Най-добрия Апарат за Измерване на Кръвна Захар

2
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Притежаването на най-добрия апарат за измерване на кръвна захар е от съществено значение за хората с диабет, за да управляват ефективно състоянието си. Най-добрите глюкомери съчетават напреднала технология с удобни за потребителя функции, за да предложат точно и безпроблемно тестване.

Spec
1
res 98610c604a19cb8323a5dea835b90416
Accu-chek Performa
Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар за повечето хора
Цена EMAG
2
res 757919a72012c5fc69fd0c96f0c4748e
Impulse
Най-добър комплект
Цена EMAG
3
res f2af545c7a3e16032f070c1739fd67cf
Accu chek Instant
Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар с безжичната система
Цена EMAG
4
res 4360f4324628b4fa271c8b547a6acdc7
 Easy Life GCU PLUS
Най-добрия мултифункционален апарат глюкомер
Цена EMAG
5
res 7bb12b10ae8de3b427157927e7732319
Novama MultiCheck Pro +
Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар и холестерол
Цена EMAG

Вашият глюкомер е инструмент, който ви позволява удобно да следите нивата на кръвната захар от уюта на дома си. Поддържането на здравословни нива на кръвната захар е от съществено значение за ефективното управление на диабета и предотвратяването на свързани с него здравословни усложнения.

Редакционният екип на Сравни Цени отговарящ за областта на здравето проучи данните за най-добрите апарати за измерване на кръвна захар, за да определи най-добрите глюкомери за годината. Разгледаните фактори включват необходимия размер на кръвната проба, цена и специални характеристики.

Прочетете, за да откриете нашите най-добри глюкомери според тестове, преглед и мнения на потребители.

Най-добрите апарати за измерване на кръвна захар


1

Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-chek Performa

Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар за повечето хора

Accu-chek Performa

EMAG
+ 60 бр. тест-ленти

Accu-Chek Performa представлява иновативна технология, която гарантира бързо, сигурно и точно измерване на нивата на кръвната захар. Само за 5 секунди можете да получите надеждни резултати, като използвате много малка капка кръв – едва 0,6 µl. Този глюкомер е изключително удобен, тъй като дозира необходимото количество кръв и намалява нуждата от повторно тестване.

Плюсовете на Accu-Chek Performa не спират само с това. Той автоматично разпознава увредени тест ленти, тест ленти с изтекъл срок на годност, както и дали пробата е кръв или контролен разтвор. Той има широк температурен диапазон от 6 до 44°C и хематокритен обхват от 10 до 70%. С допълнителното алармиране при хипогликемия винаги ще сте информирани за вашето здравословно състояние.

Accu-Chek Performa също така предлага инфрачервен порт за връзка с компютър, което ви позволява да проследявате и анализирате данните си по-лесно. С функцията за изчисляване на средните стойности на кръвната захар за периоди от 7, 14 и 30 дни, вие можете да следите вашето здравословно състояние в дългосрочен план.

С памет, която може да съхрани до 500 резултата с час и дата, вие ще имате достъп до вашите данни по всяко време. И с гаранция от 2 години, можете да бъдете сигурни, че вашият Accu-Chek Performa ще ви служи надеждно в продължение на дълго време.

The Economic Times също посочва глюкомер от тази марка за най добър, но друг модел.

2

Комплект глюкомер за измерване на кръвна захар Impulse

Най-добър комплект

Impulse

EMAG
50 бр. тест ленти, 50 бр. игли


Глюкомерът представлява важно медицинско устройство за хора с диабет, което им позволява да проследяват нивата на кръвната глюкоза с лекота и удобство, независимо дали са у дома или на път. Снабден с широк набор от функции и практичен дизайн, този глюкомер е изключително функционален и лесен за използване.

Със своя нов, модерен дизайн и голям LCD дисплей, устройството предлага висока видимост и дискретност при използване, като показва резултатите само за 5 секунди. Щедрият дисплей позволява яснота при четене на данните за кръвната глюкоза и друга важна информация.

Практичният дизайн на глюкомера осигурява удобство при носене в чантата или джоба, гарантирайки бърз достъп до устройството, когато това е необходимо. В комплект с глюкомера се предлагат 50 тест ленти и 50 игли, осигурявайки достатъчно консумативи за продължително време, което прави устройството особено удобно за потребителите.

Многофункционалният глюкомер се предлага в стилен черен цвят, подходящ както за мъже, така и за жени. Той е едно от основните устройства за хора с диабет, които желаят да поддържат постоянен и здравословен контрол върху нивата на кръвната глюкоза.

Характеристики:

 • Подходящ за употреба в домашни условия или професионални среди.
 • Лесен за използване и пренасяне.
 • Бързо измерване на кръвната глюкоза – само за 5 секунди.
 • Широк дисплей с висока видимост.
 • В комплект с 50 тест ленти и 50 игли.
3

Апарат за измерване на кръвна захар Accu chek Instant

Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар с безжичната система

Accu chek Instant

EMAG
+ 110 броя тест ленти

Accu-Chek® Instant представлява малък, компактен и удобен глюкомер с доказана точност. Той може да се свърже с вашето мобилно устройство или компютър чрез приложението „mySugr“, предлагайки ви допълнителна гъвкавост и удобство при проследяването на нивата на кръвната глюкоза.

Дисплеят на глюкомера е лесен за разчитане, с интуитивна скала и светлинен индикатор. Можете да персонализирате целевия диапазон според вашите терапевтични цели, като получавате визуална увереност при измерванията. Навигацията е улеснена с един бутон, който ви позволява бързо да получите резултатите от тестовете и средните стойности за определен период.

С Accu-Chek® Instant няма нужда от настройка, просто поставете лентата, нанесете кръвна проба и прочетете резултата на дисплея. Глюкомерът се изключва автоматично след използване.

С широката зона за прилагане на кръвна проба и високата точност, устройството предоставя надеждни резултати, които съответстват на най-високите стандарти за качество. Също така, благодарение на синхронизацията, резултатите автоматично се предават на вашия смартфон или компютър, осигурявайки ви удобство и спокойствие.

Комплектът включва глюкомер Accu chek Instant с две батерии, 110 тест ленти Accu chek Instant, устройство за убождане Accu chek Softclix с 10 ланцета и калъф за удобно пренасяне.

4

Мултифункционален апарат Easy Life GCU PLUS

Най-добрия мултифункционален апарат глюкомер

Easy Life GCU PLUS

EMAG
измерване стойностите на кръвна захар, холестерол и пикочна киселина

Тествах и мултифункционален апарат за изследване на стойностите на кръвна захар, холестерол и пикочна киселина. Този апарат е подходящ както за употреба у дома, така и от лекар или други специалисти.

Как работи? Измерването на стойностите се основава на промени в електрическото напрежение, които възникват при реакцията на кръвната захар, холестерола или пикочната киселина с реагента на електрода на съответната тест лента. Той измерва бързо, надеждно и точно.

Апаратът има памет за 450 измервания на кръвна захар, 50 изследвания на холестерол и 50 изследвания на пикочна киселина, които се съхраняват по дата и час.

Как се използва? Просто поставяте капка кръв на тест лентата и резултатът се изписва на екрана за 6 секунди (за кръвната захар), 50 секунди (за холестерол) и 6 секунди (за пикочна киселина).

Стартовият пакет включва апарат EASY LIFE GCU, тест ленти за кръвна захар (10 бр.), тест ленти за холестерол (2 бр.), тест ленти за пикочна киселина (10 бр.), убождащо устройство (1 бр.), ланцети за убождащо устройство (25 бр.), контролен чип (1 бр.), батерия 3V (1 бр.) и чантичка (1 бр.).

5

Глюкомер Novama MultiCheck Pro +

Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар и холестерол

Novama MultiCheck Pro +

EMAG
За измерване нивото на глюкоза, Холестерол и пикочна киселина

Разгледах и поисках мнения за уреда 3 в 1 Novama MultiCheck Pro +, който е проектиран да измерва нивата на глюкоза, холестерол и пикочна киселина. Този мултифункционален апарат е идеален за употреба у дома или при общопрактикуващ лекар и специалист. Един от ключовите ми фактори за избор на този уред беше удобството и възможността да мога да следя нивата на тези важни параметри по удобен и лесен начин.

Уредът е снабден с електрохимична биосензорна технология, която осигурява бързо и точно измерване. Използването му е много интуитивно, а екранът е ясен и лесен за разбиране. За мен е много важно, че времето за измерване е много кратко – само 15 секунди, което го прави изключително удобен за ежедневна употреба.

Специфичните характеристики, които позволяват измерването на глюкоза, холестерол и пикочна киселина, са от голяма полза за моето здраве и ми помагат да се грижа за него по един по-информиран начин. Специално ми харесва вграденият ежектор за колан, който осигурява безопасност и хигиена при използване.

Имам доверие в точността на уреда, като зная, че е сертифицирано медицинско изделие, което е от съществено значение за мен. Комплектът, който получавам, е също много добре оборудван и включва всичко необходимо за измерването и следенето на тези важни параметри.

В крайна сметка, уредът 3 в 1 Novama MultiCheck Pro + е неотменен инструмент за всеки, който иска да следи и поддържа своето здраве. Благодарение на него, мога да направя редовни проверки у дома и да се чувствам уверен, че правя всичко възможно за поддържане на оптималното си здравословно състояние.

Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар за годината

Класация 2024
1Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар за повечето хораAccu-chek Performa
2Най-добър комплектImpulse
3Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар с безжичната системаAccu chek Instant
4Най-добрия мултифункционален апарат глюкомерEasy Life GCU PLUS
5Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар и холестеролNovama MultiCheck Pro +
Най-добрите апарати за измерване на кръвната захар онлайн

За какво е нужен глюкомер?

най-добрия апарат за измерване на кръвна захар
Най-добрия апарат за измерване на кръвна захар е изключително важен за хората с диабет

Хората с диабет се сблъскват с предизвикателства при контролирането на нивата на глюкозата в кръвта, което е източник на енергия за тялото. Редовното измерване на кръвната захар с глюкомер е от съществено значение, тъй като нивата могат да се повишат или понижат в зависимост от храната и напитките, които консумирате.

Поддържането на тези нива в оптималния диапазон не само подобрява енергията и настроението ви, но също така предотвратява или забавя сериозни здравословни усложнения. Те включват болести на очите, увреждане на нервите, проблеми със сърдечно-съдовата система, бъбречни заболявания, инсулт, сексуална дисфункция и кожни проблеми.

Как работят глюкомерите?

Обикновено глюкомерите се състоят от две основни части: ензимен реактор, който често се представя под формата на лента за еднократна употреба, и детектор.

Потребителят използва ланцет, който е включен в комплекта, за да уколе пръста си, след което прилага капка кръв върху предоставената лента за еднократна употреба. След това лентата пренася данните от измерването към детектора, който отчита и показва резултатите на монитора на устройството.

Предпазни мерки при глюкомерите

Уредите за измерване на кръвна захар трябва да се използват от единични потребители съгласно указанията на CDC. В случай на необходимост от споделяне на глюкомери, е важно да се почистват и дезинфекцират след всяка употреба, за да се предотврати пренасяне на кръвта или разпространението на инфекции.

Освен това, имайте предвид следните насоки за безопасно използване на глюкомери:

 • Следвайте внимателно инструкциите на производителя.
 • Помолете вашия здравен специалист да наблюдава как тествате кръвната си захар, за да бъдете сигурни, че използвате устройството правилно.
 • Редовно тествайте своя глюкомер, използвайки контролен разтвор, за да се уверите, че устройството ви работи правилно.
 • Разберете как да интерпретирате високите и ниски стойности на вашето устройство.
 • Идентифицирайте най-точния тестов сайт (върховете на пръстите обикновено са най-точни).
 • Следвайте инструкциите в ръководството на устройството си, за да знаете как често да почиствате и дезинфекцирате глюкомера си.
 • Винаги консултирайте се с вашия лекар, ако имате въпроси относно използването на глюкомера.

Апарати за измерване на кръвна захар срещу непрекъснати монитори за глюкоза

най-добрия апарат за измерване на кръвна захар

Глюкомерите предоставят моментни данни за нивата на кръвната захар при използване на кръвна проба, докато непрекъснатите глюкозни монитори (CGM) проследяват нивата на кръвната захар през целия ден и предоставят актуализации през устройство, обикновено прикрепено към тялото на потребителя.

CGM се състоят от сензор, поставен под кожата на ръката или корема на потребителя, предавател, който е прикрепен към сензора, и приемник (или смартфон), който показва нивата на глюкозата в реално време. Освен това много CGM изпращат предупреждения до потребителя, когато нивата на кръвната захар станат твърде ниски или твърде високи.

Преди да вземете решение, консултирайте се с Вашия лекар, за да определите дали бихте имали полза от използването на CGM или глюкомер.

Какво включва комплект глюкомер?

Напредъкът в технологията на глюкомерите представлява едно от най-значимите постижения в контрола на диабета от откриването на инсулина през 1921 година. Съвременният комплект за глюкомер обикновено включва:

 1. Глюкомер – малко устройство, захранвано с батерии, което използва електрохимична технология за измерване на нивата на кръвната захар.
 2. Батерии – за захранване на глюкомера.
 3. Ланцети – малки игли, използвани за убождане на пръста за вземане на кръвна проба.
 4. Устройство за държане на ланцет – регулира дълбочината на проникване на иглата в зависимост от дебелината на кожата.
 5. Тест ленти – импрегнирани със специфичен за глюкозата ензим, който реагира на кръвната проба и предава резултата на глюкомера.
 6. Контролен разтвор – често се използва за калибриране на глюкомера и се продава отделно.
 7. Калъф за носене – за удобно пренасяне на глюкомера и аксесоарите му.
 8. Проследяващ софтуер или дневник – за записване и анализ на резултатите от измерванията на кръвната захар.
 9. Ръководство на собственика – за правилното използване на глюкомера и аксесоарите му.

Този напредък в технологията прави контрола на кръвната захар по-удобен и ефективен за диабетиците.

Как се използва апарат за измерване на кръвна захар?

За да проверите нивата на кръвната захар, следвайте тези стъпки:

 1. Измийте ръцете си внимателно.
 2. Поставете тест лентата в глюкомера преди да убодете пръста си.
 3. Използвайте убождащото устройство, за да убодете пръста си и получите капка кръв.
 4. Поставете капката кръв върху тест лентата.
 5. Вкарайте тест лентата в глюкомера, за да получите резултата за нивата на кръвната захар.

Как да интерпретирате резултатите:

След тестване, глюкомерът ще покаже нивата на кръвната захар като число на цифров екран. Обикновено целевите граници на кръвната захар са между 80 и 130 милиграма на децилитър преди хранене и под 180 милиграма на децилитър два часа след хранене. Вашето целево ниво може да варира в зависимост от вашата възраст, здравословно състояние и други фактори.

Съхранете резултатите и информацията за околните обстоятелства:

Запишете времето на изследването, нивото на кръвната захар, количеството въглехидрати, които сте консумирали, вида и дозата на вашия инсулин, ако приемате, както и други фактори като упражнения, стрес, различни видове храни и заболявания. Воденето на запис на тези данни може да помогне на вашия лекар да коригира лечението ви и да зададе цели за контрол на кръвната захар.

Как да изберете най-добрия апарат за измерване на кръвна захар за вас

най-добрия апарат за измерване на кръвна захар

При избора на глюкомер е важно да обърнете внимание на няколко ключови фактора.

 1. Точност: Понеже резултатите от глюкомера влияят на вашето лечение с инсулин, важно е да изберете точен и надежден глюкомер, който е одобрен от FDA и е клинично валидиран.
 2. Размер на пробата: Предпочитайте глюкомер с по-малък изискван обем на кръвната проба, тъй като това минимизира загубата на тест ленти и улеснява пробождането.
 3. Лесна употреба: Изберете глюкомер, който е лесен за използване и предлага функции като напомняния за аларми за хипогликемия и хипергликемия, които подпомагат редовното тестване.
 4. Размер на устройството: Разгледайте размера на глюкомера и изберете този, който отговаря на вашите предпочитания – малък и удобен за носене или с по-голям дисплей за по-лесно четене.
 5. Кодиране: Уверете се, че глюкомерът е ясно маркиран като устройство „Без код“, за да избегнете необходимостта от ръчна калибрация при всяка смяна на тест лентите.
 6. Възможности за данни: Разгледайте опциите за съхранение и споделяне на данни, за да изберете глюкомер, който ви позволява да проследявате и споделяте вашите резултати по удобен за вас начин.
 7. Свързаност: Има глюкомери с Bluetooth функция и съвместимост със смартфони, както и тези, които се свързват към компютър, което ви предоставя различни възможности за запазване и споделяне на данни.
 8. Скорост на измерване: Изберете глюкомер, който осигурява бързи резултати за вашето удобство.
 9. Разходи: Вземете предвид разходите за тест ленти и уверете се, че глюкомерът ви е икономичен за поддържане.
 10. Тестване на алтернативно място: Ако предпочитате, гледайте за глюкомери, които предлагат тестове на алтернативни места за вземане на проби, като ръката или бедрото.

Когато избирате глюкомер, вземете предвид препоръките на Американската диабетна асоциация за лесна употреба, застрахователно покритие, съхранение на данни и гъвкавост на мястото за тестване.

Често задавани въпроси

1. Какъв тип апарат за измерване на кръвна захар е най-подходящ за мен?

Има два основни типа апарати за измерване на кръвна захар: глюкометри и непрекъснати системи за мониторинг на глюкозата (CGM).

 • Глюкометрите са най-разпространеният тип апарати за измерване на кръвна захар. Те изискват убождане на пръста, за да вземете кръвна проба, която след това се анализира от апарата. Глюкометрите са сравнително евтини и лесни за използване.
 • CGM са по-скъпи и по-сложни устройства, които непрекъснато наблюдават нивата на кръвната захар чрез сензор, поставен под кожата. CGM могат да предоставят по-подробна информация за вашите нива на кръвна захар, което може да ви помогне да управлявате по-добре диабета си.

Най-добрият тип апарат за измерване на кръвна захар за вас ще зависи от вашите индивидуални нужди и предпочитания. Говорете с Вашия лекар, за да определите кой тип апарат е най-подходящ за Вас.

2. Какви функции трябва да търся в апарат за измерване на кръвна захар?

Някои от функциите, които може да искате да вземете предвид при избора на апарат за измерване на кръвна захар, са:

 • Лесна за употреба: Апаратът трябва да е лесен за използване и да има ясни инструкции.
 • Точност: Апаратът трябва да е точен и надежден при измерването на нивата на кръвната захар.
 • Размер на пробата на кръвта: Някои апарати изискват само малка капка кръв, докато други изискват по-голяма проба.
 • Памет: Някои апарати могат да съхраняват история на вашите измервания на кръвната захар, което може да ви помогне да следите напредъка си.
 • Свързаност: Някои апарати могат да се свържат с вашия смартфон или компютър, което може да ви улесни проследяването на вашите нива на кръвна захар.

3. Колко струва апарат за измерване на кръвна захар?

Цената на апаратите за измерване на кръвна захар може да варира в зависимост от типа апарат и неговите функции. Глюкометрите обикновено струват между 30 и 100 лева, докато CGM могат да струват няколко хиляди лева.

Някои здравноосигурителни компании може да покриват част от разходите за апарат за измерване на кръвна захар. Говорете с вашия здравноосигурител, за да видите дали те покриват разходите за апарат за измерване на кръвна захар.

4. Как да използвам апарат за измерване на кръвна захар?

Вашият лекар или фармацевт ще ви покажат как да използвате правилно вашия апарат за измерване на кръвна захар. Уверете се, че сте прочели внимателно инструкциите за употреба на вашия апарат.

5. Как често трябва да проверявам нивата на кръвната си захар?

Честотата на проверка на нивата на кръвната захар ще зависи от вашия тип диабет, вашето здравословно състояние и вашия план за лечение. Говорете с вашия лекар, за да определите колко често трябва да проверявате нивата на кръвната си захар.

6. Какво да правя, ако резултатите от моя апарат за измерване на кръвната захар са високи или ниски?

Ако резултатите от вашия апарат за измерване на кръвната захар са високи или ниски, важно е да говорите с вашия лекар. Те могат да ви помогнат да определите причината за високите или ниските нива на кръвна захар и да коригират вашия план за лечение, ако е необходимо.

Най-добрата Електрическа Пила за Нокти | Най-добрата Термозащита за Коса | Най-добрите Епилатори

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0