Най-добрите QLED Телевизори 2024 г.

4
Оценка: 5 (2 гласа)

Телевизорите с квантови точки са едни от най-добрите, които можете да получите. Ето нашия избор за най-добрите QLED телевизори.

1
res ac08bdfc85093fde0dbd628ecaf2dde7

Телевизор Samsung Neo QLED 65QN90C emag

1. Най-добър QLED телевизор като цяло
2
res 0265b750c66c0714a3f4909d7565efee

Телевизор TCL QLED 85X955 emag

Най-добър телевизор, като стойност
3
res 0265b750c66c0714a3f4909d7565efee

Телевизор TCL QLED 65C745 emag

Най-добрият бюджетен QLED
4
res 9a5ee034cdea85b6966fa2fee38debcf

Телевизор Hisense 65″ E7KQ emag

Най-добър телевизор Hisense
5
res 2b0f56bd5d3d3b992cb4caa376c0489a

Телевизор Samsung Neo QLED 85QN900C emag

Най-добрият 8K QLED телевизор

Върховите QLED телевизори представят иновации, които далеч превъзхождат скромните постижения на LCD панелите през последните години, като много от тези модели са част от най-добрите телевизори, като цяло. Те интегрират нанотехнологии и новаторско осветление, създавайки телевизори, които не само се конкурират с OLED моделите, но често и с по-достъпни цени. От висококачествени флагмански модели, предназначени за изключителни домашни киносистеми, до бюджетни варианти, които обогатяват всекидневната обстановка, най-добрите QLED телевизори предоставят ярки цветове и отличен контраст.

В продължение на известно време Samsung беше единствената марка, със значимо присъствие в сферата на QLED телевизорите, но в момента подобренията в областта на квантовите точки не се ограничават само до моделите на Samsung. Напротив, голям брой производители на телевизори са внедрили QLED технологията, използвайки същите наномащабни самоизлъчващи кристали, за да подобрят качеството на картината на 4K смарт телевизори, които са станали все по-достъпни.

С толкова много модели QLED на пазара, ние сме тук, за да ви насърчим в избора на най-подходящите за вас. Посвещаваме часове за тестване и оценка на всеки телевизор, който преглеждаме, включително няколко QLED модела от водещите производители.

Това са най-изтънчените QLED телевизори, които може да придобиете в момента.

Кои са най-добрите QLED телевизори?

Samsung може да не е единствената компания, която работи в областта на подобряването на технологията QLED в наши дни, но продължава да се отличава като лидер в сферата. Пример за това е моделът Samsung Neo QLED QN90A, който е флагмански 4K смарт телевизор на производителя.

Вграден в линията Neo QLED на Samsung, този модел не само внедрява подобрения в технологията на квантовите точки, но и въвежда нова мини-LED подсветка, която предлага по-висока яркост, по-прецизен контрол на подсветката и подобрен контраст. С всички премиум интелигентни функции и дизайнерски характеристики на Samsung, не е изненада, че този върховен модел се нарежда на първо място сред QLED телевизорите.

Вторият по ред най-добър QLED телевизор на пазара обаче не е от Samsung, а напротив – той събуди интереса на голяма част от потребителите в телевизионния свят. TCL 6-Series Roku TV R635 също впечатлява с подобрение в технологията на квантовите точки и мини-LED подсветка, иновация, която беше представена цяла година преди появата на моделите Neo QLED на Samsung. Съчетанието от отлично качество на картината, достъпна цена и заслужената репутация на TCL за превъзходство води до заключението, че TCL 6-Series Roku TV R635 представлява нашето предпочитано решение в категорията на стойността.

Съществуват и други отлични QLED модели, като например Hisense U8G Android TV и Vizio M-Series Quantum MQ6, заедно с допълнителни модели от Samsung и TCL.

Най-добрите QLED телевизори, които можете да закупите

1

1. Най-добър QLED телевизор като цялоSamsung QN90C

Телевизорът Samsung QN900C Neo QLED съчетава изключително усъвършенстваната технология на квантовите точки на Samsung със строгия контрол на мини-LED подсветката, което води до един от най-добрите телевизионни дисплеи, които някога ще виждате. Превъзходният цвят и несравнимата яркост създават изключителна производителност, а Samsung интегрира това с обширен набор от функции на смарт телевизора и истински интелигентни аспекти, като например захранвано със слънчева енергия дистанционно управление, което елиминира нуждата от смяна на батерии – предлагайки екологичен дизайн и несравнен комфорт едновременно.

2

Най-добър телевизор, като стойностTCL 6-Series

TCL 85X955 представлява изключително изгодна опция, предоставяйки висококачествено изображение и отлично смарт телевизионно изживяване на значително по-ниска цена в сравнение с конкуренцията. Като най-добрият мейнстрийм интелигентен телевизор на TCL, 85X955 използва мини-LED подсветка в допълнение към QLED, което допринася за впечатляващ цвят и яркост. С различни HDR функции, този телевизор предлага едни от най-добрите характеристики в областта, включително и наградата Tom’s Guide за 2021 г. за най-добра иновация в телевизионната индустрия.

Предлагайки още повече, TCL включва THX Certified Game Mode, който го прави един от най-добрите телевизори за игри на пазара, подходящ дори за конзоли като PS5 и Xbox Series X. От интелигентни дизайнерски елементи, като управление на кабелите в стойката, до надеждната телевизионна платформа Roku, TCL 85X955 представлява несравнената стойност в света на телевизиите.

3

Най-добрият бюджетен QLEDТелевизор TCL QLED 65C745

TCL 65C745 предоставя впечатляваща комбинация от интелигентни функции, стабилна производителност и отлична стойност за парите ви. С преминаването към Google TV, този достъпен 4K смарт телевизор от серия 5 предоставя подобрена платформа за смарт телевизия с персонализирани предложения, богат набор от интелигентни функции и вграден Google Асистент, който го прави център на свързаните устройства у дома.

В допълнение към напредъка в интелигентните функции, 5-Series Google TV предлага подобрено качество на цветовете и времена на забавяне. С QLED 4K дисплей, стилно дистанционно управление и разнообразие от функции за игри, този телевизор представлява подобрена версия на тази серия, като в същото време остава изключително достъпен за почти всяка бюджетна опция.

4

Най-добър телевизор HisenseТелевизор Hisense 65″ E7KQ

Hisense E7KQ е предпочитаният модел на Hisense за нас и със сигурност един от най-добрите TV на пазара. Този пълнофункционален смарт телевизор предоставя отлично качество на изображението на разумна цена, използвайки цветове на квантовите точки и вградени технологии като Chromecast. С поддръжка на Dolby Vision и HDR10+, той осигурява най-добрата поддръжка на HDR форматите и впечатлява със звук Dolby Atmos.

5

Най-добрият 8K QLED телевизорSamsung Neo QLED 65QN900C

8K телевизорите все още звучат като нещо новаторско, но Samsung QN900C е екранът, който бихме препоръчали на геймърите и ентусиастите, които искат да бъдат в крак с бъдещите технологии. Със своите усъвършенствани мини светодиоди този Neo QLED телевизор предоставя по-добра прецизност в сравнение с конвенционалните матрични LED подсветки. Той поддържа HDR формати като HDR10 и HLG, както и HDR10+, макар че липсва поддръжка на Dolby Vision, което може да разочарова любителите на филмите и собствениците на конзоли.

Изживейте невероятно висок контраст в резолюция 8K, разкривайки скрити детайли от най-тъмните черни до най-ярките бели, благодарение на 1,5 пъти повече осветени зони с технологията Quantum Matrix.

Quantum 8K Neuron Processor

Опитайте най-вълнуващото от Samsung 8K, изградено върху изкуствения интелект

Мощният процесор гарантира, че ще усетите пълната сила на 8K с 8K AI Upscaling. Той автоматично подобрява сцените, независимо от оригиналното съдържание.

Infinity Screen

Безграничен екран

Поглъщайте се напълно в изживяването си на гледане с екран без почти видими рамки, които премахват всяко отвличане, предоставяйки по-завладяващо визуално изживяване.

Как тестваме QLED телевизори

Нашите специалисти в областта на екрани редовно анализират игри, филми и последните технологии, за да ви предоставят изчерпателна информация и помощ при избора на най-подходящото за вас. За да се запознаете подробно с нашата политика за прегледи, можете да прочетете повече на нашия уебсайт.

Наш екип от експерти в областта на дисплеите инвестира значително време в тестване на телевизори за игри, а много от нашите обзори включват оценка на QLED технологията. Процесът на оценка включва използването на съчетание от нашия богат практически опит и технически експертизи, като тестваме новите версии на последния хардуер.

Всеки QLED телевизор, който изпитваме, подлежи на едни и същи строги тестове за оценка на характеристиките, дизайна, функциите и производителността, за да се определи дали предлага добра стойност за вложените пари. От оценка на разделителната способност и честотата на опресняване до преценка на качеството на изработката и функционалността, само тези модели, които отговарят на нашите високи стандарти, се препоръчват в нашите списъци.

За подробности относно нашия подход и политика в областта на хардуера, моля, посетете нашия уебсайт.

Какво е QLED?

Най-добрите QLED Телевизори
Най-добрите QLED Телевизори

Един QLED телевизор е специален благодарение на комбинацията от LED подсветка и наномащабни кристали, известни като квантови точки. Квантовите точки имат свойството да излъчват светлина при определени цветови дължини на вълната, което ги прави уникални. Когато се комбинират с LED подсветката на телевизорите, тези кристали подобряват цветовете и яркостта. В сравнение с традиционните LCD телевизори, QLED технологията предоставя значително по-добро качество на изображението.

През 2013 г., Sony представи първият телевизор с подобрени квантови точки, следван от Samsung през 2017 г. с първият си QLED телевизор. След това технологията с квантови точки стана все по-популярна и се появи на телевизори на марки като TCL, Hisense, Vizio и други.

Как да изберете най-добрия QLED телевизор за вас

Най-добрите QLED Телевизори
Най-добрите QLED Телевизори

QLED телевизорите представляват вълнуваща еволюция в света на телевизията, съчетавайки нанотехнологии и иновативна подсветка, за да доставят впечатляващи картини. Те конкурират успешно с OLED технологията, често предлагайки по-достъпни цени. В продължение на години Samsung доминираше в сферата на QLED, но в момента и други производители се включват със същите наномащабни кристали, подобрявайки качеството на 4K смарт телевизорите.

Сред най-добрите QLED модели се откроява Samsung Neo QLED QN90C, предлагайки подобрена технология на квантовите точки и нова мини-LED подсветка. Осигурява блестящ цвят, висока яркост и интелигентни функции. Вторият в списъка е TCL 6-Series, предлагащ подобрени квантови точки и мини-LED подсветка, при страхотна стойност.

Други отлични QLED модели включват Hisense U8G Android TV и Vizio M-Series Quantum MQ6, допълнително към разнообразие от Samsung и TCL модели. Всеки телевизор е подложен на внимателно тестване и оценка, гарантирайки, че предоставяме преглед на най-добрите варианти на пазара.

Телевизорът Samsung QN90C Neo QLED съчетава технологията на квантовите точки и мини-LED подсветка, предлагайки изключителна яркост и контраст. Съчетан с интелигентни функции и елегантен дизайн, този модел е лидер в своя клас и печели награди за най-добър телевизор.

TCL 6-Series предлага отлично качество на картината, впечатляващи HDR характеристики и стойност за парите. С THX Certified Game Mode и други иновации, този модел се отличава като една от най-добрите стойности в света на телевизиите.

TCL 5-Series предоставя стабилна производителност и интелигентни функции, представяйки подобрена версия на серия 5. С Google TV платформата и висококачествения QLED 4K дисплей, този модел представлява отлична стойност.

Hisense се отличава с цвят на квантовите точки, поддръжка на Dolby Vision и HDR10+. Със своята яркост и качество на картината, този модел предоставя отлична ценност за своята цена.

Samsung QN900C 8K Neo QLED е превъзходен избор за играчи и потребители, които ценят бъдещата 8K резолюция. С мини-LED технология и висок клас на поддръжка на HDR, този телевизор осигурява вълнуващо визуално изживяване.

При избора на QLED телевизор е важно да се обърне внимание на размера на екрана, типа на подсветката, интелигентните функции и бюджета. С тези критерии в предвид, можете да откриете идеалния QLED телевизор, отговарящ на вашите изисквания и предпочитания.

Често задавани въпроси

Коя е най-добрата марка QLED телевизор?

Samsung обикновено е първата марка, за която се сещате, когато се спомене QLED, но има различни производители, които използват технологията. Ако търсите по-евтини опции, TCL и Hisense ще ви видят точно с техните базови и средни модели. Ако предпочитате да запазите нещата първокласни, Samsung е правилният начин.

Заслужава ли си наистина един QLED телевизор?

QLED телевизорите може да са по-скъпи, но ако търсите живи цветове и отлична яркост, инвестицията си заслужава. Докато традиционните LED екрани използват методи за осветяване на ръба или задно осветяване, за да осветят екрана ви, QLED разполага с хиляди индивидуално осветени пиксели, които могат независимо да променят цвета си, което води до по-рязко и по-живо изображение, което изглежда по-реалистично.

Могат ли QLED телевизорите да прегарят?

QLED телевизорите могат да страдат от изгаряне, но не и при нормална употреба. Вместо да страдат от трайно увреждане, тези екрани е по-вероятно да запазят изображение, което в крайна сметка ще избледнее. Ако същото изображение остане на екрана достатъчно дълго, то теоретично може да се превърне в изгаряне, но това няма да се случи толкова бързо, колкото на OLED екран.

По-добри ли са QLED телевизорите от OLED?

Обикновено QLED телевизорите могат да произвеждат по-ярки визуализации, докато OLED екраните произвеждат „истинско“ черно и контраст. Въпреки това вашият пробег ще варира от модел до модел, така че винаги проверява производителността на всеки отделен екран. В крайна сметка QLED и OLED осигуряват подобно подобрение спрямо традиционните LED панели и дали единият е по-добър от другия зависи от личните предпочитания.

Прочети още:

Най-добрите 43 инчови телевизори | Най-добрите 50 инчови телевизори | Най-добрите 55 инчови телевизори | Най-добрите 65 инчови телевизориНай-добрите телевизори до 1000 лв

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0