11 от Най-добрите Стойки за Телевизор 2024 г.

3
Оценка: Бъдете първи!

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Прегледахме най-добрите стойки за телевизор, независимо дали искате фиксирани, въртящи, накланящи се или подвижни. Вижте различните видове стойки за телевизор, как да изберете и кога са необходими.

Сега, след като сте инвестирали в най-добрия телевизор, имате нужда от една от най-добрите стойки за телевизор, за да „завършите картината“.

Изборът на подходяща стойка за телевизор може да засили вашето домашно кино изживяване, да осигури по-голямо пространство и дори да увеличи безопасността в дома, като поднесе телевизора на ниво, извисено над линията на очите. Тези издръжливи държачи са лесни за поставяне и, невероятно, са достъпни ценово.

Един от основните мотиви за инвестиция в такава стойка е възможността да разположите голям телевизор в стая, където има ограничено пространство, или да поставите екрана там, където всеки в дома може да го види. Използването на една от висококачествените стойки за телевизор може също да подобри зрителните ъгли и да повиши комфорта при гледане. Освен това, те могат да предпазят вашия ценен OLED или QLED телевизор от рискове, особено ако имате малки деца или домашни любимци. Важно е да отбележите, че някои стойки ще осигурят по-равна повърхност от други, затова е важно да вземете предвид този аспект, ако искате да скриете кабелите зад телевизора.

Ако не сте сигурни коя стойка е най-подходяща за вас, предоставяме изчерпателно ръководство по-долу на страницата, което да ви помогне в избора на най-подходящата стойка за телевизор, наред с инструкции за монтаж на телевизор на стената, след като сте я закупили.

Най-добрите стойки за телевизор

1

Стенна стойка за TV A+ SPB223

стойка за телевизор 43 инча

Стенна стойка за TV A+ SPB223

EMAG
Регулируема, 13″-43″ (33 см-109 см), Черен

Потопете се в персонализирано и комфортно гледане на телевизия с една от най-добрите и високо оценена стенна стойка TV A+ SPB223. Със своите регулируеми параметри и подходящ дизайн, тази стойка е идеална за телевизори с размер от 13″ до 43″ (33 см – 109 см), предоставяйки ви безупречно визуално изживяване в черно.

Този аксесоар е предназначен за разнообразие от телевизионни технологии, включително LED, 3D LED, LCD и плазмени телевизори. Съответствието със стандарта VESA гарантира, че стойката е съвместима с всички модели телевизори, което ви дава свободата да избирате и съчетавате технологията, която най-много отговаря на вашите предпочитания.

Не пропускайте възможността за персонализирано преживяване при гледане на телевизия с тази регулируема стенна стойка. Внесете стил и функционалност във вашия дом, като наслаждавате на ярка и чиста картина, благодарение на перфектно подравнената телевизионна стойка. Това е една от най-високо и най-много оценените евтини стойки за телевизори.

2

Стенна стойка за TV A+ SPB446

стойка за телевизор 32 инча до 70 инча

Стенна стойка за TV A+ SPB446

EMAG
Регулируема, 32″-70″, Черна


Обогатете вашия дом с елегантност и функционалност, избирайки стойка за телевизор за стена A+ SPB446. Този модел в черен цвят, регулируем за телевизори с размер от 32″ до 70″, предоставя идеалното решение за вашата домашна развлекателна система.

Със своята плоска основа стойката не само осигурява стабилност и безопасност, но и допринася за съвременния интериор на стаята ви. Масивната стоманена рамка е гарант за здравина и устойчивост, като поддържа телевизора в стабилно положение.

Тази регулируема въртяща стойка за телевизор е съвместима с различни телевизионни технологии, включително плазмени LED, 3D LED и LCD телевизори. Поставянето е бързо и лесно, не изисква специални технически умения, а стандартът VESA прави възможността за използване с всички марки телевизори. Допълнете своя дом с тази стойка, предоставяйки комбинация от стил и удобство във вашия дневен или спален рай.

3

Стенна стойка за TV A+ SPB5143

стойка за телевизор 55 инча

Стенна стойка за TV A+ SPB5143

EMAG
Регулируема, 23″-55″, Черна

Оптимизирайте вашата домашна развлекателна зона със стил и практичност, избирайки подвижна стойка за телевизор A+ SPB5143. Със своите регулируеми възможности и елегантен черен цвят, този модел с размери от 23″ до 55″ предоставя не само удобство, но и модерен интериорен дизайн.

Плоската основа на стойката не само осигурява стабилност, но и добавя стил във вашия дом. Съвместима с плазмени LED, 3D LED и LCD телевизори, тази регулируема стойка предоставя разнообразни възможности за поставяне на вашия телевизор.

Рамката, изработена от масивна стомана, не само е устойчива, но и гарантира стабилно положение на телевизора, осигурявайки ви максимално удовлетворение от гледането. Поставянето е бързо и лесно, не изискващо специални технически умения, а стандартът VESA го прави съвместим с телевизори от всички марки. Допълнете вашата домашна обстановка с този функционален и стилен аксесоар, предоставяйки не само комфорт, но и естетика на вашето пространство.

4

Стенна стойка за TV A+ SPB5243

въртящи стойки за телевизор

Стенна стойка за TV A+ SPB5243

EMAG
 Регулируема, 32″-55″, Черна

Подобрете визията на вашата домашна развлекателна система със стойка за стена за телевизор A+ SPB5243. Този модел, предназначен за телевизори с размер от 32″ до 55″, комбинира функционалност с модерен дизайн, който ще внесе елегантност във вашия интериор.

Плоската основа на стойката не само предоставя необходимата стабилност, но и придава съвременен вид на вашето пространство. Регулируемата стойка е съвместима с различни типове телевизори – плазмени, LED, 3D LED и LCD, предоставяйки ви свобода при избора на техниката за вашия дом.

Рамката, изработена от здрава стомана, е устойчива и държи телевизора стабилно и сигурно. Поставянето на стойката е лесно и без нужда от сложни технически умения. Стандартът VESA я прави съвместима с телевизори от различни марки, гарантирайки ви универсалност в използването.

Обогатете вашето домашно пространство с този функционален и стилен аксесоар, предлагайки едновременно и практичност, и изящество.

5

Универсална стойка за Телевизор Automat

Универсална стойка за телевизори

Универсална стойка за Телевизор Automat

EMAG
до 35кг. TV, за стена, 2 рамена, от 14″ до 42″


Обогатете вашето домашно пространство с универсалната стойка за телевизор Automat WSD-63, предоставяща пълна гъвкавост и стабилност за вашата LCD TV. Тази метална стойка за стена е идеалното решение за телевизори с размер от 14″ до 42″, с максимален товар от 35 кг.

Снабдена с две рамена, тази стойка не само осигурява надеждна поддръжка, но също така предоставя възможност за плавно регулиране на ъгъла както по хоризонтала, така и по вертикала. Това ви дава възможността да персонализирате ъгъла на гледане, осигурявайки оптимално визуално изживяване.

Със своята лека конструкция от 1220 гр и възможността за VESA размери 75/75мм, 100/100мм и 200/200мм, тази стойка е универсална и лесна за инсталиране. Отстоянието от стената може да бъде регулирано до максимално 40.00 см, предоставяйки ви гъвкавост при разполагането на телевизора ви в дома.

6

Стойка за Телевизор 32-65″

стойка за телевизор 65 инча

Стойка за Телевизор 32-65″

EMAG
1TV с наклон +/-15°, VESA 600 x 400, до 30кг

Представяме ви стойката за телевизор 1TV, предназначена за екрани от 32 до 65 инча с максимално тегло до 30 кг. Тази метална стойка за PLASMA/LCD TV е проектирана със съвместимост с телевизори LED, 3D LED, LCD и плазмен тип.

Инсталирането на стойката е лесно и без нужда от специфични технически умения. Стандартът VESA (600 x 400mm max) я прави подходяща за различни марки телевизори. Възможността за плавно регулиране на ъгъла по вертикала до +/-15° ви предоставя възможността да персонализирате ъгъла на гледане, осигурявайки по-добро визуално изживяване.

С отстояние от стената само 55 мм, тази стойка предоставя компактно решение за монтаж на телевизора ви. С включените всички необходими елементи за монтаж и лекотата на стойката с тегло от 1.5 кг, вие ще се насладите на бърз и лесен процес на инсталация.

7

Стенна стойка за TV A+ SPG46T

подходяща стойка за телевизор 75 инча и 80 инча

Стенна стойка за TV A+ SPG46T

EMAG
Регулируема, 37″-80″, Черна

Стойка за телевизор за стена A+ SPG46T предлага иновативно, практично и лесно за монтиране решение за вашето визуално изживяване. Специално проектирана да бъде регулируема, тази стойка осигурява свобода на позициониране на телевизора ви, позволявайки ви да създадете идеалното място за гледане на филми, предавания, музика или спорт, където и да се намирате – на терасата, у дома, в заведението или в офиса.

Стойката A+ се отличава с плосък профил и устойчива стоманена рамка, предоставяща не само сигурност, но и издръжливост за вашия телевизор.

Лесната инсталация и съвместимостта с всички марки телевизори, включително LED, 3D LED и LCD, чрез стандарта VESA, правят тази стойка универсална и готова за употреба във всяка обстановка. Възползвайки се от нея, можете да създадете персонализирано и удобно място.

Стенна стойка за TV Hama 118100 EMAG

Регулируема, 19″-48″, 20 кг, Черна
8

Стойка за телевизор A+ SML28B EMAG

Подвижна, Регулируема, 37″-80″, Черна
9

Настолна стойка за телевизор за TV Alien EMAG

Маса, Бюро, Универсална, до 70″, 40 kg
10

Стойки за телевизор за таван , 23 – 55 EMAG

електрическа стойка за телевизор, -75° ~ 0° ъгъл на наклон, дистанционно управление, Nedis
11

Как да изберете най-добрата стойка за телевизор

Стойките за телевизор предлагат разнообразни опции за позициониране и монтаж, като са налични в четири основни типа. Моделите с пълно движение разполагат с шарнирни рамена, които позволяват на телевизора да се върти в различни посоки – наляво, надясно, нагоре и надолу. Накланящите се стойки дават възможност за наклон надолу, особено полезен, ако телевизорът е поставен високо. Фиксираните стойки държат телевизора плоско при стена, докато напълно моторизираните стойки предоставят автоматизирани движения с едно докосване.

Изборът на най-подходящата стойка започва със съответствие на размера и теглото на вашия телевизор. Важно е стойката да може да поддържа теглото и размера му. Втората стъпка е проверка за VESA съвместимост, като се осигури, че монтажните отвори на телевизора отговарят на стандартните размери, например 200 x 200 мм или 400 x 400 мм.

Накрая, местоположението на стойката на стената е съществен фактор. Трябва да се осигури здраво прикрепване към стената или бетона, като се вземе предвид разстоянието между шиповете. Регулируемите стойки позволяват корекции на нивото след монтажа, а важно е и да се внимава за равен монтаж.

Съвместимост с телевизор: Когато избирате стойка за телевизор, е важно да се уверите, че тя е съвместима с размера и теглото на вашия телевизор. Повечето стойки предоставят информация за максималните размери и тегло на телевизора, които могат да поддържат. Този аспект е от съществено значение, особено ако планирате да поставите телевизора директно върху конзолата.

Размер на стойката: Размерът на стойката също е важен от гледна точка на дизайна и функционалност. Препоръчително е стойката да е по-широка от самия телевизор с поне 6 инча от двете страни на ръбовете му. Този дизайнерски подход не само предоставя стабилност, но и допринася за визуалната естетика, правейки стойката по-складна с останалата част от интериора.

Стил: Телевизионните стойки се предлагат в различни стилове, включително традиционен, преходен, селска къща, съвременен и модерен. Изборът на стил зависи от вашите предпочитания и интериорния дизайн на стаята. Ако търсите стойка за офис или класна стая, утилитарният стил може да бъде предпочтителен.

Управление на кабелите: Важно е да се обръща внимание на управлението на кабелите. Стойката за телевизор може да предостави портове и щипки отзад, които да поддържат кабелите подредени и скрити. Това е полезно, особено ако планирате да добавите различни електронни устройства към телевизора.

Съхранение: Медийните конзоли често служат за съхранение на различни предмети като книги, игри и дистанционни управления. Ако търсите допълнително пространство за съхранение, може да изберете стойка за телевизор с чекмеджета, шкафове или регулируеми рафтове. Това не само добавя към функционалността на стойката, но и улеснява подреждането на предметите в стаята.

Кога е необходима стойка за телевизор за стена

Ако сте разгледали списъка с най-добрите стойки за телевизор, вече знаете, че хардуерът, необходим за окачване на телевизор на стената, може да бъде изключително достъпен – дори по-малко от нова стойка за телевизор, ако сегашните ви мебели не са достатъчно големи, за да поддържат този голям екран, който гледате.

Но достъпната цена не е единственото предимство на монтирането на вашия телевизор. Можете също така да получите подобрения в ергономията, цялостното качество на картината и дори безопасността, всичко това със сравнително лесна инсталация, която можете да направите за един следобед.

Спестете място: Монтирането на телевизора на стената ви осигурява предимството да освободите малко повече пространство в стаята си, като елиминирате необходимостта от обемиста, специализирана мебел, върху която да поставите телевизора. В повечето всекидневни това спестяване на пространство може дори да ви позволи да увеличите размера на екрана с няколко инча, тъй като телевизорът ще стои по-близо до стената и малко по-далеч от дивана ви.

По-добра естетика: Телевизорът, монтиран на стена, просто изглежда добре и може да ви помогне да направите вашата настройка за домашно кино да изглежда по-професионална, по-сглобена. И ако направите пълна инсталация с кабели, минаващи зад гипсокартон, също изглежда много по-чисто. (Не се притеснявайте, можете да получите подобен ефект, като скриете кабелите зад неутрално оцветена кабелна линия.)

По-удобно гледане: Ергономичността при гледане на телевизия може да бъде направо скапана. Ако телевизорът е настроен твърде ниско, това може да ви накара да изтегнете малко врата си, докато телевизор, който е твърде висок, изисква да наклоните главата си назад, за да гледате под ъгъл. Този хоризонтален ъгъл не само намалява качеството на картината, но потенциално може да причини мускулно-скелетни смущения поради задържането на лоша позиция за минутите или часовете, прекарани в гледане. Регулируемата стойка за телевизор ви позволява да преместите телевизора на правилната височина.

Елиминирайте отблясъците: Ако светлините във вашата всекидневна често се отразяват от екрана на вашия телевизор, тогава определено можете да видите известно подобрение от регулируема стойка. Независимо дали става въпрос за горни светлини или слънчева светлина от прозорец, стъклената повърхност на повечето дисплеи може да улови всички тези лъчи, затъмнявайки екрана и намалявайки видимостта на вашия телевизор. Затъмняването на светлините за филм е страхотно, но ако трябва да го направите само за да гледате времето, вероятно трябва да вземете стойка с регулируем наклон.

По-добра безопасност: Телевизорът, монтиран на стена, всъщност е по-безопасен телевизор, особено ако имате деца. Според доклад от 2020 г. на Комисията за безопасност на потребителските продукти падащите телевизори представляват 32% от всички наранявания, причинени от инциденти с преобръщане, и са особено опасни за малки деца. Тенденцията за по-големи телевизори прави това проблем, който ще става все по-често срещан, но обикновената стойка за стена означава, че никога няма да се притеснявате, че вашият телевизор ще бъде съборен или паднал поради земетресение или конска игра.

Изборът на подходящата стойка за телевизор започва с характеристиките на вашия телевизор: колко голям и тежък е? Трябва да се уверите, че стойката ще поддържа размера и теглото на вашия телевизор. След това е важно да проверите дали стойката е съвместима с вашия телевизор. Повечето телевизори са съвместими с VESA стандарта, което обозначава стандартни разстояния между монтажните отвори на гърба на телевизора. Тези стандарти, като например 200 x 200 милиметра или 400 x 400 милиметра, варират в зависимост от размера на телевизора.

Най-накрая, трябва да обмислите къде точно на стената искате да монтирате стойката. Трябва да бъде закрепена към твърди стени или бетон, за да бъде сигурна. Измерете разстоянието между шиповете на стойката и изберете стойка, която може да поддържа това разстояние. При инсталирането е важно стойката да бъде поставена равно; някои стойки включват вграден нивелир, но винаги е добре да имате точен инструмент от магазина за хардуер за това.

Съществуват различни типове стойки за телевизори, включително стойки с пълно движение, накланящи се, фиксирани и напълно моторизирани стойки. Пълнодвижещите стойки позволяват завъртане на телевизора в различни посоки, накланящите се могат да го наклонят, а фиксираните го държат плоско до стената. Напълно моторизираните стойки са високотехнологични, но скъпи, тъй като позволяват на телевизора да се движи с едно натискане на бутон.

Най-добрата стойка за телевизор не само ще бъде функционална, но и ще подобри естетиката на вашия интериор, предоставяйки ви по-голям комфорт и безопасност при гледане.

Как тествахме най-добрите стойки за телевизор

В Сравни Цени се стремим да осигурим най-доброто изживяване за нашите потребители, затова преди да направим препоръка за продукт, ние извършваме обстойни тестове. Въпреки това, в някои случаи, като например със стойките за телевизори, не сме в състояние да ги тестваме директно.

В такива ситуации, нашите експерти заменят липсата на тестове, като използват стотици прегледи от реални потребители, за да определят кои са най-добрите продукти на пазара. В този процес, ние прочитаме внимателно всяко мнение, анализираме ползите и недостатъците, и така създаваме подробно разбиране за предимствата и недостатъците на всеки продукт.

Така в края на нашето проучване, ние знаем за тези продукти вероятно по-добре, отколкото ако ги бяхме тествали лично в продължение на една седмица. Ако искате да научите повече за нашия тестов процес, може да намерите подробности на специална страница.

Често задавани въпроси

ПО-ДОБРИ ЛИ СА НИСКИТЕ СТОЙКИ ЗА ТЕЛЕВИЗОР?

Ниските стойки за телевизор предлагат удобно позициониране на екрана на ниво с очите, осигурявайки по-комфортно гледане. Този дизайн не само подобрява ергономичността, но и намалява напрежението върху врата, особено когато гледате продължителни филми.

ТРЯБВА ЛИ МОЯТ ТЕЛЕВИЗОР ДА Е ПО-ГОЛЯМ ОТ МОЯТА СТОЙКА ЗА ТЕЛЕВИЗОР?

Важно е, че телевизионната стойка не трябва да бъде по-тясна от самия телевизор, защото това може да намали визуалния ефект на големия екран. Въпреки това, телевизорът не трябва да бъде значително по-малък от стойката, за да се постигне добро визуално съотношение. Например, ако разглеждате 55-инчов телевизор, той може да изглежда впечатляващ на стойка с размер от 71 инча. Този баланс осигурява не само стабилност и безопасност, но и визуална привлекателност на вашия домашен кино център.

ПО-ДОБРЕ ЛИ Е ТЕЛЕВИЗОРЪТ МИ ДА Е НА СТЕНАТА?

Ако имате възможност да монтирате телевизора на стената, това е отлична възможност. Така можете не само да спестите място, но и да избегнете рисковете от събаряне, особено ако нямате деца или домашни любимци. Въпреки това, ако нямате тези проблеми, стойката за телевизор може да бъде изключително полезна. Тя не само ви предоставя практично и стабилно място за телевизора, но и предлага допълнително пространство за подреждане на вашия дом, чрез вградени шкафове и чекмеджета. Така можете да поддържате вашия дом подреден и организиран.

Виж Още:

Най-добрите телевизори | Най-добрите 43 инчови телевизори | Най-добрите 50 инчови телевизори | Най-добрите 55 инчови телевизори | Най-добрите 65 инчови телевизори |  Най-добрите телевизори до 1000 лв

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0