Най-добрата Кафемашина с Капсули

2
Оценка: 5 (2 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Насладете се на ароматно кафе с богат вкус и плътен крем за по-малко от 30 секунди, без да се притеснявате за остатъци от мляно кафе. Заинтересовани ли сте? Разгледайте нашата класация за най-добрата кафемашина с капсули и намерете идеалния модел за вас.

Bottom Line
Spec
1
res d04e21a0a0711acced437d344e7634e6
Lavazza Jolie
Най-добрата достъпна кафемашина с капсули
Цена EMAG
Компактни размери и лесно съхранение
2
res 31eb28bc263b3305f4c7063f60bac701
Nespresso by De’Longhi Vertuo Pop
Най-добрата кафемашина с капсули за качествено еспресо
Цена EMAG
1260W, Екстракция чрез центрофугиране
3
res f3ef45ddf6bb321011194e5d9b5652e2
Dolce Gusto® Genio S Plus
Най-добрата кафемашина с капсули Dolce Gusto
Цена EMAG
15 bar, 1500 W, Play&Select, Функция Еspresso Вoost
4
res 33aa74ad56a0b8542ed897b24b1175e1
Bosch Tassimo Vivy II
Най-добрата кафемашина с капсули Bosch
Цена EMAG
1300w, 3.3 бара, 0.7 л, Самопочистване + Премахване на котлен камък
5
res 05730ba5453ebe9c0b127de9a0944f32
PHILIPS L’OR
Най-добрата кафемашина с капсули за две кафета едновременно
Цена EMAG
позволява да наливате две чаши едновременно

Докато приготвянето на кафе може да бъде ритуал за някои, за други това е бърз начин да се насладят на топла, свежа чаша кафе. Изразът „Не ми говори, докато не си изпия кафето“ е много реален за някои хора! За щастие, благодарение на кафемашините с капсули, правенето на кафе никога не е било по-лесно.

Nespresso е синоним на кафе от кафемашина с капсули. Тези автоматизирани баристи облекчават стреса от приготвянето на вкусна напитка, като предлагат идеалното решение за бързи и удобни кафета. Основната им функция е проста:

 1. поставяте капсула
 2. натискате бутон
 3. машината изпомпва гореща вода през капсулата, създавайки перфектната чаша кафе

Тези машини премахват досадните части от процеса на приготвяне на кафе, като меленето, дозирането и трамбоването на кафето, правейки целия процес бърз и лесен. Освен това, те не изискват сложни технологии или допълнителни аксесоари като мелачки или портафилтри, които трябва да се почистват след всяка употреба.

Нашите експерти тестваха различни машини за кафе на капсули с екологично съвместими капсули, подбирайки ги по разнообразие и сила на печене, за да ви представят най-добрите опции на пазара.

Прочетете повече за нашите топ предложения и разгледайте нашето ръководство за избор на най-добрите кафе машини, съобразена с вашия бюджет.

Най-добрите кафе машини с капсули


1

Кафемашина С Капсули Lavazza Jolie

Най-добрата достъпна кафемашина с капсули

Lavazza Jolie

EMAG
Компактни размери и лесно съхранение

Плюсове:

 • Компактни размери и лесно съхранение
 • Върши основните задачи отлично

Минуси:

 • Ръчно спиране за единично еспресо

Ако обичате еспресо или малко по-дълги напитки, Lavazza предлага достъпна опция, която изпълнява основните функции перфектно.

С дължина от само 33 см и ширина от 12 см, това е една от най-компактните машини за кафе на капсули. Удобната дръжка заключва капсулите Lavazza, като същевременно позволява използването на съвместими капсули от други производители.

Компактен и спретнат, Lavazza Jolie внася нотка италиански стил във вашата кухня. Освен това, ние оценяваме капсулите A Modo Mio като едни от най-добрите.

Lavazza Jolie е компактна кафемашина, която перфектно съчетава лекотата на капсулната система с отлично еспресо. Макар Lavazza да не предлага капсули за лате с бадеми и ванилия или горещ шоколад, тя е идеална за любителите на чистото кафе. Ако имате малко домакинство и нямате време за портафилтъри, Jolie е чудесен избор. Допълнителен плюс е, че капсулите са рециклируеми, което прави машината както удобна, така и по-екологична.

Тази страхотна машина се посочва като най-добрата на капсули в редица признати сайтове за рецензии, като например Good Food BBC.

2

Еспресо машина Nespresso by De’Longhi Vertuo Pop

Най-добрата кафемашина с капсули за качествено еспресо

Nespresso by De’Longhi Vertuo Pop

EMAG
1260W, Екстракция чрез центрофугиране

Плюсове:

 • Изключително еспресо с плътна пяна
 • Лесна за употреба
 • Привлекателен външен вид
 • Компактен дизайн
 • Лесна за почистване и изхвърляне на капсули

Минуси:

 • Голямо ръководство
 • Някои шумни операции
 • Използва само капсули Nespresso Vertuo
 • Трудност при затваряне на капака с капсула

Когато взех Nespresso Vertuo Pop за тест, започнах с първоначалната настройка и инсталацията, които бяха много лесни за изпълнение. След като я свързах към захранването и я настроих според инструкциите, машината беше готова за употреба.

Първото нещо, което ми хареса много, беше дизайнът на Vertuo Pop — компактен, стилен и с възможност за избор между шест различни цвята, което я правеше подходяща за всяко пространство.

Когато дойде време да я изпробвам с капсули Vertuo, бях приятно изненадан от автоматичното разпознаване на капсулите. Тази функция не само че улесняваше процеса на приготвяне на кафе, но и гарантираше, че всяка напитка беше приготвена с оптималните параметри за вкус и аромат.

Един от недостатъците, които открих, беше, че затварянето на капака с капсулата вътре понякога изискваше малко повече усилие, особено в началото. Това можеше да бъде неудобство, но след няколко упражнения научих как да се справям по-лесно с това.

Относно кафето, което приготвя, бях приятно изненадан от качеството и вкусовите характеристики. Еспресото беше с богат вкус, добре балансиран и с кремообразна пяна, без намек за горчивина. Това наистина ме убеди, че Vertuo Pop предлага изключително кафе, което си заслужава.

Изводът ми от прегледа на Nespresso Vertuo Pop е, че това е отличен избор за всеки, който търси качествена еспресо машина със стилен дизайн, лесна за употреба и с възможност за автоматично приготвяне на перфектни напитки.

3

Кафемашина с капсули Dolce Gusto® Genio S Plus

Най-добрата кафемашина с капсули Dolce Gusto

Dolce Gusto® Genio S Plus

EMAG
15 bar, 1500 W, Play&Select, Функция Еspresso Вoost, Функция XL 300 мл, Резервоар 0.8 л

Когато реших да тествам Genio S Plus, бях впечатлен от компактния му размер и обещанията за високо качество. Настройката беше лесна и бърза, и веднага се зарибих в разглеждането на неговите функции.

Един от ключовите аспекти, които ме впечатлиха, беше възможността за регулиране на температурата и силата на еспресото с едно докосване. Бутоните за контрол на размера на напитките също бяха удобни за използване, като просто завъртях циферблата според моите предпочитания.

Що се отнася до качеството на напитките, Genio S Plus предлага разнообразие от капсули, включително любими като Starbucks Americano House Blend и Latte Macchiato. Въпреки че не всички вкусове ме впечатлиха еднакво, имаше достатъчно избор, за да намеря нещо, което ми хареса.

Трябва да спомена, че машина като тази няма вграден контейнер за използвани капсули, което изисква изхвърляне на всяка капсула след употреба. Това може да бъде малко неудобство, особено когато сте в спешна ситуация, но не смятам, че това е основна пречка, особено в контекста на цената и удобството на машината.

Основни спецификации:

 • Тип капсула: Dolce Gusto, Starbucks за Dolce Gusto
 • Размери за напитки: Седем
 • Бар налягане: До 15
 • Капацитет на резервоара за вода: 0.8 литра
 • Капацитет на контейнера за използвани капсули: Не е приложим
4

Bosch Tassimo Vivy II

Най-добрата кафемашина с капсули Bosch

Bosch Tassimo Vivy II

EMAG
1300w, 3.3 бара, 0.7 л, Самопочистване + Премахване на котлен камък

Плюсове:

 • Лесен за съхранение
 • Рециклируема опаковка

Минуси:

 • Лесно остават пръстови отпечатъци
 • Съвместим само с Tassimo Pods

Използването на Vivy 2 може да бъде изключително удобно, но това идва на сметка на личния принос на потребителя, който други машини за кафе в капсули все още позволяват. Например, промяната на продължителността на напитката или разпенването на мляко до желаната степен може да бъде ограничена.

Инструкциите за настройка на Vivy 2 са изключително лесни за следване. Всички компоненти се свързват лесно и голяма част от времето за настройка се изразходва за пускане на вода през машината няколко пъти, за да се осигури правилната подготовка преди първата употреба.

Инструкциите за почистване, включени в малка ниша близо до основата на машината, са добре илюстрирани, но може да изискват малко повече усилия.

Резервоарът за вода е достатъчно голям за три или четири напитки, което е удобно. Пълненето и изпразването на резервоара са лесни, като се вкарва и излиза отстрани на машината без усилие.

Vivy 2 е компактна и лесна за съхранение, с малък отпечатък и къс захранващ кабел. Машината е стилна и изработена от висококачествени материали, което я прави подходяща за показване в кухнята.

Едно от недостатъците, което открих, е че горната част на машината лесно задържа отпечатъци от пръсти след зареждане или изхвърляне на капсулите. Освен това, почистването на машината е лесно, но изисква редовна грижа.

Независимо от тези малки недостатъци, Vivy 2 предлага изключителна лекота на употреба и е подходяща за тези, които търсят надеждна и стилна машина за кафе в капсули.

5

Еспресо машина с капсули PHILIPS L’OR

Най-добрата кафемашина с капсули PHILIPS

PHILIPS L’OR

EMAG
позволява да наливате две чаши едновременно

Единствената машина за капсули на L’OR, произведена от Philips, е истинско бижу, което предлага множество уникални функции. Тя е съвместима не само с всички оригинални капсули на L’OR и Nespresso, но и с капсулите XXL на L’OR, които предлагат две порции еспресо от една капсула. Това е рядкост сред машините за капсули и ни впечатли, особено в ежедневните ни тестове.

Sublime разполага с двоен чучур, което ви позволява да приготвяте две чаши едновременно — опция, която бихме желали да видим по-често сред другите модели. Машината предлага персонализирани дължини на напитките от 25 ml до 270 ml, както и три стандартни размера: ристрето (25 ml), еспресо (40 ml) и лунго (90 ml), достъпни чрез леснодостъпните бутони в горната част.

Относно дизайна, Sublime се предлага в черно, наситено червено или кремаво и е компактен с размери 15,7 x 40,2 x 27,6 см (ширина x дълбочина x височина). Това я прави една от най-малките машини за капсули на пазара, идеална за тези с ограничено пространство в кухнята. Въпреки че резервоарът за вода е малко по-малък от 0,8 литра, той е достатъчно голям за повечето потребители.

Sublime се включва лесно с натискане на желания бутон за кафе и разполага с функция за автоматично изключване след една минута, което спестява енергия.

С толкова разнообразие от капсули, прекрасен дизайн и възможности за персонализация, Sublime определено заема място сред най-добрите машини за капсули на пазара в момента.

6

Еспресо машина Illy Francis-Francis! X1 Anniversary

Най-добрата кафемашина с капсули дизайн

Illy Francis-Francis! X1 Anniversary

EMAG
Уникален дизайн, дело на Luca Trazzi

Еспресо машината X1 Anniversary представлява един от върховите модели за приготвяне на кафе от illy, известна със своето стремежност към перфекцията във всяка чаша. Създадена като въплъщение на мечтата на основателя Francesco Illy за най-доброто кафе в света, тази машина комбинира елегантен дизайн с високотехнологичност и изключително качество на използваните материали.

X1 Anniversary осигурява възможност за приготвяне на еспресо с гъста и дълготрайна пяна, което е характерно за италианското еспресо. Уникалният дизайн на машината е дело на Luca Trazzi, който съчетал стил и функционалност във впечатляващо естетично представяне.

Важно е да се отбележи, че X1 Anniversary работи изключително с капсули IPERESPRESSO, разработени специално от illy. Тази затворена система е иновативна и включва двустъпков процес на извличане на кафето. В първата стъпка, известна като „hyper-infusion“, гореща вода под високо налягане се използва за оптимално извличане на вкуса и аромата на кафето. Във втората стъпка, наречена „emulsion“, кафето преминава през долната част на капсулата, където се смесва с въздуха, създавайки кадифено мека пяна.

Тази двустъпкова технология осигурява на X1 Anniversary възможността да предложи най-доброто в домашни условия, без да компрометира качеството на кафето. Процесът на извличане се осъществява директно в чашата, като кафето не влиза в контакт с устройството, което помага да се запазят всички негови ароматични и вкусови качества.

Така X1 Anniversary не само че съчетава изключителен дизайн с високи технологични стандарти, но и предлага уникално кафе, което се наслаждавате в уюта на своя дом.

7

Кафемашина с капсули Nespresso De’Longhi Gran Lattissima Black

Най-добрата кафемашина с капсули от висок клас

Nespresso De’Longhi Gran Lattissima Black

EMAG
Безброй възможности за избор с едно натискане на бутон

Кафемашината Nespresso De’Longhi Gran Lattissima Black е истинско откритие за всеки любител на кафето, който цени комбинацията от удобство, качество и разнообразие в напитките. Проучих този модел детайлно, за да споделя с вас моите впечатления и заключения.

Най-привлекателното нещо при Nespresso De’Longhi Gran Lattissima е безспорно неговата способност да предложи разнообразие от напитки с едно натискане на бутон. Както обещава, той се справя с капучино, лате макиато, flat white и дори просто млечна пяна за кафе с несравнима лекота и качество. Независимо дали сте в настроение за интензивен еспресо или кадифено мека пяна, тази машина изпълнява всички вашите желания с минимални усилия от ваша страна.

Друг аспект, който ми направи впечатление, е вградената система за млечна пяна. Процесът е бърз и ефективен, добавяйки млечна пяна точно в чашата за само 20 секунди. Това е идеално за заредени с утринна суета или когато сте на спешна задача и искате бързо да се насладите на любимия си напитка.

Относно качеството на кафето, Nespresso не разочарова. Системата на Nespresso създава идеални условия за извличане на кафе под налягане от 19 бара, което осигурява богат вкус и плътна кремообразна текстура във всяка чаша.

Поддръжката на машината също е удобна. Опростената система за почистване не изисква сложни процедури и резервоарът за мляко може да се почиства лесно в съдомиялна машина. Допълнително, автоматичното изключване след 9 минути неактивност спомага за енергийна ефективност.

В заключение, Nespresso De’Longhi Gran Lattissima Black е перфектното съчетание от иновативен дизайн, лесна употреба и висококачествено кафе изживяване. Със сигурност препоръчвам тази кафемашина на всеки, който цени комфорта на едно натискане на бутон за идеално приготвено кафе.

Кафемашина на капсули Lavazza Blue LB 900 Classy Compact EMAG

За любителите на качественото кафе
8

Кафемашина COFFERO SJOSTRAND EMAG

Висококачествена Кафемашина за Капсули
9

Кафемашина с капсули Illy Francis-Francis! Y3.3 EMAG

Малка и компактна кафемашина с капсули
10

Преносима машина за еспресо Handpresso Auto Capsule EMAG

Най-добрата преносима кафемашина с капсули
11

Най-добрата кафемашина с капсули за годината

Класация 2024
1Най-добрата достъпна кафемашина с капсулиLavazza Jolie
2Най-добрата кафемашина с капсули за качествено еспресоNespresso by De’Longhi Vertuo Pop
3Най-добрата кафемашина с капсули Dolce GustoDolce Gusto® Genio S Plus
4Най-добрата кафемашина с капсули BoschBosch Tassimo Vivy II
5Най-добрата кафемашина с капсули PHILIPSPHILIPS L’OR
6Най-добрата кафемашина с капсули дизайнIlly Francis-Francis! X1 Anniversary
7Най-добрата кафемашина с капсули от висок класNespresso De’Longhi Gran Lattissima Black
Най-добрата кафемашина с капсули онлайн

Как да изберем най-добрата машина за кафе с капсули

Преди да решите да закупите капсулна кафемашина, има няколко ключови характеристики, които трябва да вземете под внимание:

 1. Персонализируеми предварително зададени настройки: Проверете дали моделът ви позволява да променяте предварително зададените настройки за обем на напитката. Не всички машини предлагат тази възможност, така че ако ви е важно да имате контрол върху този аспект, това е нещо, което трябва да проверите.
 2. Съвместимост на капсулите: Уверете се, че избраният от вас модел е съвместим с марката капсули, която предпочитате. Например, Nespresso предлага два вида капсули, които не всички машини могат да използват.
 3. Разпенване на мляко: Ако обичате напитки с мляко като капучино или лате, проверете дали машината разполага с автоматична система за разпенване на мляко или тръба за пара за ръчно разпенване. Това е важно за постигане на желаната текстура и вкус на напитката ви.
 4. Тава за отцеждане с регулируема височина: Ако планирате да използвате различни размери чаши за напитките си, проверете дали машината разполага с тава за отцеждане, която може да се регулира по височина. Това ще ви помогне да минимизирате пръскането и да съхранявате вашите чаши правилно.
 5. Енергоспестяващ режим на заспиване: Проверете дали машината е оборудвана с автоматично изключване след определен период на неактивност. Това не само ще помогне за пестене на енергия, но и за удобство и безопасност.

В допълнение към тези характеристики, също е добре да обърнете внимание и на:

 • Двойни настройки за кафе: За възможност да изтеглите по-дълга доза кафе (Lungo).
 • Лесно подвижен контейнер за капсули: За удобство при изпразване и почистване на използваните капсули.
 • Програмируеми изстрели: За настройка на точното количество вода, което преминава през всяка капсула.
 • Тави за отцеждане с две височини: За подходящо поставяне на различни размери чаши.
 • Автоматична настройка за заспиване: За автоматично изключване с цел пестене на енергия.

Изборът на подходяща капсулна кафемашина зависи от вашите специфични нужди и предпочитания. Отделете време да сравните различни модели и техните функции, за да направите най-добрия избор за вас.

Как тестваме

най-добрата кафемашина с капсули
За да изберем най-добрата кафемашина с капсули, подложихме различни модели на тестове

В това ръководство, машините за кафе на капсули се представиха отлично по време на тестовете, използвайки най-подходящата степен на изпичане и качество на зърната в съвместими еко капсули. Нашите специалисти оценяваха съгласно основни и допълнителни критерии.

Качество на кафето Ние търсихме тъмно еспресо с богат аромат и кремообразен слой отгоре, изразен със силен аромат на лешник.

Качество на материалите Машините трябва да са издръжливи за ежедневна употреба, затова бяха отхвърлени тези с крехки, евтини или неустойчиви компоненти.

Съотношение качество-цена Всеки аспект е важен — производителност, качество на кафето и усещане от материалите трябва да се отразяват на инвестицията, която правите.

Сглобяване и опаковане Това включва времето за настройка и яснота на инструкциите. Продуктите с излишни пластмасови опаковки за еднократна употреба бяха намалени.

Лекота на използване Машините за кафе на капсули трябва да предлагат удобство без сложности, като всяка стъпка от пълненето на резервоара до избора на напитка и изпразването на контейнера за кафе е лесна.

Следните критерии също играят важна роля при нашите решения:

 • Допълнителни функции като разпенване на мляко, контрол на температурата
 • Компактен дизайн
 • Лесно почистване и съхранение
 • Екологично устойчиви идентификационни данни

Очакваме, че много потребители на машини за кафе на капсули ще търсят удобство преди всичко. Такива купувачи трябва да обръщат внимание на оценките за функционалност и лекота на почистване в нашите индивидуални ревюта.

Други може да насочат вниманието си към по-фини детайли на своята машина за кафе на капсули, и в този случай препоръчваме да потърсят рейтингите „резултати“ за всяка отделна машина.

Този тип купувач може да се възползва от избора на машина с вграден механизъм за разпенване на мляко или тръба за пара, тъй като тези функции са от съществено значение за приготвянето на напитки като лате или капучино.

Какви видове напитки можете да правите в машини за кафе с капсули?

най-добрата кафемашина с капсули
Най-добрата кафемашина с капсули, правят ароматно кафе

В зависимост от модела, който изберете, всички основни видове напитки от кафе са на ваше разположение. По-достъпните машини обикновено предлагат еспресо и лунго като основни опции, докато по-високите класове добавят разнообразие от размери напитки и често включват функции за горещо мляко.

Най-скъпите модели често разполагат с вградени резервоари за мляко, които автоматично предлагат лате и капучино с едно натискане на бутон. Други машини предлагат тръби за пара, които позволяват на потребителя да ръчно загрява и разпенва млякото за персонализирани напитки. Също така има модели, които идват с отделни пенообразуватели за мляко, които автоматично загряват и разпенват млякото при натискане на бутон.

Имам ли нужда от капсулна кафемашина с пенообразувател за мляко?

Повечето капсулови кафемашини идват с автоматичен разпенител за мляко, прикрепена тръба за пара или разпенител, който се продава допълнително.

Машините с автоматични разпенители имат вградени програми, които позволяват на потребителя да разпенва мляко или да приготвя капучино с едно натискане на бутон. Това става в специална кана, която обикновено е изработена от пластмаса или стъкло и се отделя от машината. Някои кани разполагат с регулируем накрайник, който позволява прякото изливане на горещо мляко в чашата.

Разпенителите за мляко са отделни аксесоари от машината и се управляват ръчно. Някои от тях могат да разпенят студено мляко за приготвяне на студено кафе.

Тръбите за пара не са често срещани при кафемашините с капсули, но се използват по-често в моделите за еспресо. Те предоставят на любителите на кафе по-голям контрол върху текстурата на млякото, като позволяват създаването на фина и лъскава микропяна, идеална за лате арт.

Има ли някакви функции, за които трябва да внимавам или да ги избягвам?

Ако целите ви са да приготвяте професионални напитки в стил бариста у дома, най-добре е да изберете машина с тръба за пара. Това ви дава възможност да приготвяте пенливо задушено мляко, подобно на това, което се сервира в кафенета. Ако предпочитате пенливо кафе, но не искате да използвате тръба за пара, някои модели като Tassimo My Way и Dolce Gusto предлагат двустепенни капсули. Тези капсули включват елемент за кремообразно мляко, който ви позволява да приготвите пенливо капучино за секунди. Въпреки че това не е толкова автентично като разпенването с пара или гарафа, то е много по-бързо и често по-икономично.

За персонализиране на напитките, търсете машини с опции за регулиране на размера на напитките, температурата и силата на кафето. Всички машини с капсули предлагат възможности за персонализация на размера на напитката, но някои модели изпъкват с по-добра функционалност, която прави процеса бърз и лесен.

Можете ли да използвате кафе на капсули във всяка машина?

Изборът на капсула за кафемашина зависи напълно от конкретния модел, който сте избрали. Повечето производители използват свой собствен стандартен тип капсула, който е уникален за тяхната марка. Например, Nespresso предлага два основни типа капсули: класически тип, използван от множество модели, и по-големите Vertuo капсули, специфични за линията Vertuo.

Въпреки това, много машини също така могат да работят с капсули на трети страни. Например, L’Or произвежда свои собствени капсули, които са съвместими с Nespresso системата. Други производители на кафе също предлагат свои линии от съвместими капсули, които могат да се използват с различни модели кафемашини.

При избора на кафемашина е добре да проверите съвместимостта на капсулите, за да се уверите, че моделът, който разглеждате, поддържа тези, които предпочитате да използвате.

Често задавани въпроси

1. Как работят кафемашините с капсули?

Кафемашините с капсули използват предварително дозирани капсули, които съдържат кафе на точното количество и смляност. Капсулата се зарежда в машина, която пробива капсулата, подава гореща вода през нея и извлича напитката в чашата.

2. Как да избера подходящата капсула за моята кафемашина?

В зависимост от модела на кафемашината ви, трябва да използвате съвместими капсули. Водещите производители на капсули предлагат разнообразие от вкусове и интензитети, които да отговарят на вашите предпочитания.

3. Колко време отнема да се приготви напитка с кафемашина на капсули?

Повечето кафемашини с капсули се загряват бързо и предлагат готова напитка за по-малко от минута след зареждането на капсулата и натискането на бутона за приготвяне.

4. Какъв вид напитки могат да се приготвят с кафемашина на капсули?

С кафемашината на капсули можете да приготвите широк спектър от напитки като еспресо, лунго, американо, капучино, лате и други, в зависимост от възможностите на модела.

5. Колко често трябва да се почиства кафемашината на капсули?

За да осигурите оптимална работа и дълготрайност на кафемашината, е препоръчително да я почиствате редовно, като изплаквате водния резервоар, изваждате и почиствате чашата за капсули и извеждате капсулата.

6. Колко е важно да използвам оригинални капсули от производителя на машината?

Използването на оригинални капсули може да осигури по-добро качество на напитката и по-дълъг живот на вашата кафемашина. Все пак, много модели могат да работят и с капсули на трети производители, които са съвместими.

7. Какъв е разходът на капсулите за кафемашини?

Разходът на капсулите зависи от марката и модела на машината, както и от това дали използвате оригинални или съвместими капсули. Обикновено цената на капсулите се определя на брой напитки, които можете да приготвите с всяка капсула.

8. Какви са предимствата на кафемашините с капсули спрямо други типове кафемашини?

Кафемашините с капсули са лесни за употреба, предлагат разнообразие от вкусове и са идеални за тези, които ценят бързото приготвяне на вкусно кафе без много усилие.

9. Какво трябва да проверя, преди да закупя кафемашина с капсули?

Преди покупката е важно да проверите съвместимостта на капсулите, възможностите за персонализация на напитките, капацитета на водния резервоар, времето за загряване и леснотата на почистване на машината.

10. Как да удължа живота на моята кафемашина с капсули?

За да удължите живота на кафемашината, следвайте препоръките на производителя за редовна поддръжка и почистване. Използвайте филтри за вода, ако е необходимо, и следвайте инструкциите за декалцинация на машината според честотата на употреба.

най-добрите кафе машини за еспресо | най-добрия мултикукър | най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0