Най-добрите Хладилници за Вграждане

2
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Търсите ли най-добрите хладилници за вграждане, които предоставят луксозен и изискан външен вид, съчетан с увеличен капацитет и модерни технологии за съхранение на храна. Прочетете нататък, за да научите как да изберете вграден хладилник като истински експерт и разгледайте нашите най-добри предложения в тази категория.

Bottom Line
Spec
1
res 6c5d310305a7e8308c5a48c3526d3994
Bosch KIV86NSE0
Най-добър хладилник с фризер за вграждане
Цена EMAG
267 л, Low Frost, EcoAirflow, LED осветление, Клас Е
2
res 173d2deaeb5232c068015409a10fcf7e
Samsung BRB26713DWW/EF
Най-добрите хладилници за вграждане за контрол на температурата
Цена EMAG
264 л, No Frost, Twin & Metal Cooling, Cool Select+, Optimal & Humidity Fresh+, Клас D, H 177.5 см
3
res b33a9c2de499ae1418c5488a03a6bdf8
Liebherr IRBd 5181
Един от най-добрите хладилници за вграждане висок клас
Цена EMAG
BioFresh, 274 l, Клас D, H 178 cm
4
res 42b2afda9a62be02ad66236bf334f6c8
Beko BCSA285K3SN
Най-добри оценка и мнения от потребители
Цена EMAG
271 л, Клас F, XXL Bottle holder, Клас F, H 177.5 см
5
res faed11b28fa8319a9b086e8ba2a6acd4
Candy CBL3518E
Хладилници за вграждане най-добра цена
Цена EMAG
Low Frost, Клас E, SuperCooling, SuperFreezing, H 177 см

Завършете кухнята си с един от най-добрите хладилници за вграждане, които стават все по-популярни заради способността си да се интегрират безпроблемно с кухненските шкафове.

Обожаваме красивите газови готварски плотове и просторни островни плотове, но вграденият хладилник е истинският символ на лукс в кухнята. Тези уреди се отличават със своята изтънченост и способността си да се сливат с шкафовете или плотовете ви, създавайки безупречен дизайн.

Тази елегантност обаче идва на по-висока цена, тъй като вградените хладилници са по-скъпи от стандартните модели.

За да ви помогнем да направите информиран избор и да инвестирате разумно в сърцето на вашата кухня, разгледахме най-добрите вградени хладилници и анализирахме всички важни характеристики, които трябва да вземете предвид – от броя и вида на вратите до общите размери и интелигентните функции.

За хладилниците обикновено измерваме равномерността на температурата и нивото на влага от рафт до рафт и от чекмедже до чекмедже, както и наблюдаваме температурни промени в различни зони с течение на времето.

Въпреки че не сме тествали всеки вграден хладилник, проучихме модели от надеждни и доказани марки, прегледахме потребителски отзиви и сравнихме функции в различни ценови категории.

Най-добрите вградени хладилници могат да се интегрират безпроблемно в дизайна на вашата кухня и да осигурят достатъчно място за съхранение и постоянна температура за вашите хранителни стоки, напитки и други продукти. Разгледайте и нашата рецензия за най-добрите хладилници с фризер като цяло.

Най-добрите хладилници за вграждане


1

Хладилник с фризер за вгражданеa Bosch KIV86NSE0

Най-добър хладилник с фризер за вграждане

Bosch KIV86NSE0

EMAG
267 л, Low Frost, EcoAirflow, LED осветление, Клас Е

Тип монтиране: Вграждане
Отваряне на вратата: Дясно
Енергийна ефективност: Клас E (по най-новите европейски разпоредби)
Ниво на шум: 35 dB
Нетен обем: 267 l
Специални отделения: Отделение за зеленчуци и плодове

Хладилникът за вграждане Bosch KIV86NSE0 е интелигентно и функционално решение за всяка съвременна кухня. С логично разпределение на отделенията и редица удобства, този модел е подходящ за потребители, ценящи практичността и ефективността на своите уреди.

Дизайн и Монтаж

Интегрирането на този хладилник в кухненските модули е лесно и удобно. Възможността за избор на посоката на отваряне на вратата е голям плюс, позволявайки адаптация към специфични пространствени ограничения и предпочитания. Хладилникът е компактен и се вписва естетично във всяка кухня, придавайки модерен и изчистен вид.

Функционалност и Ефективност

Интелигентната инверторна технология, вградена в Bosch KIV86NSE0, е забележителна. Тя автоматично регулира температурата в хладилника в зависимост от вътрешните и външните условия, което осигурява стабилна температура и ефективно съхранение на хранителни продукти.

Особено полезна е Vario Inverter технологията, която адаптира скоростта на работа и нивото на шум в зависимост от натоварването и температурните промени. Това не само намалява нивото на шум, когато вратата е затворена за дълъг период, но и осигурява оптимална производителност по време на колебания в напрежението.

Практичност

Отделението за зеленчуци и плодове е просторно и осигурява дълготрайно свежест на продуктите. Лесно свалящата се тава за отцеждане допълнително улеснява поддръжката и почистването на хладилника.

Заключение

Bosch KIV86NSE0 съчетава умни технологии с естетика и практичност, предоставяйки удобство и ефективност в ежедневната употреба. Този хладилник е отличен избор за всяка кухня, осигурявайки високо качество на съхранение на хранителни продукти и лесна интеграция в кухненското пространство. The Telegraph също посочва Bosch като един от най-добрите хладилници за вграждане.

2

Хладилник с фризер за вграждане Samsung BRB26713DWW/EF

Най-добрите хладилници за вграждане за контрол на температурата

Samsung BRB26713DWW/EF

EMAG
264 л, No Frost, Twin & Metal Cooling, Cool Select+, Optimal & Humidity Fresh+, Клас D, H 177.5 см

Тип монтиране: Вграждане
Общ обем: 264 литра
Енергийна ефективност: Клас D
Ниво на шум: 35 dB
Височина: 177.5 см

Основни функции и технологии

Twin Cooling Plus:
Тази технология оптимизира температурата и влажността в хладилника и фризера чрез независимо охлаждане, като така запазва храните свежи за по-дълго време.

No Frost:
Забравете за размразяването на хладилника. Технологията No Frost подобрява циркулацията на въздуха, поддържайки постоянна температура, която предотвратява натрупването на лед. Тази функция спомага и за по-бързото достигане на желаната температура, което удължава живота на охлаждащата система.

SpaceMax™:
Технологията SpaceMax™ използва високоефективна изолация, която води до по-тънки стени. Това осигурява повече вътрешно пространство за съхранение, без да увеличава външните размери на уреда.

Cool Select+:
Тази функция предлага гъвкави условия за съхранение, позволявайки ви да превключвате между различни режими (Cool, Chill, Soft Freeze, Freeze) с едно докосване. Така можете да съхранявате различни видове храни при оптимални температури.

Fresh Zone:
Подвижното чекмедже Fresh Zone осигурява идеални условия за съхранение на плодове и зеленчуци, като поддържа оптимална влажност и запазва свежестта на продуктите.

Metal Cooling:
Задържа студения въздух вътре в хладилника, дори при често отваряне на вратата. Плочата Metal Cooling помага за поддържане на постоянна вътрешна температура, като предотвратява загубата на студен въздух.

Variety Guard:
Гъвкавото пространство във вратата позволява да съхранявате повече продукти. Контейнерите могат да бъдат лесно променяни по местоположение и брой, за да отговарят на вашите нужди.

Easy Slide Shelf:
Рафтът Easy Slide се плъзга навътре и навън, улеснявайки достъпа до замразената храна, включително тези най-отзад или в ъглите. Това прави организацията на фризера много по-лесна.

Power Cool + Power Freeze:
Бързо охлаждане с едно натискане на бутон. Power Cool изстудява хранителните продукти и напитки в хладилника, докато Power Freeze замразява храната и прави лед по-бързо.

Енергийна ефективност и шум

Дигиталният инверторен компресор автоматично регулира скоростта си според нуждите от охлаждане. С ниво на шум от едва 35 dB, той работи по-тихо от библиотека, като същевременно е съобразен с новите енергийни регулации и пести електроенергия.

Заключение

Ако търсите вграден хладилник с фризер, който съчетава модерни технологии с функционалност, Samsung BRB26713DWW/EF е отличен избор. С функции като Twin Cooling Plus, No Frost и Cool Select+, този модел осигурява оптимално съхранение на храните и лесна поддръжка. SpaceMax™ технологията гарантира повече вътрешно пространство, а различните интелигентни функции допринасят за удобство и ефективност.

3

Хладилник за вграждане Liebherr IRBd 5181

Един от най-добрите хладилници за вграждане висок клас

Liebherr IRBd 5181

EMAG
BioFresh, 274 l, Клас D, H 178 cm

Тип монтиране: Вграждане
Общ обем: 274 литра
Енергийна ефективност: Клас D
Височина: 178 см

Основни функции и технологии

BioFresh с HydroBreeze:
Тази иновативна технология осигурява оптимални условия за съхранение на хранителни продукти, като съчетава студена мъгла с температура от 0°C. HydroBreeze се активира на всеки 90 минути за 4 секунди и при отваряне на вратата за 8 секунди, което значително удължава свежестта на плодовете и зеленчуците.

Fish & Seafood-Safe:
Специално отделение за риба и морски дарове, което поддържа оптимална температура от -2°C. Това осигурява професионално съхранение на тези продукти, като зоната може да се регулира според нуждите за съхранение на месо и млечни продукти при 0°C.

Fruit & Vegetable-Safe:
Отделение, предназначено за съхранение на плодове и зеленчуци при температура близка до 0°C и по-висока влажност. Тези условия запазват продуктите свежи за по-дълго време, без необходимост от допълнителни настройки.

Отделение за месо и млечни продукти:
Специално разработено отделение за съхранение на месо и млечни продукти при оптимална температура от 0°C, което запазва свежестта на тези деликатни храни за дълго време.

SmartDeviceBox:
Моделът може да бъде преоборудван с SmartDeviceBox, който позволява свързване на хладилника към интернет и използване на различни интелигентни функции.

Околно осветление и LightTower:
Околното осветление и технологията LightTower осигуряват равномерно и ярко осветяване на всички продукти в хладилника. Светлините са вградени в страничните стени, освобождавайки допълнително пространство за съхранение.

Екран с докосване и плъзгане:
Цветен екран, който позволява интуитивно управление на хладилника. Чрез него лесно можете да активирате функции като SuperCool и да регулирате температурата.

Задна страна на SmartSteel:
Изработена от неръждаема стомана, която е безопасна за храните и хигиенична. Освен това, SmartSteel намалява видимостта на отпечатъците от пръсти, което допринася за по-приятен външен вид.

SoftSystem и SoftTelescopic:
Технологията SoftSystem осигурява плавно и тихо затваряне на вратата на хладилника, докато телескопичните механизми SoftTelescopic позволяват лесно отваряне и автоматично затваряне на отделенията BioFresh.

Система PowerCooling и SuperSilent:
PowerCooling разпределя равномерно студения въздух в хладилника чрез мощен и тих вентилатор. Всички хладилни компоненти са оптимизирани за минимален шум, правейки уреда изключително тих.

SuperCool:
Активирайки функцията SuperCool, хладилникът увеличава производителността си, за да охлади бързо новопоставени продукти. След като те достигнат оптималната температура, функцията се изключва автоматично.

LED осветление:
Вграденото LED осветление осигурява отличен поглед върху хранителните продукти. LED лампите са енергийно ефективни, не изискват поддръжка и имат дълъг живот.

Заключение

Liebherr IRBd 5181 Peak е премиум хладилник за вграждане, който предлага иновативни технологии и висока функционалност. С функции като BioFresh с HydroBreeze, Fish & Seafood-Safe, и SmartDeviceBox, този модел осигурява оптимални условия за съхранение на различни хранителни продукти. Освен това, технологията SpaceMax™ осигурява повече вътрешно пространство, без да увеличава външните размери на уреда. Това го прави отличен избор за модерни кухни, където удобството и ефективността са от съществено значение.

4

Хладилник с фризер за вгражданеa Beko BCSA285K3SN

Най-добри оценка и мнения от потребители

Beko BCSA285K3SN

EMAG
271 л, Клас F, XXL Bottle holder, Клас F, H 177.5 см

Тип монтиране: Вграждане
Общ обем: 271 литра
Енергийна ефективност: Клас F
Височина: 177.5 см

Основни функции и технологии

Регулируем термостат:
Този модел разполага с удобно разположен термостат, който позволява лесно регулиране на температурата. Термостатът е проектиран така, че да минимизира риска от случайно задействане, осигурявайки прецизен контрол върху вътрешната температура.

LED осветление:
Хладилникът е оборудван с LED осветление, което осигурява ярко и равномерно осветяване на интериора. Тази технология е икономична и ефективна, намалявайки енергийните разходи.

Отделение за зеленчуци и плодове:
Специално проектирано отделение за съхранение на плодове и зеленчуци, което осигурява оптимални условия за запазване на свежестта им за по-дълго време.

XXL Bottle Holder:
Този модел разполага с голям рафт за бутилки, идеален за съхранение на големи цилиндрични контейнери и бутилки.

Форма за кубчета лед:
Хладилникът включва форма за кубчета лед, което е удобно решение за приготвяне на лед за напитки при организиране на партита или събирания.

Рафтове от закалено стъкло (Safety Glass):
Регулируемите рафтове са изработени от здраво закалено стъкло, способни да издържат до 25 кг. Те предлагат гъвкавост в организацията на вътрешното пространство.

Система Sliding Hinge:
Плъзгащата се система на пантите гарантира перфектно плътно затваряне и пълна изолация, което осигурява максимална защита и запазване на свежестта на храните.

Реверсивни врати:
Вратите на хладилника могат да се монтират от лявата или дясната страна, което позволява адаптиране към различни пространствени ограничения. Тази функция предлага гъвкавост и удобство при инсталирането на уреда.

Заключение

Beko BCSA285K3SN е практичен хладилник за вграждане, който предлага множество полезни функции за удобно съхранение на хранителни продукти. С регулируем термостат, LED осветление, и специални отделения за плодове и зеленчуци, този модел осигурява отлична функционалност. Допълнителни предимства като XXL Bottle Holder, форма за кубчета лед, и реверсивни врати го правят гъвкав и удобен избор за всяка кухня. Въпреки че е с енергиен клас F, този хладилник предлага добра комбинация от цена и функционалност, подходящ за потребители, които търсят ефективност и практичност.

5

Хладилник за вграждане Candy CBL3518E

Хладилници за вграждане най-добра цена

Candy CBL3518E

EMAG
Low Frost, Клас E, SuperCooling, SuperFreezing, H 177 см

Тип монтиране: Вграждане
Общ обем: 263 литра
Енергийна ефективност: Клас E
Височина: 177.5 см
Специални функции: Low Frost, SuperCooling, SuperFreezing

Основни функции и технологии

Проектиран в Италия:
Candy CBL3518E е елегантен и функционален хладилник, проектиран в Италия. Моделът се предлага в различни размери, за да пасне на всеки кухненски стил и да предостави възможност за персонализиране на вътрешното пространство.

Приложение hOn:
Използвайки приложението hOn, можете да извлечете максималния потенциал на хладилника. Приложението предоставя редица функции като Inventory Assistant и Smart Drink Assistant, които улесняват управлението и оптимизират съхранението на продуктите.

Хигиенни уплътнения:
Candy CBL3518E разполага със специални хигиенни уплътнения, които намаляват разпространението на мухъл и бактерии, осигурявайки по-здравословна среда за съхранение на храната.

Smart Cool сензори:
Тези сензори автоматично откриват температурни промени, причинени от отваряне на вратата или поставяне на нови продукти, и стартират компресора, за да възстановят оптималните условия за съхранение.

Super Cooling и Super Freezing функции:
Тези функции позволяват бързо охлаждане на храните и напитките, достигайки оптимална температура за кратко време.

Low Frost технология:
Технологията Low Frost намалява образуването на лед с до 20% в сравнение със стандартните статични системи за охлаждане, което улеснява поддръжката и размразяването.

Регулируеми рафтове и врати:
Рафтовете от закалено стъкло са здрави и безопасни, а възможността за регулиране на тяхната позиция, както и на вратите, позволява максимално оползотворяване на пространството според вашите нужди.

Интуитивен дисплей:
С помощта на интуитивния дисплей можете лесно да регулирате температурата в хладилника и фризера, както и да активирате функцията Super Cooling.

Лесен монтаж:
Хладилникът е проектиран с обръщащи се врати и лесна система за монтаж, което позволява бързо и удобно инсталиране в различни стилове на кухненски дизайн.

Заключение

Candy CBL3518E е практичен и гъвкав хладилник за вграждане, който предлага множество полезни функции за оптимално съхранение на хранителните продукти. Технологиите Low Frost, Super Cooling, и Super Freezing осигуряват отлична функционалност, а приложението hOn добавя допълнително удобство и свързаност. Хигиеничните уплътнения, регулируемите рафтове, и лесният монтаж правят този модел подходящ за всяко домакинство, което търси надеждност и ефективност.

6

Хладилник с 2 врати за вграждане Beko BDSA250K3SN

Най-добрия хладилник за вграждане с горна камера

Beko BDSA250K3SN

EMAG
220 л, Регулируем термостат, Клас F, H 144.8 см

Тип монтиране: Вграждане
Общ обем: 220 литра
Енергийна ефективност: Клас F
Височина: 144.8 см
Специални функции: Регулируем термостат, Sliding Hinge, LED осветление, Реверсивни врати

Основни функции и технологии

Рафтове Safety Glass:
Рафтовете от защитно стъкло са издръжливи и устойчиви на натоварване до 25 кг. Те предлагат оптимално разпределение на наличното пространство, като осигуряват безопасност и лесно почистване.

Sliding Hinge:
Системата с плъзгащи се панти гарантира перфектно запечатано затваряне и максимална защита. Това помага да се запази свежестта на хранителните продукти и да се намалят загубите на енергия.

Регулируем термостат:
Охлаждащата система работи ефективно с минимален разход на енергия. Температурата може лесно да се регулира с помощта на удобния термостат, който е разположен така, че да не се задейства случайно.

Реверсивна врата:
Посоката на отваряне на вратата може да се променя в зависимост от нуждите на вашето пространство. Вратите могат да се монтират както от лявата, така и от дясната страна, благодарение на иновативния дизайн и допълнителните странични панти.

Кутия за плодове и зеленчуци:
Просторно отделение, предназначено за съхранение на плодове и зеленчуци при оптимални условия, което спомага за запазване на тяхната свежест за по-дълго време.

LED осветление:
LED осветлението осигурява ярка и ефективна светлина, без да увеличава значително консумацията на енергия.

XXL Bottle Holder:
Специален рафт за съхранение на големи бутилки и цилиндрични контейнери, който позволява удобно разположение на напитките.

Тава за кубчета лед:
Удобна тава за кубчета лед, която е идеално решение за организиране на партита или охлаждане на напитки бързо и лесно.

Сертификат TUV:
Хладилниците Beko са сертифицирани от TUV, което потвърждава съответствието им с високите стандарти за конструкция и безопасност.

Незапалими материали:
Материалите, използвани в хладилниците Beko, предлагат допълнителна безопасност и защита срещу фактори на околната среда.

Заключение

Beko BDSA250K3SN е практичен и надежден хладилник с 2 врати за вграждане, който предлага разнообразие от функции за оптимално съхранение на хранителните продукти. Системата с плъзгащи се панти, регулируемият термостат и LED осветлението осигуряват удобство и ефективност. Реверсивната врата и регулируемите рафтове добавят гъвкавост, докато сертификатът TUV и използваните незапалими материали гарантират безопасност и дълготрайност.

7

Хладилник с 1 врата за вграждане AEG SKB582F1AF

Най-добрите хладилници за вграждане с една врата

AEG SKB582F1AF

EMAG
134 л, Клас F, Реверсивна врата, Автоматично размразяване, H 82 см

Тип монтиране: Вграждане
Брой врати: 1
Нетен обем: 134 литра
Енергийна ефективност: Клас F
Височина: 82 см
Ширина: 59.6 см
Дълбочина: 54.7 см
Ниво на шум: 37 dB

Основни характеристики и функции

Реверсивни врати:
Вратата на хладилника може да бъде монтирана както от дясната, така и от лявата страна, което осигурява гъвкавост при монтаж и позволява адаптиране към специфичните нужди на вашето пространство.

Система за охлаждане:
Хладилникът използва статична система за охлаждане и охладителен агент R600a, който е екологично чист и ефективен.

Автоматично размразяване:
Функцията за автоматично размразяване улеснява поддръжката на хладилника и предотвратява натрупването на лед.

LED осветление:
LED осветлението осигурява ярка и равномерна светлина във вътрешността на хладилника, като същевременно е енергийно ефективно.

Рафтове и отделения:

 • Брой рафтове в хладилника: 3
 • Брой рафтове на вратата: 3
 • Специални отделения: Отделение за зеленчуци и плодове
 • Поставка за яйца: Включена
 • Материал на рафтовете: Пластмаса

Контролен панел:
Механичният контролен панел е лесен за използване и надежден.

Енергийна ефективност и производителност:

 • Захранващо напрежение: 220 V / 240 V
 • Климатичен клас: SN-N-ST-T
 • Годишна енергийна консумация: 116 kWh

Допълнителни характеристики:

 • Тегло: 32.95 кг
 • Дължина на кабела: 2.4 м

Заключение

AEG SKB582F1AF е компактен и функционален хладилник за вграждане, подходящ за по-малки кухни или като допълнителен хладилник. С неговата реверсивна врата, автоматично размразяване и LED осветление, този модел предлага удобство и ефективност. Статичната система за охлаждане и механичният контролен панел осигуряват надеждна и лесна употреба. Въпреки клас F за енергийна ефективност, хладилникът е сравнително икономичен с годишна консумация от 116 kWh.

Whirlpool ART 781 EMAG

195 л, Клас F, Рафт за шишета, 6th Sense
8
9

Хладилник с фризер за вграждане Liebherr ECBNe 8872 EMAG

Най-добрите двукрили хладилници за вграждане
10

Хладилник за вграждане Electrolux ENP7TD75S EMAG

376 л, No Frost, WiFi свързаност, Електронно управление, Звуков сигнал
11

Кои са най-добрите модели хладилници за вграждане за годината

Класация 2024
1Най-добър хладилник с фризер за вгражданеBosch KIV86NSE0
2Най-добрите хладилници за вграждане за контрол на температуратаSamsung BRB26713DWW/EF
3Един от най-добрите хладилници за вграждане висок класLiebherr IRBd 5181
4Най-добри оценка и мнения от потребителиBeko BCSA285K3SN
5Хладилници за вграждане най-добра ценаCandy CBL3518E
6Най-добрия хладилник за вграждане с горна камераBeko BDSA250K3SN
7Най-добрите хладилници за вграждане с една вратаAEG SKB582F1AF
Най-добрите хладилници за вграждане онлайн

Как да избера един от най-добрите хладилници за вграждане?

Конфигурация: Първата стъпка при избора на хладилник за вграждане е да решите каква конфигурация ви трябва: долна монтировка, френска врата, един до друг или колонен хладилник. Всяка от тях има своите предимства и недостатъци, които бяха обсъдени по-горе.

Размери: Важно е хладилникът да се вписва перфектно в предвиденото пространство, без да загуби хармонията в интериора на кухнята. Преди покупката се уверете, че височината не е твърде голяма за вашите тавани, че разположението на компресора е съвместимо с вашето кухненско пространство, и че широчината и дълбочината са подходящи. Разгледайте възможността за стандартна дълбочина, която стърчи от плотовете, но все пак се интегрира във вашето пространство.

Покритие: Повечето хладилници за вграждане се предлагат с покритие от неръждаема стомана или са „готови за панел“, което позволява персонализация с панели, съответстващи на шкафовете ви. „Готови за панел“ хладилниците могат да се скрият идеално в интериора, докато неръждаемата стомана се вписва перфектно в модерните кухни. Някои модели се предлагат с черна неръждаема стомана или със специални покрития, устойчиви на пръстови отпечатъци.

Характеристики: Оценете рафтовете и вътрешните чекмеджета, за да се уверите, че отговарят на нуждите на вашето семейство. Например, ако често пазарувате пица, проверете дали може да се побере кутия вътре. За съхранение на вино, уверете се, че има достатъчно височина и регулируеми рафтове. Някои модели предлагат контрол на влажността в чекмеджетата, филтриране на въздуха, диспенсери за вода и лед, интелигентни възможности и гъвкави зони, които могат да функционират като хладилник или фризер.

Освен качеството, дизайна и цената на модела, съсредоточете се върху функциите, които наистина ще са ви полезни в ежедневието.

Видове хладилници за вграждане

най-добрите хладилници за вграждане
Най-добрите хладилници за вграждане могат да са различни

Хладилници с долно монтиран фризер: Тези уреди разполагат фризера в долната си част, който може да бъде с едно или повече чекмеджета или да се отваря като врата. Много хора предпочитат тези модели, защото хладилната част е на ниво с очите, което улеснява достъпа до съдържанието. Въпреки това те обикновено предлагат по-малко пространство във фризера спрямо моделите с фризер, разположен един до друг.

Френски хладилници: Тези хладилници разполагат с две врати, които се отварят от центъра и предоставят достатъчно хоризонтално пространство за големи тави. Някои от тях позволяват персонализиране на температурните зони и са оборудвани с вградени диспенсери за вода и лед. Обикновено са комбинирани с фризери с долно монтиране.

Хладилници side-by-side: Тези модели имат хладилното отделение от едната страна на уреда и фризерното отделение от другата. Често са оборудвани с множество чекмеджета или врати от всяка страна. Предпочитат се от хора, които често използват фризера си и търсят удобство и много пространство. Въпреки това изискват огъване, за да се достигне до долната част на уреда, а в по-тесните модели има ограничено хоризонтално пространство за широки тави.

Колонни хладилници: Тези уреди не включват фризер и често се използват като втори хладилник. Подходящи са за тези, които имат нужда от допълнителен обем за пресни и замразени стоки или които комбинират с други вградени уреди като хладилник за вино, вграден фризер или ракла.

Трябва ли да изберете вграден хладилник?

Инвестирането във вграден хладилник може да трансформира вашата кухня, придавайки й красив и професионален вид. При реконструкция на кухнята или целия дом, вграденият хладилник лесно се интегрира с новия ви шкаф и може да повиши стойността на имота ви. Всъщност съществува широка гама вградени хладилници, които предлагат разнообразие от възможности за персонализация. Въпреки това е важно да имате високи тавани, тъй като повечето вградени хладилници са около 7 фута високи. Стойността на вградения хладилник е, че монтажът му изисква професионализъм, което може да увеличи разходите.

Ако бюджетът ви е ограничен, а таваните ниски, или ако искате да имате възможност да местите и инсталирате хладилника сами, стандартният хладилник може да бъде по-добър избор за вас. На пазара има голямо разнообразие от стандартни модели на различни ценови нива. Ако искате хладилникът ви да се изравни с плотовете ви, но нямате достатъчно високи тавани за вграждане, можете да изберете стандартен хладилник с обратна дълбочина. Някои от хладилниците в тази категория предлагат както стандартни, така и варианти с обратна дълбочина.

Заслужават ли си хладилниците за вграждане?

най-добрите хладилници за вграждане
Заслужава ли си избора на един от най-добрите хладилници за вграждане?

Хладилниците за вграждане предлагат много предимства спрямо своите свободностоящи колеги, не само във външния вид, но и в производителността, издръжливостта и други критерии, които са важни за потребителите.

Безпроблемна интеграция – Вградените уреди се проектират така, че да се сливат перфектно с околните шкафове, осигурявайки безупречен външен вид без излишен хардуер, който да нарушава естетиката на кухнята.

Дизайн от висок клас с възможности за персонализация – Вградените хладилници са предназначени за луксозни кухни и предлагат много възможности за персонализация. Можете да изберете сапанелни модели, които позволяват монтаж на врата с персонализиран панел, съответстващ на вашите шкафове. Модели без дръжки са особено популярни, като те имат врати, отварящи се с натискане, което позволява хладилникът да се интегрира перфектно в шкафа и да бъде почти невидим, когато не се използва. Някои марки предлагат и опции за сменяеми дръжки, което позволява лесна промяна на стила на уреда без да сменяте целия модул.

По-висок капацитет – Без завършени страни, вградените хладилници могат да предложат значително повече вътрешно пространство за съхранение в сравнение със свободностоящите модели, особено при тънка изолация.

По-голяма издръжливост – Тъй като вградените хладилници са проектирани за дълготрайна инсталация в шкафовете, те използват изключително издръжливи компоненти, които гарантират дългогодишна работа без проблеми.

Множество конфигурации с гъвкаво съхранение – Вградените хладилници предлагат разнообразие от конфигурации като модели с френски врати, един до друг, долен фризер, колонни хладилници и други, които позволяват да се адаптират към всяка кухня. Опции като регулируеми рафтове, издърпващи се чекмеджета и други удобства улесняват организацията на съдържанието.

Превъзходна вентилация и тиха производителност – Много вградени хладилници са снабдени със специализирани елементи като двойни компресори, които осигуряват постоянни температури и поддържат свежестта на храната. Инсталацията в шкаф значително намалява шума от работата на уреда, правейки ги практически безшумни в ежедневната употреба.

Изискващи ниска поддръжка, енергийно ефективни дизайни – Много вградени хладилници са сертифицирани с Energy Star и използват технологии като разположение на компресора отгоре или отпред, което улеснява почистването и поддържането на ефективността им.

Безопасен монтаж – Монтажът в шкаф осигурява стабилност и предотвратява риска от преобъртане, което е особено важно за домакинствата с малки деца.

Гъвкавост и удобни функции – Вградените хладилници предлагат разширени функции като интелигентна технология, Wi-Fi свързаност и конвертируеми отделения за хладилник/фризер, които отговарят на нуждите на модерната кухня.

Повишена домашна стойност – Инвестицията в вграден хладилник може да увеличи стойността на дома ви, като добави качествени и дълготрайни кухненски уреди.

Тези характеристики правят вградените хладилници предпочитан избор за модерни кухни, където функционалността и естетиката играят ключова роля.

Какви са недостатъците на хладилниците за вграждане?

Вградените хладилници могат да бъдат значително по-скъпи в началната си цена, в зависимост от функциите за персонализация и производителност, които изберете за вашия модул.

Освен това, те често изискват професионална инсталация и обслужване, което е допълнителен голям разход.

Този процес може да включва модификации на шкафовете, особено когато се интегрират с нови модули, което може да забави доставката, особено ако се изчакват шкафове по поръчка, подходящи за вграждане на хладилник с готов за панел.

Каква е очакваната продължителност на живота на хладилник за вграждане?

най-добрите хладилници за вграждане
Най-добрите хладилници за вграждане ще ви радват дълго време

Вградените хладилници обикновено могат да работят до 20 години или повече, ако се грижите правилно за тях. Ето няколко прости съвета за поддръжка, за да се уверите, че вашият вграден хладилник работи редовно и с максимална ефективност:

 1. Изчистете външно и вътрешно с мек сапун и топла вода, за да предотвратите образуването на мухъл, плесен и миризми.
 2. Почиствайте праха и отломките от бобините поне два пъти годишно, за да поддържате ефективността и да намалите консумацията на енергия. Следвайте инструкциите на производителя за достъп и почистване на намотките и проверете за препятствия в решетката, които могат да затруднят циркулацията на въздух.
 3. Редовно проверявайте уплътненията на вратата за пукнатини, пролуки или износване и почиствайте замърсяванията между гънките им, за да предотвратите излизането на въздух.
 4. Поддържайте хладилника на препоръчаните от производителя температурни настройки, за да гарантирате оптимална работа, и избягвайте претоварването на рафтовете, което може да пречи на циркулацията на студения въздух.
 5. Ако вашето устройство не разполага с автоматично размразяване, редовно размразявайте фризера ръчно, когато дебелината на скреж надхвърли четвърт инч.
 6. За интелигентни хладилници, изтеглете най-новите интелигентни функции, които могат да подобрят производителността и да извършват диагностика без да се налага да звъните за сервиз.

С тези съвети може да се уверите, че вашият вграден хладилник ще работи ефективно и дълги години напред.

Често задавани въпроси

Ето някои от често задаваните въпроси за най-добрите хладилници за вграждане:

 1. Какви са предимствата на вградените хладилници спрямо свободностоящите?
  • Вградените хладилници се интегрират перфектно в дизайна на кухнята, предлагат по-голям капацитет и обикновено са по-ефективни и тихи.
 2. Как да избера правилния размер за вграден хладилник?
  • Измерете пространството, което имате на разположение в шкафа и внимателно разгледайте височината, ширината и дълбочината на потенциалните модели хладилници, за да се уверите, че ще се вместят правилно.
 3. Какъв е животът на вграден хладилник?
  • Вградените хладилници обикновено са проектирани да издържат дълго време, често над 15-20 години при правилна употреба и поддръжка.
 4. Колко сложна е инсталацията на вграден хладилник?
  • Инсталацията на вграден хладилник изисква професионалист с опит в монтажа на такива уреди, тъй като често изисква промени в шкафа и точност в измерванията.
 5. Какви са различните стилове и опции за вграждане на хладилници?
  • Вградените хладилници идват в различни стилове като френска врата, един до друг, с долен фризер, колонни и други, включително опции за персонализация на външния вид.
 6. Какъв е разходът на енергия за вграден хладилник?
  • Много вградени хладилници са енергийно ефективни, някои дори с Energy Star сертификация, което помага за намаляване на разходите за електричество на дългосрочна основа.
 7. Как да се грижа за вградения хладилник?
  • Препоръчва се редовно почистване на външно и вътрешно сапунена вода, проверка на уплътненията на вратата и изчистване на бобините от прах, за да се поддържа ефективността и дълготрайността на уреда.

Тези въпроси предоставят основна представа за вградените хладилници и помагат на потребителите да вземат информирани решения при избора на подходящ модел за тяхната кухня.

най-добрите хладилници с фризерНай-добрите Фурни за ВгражданеНай-добрата Кафемашина с Капсули | Най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух | най-добрата Бездимна скара | Най-добрата Хубава кафемашина за еспресо | най-добрите готварски печки

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0