Най-доброто Ренде за Зеле, Моркови и Други Зеленчуци

3
Оценка: 5 (3 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Търсите най-доброто ренде за зеле, моркови, краставици, други зеленчуци или пък за сирене? Е, попаднали сте на правилното място. Ние тествахме, събрахме мнения от потребители и открихме най-добрите рендета за настъргване на всичко – от кашкавал до всеки зеленчук, който трябва да бъде настърган.

Spec
1
res 74e65cdfbe3763abd13f0676dc7e2dde
Ренде Leifheit, 4 страни
Най-доброто ренде като цяло
Цена EMAG
2
res 431b166e0934aef078371c9b39e384ee
Ренде Kring Cuisine Selected, 2 страни
Най-доброто ренде с 2 страни
Цена EMAG
3
res ce181595e9e9f9c5d4fabcd60053cd14
Strend Pro WD3
Най-доброто ренде за зеле с дървена опора
Цена EMAG
4
res eca3c90fad76b71948548f1e39ec73f7
Ренде за зеле с 3 ножа Strend Pro Premium Wood
Най-доброто ренде за зеле с 3 ножа
Цена EMAG
5
res 927815d2b9b761b22cf7ed590486d5c8
Microplane
Най-доброто ренде за овкусяване
Цена EMAG

Рендето е необходим аксесоар в кухнята, който значително намалява времето за приготвяне на храна и осигурява удоволствие от свежо нарязани и настъргани продукти.

Рендето е важен кухненски инструмент, който ви помага да намалите времето за приготвяне на храна и да се наслаждавате на свежо настъргани и нарязани съставки. Изберете такова, което е стабилно и не се движи наоколо при употреба, както и достатъчно остро, за да нарязва съставките лесно.

И въпреки че може да си купите предварително настъргано сирене, нищо не сравнява с вкуса и свежестта на настърганото от вас.

Съществуват много полезни рендета за сирене, но стандартните рендета са нашият избор поради тяхната стабилност и многофункционалност. Фактори като материал, размер и леснота на поддръжка са също важни при избора на подходящо ренде.

За да открием най-добрите рендета на пазара, тествахме 20 различни модела и избрахме 7 от тях, като ги оценихме по критерии като лесота на използване, производителност, устойчивост при почистване и стойност.

Най-добрите рендета


1

Ренде Leifheit, 4 страни

Най-доброто ренде като цяло

Ренде Leifheit, 4 страни

EMAG
Нарязва безпроблемно краставици, картофи, сирене и всякакви зеленчуци

След като изпробвахме десетки модели рендета, достигнахме до заключението, че рендето не е просто ренде! Рендето Leifheit с четири страни е изключителен модел, който се отличава във всички три основни функции. Той успешно съчетава гъвкавостта на традиционното кутийно ренде с фините и много остри гравирани зъбци, типични за рендета тип гребло. Смятаме, че изключителното качество на Leifheit оправдава неговата по-висока цена.

Leifheit Razor с 4 страни предлага:

 • Четири режещи повърхности, които могат да се използват безпроблемно за нарязване на краставици, картофи, сирене и разнообразни зеленчуци.
 • Идеален за всякакви нарязани от различни видове сурови храни.
 • Дръжка с пластмасова вложка, която осигурява удобен захват.
 • Лесно почистване под течаща вода или в съдомиялна машина.

Това е единственият инструмент, който успя да се справи лесно с всякакви видове нарязвания и стъргания.

2

Ренде Kring Cuisine Selected, 2 страни

Най-доброто ренде с 2 страни

Kring Cuisine Selected, 2 страни

EMAG
Неръждаема стомана, Дръжка с прилепваща повърхност, 25.5 см

Рендето Kring Cuisine Selected с две страни е изработено от неръждаема стомана и разполага с дръжка с прилепваща повърхност, с дължина 25.5 см. Предлага се като най-добрият избор за вашата кухня.

Дизайнът и високото качество на материалите, използвани за неговото изработване, гарантират комфорт по време на употреба и значителна издръжливост. Това ренде ще ви радва продължително време и ще донесе удоволствие на семейството и гостите ви, независимо дали готвите или сервирате храна.

3

Ренде за зеле с дървена опора Strend Pro WD3

Най-доброто ренде за зеле с дървена опора

Strend Pro WD3

EMAG
3 ножа, 435 мм

По време на нашите тествания използвахме ренде за зеле Strend Pro WD3 с дървена опора, което включва 3 остриета и има дължина от 435 мм. Това ренде се отличава с масивността си и използването на естествено дърво за опората, което е произведено в Европа.

Продължавайки с тестванията, забелязахме, че то предоставя стабилност и удобство при работа благодарение на своите добре остриета и голямата площ на рамката.

Възможността за прецизно нарязване на зеле и други зеленчуци е особено полезна, осигурявайки ефективност и точност при подготовката на храна. Също така, теглото от 1,0 кг и размерите му правят удобен за употреба, без да е тежък или неудобен за маневриране. В крайна сметка, рендето Strend Pro WD3 е идеален избор за кухнята благодарение на своите издръжливост, функционалност и красив дизайн от естествено дърво.

Рендето за зеле Strend Pro WD3 с дървена опора предлага устойчивост и функционалност в изключително масивно изпълнение. Със своите 3 остриета в опората и дължина от 435 мм, това ренде е идеално за прецизно рязане на зеленчуци и зеле.

4

Ренде за зеле с 3 ножа Strend Pro Premium Wood

Най-доброто ренде за зеле с 3 ножа

Strend Pro Premium Wood

EMAG
Най-доброто ренде за зеле с 3 ножа

Рендето за зеле Strend Pro Premium Wood с 3 ножа е компактен инструмент с размери 435х160 мм, изработен от дървен материал. Включва 3 остриета в опора, които улесняват рязането на зеленчуци. С дължина от 435 мм и тегло само 0,66 кг, то е леко и удобно за употреба. Размерът на рамката е също 435х160 мм, предоставяйки достатъчно пространство за комфортно рязане. Изцяло изработено от естествено дърво и произведено в Европа, това ренде се отличава с масивна конструкция и качествена изработка.

5

Фино готварско ренде, Microplane

Най-доброто ренде за овкусяване

Microplane

EMAG
Най-доброто ренде за овкусяване

Пробвах рендето Microplane Gourmet и останах впечатлена от неговата функционалност и качество. Рендетата от тази серия разполагат с широка повърхност, наличие на множество изключително остри остриета от неръждаема стомана, които лесно настъргват различни съставки като картофи, моркови, лук и сирена. Рамката от неръждаема стомана придава на продукта издръжливост и стабилност, а меката дръжка осигурява комфортен захват при употреба.

Финото ренде се препоръчва особено за настъргване на цитрусови кори, люти чушки, канела, кокос, джинджифил, чесън, лук и твърди сирена, като резултатът е фино настъргани съставки във форма на прах или паста. Размерите му — 31,2 см в дължина, 7,5 см в ширина и 3 см в височина, с размер на решетката 12,6 см / 6 см, го правят удобен и функционален инструмент за всеки кулинарен експеримент.

Допълнителните предимства на рендето включват удобна и ергономична мека TPE пластмасова дръжка с дупка за окачване, неплъзгаща се основа за стабилност при работа върху различни повърхности и капак за безопасно съхранение, който предпазва остриетата и поддържа рендето в перфектно състояние между употреби.

Microplane Gourmet е наистина стандарт в индустрията на кухненските рендета от 1994 година. Тяхната специална технология на остриетата осигурява изключително остри и дълготрайни режещи краища, които гарантират прецизност и ефективност при всеки изрязване и настъргване.

Много популярни сайтове за преглед и тест на продукти, като The New York Times и BBC Good Food класират именно рендета от тази марка за едни от най-добрите.

6

Ренде за купа Microplane

Най-добро ренде за купа

Ренде за купа Microplane

EMAG
Неръждаема стомана

Като ентусиазиран готвач, който обича да експериментира с нови кухненски инструменти, бях развълнувана да изпробвам рендето за купа Microplane. Още от пръв поглед си личи, че това е висококачествен продукт с отличен дизайн и функционалност.

 • Изработка и качество: Рендето е направено от висококачествена неръждаема стомана, което гарантира дълготрайност и устойчивост на ръжда. Острите като бръснач зъбци, произведени в САЩ, са невероятно ефективни.
 • Удобство при ползване: Можете да използвате рендето с всякакви купи, което го прави изключително удобно и гъвкаво. Просто го поставяте върху купата и настъргвате съставките директно вътре. Това значително улеснява процеса на приготвяне на храна.
 • Лесно почистване: Рендето е подходящо за съдомиялна машина и е направено от материали без BPA и фталати, което допълнително гарантира безопасността и здравето ви.

Използвах рендето за приготвяне на ориз от карфиол и бях изключително доволен от резултатите. Вместо да използвам кухненски робот, рендето ми позволи да настържа карфиола лесно и бързо, постигайки идеална текстура. Рендето също така се справи отлично с настъргването на меко сирене като чедър и моцарела, както и с нарязването на зеленчуци като моркови, тиква и цвекло.

Microplane Bowl е перфектният инструмент за всеки, който търси удобство и ефективност в кухнята. Неговите ултра-остри остриета и лесната употреба го правят задължителен за всяко домакинство. Без значение дали приготвяте ориз от карфиол, настъргвате сирене или нарязвате зеленчуци, това ренде ще ви улесни значително. Високото качество на материала и дизайнът му го правят издръжлив и лесен за поддръжка, което е още един голям плюс. Препоръчвам го на всеки, който иска да подобри своето кулинарно изживяване.

7

Електрическо ренде Solis Slice & More

Най-добро електрическо домакинско ренде

Solis Slice & More

EMAG
Най-добро електрическо домакинско ренде

Като запален кулинар, винаги търся начини да оптимизирам времето си в кухнята и да подобря резултатите от готвенето си. След като тествах електрическото ренде Solis Slice & More, мога уверено да кажа, че този уред е истинско откритие за всяка кухня.

Първото нещо, което ми направи впечатление, е футуристичният дизайн на рендето. То се вписва идеално в модерната кухня и изглежда доста стилно. Компактните размери и изчистените линии придават на уреда елегантност, която не само изглежда добре, но и спестява място.

Електрическото ренде Solis Slice & More идва с 5 взаимозаменяеми ножа, които позволяват рязане, нарязване и раздробяване на различни съставки. Това го прави изключително многофункционално и удобно за различни кулинарни задачи. С мощност от 350W и две различни скорости, уредът успява да се справи дори с по-твърди съставки без никакви затруднения.

Използвах рендето за настъргване на сирене, нарязване на зеленчуци и приготвяне на салати. Всяка от задачите беше изпълнена бързо и ефективно. Ножовете се сменят лесно, а тръбата за пълнене позволява удобно добавяне на съставките. Особено ми хареса функцията за разглобяване на аксесоара за бутане на съставки, която гарантира, че нищо не се губи и всичко се нарязва равномерно.

Осветеният бутон за включване и изключване прави уреда лесен за управление, а неплъзгащите се крака гарантират стабилност по време на работа. Специално проектираните контейнери за съхранение на неизползваните ножове са много практични и помагат за поддържане на реда в кухнята.

Почистването на рендето е изключително лесно. Просто разглобявате частите и ги изплаквате под течаща вода или ги поставяте в съдомиялната машина. Неръждаемата стомана осигурява дълготрайност и устойчивост на корозия, което е голямо предимство.

Електрическото ренде Solis Slice & More е перфектният помощник за всяка кухня. Неговата многофункционалност, лесна употреба и висококачествени материали го правят незаменим инструмент за всякакви кулинарни предизвикателства. Ако искате да спестите време и да постигнете професионални резултати в кухнята, този уред е точно за вас.

Най-доброто ренде за зеле, моркови, краставици, други зеленчуци, кашкавал и други за годината

Класация 2024
1Най-доброто ренде като цялоРенде Leifheit, 4 страни
2Най-доброто ренде с 2 страниKring Cuisine Selected, 2 страни
3Най-доброто ренде за зеле с дървена опораStrend Pro WD3
4Най-доброто ренде за зеле с 3 ножаStrend Pro Premium Wood
5Най-доброто ренде за овкусяванеMicroplane
6Най-добро ренде за купаРенде за купа Microplane
7Най-добро електрическо домакинско рендеSolis Slice & More
Най-доброто ренде онлайн

Как да изберем ренде

Кухненските рендета предлагат разнообразие от функции, като превръщането на пармезана в прах, изстискването на цитрусови плодове и нарязването на картофи. Те са незаменими в кухнята, като ни помагат да усъвършенстваме кулинарните си умения. За да изберете подходящия модел, е важно да обърнете внимание на дизайна, функциите и полезността на уреда.

Две или три оценки могат да ви помогнат да направите правилния избор. Едрото ренде е идеално за сирене и твърди зеленчуци като моркови. Microplane са подходящи за настъргване на ароматната кора на цитрусови плодове и могат да се използват за смилане на влакнести съставки като джинджифил или чесън без преса. Настъргването на люти чушки е умен начин да добавите леко пикантен вкус към ястие, като същевременно избягвате големи парчета.

Остриетата на рендето могат да се износят с времето, затова гаранцията е отличен показател за доверието на марката в нейния продукт. Търсете остри прорези, които няма да разкъсат или накъсат съставките и ще изискват минимални усилия от ваша страна.

Тип ренде

най-доброто ренде за зеле
най-доброто ренде за зеле, моркови, краставици или сирене ще се различава

Най-разпространеният тип ренде е кутийното ренде, което е популярно заради своята гъвкавост, предлагайки обикновено четири различни опции за настъргване (въпреки че някои марки предлагат повече). Следващият най-често срещан тип ренде е стъргалото, което често се свързва с марката Microplane. Стъргалата с фини остриета са идеални за цитрусови плодове и често се използват за смилане на джинджифил или чесън без преса. Съществуват и други видове стъргала с по-големи отвори за настъргване, които произвеждат средни или едри парчета.

Други популярни видове рендета включват плоските рендета, които се управляват хоризонтално, и ротационните рендета, които нямат открити остриета. При ротационните рендета, поставяте сиренето или зеленчука в бункер и завъртате манивела, за да го настържете.

Изборът на най-подходящото ренде зависи от видовете храни, които искате да настържете, и колко често ще го използвате. Кутийното ренде е универсално решение, но ако често настъргвате меки сирена и цитрусови плодове, може да предпочетете комбинация от кутийно ренде и стъргало с фини остриета. Ротационните рендета са отлични за сирена, ядки и шоколад и са идеални за избягване на порязвания. Плоските рендета са удобни, тъй като не изискват допълнителни усилия за поддържане в изправено положение.

Производителност

Повечето рендета имат четири страни и четири различни остриета. Но колко остри са тези остриета и какви функции изпълняват? Някои модели предлагат допълнителни функции, като Leifheit, което може да бъде полезно. Ако търсите максимална стойност за парите си, вероятно ще ви хареса многофункционално ренде. Независимо от дизайна, продуктът трябва да бъде надежден и ефективен. Важно е да се проверят разфасовките – дали са равномерни и дали рендето се запушва лесно, което би изисквало от вас да бъркате вътре и да почиствате ръчно или да изстъргвате фини парчета сирене.

Видове остриета

Остриетата на рендета включват груби, средни, фини и резачки. Грубите остриета са идеални за съставки като сирена и зеленчуци, които ще се готвят, като брауни, пържени тиквички, моцарела или чедър. Фините остриета са най-подходящи за завършване на ястия с Пармиджано-Реджано или лимонова кора, както и за подправки като индийско орехче, хрян и джинджифил. Средните остриета могат да се използват и за двата случая, но не са от съществено значение в кухнята. Рендета с кутийни остриета обикновено предлагат всички тези опции, както и резенец, което ги прави отлична инвестиция. Ако често настъргвате фини съставки, може да се възползвате от отделно стъргало ренде.

Комфорт

Удобството е важно при избора на ренде, тъй като настъргването може да бъде продължителна задача. Рендета с добре оформена основа не изискват голям натиск върху дръжката, за да останат на място. Стъргалата изискват повече усилия за балансиране върху плота и по този начин са по-малко стабилни от кутийното ренде. Ротационните рендета също изискват определени усилия за завъртане на манивелата. Плоските рендета са най-лесни за работа, тъй като могат да се поставят хоризонтално и да се настъргват с една ръка, като средното ренде от неръждаема стомана Rösle е добър пример за качествено плоско ренде.

Стабилност

Захватът ви върху рендето играе голяма роля за неговата стабилност. Дръжката и основата са също толкова важни, колкото и повърхността, върху която поставяте рендето по време на работа. Дали рендето е стабилно или се подхлъзва и огъва при контакт с по-твърди зеленчуци или сирене? Проверете дали конструкцията е здрава и надеждна.

Грижа

Рендетата могат да бъдат трудни и понякога опасни за почистване. Ако се притеснявате за почистването или за възможността да се нараните, потърсете модели, които могат да се мият в съдомиялна машина. Някои рендета не са подходящи за съдомиялна машина, така че ще трябва да ги почиствате внимателно с четка за съдове – избягвайте гъби, защото те могат да се разпаднат при контакт с острите остриета.

Как тествахме рендета

Нашият екип от експерти тества рендета с пармезан, моркови, чедър, тиквички, лимони и джинджифил, след което ги оцени по следните критерии:

 • Повърхност на рендето: По-голямата повърхност позволява по-бързо настъргване.
 • Острота: Търсехме остриета, които правят равномерни стърготини с един плавен замах, избягвайки тъпите остриета, които затрудняват работата.
 • Здравина: Оценявахме здравината на метала и стабилността на кутията, като по-малко стабилните и добре балансирани рендета получиха по-ниски оценки.
 • Допълнителни функции: Оценихме рендета с допълнителни удобства, като сгъваеми дизайни и интелигентни решения за съхранение.
 • Лесно съхранение и почистване: Рендета са сред най-трудните кухненски прибори за почистване. Потърсихме рендета, подходящи за съдомиялна машина, които се почистват лесно и могат да бъдат окачени или съхранявани плоско, за да заемат минимално пространство.

Смятаме, че стандартното ренде с 4 страни най-полезният тип, защото предлага множество размери на дупките, е удобно за хващане и ефективно ограничава бъркотията. Основният ни фокус беше върху рендета за кутии, но също така тествахме плоски рендета и стъргали, които са по-маневрени за задачи като настъргване или напрашаване на сирене на масата. Поради ограничената им употреба, ротационните рендета не бяха включени в нашето ръководство.

Дупките на четирите вида рендета се изработват по три начина: щамповане, ецване или комбинация от двете. При щамповането, дупките се пробиват механично в стоманен лист, като изпъкналата страна на отвора улавя храната и я притиска към ръба, за да я разкъса. Ецването използва химически процес за корозия на по-тънки, гъвкави метални листове, създавайки много остри, фини зъби, които улавят и обръсват парчета храна.

За кого е това

най-доброто ренде за зеле
Най-доброто ренде за зеле, други зеленчуци или кашкавал е за всеки, който е любител или професионален кулинар

Доброто ренде е незаменим инструмент за различни готварски задачи, като настъргване на картофи за хашбраунс, моркови за зелева салата или пармезан и пресен джинджифил. В сравнение с кухненски робот, който изисква повече време за настройка и почистване, рендето е идеално за приготвяне на малки количества храна и може да бъде винаги подръка на кухненския плот. Кутиево ренде, което обикновено има различни размери дупки на всяка от страните си, е най-универсалният тип ренде. Въпреки това, по-тясното и плоско ренде е по-лесно за маневриране при настъргване на цитрусови плодове и други малки съставки. В зависимост от честотата на готвене, може да намерите полезни приложения и за двата типа рендета.

Острото ренде е значително по-ефективно от тъпото, правейки процеса на настъргване по-малко трудоемък. Ако използвате едно и също ренде редовно в продължение на няколко години, вероятно е време да го смените. Ръбовете на рендето се износват с употреба, както острието на ножа. Но за разлика от ножовете, рендето не може лесно да се заточи. Колкото по-тъпи са ръбовете, толкова повече сила и усилие са необходими за настъргването на храна като картофи.

Често задавани въпроси

1. За какво могат да се използват рендета?

Рендетата са идеални за настъргване на различни видове сирена като пармезан или чедър, както и за зеленчуци като моркови, тиквички и картофи. Те също така могат да се използват за настъргване на цитрусови плодове, подправки и дори за нарязване на масло нарязване.

2. Затъпяват ли се рендета?

Рендетата нямат остриета, както ножовете, и не се затъпяват по същия начин. Вместо това, те използват дупки или зъби, които с течение на времето могат да се износват или да загубят ефективността си. Редовното поддържане и смяна на рендето, когато забележите затъпяване, помагат да запазите качеството на настърганите храни.

3. Как да удължим живота на рендето?

За да удължите живота на рендето, е важно да го миете ръчно, тъй като миенето в съдомиялна машина може да доведе до износване на зъбите по-бързо. Освен това, избягвайте грубото настъргване и препоръчва се да редовно проверявате състоянието на рендето и да го сменяте, когато зъбите станат безефективни.

4. Кои са различните видове рендета?

Съществуват различни типове рендета, включително рендета за кутии с различни размери на дупките за настъргване на сирена и зеленчуци, плоски рендета за настъргване на цитрусови плодове и дребни съставки, както и специализирани рендета като зестери за настъргване на кората на цитрусови плодове.

5. Как да изберем подходящо ренде?

Изборът на подходящо ренде зависи от предпочитанията ви и от това, за какви задачи ще го използвате. Важно е да отчитате размера на дупките, удобството при захващане и материала на рендето за оптимални резултати при готвене.

Най-доброто Точило за Ножове | Най-добрите Хладилници с Фризер | Най-добрите Съдомиялни Машини на Най-добри Цени | Най-добрите и Безвредни Съдове за Готвене | Коя е Най-добрата Кана за Пречистване на Вода

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0