Най-добрия моп

1
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

В света на почистването, изборът на най-добрия моп играе ключова роля за ефективността и удобството при поддръжката на дома или офиса.

Spec
2
res 14f618f9f25bdb7f4a78eda53d41b290
Микрофибърен комплект моп
Най-добър моп с микрофибърна кърпа
Цена EMAG
3
res e270880ad8c35d18285db49d804871d0
 Vileda
Най-добър спрей моп
Цена EMAG
4
res ec4c53319fd7a398f06bc4ba01caf790
Lamart
Най-добър моп за дървени подове
Цена EMAG
5
res 0f0db22ff28a337e1de9e142fb00f99a
Kring
Най-добър центрофугиращ моп
Цена EMAG

От практични модели с микрофибърни кърпи за сухо почистване до иновативни системи с вградени спрейове и възможности за мокро чистене, разнообразието от мопове предлага различни функционалности, подходящи за всеки тип настилка и нужди.

Правилният избор на моп може да значително опрости и ускори процеса на почистване, осигурявайки чистота и хигиена без усилие.

За щастие, много от съвременните мопове са оборудвани с микрофибърни подложки за еднократна употреба или миещи се такива, както и с вградени кутии за почистващ разтвор, което ги прави лесни за използване и съхранение.

За да тестваме различни видове мопове, ние използваме тестови панели от различни материали за подови настилки.

Най-добрия моп

1

Swiffer

Най-добър моп

Swiffer

EMAG
Trap & Lock 1 Mop, 8 резерви сухи кърпи + 3 резерви влажни кърпи

Базовият комплект Swiffer Trap & Lock, който включва един моп и комбинация от 8 сухи и 3 влажни резервни кърпи е един универсален уред за почистване на подове, който се отличава със своята ефективност и удобство.

Сухите кърпи в комплекта са дебели и проектирани с електростатично действие, което им позволява ефективно да улавят и задържат прах, мръсотия и косми. Специфичният модел на кърпите допълнително улеснява този процес, осигурявайки чист и свеж вид на подовете. Влажните кърпи, от друга страна, са напоени с почистващ лосион, който разтваря и задържа мръсотията, оставяйки след себе си приятен и свеж аромат.

Една от ключовите характеристики на Swiffer Sweeper е въртящата се на 360° глава, която позволява лесно почистване на труднодостъпни места като под хладилници, фурни и дивани, както и в ъглите и по ръбовете. Тази гъвкавост прави мопа изключително удобен за употреба в различни домашни условия.

Swiffer е известен с иновациите си и това личи и в този продукт. Влажните кърпи, напоени с лосион, не само разтварят и абсорбират мръсотията, но и я задържат ефективно. Сухите кърпи също се справят отлично с праха и космите, което прави този комплект подходящ за ежедневна употреба.

Мопът е безопасен за употреба на почти всички повърхности, с изключение на неполирани, непокрити или восъчни дървени дъски, незапечатани плочки или килими. Тази универсалност го прави практичен избор за почистване на различни типове подови настилки в дома.

Като цяло, базовият комплект Swiffer Trap & Lock предлага ефективност, удобство и гъвкавост, което го прави отличен избор за всеки, който търси надежден уред за почистване на подове.

2

Микрофибърен комплект моп

Най-добър моп с микрофибърна кърпа

Микрофибърен комплект моп

EMAG
алуминиева дръжка, глава на моп от алуминиева сплав, регулируема дръжката, въртяща се на 360° глава

Микрофибърният комплект моп и кофа, съчетава авангардна технология с ергономичен дизайн, за да улесни и подобри почистването на пода. Тази система предоставя изключителна ефективност и удобство.

Конструкцията на този комплект е изключително здрава и ефективна. Алуминиевата дръжка е устойчива на износване, а главата на мопа, изработена от алуминиева сплав, е по-издръжлива в сравнение с пластмасовите варианти. Това гарантира дълготрайна употреба без компромиси в качеството на почистване.

Дизайнът на микрофибърния моп е перфектен и ергономичен. Регулируемата дръжка, с дължина от 107 до 135 см, позволява лесна настройка според различни височини, докато въртящата се на 360° глава осигурява достъп до труднодостъпни места, като под мебели и зад шкафове. Тази функционалност минимизира физическото усилие и прави почистването по-лесно и по-ефективно.

Микрофибърните възглавници са друг важен аспект на този комплект. Те са машинно перящи се, което позволява многократна употреба. Лесно се закрепват и заменят, като същевременно привличат и задържат мръсотия и прах благодарение на специалния си материал.

Този комплект е подходящ както за суха, така и за мокра употреба. Когато се използва сух, мопът ефективно привлича и задържа мръсотия, прах и косми. При мокра употреба, смесеният микрофибър осигурява дълбоко почистване, което прави подовете ви блестящо чисти.

Микрофибърната система за почистване с моп и кофа е незаменим инструмент във всяко домакинство, предлагайки цялостно решение за почистване на подове, което съчетава ефективност, издръжливост и ергономичен дизайн.

3

Vileda

Най-добър спрей моп

Vileda

EMAG
Моп Spray Max

Мопът Vileda Spray Max е отличен избор за всеки дом. Неговата бърза и лесна употреба го прави идеален за всекидневно почистване. Големият резервоар осигурява по-дълго време за почистване без необходимост от често презареждане, а двойната повърхност на мопа значително увеличава ефективността.

Този моп предлага висока защита благодарение на разпръскващата дюза с висока устойчивост срещу запушване, което гарантира надеждна работа и по-дълъг живот на уреда. Платът е изработен от микрофибър 2 in 1 с двойна повърхност, което осигурява дълбоко и ефективно почистване. Той може да се пере и използва повторно, което прави мопа икономичен и екологичен избор.

Мопът Vileda Spray Max е изключително удобен и ефективен, предоставяйки перфектно почистване с минимални усилия. Независимо дали става въпрос за ежедневна поддръжка или за по-дълбоко почистване, този моп е надежден партньор в домакинството.

Мнения: „Парцала е отличен, много по добро качество от другите подобни“ – EMAG

4

Lamart

Най-добър моп за дървени подове
Lamart
EMAG
Моп с пулверизатор, За подове и прозорци

Мопът Lamart с пулверизатор е практично и удобно решение за почистване на подове и прозорци в дома. От марката Lamart, известна със своите качествени кухненски прибори и съдове, този моп съчетава функционалността на плосък моп с удобството на вградения пулверизатор.

Изработен от микрофибър, мопът е идеален за ефективно почистване, като улавя мръсотията и праха безпогрешно. С вградения пулверизатор можете лесно да разпръсквате почистващ разтвор или вода директно на повърхността, което улеснява процеса на почистване и осигурява по-добри резултати.

Дизайнът на мопа е модерен и функционален, подходящ за различни типове интериори. Размерите му — 43.5 см дължина, 14.5 см ширина и височина от 120 см — го правят удобен за употреба и съхранение. Капацитетът на резервоара за разтвор е 0.6 литра, което е достатъчно за по-дълги сесии на почистване, без да се налага често пълнене.

Общо взето, мопът Lamart с пулверизатор предлага комбинация от качество, удобство и ефективност, правейки го идеален избор за всеки, който цени чистотата и леснотата в почистването на своя дом.

5

Kring

Най-добър центрофугиращ моп

Kring

EMAG
Комплект за почистване Simone, Кофа с пластмасова центрофуга, Телескопична дръжка и кръгъл моп + Резерв

Комплектът за почистване Kring Simone предлага изключително удобство и ефективност за домакинства, които ценят безупречната чистота на своите подове. Съставен от кофа с пластмасова центрофуга, телескопична дръжка и иновативен кръгъл моп, този комплект е идеален за разнообразни задачи по почистване.

Телескопичната дръжка предлага променлива дължина от 100 до 130 см, което позволява лесно настройване спрямо нуждите на потребителя. Това е особено полезно за достигане на труднодостъпни места и оптимизиране на комфорта по време на употреба.

Мопът е създаден от суперабсорбиращи микрофибърни материали, които не само чистят ефективно, но и дълго запазват качеството си благодарение на възможността за периодично пране при 60 градуса Целзий в пералната машина. Ротационната центрофуга осигурява бързо и лесно изцеждане на излишната вода от мопа, което значително ускорява процеса на почистване.

Кофата на Kring Simone разполага с впечатляващ обем от над 30 литра, което я прави подходяща за почистване на по-големи площи без често изпразване. Максималната препоръчителна запълваща течност е до 6.5 литра, което гарантира удобство при употреба без излишни прекъсвания.

В същото време, тази система е идеална за разнообразни подови настилки като плочки, дървени подове или ламиниран паркет. Независимо дали става въпрос за сухо или мокро почистване, комплектът Kring Simone е надежден партньор за изключително чисти резултати.

6

Walalla

Най-добър моп с триъгълна глава

Walalla

EMAG
Регулируем комплект мопове, Полипропилен/Стомана, 130 см, 6 бр.

Регулируемият комплект мопове Walalla представлява практично и удобно решение за всекидневното почистване в домакинството. Със своя иновативен дизайн и функции, този комплект гарантира ефективност и лесно управление при почистване на различни повърхности.

Главният акцент върху комплекта е въртящият се на 360 градуса триъгълен моп, който позволява лесно достигане на труднодостъпни места като вани, тоалетни, стъкла и тавани. Този дизайн е идеален за почистване без усилие на различни повърхности, без да е необходимо използването на стълби или навеждане.

Дръжката на мопа е регулируема и може да достигне до височина от 130 см, което улеснява работата по високи места и осигурява комфорт при употреба. Освен това, дизайнът е оптимизиран за пестене на пространство, като предлага удобен отвор за окачване в края на дръжката за лесно съхранение и дренаж.

Мопът е оборудван с микрофибърни кърпи, които осигуряват ефективно почистване и задържане на мръсотията, като в същото време са подходящи за различни типове подови настилки и повърхности. Материалът на моп салфетките е микрофибър, което гарантира висока абсорбираща способност и дълготрайно използване.

Регулируемият комплект мопове Walalla е идеален избор за домакинства, които търсят практичност, удобство и ефективност при почистване на домашни повърхности.

7

York Top

Най-добър моп с гъба

York Top

EMAG
Моп с Гъба, с Дръжка

Мопът York Top Mop е практичен и удобен инструмент за почистване на домашни повърхности, предназначен специално за интериорна употреба. Със своята телескопична алуминиева дръжка, той предлага лесно регулиране на дължината, което улеснява достигането на различни места без напрежение.

Изстискването на мопа е удобно и хигиенично, осигурявайки ефективно изсушаване на гъбата след употреба. Гъбата на мопа е изключително мека, което не само че позволява ефективно почистване на разливени течности, но и ефикасно събира косми и животинска козина, оставяйки повърхностите чисти и без следи.

С дизайна си в лазурен цвят, мопът на York не само че е функционален, но и придава стил и естетика на процеса на почистване. Подходящ е за разнообразни домакински нужди, като осигурява надеждност и дълготрайност във времето благодарение на качествените материали и изработка.

Общо взето, мопът York Top Mop предлага комбинация от удобство, ефективност и стил, което го прави идеален избор за всеки дом.

Преносим моп EMAG

практичен и мощен аксесоар, лесно почистване
8

Mop & GO EMAG

Спрей моп DSY 1111, За всякакви повърхности
9

Влакнеста гъба моп EMAG

изстискване тип X моп, самоизстискващ се с 3 зареждания
10

York EMAG

Моп комплект кофа + изстисквачка 12л
11

Най-добрия моп за 2024 година

Класация 2024
1Най-добър мопSwiffer
2Най-добър моп с микрофибърна кърпаМикрофибърен комплект моп
3Най-добър спрей мопVileda
4Най-добър моп за дървени подовеLamart
5Най-добър центрофугиращ мопKring
6Най-добър моп с триъгълна главаWalalla
7Най-добър моп с гъбаYork Top
Най-добрия моп онлайн

Как тестваме най-добрите мопове

Най-добрия-моп

Може да изглежда, че няма много за тестване на моп, но това не е така. Когато тестваме мопове в sravniceni.com, нашите оценки започват от момента, в който отворим кутията или опаковката. Оценяваме колко лесно се сглобяват моповете, като даваме допълнителни точки на тези, които изобщо не изискват сглобяване.

Оценяваме колко лесно се закрепват, премахват и подменят подложките, главите за моп и бутилките за почистващи препарати, както и дали могат да се пълнят повторно, когато е необходимо. Проверяваме дължината на дръжката, за да се уверим, че тя е удобна както за високи, така и за ниски потребители и дали мопът е лесен за съхранение.

След това ги подлагаме на тестове. Сухите мопове се оценяват по това колко прах и косми събират от тестовите подови панели от дърво, винил, ламинат, керамични плочки и естествен камък в нашата лаборатория. Оценяваме също дали мръсотията полепва по мопа или пада от него по време на работа.

Мокрите мопове се тестват върху същите подови повърхности, за да видим колко добре премахват драскотини, мазна мръсотия и засъхнали разливи като шоколадов сироп или сода. Когато е възможно, тестваме моповете в реални домашни условия с потребителски тестери, за да видим колко лесно достигат под мебели с нисък профил и колко лесни са за съхранение.

За чувствителни към вода повърхности, като завършени подове от твърда дървесина, оценяваме колко течност оставя мопът върху пода и колко време отнема на пода да изсъхне след почистване. Тестваме и механизмите за изцеждане, за да видим колко вода премахват.

Накрая, миещите се подложки или глави за моп се перат многократно и се закрепват отново, за да проверим дали продължават да работят след пране.

Какво да търсите, когато купувате моп

Сухо срещу мокро: Сухият моп е чудесен за бързо отстраняване на прах и отломки преди мокро почистване, както и за почистване на первази, корнизи и стени. Ако мястото за съхранение е ограничено, някои мопове предлагат опция за мокри и сухи подложки, които се прикрепват към мопа и са взаимозаменяеми.

Ширина на главата на мопа: Моповете с голяма глава могат да покрият повече площ и да намалят времето за почистване, но може да имат затруднения в тесни ъгли и около мебелни крака, както и в по-малки пространства. Те също заемат повече място за съхранение, което е важно да се има предвид.

Подложки за моп за еднократна употреба срещу подложки за многократна употреба: Подложките за еднократна употреба са удобни и премахват притеснението дали мопът е санитарен, но ще трябва редовно да купувате пълнители, което добавя отпадъци към депото. Подложките за многократна употреба могат да се перат и използват отново – просто ги хвърлете в прането и ги изсушете според инструкциите на производителя.

Разходи за презареждане: Моповете с подложки за еднократна употреба обикновено изискват презареждане, специфично за марката, а някои също изискват почистващи разтвори за презареждане. С течение на времето това може да стане скъпо, но може да е добър вариант за тези, които предпочитат удобството на еднократната употреба.

Резервни глави: С времето и честата употреба моповете могат да загубят ефективността си. Моп с опция за сменяема глава ви позволява да подмените само главата, когато е необходимо, вместо да купувате нов моп.

Тип под: При избора на моп, уверете се, че материалът на главата на мопа и почистващият разтвор са подходящи за вашия под. Някои подове, като твърда дървесина или естествен камък, може да не са съвместими с всички почистващи разтвори или груби четки. Винаги се консултирайте с производителя на подовите настилки, тъй като някои мопове, като парните мопове, могат да анулират гаранцията, ако повредят пода.

Кой е най-добрият тип моп?

най-добрия-моп

Най-ефективният тип моп е този, който най-добре отговаря на вашите конкретни нужди и подови настилки — няма универсално решение. Всеки тип моп на пазара има своите предимства и може да обмислите да имате няколко различни мопа за различни цели.

Спрей моп: Този тип моп е идеален за почистване на мръсотия и лепкави петна без бъркотията на пълна с вода кофа. Вие контролирате колко почистващ препарат се разпределя, което е особено важно за предотвратяване на прекомерно намокряне и повреждане на дървени подове. Спрей моповете използват подложки от микрофибър за еднократна или многократна употреба.

Моп за прах: Тези мопове са отлични за събиране на суха мръсотия и отломки. Леки и лесни за маневриране, те са по-малко тромави от прахосмукачка и могат да достигнат под ниски мебели. Моповете за прах могат да се използват и за почистване на первази, корнизи и стени.

Гъба моп: Тези мопове са полезни при почистване на разливи, тъй като гъбите абсорбират течността бързо. Гъбените мопове са тънки и леки, което ги прави подходящи за хора, които намират другите видове мопове за твърде тежки. Те идват с ролков или пеперуден дизайн за изстискване и изискват редовно почистване, за да се предотврати растежът на микроби.

Центрофугиращ моп: Те могат да бъдат ръчни или електрически. Електрическите въртящи се мопове използват две въртящи се подложки от микрофибър за изтъркване на подове, а ръчните въртящи се мопове имат кръгли глави с микрофибърни струни и се доставят с кофа с въртящ се механизъм за по-лесно изстискване.

Всеки от тези мопове предлага различни предимства в зависимост от вашите нужди и типа подове, които имате.

Можете ли да миете всички видове подове?

Всички подове могат да бъдат почистени със сух прах, а повечето твърди подове могат да бъдат избърсани с мокър моп.

Въпреки това, трябва да внимавате да използвате моп, който няма да надраска или преовлажни пода, и почистващ препарат, който е безопасен за повърхността.

За подове, които са склонни към надраскване, като дърво и ламинат, е препоръчително да използвате моп от мек материал, който не е абразивен.

Подовете от керамични, винилови и порцеланови плочки не са толкова склонни към надраскване или повреда от вода, така че повечето мопове са подходящи за тези видове подови настилки.

Освен мопа, е важно да използвате правилния тип почистващ разтвор за вашия под. Някои подове, като твърда дървесина, изискват специални почистващи препарати.

Колко ефективни са моповете в премахването на бактерии и микроби?

най-добрия-моп

Повечето видове мопове ще премахнат мръсотията и отломките, както и някои микроби, но те не убиват бактерии или вируси.

За да унищожите микроби и бактерии, трябва да използвате пара, тя дезинфекцира подовете, като достига достатъчно високи температури.

Алтернативно, можете да използвате почистващ разтвор за пода или предварително навлажнена кърпа с антимикробни съставки, като следвате инструкциите на етикета.

Имайте предвид, че повечето парни мопове са безопасни за подови настилки от винил, керамика и порцеланови плочки, но могат да повредят винилови плочки, дърво или ламинат.

Проверете с производителя на вашата подова настилка дали парните мопове могат да се използват безопасно и дали няма да анулират гаранцията на пода. Също така, уверете се, че използваният почистващ разтвор е съвместим с вашия тип под.

Често задавани въпроси за най-добрия моп

1. Какво е моп?

Мопът е инструмент за почистване на подове, състоящ се от дръжка и плоска глава с абсорбиращ материал, като парцал или микрофибър. Моповете се използват за мокро и сухо почистване на подове от различни материали, като дърво, ламинат, плочки, теракот и др.

2. Какви са различните видове мопове?

Има много различни видове мопове, всеки със своите уникални характеристики и ползи. Някои от най-често срещаните видове мопове включват:

 • Плоски мопове: Тези мопове имат плоска глава, която може да се завърта под различни ъгли, за да достигне до труднодостъпни места.
 • Парцалени мопове: Тези мопове използват парцал, който може да се пере и използва повторно.
 • Микрофибърни мопове: Тези мопове използват микрофибърни влакна, които са много абсорбиращи и ефективни при премахване на мръсотия и прах.
 • Електрически мопове: Тези мопове се захранват от батерия или електричество и могат да се използват за мокро и сухо почистване.
 • Парни мопове: Тези мопове използват пара за почистване и дезинфекция на подовете.

3. Как да избера най-добрия моп за мен?

При избора на моп трябва да вземете предвид следните фактори:

 • Видът на подовете, които ще почиствате: Някои мопове са по-подходящи за определени видове подове, като например дърво или плочки.
 • Вашите предпочитания за почистване: Някои хора предпочитат парцалени мопове, докато други предпочитат микрофибърни мопове.
 • Вашият бюджет: Електрическите и парните мопове са по-скъпи от традиционните мопове.

4. Как да използвам моп?

 • Намокрете мопа: За мокро почистване намокрете мопа с вода или почистващ разтвор.
 • Изстискайте мопа: Изстискайте мопа, докато не е мокър, но не и капещ.
 • Почиствайте пода: Прекарайте мопа по пода, като се уверявате, че покривате цялата повърхност.
 • Изплакнете мопа: След като почистите пода, изплакнете мопа с чиста вода.
 • Изсушете мопа: За да изсушите мопа, го окачете на проветриво място.

5. Как да се грижа за мопа си?

 • Измивайте мопа си редовно: Измивайте мопа си след всяко използване с топла вода и сапун.
 • Подменяйте мопа си редовно: Подменяйте мопа си на всеки няколко месеца или по-често, ако е необходимо.
 • Съхранявайте мопа си правилно: Съхранявайте мопа си на сухо и проветриво място.

Най-добрите и Безвредни Съдове за Готвене | Най-добрите Климатици | Най-добрата Прахосмукачка Робот | Коя е Най-добрата Кана за Пречистване на Вода | Най-добрата Прахосмукачка | Най-добрите Съдомиялни за Вграждане

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0