530
450 W, 30 см, Включени аксесоари
ВИЖ ЦЕНА
Плюсове
Не изисква никакви специални умения
Тримера е оборудван с предпазна система
Недостатъци
Косата е свързана с кабел
Не е подходяща за големи площи

Този преглед на тримери има за цел да ви помогне да вземете информирани решения за покупка.

Нашият екип от продуктови експерти щателно оценява всеки препоръчан продукт, като се стреми да опрости процеса на избор и да ви насочи към артикулите, които най-добре отговарят на вашите нужди. Доверете ни се, за да ви помогнем да се ориентирате в изобилието от опции и да откриете продуктите, които наистина отговарят на вашите изисквания.

1

Многофункционален градински инструмент 4 in 1 Steinhaus PRO-MT430

1350 W, 1.6 к.с., 42.7 cc

Многофункционален градински инструмент 4 in 1 Steinhaus PRO-MT430

299,99
Оферта
Резачка за клони, Ножица за жив плет, Метален нож и режеща глава с найлонова тел, 1350 W, 1.6 к.с., 42.7 cc

Многофункционален градински инструмент Steinhaus PRO-MT430

Новият градински инструмент Steinhaus PRO-MT430 представлява идеалното решение за домашните градинари, които търсят удобство и ефективност в едно. С четири вградени уреда, този мощен инструмент гарантира всичко необходимо за поддръжка на градината.

Сред ключовите характеристики:

 1. Моторна коса с метален нож и диаметър 255 мм: Идеална за бързо и ефективно рязане на тревата. Нейният метален нож гарантира дълготрайност и прецизност.
 2. Моторна коса с корда и диаметър 430 мм: Със своята голяма ширина на рязане, косата с корда е подходяща за по-големи площи и осигурява равномерен резултат.
 3. Резачка за клони с дължина на острието 260 мм: За удобно подрязване на клони и храсти. Острието й е проектирано за прецизност и безпроблемна работа.
 4. Тример за жив плет с дължина на острието 360 мм: Подходящ за формиране на жив плет и декоративни рязанета. Осигурява точност и контрол във всяка работа.

Основни технически спецификации:

 • Двигател: Мощен 2-тактов двигател с въздушно охлаждане.
 • Съотношение на смесване бензин / двигателно масло: 40:1.
 • Препоръчително масло за смесване: 2TT.
 • Система за лесно стартиране.
 • Произведен в съответствие със стандартите за замърсяване EURO 5.

В комплекта са включени всички необходими аксесоари, като нож с 3 остриета, бобина с корда, резачка за клони, тример за жив плет, предпазители, дръжка за хващане, колан за захващане, отвертка с ключ за смяна на свещи и гаечен ключ.

Steinhaus PRO-MT430 представлява надежден и удобен инструмент, който съчетава множество функции в едно, направен с внимание към детайла и изпълнен с висококачествени материали. С този многофункционален градински инструмент вашата градина ще бъде в отлично състояние през цялата година. Той се нарежда на 1-во място от тестваните качествени тримери за трева.

2

Моторна коса Steinhaus PRO-BC62

2 тактов мотор, Бензин, 2200 W, 3 к.с., 62cc

Моторна коса Steinhaus PRO-BC62

253,99
Топ продукти в Любими
2 тактов мотор, Бензин, 2200 W, 3 к.с., 62cc

Steinhaus PRO-BC62 е вторият от тестваните качествени тримери за трева.

Steinhaus PRO-BC62 представлява мощен и универсален инструмент, предназначен за косене на градини и парцели, осигурявайки перфектен резултат при грижата за вашето пространство. С изключителната си функционалност, този продукт е създаден за да се справя с разнообразни задачи.

Основни характеристики:

 1. Двигател с висока мощност: С мощност от 3 к.с., двигателят на Steinhaus PRO-BC62 работи смазан от смес от безоловен бензин и двутактово моторно масло, осигурявайки ефективност и надеждност.
 2. Електронна система за запалване и лесен старт: Стартирането е бързо и лесно благодарение на електронната система за запалване и ръчния стартер.
 3. Двойна функционалност: Косенето на тревата се извършва с найлонова нишка, а плевелите и стъблата се нарязват с метален диск. Това осигурява гъвкавост и възможност за работа с различни видове растения.
 4. Автоматична захранваща режеща глава: Режещата глава на косачката има автоматично захранване, което позволява непрекъсната работа без прекъсване.
 5. Устойчивост и лесно управление: Структурата на инструмента включва неръждаема стомана със стоманени канали и алуминиева тръба, осигуряващи здравина и лекота при управлението.
 6. Съответствие с нормите за замърсяване EURO 5: Steinhaus PRO-BC62 отговаря на високите стандарти за опазване на околната среда, като същевременно предоставя отлична производителност.

Включени аксесоари:

 • Нож с 3 остриета (дебелина 1,6 мм)
 • Шпула с найлонова резба (2,4 мм / 2,5х3м)
 • Ремък / опорен колан
 • Съд за смесване на бензин и масло
 • Отвертка с гаечен ключ
 • Гаечен ключ
 • Ключ Embus (2 броя)

С Steinhaus PRO-BC62 ще откриете съвършен баланс между мощ и удобство, като веднага ще оцените неговата надеждност и възможността му да се справя с всякакви предизвикателства в градината.

3

Електрическа коса Einhell GC-ET 4530

450 W, 30 см, Включени аксесоари

Електрическа коса Einhell GC-ET 4530

89,99
WOW оферта
450 W, 30 см, Включени аксесоари

Електрическият тример Einhell GC-ET 4530 е третият от тестваните качествени тримери за трева.

Електрическата косачка Einhell GC-ET 4530 е надежден помощник в градинската грижа, предназначен специално за поддръжка на труднодостъпните и тесни области във вашата градина. Възползвайки се от здравия си електромотор и интелигентни функции, този инструмент осигурява удобство и ефективност при всяка употреба.

Основни характеристики:

 1. Здрав Електромотор с Мощност 450 W: Einhell GC-ET 4530 разполага с мощен електромотор, осигуряващ надеждна работа при всякакви задачи за поддръжка на градината.
 2. Две Ръце за Лесна Употреба: С две ръце и допълнителна регулируема дръжка, косачката осигурява комфорт и контрол при работа.
 3. Въртяща се Глава и Накланяща се Дръжка: Главата на двигателя може да се завърти на 180° и накланя в 4 позиции, позволявайки ви да достигнете всяка зона в градината с лекота.
 4. Регулируема Алуминиева Дръжка: Дългата алуминиева дръжка е регулируема, подпомагайки ви да адаптирате инструмента спрямо вашите предпочитания и височина.
 5. Удароустойчив Дизайн: Корпусът и допълнителната дръжка са изработени от удароустойчива пластмаса, гарантирайки здравина и дълъг период на експлоатация.
 6. Защита за Цветята и Защитен Капак: Вградените защити за цветята и капакът гарантират безопасна работа и предпазване на растенията.

Технически Спецификации:

 • Захранващо напрежение: 230 V | 50 Hz
 • Мощност: 450 W
 • Скорост на въртене на бобината: 8800 об/мин
 • Ширина на рязане: 300 мм
 • Диаметър на шнура: 1.4 мм
 • Дължина на шнура: 10 м

Комплект за Доставка:

 • 3 x Бобини от найлонови жици

Einhell GC-ET 4530 е перфектното решение за грижа за всяка част от вашия градински рай, като осигурява лесна употреба, прецизност и надеждност. С него, дори труднодостъпните зони ще бъдат поддържани перфектно и без усилие.

4

Моторна коса Steinhaus PRO-TU430

2-тактов мотор, Бензин, 1350 W, 1.6 к.с., 42.7 cc

Моторна коса Steinhaus PRO-TU430

264,99 396,99
Оферта
Моторна коса Steinhaus PRO-TU430, 2-тактов мотор, Бензин, 1350 W, 1.6 к.с., 42.7 cc

Steinhaus PRO-TU430 представлява изключително ефективен градински инструмент, създаден с оглед на поддръжката на градини и парцели. С мощен двутактов бензинов двигател и разнообразни функционалности, тази моторна косачка е идеална за косене на гъста трева, подрязване на плевели и стъбла, осигурявайки перфектен вид на вашата градина.

Основни Характеристики:

 1. Мощен Двигател за Издръжливост: С двутактовия си безоловен бензинов двигател и масло с препоръчително съотношение 40:1, Steinhaus PRO-TU430 достига мощност от 1.6 к.с., гарантирайки дълъг период на употреба.
 2. Електронна Система за Запалване и Лесно Стартиране: Електронната система за запалване осигурява бърз и надежден старт на инструмента, който се извършва лесно с ръчния стартер.
 3. Многофункционална Режеща Глава: Режещата глава разполага с автоматична нишка за косене, позволявайки безпрекъсната работа без необходимост от спиране.
 4. Система за Рязане с Нож с Три Зъба и Бобина с Найлонова Нишка: Интегрираният нож с три зъба и бобината с найлонова нишка предоставят гъвкавост и възможност за работа с различни видове растения.
 5. Лесно Управление и Контрол: Кормилото и коланът/сбруята гарантират по-добър контрол и управление по време на работа.
 6. Многофункционален Аксесоарен Комплект: Включените аксесоари, като нож с три зъба, бобина с корда, опорен колан/сбруя и други, предоставят пълен комплект за най-добро изживяване при работа.

Технически Спецификации:

 • Двигател: 2-тактов, с въздушно охлаждане;
 • Съотношение на смесване на бензин/масло: 40:1;
 • Препоръчително масло за смесване: 2TT;
 • Тип рамо: Неръждаема стомана със стоманени канали;
 • Система за рязане: Нож с три зъба + бобина с найлонова нишка;
 • Произведена в съответствие с нормите за замърсяване EURO 5.

Включени Аксесоари:

 • Нож с три зъба и дебелина 1.4 мм;
 • Бобина с корда 2.4 мм / 2×2 м;
 • Опорен колан/сбруя;
 • Съд за смесване на горивото;
 • Глух ключ с дръжка;
 • Ключ за фиксиране;
 • Шестограм (2 броя).

Steinhaus PRO-TU430 представлява съчетание от мощ и удобство, предоставяйки на градинарите всичко необходимо за безупречната поддръжка на техните градини и парцели.

5

Моторна косачка Daewoo

Бензинова, 51.7 cc, 2-тактова, Скорост 9000 об/мин, Консумация 0.8 л/ч, Резервоар 1.2 л

Моторна косачка Daewoo

299,00
Оферта
Моторна косачка Daewoo, Бензинова, 51.7 cc, 2-тактова, Скорост 9000 об/мин, Консумация 0.8 л/ч, Резервоар 1.2 л

Този изключително пълен комплект е идеален спътник за всеки градинар, предоставяйки широка гама от необходими аксесоари и инструменти за грижата за вашата градина. Включващ разнообразни аксесоари и удобства, този комплект прави градинската грижа по-лесна и приятна.

Ключови Характеристики на Комплекта:

 1. Найлонова Макара за Косене: Снабден с практична найлонова макара, този комплект осигурява необходимият аксесоар за косене на трева и поддръжка на вашата градина.
 2. Нож с 3 Резци за По-Трудни Задачи: Ножът с 3 резци дава възможност за бързо и ефективно рязане на по-труднодостъпни области или плътни пасища.
 3. Корпус за Удобно Съхранение: Компактният корпус предоставя удобно съхранение на всички части на комплекта, осигурявайки лесен достъп и преносимост.
 4. Каишка за Рамо за По-Голям Комфорт: Каишката за рамо допринася за комфортното носене на комплекта, като остава лека и удобна по време на работа.
 5. Инструкции за Ползване и Комплект Инструменти: Включените инструкции за ползване и комплект инструменти подпомагат в правилното използване и поддръжка на всеки инструмент от комплекта.
 6. Бутилка за Смесване на Бензин и Масло: Бутилката е удобен и безопасен начин за правилното смесване на горивото, осигурявайки ефективната работа на градинските инструменти.
 7. Предпазни Очила и Ръкавици: В комплекта са включени предпазни очила и ръкавици, гарантиращи вашата безопасност по време на работа.

Този комплект предоставя всичко необходимо за старт на вашата градинска приключение и е идеален за градинари на всички нива на опит. С него, вие сте готови да се справите с всякакви предизвикателства в градината с лекота и удовлетворение. Ето защо го включихме като част от полезните и качествени тримери за трева.

6

Моторна бензинова коса, тример, PREMIUM

1,3kW 43cc

Моторна бензинова коса, тример, PREMIUM

265,75
Оферта
Бензинов Тример PREMIUM – Мощ, Удобство и Множество Възможности за Градинарите

Бензиновият тример PREMIUM се нарежда сред водещите градински инструменти, предоставяйки комбинация от мощ, гъвкавост и удобство за всеки градинар. Този разглобяем тример е снабден с различни приставки, които правят инструмента универсален за разнообразни градински задачи.

Ключови Характеристики:

 1. Мултифункционална Ръкохватка с Темпомат: Ръкохватката на тримера PREMIUM е оборудвана с темпомат, който позволява поддържането на постоянна газ, осигурявайки ергономично и удобно водене на инструмента.
 2. Приставки за Рязане на Клони, Храсти и Жив Плет: Този тример разполага с приставки за рязане на клони, храсти и жив плет, както и удължител за високо рязане. Възможността за ползване на различни приставки прави инструмента подходящ за разнообразни градински нужди.
 3. Мощен Двутактов Двигател: С двигател от тип 1E40F с обем 43 cc, този тример предлага мощност от 1.3 kW, което го прави идеален за работа в големи зелени площи и области с гъста растителност.
 4. Оптимизирана Работна Ширина и Височина: Със ширина на косене с корда от 41 см и разнообразни размери на режещите инструменти, тримерът е създаден за оптимално покритие и прецизност при работа.
 5. Голям Обем на Резервоара и Съотношение Бензин/Масло: С обем на резервоара от 1.2 литра и съотношение на смесване 25:1, тримерът предоставя продължителна работа без необходимост от често зареждане.
 6. Нискотемпови Обороти на Празен Ход и Максимални Обороти: С нискотемповите обороти на празен ход от 3000 об./мин и максималните обороти от 7000 об./мин, инструмента осигурява ефективно и икономично косене.
 7. Комплект За Рязане и Богат Аксесоарен Пакет: Включените шпула с корда и диск с 3 зъба гарантират, че тримерът е готов за работа още от първия момент.

Технически Данни:

 • Мощност: 1.3 kW
 • Обем на Двигателя: 43 cc
 • Съотношение Бензин/Масло: 25/1
 • Обороти на Празен Ход: 3000 об./мин
 • Максимални Обороти: 7000 об./мин
 • Обем на Резервоара: 1.2 литра
 • Ниво на Звукова Мощност: 112 dB
 • Размер на Острието: 254 мм
 • Размер на Найлоновото Въже: 2.5 мм
 • Ширина на Косене с Корда: 41 см

Комплект Включва:

 • 1 бр. шпула с корда
 • 1 бр. диск с 3 зъба

Гаранция: 24 месеца

Бензиновият тример PREMIUM е перфектният съюзник за всяко градинарско предизвикателство, предлагайки мощ и гъвкавост за широка гама от задачи. Неговите различни приставки и функционалности го правят изключително универсален и подходящ за честа употреба.

7

Акумулаторна електрическа коса/тример за трева Einhell PXC GC-CT 18/24 Li P-Solo

Ширина на рязане 24 см, Скорост на ножа 8500 об/мин, Без батерия и зарядно устройство в комплекта за доставка

Акумулаторна електрическа коса/тример за трева Einhell PXC GC-CT 18/24 Li P-Solo

102,59
Оферта
Ширина на рязане 24 см, Скорост на ножа 8500 об/мин, Без батерия и зарядно устройство в комплекта за доставка

Елегантен и удобен, акумулаторният тример за трева Einhell GC-CT 18/24 Li P-Solo предлага уникална комбинация от лекота и гъвкавост, правейки го перфектният помощник за градинарите. Този тример е част от семейството Power X-Change и изисква 18V батерия, която не е включена в комплекта, предоставяйки ви свобода и възможност за използване на една батерия за всички устройства от серията.

Ключови Характеристики и Предимства:

 1. Мощен и Гъвкав: С обороти на ножа от 8500 об/мин и ширина на рязане от 24 см, този тример предоставя ефективност и гъвкавост при работа.
 2. Лек и Удобен: С удароустойчив пластмасов корпус и дръжка, тримерът е лек и удобен за дълги периоди на работа без умора.
 3. Допълнителна Ръкохватка за Двуручна Употреба: Допълнителната ръкохватка позволява удобна работа с тримера, осигурявайки стабилност и контрол.
 4. Подходящ за Power X-Change Батерии: Семейството Power X-Change предоставя гъвкавост и икономия от батерии, позволявайки ви да използвате една батерия за различни устройства.
 5. Пластмасови Остриета в Комплекта: Комплектът за доставка включва 20 пластмасови остриета, гарантиращи готовност за работа.
 6. Серия Solo и Комплект: Можете да изберете между устройства в серия Solo (без батерия и зарядно) или комплекти (с една или две батерии и зарядна станция), в зависимост от вашите нужди.

Технически Данни:

 • Обороти на Ножа: 8500 об/мин
 • Ширина на Рязане: 24 см
 • Брой Батерии: 0 бр. (не са включени в комплекта)

Характеристики:

 • Удароустойчив пластмасов корпус и дръжка
 • Серия Power X-Change – използва батерии 18V
 • Допълнителна ръкохватка за двуручна употреба
 • Доставя се без батерия и зарядно (предлагат се отделно)
 • Включва 20 пластмасови остриета

Този акумулаторен тример е идеален за всеки, който цени комфорта, гъвкавостта и лекотата при градинските задачи. Einhell GC-CT 18/24 Li P-Solo предоставя качество и ефективност в един съвременен и удобен дизайн.

8

Моторна коса Ruris Zimbru 104S

3 CP, 52 CC, 2-тактова, Диаметър на рязане 20-25 см, 1.2 л, Бензинова

Моторна коса Ruris Zimbru 104S

238,99
Оферта
Моторен Тример RURIS TEZ 52 cc – Издръжливост и Ефективност за Всеки Градинар

RURIS TEZ 52 cc е двигателен тример, предоставящ надеждна и мощна работа за всеки градинар. Със своя 2-тактов двигател TEZ и 3 HP мощност, този тример е идеален за различни градински задачи.

Ключови Характеристики и Предимства:

 1. Мощен Двигател TEZ: С мощност от 3 HP и обем на цилиндъра 52 cc, TEZ двигателят предоставя силата, необходима за бързо и ефективно косене.
 2. Електронна Система за Запалване: Със своята електронна система за запалване, тримерът стартира лесно и бързо.
 3. Гъвкава Горивна Смес: Смес от бензин и масло осигурява гъвкавост и оптимална работа на двигателя. Средният разход на гориво е 1 литър на час.
 4. Ергономични Дръжки и Двоен Колан: Дръжките са проектирани с внимание към комфорта и удобството на потребителя. Двоен колан за балансиране предоставя стабилност при работа.
 5. Вибрационен Контрол: Ниска вибрация на дръжките осигурява по-комфортна работна среда.
 6. Разнообразни Опции за Рязане: С диаметър на рязане от 200-250 мм и 3-зъб нож, TEZ предлага гъвкавост при избора на опция за рязане.
 7. Серия От Продукти: RURIS предлага широка гама от селскостопански продукти, включително оборудване за обработка на почвата, косене на ливади, оборудване за градината и домакинството, както и други.

Технически Данни:

 • Двигател: TEZ, 2-тактов
 • Мощност на Мотора: 3 HP
 • Обем на Цилиндъра: 52 cc
 • Електронна Система за Запалване
 • Гориво: Смес Бензин + Масло (25 мл масло/1 л бензин)
 • Среден Разход на Гориво: 1 л/ч
 • Двоен Колан за Балансиране
 • Вибрация на Дръжките: 2,36 m/s² (дясна), 2,37 m/s² (лява)
 • Диаметър на Рязане (по Избор): 200-250 мм
 • Среден Радиус на Рязане: 2100 мм

RURIS TEZ 52 cc представлява висококачествен продукт, създаден да отговори на нуждите на градинарите, които ценят издръжливост, ефективност и комфорт при работа. Ето защо е част от прегледаните от нас качествени тримери за трева.

9

Ел. косачка тример Bosch AFS 23-37

Мощност 950 W, Разтегателна дръжка, 3 x Много устойчива нишка 37 см, тример нож за трева и храсти

Ел. косачка тример Bosch AFS 23-37

288,00
Оферта
Мощност 950 W, Разтегателна дръжка, 3 x Много устойчива нишка 37 см, тример нож за трева и храсти

Bosch представя иновативният мултифункционален инструмент, идеален за всякакви дейности на подрязване – от нормална трева до гъста растителност и плевели. Ето някои от ключовите характеристики и предимства на този продукт:

Изключителна Производителност: С мощност от 1,3 к.с., този инструмент осигурява висока производителност при рязане. Лесно превключване между намотката с режещата тел с висока мощност и ножа, предоставяйки гъвкавост за различни задачи.

Оптимално Балансиране: Коланът и регулируемата дръжка осигуряват оптимално балансиране на инструмента. Това прави работата с него удобна и лесна за различните потребители.

Удобство при Съхранение: Инструментът разполага със специално предпазно устройство, което улеснява съхранението на изключително устойчивия проводник.

Ниско Ниво на Звук: С ниво на звука при налягане от 82.5 dB(A) и ниво на звука при мощност от 93.5 dB(A), този инструмент предоставя комфорт при работа, като намалява натоварването за ушите на потребителя.

Комплект за Доставка: Включва режещо острие и три броя многоустойчива тел с дължина 37 см, предоставяйки цялостен пакет за различни изисквания при подрязването.

Bosch съчетава високо качество, иновации и удобство в този мултифункционален инструмент, който ще се справи с всяка градинска задача с лекота.

10

Акумулаторна електрическа коса Einhell Power X-Change GC-CT 18/24 Li

18 V, Диаметър на рязане 24 см, Батерия 1,5 Ah, Зарядно, 20 ножа

Акумулаторна електрическа коса Einhell Power X-Change GC-CT 18/24 Li

151,99
Оферта
18 V, Диаметър на рязане 24 см, Батерия 1,5 Ah, Зарядно, 20 ножа

Einhell представя безжичната косачка GC-CT 18/24 Li P, част от високопроизводителната серия Power X-Change. Този иновативен инструмент не само е част от най-добрите и качествени тримери за трева, но и е удобен и лесен за употреба.

Свобода на Движение: С безжичната технология на Power X-Change, косачката предоставя неограничена свобода на движение в градината без неудобните кабели и ограничения.

Мощна и Ефективна: С мощност от 18 V и литиево-йонна батерия с капацитет 1.5 Ah, косачката осигурява до 40 минути работа. Със скорост от 8 500 об/мин и ширина на рязане до 24 см, този инструмент е мощен и ефективен.

Удобство и Индикация: Допълнителната дръжка позволява удобна работа с две ръце, а индикаторът за зареждане на батерията с три светодиода предоставя ясна информация за състоянието на зареждане.

Издръжлив и Практичен Дизайн: Корпусът и допълнителната дръжка са изработени от висококачествена удароустойчива пластмаса, гарантирайки здравина и издръжливост на инструмента.

Комплект за Пълна Готовност: В комплекта са включени 20 пластмасови остриета, литиево-йонна батерия 18 V / 1.5 Ah и зарядно устройство, което презарежда батерията за два часа.

Идеален За Различни Задачи: Този продукт е идеален за тревни площи, труднодостъпни ъгли и поддръжка на градината, предоставяйки лесно, бързо и ефективно решение за всеки домакин.

С Einhell GC-CT 18/24 Li P, градинската грижа става не само по-лесна, но и приятна без неудобствата на кабелите и с огромно удовлетворение от резултатите.

11

Бензинов тример DENZEL

Мултифункционална, GT-52S, 52 куб.см., 3 к.с., разглобяема щанга

Бензинов тример DENZEL

381,72
Оферта
Мултифункционална, GT-52S, 52 куб.см., 3 к.с., разглобяема щанга

Този мултифункционален градински инструмент с двигател предоставя обширен набор от възможности за поддръжка на градината. Нека разгледаме ключовите характеристики:

Мощен Двигател: Оборудван с едноцилиндров, двутактов двигател с въздушно охлаждане, инструментът предлага максимална мощност от 3 к.с. Този двигател е идеален за разнообразни задачи, включително косене на трева, подрязване на храсти и рязане на клони.

4 Сменяеми Приставки: Комплектът включва 4 сменяеми приставки, които придават гъвкавост и функционалност на инструмента. Режещ диск за трева, корда за трева, трион за клони и резачка за храсти предоставят разнообразни възможности за работа.

Голяма Ширина на Рязане: Инструментът е оборудван с корда за трева с ширина на рязане от 420 мм и диаметър на кордата от 3 мм. Режещият диск за трева има ширина на косене от 255 мм, което ускорява и оптимизира процеса на поддръжка на градината.

Гаранция и Тегло: С гаранция от 36 месеца, този продукт предоставя увереност в неговата надеждност. С тегло от 13 кг (без гориво), инструментът е дизайниран за удобна и ефективна употреба.

Идеален за Разнообразни Задачи: Този мултифункционален градински инструмент се явява идеално решение за собственици на градини, търсещи универсален и мощен инструмент за различни видове градинско поддръжка. Безспорно, този продукт предлага гъвкавост, мощ и надеждност в едно.

12

Тример Бензинов на колела PREMIUM

2.2 kW 52CC Оранжев

Тример Бензинов на колела PREMIUM

415,18
Оферта
Тример бензинов на колела. Двутактов двигател с въздушно охлаждане 52CC, 2.2 Kw. 

Представяме ви един по-различен модел на колела, като част от прегледаните качествени тримери за трева.

Този бензинов тример на колела предлага удобство и гъвкавост в градинската поддръжка. Разгледайте ключовите характеристики:

Двутактов Двигател: С мощен двутактов двигател от 52CC и въздушно охлаждане, този тример предоставя 2.2 Kw мощност. Това осигурява ефективно и бързо рязане, което е от съществено значение за поддръжка на големи градински площи.

Множество Функции: Бензиновият тример предоставя възможности за работа както с нож, така и с корда. Това го прави универсален инструмент за справяне с различни видове трева и растителност. Възможността за комбиниране на тези две функции предоставя гъвкавост при обработката на различни участъци.

Разглобяеми Дръжки: Проектиран с разглобяеми дръжки, тримерът става лесен за транспортиране и съхранение. Тази характеристика прави инструмента подходящ за собственици на градини с ограничено пространство за съхранение и лесен транспорт до различни работни места.

Колела за Лесно Косене: Добавените колела осигуряват по-голяма маневреност и стабилност по време на косене. Това прави употребата му сравнително по-лесна в сравнение с традиционните бензинови тримери, особено когато става въпрос за косене на по-големи площи.

Гаранция 24 месеца: С гаранция от 24 месеца, този продукт предоставя сигурност и допълнителен комфорт за купувачите, като им осигурява период на безпроблемна употреба и поддръжка.

Идеален За Големи Площи: Бензиновият тример на колела е идеален избор за собственици на големи градини, където мощ и удобство са от съществено значение. Този продукт съчетава функционалност, маневреност и ефективност в едно, като предлага пълен комплект за грижа за вашия външен свят.

Какви са различните видове тримери?

качествени тримери за трева

Тримерите за влакно или връв работят чрез въртене на пластмасов или найлонов шнур с висока скорост. Този кабел постепенно се износва и се сменя автоматично (автоматично подаване) или се удължава ръчно чрез натискане на бутон в долната част на тримера. Тези тримери могат да бъдат едноредови или двуредови, а кабелът е проектиран да се износва постепенно. Въпреки това, ако кабелът се скъса, той може лесно да се удължи. Въпреки че са ефективни за рязане на дълга трева и плевели, ножовете не са толкова мощни, колкото тримерите с остриета и са по-малко ефективни при твърд, дървесен материал. Струва си да се отбележи, че пластмасовите фрагменти от кабела не са екологични и подмяната на макари може да бъде трудна.

Стримерите с остриета, от друга страна, използват две остриета, обикновено изработени от пластмаса при домашни модели. Те са по-ефективни върху дървесен материал, отколкото някои алтернативи на линии. Пластмасовите остриета обаче могат да се счупят, ако се закачат за камъни или твърда кора, потенциално причинявайки повреда на косачката при косене на тревата. Моделите с метални остриета избягват този проблем, но обикновено са по-скъпи и по-малко достъпни.

Бензиновите тримери, задвижвани с бензин, често имат кормилни ръкохватки и извит, наклонен вал. Въпреки че са по-мощни от кабелните и безжичните тримери, бензинът замърсява околната среда и е неприятен за работа. Бензиновите тримери са тежки, шумни и изискват редовно обслужване. Поради популярността на безжичните батерии, бензиновите тримери са по-рядко срещани в днешно време, особено за домашна употреба.

Стримерите с електрически кабел се свързват към електрическата мрежа с помощта на захранващ кабел. Подходящи за по-малки градини, могат да се удължат с удължител. Те обаче са по-опасни от безжичните тримери, тъй като има риск от случайно прерязване на кабела.

Електрическите безжични тримери се захранват от литиево-йонни батерии, което позволява гъвкавост при използване в градината. Въпреки че могат да се използват навсякъде, те са ограничени от времето на работа и продължителността на зареждане. Безжичните тримери обикновено са по-малко мощни и по-скъпи от тези с кабел, но могат да предложат стойност, ако батериите са част от безжична система, съвместима с други електрически инструменти.

Кои са основните характеристики, за които трябва да внимавате?

качествени тримери за трева

Когато обмисляте покупка на тример, важно е да имате предвид следните фактори:

 1. Режеща глава: Режещата глава е важна характеристика и трябва да може да се регулира, за да променя ъгъла на рязане за наклони и сложни задачи. В идеалния случай главата трябва да се завърта най-малко на 90°, което позволява подрязване по пътеки и краища на цветни лехи. Премиум моделите могат да включват колела на режещата глава за по-добро насочване по ръбовете и за поддържане на тежестта на ножа.
 2. Регулируем вал: Най-добрите тримери разполагат с телескопичен вал, който ви позволява да регулирате височината според вашите предпочитания. Някои модели имат ъглов вал за улесняване на маневрирането в тесни места. Ако пространството за съхранение е проблем, стример със сгъваем вал и режеща глава е от полза.
 3. Подаване на линия и подмяна на остриета: За стримери за остриета резервните остриета са полезни, за да се избегнат прекъсвания по време на работа. За стримерите за въдица е важна лесната наличност на нови макари или резервни глави. Моделите, които позволяват съхранение на резервни остриета или шнур върху самия инструмент, добавят удобство.
 4. Типове дръжки: Стримерите обикновено имат или кръгла ръкохватка с примка на вала (ръкохватка с примка) или две дръжки (ръкохватки за управление). Дръжките с примка са по-често срещани, като предлагат лесен контрол и регулиране на височината при премиум моделите. Дръжките за управление осигуряват подобрен контрол и улесняват удобното движение на рязане, но са по-често срещани при храсторези и бензинови ножици.
 5. Презрамки и предпазни колани: Презрамката или предпазният колан е ценен бонус. Намалява теглото на инструмента, повишава комфорта по време на употреба и допринася за по-добър баланс за подобрена маневреност и прецизно рязане.
 6. Предпазител срещу неравности: Някои тримери разполагат с метални предпазители на главата, известни като предпазители за неравности, предотвратяващи срязването на инструмента над определена точка. Това предпазва както вашата градина, така и въжето или остриетата, като предотвратява контакт с огради или стени. Регулируемите предпазители предлагат контрол върху близостта на рязане.

Доказаните и качествени тримери за трева отговарят на всички ваши изисквания.

Какво трябва да знаете за плевелите и тримерите с корда

Тримерите с кабел, обикновено най-леките и най-бюджетните, започват с натискането на един бутон. Недостатъкът е тяхната зависимост от удължителни кабели, които могат да бъдат тромави по време на употреба.

Моделите, захранвани с батерии, осигуряват мобилност без проблемите със стартиране, зареждане с гориво и изпарения. Въпреки че са по-тежки и по-скъпи от опциите с кабел, те предлагат време на работа от 30 до 60 минути, преди да изискват презареждане. Когато избирате безжични тримери, дайте приоритет на тези с двигател, монтиран отгоре, за по-добър баланс, което ги прави по-лесни за работа от моделите с двигатели близо до линията на рязане.

Помислете за ампеража, вариращ от 3,5 до 7,5, който като цяло влияе на цената. Оценете вашите нужди от енергия въз основа на размера на вашето пространство.

Независимо дали с кабел или без кабел, изберете режещ откос (10 до 16 инча), който отговаря на вашия диапазон. За леко подстригване извитият вал е идеален, докато правият вал е по-добър за тежки задачи.

Какво избрахме ние?

качествени тримери за трева

Изборът на захранвани с батерии тримери с корда се очертава като най-добрият избор въз основа на нашите обширни тестове и дългогодишен опит. Газовите тримери са ненужни за собствениците на жилища поради многобройните предимства на безжичните модели. Те са по-тихи, изискват минимална текуща поддръжка, стартират с натискането на един бутон, не произвеждат изгорели газове и удобно „зареждат“, без да се налага пътуване до бензиностанцията.

По отношение на времето за работа и способността за рязане, тримерите, захранвани от батерии, постоянно се оказват достатъчни за различни имоти, като се справят без усилие със задачи като рязане на дебели стъбла от японски плетиво и завършване на работа на големи имоти с достатъчно заряд на батерията.

В нашата оценка на акумулаторните тримери се съсредоточихме върху модели, които не само косят обикновена тревна площ, но също така се справят с високи плевели и гъсто обрасла трева. Някои модели ни изненадаха със забележителната си мощност. Забелязахме, че по-слабите тримери се борят при по-трудни условия, или се заплитат в тревата, или я избутват, вместо да режат ефективно.

Съображението за комфорт и баланс е от решаващо значение, тъй като тримерите могат да бъдат тромави инструменти за работа. Добре балансираните модели значително намаляват напрежението върху тялото, като някои дори са оборудвани с щипки за презрамки или телескопични валове за персонализирани настройки.

Ефективните промени на линията са ключова характеристика. Като се има предвид постоянното рязане и удари по камани и предмети, често се случва връвта да се скъса бързо. Зареждането на нова корда в тримерната глава исторически е било разочароващ аспект, но съвременните качествени тримери за трева решават този проблем или с автоматични системи, или с прости ръчни дизайни.

Опциите варират от автоматични системи, които разпределят малко количество линия всеки път, когато тримерът е включен, до класическото подаване с удари, при което почукването на главата на тримера по земята освобождава повече струна. Въпреки че автоматичните системи са по-нови, ние предпочитаме стила на удар-подаване поради неговото постоянно и надеждно удължаване на низа.

Разположен в главата на тримера, предпазителят за отломки служи за защита срещу летяща трева, стъбла на плевели, камъчета и други отломки, които тримерът може да повдигне и изхвърли назад. Нашето силно предпочитание е към по-големи предпазители, предлагащи максимална защита само с малък компромис в маневреността. Някои тримери, често предназначени за професионални потребители, разполагат с тесни предпазители, които подобряват маневреността, но оставят краката ни покрити с трева по време на тестване.

Как прегледахме и тествахме

В нашето цялостно тестване на тримери ги подложихме на строги оценки в различни сценарии, включително ръбове на морави, наклонени зони и градини с различни размери. Всеки стример беше оценен въз основа на следните критерии, като на всяка категория беше придадено еднакво значение:

 1. Подготовка: Проверихме лекотата на сглобяване, времето, необходимо за настройка, необходимостта от допълнителни инструменти и яснотата на инструкциите. Освен това оценихме лекотата и скоростта на зареждане на батерията и удобството при съхранение на стримера.
 2. Управление: Нашата оценка се фокусира върху фактори като комфорт, тегло, баланс и сцепление. Разгледахме характеристиките за безопасност, включително наличието на бутон за безопасност, както и времето на работа и нивата на шум.
 3. Производителност: Разгледахме формата и материала на острието, ширината на рязане и цялостната ефективност на ножа. Бяха оценени гладкостта и прецизността на срязването, заедно с мощността на стримера и всяка допълнителна функционалност, която предлага.
 4. Стойност за парите: Този критерий взе предвид всички аспекти, споменати по-горе, включително специални функции, препоръчителна цена на дребно (RRP) и предлаганата гаранция. Нашата цел беше да предоставим цялостно разбиране на стойността на стримера във връзка с неговата производителност и характеристики.

Нашият процес на тестване се придържа към щателна методология, за да осигури задълбочена и безпристрастна оценка на всеки от най-добрите и качествени тримери за трева. За повече подробности относно нашия процес на тестване вижте нашия раздел За Нас „процес за преглеждане на продукти“.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0